Totuus Suomen vapaudesta EU:ssa

oikea.oikeistolainen

Apukoulun tuettu oppilas kirjoitti: " Sen sijaan me emme ole "Saksan kainalossa" vaan käymme sen kanssa kannattavaa kauppaa!"

Me kävimme Saksan kanssa aivan yhtä tuottavaa kauppaa myös Kekkosen aikaan ja itse asiassa jo ennen talvisotaakin.

Suomen toiminta EU:ssa on hyvinkin riippuvaista Saksasta, koska Saksa on niitä harvoja suuria maita, jolla on meidän kanssamme yhteisiä intressejä. Sen verran kuin on.

"EU-aikana Suomi on paljon vapaampi kuin koskaan pimeänä YYA-aikana "karhun kainalossa", jolloin TODELLA oltiin 'kainalossa'!"

Siinäpä taas kavissyöjä-vihernatsi kirjoittaa hamekangas korvissaan aivan omiaan. Neuvostoliiton vaiikutuksesta Suomen sisäpolitiikkaan ei ole juuri mitään merkkejä. Yhtäään peruskoulua tai terveyskeskusta ei jätetty rakentamatta NL:n painostuksesta eikä yksikään moottoritien päällystys myöhästynyt sen takia. NL:n vaikutus Suomeen oli minimaalinen, olipa heidän tarkoituksensa sitten ollut mikä tahansa.

YYA-aikaan saimme vapaasti päättää, keitä päästämme maahamme ja kuinka paljon. Nyt emme sitä voi kuulema tehdä. Emme myöskään voi tasata epäedullisesta sijannistamme johtuvaa kilpiluhaittaa delvavoimalla valuuttaamme aika ajoin, vaan joudumme yrittämään käytännössä aina surkeasti epäonnistuvia "sisäisiä devalvaatioita". Eurooppalaisen valuuttajärjestelmän purkaminen on ainoastaan lisännyt työttömiä tekemällä valuutanvaihtajat tarpeettomiksi, jos kohta se tekee matkukstamisen mahdolliseksi myös niille, jotka eivät osaa alkeellistakaan päässälaskua.

Tosin EU-aika näyttää tehneen jälkimmäisille mahdolliseksi myös kouluttautua taloustieteilijöiksi ja laukoa sitten siinä asemassa suustaan kaikkea sellaista, minkä laukomisesta EK ja paksusikariset heille joidenkin välikäsien kautta maksavat.

20

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alegna

      Absoluutisen itsenäistä valtiota ei ole olemassakaan, Albania sitä yritti kehnoin tuloksin. Pieni maa on aina riippuvainen isommista. Keskustelun aloittaja, taitaa olla se kuuluisa Pietarin trolli, puhuu potaskaa. Neuvostoliitto puuttui jopa virkamiesvalintoihin isommista asioista puhumattakaan, osin tosin joidenkin suomalaisten omasta pyynnostä. On siis valittava tanssitaanko joko Putinin tai Merkelin musiikin soidessa; valitsen jälkimäisen.

      • erkkiL

        Aikalaismuistelmia lukiessa välittyy se kuva, että aika vähissä olivat ne asiat, joihin itänaapuri ei olisi puuttunut yya:han vedoten. Mutta mikäs siinä, laaditaan adressi ja marssitaan punaisten lippujen kanssa Tehtaankadulle vaatimaan Neuvostoliittoa takaisin, kaivetaan Kekkonen haudastaan tai valitaan hänen inkarnaationsa Paavo Väyrynen "resitentiksi" ja ryhdytään viemään elintarvikkeita valtion tuella itään; ja pian on taas maa mallillaan


      • oikea.oikeistolainen

        "Absoluutisen itsenäistä valtiota ei ole olemassakaan"

        Ahaa. No kenen pillin mukaan USA sitten tanssii? Meksikon? Entäpä ketä koiramaisen nöyrästi tottelee Japani, Indonesia tai Pakistan, entäpä Bangladesh?

        " Neuvostoliitto puuttui jopa virkamiesvalintoihin"

        Niin, Kekkonen & co pitivät tunarit ja typerykset poissa tehtävissä, joihin heidän kykynsä eivät olisi riittäneet. Narsistit luuserit selittivät sen johtuneen "ulkopoliittisista syistä", kun eivät halunneet julkisesti tunnustaa olleensa yksinkertaisesti vain kyvyttömiä.

        Jos NL auttoi tuossa Kekkosta, niin mitä pahaa siinä on?

        "On siis valittava tanssitaanko joko Putinin tai Merkelin musiikin soidessa; valitsen jälkimäisen."

        Jahas, taas joku juoppoja ja tyhjäntoimittajia puolillaan olleen sivistyssuvun vesa kommentoimassa. Tavan pulliaiset kun eivät edes osaa yleistää niin suoraviivaisesti kuin sivistyneissä piireissä osataan (muutenhan sitä rotuoppiakaan ei olisi ikinä saatu aikaiseksi, saati vielä toteutusasteellekin). Mitäs jos nyt jo sentään satavuotiaana edes yritettäisiin osata elää ihan itse omista asioistamme päättäen. Onhan se kovaa kasvaa aikuiseksi, mutta jos nyt ihan vain vaihtelun vuoksi kokeiltaisiin?


      • oikea.oikeistolainen
        erkkiL kirjoitti:

        Aikalaismuistelmia lukiessa välittyy se kuva, että aika vähissä olivat ne asiat, joihin itänaapuri ei olisi puuttunut yya:han vedoten. Mutta mikäs siinä, laaditaan adressi ja marssitaan punaisten lippujen kanssa Tehtaankadulle vaatimaan Neuvostoliittoa takaisin, kaivetaan Kekkonen haudastaan tai valitaan hänen inkarnaationsa Paavo Väyrynen "resitentiksi" ja ryhdytään viemään elintarvikkeita valtion tuella itään; ja pian on taas maa mallillaan

        Miksi NL pitäisi saada takaisin? Minulle riittäisi näin aluksi, että meillä olisi sen verran omaa vapautta EU:ssa kuin meillä oli YYA-sopimuksen aikaan. Eikä kuule haittaa ollenkaan jos sitä olisi enemmän.

        Elintarvikkeita viedään nimenomaan juuri itään koko ajan, ei niitä tänä päivänäkään kovin paljon muihin ilmansuuntiin mene. Taloutemme on nykyisellään jopa enemmän riippuvainen idänkaupasta kuin se oli Kekkosen aikana.

        Joka tapauksessa ainakaan minun kotikuntani yhteenkään nimityksen tai mihinkään oppositioasemiin NL ei vaikuttanut koskaan mitenkään ja valtuuston kokouksissa käsiteltiin uuden rakentamista ja kehittämistä, ei olevan alasjamista kuten nyt.

        Jos NL leiritti kansanvihollsia, niin se nyt lähinnä oli NLn ja kansanvihollisten välinen ongelma. Suurelta osaltaan itsehän ne olivat sinne kansanvihollisiksi menneet. Mutta holhousmentaliteetin mukaan tietenkin jonkun olisi pitänyt pitää heistä huolta ja estää se! Eihän se vastuu tietenkään voi koskaan olla itsellä.


      • oikea.oikeistolainen

        AI niin tosiaan , Israel. Tuo väestömäärältään Ruotsin luokkaa oleva nöyristelijä, joka paukuttaa otsaansa Lähi-idän kiviseen hiekkaan kaikkien isompiensa edessä, aina niin nöyränä.


      • erkkiL kirjoitti:

        Aikalaismuistelmia lukiessa välittyy se kuva, että aika vähissä olivat ne asiat, joihin itänaapuri ei olisi puuttunut yya:han vedoten. Mutta mikäs siinä, laaditaan adressi ja marssitaan punaisten lippujen kanssa Tehtaankadulle vaatimaan Neuvostoliittoa takaisin, kaivetaan Kekkonen haudastaan tai valitaan hänen inkarnaationsa Paavo Väyrynen "resitentiksi" ja ryhdytään viemään elintarvikkeita valtion tuella itään; ja pian on taas maa mallillaan

        No jaa, huomattavasti vähemmän oli vaikutusta ja puuttumista kuin nyt eurostoliittounelmaa kehitellessä.
        Enemmän tuota toimintaaohjetta näkyy olevan tarvis hakea Saksasta, Ranskasta ja Ruotsista, puhumattakaan jenkkilästä.
        Moskova ei ollut meille napanuora, mutta Bryssel sitäkin enemmän, ehkä on vain niin, ettei nykyisistä poliitikoista ja nykypolvesta yleensäkään ole oikein omia asioitaan hoitamaan ilman jatkuvaa ohjeistusta "paremmiltaan" ja erityisesti ilman siitä saatavaa päänsilitystä.
        Räksyttämään kyllä sitäkin enemmän.


      • PettäjänTieOnTuskainen

        "No jaa, huomattavasti vähemmän oli vaikutusta ja puuttumista kuin nyt eurostoliittounelmaa kehitellessä."

        Silkkaa pötyä! Suomettumisaikana neukku puuttui aivan KAIKKEEN!

        "Enemmän tuota toimintaaohjetta näkyy olevan tarvis hakea Saksasta, Ranskasta ja Ruotsista, puhumattakaan jenkkilästä."

        Todekllisuudessa maakohtaisesti ei haeta klaisinkaan! Europarlamentti toki säätää lakeja banaanien käyryyksistä, mutta ei puutu meidän vaaleihimme, elokuviin, kirjallisuuteen tv-ohjelmiin jne!

        "Moskova ei ollut meille napanuora"

        Moskovan hyväksyntä oli 70-luvulla elinehto kaikelle!

        "mutta Bryssel sitäkin enemmän"

        Silkkaa puppua! Brysseliä ei kiinnosta suomalaiset vaalit,elokuvat, lehdistö, kirjat tai tv-ohjelmat!

        " ehkä on vain niin, ettei nykyisistä poliitikoista ja nykypolvesta yleensäkään ole oikein omia asioitaan hoitamaan ilman jatkuvaa ohjeistusta "paremmiltaan" ja erityisesti ilman siitä saatavaa päänsilitystä."

        Jopas on vilkas mielikuvitus Tiltulla!

        "Räksyttämään kyllä sitäkin enemmän. "

        Siinä pärjäät itse paremmin!


    • Avaus-on-pötyä

      Kyse ei ole kaupasta Saksan kanssa, vaan koko EU:n ja sen solmimien muiden vapaakauppa-alueiden.

      Saksa on EU:n vahvin maa. Siksi sen ääntä kuunnellaan. Ja muuallakin kuin Suomessa.

      YYA-ajalla oli hyvät ja huonot puolensa. Se ei ollut vapaassa valinnassamme. Valitsimme vapaasti EU:n ja olemme sen päätöksissä mukana sekä niihin sidottuja.

      EU:ssa on ihmisillä vapaa liikkuvuus.

      Vahva euro on pitänyt mm. korot alhaalla.

      Meillä on aika suuret mahdollisuudet hoitaa talouttamme parhaalla tavalla. Sen on estänyt ay-liikkeen ja vasemmiston jarrutus.

      • jksook

        "Vahva euro on pitänyt mm. korot alhaalla."

        -- No ei ihan noinkaan.

        Korot ovat alhaalla euroalueella vain ja ainoastaan siksi että EKP on sitoutunut nykyisen pääjohtajansa aikana tekemään kaikkensa sen eteen että euro pysyy pystyssä. Se tarkoittaa käytännössä sitä että EKP pumppaa markkinoille likviditeettiä , eli siis euroja , tarvittaessa määrättömästi .

        Alhaiset korot ovat siis tässä tapauksessa seurausta siitä että euro alueen talous on ollut heikko , ei suinkaan vahva.


    • NaziTarkkisTaasKuumana

      Avaus on taas tavanmukaista NaziTarkkispojan vihapuhetta! Toisaalta hän jaksaa väsymättä kaiella esiin N-Liiton roistontöitä?!

      ""EU-aikana Suomi on paljon vapaampi kuin koskaan pimeänä YYA-aikana "karhun kainalossa", jolloin TODELLA oltiin 'kainalossa'!"

      Siinäpä taas kavissyöjä-vihernatsi kirjoittaa hamekangas korvissaan aivan omiaan. Neuvostoliiton vaiikutuksesta Suomen sisäpolitiikkaan ei ole juuri mitään merkkejä. "

      Tuo vaihe oli taloudellisesti menestyksekäs, mutta henkisesti katastrofi. Alkaen 50-luvulta ja huipentuen 70-lukuun naapurin painostus ja puuttuminen Suomen sisäisiin asioihin leimasi kaikkea toimintaa Suomessa! Naapuri päätti sisäpolitiikassamme presidentin henkilöstä, hallitusratkaisuista ja yksittäisistä politiikoista. Jotkut puolueet eivät olleet koskaan mukana ja toiset aina... vaalimenestyksestä riippumatta. Jouduimme alistumaan sensuuriin ja itsesensuuriin! Naapuri puuttui jopa historiaamme, kirjallisuuteemme ja TV-ohjelmien sisältöön!

      Demokratian ja parlamentarismin kannalta tuo aika oli maan alennustilaa ja sen jatkumiselta meidät pelasti naapurimaan romahdus.

      Näin me miellytimme Neuvostoliittoa - IS listasi!
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288336698515.html

      * Suomen kielellä ei ollut saatavana ainoatakaan kirjaa Neuvosto-Karjalan kehityksestä, Ukrainasta, Kaukasiasta, Keski-Aasiasta, Neuvostoliiton juutalaisista tai Puolan 1960-luvun juutalaisvainoista. Kaikista näistä julkaistiin kyllä kirjoja Ruotsissa.
      * Neuvostoliiton toisinajattelijoiden lukuisia kirjoja ei suomennettu. Niitä olivat esim. Andrei Amalrikin Pysyykö Neuvostoliitto vielä vuonna 1984?, Nobelin rauhanpalkinnon saaneen Andrei Saharovin kirjat ja Vladimir Bukovskin poliittista psykiatriaa käsitellyt Raportti punaisesta talosta.
      * Tammen päätöksestä olla julkaisematta Nobel-palkitun Alexandr Solzhenitsynin Vankileirien saaristo -kirjaa kerrottiin paljon ulkomailla. Ruotsalaisen kustantajan julkaistua kirjan suomeksi poisti mm. Turussa Centrum-tavaratalo sen myynnistä. Turun kaupunginkirjasto osti kirjaa yhden kappaleen, kun muita Solzhenitsynin kirjoja oli ostettu kutakin 40-50 kappaletta. Kustantaja jätti suurmenestyskirjan osat kolme ja neljä julkaisematta väitetyn painostuksen vuoksi.
      * Josif Stalinin hirmuvaltaa kuvaavat englantilaisen Robert Conquestin perusteokset kuten Suuri pakkosiirto jätettiin julkaisematta.
      * Helsingin Sanomat julkaisi loppukesästä 1975 englantilaisuutisen Neuvostoliiton satovahingoista. Tiedonantaja-lehti väitti kirjoitusta neuvostovastaiseksi. Pian Yleisradion kirjeenvaihtaja Aarre Nojonen selosti televisiouutisissa lainehtivien viljavainioiden edessä tilannetta paljon valoisammaksi.
      * Uusi Suomi julkaisi huhtikuussa 1971 artikkelin Baltian kysymys nykypäivän maailmassa. Neuvostoliiton asiainhoitaja jätti kirjallisen vastalauseen "provokatiivisesta ja neuvostovastaisesta artikkelista" ja vaati ulkoministeriltä, ettei tällainen toistu.
      * Finlandia-talon avajaiset pidettiin joulukuussa 1971. Siellä piti esittää Jan Novakin kappale Ignis pro Ioanne Palach. Kyse oli ylioppilas Jan Palachista, joka teki polttoitsemurhan Tsekkoslovakian miehityksen jälkeen. Taistolaisen kansanedustaja Mirjam Vire-Tuomisen eduskuntakyselyn jälkeen sävellystä ei esitetty.
      * Ulkoministeriön kehotuksesta Donin kasakoiden konsertti Finlandia-talossa peruutettiin 1972, koska konsertti osui melkein Neuvostoliiton lokakuun vallankumouksen juhlapäiväksi. Donin kasakat olivat USA:ssa asuvia pakolaisia.
      * Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Suominen paheksui tammikuussa 1976, että Uusi Suomi oli lainannut Economist-lehden artikkelia Lännen kommunistit uhkaavat Moskovaa.
      * Ulkoministeri Ahti Karjalainen ehdotti hallituksen kokouksessa 19. joulukuuta 1973, että Yleisradion toimilupaan lisättäisiin määräys, joka velvoittaisi viralliseen ulkopolitiikkaan. Asiaa selvittämään asetettiin ministerivaliokunta.
      * Heinäkuussa 1973 Helsingissä pidätettiin hallituksen yöistunnon jälkeen liettualainen pakolainen Uldis Grava ja hänen ryhmänsä. Grava oli onnistunut tunkeutumaan täällä vierailleen Neuvostoliiton ulkoministerin Andrei Gromykon puheille. USA:n ulkoministeri vaati ryhmän amerikkalaisten vapauttamista, mutta he eivät suostuneet lähtemään, ennen kuin koko ryhmä pääsi vapaaksi.
      * Kesällä 1975 Uldis Grava ja muu ryhmä palasi Helsinkiin Etykin huippukokoukseen. Heidät pidätettiin jo lentoasemalla.
      * Neuvostoliiton omistama Teboil toi huoltoasemilleen Maljutka-nimisiä jollia. Ne eivät läpäisseet turvallisuustestiä, mutta merenkulkuhallitus muutti määräyksiään. Viranomainen selitti, että neuvostojollaa pitääkin verrata pikemminkin pelastusliiveihin.
      * Tullihallitus totesi lokakuussa 1974 neuvostoliittolaisessa tonnikalassa kolme kertaa sallittua enemmän elohopeaa. Lausuntokierroksella toinen lääkintohallituksen virkamies totesi, että myrkyllistä kalaa saadaan myydä. Pääjohtajan mielestä kiellon lätkäissyt ensimmäinen esittelijä oli tulkinnut raja-arvon "liian teoreettisesti".

      • oikea.oikeistolainen

        "Jotkut puolueet eivät olleet koskaan mukana ja toiset aina... vaalimenestyksestä riippumatta."

        Niin tosiaan, POP ei tainnut päästä hallitukseen silloinkaan, kun sillä oli kaksi kansanedustajaa. SYP taas kaatui kun Tiivolan henkselit katkesivat paukuttelusta.

        Vai oliko sinulla joitain muita puolueita, joiden suhteen väitteesi (omasta mielestäsi) pitäisi paikkaansa?

        "Jouduimme alistumaan sensuuriin ja itsesensuuriin! Naapuri puuttui jopa historiaamme, kirjallisuuteemme ja TV-ohjelmien sisältöön!"

        Mitenkäs tämä poikkeaa nykyisestä menostamme? Kun ihmisoikeustaistelija Mona Walter puhui Helsingissä, ei YLE ollut paikalla lainkaan. Vielä vähemmän se on kertonut ihmisille siitä, mitä Michel Paulat puhui.Junes Lokka sai tuomion käännettyään Paulatin puheen suomeksi ja tekstitettyään sen Youtubeen. Väärinajattelijoita kuskaillaan vähän väliä Pasilan poliisiasemalle tai kisahallille. Toki homma on monta astetta sivistyneempää kuin NL:ssa, mutta on tässä kyllä jotain samaakin. Sinusta tuo tuollainen tuntuu varmaankin ihan normaalilta. Niin se NL:kin meno tuntui kommareista siellä.


      • oletko-pelle

        -----Neuvostoliiton omistama Teboil toi huoltoasemilleen Maljutka-nimisiä jollia. Ne eivät läpäisseet turvallisuustestiä, mutta merenkulkuhallitus muutti määräyksiään. Viranomainen selitti, että neuvostojollaa pitääkin verrata pikemminkin pelastusliiveihin----

        Entäpä jos merenkulkuhallitus oli oikeassa ja sinä väärässä ? Vai onko niin, että sinä olet aina oikeassa ja muut väärässä?

        Muuten, ei millään pahalla mutta listasi on naurettava jos sillä yritetään todistaa neukun puuttuneen kauhealla tavalla meidän asioihimme. Jos omat virkamiehemme joustivat neukun tuotteen hyväksi niin ei kai se todista neukun puuttuneen asioihimme. Ei määräys tullut Moskovasta vaan Helsingistä mikä vain korostaa itsenäistä asemaamme mikä nyt puuttuu.

        Kun USA puuttui asioihin omissa pikku naapureissaan niin siellä asetettiin valtaan sotilasjuntta joka pani maan poveen kymmeniä tuhansia ihmisiä. Että kyllä vertailukohteita löytyy, vai mitä. Sinä jaksat houria yhdestä jollan tulkinnasta. Jos neukun kaupassa hieman joustettiinkin niin se johtui ihan järkisyistä, se työllisti kymmeniä tuhansia suomalaisia joten aivan pikkumainen ei kannattanut olla.


      • AinaKannattaa.Kysyä
        oikea.oikeistolainen kirjoitti:

        "Jotkut puolueet eivät olleet koskaan mukana ja toiset aina... vaalimenestyksestä riippumatta."

        Niin tosiaan, POP ei tainnut päästä hallitukseen silloinkaan, kun sillä oli kaksi kansanedustajaa. SYP taas kaatui kun Tiivolan henkselit katkesivat paukuttelusta.

        Vai oliko sinulla joitain muita puolueita, joiden suhteen väitteesi (omasta mielestäsi) pitäisi paikkaansa?

        "Jouduimme alistumaan sensuuriin ja itsesensuuriin! Naapuri puuttui jopa historiaamme, kirjallisuuteemme ja TV-ohjelmien sisältöön!"

        Mitenkäs tämä poikkeaa nykyisestä menostamme? Kun ihmisoikeustaistelija Mona Walter puhui Helsingissä, ei YLE ollut paikalla lainkaan. Vielä vähemmän se on kertonut ihmisille siitä, mitä Michel Paulat puhui.Junes Lokka sai tuomion käännettyään Paulatin puheen suomeksi ja tekstitettyään sen Youtubeen. Väärinajattelijoita kuskaillaan vähän väliä Pasilan poliisiasemalle tai kisahallille. Toki homma on monta astetta sivistyneempää kuin NL:ssa, mutta on tässä kyllä jotain samaakin. Sinusta tuo tuollainen tuntuu varmaankin ihan normaalilta. Niin se NL:kin meno tuntui kommareista siellä.

        "Vai oliko sinulla joitain muita puolueita, joiden suhteen väitteesi (omasta mielestäsi) pitäisi paikkaansa?"

        On toki ja asia on historiankirjoissa nimeltä mainittu, mutta jos et itse keksi niin en auta! Toisaalta Kekkosen ylläpitämästä paitsiosta oli se etu, että kannatus kasvoi yli 20:ssa vuodessa 14 % --> 24 %, Joillakin hallituksessa olijoilla oli kannatuskehitys vastakkainen!

        "Jouduimme alistumaan sensuuriin ja itsesensuuriin! Naapuri puuttui jopa historiaamme, kirjallisuuteemme ja TV-ohjelmien sisältöön!"

        Mitenkäs tämä poikkeaa nykyisestä menostamme? Kun ihmisoikeustaistelija Mona Walter puhui Helsingissä, ei YLE ollut paikalla lainkaan."

        MUTTA puhui sentään! YYA-aikana ei vastaavaa puhetta edes tapahtytunut. YLE iytse päättää paikallaolosta!


      • oikea.oikeistolainen
        AinaKannattaa.Kysyä kirjoitti:

        "Vai oliko sinulla joitain muita puolueita, joiden suhteen väitteesi (omasta mielestäsi) pitäisi paikkaansa?"

        On toki ja asia on historiankirjoissa nimeltä mainittu, mutta jos et itse keksi niin en auta! Toisaalta Kekkosen ylläpitämästä paitsiosta oli se etu, että kannatus kasvoi yli 20:ssa vuodessa 14 % --> 24 %, Joillakin hallituksessa olijoilla oli kannatuskehitys vastakkainen!

        "Jouduimme alistumaan sensuuriin ja itsesensuuriin! Naapuri puuttui jopa historiaamme, kirjallisuuteemme ja TV-ohjelmien sisältöön!"

        Mitenkäs tämä poikkeaa nykyisestä menostamme? Kun ihmisoikeustaistelija Mona Walter puhui Helsingissä, ei YLE ollut paikalla lainkaan."

        MUTTA puhui sentään! YYA-aikana ei vastaavaa puhetta edes tapahtytunut. YLE iytse päättää paikallaolosta!

        "On toki ja asia on historiankirjoissa nimeltä mainittu, "

        No laitapa sitten lainaus ja kerro lähde. Muuten meidän muiden on aika vaikea tuollaista "tietoa" löytää.

        "mutta jos et itse keksi niin en auta! "

        En ole pitänyt tapoinani keksiä historiaa. Sinä taas tosiaan näytät olevan siinä ammattilainen.

        "YLE iytse päättää paikallaolosta!"

        Niin, itsesensuuri toimii.


      • MinneMeneeKustaTulee
        oikea.oikeistolainen kirjoitti:

        "Jotkut puolueet eivät olleet koskaan mukana ja toiset aina... vaalimenestyksestä riippumatta."

        Niin tosiaan, POP ei tainnut päästä hallitukseen silloinkaan, kun sillä oli kaksi kansanedustajaa. SYP taas kaatui kun Tiivolan henkselit katkesivat paukuttelusta.

        Vai oliko sinulla joitain muita puolueita, joiden suhteen väitteesi (omasta mielestäsi) pitäisi paikkaansa?

        "Jouduimme alistumaan sensuuriin ja itsesensuuriin! Naapuri puuttui jopa historiaamme, kirjallisuuteemme ja TV-ohjelmien sisältöön!"

        Mitenkäs tämä poikkeaa nykyisestä menostamme? Kun ihmisoikeustaistelija Mona Walter puhui Helsingissä, ei YLE ollut paikalla lainkaan. Vielä vähemmän se on kertonut ihmisille siitä, mitä Michel Paulat puhui.Junes Lokka sai tuomion käännettyään Paulatin puheen suomeksi ja tekstitettyään sen Youtubeen. Väärinajattelijoita kuskaillaan vähän väliä Pasilan poliisiasemalle tai kisahallille. Toki homma on monta astetta sivistyneempää kuin NL:ssa, mutta on tässä kyllä jotain samaakin. Sinusta tuo tuollainen tuntuu varmaankin ihan normaalilta. Niin se NL:kin meno tuntui kommareista siellä.

        Nimimerkki "oikea.oikeistolainen " on Tarkkispoika eli piikova stallari ja niin kaukana oikeisto kuin olla ja osaa:-D

        "No laitapa sitten lainaus ja kerro lähde. Muuten meidän muiden on aika vaikea tuollaista "tietoa" löytää."

        Sinä olet NaziTarkkispoika etkä mikään "me muut"! Sinun tapaasi ajattelevia ei ole muita.

        Tuosta voit lukea. Lisää löytyy J. Virolaisen kirjasta "Yöpakkasista Juhannuspommiin". Muitakin löytyy.

        Siirtyminen perinteisestä punamullasta tai kansanrintamahallituksista (niissä mukana oli punamullan lisäksi laitavasemmisto) sinipunaan ei ollut aikoinaan pikkujuttu. Ulkopoliittisesti hovikelvottomaksi leimattu kokoomus oli hallituspaitsiossa vuodesta 1966 lähtien yhteensä 21 vuotta.
        Kokoomuksen korpivaellus alkoi lähestyä loppuaan 1986, jolloin demaripääministeri Kalevi Sorsa lonksutteli kokoomukselle ovea hallituskammareihin.
        Sinipunan alkaminen liittyi saumattomasti maailman muutokseen: Neuvostoliitossa puhaltelivat perestroikan ja glasnostin tuulet. Kokoomuksesta tuli taas hallituskelpoinen, kun Neuvostoliitto ja sosialistileiri alkoivat hajota ja kylmä sota lauhtua.
        Sinipuna oli väkevimmillään Paavo Lipposen kahden sateenkaarihallituksen aikana. Pääministeri Lipponen vei tuolloin Suomen EU:n ytimiin, ja kokoomus oli (ja on) unionimyönteisin puolue. Sinipunalle oli vankka pohja.

        "Niin, itsesensuuri toimii. "

        Hieman absurdi väittämä! YLE ei voi olla paikalla kaikissa Suomen tilaisuuksissa! Mikä saa sinut uskomaan, että tuossa uutiskynnys ylittyi?


      • MinneMeneeKustaTulee
        oletko-pelle kirjoitti:

        -----Neuvostoliiton omistama Teboil toi huoltoasemilleen Maljutka-nimisiä jollia. Ne eivät läpäisseet turvallisuustestiä, mutta merenkulkuhallitus muutti määräyksiään. Viranomainen selitti, että neuvostojollaa pitääkin verrata pikemminkin pelastusliiveihin----

        Entäpä jos merenkulkuhallitus oli oikeassa ja sinä väärässä ? Vai onko niin, että sinä olet aina oikeassa ja muut väärässä?

        Muuten, ei millään pahalla mutta listasi on naurettava jos sillä yritetään todistaa neukun puuttuneen kauhealla tavalla meidän asioihimme. Jos omat virkamiehemme joustivat neukun tuotteen hyväksi niin ei kai se todista neukun puuttuneen asioihimme. Ei määräys tullut Moskovasta vaan Helsingistä mikä vain korostaa itsenäistä asemaamme mikä nyt puuttuu.

        Kun USA puuttui asioihin omissa pikku naapureissaan niin siellä asetettiin valtaan sotilasjuntta joka pani maan poveen kymmeniä tuhansia ihmisiä. Että kyllä vertailukohteita löytyy, vai mitä. Sinä jaksat houria yhdestä jollan tulkinnasta. Jos neukun kaupassa hieman joustettiinkin niin se johtui ihan järkisyistä, se työllisti kymmeniä tuhansia suomalaisia joten aivan pikkumainen ei kannattanut olla.

        "Muuten, ei millään pahalla mutta listasi on naurettava jos sillä yritetään todistaa neukun puuttuneen kauhealla tavalla meidän asioihimme. Jos omat virkamiehemme joustivat neukun tuotteen hyväksi niin ei kai se todista neukun puuttuneen asioihimme. "

        Meillä oli runsaasti kanavia, joiden avulla tehtiin selväksi se, mikä oli sopivaa ja mikä ei. Harvoin viranomainen menetteli omasta tahdostaan!

        "Ei määräys tullut Moskovasta vaan Helsingistä mikä vain korostaa itsenäistä asemaamme mikä nyt puuttuu."

        Määräys tai Moskovan tahto tehtiin aina Suomelle selväksi mikä vain korostaa itsenäisyytemme rajallisuutta verrattuna nykytilaan.

        "Kun USA puuttui asioihin omissa pikku naapureissaan niin siellä ..."

        Eli USA:n puuttuminen muihin maihin OIKEUTTI neukkutouhut Suomessa?


      • rokkaroope
        MinneMeneeKustaTulee kirjoitti:

        "Muuten, ei millään pahalla mutta listasi on naurettava jos sillä yritetään todistaa neukun puuttuneen kauhealla tavalla meidän asioihimme. Jos omat virkamiehemme joustivat neukun tuotteen hyväksi niin ei kai se todista neukun puuttuneen asioihimme. "

        Meillä oli runsaasti kanavia, joiden avulla tehtiin selväksi se, mikä oli sopivaa ja mikä ei. Harvoin viranomainen menetteli omasta tahdostaan!

        "Ei määräys tullut Moskovasta vaan Helsingistä mikä vain korostaa itsenäistä asemaamme mikä nyt puuttuu."

        Määräys tai Moskovan tahto tehtiin aina Suomelle selväksi mikä vain korostaa itsenäisyytemme rajallisuutta verrattuna nykytilaan.

        "Kun USA puuttui asioihin omissa pikku naapureissaan niin siellä ..."

        Eli USA:n puuttuminen muihin maihin OIKEUTTI neukkutouhut Suomessa?

        -------Määräys tai Moskovan tahto tehtiin aina Suomelle selväksi mikä vain korostaa itsenäisyytemme rajallisuutta verrattuna nykytilaan.----

        Väitätkö todellakin, että esim. tuossa jolla-asiassa tuli Moskovasta suora MÄÄRÄYS joka pakotti ne hyväksymään. Onko sinulla todistetta vaiko ei ?

        -----Eli USA:n puuttuminen muihin maihin OIKEUTTI neukkutouhut Suomessa?-----

        Oikeuttamisesta ei kukaan ole puhunut mitään, vai onko ? Mutta on haluttu vertailla miten sinunlaiset hakee neukun suunnalta joitain typeriä ja merkityksettömiä jollajuttuja jotakin soopaa todistellakseen mutta lännen asioista ei hiiskuta sanaakaan vaikka kyseessä ovat kymmenien tuhansien ihmisten joukkomurhat. Sietää pohtia mitä sellainen puusilmäisyys todistaa.


      • NaziTarkkisKuumana

        "Väitätkö todellakin, että esim. tuossa jolla-asiassa tuli Moskovasta suora MÄÄRÄYS joka pakotti ne hyväksymään. Onko sinulla todistetta vaiko ei ?"

        Määräys on vahva sana!Ei, vaan keskinäisissä keskusteluissa tehtiin selväksi, että neukkujohto ei pidä Kokoomuksesta eikä halua nähdä sitä hallituksessa!

        "Onko sinulla todistetta vaiko ei ?"

        Luuletko olevasi kihlakunnanoikeuden syyttäjä? Älä viitsi:-D

        "Mutta on haluttu vertailla miten sinunlaiset hakee neukun suunnalta joitain typeriä ..."

        Sanot "on haluttu"? Luuletko olevasi jonkun joukon johtaja? SINÄ OLET HALUNNUT.... etc. :Ketjun aihe on kääntynyt vertaamaan suomettumisen ajan 'vapautta' nykytilaan!

        Häveliäisyyssyistä en tuonut esille 20 miljoonan ihmisen joukkomurhia, mutta asiahan on vielä korjattavissa:-D


    • maalaisliitto.sen.teki

      Ei Kokoomuksen pitäminen ulkona hallituksista johtunut neukusta, sama sille keitä hallituksessa istui kunhan vaan ei Suomea yritetty Natoon. Kokoomuksen boikotti oli ihan Maalaisliittoa itseään koska se lisäsi sen valtaa. Mutta on tietenkin kivaa räksyttää neukulle kaikesta, sehän antaa äärioikeistolle hurjasti lisää itseluottamusta kun uskaltaa.

      • NaziTarkkisKuumana

        "Ei Kokoomuksen pitäminen ulkona hallituksista johtunut neukusta, sama sille keitä hallituksessa istui kunhan vaan ei Suomea yritetty Natoon. Kokoomuksen boikotti oli ihan Maalaisliittoa itseään koska se lisäsi sen valtaa. "

        Lue Virolaisen kirja! Kepu ( muut hallituksen vakiopuolueet) olisivat erittäin mielellään nähneet Kokoomuksen hallituksessa! Nyt kävi siten, että Kokoomuksen kannatus hiljalleen kasvoi 14 % --> 24 % ja tuo 10 % oli muilta pois. Hallituksessa ylipäätään laihdutaan (joyta kohtaloa Kokoomukselle kaivattiin) ja oppositiossa lihotaan. Kansa koki tilanteen vääryydeksi ja moni äänesti Kookomusta protestimielellä!

        "Mutta on tietenkin kivaa räksyttää neukulle kaikesta, sehän antaa äärioikeistolle hurjasti lisää itseluottamusta kun uskaltaa. "

        Ookkonääpöljä? Neukkua ei enää ole eikä näistä puhuminen mitään uskallusta vaadi! Vanhoja asioita...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe