MAHOTTOMAN SUURI merkki- Jumalan salaisuus

reyy

Jumalan salaisuus

Toinen mies kysyi toiselta: - Mikä tekee sinut kristityksi? Toinen mietti vähän aikaa ja vastasi sitten: - en juo, en polta, en viettele vieraita naisia….. Toinen näytti hämmästyneeltä ja sanoi sitten: - No sitten minun hevosenikin voi olla kristitty, sekään ei tee tuommoisia?

Niinpä, mutta ei kristillisyys ole syvimmältään tekemistä, vaan omistamista. Mutta se onkin salaisuus. Kristillisyys ei myöskään ole ensisijaisesti moraalia, käytöstapoja tai sivistystä, vaan uskoa Jeesukseen Pyhässä Hengessä.

Jumalan sanan yksi suuri salaisuus on kätketty sen opetukseen Pyhästä Kolminaisuudesta. Vaikkei tätä sanaa sellaisena esiinnykään Raamatussa, se parhaiten kuvaa sitä sisältöä, mikä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen väliseen yhteyteen liittyy.

Nämä Jumalan kolme persoonaa liitetään aina yhteen niin kuin olisi vain yksi, vaikka onkin kolme. Kolminaisuus on ollut monelle myöskin se kompastuskivi, jonka hylkääminen on ajanut heidät harhaoppeihin ja pois Jumalan seurakunnan yhteydestä.

Paavali päättää pitkän kirjeensä tärkeään toivotukseen, joka on siunauksen toivotus Jumalan tuntemisesta. ”Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne” 2.Kor.13:13. Siinä hän asettaa kaikki kolme persoonaa saman arvoisiksi, yhtä merkittäviksi.

Kolminaisuus on ymmärrettävä Jumalan ilmentymänä eri tavoin ihmisten elämään historian aikana. Vanha Testamentti on Isän aikaa, jolloin Herra ilmaistaan salattuna Jumalana, jonka kasvoja ei voinut kukaan nähdä.

Pojan aika oli lyhyt pelastuksen aikajakso, jolloin Jumala ilmestyi yliluonnollisella tavalla juutalaisen miehen, Jeesuksen, muodossa ja poistui yhtä ihmeellisesti, kuin oli tullutkin.

Sen jälkeen olemme eläneet Pyhän Hengen aikaa, joka on seurakunnan armotalouskausi. Pyhä Henki on Isän ja Pojan Henki, joka asuu uskovassa ihmisessä ja yhdistää Jeesukseen uskovat toinen toisiinsa.

Tarvitsemme opetusta kolminaisesta Jumalasta, mutta ymmärtääksemme ja tunteaksemme Herran tarvitsemme hänet itsensä kirkastamaan tämän kaiken. Olemme täysin riippuvaisia Jumalasta, emme voi ottaa mitään, ellei hän anna. Emme selviä hetkeäkään ilman häntä.

Raamatun ilmoitus syventää meitä uskon suhteessamme häneen. Silloin huomaamme, että Jeesus ja Pyhä Henki olivat jo Vanhassa Testamentissa, Isä ja Pyhä Henki puhuvat Jeesuksen aikana ja että Isä ja Jeesus ovat läsnä seurakunnan aikana.

Kirkasta minulle, Herra, Raamatun ääressä totuutesi ja armosi Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen vaikutuksesta, arvosta ja siunauksesta. Avaa mieleni käsittämään olemuksesi salaisuutta, että voisin sinua aina kiittää
Turkka Aaltonen.

9

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkjjjooo

      Uskotko todella, että ikuinen Jumala on tullut meidän kaltaiseksemme kaikessa muussa paitsi siinä, että hän on synnitön? Ajattele, mitä siihen sisältyy! Ja ajattele, miten olisi, ellei meillä olisi siitä kyllin selvää todistusta! Kiittäkäämme Jumalaa siitä, että Raamatun todistukset tässä meidän tärkeimmässä elinkysymyksessämme ovat niin selvät ja varmat. Muistelkaammepa joitakin niistä. Ajatelkaamme vain niitä todistuksia, jotka kertovat, mitä Kristus on ollut ja mitä hän on tehnyt ennen ihmiseksi tulemistaan. Hänen kerrotaan sanoneen Isälleen: »Teurasuhri ja ruokauhri eivät sinulle kelpaa, silloin minä sanoin: Katso, minä tulen, Raamatussa on minusta kirjoitettu, tekemään sinun tahtoasi, Jumalani.» Ja taas: »Koska siis lapsilla on veri ja liha, tuli hänkin niistä yhtäläisellä tavalla osalliseksi.»

    • dfhöö

      Nämä paikat osoittavat, että hän on ollut olemassa ennen ihmiseksituloaan. Samoin sanotaan tuossa merkillisessä Johanneksen evankeliumin 1. luvussa: »Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä on syntynyt. ja Sana tuli lihaksi, ja asui meidän keskuudessamme, ja me katselimme hänen kirkkauttaan, kirkkautta sellaista, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä, ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.» Tässä sanotaan nimenomaan, että se, joka alussa loi kaiken, tuli lihaksi ja asui meidän keskuudessamme. Samoin sanotaan Paavalin Filippiläiskirjeen 2 luvussa Kristuksesta: »Olkoon teillä se mieli, joka Kristuksella Jeesuksellakin oli, joka ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliikseen sitä, että oli yhdenvertainen kuin Jumala, vaan pani itsensä tyhjäksi ja otti palvelijan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi ja havaittiin olennoltaan sellaiseksi kuin ihminen».

    • utuuu

      Kirkasta, oi Kristus, meille
      ristinuhri Golgatan,
      josta meille langenneille
      loistaa sydän Jumalan.
      Uskon silmä kiinnitä
      aina kohti ristiä.

      2.
      Synkeys nyt hajoaapi,
      yöstä päivä valkenee.
      Kun näin Jeesus voiton saapi,
      taivas meille aukenee.
      Herra Jeesus verellään
      rauhan tuotti ristillään.

      3.
      Eksynyttä lammastansa
      hän on aina säälinyt,
      tuonut laumaan armossansa,
      siinä sitä kärsinyt.
      Uskon, että käydä saan
      kasvojansa katsomaan.


      4.
      Ei siis alla kiusausten
      epäillä nyt tarvitse,
      eikä tiellä huokausten
      epätoivo vallitse,
      kun on täysi sovitus,
      sielun turva, pelastus.

      5.
      Niinpä uskon silmä kantaa
      yli matkan myrskyisen.
      Katsellessa rauhan rantaa
      kaipuu täyttää sydämen.
      Saavu kohta, määränpää,
      silloin tyyntyy myrskysää.

      6.
      Jeesus, sinun alkamasi
      usko on ja kilvoitus.
      Myös on sinun hallussasi
      matkan päässä vapahdus.
      Silloin minut uupuneen
      noudat kotiin taivaaseen.

      Gustaf Skinnari 1893. Uud. Wäinö Havas virsikirjaan 1938.

    • ateistipregmatisti

      Olette pelkkiä lampaita uskonnot on vallan välineitä tai bisnes mahdolisuus tiesittekö että kirkko saa kirkollis verosta suomessa melkein 800 miljoonaa euroa ja tuskin kaikkiin menoihin menee tämä summa papit ja pastorit sun muut pedofiilit ryyppäävät kaikki rahat jumaalaa ei ole ja alku räjähdyksen takia ihminen on nyt maapallolla ylistämässä mielikuvitus henkilöitä tai ovat vain vitun tyhmiä paskoja kusetusta kaikki herätkää SAAAATANA

      • leijonaelää

        Kirkossa kyllä tiedetään varsin hyvin miten ateisteilta viedään loputklin rahat. Kirkothan on ateisteja varten ja raha on yksi väline mitä demonit käyttävät. Moni ateisti sokaistuu rahaa nähdessään.


    • Kirjakääröt

      5Moos.34.10. Biblia (1776). Ja sillä ei yhtään prphetaa noussut Israelissä niinkuin Moses jonka Herra tunsi kasvoista niin kasvoihin.

    • Örhhhhhhhhh

      Vanhalle puliukolle saattoi tulla oikein tippa silmään, kun kanttori alkoi veisata:

      Kirkasta, oi Kristus, meille !

    • Osaatkovastata

      Jumalattomalle tulee sitten aikanaan iso parku. Tiedätkö milloin ja miksi?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      930
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      796
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      710
    Aihe