Kysymys profetoimisesta

hgkhk

Kysymys profetoimisesta

16-10-12, 19:46




Haluaisin esittää kysymyksen profetoimisesta ja toivoisin saavani tähän myös selventävän vastauksen.

Profetian tullessa, tulee melkein väistämättä ajatus, onko tämä oikea, aito, Pyhän Hengen ja Jumalan mielen mukainen sanoma. Tästä seuraa jatkoajatus, onko tämä minun kritiikkiä vai onko yleistä tuntemusta näin, siis epäselvyyttä aitoudesta.

Onko profetiassa jokin määrätynlainen kaava, tarkoitan sanamuoto. Tuleeko siinä muoto "minä Herra, näin sanoo Herra" aina esille, vai voiko olla vain passiivisessa muodossa varotusta, kehotusta, kannustusta ilman "minä Herra sanon" muotoa.

Mikäli kuulijalla ei ole Hengen tuntemusta, kuinka voidaan erottaa aito ja väärä profetia.
Onko se tunnusomaista profetialle, että sanoma aiheuttaa pelkoa, ahdistusta, tuskaa ja jopa ärsyyntymystä Jumalaa kohtaan.

Onko profetian tarkoitus tulla myös yksityishenkilölle vaiko enemmän seurakunnalle.

Kiitollinen vastauksesta

*liisukka
17-10-12, 13:56
Esitit kysymyksiä, joista voisi kirjoittaa monta sivua tekstiä, mutta yritän pelkistää vastaukseni siten kuten asiat olen ymmärtänyt. En nyt tuo ulottuvuutta suoralla Raamatun tekstillä, vaan enemmänkin käytännön ulottuvuudella ja omilla havainnoillani pohjautuen tottakait Jumalan Sanaan. Pyrin nyt olemaan mahdollisimman jalat maassa sammuttamatta kuitenkaan Jumalan työtä, mutta tunnustamalla että kaikki mitä puhutaan Jumalan nimissä ei välttämättä ole Jumalasta syntynyt.

Profetioita on lupa ja niitä tulee arvostella. Profetioita voi tulla kolmesta eri lähteestä l. a) Pyhän Hengen synnyttäminä b) Ihmisen omasta ajatuksista pursuavina sanoina ja c) joskus myös sielunvihollisen vaikutuksesta syntyneinä.

- Mielestäni kohda c) sielunvihollisesta syntyneitä profetioita meidän ei tule pelätä, koska nämä ovat erittäin harvinaisia seurakuntiemme keskellä ja saamme luottaa siihen että jos tahdomme vilpittömästi kulkea Jumalan tahdossa, niin Jumala on voimallinen kuljettamaan meitä eteenpäin ja varjelemaan meitä omassa uskon vaelluksessamme.

- Sen sijaan ihmisestä itsestänsä ja hänen sielunmaailmastaan syntyneet profetiat voivat olla melko yleisiäkin. Usein nämä eivät aiheuta vahinkoa, mutta jos ne joskus alkavat ohjaamaan ihmisten elämää väärällä tavalla, niin vaarana on ihmisen koukkaukset ulos Jumalan suunnitelmista. Siksi on tärkeää AINA tutkia profetiat ja varmistaa se, että emme lähde rakentamaan omaa elämäämme pelkän yksittäisen profetian varaan. Ihmisten omista sielunmaailmasta syntyvät profetiat on tuotu usein esille täysin vilpittömin mielin ja usein niillä ei ole edes vahingollista vaikutusta. Sen sijaan voi olla tilanteita, joissa profetiat ottavat vallankäytön välineen/aseman ja pyrkivät vaikuttamaan ihmisiin profeetian esittäjän omien mielipiteiden eteepäin viemiseksi. Tällaisia tilanteita voivat olla esim. ihmisten tai seurakunnan kriisi- tai riitatilanteiden keskellä syntyneet profetiat, politiikkaan vaikuttavat kannanotot profetian nimissä, toisen ihmisen ahdingossa annetut lupaukset paremmasta, tietynlaiset hengellisen ilmapiirin nostamiseen tähtävät lupaukset esim. herätyksestä tai vastaavasta jne... Tottakait Jumala tahtoo antaa herätyksen ja myös koskettaa ihmistä ahdingossa => ja näissä hetkissä Jumala voi myös puhua, mutta joka tapauksessa profetiat on tutkittava ja otettava se mikä on hyvää ja tulee Jumalasta ja hylätä se mikä ei tule Jumalasta. Profetian ei tulisi olla inhimillisen myötätunnon osoittamista, vaan Jumalan tahdosta syntyneen sanoman välittämistä.


- Aidot Jumalasta tullee profetiat yleensä vahvistaa jo aiemman Jumalan puheen ja usein ne kolahtavat ihmiseen "kuin nyrkki silmään". Ei Jumala tahdo puhua epämääräisesti tai siten että meidän tulee arvailla asioita ja epäillä tuliko tämä nyt Jumalasta vai ei. Jumala on niin monesti rohkaissut, lohduttanut ja kehoittanut aitojen profetioiden kautta ihmisiä, joten niiden arvo ei ole vähäpätöinen. Itse rukoilen, että Jumala saisi entistä enemmän vaikuttaa myös profetian lahjan kautta meidän uskovien keskuudessa. Kun Jumala puhuu ihmisellä oikeaan aikaan, oikeassa paikassa ja oikealla tavalla, niin mikä voisi olla hienompaa. Siksi Raamattu myös kehoittaa tavoittelemaan armolahjoja - varsinkin profetoimisen lahjaa.

Aidon profetian tunnistaa siitä, että se rohkaisee, lohduttaa ja kehoittaa. Armolahjat ovat aina tarkoitettu seurakunnan rakentumiseksi. Jos jokin ei rakenna, niin joudutaan tutkimaan erityisen tarkasti onko ilmoitus ollenkaan Jumalasta. Siis jos profetia aiheuttaa pelkoa tai ahdistaa, niin suuri mahdollisuus on ettei profetia ole syntynyt Jumalasta. Itse en omaa elämääni lähtisi rakentamaan pelkän yhden profetian varaan, vaan uskon Jumalan puheen tulevan erimuodoissaan siten, että profetian osuus on vahvistaa muuta jo Jumalan puhumaa/vaikuttamaa asiaa. Jos epäilet profetia aitoutta omalla kohdallasi, niin kannattaa ottaa yhteyttä kokeneempiin sielunhoitajiin tai kristittyihin.
jatkuu

28

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hgjj

      Jumalan työ kestää aina arvioinnin ja sitä tulee tehdä. Toisaalta kritiikki tulee pitää terveellä pohjalla, koska liiallinen kritiikki on ojan toinen puoli ja aiheuttaa profetioiden katoamisen ja sitä kautta monen siunauksen saamisen estymisen Jumalalta. Liika kriittisyys aiheuttaa myös pelkoa ja saattaa estää Jumalan toimintamahdollisuuksia, koska emme kykene ottamaan Jumalalta vastaan edes hyvää liiallisen kriittisyyden pohjalta. .. SIIS TERVEESEEN / KANNUSTAVAAN KRIITTISYYTEEN myös profetioiden arvioinnissa.
      ----------------------
      Profetiassa ei välttämättä ole omaa kaavaansa tai sanontojaan. Itse ajattelen, että profetioiden ei tarvitse alkaa sanoila "näin sanoo Herra" tms. vaan joskus sanat jopa pyrkii ehkä vilpittömästi siirtämään vastuun profetian tuojalta Jumalalle (voihan profetia näinkin alkaa). Profetian esittäjän tulee pystyä olemaan myös nöyrä itse tutkimaan ja alistamaan profetiasna muiden tutkittavaksi - ilman nöyryyttä on vaarana että profetia alkaa sisältämään entistä enemmän aineksia, jotka eivät olekaan aidosti Jumalan Hengestä syntyneitä ajatuksia. Itse olen ajatellut että profetian tuoja voi kertoa asiansa myös arkaillen ja varovasti todeten että kokee että "Jumala tahtoisi puhua seuraavasta asiasta..." ja jättää mahdollisuuden myös epäonnistumiselle. Ensimmäisen profetiansa esittänyt on astunut ikäänkuin kynnyksen yli, jonka seurauksena opitaan käyttämään Jumalan antamaan lahjaa ja siihen meidän tulee antaa mahdollisuus. Vähitellen profetian tuoja oppii olemaan rohkeampi ja tietää mikä sanoma on Jumalasta ja mikä omaa tuotosta. Rohkaiskaamme siis myös profetian esittäjiä silloin kuin sanoma tulee Jumalalta ja kerrotaan myös rakkaudessa se jos sanoma menee joskus pieleen. Raamatun mukaan profetiat ovat vajavaisia ja tämä meidän tulee hyväksyä. Emme voi ottaa profetioita samanlailla täysin luotettavana Jumalan ilmoituksena kuin voimme ottaa kirjoitetun Jumalan Sanan Raamatun. Lähes aina profetioissa on mukana siis myös astian makua ja joskus profetian sisältö saattaa tulla Jumalalta, mutta profetian esittäjä alkaa lisäämään omia ajatuksiansa tai ilmaisujaan joukkoonsa. Joskus olen myös miettinyt miksi joiltain ihmisistä tulee niin selkeitä Jumalan antamia profetioita, mutta toisessa hetkessä sanoma voikin tulla ihmisestä itsestään?

      Usein voi käydä myös niin, että profetian lahja toimii siten ettei kaikki edes ymmärrä profetian tulleen esim. kesken saarnankin voi Jumala antaa sanomansa puheen keskellä ihmiselle joka tajuaa sen, että nyt Jumala toi esille asian minua tai seurakuntaani ajatellen. Joskus profetia tulee esille julkisesti ääni korottaen, toisinaan hiljaisena siirtymisenä ihmisen viereen jossa välitetään sanoma Jumalalta. Oleellisinta ei ole siis sanat tai kenelle ne on osoitettu, vaan se että aito Jumalalinen sanoma löytää oikean kohteensa. Jokainen sanoma voi olla "esittäjänsä näköinen" ja oleellisinta on ymmärtää Jumalan puhe sanoman keskeltä. Ei Jumala tee meistä kaikista samanlaisia profetoijia, vaan Jumala käyttää meitä jokaista hyvinkin yksillöllisellä tavalla!
      ---------------------------

      Jatkuu ...

      • cvxbn

        ok...


    • tryry

      17-10-12, 13:57




      ... Jatkuu
      --------------------------------

      Kenelle sitten profetia voi tulla. Raamattu osoittaa että profetian ensisijainen tarkoitus on rakentaa seurakuntaa. Ehkä ajattelisin näin, että profetia voi tulla niin yksilöihmiselle samoin kuin vaikka koko seurakunnallekkin kunhan kaikki on seurakunnan rakentamiseksi. Raamatussa on myös esimerkkejä asiasta. Varmaan muistamme yksilökohtaisen profetian selkeästi esim. siitä miten Agabus tuli Paavalin luo irottaen Paavalin vyön ja sanoi "Näin sanoo Pyhä Henki....". Paavalin opetuksissa taas kerrotaan selkeästi miten profetioiden tulisi toimia seurakunnan keskellä ja mikä tuli olla järjestys armolahjojen käytössä ja miten profetioita tulisi käyttää.

      Itse uskon siis että Jumala tahtoo käyttää ihmistä profetioiden kautta sekä yksilökohtaisesti, että myös seurakunnallisesti. Uskon että profetioiden ei tulisi olla mitään sivuhuoneiden tai omien kokoontumisiensa synnyttämiä juttuja, vaan profetian lahjan tulisi toimia a) seurakunnassa, jossa sitä voidaan arvioida ja myös rohkaista profetian käytössä, sekä tarvittaessa ohjata rakkaudessa oikeaan suuntaan b) sekä myös ihmisen yksilöselämässä ja pienemmässä yhteydessä rohkaisten, kehoittaen ja lohduttaen eteenpäin uskonelämässä. => Jos profetian lahja erikoistuu yksipuolisesti ainoastaan pieniin piireihin tai vaihtoehtoisesti ainostaan seurakuntaan, niin jotain Jumalan antamaa siunausta jää ikäänkuin puuttumaan. Tarvitsemme Jumalan puhetta laajemmalla rintamalla ja tarvitsemme myös sitä että voimme oman lahjamme asettaa arvioitavaksi seurakunnan edessä, sekä myös siunauksen kanavaksi Jumalan käyttöön. Seurakunnan johdolla on tietysti oma vastuunsa mahdollistaa lahjojen käyttö ja kannustaa ja ohjata ihmisiä eteenpäin näilläkin osa-alueilla. Joskus ollaan liian passiivisen kontrolloivia ja saatetaan sammuttaa jopa alkava Jumalan työ liiallisella kontrolloinnilla. Tosin vastapainona voi olla jossain tapauksessa profetoijan motiivit, kun joskus tahdotaan vain päästä ääneen ja tuoda itseään esille sen sijaan että Jumala saisi olla päällimmäinen kaikki kaikessa. Joskus voi olla kyseessä inhimillinen henkinen sairauskin, jolloin ihminen kuvittelee tuovansa sanoman Jumalalta ja olevansa Jumalan äänitorvi, vaikka todellisuudessa ei sitä olisikaan. Varsinkin suurissa seurakunnissa saatetaan törmätä monenlaisiin näkökulmiin ja ole siinä sitten kontrolleri tai Jumalan työn estäjä, kun joukossa on oikeasti sellaistakin mitä ei pitäisi päästää esille seurakunnassa - samalla voidaan tukahduttaa aitoakin Jumalan puhetta.

      Tahdon lopuksi kaikesta esiin nostamastani huolimata rohkaista jokaista asettamaan lahjansa palvelukseen ja anotaan enemmän myös profetoimisen lahjaa. Jumala tahtoo puhua ja rakentaa seurakuntaa, lohduttaa, rohkaista , kehottaa jne. > Kaiken tulee tapahtua yhteiseksi rakentumiseksi!

      • dffhh

        ateismin vastaista poistettu.


    • dhh
    • Eimeen

      Aamenta päälle.

      • fbsgh

        ok..


    • Vastavoima888

      "hgjj"

      Tarkkuutta !
      "Liika kriittisyys aiheuttaa myös pelkoa ja saattaa estää Jumalan toimintamahdollisuuksia, koska emme kykene ottamaan Jumalalta vastaan edes hyvää liiallisen kriittisyyden pohjalta."

      "Liika kriittisyys aiheuttaa myös pelkoa ja saattaa estää Jumalan toimintamahdollisuuksia"

      Mikään EI ESTÄ Jumalaa!
      nyt tämä saattaa olla että jos on liian kriittisiä kommentteja sen tuojalle voi tuoja ottaa sen itseensä.

      Joten kritiikki tulisi kohdistua siihen SANOMAAN, ei tuojaan.
      Joten Paavali kehoittaa Timoteusta:
      'Viritä palavaksi se armo lahja'

      ja se "ikäänkuin" kasvaa ja sitten tulee vähemmän sitä astian makua.

    • Vastavoima888

      "Mikäli kuulijalla ei ole Hengen tuntemusta, kuinka voidaan erottaa aito ja väärä profetia.
      Onko se tunnusomaista profetialle, että sanoma aiheuttaa pelkoa, ahdistusta, tuskaa ja jopa ärsyyntymystä Jumalaa kohtaan."

      1. Kor. 14:3 Mutta profetoiva puhuu ihmisille rakennukseksi ja kehoitukseksi ja lohdutukseksi.
      4 Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa.
      5 Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä, mutta vielä mieluummin soisin teidän profetoivan; sillä profetoiva on suurempi kuin kielillä puhuva, ellei tämä samalla selitä, niin että seurakunta siitä rakentuu.
      6 Jos minä nyt, veljet, tulisin luoksenne kielillä puhuen, mitä minä teitä sillä hyödyttäisin, ellen puhuisi teille ilmestyksen tai tiedon tai profetian tai opetuksen sanoja?

      Ap. t. 20:28
      Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut.

      1. Piet. 5:2
      kaitkaa teille uskottua Jumalan laumaa, ei pakosta, vaan vapaaehtoisesti, Jumalan tahdon mukaan, ei häpeällisen voiton tähden, vaan sydämen halusta,

      Tit. 1:1 Sillä seurakunnan kaitsijan on, niinkuin Jumalan huoneenhaltijan tulee, oltava nuhteeton, ei itserakas, ei pikavihainen, ei juomari, ei tappelija, ei häpeällisen voiton pyytäjä,
      8 vaan vieraanvarainen, hyvää rakastava, maltillinen, oikeamielinen, pyhä, itsensähillitseväinen;
      9 hänen tulee pysyä kiinni opinmukaisessa, luotettavassa sanassa, että olisi kykenevä sekä neuvomaan terveellä opilla että kumoamaan vastaansanojain väitteet.

      Kuulijan on hyvä, kuten KAIKKIEN Lukea paljon Kirjoituksia.
      Nyt jos uskovat eivät tunne Jumalan Sanaa ja ovat kokemattomia Jumalan Sanassa ja kuinka Jumala toimii, on aina vaara.

      Joten sitten tulee paimen/kaitsija/ ja vanhimmisto veljet, joiden tulee OLLA kuten edellä oleva Tiituksen kohta sanoo:
      - pysyä kiinni opinmukaisessa, luotettavassa sanassa
      - olisi kykenevä sekä neuvomaan terveellä opilla
      - kumoamaan vastaansanojain väitteet

      1. Tim. 3:2
      Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan,

      1. Tim. 5:17
      Vanhimpia, jotka seurakuntaa hyvin hoitavat, pidettäköön kahdenkertaisen kunnian ansainneina, varsinkin niitä, jotka sanassa ja opetuksessa työtä tekevät.

      Nyt kaikki, paimenet, vanhimmisto veljet, ja kaikki jotka ovat sitten asetettu palvemaan, tuli olla Sanan tuntijoita ja TAITAVIA opettamaan,
      heidän tehtävä on VARJELLA ettei pienet tahi suuret ketut tule ja syö lampaita!

      Hepr. 5:
      12 Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa.
      13 Sillä jokainen, joka vielä nauttii maitoa, on kokematon vanhurskauden sanassa, sillä hän on lapsi;
      14 mutta vahva ruoka on täysi-ikäisiä varten, niitä varten, joiden aistit tottumuksesta ovat harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta.

      Jos opettaja eikä vanhimsto itse kykene tekemään ja syömään vahvaa ruokaa, on sitten kuten vauva joka tarvitsee maitoa!

      nyt monesti, ei aina, jos on vanhempi veli iältää on se mahdollisuus että:
      - joiden aistit tottumuksesta ovat harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta.

      Kokemuksesta ja tottumuksesta harjaantunut erottamaan sen mikä on hyvää ja mikä ei ole.
      Harjaantunut. harjoitellut tahi sitten "palava".

      2. Tim. 1:6
      Siitä syystä minä sinua muistutan virittämään palavaksi Jumalan armolahjan, joka sinussa on minun kätteni päällepanemisen kautta.

      Virittää, mahdollisesti harjoittaa ja harjoitella.

      nyt jos paimen on lapsi, eli juuri tahi äsken kääntynyt eli pelastettu. ei ole kokemusta eikä tottumusta.
      Joten LAPSET JA NAISET eivät saa olla paimen tahi vanhimmisto veli.

      joopa joo.

      Joten sitten paimen tahi muu vanhempi uskova on mahdollisesti sitten hyvä opettaa ja arvioida onko tämä hyvää vai ei.
      Kuitenkin KAIKKI saavat arvostella SANOMAA.

      tämä on kaitsijan työn eräs alue: varjella !
      ja sitten opettaja opettaa taitavasti.

      "Onko se tunnusomaista profetialle, että sanoma aiheuttaa pelkoa, ahdistusta, tuskaa ja jopa ärsyyntymystä Jumalaa kohtaan.""

      pääsäästöisesti profetia on LOHDUTUSTA, ja "hyvää" ja mukavaa kuultavaa:

      Mutta sitten Profeetta, sen sana saattaa olla pelkoa, ja ahdistusta ja jopa ärtymystä tuottavaa.
      jopa ärtymys voi mennä siihen pisteeseen että Profeetta tapetaan = Jeesus!

      Mutta profetia ei "yleensä" aiheuta "pahaa" mieltä vaan hyvää mieltä.

      No tästä on hyvin vähän ollut seurakunnissa opetusta, mutta sen tulisi omasta mielestäni olla näin.

      Jokaisessa seurakunnassa tulisi olla paimen, vanhemmisto ja apostoleja, opettajia sekä profeettoja.
      ja mitä useampi sen parempi :)

    • yyuiiiu

      Lopeta hörinäsi vastavoima, sillä olet selvästi stanan asialla. Suolla vaikka koko raamattu palstalle, sillä ihan ymmärrystä vailla olet.

      • rtet

        Niinpä niin.


    • ProfeetatVai

      Eikö siinä väistämättä herää normaalijärjellä varustetulla ihmisellä epäily jos joko omat tai muiden profetiat toteudukaan? Varsinkin jos annetaan päivämääriä milloin profetian pitäisi toteutua ja sitten näin ei tapahdukaan. Profetiat ovat tällöin olleet hourailua tai oman egon nostamista.

      • fghhfj

        Etkö sinä erota psyk. pot. asiallisesta kirjoituksesta?
        Asiallisuus puuttuu näköjään nikiltä Profeetat Vai. Jauhaa päivämääristä kun ei ymmärrys riitä lukemaan muita kriteerejä profetioiden arvostelemaan.


    • gfjjj

      Niinpä pitäisi ajatella, ellei puutu ajatteuelimiä.

      • werrrmmm

        ok..


    • vbnn

      Nykynuoria ihmetellään tyhmyydestä. Mitä ihmettä koulu opettaa.

      • regre

        ok..


    • Laura_HuuHaasaari

      Palstan työmarkkinatuen ja KELAn ilmaisten mielenterveyslääkkeiden tuella profetoivat ammatti profeetat ovat lisääntyneet ja täyttäneet palstat.

      Profeetta ja presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on profetioinut, että Venäjä pudottaa 10 ydinpommia Helsinkiin. Kysyisinkin Jumalalta, eikö yhtään vähempi määrä riittäisi?

      • trtet

        Mikäli terveytesi riittää niin vertaa aina profetiaa raamatunsanan henkeen. Tokihan sinä tunnet raamattusi ja sen sisällön. Ellet, et voi tunnistaa Jumalan antamaa profetiaa ennustajaeukon ja muun teenledistä povaajan sanomaan.


      • hthyh

        aamen, aamen.


    • SuojissaOlen

      Seurakunta on myös muutakin kuin valkeisi kalkitut seinät. Seurakunta olemme me jotka uskomme Häneen. Profetiat Häneltä on pyhän hengen innoittamat saadut profetoilensa toimii ihmisen ja meidän välityksellä sen tarvitsiville Häneltä.
      Kaikkia ei voi puntaroida seurkuntien kahden tai kolmen puku päällä olevan vanhemmiston edustajan omalla viisaudella kun ymmärrystä ei nukkuvalla sienillä varustetulla seurakunnalla ole juuri alkuunkaan..
      Nukkuvat herätkää totuuteen.

      • Taaskinon

        että semmosta suoltamista jälleen...


      • htryty

        mutta ylläpito poistaa ateismin vastaiset.


      • fdhhhf

        Niin poistaa


      • gdgdfhhf

        Uskon vapauden nimissä poistetaan, niinkö


    • ertyeyry

      ok..

      • wqffwerwer

        ok.


    • dfgfhfjj

      Ja ateismin vastaista poistettu.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe