Nuoret Evijärvelä

nuorissaontulevaisuus

Päättäjät, lukekaa Järviseudun Sanomista nuorten kirjoitukset ja miettikää mitä nuorten eteen vois tehdä. Nuoret viettää mielummin aikaa naapuripitäjissä, kun siellä nuoria ei automaattisesti pidetä rikollisina, kaiken hajottavina häiriköinä.... Koittakaa ymmärtää, että kaikkia nuoria ei liikunta kiinnosta. Kuntalaiset kuntoon joo, mutta siihen ei aina liikunta auta.
Onko niin, ettei täällä uudellakaan alueella mitä nyt puuhataan saa olla, ellei harrasta liikuntaa? Nuorille riittäis paikka, missä tavata toisiaan, ei se tarvi monen kymmenen tuhannen investointeja. Nuorten oma laavu?? Kyselyä kouluun. Tällä tavalla nuoret häädetään täältä pois.
Nuorisoseura järjestää keski-iän kriisiläisille ysäribiletiä, mutta nuorille ei mitään.

17

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyhjänpantti

      Hieno nuorisoseura tyhjillään enimmäkseen. Keski-ikäisille ja vanhoille joskus menoja. Nuorisoseuran tilat nuorille ja sinne toimintaa ja ohjausta.

      • Evijärvenkuntaonsairas

        Noin pitäisi tehdä. Toimintaa nuorisoseuralle, mutta ensin kunnassa pitäisi päättää, että kenelle annetaan "projektipäällikön" titteli ja palkka kiitokseksi johtoplikille tehdyistä palveluista ja saappaannuolennasta.


    • Nuorisolleterveysmurheit

      Arvostetaan nuorten terveyttä ja ei laiteta nuoria nuorisoseuran tiloihin.

      • Nikirtuopio

        Kiikkaako ränkky?


    • katsenuoriin

      Nuorille jää kuva, että tänne ei ainakaan kannata palata opiskelujen jälkeen. Lapsiystävällinen, urheiluystävällinen, mutta nuorisovihaaja.

    • pellollehiihtämään

      Siis mitä!!! Urheiluystävällinen??? Laittakaapa tähän lista, mitä kunta on tehnyt viimeisen 10 vuoden aikana liikunta-asian eteen? Aika lyhyeksi jää lista. Kirkonkylän alakoulun pienkenttä, kunnalla aika mitätön osuus.

      • EviNuori

        Päättäjät ovat yrittäneet tuoda tänne vaikka mitä urheilutoimintaa ja harrastusmahdollisuuksia, mutta valitettavasti eriävät mielipiteet ja valitukset kaatavat kaikki yritykset tuoda jotain uutta..


      • kaikillejotakin

        Käsittääkseni on järjestetty kaikenlaisia kuljetuksia Kuortaneen Urheiluopistolle, uimahalliin, Duudson Parkkiin... Nyt on rakenteilla joku liikuntapaikka. Pururata on laitettu kuntoon, sielläki lihaskuntotreeniin tarvittavia välineitä... Kyllä on panostettu. Mutta nuoriin ei.


    • Golmizloiggaa

      Tämä "EviNuori" nimimerkillä kirjoittava kepulainen henkinen kylänvanhin on mielestään varsinainen älykkö. Asioita seuranneena on kyllä sanottava, että jos järjetön urheiluhallihanke toteutui niin kunnan rahat olisivat loppuneet kättelyssä sen kolosseumin ylläpidossa. Hyvä, että oli ainakin pari vastuullista kuntapäättäjää.
      Valitukset ja kantelut eivät ole esteenä kuitenkaan silloin kun aateloiduille kepusuvuille jaetaan Evijärvellä kunnan kauroja. Omillaan eivät näytä toimeen tulevan.

    • Homettaeitietenkään

      Nuorille on tarjolla homekoulutusta.400 000 tonnia homekouluun ja verraton pari saa ränkkyillä koko valtuustokauden.

    • Kepuaputukijakoantoseko

      Huom: "400 000 tonnia" = 400 000 000 = 400 miljoonaa . Haapikylän konkkayhdistyskö tarjoaa? Kenen rahoilla?
      Et ole tainnut käydä edes "homekoulua", vaikka purus näyttää olevan homeessa ja urealla kyllästetyt!

    • kokkarijametsienmiehet

      Riittääköhän tuo, no valituksiin menee paljon paperia ja sivukyliin voi rahoittaa jotain mukavia juttuja. Ketkä uskaltaa laittaa lapset korjattuun homekouluun, no ei sillä väliä, kuhan vaan saadaan riidellä.

    • Särkelänpoika72

      Lukekaa pöytäkirjat kunnolla, ennekuin täällä vingutte. 400 000 euroa oli esitys joko Lahdenkylän koulun korjaamiseen tai moduulikouluun. Ilman muuta vuokrattava moduulikoulu se olla pitäisi. Mikä helvetti osalla tuntuu olevan Lahdenkylää vastaan? Mitä se on keltään muulta pois, jos Lahdenkylän lapset saisivat käydä koulunsa omassa kylässä. Rahaa palaa tällä hetkellä tien päälle, kun lapsia kuskataan toiselle puolelle kuntaa. Ennemmin käyttäisi rahan koulutiloihin!

      Ja toinen asia. Mikä ihme siellä muka on, ettei Kirkonkylän laavulla saa nuoret olla? Olenko ymmärtänyt oikein, että sieltä käydään hätistelemässä pois? Sehän olis hyvä paikka, vaikka liikunta ei kiinnostaisikaan, niin kuitenkin luonnossa oleilu! Kyttääjät hiiteen!

    • EviNuori

      Nuorille ei todellakaan ole enää mitään. Joidenkin typeryyksien takia kaikki tuomittu, esim. Koulun hiekkakenttää sotketaan -> koululle ei saa enää mennä, laavuilla sotketaan -> sieltä hätistellään pois, ruurikkalassa bileet karkas käsistä -> ei saa enää vuokrata nuorille. Oli kiva ymmärtää että olen juuri sitä ikäluokkaa etten kertaakaan ole päässyt ruurikkalaan bileisiin. En tokikaan tarkoita ryyppäämistä vaan yleisesti toisten ihmisten kanssa hengailua. Sotkemisesta sen verran että jos kaikki kertoisivat lapsilleen miten tulee käyttäytyä ja ettei saa sotkea niin ehkä se auttausi. Myös siitä voisi olla hyötyä että niitä roskiksia olisi, esim koulun parkkipaikalla ei ole minkäänlaista roskista joten mihin muuallekaan ne roskat menisivät kuin maahan. Harvalla on autossaan roskapussia, pitäisi varmaan, mutta ei.

      Lahdenkylän koulusta vielä se, että varmasti kaikki haluaisivat sen säilyttää, mutta minkä sille saa, että rakennus on pilalla. Onko järkevää käyttää isoja rahoja siihen, että se kunnostetaan? Luultavasti kuitenkin joskus 10 vuoden päästä Evijärvellä on vain yksi ala-aste ja se sijaitsee Kirkonkylässä. Miksei sitä rahaa voi käyttää Kk ala-asteen laajentamiseen, esim liikuntasalista saa lisää luokkia kahteen kerrokseen.

      En ole lahdenkyläläisiä vastaan, mutta turhaa on homeista korjata.. Menee vaan raha hukkaan.

      • Vaikeatajuta

        Vuokrattava moduulikoulu. Se on eri asia kuin vanhan korjaaminen.
        Yhtä h..vetin turha kk koulua laajentaa jos lapset loppuu..


      • ainavaannuortenpuolesta

        Nuorille valvojiksi nuoria aikuisia, jotka puhuu samaa kieltä. Kun vaan olis ne tilat.


      • Tässätodellinenongelma

        Taistelu Amis-opetuksesta on kampanja paremman, laadukkaamman ja tasa-arvoisemman ammattikoulutuksen puolesta. Eduskunta, hallituksen esityksestä leikkasi ammatillisesta koulutuksesta 190 miljoonaa euroa täksi vuodeksi. Ennätyssuurten leikkausten takia ryhmäkokoja on kasvatettu, lähiopetusta leikattu ja opettajien määrää vähennetty. Leikkaukset heikentävät opintojen laatua heikentäen opiskelijoiden ammattitaitoa. Leikkausten vuoksi yritysten on vaikeampi saada osaavaa työvoimaa. Kampanja kokoaa eri taustaisia ihmisiä yhteen, heitä yhdistää huoli maamme heikentyvän ammattikoulutuksen tasosta.

        Nimien keräys alkaa 24.5.2017. Voit allekirjoittaa adressin sähköisesti alla olevan linkin kautta. Adressi luovutetaan opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselle joulukuussa 2017, nimien keräys jatkuu adressin luovutukseen saakka.

        http://www.taisteluamisopetuksesta.fi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe