juuri itsenäistynyt Israelin valtio pystyi

selvisi

http://www.tv7.fi/vod/player/14301/ Tässä linkissä Derek Prins kertoo 1947 vuoden tapahtumia Jerusalemissa ja ihmettelee kuinka historia toistaa itseään. Kuinka 600.000 asukasta, juuri itsenäistynyt Israelin valtio pystyi voittamaan

32

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmeellistä

      40 miljoonalaiset arabijoukot?

      • Jumalan ihme


      • Jos 40 miljoonaa aseistettua arabia olisi hyökännyt Israeliin 1947, emme olisi sen jälkeen kuulleet Israelista enää koskaan. Todellinen armeija lienee ollut lähempänä 40:ää tuhatta.


    • kiitoksenaihe

      Kiitoksen aihe, vai mitä.

    • On-aihe-kiittäen-ylistää

      Todella suuri kiitollisuus nousee mieleeni siitä, että Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin Jumala on jälleen näkyvällä tavalla ilmestynyt keskuuteemme.
      Apt: 1:6 Niin he ollessansa koolla kysyivät häneltä sanoen: "Herra, tälläkö ajalla sinä jälleen rakennat Israelille valtakunnan?"
      Ja profeetta Aamos 9 luku kertoo tapahtumasarjaan jonka jälkeen Israelin valtion uudelleen rakentaminen alkaa. Saamme todella katsella aitiopaikalla, kun Tämä asia toteutui ja toteutuu.
      "Herra, tälläkö ajalla sinä jälleen rakennat Israelille valtakunnan?"

    • pelastus-tulee-Juutalais

      Rm 11:15-> Sillä jos heidän hylkäämisensä on maailmalle sovitukseksi, mitä heidän armoihinottamisensa on muuta kuin elämä kuolleista?

      Mutta jos uutisleipä on pyhä, niin on myös koko taikina, ja jos juuri on pyhä, niin ovat myös oksat.

      Mutta jos muutamat oksista ovat taitetut pois ja sinä, joka olet metsäöljypuu, olet oksastettu oikeiden oksien joukkoon ja olet päässyt niiden kanssa osalliseksi öljypuun mehevästä juuresta, niin älä ylpeile oksien rinnalla; mutta jos ylpeilet, niin et sinä kuitenkaan kannata juurta, vaan juuri kannattaa sinua.

    • Juutalaisuus

      Kyse lienee ruumiillisesti eikä hengellisesti juutalaisista ihmisistä. Nämä pitää erottaa toisistaan. Nämä rodusta an juutalaiset ihmiset muodostavat suurimman ryhmän, josta israelin valtio koostuu. He ovat Mooseksen uskoisin eli uskonnoltaan juutalaisia. Kristitty Suomen routuinen ei voi olla juutalainen rodulataan, vain uskonnoltaan voi.

      • Messiaan-työn-kautta

        5Moos. 10:16 Ympärileikatkaa sentähden sydämenne älkääkä olko enää niskureita.
        5Moos. 30:6 Ja Herra, sinun Jumalasi, ympärileikkaa sinun sydämesi ja sinun jälkeläistesi sydämet, niin että rakastat Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi, että eläisit.
        Jer. 4:4 Ympärileikatkaa itsenne Herralle ja poistakaa sydämenne esinahka, te Juudan miehet ja Jerusalemin asukkaat, ettei minun vihani syttyisi kuin tuli ja palaisi, eikä olisi sammuttajaa, teidän tekojenne pahuuden tähden. > Siirry
        Jer. 9:25 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä rankaisen kaikkia, jotka ovat ympärileikattuja, mutta kuitenkin ympärileikkaamattomia:
        Rm. 2:29 vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta.
        1Kr. 4:5 Älkää sentähden lausuko mitään tuomiota, ennenkuin aika on, ennenkuin Herra tulee, joka myös on saattava valoon pimeyden kätköt ja tuova ilmi sydänten aivoitukset; ja silloin kukin saa kiitoksensa Jumalalta.
        2Kr. 10:18 Sillä ei se ole koetuksen kestävä, joka itse itseään suosittelee, vaan se, jota Herra suosittelee.
        Fil. 3:2 Kavahtakaa noita koiria, kavahtakaa noita pahoja työntekijöitä, kavahtakaa noita pilalleleikattuja.
        Kol. 2:11 ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella:
        1Piet. 3:4 vaan se olkoon salassa oleva sydämen ihminen, hiljaisen ja rauhaisan hengen katoamattomuudessa; tämä on Jumalan silmissä kallis.

        Hebr. 8:10
        Sillä tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän mieleensä, ja kirjoitan ne heidän sydämiinsä, ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
        Jer. 24:7 Ja minä annan heille sydämen, heidän tunteakseen minut, että minä olen Herra; ja he saavat olla minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa; sillä he kääntyvät minun tyköni kaikesta sydämestänsä.
        Jer. 31:33 Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
        Sak. 8:8 Ja minä tuon heidät asumaan Jerusalemin keskelle. Ja he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa, uskollinen ja vanhurskas.
        Hebr. 10:16 "Tämä on se liitto, jonka minä näiden päivien jälkeen teen heidän kanssaan", sanoo Herra: "Minä panen lakini heidän sydämiinsä ja kirjoitan ne heidän mieleensä";
        Hebr. 10:17 ja: "heidän syntejänsä ja laittomuuksiaan en minä enää muista."


    • "Kyse lienee ruumiillisesti, eikä hengellisesti juutalaisista ihmisistä. Nämä pitää erottaa toisistaan."

      Ei pidä erottaa.
      Valtion asioita täytyy toisten hoitaa, puolustusta toisten, lääkärit hoitavat sairaita, tuomarit oikeutta, kirjurit kirjoittavat, työläiset tekevät työtä, ja hengelliset, kuten hasidit opiskelevat pyhiä kirjoituksia ja laulavat kauniisti.
      Kaikilla on paikkansa.

    • outovaltionperustaminen

      Israelin valtio perutettiin YK:n päätöksellä Palestiinan alueelle vuonna 1948, ja Saksasta lähtetettiin vuonna 1952 silloisen Saksan valtiovarainministeri Konrad Adenauerin toimesta mieletön määrä rahaa (tapetuilta juutalaisilta takavarikoitua omaisuutta) Israelin valtion perustamiseen.

      Samalla Saksa sai anteeksi velkansa Maailmanpankilta, siinä missä Suomi maksoi sotakorvauksia vehkeilystään Saksan kanssa.

      Alunperin Israelin valtion perustamiseen oli katsottu aluetta muualtakin , mm. Afrikasta.

      Kondrad Adenauer on Euroopan Unionin perustaja, myös Euroopan Unionin valtapuolueen EPP:n perustaja, jolle on myönnetty mm. yksinoikeus vaalien pitämiseen EU:ssa sekä nyt meilläkin voimassa olevan ainoan politiikan (määrätty Lissabonin sopimuksella - EU:n perustuslailla - jäsenvaltioiden ainoaksi politiikaksi) Kolmannentien politiikan ja sosiaalisen markkinatalouden perustaja. Tätä kaikkea on Kondrad Adenauer.

      Vain jokin aika sitten päätettiin miljoonilla euroilla tutkia Adenauerin toimiston toimet menneisyydessä, koska yli 80 prosenttia Saksa valtion palvelukseen rekrytoiduista virkamiehistä oli sodan jälkeen edelleen natseja.

      Minä kritisoin sitä, että tapettujen rahat luovutettiin Israeliin kansan murhan korvauksena, jotka olisivat kuuluneet kyseisille perheille. Kyse oli varastetuista rahoista. Ihmettelen myös sitä, että Israelin valtion perustamista perusteltiin geneettisesti seemiläisyydellä ja paluumuutolla, vaikka suurin osa juutalaisista on kasaarijuutalaisia ja askenatsijuutalaisia, jota ovat juutalaisuskontoon kääntyneitä, mutta heidän juurensa ovat aasiassa, eivät lähelläkään Israelia.

      • nimigenetiikka

        Ai niin, sukunimi Adenauer, kuten myös Auer ovat juutalaisia sukunimiä kuten myös Bauer, josta ne on johdettu.


      • Elävää-sanaa

        Rom 2: " Sillä ei se ole juutalainen, joka vain ulkonaisesti on juutalainen, eikä ympärileikkaus se, joka ulkonaisesti lihassa tapahtuu; vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta. "

        Gal 3->"samalla tavalla kuin "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"?
        Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuu, ovat Aabrahamin lapsia.

        Ja koska Raamattu edeltäpäin näki, että Jumala vanhurskauttaa pakanat uskosta, julisti se Aabrahamille edeltäpäin tämän hyvän sanoman: "Sinussa kaikki kansat tulevat siunatuiksi."

        Niin muodoin ne, jotka perustautuu uskoon, siunataan uskovan Aabrahamin kanssa.

        Sillä kaikki, jotka perustautuu lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee."

        Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta."

        Mutta laki ei perustu uskoon, vaan: "Joka ne täyttää, on niistä elävä."

        Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu" - että Aabrahamin siunaus tulisi Jeesuksessa Kristuksessa pakanain osaksi ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen. "


      • vapiskaakansat

        No, saamme seuraavaksi sitten kokea Ilmestyskirjan tuomion, kun Jeesus tulee kostamaan kiroamisensa, kun hän sanoi eläessään, että Juutalaiset ovat perkeleen lapsia, isän Saatanan lapsia ja valehtelijoita, niin että me pakanaparat saamme yrittää piiloutua läheisiin luoliin. Toivottavasti joku muistaa ottaa mukaan edes Mithra-jumalan kuvan, josta meille plagioitiin uskonto Paavalin myötävaikutuksella ja Rooman vallanajan armosta. Jos niitä luolia nyt sattuu jostakin löytymään.


      • Myös-sinun-on-muututtava
        vapiskaakansat kirjoitti:

        No, saamme seuraavaksi sitten kokea Ilmestyskirjan tuomion, kun Jeesus tulee kostamaan kiroamisensa, kun hän sanoi eläessään, että Juutalaiset ovat perkeleen lapsia, isän Saatanan lapsia ja valehtelijoita, niin että me pakanaparat saamme yrittää piiloutua läheisiin luoliin. Toivottavasti joku muistaa ottaa mukaan edes Mithra-jumalan kuvan, josta meille plagioitiin uskonto Paavalin myötävaikutuksella ja Rooman vallanajan armosta. Jos niitä luolia nyt sattuu jostakin löytymään.

        Nämä kansat elleivät he käänny Jeesus tulee tuhoamaan eikä Hän Omaisuuskansaa tuhoa vaan pelastaa!
        Psa 83" Sillä, katso, sinun vihollisesi pauhaavat, ja sinun vihaajasi nostavat päätänsä. Heillä on kavalat hankkeet sinun kansaasi vastaan, ja he pitävät neuvoa sinun suojattejasi vastaan. He sanovat: "Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta." Sillä he neuvottelevat keskenään yksimielisesti, he tekevät liiton sinua vastaan: Edomin teltat ja ismaelilaiset, Mooab ja hagrilaiset, Gebal, Ammon ja Amalek, Filistea ynnä Tyyron asukkaat. Myös Assur on liittynyt heihin, nämä ovat käsivartena Lootin lapsilla. Sela.

        Tee heille, niinkuin teit Midianille, niinkuin Siiseralle, niinkuin Jaabinille Kiison-joen rannalla. Heidät tuhottiin Eendorissa, he joutuivat lannaksi maahan.
        Anna heidän ylhäisillensä käydä, niinkuin kävi Oorebille ja Seebille, ja kaikille heidän ruhtinaillensa niinkuin Seballe ja Salmunnalle, koska he sanovat: "Anastakaamme itsellemme Jumalan asunnot."

        Jumalani, tee heidät lentäviksi lehdiksi, kuiviksi korsiksi tuulen viedä.

        Niinkuin kulovalkea metsää polttaa, niinkuin liekit kärventävät vuoria, niin aja sinä heitä rajuilmallasi ja kauhistuta heitä tuulispäälläsi.

        Täytä heidän kasvonsa häpeällä, että he etsisivät sinun nimeäsi, Herra. Joutukoot häpeään ja kauhistukoot ikuisesti, tulkoot häpeään ja hukkukoot. Ja tulkoot tuntemaan, että sinun ainoan nimi on Herra, että sinä olet Korkein kaikessa maassa."


    • Jeesus tulee tuhoamaan.......

      "Niinkuin kulovalkea metsää polttaa, niinkuin liekit kärventävät vuoria, niin aja sinä heitä rajuilmallasi ja kauhistuta heitä tuulispäälläsi. "

      Paljon on ollut tulipaloja ympäri maailmaa, myös Israelissa, minä en tiennytkään, että se on Jeesus joka niitä sytyttelee, mutta olen kyllä epäillyt jo pitkään, etteivät ne itsestään syty.

      Epäilin kyllä ihan muita, mutta nythän se selvisi.

    • Suuria maastopaloja, metsäpaloja on ollut Israelissa, Ranskassa, Kanadassa, Espanjassa, Portugalissa ja myös Turussa on ollut tulipaloja. Lontoossa paloi tornitalo.

      Ihmisiä on kuollut ja sadoilta on mennyt koti ja kaikki.

      • noutaisitkosinä

        No, vähällähän tässä päästään, jos tulipaloilla selvitään - ainakin, jos ne ei ole oman takapuolen alla - tosin kaikkia nyt pelotellaan.

        "Ilmatieteen laitos: punainen Aurinko ei johdu hiekkapölystä

        Verestävä Aurinko hämmästytti aamutaivaalla: "Kuin Leijonakuninkaassa"

        Taivas oli niin mustana, että ihmiset ihmettelivät Twitterissä, oliko auringonnousu jo peruutettu maailmanlopun takia.

        Aurinko nousi periaatteessa puoli kahdeksalta, mutta yli tuntia myöhemmin taivas oli edelleen öisen pimeä.

        Ruotsin ilmatieteen laitoksella ei ollut varmaa selitystä ilmiölle. Meteorologi Therese Gaddin mukaan vuodenaikaan nähden harvinaisen synkät ukkospilvet saattoivat olla syynä poikkeuksellisen pimeään aamuun.

        - Monet saattavat kyllä kokea sään hiukan uhkaavana, kun on näin pimeää, Gadd sanoi.

        Myös Uppsalassa koettiin erikoinen sääilmiö. Viime yönä kaupungissa kuultiin voimakkaita pamahduksia, jotka saivat ikkunanruudut helisemään. Uppsalan poliisi kertoo verkkosivuillaan, että monet alueen asukkaat ilmoittivat pamahduksista hätäkeskukseen."

        http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201710172200466035_ul.shtml

        Jeesuksena minä olisin potkaissut jo koko pallon Universumista pihalle.

        Ajatelkaa nyt tätä idiotismia ja itsekkyyttä - juutalainen fariseus lupaa kristityille oman taivaspaikan Jeesuksen verellä, jonka Kristuksen, Jumalan pojan hän kertoo kirotun ristille juutalaisneuvoston käskyllä - siis tapetun - ja antaa seuraajille luvan rypeä synnissä kuolemaansa asti, ilman huolen häivää, vaikka Jeesus itse sanoo vielä ilmestyskirjassa viimeisen sanan - että ihmiset tuomitaan tekojensa mukaan.

        Ja tämän jälkeen ainakin luterilaiset asettuvat hautaan odottamaan Jeesuksen noutavan heidät ja varmaan kaikki muutkin kristityt tekevät samoin.


      • manalassa

        Ai niin, ja tuo nouto siis tapahtuu ihan fyysisenä ruumiina. Tarkistin aitoluterilaiselta kirkkopalstalta. Sanoivat, että luterilaisuus on täysin fyysinen juttu, kun kyselin sielusta, että onko se haudassa sitten ruumiin kanssa, vai missä se on odotusajan, mutta en saanut vastausta. Pääsin käsitykseen, että heillä ei ole sielua, jonka pitäisi missään edes ollakaan.


      • virhearvio

        Ehkä luterilaiset katsovat synnissä rypiessään parhaimmaksi hukata koko sieluasian, koska Jeesus itse sanoo, ettei ihminen voi lunastaa sieluaan millään, jos tekee koko ajan väärin. Mutta kristityt olivat itse näppärämpiä lunastaessaan sen jopa hänen omalla verellään. Ehkä tuossa on joku opillinen ristiriita, johon ei sitten enää sovi sielu ollenkaan.

        Matteuksen evankeliumi, Jeesus puhuu:

        26. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon? Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi?

        Hän antoi puhujan, Jeesuksen veren, ja kuvitteli voittavansa.


    • Olipa siinä sääilmiöitä kerrakseen.

      Mutta tätä; " juutalainen fariseus lupaa kristityille oman taivaspaikan Jeesuksen verellä jne. en ymmärtänyt. "

      Jos fariseukset uskoivat kuolleiden ylösnousemukseen, niin eivät he kuitenkaan sanoneet, että Jeesus tulee herättämään.

      • tässäkohta

        Kyse on Paavalin luomasta kristinopista, joka on luterilaisuuden perustana - en tunne tarpeeksi katolilaisuutta. Paavali on pitkälti Raamatun tekstien takana ja hän oli juutalainen, Rooman kansalainen, fariseus, pitkälle oppinut rabbi, varakkaasta perheestä ja juutalaisneuvoston jäsen, joka tuomitsi kristittyjä ristille - mm. vuonna 36 Stefanoksen - Jeesus kuoli paria vuotta aikaisemmin, joten silloin Paavali on ollut myös jo neuvoston jäsen, joka tuomitsi Jeesuksen kuolemaan.

        Tässä - Paavali puhuu kirjeessä galatalaisille, kolmas luku:

        "Oi te älyttömät galatalaiset! Kuka on lumonnut teidät, joiden silmäin eteen Jeesus Kristus oli kuvattu ristiinnaulittuna? Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta?
        Niinkö älyttömiä olette? Te alotitte Hengessä, lihassako nyt lopetatte? ...
        Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee". Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu" -"

        http://raamattu.fi/1933,38/Gal.3.html


      • korvillakuullaan

        Ja siellä - en nyt muista oliko tämä galatalaisten kirje vai roomalaisten kirje, jossa Paavali sitten sanoo: "me päätimme yksin armosta", joka tarkoittaa, että teoilla ei ole mitään merkitystä (näin siis luterilaisuudessa, katolliset ovat vähän toinen juttu), ja toisaalla taas Paavali korostaa, että kun ihminen nyt on vaan syntinen, niin syntiähän se vaan tekee, mutta Jeesus pelasti verellään sitten sinne taivaaseen, kun vaan uskoo. Jeesus itse puhuu opetuksiinsa uskomisesta, ei häneen, koska sanoo joka välissä "Kellä on korvat se kuulkoon".


    • paha_saa_palkkansa

      Ihmehän se on - ehkä. Kaikki arabit eivät osallistuneet tuohon holokaustiin. Vain huonosti aseistautuneet ryöstö ja tuho toimien kohteeksi joutuneiden Palestiinalais kylien asukkaat vastustivat Israelin terroristeja.
      Toisen maailmansodan jälkeen muulla maailmalla oli niin huono omatunto (turhaan) ettei yksikään kehdannut puuttua Israelin terroristien suorittamiin maanryöstö ja kansanmurha operaatioihin. YK teki itsestään silloin pellen, kun suostui Judeo-USA:n pelinappulaksi. Mutta kyllä rikollisjärjestöillä, kuten tässä Israelilla, on yleensäkin aikaa harjoittaa rikollista toimintaansa ja terrorisoida ihmisiä, ennekuin ne lopulta hävitetään.

      Jumala lähettänee uuden "Adolf" enkelin hoitamaan homman.

      • pitkäsuunnitelma

        Tähän vai mihin kirjoitin tuon 2000 vuoden Euroopan historian - ei se alkanut vain toisesta maailman sodasta - vaan se on nyt meidän EU. Kukas enkeli sen hoitelisi?!! On ketjussa jossa kysellään, että oliko holokausti totta.


      • olenkosokea

        Onko käynyt niin, että kirjoitin niin painavaa asiaa, että tipahti pois netistä?! En löydä tuota ketjua?! Olipa mielenkiintoinen sensurointikohta liittyen kristinuskon perusteisiin ja Rooman vallanaikaan ja niiden suhteesta EUiin, misten se on luotu.


      • pysyisiötämäedes

        Osa on edellä, mutta siitä puuttuu - sensuroinninko syy? - Paneurooppaliike ja sen perustaja, joka on EU:n luonut. Sekö oli nyt se sensurointikohta? Lukeakaa ideologia itse täältä:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Richard_Coudenhove-Kalergi

        Paneurooppaliikkeen tunnus on se, joka kertoo taustat - Konstantinus Suuren risti ja Ilmestyskirjan tähdet, ja ne selitykset sitten olikin vissaan liikaa. Adenauer oli jäsen.


    • "kun kyselin sielusta, että onko se haudassa sitten ruumiin kanssa, vai missä se on odotusajan, mutta en saanut vastausta. "

      Hyvä kysymys.

      Henki meni jo menojaan, joten kuka siellä odottaa ?

      Keskiajalla ihmiset pelkäsivät kummituksia, haamuja, vampyyreja, luurankoja, vaeltavia sieluja, zombeja, ja sitä, että kuolleet voivat tulla kostamaan vääryydet joita ovat kohdanneet elämässä.

      Voi olla, että siksi kirkko on keksinyt ihmisiä rauhoittavan rituaalin ja ristisidoksen arkun päälle; Et nouse sieltä ennenkuin viimeisenä päivänä.

      Mitä järkeä on nousta viimeisenä päivänä?

      Noista peloista meille on jäänyt senverran, että kukaan ei mene yksin pimeällä hautausmaalle. Ei taatusti mene.

    • Kolmiyhteisestä, henki, sielu, ruumis, on olemassa tarinaa myös.

      Sielu uskotaan olevan jumalainen kipinä, itsessään turmeltumaton.

      Ruumis kuitenkin vetää sielua alaspäin niin, että se unohtaa mistä se on lähtöisin. Siksi maallista ja ruumiillista on pidetty pahana.

      Henki taas yrittää vetää sielua ylöspäin, joten sielu parka on kuin hississä ylös alas, ylös alas.....

      Ihmiset uskoivat, että pelkästään se, että sanoo olevansa hengellinen, on sielun suora tie pelastukseen tai ylöspäin.
      Muut joutuvat tekemään tekoja ja vielä kuollessaan he joutuvat välitilaan, ennen ponkaisua taivaisiin tai jonnekkin perille.

      Monta muutakin tarinaa aiheesta on olemassa.

      • historianhavinaa

        Niinpä, mutta kun ajatellaan, että Jeesus oli opettaja tuolloin 2000 vuotta sitten, niin silloin sielutiede (nykyinen nimi psykologia), filosofia ja teologia olivat yksi ja sama tiede. Vuonna 305 keisari Konstantinus Suuri - vaikka sanotaan eri nimi, mutta tuon niminen keisari lopetti jo toukojuuhun kyseisenä vuonna - kutsui kokoon maan viisaimmat miehet väittelemään Catherinen kanssa Jeesuksen sanojen viisaudesta - tämän jälken keisari mestautti niin Catherinen kuin nämä viisaat väittelijät. Catherinea sanotaan pitkälle oppineeksi naiseksi, joten silloin kyseinen Jeesuksen puheiden idea on täyttänyt sen ajan tieteelliset kriteerit, ja täyttää muuten tämänkin päivän psykologian kriteerit.Tarina kertoo myös keisarinnan nimen, joka kävi Catherinen törmässä, ja kyseessä on Konstantinus Suuren vaimon nimi. Ja Keisari Konstantinus suurta pidetään ensimmäisenä kristittynä keisarina. Todellisuudessa hän siis on palvonut Sol Invictusta - auringonjumalaa, josta on otettu riitit kristinuskoon.


      • jakotimaista
        historianhavinaa kirjoitti:

        Niinpä, mutta kun ajatellaan, että Jeesus oli opettaja tuolloin 2000 vuotta sitten, niin silloin sielutiede (nykyinen nimi psykologia), filosofia ja teologia olivat yksi ja sama tiede. Vuonna 305 keisari Konstantinus Suuri - vaikka sanotaan eri nimi, mutta tuon niminen keisari lopetti jo toukojuuhun kyseisenä vuonna - kutsui kokoon maan viisaimmat miehet väittelemään Catherinen kanssa Jeesuksen sanojen viisaudesta - tämän jälken keisari mestautti niin Catherinen kuin nämä viisaat väittelijät. Catherinea sanotaan pitkälle oppineeksi naiseksi, joten silloin kyseinen Jeesuksen puheiden idea on täyttänyt sen ajan tieteelliset kriteerit, ja täyttää muuten tämänkin päivän psykologian kriteerit.Tarina kertoo myös keisarinnan nimen, joka kävi Catherinen törmässä, ja kyseessä on Konstantinus Suuren vaimon nimi. Ja Keisari Konstantinus suurta pidetään ensimmäisenä kristittynä keisarina. Todellisuudessa hän siis on palvonut Sol Invictusta - auringonjumalaa, josta on otettu riitit kristinuskoon.

        Tämä nyt vielä vakuudeksi:

        ”.Juhannuksen aurinkoa ihaillessa sopii muistaa, että Kristuskin on aurinko, Toinen Aurinko, erotukseksi maallisista auringoista. Pakanallisten hallitsijoiden nimelle annettiin uusi merkitys. Kristus on Voittamaton Aurinko, Sol Invictus.

        Pääsiäisvirressä 105 lauletaan: Aurinkomme ylösnousi Kristus voitti yön ja pimeyden vallat. Hän on Oikea Valo ja Todellinen Aurinko.

        Kristus-aurinkoa ei voi ottaa, mutta häntä voi palvoa eli kunnioittaa ja kiittää. Niin paljon hyvää hän on meille antanut, että tällaiseen auringonpalvontaan on monia hyviä syitä. Sitä paitsi hänen lähellään oleville auringonpalvojille käy lopulta hyvin.”

        Kirjoittaja on piispa

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kolumni-auringonpalvontaa

        Virressä laulettu Voiton Vuori on paikka, johon auringonpalvontauskon mithralaiset kokoontuivat odottamaan Mithra-jumalansa paluuta.


    • Toisessa sielutarinassa, sielu on aina femi, vaikka se olisi miehessä oleva sielu.

      Mutta älkää ajatelko ' lihallisesti' , vaikka sielusta sanotaan, se on morsian. koska se on vertauskuvaa.

      Kun sielu on aikansa harhaillut maan päällä, opista oppiin. Se muistaa lähtökotinsa ja pyytää apua.

      Jumala lähettää sielulle avun, eli sanansa lohdutukseksi. Sanaa sanotaan sulhaseksi ja he kohtaavat morsiushuoneessa. Vertauskuvallisesti. Sielu ja sana löytävät toisensa ja täyttymyksen.

      Lisäksi sanotaan, että sielu ei saa tämän jälkeen poistua morsiushuoneesta, eli tilasta jonka se on saavuttanut sanan kanssa. Toisinsanoen, ei saa mennä muihin oppeihin. muihin sanoihin.

      Kerron muistin pohjalta, mutta tarina löytyy Filippuksen evankeliumista.

      Onnettominta tässä tarinassa on se, että jotkut ovat tulkinneet sen niin, että nainen ei saa poistua kotoa, eikä näyttäytyä kenellekkään muulle kuin sulhaselle/ miehelleen ja tämän omaisille.

      Toiset taas tekivät sanasta Jeesuksen ja sitten mennään jeesuksen kanssa ikuisiin häihin.

      • paljontekstiäolisi

        Näitä on paljon mielenkiintoisia evankeliumeita, jotka on jätetty Raamatusta pois - tai pakkohan ne on ollut jättää, kun on luotu jotakin ihan määrättyä uskontonormistoa määrätyllä motiivilla. Totuuden evankeliumi oli myös mielenkiintoinen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe