Onko Jumala hylännyt minut hädänhetkellä

Hätääntynyt

Tätä olen joutunut nyt pelkäämään. Vaikka olen ollut uskossa lapsesta asti ja rukoillut säännöllisesti.
Monta ihmeellistä rukousvastausta olen elämäni aikana saanut ja elänyt onnellista elämää. Olen pelastunut hengenvaarallista onnettomuuksista jne.
Samoin toinen lapsistani on pelastunut tälläiseltä.
Olen kaikesta hyvin kiitollinen Jumalalle. Siitäkin huolimatta, että olen ollut jo vuosia lievästi liikuntarajoitteinen. Sairaus joka liikuntarajoitteisuuteni aiheuttanut, ei ole elämääni paljoa haitannut, eikä mieltäni mustannut. Koen eläneeni täyttä elämää Jumalan tukemana.

Mutta nyt ikääntyessäni, rukousvastauksia on alkanut tulemaan yhä harvemmin ja nyt tuntuu, kuin ne olisivat loppuneet kokonaan. Elämääni on viime vuosina tullut paljon kaikenlaisia ongelmia. Jotka vain näyttävät lisääntyvän.
Tämä seuraava, oli kaiken huippu!
Sain joku aika sitten molempiin keuhkoihin veritulpan. Jouduin sairaalaan ja hoidon jälkeen, minut passitettiin tarkempiin lisätutkimuksiin. Myös mammografiaan ja ultratutkimuksiin.

Tutkimustulokset paljastivat sitten minulle epämiellyttävän uutisen.
Toiseen rintaani on salaa, tietämättäni kehittnyt jo muutaman vuoden ajan ajan, pahanlaatuinen syöpäkasvain. Siitä huolimatta, että säännöllisesti olen rukouksissani pyytänyt Jumalaa varjelemaan minua kaikilta muilta,etenkin vaarallisilta sairauksilta.
Tämän nykyisen sairauteni kannan marisematta ja sen kanssa pärjään, mutta yhtään lisää en kaipaa. Siitä huolimatta lisää tuli!

Kasvain on todella pieni ja se huomattiin ajoissa ja se leikataan pois ja jos kaikki menee hyvin, sen jälkeen kaikki on taas kunnossa.
Mutta siitä huolimatta, saatuani syöpädiagnoosin. Aloin ajattelemaan, että nyt Jumala on tainnut jossain vaiheessa unohtaa ja hylätä minut. Mutta miksi?
Tuntuu todella pelottavalta, että joku johon olen uskonut, turvautunut ja luottanut täysin, hylkäisi yhtäkkiä minut. Olin kuin pieni lapsi, joka on hylätty yksin keskelle erämaata.

Olenko tehnyt huomaamattani jotain pahaa ja tämä on nyt rangaistus?
Vai onko kyse jonkunlaisesta koettelemuksesta.
Koettelemista(Esim. Jobin kohtaloa) minun on ollut aina todella vaikea ymmärtää.
Miksi Jumalan pitäisi koetella uskoni? Koska Hän tietää kuitenkin kaiken ihmisestä.
Myös sen, etten luovu uskostani. Miksi Jumala silti antaisi minut paholaisen koeteltavaksi kiusattavaksi? Tosin, antoihan Jumala oman poikansakin koeteltavaksi.
Jeesuhan huusi ristiltä ahdistuneena. Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit?
Minähän en ole missään määrin parempi Kristusta. Jotta minut, tai muutkaan ihmiset säästettäisiin koettelemuksilta.

Diagnoosin saatuani, jatkoin rukoilemista läheisteni puolesta ja pyysin heille suojelusta ym. kaikkea sitä mitä ennenkin. Mutta lakkasin pyytämästä itselleni enää mitään.
Koska koen vahvasti, että en taida olla Jumalalle enää sen arvoinen, että hän kuuntelisi rukouksiani ja pyyntöjäni.
Tämä rintasyöpä on merkki siitä. En tiedä mitä on tulossa leikkauksen jälkeen, miten leikkaus menee jne. Jos en kokisi Jumalan hylänneen minua, en olisi näin epävarma.
Vaan ottaisin kaiken vastaan huolettomasti luottaen. Mutta nyt uskoani on horjutettu tosi pahasti. Siksi mietin paniikissa. Meneekö syövänhoito hyvin, vai paheneeko kuntoni entisestään siitä? Kuolemako minua odottaa? Silti vaikka en ole valmis vielä lähtemään.
No, aika harvat on siihen valmiita. Mutta minä en ainakaan, vielä.

Perusterveillä ja minua nuoremmilla leikkaus ja syöpäspotilailla on paremmat paranemismahdollisuudet. Kuin tälläisillä, joilla on jokin muukin sairaus lisänä. Perusterveillä leikkaukseen ja syöpähoitoihin liittyvät riskit on myös pienemmät.
Uskovat ystävät ja läheiset jatkavat rukoilemista puolestani, uskoen siihen, että
Jumala kuulee pyynnöt ja tulee ajoissa apuun. Itse uskon edelleen Jumalaan ja hänen lupauksiinsa. Mutta sanotaanhan raamatussa näinkin, että Hän parantaa kenet haluaa.
Nyt olen alkanut epäilemään, etten välttämättä kuulukaan niihin, jotka hän haluaa parantaa. Vaan jospa Hän onkin suunnitellut minun kohdallani jotain muuta.

Esim. Niin, että vaikka olen juuri tullut isoäidiksi ja saanut ensimmäisen, aivan ihanan, nyt vuodenikäiseksi ehtineen lapsenlapsen. Jumala ei silti antaisikaan minulle jatkoaikaa.
Jotta saisin seurata lapsenlapseni kasvua ja kehitystä ja nauttia ja iloita elämästäni tämän pikkuisen tytön ja rakastavan aviomieheni ja koko perheeni kanssa.
Tulevista jouluista, iloisista kesistä, yhteisistä ruokailu ym.hetkistä koko porukan kanssa kotonamme jne.
En voi ymmärtää, miten tälläinen suunnitelma voisi olla Jumalan rakkautta Häneen uskovaa ja lujasti luottanutta naista(minua) kohtaan.

Millaisia ajatuksia tämä tilanteeni herättää sinussa, joka ehkä luit tämän loppuun?

16

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • herranhaltuun

      Minussa kirjeesi herättää ajatuksia, että olet ihminen jolla on hyvin syvällisiä ajatuksia, olet rohkea ja uskallat olla avoin, olet nöyrä ja uskot Jumalan huolenpitoon.

      Jumala tosiaan pitää huolta meistä ja tietää parhaiten mikä on hyväksi meille. Hän opettaa asioita meille. Meidän pitää joskus käydä läpi hyvin vaikeita asioita. En itse tiedä miksi, mutta luotan siihen että Jumala tietää.

      Jumala ei ole hyljännyt sinua hädän hetkellä, ei ollenkaan!

      Luin kirjan aikaisemmin, otsikko oli jotain että "Jumala ei parantanut minua". Se oli hyvin syvällinen kirja ja opin ymmärtämään paljon.

      Kirjoitan tämän hyvin pikaisesti sinulle. Etsin sen kirjan käsiini ja kirjoitan sen kirjan nimen sinulle, jos haluaisit tutustua siihen ja tietää muista jotka ovat käyneet läpi samantapaisia asioita kuin sinä.

      Olemme täällä siksi että meidän pitää oppia paljon asioita. Kärsimys on suuri opettaja.
      Jumala rakastaa sinua, ole huoleti. Ihailen sinua siitä että jaksat uskoa, kaikesta huolimatta.
      Olen itsekin isoäiti ja ymmärrän niin hyvin että miten paljon haluat olla lastenlastesi ja lastesi tukena ja miten paljon rakastat heitä!

      Rukoilen minäkin puolestasi!
      Ole huoleti, Jumala rakastaa sinua ja huolehtii sinusta. Hän tietää parhaiten mikä on hyväksi sinulle!

      Palaan asiaan!

      Siunattua iltaa sinulle!
      Toivon että voisin lohduttaa sinua, vaikka olen itsekin vajavainen ihminen.

    • proffeetta

      Eime osata sanoa.

    • pitkäänuskossa

      Ei sinua ole Jumala hylännyt. Se on vain niin että maanpäälliseen elämään kuuluu myös vaikeuksia ja asioita joita ei halua. Kukapa haluaisi sairastua syöpään, ottaa vastaan rankkoja hoitoja ja tai vaikkapa kuolla. Itsekin haluaisin mieluummin niin että Jeesus tulisi noutamaan ennen fyysistä kuolemaan. Ei Jumala aina vastaa niin kuin haluamme ja niitä ihmeitä tapahtuu yleensä juuri uskoontulon jälkeen ja sitten on vain uskoa luottaa Sanaan ja siihen että Hän elää kanssamme. Ja aina tulisi rukoilla: tapahtukoon Herra sinun tahtosi ei minun.

    • Hätääntynyt.aloittaja

      Kiitän lämpimästi vastauksista. Nimim:"herranhaltuun"Erityisen paljon kiitos, kirjoittamasi ymmärtäväiset sanatkin jo lohduttivat paljon. Kiitos myös kirjavinkistäsi. Palaan katsomaan jos löydät sen nimen. Luen mielelläni aiheesta.

    • herranhaltuun

      Löysin kirjan kaapistani:

      Jennifer Rees Larcombe: "Minä en parantunut",
      engl. Beyond Healing

      Sisälähetysseuran kirjapaino Raamattutalo
      Kirjanelio

      Suuren perheen äiti joutui arvioimaan uudelleen kysymystä parantamisesta, miksi hän ei parane palavista rukouksista huolimatta. Joutuu uskon äärirajoille kysellessään uskon, synnin ja Jumalan tahdon merkitystä. Vähitellen hän oppii ymmärtämään ettei terveys ole tärkeintä täällä ajassa ja että Jumalalla on toisenlainen suunnitelma hänen elämäänsä varten.
      Kirja rohkaisee toisia, jotka kamppailevat kärsimyksen kanssa.

      Löysin myös netiltä toisen kirjoituksen:
      http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/teemat/KunJumalaeiparanna.htm

      Toivon että näistä olisi apua ja lohtua sinulle!
      Siunausta!

    • Hätääntynyt.aloittaja

      Lämpimät kiitokset kirjavinkeistä ja siunauksistasi. Etsin nuo käsiini mahdollisimman pian.
      Samansuuntaisia olen ajatellut, näitä
      "Vähitellen hän oppii ymmärtämään ettei terveys ole tärkeintä täällä ajassa ja että Jumalalla on toisenlainen suunnitelma hänen elämäänsä varten"
      Näinhän sen asian täytyy olla, ellen paranisi. Ellei minun läheisteni tahton olisikaan sama, kuin Hänen tahtonsa. Herran tiet on niin tutkimattomat.
      Täytyy vain muistaa, että Jumalan tarkoitukset avunpyytäjää kohtaan eivät ole koskaan pahoja.
      Jos selviän tästä ruljanssista hengissä, mikäli muistan. Saatan palata tänne kertomaan, viimeistään joskus keväällä tai kesällä, miten olen kaikesta selvinnyt.
      Siihen asti, toki sen jälkeenkin, toivon olevani turvallisissa käsissä ja Taivaanisän suojeluksessa. Siunausta sinulle myös :)

    • Koska todellisuudessa "rukousvastauksissa" kyse on lähinnä omien uskomusten mukaan tulkituista sattumista, ikääntyminen tuo sinulle todennäköisesti aivan samanlaisia vaivoja kuin meille muillekin tallaajille.

      Toivottavasti selviät vakavasta sairaudestasi. Aika moni nykyään paranee rintasyövästä ihan maallisen lääketieteen – ja käytännössä aina vain sen – avulla. Tsemppiä!

    • Hätääntynyt.aloittaja

      Kiitos Repe. Olisit kyllä toista mieltä, noista omien uskomusten mukaan tulkituista sattumista. Jos kertoisin enemmän näistä saamistani vastauksista.
      Mutta siihen menisikin kauan.
      Erotan kyllä tuollaiset omat uskomukset ja sattumat, aidoista rukousvastauksista.
      Maallisissa asioissakaan, ei oikein mihinkään ole luottamista.
      Jumala ei ole koskaan pettänyt minua, nyt vasta ensimmäistä kertaa tuntui siltä.
      Eikä sekään ole välttämättä näin, miten minä asian koen.

    • Arvelua

      Ravitsemuksen näkökulmaa - arveluita mistä voisi olla kyse ehkä

      Jos ei olisi mainittu syöpää, olisin ehkä suositellut saponiineja veritulppiin. Parsaa ja muita saponiinipitoisia kasveja. Parsasäilykettä silloin tällöin pikkuhiljaa.

      Toinen joka vaikuttaa verenkiertoon, on valkosipuli. Esim. valkosipulilla täytetyt oliivit.

      Ravinnossa mm. vitamiinit ja hivenaineet voivat toimia syöpää vastaan. https://www.youtube.com/results?search_query=anticancer

      Asiaan liittyy myös teoria vapaista radikaaleista. Elimistön puolustusjärjestelmät toimivat myös syöpää vastaan. Antioksidantteja on monenlaisissa kasveissa.
      http://www.tritolonen.fi/artikkelit/192-antioksidantit-ja-vapaat-radikaalit

      Jos tuo liikuntarajoitteisuus oli jotain reuman kaltaista, tai vaeltelevia kipuja, niin siihen saattaa tepsiä parsa tai valkosipuli. Vihreää teetä vastamyrkyksi hajoaville tukoksille, joista saattaa aiheutua tulehdusta. Eli jos on verenkierrossa tulppia tai muuta, josta aiheutuu tulehduskipuja ympäriinsä, niin hakusanaksi Anti-inflammatory diet: https://www.youtube.com/results?search_query=Anti inflammatory diet

      Moni kasvis saattaa olla terveellisempi raakana, ilman keittämistä, ilman paistamista.

    • herranhaltuunn

      Kiitos sinulle aloittaja myös siunaustoivotuksestasi!
      Hyvä kun otit tämän asian avoimesti esille tänne, auttaa varmaan monta muutakin!

      On ihana asia että voimme luottaa Jumalaan ja että Hän pitää meistä huolta ja tietää mikä on meille parasta.

      Jumala kun käyttää lääkäreitä parannustyössään, ja eivätpä rukoukset toki mitenkään "pahenna" asiaa. Hämmästelen joskus kun täällä muka ei saisi uskoa Jumalaan, Jeesukseen ja ei rukoilla.
      - Jatketaan vaan rauhassa rukoilemista ja luotetaan että Jumala huolehtii!

      Itse olen kokenut kovia aikoja, mutta aina olen luottanut taivaalliseen Isään ja Jeesukseen.
      Minulla on myös sellainen asenne että kun tulee jokin sairaus, niin kutsun sitä "Ystäväkseni".
      Että "ystävä tuli käymään".

      Kaikki on tarkoitettu meidän parhaaksi!

      Siunausta!

    • herranhaltuun

      Kiitos sinulle aloittaja myös siunaustoivotuksestasi!
      Hyvä kun otit tämän asian avoimesti esille tänne, auttaa varmaan monta muutakin!

      On ihana asia että voimme luottaa Jumalaan ja että Hän pitää meistä huolta ja tietää mikä on meille parasta.

      Jumala kun käyttää lääkäreitä parannustyössään, ja eivätpä rukoukset toki mitenkään "pahenna" asiaa. Hämmästelen joskus kun täällä muka ei saisi uskoa Jumalaan, Jeesukseen ja ei rukoilla.
      - Jatketaan vaan rauhassa rukoilemista ja luotetaan että Jumala huolehtii!

      Itse olen kokenut kovia aikoja, mutta aina olen luottanut taivaalliseen Isään ja Jeesukseen.
      Minulla on myös sellainen asenne että kun tulee jokin sairaus, niin kutsun sitä "Ystäväkseni".
      Että "ystävä tuli käymään".

      Kaikki on tarkoitettu meidän parhaaksi!

      Siunausta!

    • rakkauttasinulle

      Ei ole hyljännyt!

      Jumala huolehtii sinusta! Rakkautta ja rauhaa!

    • 12___13

      Ikävä kuulla. Toivottavasti tilanne paranee. Mutta muista kuitenkin, Raamatun näkökulmasta tämä “elämä” on vain oppitunti. Raamatullisessa mielessä maali on Jumalan luona, ei tässä maailmassa, joka tulee joka tapauksessa häviämään.

      "Älkää siis murehtiko sanoen: 'Mitä me syömme?' tahi: 'Mitä me juomme?' tahi: 'Millä me itsemme vaatetamme?' Sillä tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan. Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan."
      Mat. 6:31-33

    • rukoilentäällä

      Jumala kuulee rukoukset!

      Rukoilen puolestasi!

    • elmernet

      Koettelee, vaan ei hylkää Herra.

    • Jeesuksenvastaus

      Ei meillä ole vastauksia, vain Jumalalla on vastaukset. Me emme tiedä, miksi toinen saa kokea monenlaisia vastoinkäymisiä ja kärsimystä, toinen näyttää pääsevän helpommalla. Kuitenkaan emme tiedä, mikä on kunkin osa tai millaisia vaikeuksia niilläkin on, jotka näyttävät pääsevän helpommalla.
      Kärsimykset ja sairaudet eivät ole seurausta mistään meidän teoistamme (ellei nyt puhuta ihan tahallisista aiheuttamisista) ja Jumala ei meitä niillä rankaise tai kurita, me vain elämme täällä kirotussa maassa, jonka Jumala kirosi ihmisten synnin tähden ja täällä ei ole elämä tasapuolista, eikä oikeudenmukaista. Meidän geeniperimmämmekin on joutunut tuon maan kirouksen tähden kärsimään ja siitäkin syystä, me jo synnyinlahjana saamme joskus hyvin erilaiset mahdollisuudet elämään.

      Meidän uskomme ja Jumalan armo ei kuitenkaan ole riippuvainen olosuhteista, meidän uskomme on Jeesuksen varassa ja Hän on se kalliopohja, joka kestää aina, tapahtui elämässämme mitä tahansa. Kerran me kaikki joudumme täältä lähtemäänkin, ja meiltä ei silloinkaan kysytä, haluammeko lähteä, vai haluaisimmeko elää vielä edes jonkun vuoden - ei kysytä. Meidät kutsutaan kotiin silloin, kun kutsuja niin haluaa. Joku sanoi, että valmis vilja korjataan ensin - vertaus on aika hyvä. Silloin kun meidän kasvumme on määränpäässään, ehkä se on se kutsumme hetki - vaikka emme siitäkään voi mitään varmuudella sanoa.

      Me saamme aina viedä hätämme Jeesukselle, saamme hänelle kyyneleemme ja kipumme ja tuskamme ja ahdistuksemme ja pelkomme kantaa, saamme kantaa epäilymmekin, sen että meistä tuntuu, että Jumalakin on meidät nyt hyljännyt. Hän kuulee meitä ja hän vastaa meille tahtonsa - hyvän tahtonsa - mukaan. Hänen vastauksensa on meille aina paras - oli se millainen hyvänsä - siihen voimme luottaa.

      Pyysin sinulle sanaa ja sain sen: 'Minä se olen' Tuon sanoi Jeesus, löydät sen Raamatustasi useastakin kohdasta. Lohduttakoon tuo sana sinua nyt - tiedät, että Jeesus on kanssasi nyt ja aina.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe