Kuka tunnetuin juutalainen Jeesuksen jälkeen?

Raamatusta_tai_muualta

Kuka tunnetuin juutalainen Jeesuksen jälkeen? Raamattu on paljon levinnyt ja merkinnyt myös paljon monille ihmisille ja juutalaisia tunnetaan myös Raamatun ulkopuolelta toki yleensä omassa aikakaudessaan.

Ketä ihmistä kautta aikakausien sinä pidät tunnetuimpana ihmisenä Jeesuksen jälkeen?

Jeesus on tietysti tunnetuin juutalainen koko maailmassa ja myös hyvin monissa sukupolvissa, sillä Raamatussa esitetty Immanuelista ja tarkoittaa "Jumala kanssamme".

14

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hassua sinänsä, että kaikkien aikojen tunnetuimman juutalaisen olemassaolostakaan ei vallitse täyttä varmuutta.

      Ehdotan Ben Zyskowiczia kakkoseksi. Hän on ainakin todellinen, kun olen itse nähnyt, ja raamattuhan antaa voimakkaasti ymmärtää, että ihminen voi aina luottaa näkemäänsä.

      • Näkemäänsä_luottaminen

        Näkemäänsä luottaminen ei ole ihan yksinkertainen asia, kuten asiaa tutkineelle on ihan selvää, sillä ihmisen aivot tuottavat hyvinkin helposti vääriä johtopäätöksiä erilaisista syistä ja tietysti hyvin keskeisiä ovat ennakko-oletukset ja toisten todistukset, ja paljon on ihmisiä väärin tunnistettu erinäisissä yhteyksissä ja jopa väärät todistukset saaneet paljon syytöstä syyttömiä kohtaan monissakin asioissa. Tässä ajassa tiedotusvälineillä voidaan paljon valheita levittää tietämättä tai tiedostamatta myös, ja näin myös Jeesuksen kohdalla on ollut, ja samoin apostoliensa kohdalla heitä syytettäessä. Myös erilaiset mielipiteet ja puolueellisuus ihmisten keskuudessa saa aikaan sen, että ihmisten mielipiteet jo edeltä muokattu esillä olevia ihmisiä kohtaan vaikkei mitään henkilökohtaista kontaktia tai todellista tietoa olisi ollut kyseisestä henkilöstä, mutta tiedotusväleineiden totuudellisen tai valheellisen tiedon kautta hyvin varmoja mielipiteitä saavat niitä lukevat kyseisistä ihmisistä, sillä uskovat ja vaikka olisivat epäileväisiä erinäisiä tietoja kohtaan on jo epäilyksen siemenet voitu kylvää tuhansien ja myös jopa miljoonien ja jopa miljardien ihmisten sydämmiin ihmistä kohtaan. Tässä ajassa Trump hyvä esimerkki ihmisestä, josta voitaisiin kysyä maailman laajuisesti mielipiteitä, ja näissä tulisi ilmi se tiedon välityksen merkitys sekä hyvässä että pahassa, siis totuudessa että myös valheissa, ja tunteet pelissä ilman faktoja täysin kuten ihmisillä aina erinäisissä asioissa, mutta todellisuudessa vain Jumala tuntee Trumpin sydämen totuudellisesti, ja sitten on laaja poliittinen kenttä ja tiedotusvälineet maailman laajuisesti sitä omaansa esittämässä hyvinkin puolueellisesti ja ennakkoasentein jo valmiiksi. Näin on myös Jeesuksen suhteen samoin laajalti ja varsinkin tässä ajassa, missä Raamatun tunteminen on hämärtynyt yleiseen mielipiteeseen hyvin selvästi ja laajasti ja ihmisten keskuudessa leviää sekä hyvää että huonoa. Ihmisten vääriä todistuksia ovat ihmisten erinäiset todistusaineistot ja käsitykset myös, ja tärkeä tämä ymmärtää ihan totuudellisesti eikä luottaa mihinkään valheelliseen. Ihmisiä tässä maailmassa on teloitettu murhaajina ihan länsimaisen oikeuskäytännön mukaan ja idässä ei murhatuomioissa niitä edes tarvita ja riittää vain huhu.


      • Raamatussa_todistettu

        Maailma on pahan vallassa ja todistus on luotettava ja hedelmät maailmassa sen myös kertovat vastaansanomattomasti ja valheet ja viha menestyvät maailmassa vaikka voivat yhteiskunnassa olla piilossa olevaa tietysti ja vain hyvinkin pientä ryhmää kohtaan.


      • Raamatussa_todistettu

        Jeesus on hyvää ja esittänyt hyvin selvästi sen mitkä merkit seuraavat omiaan. Tietysti tässä ajassa on tärkeää tuntea myös Raamatun ilmoitus tästä ajasta ihan kokonaisvaltaisesti ja Ilmestyskirjassa kerrotaan tästä ajasta ennen Jeesuksen paluuta ja seitsemästä vuodesta hyvinkin yksityiskohtaisesti kuvattu ja mitä kaikkea tapahtuu. Viisaat pelastuu ja tyhmät heräävät liian myöhään.


      • Raamatussa_todistettu kirjoitti:

        Jeesus on hyvää ja esittänyt hyvin selvästi sen mitkä merkit seuraavat omiaan. Tietysti tässä ajassa on tärkeää tuntea myös Raamatun ilmoitus tästä ajasta ihan kokonaisvaltaisesti ja Ilmestyskirjassa kerrotaan tästä ajasta ennen Jeesuksen paluuta ja seitsemästä vuodesta hyvinkin yksityiskohtaisesti kuvattu ja mitä kaikkea tapahtuu. Viisaat pelastuu ja tyhmät heräävät liian myöhään.

        Luotettavat kuvaukset tapahtumien kulusta on aina esitetty vasta niiden jälkeen eikä _koskaan_ ennen. Poikkeuksia ei ole eikä tule.


      • aamatussari

        Golda Meir , hänellähän oli se silmälappu .


      • aamatussari kirjoitti:

        Golda Meir , hänellähän oli se silmälappu .

        Joka oli Moshe Dayanilla. :D


    • Ketkä_juutalaisia

      Ketkä juutalaisia Raamatussa ja lasketaanko tähän vain Juudan sukukunnan ja Benjaminen jälkeläiset vai myös israelilaiset laajemmin myös, kuten Aabraham tai Mooses tai jopa Nooa Jumalan palvelijana?

      Jos Juudan ja Benjaminen jälkeläiset, niin Raamatussa esitetty Pietarista ja Paavalista ja Johanneksesta ja Jaakobista ja hyvin tunnettuja juutalaisia uuden liiton juutalaisuudessa tietysti, koska Raamatun kautta heidän nimensä olleet esillä monia sukupolvia hyvin monissa kansakunnissa ja onko heitä mielletty juutalaisiksi kuten Jeesusta myös Jumalan Valtakunnan Herrana ja Kuninkaana, on tietysti mielenkiintoinen kysymys myös.

      Kuka ilman Raamatun vaikutusta olisi sitten tunnetuin juutalainen kautta koko juutalaisen historian, on myös mielenkiintoinen kysymys, ja tietysti näissä viimeisissä sukupolvissa ihmisiä suhteellisesti eniten myös maailmassa ja onko juutalaisista ketkä ihmiset sitten olleet tiedostetusti tai tiedostamatta tunnetuimpia juutalaisia, niin mielenkiintoinen kysymys tämä tietysti.

      Pitkään on Netanjahu ollut nyt politiikassa ja sitä kautta esillä juutalaisena Israelin hallinnossa ja tunnettuja tiedemiehiä myös juutalaisissa kuten Albert Einstein, ja onko historiassa sitten ollut tunnettuja kuten Josefus historiallisen juutalaisuuden tallentajana, mutta ehkä suuren yleisön tuntemattomana, ja ketä muita myös voidaan esille nostaa.

      Itse uskon että Raamatun tuntemuksen kautta siinä esitetyt juutalaiset ihan selvästi eniten tunnettuja johtuen Raamatun yleisyydestä ja sen merkityksellisyydestä sekä ajallisesti pitkänä ja myös asian tärkeydestä johtuen vaikka näissä viimeisissä sukupolvissa tässä pilkkopimeydessä tämä Jumalan ilmoituksen merkityksellisyys on vähentynyt tässä lähihistoriassa.

    • Tutkitaan_tärkeintä

      Tutkitaan tärkeintä Juutalaisten Kuningas Jeesuksen ilmoituksen mukaan eli Johannes Kastajaa, joka vedessä Jeesuksen kastoi ja todisti Israelin Herrasta ja Messiaasta ja kuoli nuorena ja mestattuna ja Jeesus esitti sen tosiasian että oli ihmisistä suurin siihen aikaan ja todistus nimenomaan Jeesuksen valitsemille kahdelletoista apostolille. Mielenkiintoista olisi tietää, kuinka moni tässä ajassa ihmisistä mieltää Johannes Kastajan juutalaiseksi, ja jos ei niin mihinkä sitten kuuluvaksi ja kristityksikö vaikkai vielä edes sitä termiä esitetty koko tunnetussa maailmassa. Voisiko Johannes Kastaja olla sitten tunnetuimpien juutalaisten joukossa tässä maailmassa ja toki esiintyy Raamatussa ja myös monet hänet sen perusteella tuntevat tavallaan.

    • Itkekää_itkevien_kanssa

      Itkekää itkevien kanssa tässä ajassa, missä julmat sudet hallitsee maailmaa!

    • Älkää_yhtykö_pahaan

      Älkää yhtykö pahaan missään tilanteessa!

    • Juudas.Iskariot

      Toiseksi tunnetuimman sijasta epäilemättä kilpailevat Pietari ja Juudas Iskariot. Myöskin Mooses on kova sana.
      .

    • Mooses Maimonides

    • WanderlustH

      Faltin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2230
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1741
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1596
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1372
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      292
      1233
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1099
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1053
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      928
    Aihe