Valtiokirkollisen vaikuttamisen hienosäädöstä

Lukija.huom

Lasten jäsenyydellä evankelis-luterilaisessa kirkossa sekä kirkon uskonnollisella työllä kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja armeijassa on ylisuuri markkinaosuus. Se perustuu yhtäältä kirkollisen työn hegemoniseen, puoliviralliseen suosituimmuusasemaan julkisen vallan toiminnassa. Samalla tuohon etuoikeutettuun asemaan kytkeytyy psykologista vaikuttamista, jonka keinojen ja mekanismien lähiluku voi auttaa tilanteen purkamisessa.

Siitä tarkemmin seuraavassa:

http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2017/10/10/huomio-valtiokirkollisen-vaikuttamisen-hienosaatoon/

97

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7683

      Lisäksi nykyisen käytännön onkelma on ettei jonkun tarve osallistua jumalanpalvelukseen voi tuoda toiselle velvollisuutta tuhlata tuntia tai paria johonkin muuhun toimintaan. Jos näin olisi niin sama ajan tuhlauksen pakko johonkin kunnan järjestämään jonnin joutavaan korvaavaan toimintaan pitäisi syntyä kaikelle kansalle jos ei osallistu sunnuntain jumalanpalvelukseen.

      Toisekseen uskonnonharjoittaminen ei kuulu opetussuunnitelmaan (ops) eikä näin myöskään oppivelvollisuuteen, joten myöskään korvaava ohjelma ei kuulu opetussuunnitelmaan (ops) eikä oppivelvollisuuteen. Joten kumpaankaan ohjelmaan ei oppilaan ole pakko osallistua tuhlaamaan omaa aikaansa, vaan oppilaan on oltava mahdollisuus lähteä kotiin niin halutessaan.

      Jos kolmas vaihtoehto, kotiin lähtö, avoimesti tarjottaisiin, niin sen valitsisi about 99% oppilaista. Joten sitä ei tarjota, koska uskonnon pakottaminen ei enää onnistuisi.

      • viki33

        Kolmas vaihtoehto käyttöön myös aamunavauksiin. Oppilas päättäköön onko hänelle tärkeämpää 10 minuutta pidemmät aamu-unet vai joku jeesustelu tai korvaava sekoilu. Jotenkin tuntuu, että about 100% oppilaista valitsee pidemmät aamu-unet.


    • 6742

      Korvaava ohjelma ei voi olla mitä vain, vaan sen on oltava oppilaan oman kulttuurin näkökulmasta merkitsevää ja mielekästä. Jos kristillinen satumaailma kelpaa, niin on muidenkin satumaailmojen kelvattava täyttämään kyseinen tarve. Ehdotankin seuraavan joulujumalanpalveluksen korvaavana ohjelmana koulut järjestää mahdollisuuden katsella hyvän ja pahan taistelua elokuvissa katsomalla: Star Wars: The Last Jedi. Sitten katsotaan mikä vaihtoehto oppilaita heidän oman kulttuuri-identiteetin näkökulmasta kiinnostaa, nähdään mitä se todellisuudessa tarkoittaa kun oppilaat valitsevat aidosti itse termin ”oppilaan oman uskonnon opetus” mukaisen vaihtoehdon. Sopiihan totuuden paljastaminen kirkolle?

      ... fulfill your destiny ...
      ... I need someone to show me my place in all of this ...

      https://www.youtube.com/watch?v=Q0CbN8sfihY

    • Kysynp

      Onko tämä ollut mitään hienosäätöä?

      ”Kun lapsi on syntynyt ja sairaala on tallentanut tiedon lapsen syntymästä väestötietojärjestelmään, muodostuu automaattisesti esitäytetty Lapsen tietojen ilmoittaminen -lomake, joka lähetetään joko maistraattiin tai evankelis-luterilaisen tai ortodoksisen kirkon seurakuntaan, riippuen siitä, kuuluuko lapsen äiti kirkkoon vai ei. Maistraatti tai seurakunta lähettää lomakkeen edelleen lapsen vanhemmille. Vanhemmat päättävät yhdessä lapsen liittämisestä uskonnolliseen yhdyskuntaan ja lapsen tietojen ilmoittamismenettelystä ohjeistetaan lomakkeessa.”

      • custooo

        Oliko tuo teksi mistä lainattua?

        On vähintäänkin lain hengen vastaista lähettää Lapsen tietojen ilmoittaminen -lomake kirkolle pelkästään äidin kirkkoon kuulumisen perusteella. Tälläisessä aisassa pitää ottaa huomioon molempien vanhempien vakaumus ja mielipide eikä sitä voida siirtää myöhempään vaiheeseen.


      • SiiinäpäSe
        custooo kirjoitti:

        Oliko tuo teksi mistä lainattua?

        On vähintäänkin lain hengen vastaista lähettää Lapsen tietojen ilmoittaminen -lomake kirkolle pelkästään äidin kirkkoon kuulumisen perusteella. Tälläisessä aisassa pitää ottaa huomioon molempien vanhempien vakaumus ja mielipide eikä sitä voida siirtää myöhempään vaiheeseen.

        Se on Väestörekisterikeskuksen kuvaus tilanteesta nyt.


    • Lukija.kommentt

      Hienoa vai karkeata!? Vooisi miettiä myös viranomaisten jääviyttä!? Esimerkiksi rehtorien..

    • EsaYlikoskelta

      Uskonnollista painostusta jumalanpalveluksiin:

      Peruskouluissa leimataan syrjivästi ”osallistumattomiksi” oppilaita, jotka osallistuvat koulussa uskonnollisesti, katsomuksellisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumattomaan toimintaan. Oppilaita nimitetään ”osallistuviin” ja ”osallistumattomiin” lomakkeessa, jossa käytännössä markkinoidaan koulupäivään liitettyjä evankelis-luterilaisia jumalanpalveluksia.

      Syrjivä menettely käynnistyy jo koteihin lähetettävän lomakkeen otsikossa ”Koulun uskonnolliset tilaisuudet ja juhlat”. Kun uskonnollisiin tilaisuuksiin ”osallistumattomille” sanotaan järjestettävän vaihtoehtoista ja mielekästä toimintaa, miksi siitä ei ole otsikossa mitään? Miksi otsikkona ei ole koulun tilaisuudet ja juhlat? Miksi mielekkään, uskonnollisesti ja katsomuksellisesti sitouttamattoman toiminnan sisällöstä ei kerrota?

      Miksi kahta vaihtoehtoista ohjelmaa ei esitetä tasavertaisina, vaan toinen ensisijaisena ja toinen vaihtoehtona, vaikka on kaksi yhtä arvokasta ohjelmaa? Tai jos yhden ohjelman pitää olla ensisijainen, eikö silloin normaali sitouttamaton tilaisuus ole ensisijainen ja tunnustuksellinen evankelis-luterilainen jumalanpalvelus sille vaihtoehtoinen extra?

      Uskonnollisen tilaisuuden, kuten jumalanpalveluksen liittäminen kunnallisen koulun toiminnan osaksi ja sellaisen ensisijaiseksi nostava tarjoaminen on uskonnollista painostusta kohteenaan perheet, joita ei kiinnosta lapsensa osallistaminen uskonnonharjoitukseen koulupäivän yhteydessä. Tarjonta-asetelma myös pakottaa perhettä vastentahtoisesti tuomaan julki suhtautumistaan uskonnollisiin tai uskonnottomiin katsomuksiin, mikä rikkoo arkaluontoisen tiedon yksityisyyden suojaa.

      Mielestäni perusratkaisu tuohon syrjivään asetelmaan ei ole kahden rinnakkaisen ohjelman tarjonnan kehittäminen, vaan se, että koulu ei enää liitä ja tarjoa toimintansa kuuluvana minkään uskontokunnan jumalanpalveluksia, hartauksia ja muuta uskonnonharjoitusta. Kun tilastojen mukaan valtaosa vanhemmistakaan ei vie lapsiaan kirkon jumalanpalveluksiin, koulun ei pidä olla kirkollisempi kuin perheet itse.

    • ViisiTähtee

      Tähdellistä analyysiä.

    • eivoiymmärtäää

      On se kumma kun peruskoulua ei voi käydä ilman kristillisiä mainoskatkoja. Luulisi peruskoulun olevan mainosvapaa ympäristö oppilaille. Käytännössä on jotain perustavanlaatuista mätää kun kristillisille lobbareille sallitaan suora markkinointikanava vaikuttaa alaikäisiin oppilaisiin.

    • liittyyValtiokirkkoon
    • Lukuje.lis

      Jäsenhankinta!

      Varareista eroamiseen yllyttävä antivapari puolustaa foorumillamme vauvojen pakkoliittämistä kirkkoon "nokkelasti":
      "Niitä on myös pakkoruokittu tissillä ja perunamuusilla. Lisäksi pakkodoktrinoitu vanhempien kieleen ja pakko-opetettu potalla istumiseen. Vastuttatehan toki kaikkea tällaista indoktrinointia!"

      "Hienosäätöä" tosiaan.

      Vapareissa ei ole vauvoja pakkoliitetty jäseniksi , vaan kaikki ovat itse liittyneitä. Siitä tuleekin mieleemme: http://vapaa-ajattelijat.fi/liity-jaseneksi/

      Voi myös kysyä ja ottaa liittyjjän tiedot muistiin ja lähettää yhdistyksen jäsenkirjurille.

      • Kiittäen

        Hyvä ketju; hyvä viesti tässä.


      • Sekulaarist

        Ajankohtaista. Hyvä aika liittyä jäseneksi.


    • Lukija.huom
    • Laajaaaa

      Hommaa hoidetan monella rintamalla... Puolin ja toisin...

    • Sanop

      ET-opetuksen kielto kirkkoon vauvana liitetyille kirkon jäseninä oleville oppilaille ei ole mitään "hienosäätöä". Se on enemmänkin "halolla päähän": et muuten mene.

    • Filippiinit
    • HienoVaraistako

      Psykologiseen puoleen kannattaa kiinnittää huomiota.

    • LapsSuomen

      Jopas! "SYNTYMÄ: kirkon aseman pönkittäminen viranomaistoiminnassa alkaa jo lapsen syntyessä. Synnytyssairaalassa jaetun Vauvakirjan ennakkotiedon mukaisesti Väestörekisterikeskus lähettää vastasyntyneen vanhemmille ohjeet ja lomakkeen täytettäväksi. Lomakkeen virallinen päätarkoitus on lapsen nimen ja äidinkielen ilmoittaminen väestökirjanpitoon, mutta silti siinä nostetaan evankelis-luterilaisen kirkon jäsenhankinta ensisijaiseksi asiaksi: ”Antakaa allekirjoittamanne lomake kastavalle papille. Jos lasta ei kasteta, toimittakaa lomake maistraattiin.”

      • Anonyymi

        Mitä ihmettä?! Miksi kirkon ja muiden uskontokuntien lapsijäsenten hankintalomake on yhdistetty Väestörekisterin lomakkeeseen? Väestörekisterinhän tulee keskittyä sille kuuluviin tehtäviin ja jättää kirkkojen jäsentilastojen kartuttaminen lapsijäsenillä kirkkojen itsensä huoleksi! Valtion ja kirkon lomakkeet tulee erillistää. Nyt valtion viranomainen tukee integroidulla lomakkeella kirkon lapsijäsenjäsenhankintaa, vaikka tuollaiselle ”positiiviselle erityiskohtelulle” ei ole oikeudellisia perusteita.


    • ToiseusSyrjintä

      Viranomaisen toimintaansa ymppämä uskonnonharjoitustilaisuus aiheuttaa ei-uskonnollisille toiseuden kokemuksia, käytännössä samaasa syrjinnän kokemuksia. Erityisen ikävää se on lapsiin kohdistuvana.

    • Anonyymi

      Tällä hetkelllä yksi ajankohtainen ksymys on heinäkuun alokkaiden valinnat armeijassa. Sotilasvala vai katsomusneutraali sotilasvakuutus. Sotilasvalassa julkistetaan kaikkitietävää ja kaikkivaltiasta..

    • Anonyymi

      Uskonnottomien syrjintä on rakenteellista. Kaikki eivät ”normaalia tilannetta” edes miellä syrjinnäksi. Kuitenkin, jos uskonnon opetus on pakollista kirkon jäsenille, lapsikin tajuaa - jos ei tietoisesti niin tiedostamattomasti - että koululaitos suosii uskontoa ja väheksyy elämänkatsomustietoa. Ja pienikin lapsi tajuaa, että jos koulu rehtoreineen ja opettajineen on liittänyt lukuvuoden ohjelmaan koulupäiviin liitettäväksi jumalanpalveluksen kirkkoon, koululaitos suosii kirkkoa ja uskontoa. Samoin jos kirkon papit ja puhujat käyvät jatkuvalla syötöllä pitämässä aamuhartauksia päivänavauksen paikalla niin että niistä tehdään erityisiä, tavallisesta poikkeavia päivänavauksia, koulu rehtoreineen ja opettajineen suosii kirkkoa ja uskontoa. Puhumattakaan, jos pieniä lapsia ruokarukoilutetaan päivittäin opettajan johdolla.

      • Anonyymi

        Ajatuksen vapaus 2019 -raportissa syrjintää sanotaan systemaattiseksi. Se tarkoittaa järjestelmään liittyvää, säädettyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajatuksen vapaus 2019 -raportissa syrjintää sanotaan systemaattiseksi. Se tarkoittaa järjestelmään liittyvää, säädettyä.

        Systemaattista sen on tuon raportin mukaan myös islamilaisen valtakulttuurin maissa. Se on selvää pässinlihaa.


      • Anonyymi

        Tuossa "jatkuvalla syötöllä" höpinässä taitaa olla vähän liioittelua. Ja sitouttamisessa, hui sentään.
        Vanhemmilla on kasvatusvelvollisuus lapsiinsa nähden. Nykyään ei enää pienetkään lapset tahdo sitä käsittää, saati teinit. Päivähoidon ja koulun velvollisuus on tukea vanhempia heidän kasvatustyössään. Uskonnoton kasvatus (joka useinkaan ei ole vain uskonnon puuttumista vaan myös mustamaalaamista) ei ole sen "neutraalimpi" kuin uskonnon opetuskaan. Päinvastoin painostusta voi esiintyä "uskontovapaaseen" ajatteluun.
        Olen ihmetellyt tuota seurakuntaan kuulumista tai kuulumattomuutta arkaluontoisena tietona. Onko se jossain määritelty arkaluontoiseksi tiedoksi vai onko kyseessä vapaa-ajattelijoiden tulkinta? Vapaa-ajattelija ei voi kuulua seurakuntaan joten jos ajattelee mainostaa vapaa-ajattelijoita ja kertoo kuuluvansa heihin, samalla kertoo itsestään arkaluontoista tietoa? Onko tuolle asialle ajateltu tehdä jotain?


    • Anonyymi

      Voisitko hienosäätöisesti olla hiljaa, sillä epäkohtien esille nostaminen vain vahingoittaa uskonnottomien tilannetta.

    • Anonyymi

      Syksyllä 2019 kirkon ylisuuri vaikutus kouluissa ja päiväkodeissa sai entistä laajempaa kritiikkiä. Asialla olivat oikeudenvalvojat, uskonnottomien perheiden lasten vanhemmat sekä myös media... Toisaalta kehitystä vastaan yrittivät potkia konservatiivis-kristilliset poliitikot, samoin monet netti- ja mediakirjoittajat. Voisi sanoa että kulttuuritaistelu varmasti jatkuu 2020.

    • Anonyymi

      Näitä viestintä- ja mediakriittisia vaikuttamiskeinoja on hyvä avata, purkaa ja koota. Puhutaan uskontolukutaidosta... Se sisältää myös uskotokriittisen lukutaidon.

      • Anonyymi

        Eräässä koulussa on uskontopsykologian valinnainen kurssi. Semmoinen voi olla myöös uskontokritiikkiin valiuksia antava.


    • Anonyymi

      Turha uikuttaa, kirkkoon kuuluu yli ääräenmmistö. 2/3

      • Anonyymi

        Koulut ja päiväkodit eivät ole julkisa tilaa, jonne kirkko voi niin vain mennä. Opetukseen ja kasvatukseen tarkoitettua tilaa.


    • Anonyymi

      Hegeeonian murtueessa eroamisvauhti ja irtaantuminen koulun uskonnollisista seremonioista nopeutuu.

    • Anonyymi

      Samalla tuohon etuoikeutettuun asemaan kytkeytyy psykologista vaikuttamista, jonka keinojen ja mekanismien lähiluku voi auttaa tilanteen purkamisessa.

      Mitä tarkoittaa lähiluku?

    • Anonyymi

      Kun rehtori ja opettajakunta ei kunnioita opetussuunnitelmassa sääädettyä "uskonnollista ja katsomuksellista sitouttamattomuuta". se tarkoittaa käytännössä uskonnolllista painostusta, siis painostusta osalistua uskonnonharjoitustilaisuuksiin, koulujumalanaplveluksiin ja aamuhartausksiin.

    • Anonyymi

      Tarvitaanko joku korona-virusepidemia, ennen kuin opetussuunnitelman määräämnä uskonnollinen sitouttamattomuus saadaan toteutettua!?

      • Anonyymi

        Nyt ainakin tarvitaan ohje, joka säätää, erikseen määrää, että jumalanpalveluksia ei koulutyöhön liitetä. Vaikka se on jo ops-perusteissa.


    • Anonyymi

      Loppujen lopuksi ei ole hienoa vaan brutaalia, miten koulut on alistettu yhden uskonnon propagandan välikappaleeksi, vaikka opetussuunnitelman mukaan toiminnan tulisi olla uskonnollisesti ja katsomuksellisesti sitouttamatonta.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä. NYT koronan aikaan uskonnolliset tilaisuudet voidaa kuitenkin jättää pois. Tai pitää jättää. Se antaa virikkeen siihen, että jätetään sellaisset jatkossakin koulupäivien ulkopuolelle.


    • Anonyymi

      Kaikki tuollainen julkinen suositummuus ilmenee hyvin niissä vaihtoehdoissa (tai niiden puutteessa), mitä uskonnollisen ohjeman sijaan tarjotaan.

      Ajatellaanpa, että kirkkoon kuulumattomat saisivat itse päättää, minkälaista vaihtoehtoista ohjelmaa esim koulujen aamunavauksen ajaksi järjestettäsiin. Määräraha tähän tulisi tietenkin myöntää riittävän suureksi, jotta vaihtoehtoista ohjemaa voisi asianmukaisesti järjestää.

      Aamunvauksen sijasta voisi olla esim asianmukaiset pelikoneet hankittu kouluun, jolloin vaihtoehtoisena ohjelmana olisi esim. CT-pelisessio netissä muiden koulujen uskonnottomien oppilaiden kanssa. Tällaisnen ohjelma saisi varmasti suosiota oppilaiden keskuudessa, jolloin aamunavauksissa voisi käydä osallistuja kato.

      Ja esim armeijassa iltahartauksien sijaan vaihtoehtoinen ohjelma olisi osallistua musiikkiharjoituksiin soittaen rumpuja kitaraa yms. kunkin valmiuksien mukaisesti. Kumpikohan olisi suositumpaa varusmiesten keskuudessa: virret vai rock'en roll.

    • Anonyymi

      Tietäminen ja tiedostaminen ovat kaksi eri asiaa. Jälkimmäisen tarkoitaa, että hiffaa asian merkityksen ja luonteen.

    • Anonyymi

      Jumalanpalvelusten tyrkyttäminen koulun toimesta ei ole mitään hienosäätöä.

      • Anonyymi

        Juurikin niin, uskonnollisset ja puoluepoliittiset julistustilaisuudet eivät kuuluu koulutyöhön, jonka ppitää olla sitouttamatonta.


      • Anonyymi

        Niin kuin ei kuulu kylän suurimman puolueen puoluepoliittisen propagandan levittäminen, ei kuulu myöskään kylän suurimman uskonnollisen yhdyskunnankaan propaganda levittäminen.


    • Anonyymi

      Suomessa hautaustoimi kuuluu kirkollisasioihin eikä sosiaali- ja terveystoimeen. Erikoista.

      • Anonyymi

        Aivan. Hautaustoimilaki on uskonnottomia syrjivä, koska se säätää hautaustoimen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien tehtäväksi. Asiaa käsitellään kirkollisasioiden kautta, vaikka asiallisesti se kuuluisi sosiaali- ja terveystoimen piiriin. Hautaukseen liittyy hautausmaiden, arkkuhautauksen ja tuhkauksen lisäksi myös vainajan omaisia ja ystäviä koskeva sosiaalinen ja terveydellinen puoli. myös Hautaustoimen sääntely tulee ottaa sosiaali- ja terveyslainsäädännön piiriin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan. Hautaustoimilaki on uskonnottomia syrjivä, koska se säätää hautaustoimen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien tehtäväksi. Asiaa käsitellään kirkollisasioiden kautta, vaikka asiallisesti se kuuluisi sosiaali- ja terveystoimen piiriin. Hautaukseen liittyy hautausmaiden, arkkuhautauksen ja tuhkauksen lisäksi myös vainajan omaisia ja ystäviä koskeva sosiaalinen ja terveydellinen puoli. myös Hautaustoimen sääntely tulee ottaa sosiaali- ja terveyslainsäädännön piiriin.

        Hautaustoimi pitää siirtää sosiaali- ja terveydenhuollon piiriin.


    • Anonyymi

      Kirkon mellastus päiväkodeissa ja kouluissa ei ole mitään hienosäätöä. Tsori vaan.

    • Anonyymi

      Tällä foorumilla antivapari viljelee hienosäätöistä viestintää, erittäin hienosäätöistä.

    • Anonyymi

      Tuleeko muutos valtiopäivien avajaisten ja päättäjäisten ohjelmaan? Kirkolliseen ylivlataan loppu.

    • Anonyymi

      On typeryyttä kuvitella, että ei vaikuttaminen mitään vaikuta, vaikut, vaikuta...

    • Anonyymi

      Nyanseihib ja psykologisiin mekanismeihin kannattaa paneutua znalyyttisesti.

    • Anonyymi

      Hienosyiselle analyysille on tarvetta. Tuossa avataan sille portteja. Lisäää!

    • Anonyymi

      Törkeetä touhua edelleen päiväkodeissa ja esiopetuksessa. Jotain tarttis tehdä.

    • Anonyymi

      Niinku aivopezusta puhutaan. Infoktrinaato eli piilovaikuttaminen.

    • Anonyymi

      Hienosti havaittu ja analysoitiin psykologiaa. Purkajaiziin.

    • Anonyymi

      Analyysi on ihan osuvaa, mielestäni. Pohdittavaa.

    • Anonyymi

      Voiko sanoa hienosäädöksi tsitä aika brutaalia toimintaa kirkon ja kunnan yhteistyössä lasten hommaamissessa uskonnollisiin tilaisuuksiin? Muutosta tarvitaan:
      ”Opetus- ja kulttuuriministeriö korostaa, että kaikessa varhaiskasvatuksessa tulee noudattaa varhaiskasvatussuunnitelmaa sekä varmistua siitä, että varhaiskasvatus ei ohjaa lasta mihinkään tiettyyn katsomukseen.”

      ”Opetus- ja kulttuuriministeriö huomauttaa, että lapsen erottaminen omasta ryhmästään on aina negatiivinen seuraus lapselle ja vahingoittaa hänen ryhmään kuulumistaan ja osallisuuttaan. Kaiken toiminnan on oltava yhdenvertaista. Varhaiskasvatuslaki edellyttää, että varhaiskasvatusta suunniteltaessa, järjestettäessä tai tuotettaessa ja siitä päätettäessä on huomioitava lapsen etu. Kuten yhteisten juhlien kohdalla, opetus- ja kulttuuriministeriö huomauttaa, että kaikki lapseen kohdistuvat yksilölliset järjestelyt ovat omiaan leimaamaan lasta ja vähentämään hänen kokemustaan ryhmään kuulumisesta.”

      ”On myös mahdollista, että lapsen huoltajat ovat taipuvaisia ennemmin suostumaan vastoin omaa katsomustaan tai tahtoaan lapsen osallistumiseen uskonnollisiin tilaisuuksiin kuin edellyttämään lapsen siirtämistä pois tilaisuudesta.”

    • Anonyymi

      Hyvä tiedostaa koko setin yhteisvaikutus. Enemmän kuin omiensa summa.

    • Anonyymi

      Antaa ajattelemisen aihetta tuo pohdinta.

      • Anonyymi

        Ja sitten jotkut vaan inttävät että ei valtiokirkkoa ole..


    • Anonyymi

      Paikoin melko krouvissa tuo hienosäätö.

    • Anonyymi

      Koulun päkkouskonto on lekalla tehtyä "huenosäätöä".

    • Anonyymi

      ET-opetuksen vapauttaminen valittavaksi kaikille olisi askel eteenpäin.

    • Anonyymi

      Tässähän alkaa olla ihan analyysin poikasta. Jatkakaa van syvemmälle.

    • Anonyymi

      Indoktrinaatio on onnistunut täydellisesti, kun sen kohde ei ole hiffannut koko asiaa.

    • Anonyymi

      Parasta on kun kohde ei ole huomannut vaikutusta, vaikutusta, vaikutusta..

    • Anonyymi

      Indoktrinaatiokielto koskee lapsia ja nuoria.

    • Anonyymi

      Miksei noinkin. Mutta se on vaikeatajuista? Pitää myös sanoa, että tämä väärin.

    • Anonyymi

      Älä allekirjoita, jos et haluat, että kirkkoon liitetyt saavat opiskella elämänkatsomustietoa peruskoulussa ja lukiossa.

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8860

      Älä allekirjoita, jos haluat, että kirkkoon liitetyt eivät saa opiskella elämänkatsomustietoa peruskoulussa ja lukiossa.

    • Anonyymi

      Klikkaa ja lue. Järkevää pohdintaa. Maltillista.

    • Anonyymi

      Huonoa hienosäätöä. On ne ovelia olevia. En paremmin sano.

    • Anonyymi

      Kirkon aseman pönkittäminen viranomaistoiminnassa alkaa jo lapsen syntyessä. Synnytyssairaalassa jaetun Vauvakirjan ennakkotiedon mukaisesti Väestörekisterikeskus lähettää vastasyntyneen vanhemmille ohjeet ja lomakkeen täytettäväksi. Lomakkeen virallinen päätarkoitus on lapsen nimen ja äidinkielen ilmoittaminen väestökirjanpitoon, mutta silti siinä nostetaan evankelis-luterilaisen kirkon jäsenhankinta ensisijaiseksi asiaksi: ”Antakaa allekirjoittamanne lomake kastavalle papille. Jos lasta ei kasteta, toimittakaa lomake maistraattiin.”

    • Anonyymi

      Psykologista lähetystyösodannäyntiä.

    • Anonyymi

      Kokonaisuus on systeemisessä syrjinnässä isompi kuin osiensa summa.

    • Anonyymi

      Häikäilemätöntä psykologista manipulaatiota ja indoktrinaatiota.

    • Anonyymi

      Konstit on monet, sanoi pappi kun...

    • Anonyymi

      Viisi vuotta pian kulunut jutusta. Mikä muuttunut?

    • Anonyymi

      Vai hieno... Rutaaki hegemonismua kouluissa se on.

    • Anonyymi

      Kestääkö aikaa? 5 v vanha juttu.

    • Anonyymi

      Lasten mahdolli en uskontokasvatus on kodin asia.

    • Anonyymi

      RippikouluLEIRImarkkinointi ruletti??

    • Anonyymi

      Kaikkensa koittavat.

    • Anonyymi

      On hyvä liittyä jäseneksi ja maksaa vuotuinen jäsenmaksu. Yleisen hyvän puolesta.

    • Anonyymi

      Yhdenvertsisuusperiaate ei uskontoihin ja katsomuksen liittrn toteudu. Uskonnottomia syrjitään.

    • Anonyymi

      Sosiaalinen paine toimii vielä paikoin ja eräissä ikäryhmissä.

    • Anonyymi

      Hegemonismk kouluissa ja päiväkodeissa. Tuhansien pappien armeija.

    • Anonyymi

      Koronataukojen jälkeen kirkko yrittää rynniä voimalla sisään ja osin uusin konstein.

    • Anonyymi

      Kirkon aseman pönkittäminen viranomaistoiminnassa alkaa jo lapsen syntyessä. Synnytyssairaalassa jaetun Vauvakirjan ennakkotiedon mukaisesti Väestörekisterikeskus lähettää vastasyntyneen vanhemmille ohjeet ja lomakkeen täytettäväksi. Lomakkeen virallinen päätarkoitus on lapsen nimen ja äidinkielen ilmoittaminen väestökirjanpitoon, mutta silti siinä nostetaan evankelis-luterilaisen kirkon jäsenhankinta ensisijaiseksi asiaksi: ”Antakaa allekirjoittamanne lomake kastavalle papille. Jos lasta ei kasteta, toimittakaa lomake maistraattiin.”

      Lomakkeen tiedotteessa sama asia ilmaistaan näin: ”Jos lapsi otetaan evankelis-luterilaisen tai ortodoksisen kirkon jäseneksi lomake voidaan toimittaa seurakunnalle. Muussa tapauksessa lomake toimitetaan maistraatille.” Lomakkeessa on tila myös kirkon liitettävän lapsen kummien nimiä varten. Samoin siinä on tilaa muuhun uskontokuntaan liittämistä varten.

      Mitä ihmettä?! Miksi kirkon ja muiden uskontokuntien lapsijäsenten hankintalomake on yhdistetty Väestörekisterin lomakkeeseen? Väestörekisterinhän tulee keskittyä sille kuuluviin tehtäviin ja jättää kirkkojen jäsentilastojen kartuttaminen lapsijäsenillä kirkkojen itsensä huoleksi! Valtion ja kirkon lomakkeet tulee erillistää. Nyt valtion viranomainen tukee integroidulla lomakkeella kirkon lapsijäsenjäsenhankintaa, vaikka tuollaiselle ”positiiviselle erityiskohtelulle” ei ole oikeudellisia perusteita.

      • Anonyymi

        Tästä on nyt päästy eteenpäin, kun vauvan nimen huoltajat voivat yhdessä ilmoittaa nettilomakkeella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä on nyt päästy eteenpäin, kun vauvan nimen huoltajat voivat yhdessä ilmoittaa nettilomakkeella.

        Ilmoittaa DVV:lle.


    • Anonyymi

      Kavala kauhia.

    • Anonyymi

      Lapsiin kohdistuu lähetystyötä kirkolla on 20 000 työntekijää.

    • Anonyymi

      Psykologista puolta on hyvä arvioida monelta kantilta.

    • Anonyymi

      Yhteiskunnan rakenne ja sosiaalinen paine. Allard

    • Anonyymi

      Minuun ei ole mitään vaikuttanut, vaikuttanut, vaikuttanut..

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe