Varaatteko? No ostatteko jos varataan?

Joovarataanvaan

Keskustelun otsakkeen mukaisesti "autoliikkeet ja auton ostaminen" pieni erikoisuus autoliikkeen kannalta katsottuna tämän päivän ostajista ja käyttäytymisestään.

Varailija-Suunnittelijat.
Selailevat nettipalstoja, sekä myynti- että vika- ja merkkikohtaisia palstoja. Riittävästi (liikaa) selailtuaan ja suunniteltuaan ovat täysin sekaisin ja kun viimein päättävät ihan livenä lähteä ostoksille (muka), varailevat puolen tusinaakin eri vaihtoehtoa eri liikkeistä ja tottahan toki kiireen varmistamiseksi kaikki samalle päivälle ja mielellään vielä lauantaille.
Ei siinä mitään, mutta kun jokaiseen liikkeeseen josta saavat auton "tullaan niin kaukaakin" -perusteluilla varattua OSTOA varten, valehtelevat. Valehtelevat "ostavansa auton jos se on kunnossa" kun totuus on, että tässä vaiheessa ollaan vasta suunnittelukierroksella ja huvikseen autoja ajelemassa. Mahdollista ostopäätöstä siirrellään vielä viikko pari "on tämä hyvä vaihtoehto" -pakoon luikkien ja hyväkin myyjän tarjous sivuuttaen.

Ennen oli ennen ja nyt on nyt.
Näinhän se on tälläkin alalla ja ilmeisesti tämäkin varailija-suunnittelija erikoispiirre pitänee vaan hyväksyä alan kummallisuudeksi. Hullulta vaan tuntuu. Ennen muinoin OSTAJA ilmoitti varaavansa auton ja ostavansa sen, jos se on puhutun mukaisesti kuosissaan. Tämä on historiaa. Nykyisin vaikka auto olisi kunnossa, hinta sovittuna ja kaupanpäälliset ja viimeisetkin kate-euronrippeet hinnasta tingittynä, luikkii "ostajaksi ilmoittautunut" kuka milläkin selityksellä vielä kotikoloonsa suunnittelemaan.
Älkää siis ihmetelkö, jos joissain liikkeessä "tullaan niin kaukaakin" tai muillakaan valehtelemisilla autoa ei varailla, ei ainakaan ilman ennakkomaksua. Ainoastaan ennakkomaksulla auton ostaja ilmaisee olevansa tosissaan, eikä vain koeajelu-/vertailukierroksella myyjän aikaa haaskaamassa.

Lopuksi kuitenkin: En mä silti näitä hommia vaihtais.
Eli näillä mennään ja lujaa mennäänkin! Siinä voi muutama varailija-suunnittelija jäädä jalkoihin kun täyspäisten kanssa kauppoja kuitenkin tehdään. Hauskintahan kauppiaan kannalta on se tilanne, kun suunnittelija soittaa vihdoin päätöksen tehtyään: Tultais se viime viikolla koeajelemamme Punto ostamaan.

Ei tarvitse tulla, se on myyty.

50

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joovaihdetaanvaan

      Tämän hetken hitti-erikoisuus: "Ei tartte enää dieseliä."

      Näitä vaihtoehdotuksia satelee päivittäin. Hädissään oloa dieselin omistajilla, pahimmoillaan ylihintaisena ostettu, edelleen siis rutkasti ylivelkainen diesel-tötterö persiin alla ja nyt hädissään tarjoaa mihin vaan edullisempaan vaihdossa...

      Autokauppiasta kuvitellaan velkahelvetistä autuaasti pelastavaksi enkeliksi.
      Ei. Autokauppias ei ole Joulupukki.

    • Jooeiuskalletakaan

      Erikoisuuksia lisää: Toissijaisiin yksityiskohtiin tarttuminen.

      Ennen oli ennen, nyt on nyt.
      Silloin ennen vanhaan kun isäntä päätti auton ostosta ja vaihdosta itsenäisesti vaimon lupia kyselemättä, Esson baarissa höpöukkojen juttuja kuuntelematta ja kun ATK-laitteita ei ollut, myös ilman nettipellejen ja muiden itämaan viisaiden aina kaikesta tietävien vale-uutisia lukematta vaihtoi auton, ei ollut kahta sanaa etteikö tehnyt joka ikinen kerta HYVÄT KAUPAT!
      Tottakai teki, kun itsenäisesti sai päättää ostoksestaan; kukapa sitä paskaa ostaisi?

      Nyt on toisin.
      Kaiken maailman nettipalstat pullollaan joka ikisestä automerkistä ja mallista miten huonoja ovat. On tyyppivikoja, epätyypillisempiä vikoja ja oletuksia, tyypillisen epäsäännöllisiä vika odotteita... listaa on kuin lääkepurkin varo-ohjeistuksessa! Meneehän siitä sekaisin fiksumpikin. Lisäksi joka vitun ABC:llä on vakio lorvailijoiden pöytäkunta joka tietää kaikesta kaiken ja vähän päälle; vain se oma suosikki merkki on oikea ,kaikki muu on paskaa. Ja väittelyn tiimellyksessä lääpitään kosketusnäytöltä vale-uutinen haukutusta merkistä/automallista omien vale-mielikuvien vahvistukseksi; pakkohan sen on totta olla kun netissä niin lukee! Ja autoa vaihtamassa ollut on taas ihan ulalla; eihän sitä vanhaa Corollaa voikaan vaihtaa... niinhän se kyllä vaimokin varoitteli, että piparipurkki menee kiinni jos auton vaihdat.

      Toissijaisena valheiden ja vääristelyjen sävyttämänä voidaan pitää myös nettipellejen ylläpitämiä keskustelupalsta valheita, joissa vapaasti saa haukkua ja solvata autoliikkeitä.
      Jos mielensäpahoittaja on sitä mieltä, että myyjäliikkeen pitäisi hänelle korvata oston jälkeen ilmennyt pakoputken ruostuneisuus ja liike ei korvaa; vale-uutisointi, liikkeen mustamaalaaminen ja haukkuminen on heti sallittua. Paskaliike, huijariliike, älkää täältä ostako... ja edelleen näitä mihinkään perustelemattomia, jopa laittomia, solvauksia toinen tollo hämmästelee ja pitää totena kun se netissä kerran lukee ja valheisiin perustuva kierre on valmis.
      Ukko päästään täysin lukko-jumiin ja kättä piparille.
      Ja taas maanantai aamuna Corollalla töihin vaikka kuinka vituttaakin; ei vaan uskalla vaihtaa, niin on pää sekaisin ATK:sta ja piparista.

      • Jooarvotaanarvotaan

        Toissijaisuuksien lista jatkuu vielä kaupoille uskaltauduttuaankin.
        "Onko tää ollu teillä kauan myynnissä?"
        "Millaisella omistajalla, kuinka monella?"
        "Mistä teille tullut myyntiin?"

        ...aivan kuin näillä olisi mitään tekemistä auton myyntihetken hyvyyteen tai huonouteen tai edes seuraavan omistajan hallussa oloajan tulevaisuuteen.


    • tääonparas

      "-miksei ole mennyt kaupaksi?"

      • JooSamanlaisiahanNe

        Yksi parhaista nauruista:
        "Toisessa liikkeessä olis samanlainen halvemmalla."

        Samanlainen? Kaksi identtisen yhtä hyvää käytettyä autoa ja joku toinen liike myy sellaisen halvemmalla kuin tämä tässä juuri koeajamasi? No käväiseppäs kuule siellä ja vertaa vasta sitten "samanlaiseksi". Heippa!

        Yleensä menee "samanlaiseksi vertaaja" tässä kohdin ihan jäähän ja halvaantuu tontille monttu auki haaveilemaan. Hetken päästä tulee takaisin, nöyrtyy myöntämään että kävikin jo sen "samanlaisen" katsomassa edellisviikolla ja olihan se kyllä huonompi... että ostetaan sitten tämä. Niin jos rahoitushakemus menee läpi.


      • Jooeinytoleostajaatullu

        "Miksei ole mennyt kaupaksi?"

        Kaveri myy asuntoa, eikä sekään ole mennyt kaupaksi pitkästä myyntiajasta huolimatta. Miksei? No taivas yksin tietää!


    • ostohousu

      En lukenut lainkaan aloitusviestejä, mahtoi olla jonkun konkkaan menevän häkkijobbarin vuodatusta?

      • pakko.olla.jobbari.aina

        Joo, se on se sama aina aamuyöllä klo 04-05 aikoihin palstalle syöksyvä paskaa suoltava jobbari, joka sanoo nyt, että "en mä näitä hommia vaihtais". Eipä tietenkään vaihtaisi, kun ei enää elämässään mitään muuta työtä saisikaan. Ei se osaa vaihtaa edes kirjoitustyyliään.


    • tarkka-autonostaja

      Ei kuule nykyajan ihmisille mene enää törkyauto kaupaksi, niin kuin Korsumäen romut kelpasi vielä tolloille 20 vuotta sitten ennen netin tuloa. Jobbarilla myynnissä olevan auton pitää olla virheetön ja uutta vastaava, mutta kuitenkin huomattavan edullinen, koska se on vanha ja käytetty. Katsastusleima pitää olla juuri hankittu, sekä pitkä takuu ja virhevastuu täytyy myös seurata kirjallisena jobbarilta ostettua autoa. Asiakkaan perään pitää lisäksi huudella kuuluvalla äänellä, että "soita jos jotain ongelmia ilmenee... annetaan sitten lupa viedä merkkiliikkeeseen korjattavaksi ja me maksamme korjauslaskun."

      Ei polttopuu- ja klapikaupassakaan mene kaupaksi nykyään muu, kuin rumpuseulan läpi ajettu klapi, missä ei ole tikkuja eikä roskia ja klapin kosteusprosentti saa olla korkeintaan 16% puussa, että se asiakkaalle kelpaa. Tummentunutta ja oksaista, sekä roskaista klapia (mikä vastaa lähinnä jobbareilla myynnissä olevia piilovikaisia romuautoja) ei saa tänä päivänä kaupaksi enää ollenkaan.

      Se on autojobbarin oltava nöyrää poikaa asiakkaaseen päin, jos meinaa omasta romutarhastaan saada jonkun paaliromun lähtemään asiakkaan mukaan... muuten ei tule lauantaimakkaraa kummempaa särvintä jobbarin leivän päälle.

    • puutahellaan

      "Ei polttopuu- ja klapikaupassakaan mene kaupaksi nykyään muu, kuin rumpuseulan läpi ajettu klapi, missä ei ole tikkuja eikä roskia ja klapin kosteusprosentti saa olla korkeintaan 16% puussa, että se asiakkaalle kelpaa. Tummentunutta ja oksaista, sekä roskaista klapia (mikä vastaa lähinnä jobbareilla myynnissä olevia piilovikaisia romuautoja) ei saa tänä päivänä kaupaksi enää ollenkaan."

      -Tuo kertoo maailmankuvastasi ihan kaiken-

      • Jootulostatulosta

        -Tuo kertoo maailmankuvastasi ihan kaiken-
        Jep.
        Tällä vajailla käyvällä palstapaviaanilla on niin kieroutunut kuva yksityisyrittäjistä/autokauppiaista, että oksat pois! Täysin vajakin mielipiteet rehellistä yritystoimintaa harjoittavista yrittäjistä. Yrittäjät, alalla kuin alalla, ovat kuitenkin pohja ja perusta koko Suomen hyvinvoinnille... noin niin kuin "isossa kuvassa" katsottuna. Mutta se siitä ja palataanpas vajakin oksennuksiin:

        "Ei kuule nykyajan ihmisille mene enää törkyauto kaupaksi... jos meinaa omasta romutarhastaan saada jonkun paaliromun lähtemään asiakkaan mukaan... "

        Totuus kun on, ettei millään toimialalla pärjää paskaa myymällä, eikä varsinkaan tällä lujastikin kilpaillulla alalla.
        Miksi siis tällä palstapaviaanilla on edes mielikuvanaan "paaliromuja" ja "törkyautoja" kaupittelevista autoalan yrittäjistä? Kieroutuneisuuksissaan vielä kääntää rehellisen yritystoiminnan "jobbaritoiminnaksi"?
        Jobbarilla ei autoliikettä ole, se on fakta.
        Jobbari on yksiselitteisesti yksityiseksi yksittäisen auton myyjäksi tekeytyvä nilkki, joka todellakin peittelee vikoja, hämää ostajaa jos vaikka millä valheilla ja virityksillä... eikä todellakaan maksa myyntitoiminnastaan veroja tai muitakaan yritystoiminnan maksuja. Puhumattakaan että kantaisi mitään vastuuta romun myytyään 046- numero on jo kadonnut ennen kuin romu on ostajan nimissä!
        Pidän varsin halveksuttavana sellaista paviaania, joka verrannollistaa rehellisen yrittäjän jobbariin. Itseasiassa, en pidä sellaista vajakkia yhtään minään.

        "Se on autojobbarin oltava nöyrää poikaa asiakkaaseen päin..."

        Miksi vitussa? Miksi yrittäjän, joka elinkeinokseen on valinnut automyynnin, pitäisi ketään nöyristellä? Jos yrittäjä omaa toimintaansa ei sitä vähää arvosta, että pystyy seisomaan selkä suorassa ja rinta rottingilla asiakkaan edessä ja ammattinsa suomin edellytyksin "viedä kauppaa" haluamallaan tavalla haluamaansa suuntaan, voi olla että kannattaa harkita kotiin jäämistä vaihtoehtona nöyristelemiselle.
        Asiakkaallahan se auton tarve on.
        Asiakkaan ei toki tarvitse nöyristellä, mutta kannattaa kuitenkin ostatellessaan pitää mielessään, ettei sitten varmasti ole sillekään autolle ainoa asiakas. Autokauppias kun harjoittaa liiketoimintaa, saa näin ollen valikoida ja pitääkin valikoida se paras kauppa joka ikiselle autolle. Oikea asiakas valikoituu jokaiselle autolle aikanaan... kiertonopeushan siinä hieman kärsii, mutta kassa/tulos kiittää ja virhevastuuosastollakaan ei ole ruuhkaa. Toki kieronopeus on eduksi, mutta liiketoiminnan kannalta viivan alle jäävä tulos ovat tärkeämpiä kuin nopea kierto. (Tästä saa vapaasti olla eri mieltä. Terveisiä vaan sinne SAKA:lle, KAMUX:lle ja muille kiertonopeuskeisareille, kukin yrittäjä on oman liiketoimintamallinsa itselleen parhaaksi katsomakseen valinnut.)
        Kuten todettua; asiakasvalikointi on yksi tärkeimmistä hyvän tuloksen edellytyksistä. Vali-vali-osastolle saa ruuhkan varmasti, jos jokaiselle pihaan laahustaneelle puoliväkisin myy auton. Ihan vitun paljon rauhallisemmin nukkuu yönsä, kun valikoi asiakkaansa. Ja tosiaan tulos on parempi ja sillähän sitä eletään eikä myytyjen autojen kappalemäärällä.

        Nyt on nyt ja erityisesti juuri nyt tehdään nousevaa tulosta taakse jäävän lievän taantuman jälkeen. Eli edelleenkin: En mä näitä hommia vaihtais mihinkään. Ja osakesalkkukin paisuu ihan itsestään, kun Suomi nousee... on tää vaan niin paistetta joka päivä!

        Sataako teillä, palstapaviaani, vähän niin kuin joka päivä enemmän tai vähemmän? Siltä ainakin juttusi kuulostavat, ettei ole aurinkoa nähty.


      • sossun.raha-Lidlin.kalja

        Se autojobbari on ostanut Talvivaaran osakkeita... ei rahamiesten tarvitse oikeasti tämmöisille höpöpalstoille muuten kirjoitella.


      • TuottoMaksimoiden
        sossun.raha-Lidlin.kalja kirjoitti:

        Se autojobbari on ostanut Talvivaaran osakkeita... ei rahamiesten tarvitse oikeasti tämmöisille höpöpalstoille muuten kirjoitella.

        Talvivaarat myyty jo vuosia sitten. Ehkä yllätyksenä sinulle on KAMUX:ia ostettu salkun täytteeksi, kohta tosin alkaa niidenkin myynti olla ajankohtainen...


    • jobbarin.häkki-aja-ohi

      Vai nukut yösi hyvin, vaikka olet aamulla 04-05 aikaan jo palstalla purkamassa katkeruuttasi edellisestä työpaikasta saamiesi potkujen katkeroittamana. Olet sentään lopettanut jo sen aasiakkaista, vinkuaaneista jä mäysteistä puhumisen. Taitaa olla pelko persiissä, että joku paljastaa tällä palstalla sen romuvarastosi sijainnin ja loppuu sinulta sen myötä ne vähätkin asiakkaat. Oikeastaan sinun pitäisi itse kertoa se romuvarastosi sijainti, niin voidaan aina siitä OHI KULKIESSA tarkkailla sitä sinun romujesi kiertonopeutta... saataisiin vähän ulkopuolistakin näkemystä siihen asiaan.

      • Joohuomentahuomenta

        Kyllä, yöunet ei kärsi työn vuoksi, eikä muutoinkaan ole univaikeuksia. Se, että "aamuvirkku" on sinulle vieras käsite, ei yllätä; perse homeessa päivät makoilu ja aamuyölle asti valvominen on yleinen turhake-joutilaitten ongelma. Ja syytönhän minä olen siihenkin.


    • vaastine

      Tarkkaile kuule vaan sitä pankkitiliäsi, koita kestää........

    • Eivittusentään
      • hulluja.joka.lähtöön

        Ei tuo Niilokaan ihan kaikilla pytyillä käy, kun on tuommoisen kusipään kanssa kimppaan lähtenyt. Toivottavasti ovat kyvyttömiä lapsen saantiin, että hulluus pysähtyy tuohon kahjopariin.


      • OnNeNuijia

        HUHHUH?!?
        Jäin hetkeksi ihan "koukkuun" Niilon ja nuija-muijansa videoihin ja kas kas kun ei oltu edes ensimmäistä kertaa autoja haukkumassa... näitä ei kaupoille kaipaa kukaan ja onnea vaan merkkiliikkeeseen Raision Toyotalle, että saivat pihan perukoilta jenkkihelmen nuijaparille muilutettua "kaksi kertaa paremmalla hyvityshinnalla kuin edelliset tarjos"... voi hellanlettas miten yksinkertainen voi Niilokin olla!?

        Tosin näitä "asiantuntijoita" on muuallakin, harvat vaan idiotismiaan ihan video-blogiksi asti vääntelevät. Noh, nuijaon nuija eikä nuijuuttaan osaa edes hävetä.


      • OnNeKonnia
        OnNeNuijia kirjoitti:

        HUHHUH?!?
        Jäin hetkeksi ihan "koukkuun" Niilon ja nuija-muijansa videoihin ja kas kas kun ei oltu edes ensimmäistä kertaa autoja haukkumassa... näitä ei kaupoille kaipaa kukaan ja onnea vaan merkkiliikkeeseen Raision Toyotalle, että saivat pihan perukoilta jenkkihelmen nuijaparille muilutettua "kaksi kertaa paremmalla hyvityshinnalla kuin edelliset tarjos"... voi hellanlettas miten yksinkertainen voi Niilokin olla!?

        Tosin näitä "asiantuntijoita" on muuallakin, harvat vaan idiotismiaan ihan video-blogiksi asti vääntelevät. Noh, nuijaon nuija eikä nuijuuttaan osaa edes hävetä.

        Aiemmissa videoissaan tämä nuijapari pimitti edellisen romunsa eli kansivikaisen, latausvikaisen ja puhkiruosteisen Nissan Vaneten liikkeeseen vaihdossa. Nyt pimittivät taas autonsa viat. On ne konnia...
        Ilmeet keskenään keskustellessaan paljastaa suunnitelmallisen valehtelun, kun keskustelevat auton vaihdon syystä. Niilon "vaan tekee mieli" automaattia. Silmät pyörii molemmilla nuijilla kuin hedelmäpelissä, kun totuus on nykyisen auton loppuun kuluminen ja kalliit viat.

        Mutta joo; näinhän nämä nykyisin on lähes kaikki auton vaihtajat: paskapuheilla perustellaan autonvaihdon tarvetta valehdellen ja todellinen autonvaihdon syy on nykyisen auton kalliit viat. Ne salataan järjestelmällisesti ja kauppiaan on oltava todella tarkkana vaihtoauton sisään ostossa. Melko monen saa suksitella vittuun romuineen, kun tarkemmin tutkiessa todellinen vaihdon syy paljastuu ja petollisen vaihdattelijan saa huudattaa vittuun tontilta!


    • Gggkccgg

      Joo, täysin luonnevikainen kusipää ja valitettavasti voin hyvin kuvitella muutamankin autojobbarin ajattelevan samoin.
      Onneksi se osakesalkku paisuu täälläkin, niin ei tarvitse enää jeniäkään jobbareille työntää.

    • idiootit-autokaupoilla

      Hah, hah... tollot vaihtoi paskan paskaan. Chrysler Sebring on arvoltaan ihan pohjamuta-sarjaa, katsoopa niitä mistä tahansa. Kyllä varmaan Toyota-kauppias nauroi pitkään partaansa, kun sai tolloille myytyä vaikeasti myytävän Chryslerin. Ilmankos Niilolla (nuori mies) alkaa otsalla jo tukan raja nousemaan huomattavan ylös, kun tuommoisen typeryksen kanssa asuu ja autokaupoilla kulkee. Kyllä tietää tollot Sebringin ostaneensa, kun tuota rohjaketta joutuu seuraavan kerran tarjoamaan vaihdossa. Mistä noita idiootteja oikein sikiää?

      • hoopoja-hööpötettiin

        Eivätpä näyttäneet Chryslerin rekkaria. Ostettu tietysti pitkällä pätkällä ja tuskinpa kertoivat Toyota kauppiaalle Relluun tulossa olevasta "suuresta ja kallista" remontista. Voiko muutaman satasen Relluun nyt suurta ja kallista remonttia tullakaan? Kaikki mitä nuo kaksi kahjoa maksoivat yli 2000 € tuosta Chrysleristä on liikaa, mutta eihän nuo pölvästit sitä tajunneet.


      • PahatSAANEEpalkkansa
        hoopoja-hööpötettiin kirjoitti:

        Eivätpä näyttäneet Chryslerin rekkaria. Ostettu tietysti pitkällä pätkällä ja tuskinpa kertoivat Toyota kauppiaalle Relluun tulossa olevasta "suuresta ja kallista" remontista. Voiko muutaman satasen Relluun nyt suurta ja kallista remonttia tullakaan? Kaikki mitä nuo kaksi kahjoa maksoivat yli 2000 € tuosta Chrysleristä on liikaa, mutta eihän nuo pölvästit sitä tajunneet.

        Ja kun autonvaihto videoissaan paljastautuvat vikojen pimittäjiksi, voidaan vaan toivotella onnea ja menestystä KUN Sebringin tyyppiviat alkaa ilmaantua. Ensin katoaa jäähdytinnestettä mystisesti jonnekin, sitten hajoaa automaattivaihteisto ihan yhtä mystisesti kun ne jäähdytinnesteet on sinne vuotaneet. Remppa maksaa enemmän kuin auton arovo (pari tonnia) ja saavat pahat palkkansa kun kävelevät Raisioon burgerille tai Lidliin ostoksille...


      • KatkeevatJoKäyttömaksuun
        hoopoja-hööpötettiin kirjoitti:

        Eivätpä näyttäneet Chryslerin rekkaria. Ostettu tietysti pitkällä pätkällä ja tuskinpa kertoivat Toyota kauppiaalle Relluun tulossa olevasta "suuresta ja kallista" remontista. Voiko muutaman satasen Relluun nyt suurta ja kallista remonttia tullakaan? Kaikki mitä nuo kaksi kahjoa maksoivat yli 2000 € tuosta Chrysleristä on liikaa, mutta eihän nuo pölvästit sitä tajunneet.

        Onnea RPZ-336:
        https://www.nettiauto.com/chrysler/sebring/9133906

        Onneksi olkoon! ...myyjälle, aivan huippuhinta!


    • Ggjhdfggg

      Jobbarit täällä keskenään pelottelevat jopa Sebringin huonolla vaihtoarvolla seuraavaksi. Ihan niin kuin kukaan täysipäinen enää tuollaisesta mitään haaveilisikaan saavansa seuraavalla rundilla. Romutuspalkkio on paras tarjous.

      • Romux

        "Romutuspalkkio on paras tarjous. "

        Oli ja olisi... näillä nuijilla ei vaan ole varaa saati luottotietojen pitävyyttä uuden vähäpäästöisen ostamiseen. Olisihan tuo piilovikainen rellu jo romutuspalkkiolla ollut arvossa arvaamattomassa.


    • NuijatMatkallaYhdessä

      Pöljäkkeet mielipiteineen "tonnilla ruosteeton hyvä auto..." 3minuutin kohdalta alkaa paskansuolto:

      https://www.youtube.com/watch?v=Kk6e5m2_DDY

      ...ja itsellään alla käsiin hajoava rellunpaska, jonka viat pimittäen yrittävät tonniviidensadan toive hyvityksellä tyrkätä vaihdossa. Ja mistään mitään tietämätön Niilo asiantuntijan ominaisuudessa 9.30 kohdalla pässeilee. Vittu Niiloa ei pitäis päästää konepellin alle ollenkaan kurkkimaan ja kuuntelemaan ja mistään mitään ymmärtämättömyyttään blogiin esittelemään! Vttu mikä Uuno... eiku Niilo.
      Voihan. Vittu.

    • JatkaMarkoMatkaa

      Vastaa näille nyt sitten järkevästi mitään. Pihan vanhimpien joukosta löytyi 10 vuotias 200 tuhatta ajettu siisti auto. Tästä äityi Marko kyselemähän viisahia:

      Hei. Auto näyttää kuvissa varsin siistiltä. Ei kai kuvat valehtele? Onko yhtään ruostetta, edes alkavaa? Onko autossa yhtään kiveniskemiä, kun kuvissa ei ainakaan näy? Mikä on auton historia, montako omistajaa ja millaisessa ajossa ollut? Onko tiedossa mitä on koukulla vedetty ja koska koukku on autoon asennettu? Onko tiedossa kalliita remontteja? Juuri katsastettuna myytte, onko teidän katsastama ja meneekö myös seuraavasta katsastuksesta ns. heittämällä läpi? Jos vastaatte ja kaikki on kunnossa, olemme lähempänä kauppoja.
      Ystävällisin terveisin Marko.

      Vastaus:
      Hei vaan Marko. Olemme todella kaukana kaupoista. Hyvää syksyn jatkoa.

      • Kfkirififk

        On se vaan tuo ammattihuijarin elämä raskasta. Että vielä vastailla pitäisi, jopa vähän kyseenalaisiinkin kysymyksiin. Huhhuh, kyllä asiakkaan pitäisi työntää tuhatlaput ”rehdin” yrittäjän kouraan kyselemättä. Ja mitään virhevastuutahan ei myöskään ole, sillä yrittelijä ”tuntee” lain.


      • JatkaMarkoMatkaa
        Kfkirififk kirjoitti:

        On se vaan tuo ammattihuijarin elämä raskasta. Että vielä vastailla pitäisi, jopa vähän kyseenalaisiinkin kysymyksiin. Huhhuh, kyllä asiakkaan pitäisi työntää tuhatlaput ”rehdin” yrittäjän kouraan kyselemättä. Ja mitään virhevastuutahan ei myöskään ole, sillä yrittelijä ”tuntee” lain.

        Mistä sait "vähän" kyseenalaisen? Tuossa kysymyssarjassa ei käsittääkseni ollut yhtään järkevää kysymystä ja kokonaisuutena tuollaiseen vastailu on mission impossible... ainakin jos nimenomaan ei halua tulla leimatuksi mainitsemaksesi ammattihuijariksi.

        Toki, jos ammattina olisi nimenomaan huijari ja myynnit perustaisi asiakkaitten pettämiseen, olisin voinut vastata näin:
        On erittäin siisti, kuvat ei valehtele yhtään, uudenveroinen hieno auto! Ruostetta ei ole yhtään eikä missään, kiveniskemistä puhumattakaan! Historiaa autolla on vain saaressa sokealla mummolla ja hänen kuoltuaan lähinnä säilytelty vain kuivassa lämpimässä tallissa. Koukku on uusi, ikinä ei ole mitään sillä vedetty, huvikseen on mummo sen autoon asennuttanut. Mitään remontteja ei ole tulossa, kaikki on uudenveroista! Katsastuksessa tuli kaikki konttorin insinöörit ihan ihmettelemään miten voikaan olla hienossa kunnossa ja kertoivat menevän vielä seuraavatkin 10-vuotta heittämällä läpi katsastuksista! Sinun ei tarvitse vaivautua liikkeeseen, tulemme mielellään autoa teille näyttämään ja saatte koeajoon viikoksi.

        Mutta kun myynnit perustuu rehellisyyteen ja virhevastuu sisältyy hintaan, niin Marko sai rehellisen vastauksen ja päätimme osaltamme kaupanteon Markon kanssa tähän.


    • tuijotuskisats

      - Voitteko ottaa pohjasta kuvia ja lähettää spostilla , eripuolilta tästä mb - 89 joka maksaa 150€ niin teen tarjouksen sitten kun saan ensivuonna veronpalautukseni...........

      • eihelevetti

        Tää oli hyvä! :D


    • pienkauppias-polvilleen

      Nyt on Niilolla ja nuija-muijalla oikea meininki päällänsä, kun ujuttivat piilovikaisen Rellun-romun Toyota kauppiaan pihaan kertomatta vioista yhtään mitään autokauppiaalle... tämä on tänä päivänä koko ajan voimistuva suuntaus autokaupoissa, koska jos kerrot autokauppiaalle vapaaehtoisesti yhdenkin vian, hänellä on heti peruste pudottaa tarjoamasi vaihtoauton hyvitysarvo lähelle nollaa... siis muista: Mitään vikoja älä tunnusta !! Tosin, lensivät he kyllä itsekin retkuun, kun kauppias sai heille myytyä Chryslr Sebringin, mikä on oikea kunkkujen kunkku autokauppiaiden listalla "vaikeasti myytävät autot".

      Eihän Toyota-kauppias edes yritä myydä itse tuota Rellun romua, vaan dumppaa sen pikaisesti eteenpäin suoraan jonkun jobbarin tai pienkauppiaan riesaksi. Siinäpähän yrittävät luuserit kiertää Rellun kanssa virhevastuuta kukuin omien taitojensa mukaan. Vaan eihän Niiloa ja nuija-muijaa voi mistään syyttää, koska auton ostajan pitää tutkia riittävän huolellisesti ja perusteellisesti auto ennen ostopäätöksen tekoa. Näin on eräs aamuyöllä univaikeuksista kärsivä piilovikaisia kilometriväärennettyjä paaliromuja kauppaava pienmyyjä useaan otteeseen todennut.

      Pohjastaan täysin läpimätä auto pitää ujuttaa pienkauppiaan riesaksi aina semmoisessa paikassa, missä ei ole kauppapaikalla nosturia nostaa autoa ylös pohjan tutkimiseksi. Pienkauppias on niin "suuri ja varakas herra" omasta mielestään, että apinahäkissä olevissa piilovikaisissa kilometriväärennetyissä paaliromuissakin on rahaa kiinni satoja tuhansia euroja... ei näin "suuren herran" luonto anna periksi pudottaa itseään polvilleen romun viereen, jotta voisi tarkistaa kurkistamalla autosta pohjan kunnon.

      Viina on tuhonnut jo pienkauppiaan ajukopasta miljardeja aivosoluja ja tuho sen kuin vain jatkuu, mitä enemmän ikää tulee paaliromujen hamstraajalle. Muutaman vuoden kuluttua tämäkin aamuöisin huonosti nukkuva romukauppias voi vain avuttomana katsella, kuinka nuoremmat saman alan luuseri-kauppiaat porhaltavat myynneissä ja asiakkaiden vielä kierommissa huiputuksissa hänestä ohi oikealta ja vasemmalta. Hah, hah... koska ja missä näette tänä päivänä ikääntyneen paaliromuja kauppaavan pienkauppiaan, joka pärjää miljardeja aivosoluja ryypänneenä enää nuoremmille kilpakumppaneilleen? Ei sellaista ole... eikä tule !!

      • Hyvä-kusetus

        Lisää näitä. Mahdollisimman paljon piilovikaisia romuja vaan autokauppiaiden riesaksi.


      • työmieseiosaa

        Ei tuon tekstin ja olemuksen mukaa tuolla koulutuksella eikä osamäärällä onnistu muu kuin täällä päteminen ressukoiden joukossa vain ja ainoastaan omalla neitityylillään.


      • ValikoidenKaupat

        Autonvaihtajista faktoja, kuluttajan itsensä kertomana:

        -ujuttivat piilovikaisen Rellun-romun Toyota kauppiaan pihaan kertomatta vioista yhtään mitään autokauppiaalle... tämä on tänä päivänä koko ajan voimistuva suuntaus autokaupoissa.
        -Lisää näitä. Mahdollisimman paljon piilovikaisia romuja vaan autokauppiaiden riesaksi.
        -siis muista: Mitään vikoja älä tunnusta !!
        -Pohjastaan täysin läpimätä auto pitää ujuttaa pienkauppiaan riesaksi...
        -Lisää näitä. Mahdollisimman paljon piilovikaisia romuja vaan autokauppiaiden riesaksi.

        Valitettavan totta.
        Älkää siis tervepäisetkään autonvaihtajat ihmetelkö, jos ja kun autoliike saattaa alkumetreillä ottaa vaihtoehdotuksenne hieman varauksellisesti vastaan. Valitettavan moni toimii juuri näin, kuin tässä eräs palstan peruskuluttaja hehkuttaa "oikein olevaksi toiminnaksi"; petos edellä vaihtokaupoille! Ja kuten tekstistään voi todeta, se on mielestään peräti täysin sallittua, jopa suvaittavaa toimintaa huijata autokauppiasta/yrittäjää.

        Tervepäiseksi autonvaihtajan todettuaan jokainen vaihtoautoliike tahtoo kaupan tehdä, sehän nyt on selvä asia.
        Tervepäiseksi asiakkaaksi pitää vaan autonvaihtajan ensin valikoitua ja vähä-älyisille kyyti voi olla jäätävän kylmää tai vähintäänkin palvelu tulee olemaan kylmäkiskoista.


    • eimeeläpi

      Sitten suututaan kun ei mene piilovikaromu läpi, ja sivuutetaan aina vaihdokit, taas kirjoitellaan ja itketään kun omasta helmestä ei saa uuden hintaa, kuvitteletko oikeasti , että kokenut herra autokauppias tekee ensimmäistä kauppaansa ja uskoo väsyneet muilta opitut lasten lorunne?

      Kestäkää sitten kun teille kerrotaan vaihtohinnat!!!!
      Tai myykää itse p-anne

    • varo-viekasta-autokauppi

      Kokenut "herra autokauppias" tiputtaa vaihtoon tarjoamastanne autosta hyvityshintaa aina 500 € jokaisesta pienemmästäkin viasta, jonka hänelle vapaaehtoisesti ilmoitatte... suurempia remontteja jos erehdytte hänelle ilmoittamaan olevan tulossa, niin vaihtohyvitys putoaa jopa useita tuhansia euroja. Älkää tunnustako koskaan autokauppiaalle yhtään mitään vikoja, mitä vaihtoon tarjoamassanne autossa on. Kiistäkää kaikki viat yhtä järkähtämättä kuin Jari Aarnio, vaikka näyttö vikojen puolesta olisi "herra autokauppiaalla" kuinka selkeä. Mitään ette viekkaalle autokauppiaalle myönnä !! Hänellä on tarkoituksena saada vaihtoauto teiltä lähes ilmaiseksi. Jos kuitenkin kauppoihin pääsette, niin "herra autokauppias" ei tee kuitenkaan mitään mainittujen vikojen korjaamiseksi, vaan laittaa vanhan romunne sellaisenaan myyntiin. "Herra autokauppias" odottelee riittävän pöljää ostajaa, jolle saa vanhan romunne myytyä vikoineen päivineen. Viekas autokauppias kerskuu tuntevansa lain ja virhevastuut, jonka mukaan hänelle ei kuulu mikään vikojen korjaus, mitä paali-pommista myynnin jälkeen löytyy. Hän on sentään "herra autokauppias".

      • Kauppias_mut_ei_Herra

        Voivoi. Taas sinä...
        Se, että kauppias tietää ja tiedostaa oman alansa lait ja lainalaisuudet, on mielestäsi kovasti huono asia? Minun mielestäni kun on ehdoton edellytys, alalla kuin alalla, että tiedostaa mitä tekee ja mitkä on lailliset oikeutensa ja velvollisuutensa erityisesti asiakkaaseen nähden. Kukapa sitä mitään yritystoimintaa voisi kannattavasti pyörittää, mistään mitään tietämättömänä?
        En minä ainakaan.

        Virhevastuuasioissa kyse ei ole minun mielipiteestäni, kuten väität, vaan nimenomaan virhevastuulain velvoitteiden tiedostamisesta ja kyseisen lain (hieman ns. "kantapään kautta") opiskelusta ja oppimisesta väkisinkin yrittäjäuran varrella. Ja nimenomaan "kantapään kautta" on oppinut senkin, että kaikki tiedossa olevat viat on helpompaa ja eritoten _halvempaa_ ja näin ollen myös liiketaloudellisesti _kannattavampaa_ kunnostaa ennen myyntiinlaittoa. Kukapa sitä jaksaisi heti kaupan jälkeen kuunnella ostajan itkuja, joskus suoraa huutoa, huijariksi haukkumista ja vttuilua vioista, kun asian/auton viat voi hoitaa kuntoon ennen auton myymistäkin?
        En minä ainakaan.

        Oman alani lait ja lainalaisuudet tuntevana, odotan myös vastapuolelta tiettyä järjissään olemista. Jos hänellä on sinun tässä ilmaisemasi kaltainen käsitys minusta "viekkaana huijarina" ja autot on "paaliromuja" jotka on vain myyntiin lätkäisty sellaisenaan mitenkään tutkimatta saati kunnostamatta, niin kaupanteko loppuu todella lyhyeen. Kukapa sitä kenenkään sylkykupiksi ehdoin tahdoin alistuisi?
        En minä ainakaan.

        Edellä kuvailitkin viekkaan autonvaihtajan elkeet, valehteluun ja salailuun yllyttäen. Edelleen pidät puolijumalana rikollista entistä poliisia. Samaan hengenvetoon haukut rehellisiä yrittäjiä viekkaiksi huijareiksi? Melkoisen vinksallaan on elämäsi. Ei liene liioiteltua kehottaa jonkinlaiseen terapiaan ilmoittautumista? Kukapa sitä elämänsä jatkuvassa vitutuksessa, kateudessa ja vihassa haluaisi elellä?
        En minä ainakaan.


      • Kauppias_ei_Joulupukki

        "Viekas autokauppias kerskuu tuntevansa lain ja virhevastuut, jonka mukaan hänelle ei kuulu mikään vikojen korjaus..."

        Tähän yhteyteen sopinee laittaa www.kkv.fi sivustolta poimintana huomioksi Mitä-Missä-Milloin, eli kun takuuta ei todellakaan käytetyssä autossa ole. Ei 6kk, ei 3kk ei käytännössä sekuntiakaan. Virhevastuu ei ole takuu.

        Virheen toteaminen, kun takuuta ei ollut.
        1. Takuun päätyttyä ostajan myyjän sijasta pitää osoittaa, että kysymyksessä on virhe. Kun takuuta ei ole ollut, kuluttajan on pystyttävä osoittamaan yrityksen vastuulle kuuluvan virheen olemassaolo.
        2. Yrityksen vastuuaika määrittyy tapauskohtaisesti auton tai rikkoutuneen yksittäisen osan oletettavissa olevan kestoiän perusteella. Virheenä ei pidetä luonnollisesta kulumisesta tai käyttövirheestä aiheutunutta vikaa.

        Myyjä ei vastaa käytetyn auton virheestä, jos
        -ilmenneestä viasta on kerrottu ennen kaupantekoa.
        -vika johtuu tapaturmasta, auton vääränlaisesta käsittelystä tai auton asianmukaisen huollon laiminlyönnistä.
        -kyse on tavanomaisesta kulumisesta auton tai sen osan odotettavissa olevaan kestoikään nähden. Käytetyssä autossa voi siis olla käytöstä ja luonnollisesta kulumisesta johtuvia vikoja, jotka eivät ole virheitä.

        Kukapa sitä omasta lompakostaan toisten huolimattomuuksissaan aiheuttamia vikoja tai vanhan auton jonkin osan luonnollisia kulumia kaupan jälkeen uudeksi kustantaisi?
        En minä ainakaan.


    • polisti

      Parin kuukauden takainen uuden osto tapahtui spontaanisti.
      19 vuotta sitten, uutena ostettu Xara coupee alkoi olla siinä kunnossa, että katsastus olisi vaatinut hyvää tahtoa katsastajan taholta. Muuten kunnossa mutta mittaristo kokonaisuudessaan sekaisin.

      Lähdimme vaimon kanssa katselemaan ja aloitimme volkkarikaupasta. Kerron, ettei ole aikomustakaan ostaa sillä reisulla mutta päädyimme kuitenkin uuteen pappapoloon.
      Myyjä pudotti lappuhinnasta 4500€. En tiedä jakaumaa mutta citikalla oli aukoton huolto. ja toimenpidehistoria, alle 2000km ajetut nastarenkaat ja kesärenkaat korkeintaa puoliksi ajetut.

      Ratkaisevaa oli, että sain hakea omat talvirenkaani ja ajelimme pois uudella paperisodan jälkeen.

    • nyt_tarkkana_auton_ostos

      Varokaa pienkauppiailla myynnissä olevia käytettyjä autoja. Heille päätyvät myös merkkiliikkeisiin vaihdossa tulleet piilovikaiset romuautot. Merkkiliikkeet eivät mustaa mainettaan näiden romujen vuoksi. Korjaamaan eivät missään tapauksessa merkkiliikkeet noita autoja rupea, vaan myyvät ne eteenpäin pienkauppiaitten riesaksi.

      • olisiko.vai.ei

        Kuuleppas palstojen piilovikainen räkättirastas , käytettyjä autoja ostetaan paljonkin , hinta-luokassa 1000 e - 7000 e , joita ei juurikaan siellä ns. merkki-liikkeissä ole edes myytävänä ,
        pienkauppiailla kylläkin , ja käytetty autohan on KÄYTETTY , siis ei uusi !! , joutuu varmaan korjailemaankin , se on vaan FAKTA , siitähän sinullakin on varmaankin kokemusta , kun olet joutunut omasta lompsasta jonkun vanhan lintan remontin maksamaan , ja vituttaakin niin kovasti , että pitää täällä uikuttaa ja vikistä , voi voi .....


    • niin-sitä-pitää

      Kaikki vaan haluavat saada piilovikaisen auton ujutettua jonnekin vaihdossa, mutta kukaan ei halua oikeasti korjata sitä omalla kustannuksellaan.

    • RRatkaisuressukalle

      Kuinka näinkin älykkäät ja varakkaat "ostajat" kommentoivat halvoista rikkinäisistä autoista?
      Kun noinkin viisas ja rahakas, niin miksi vaivaatte päätänne halpojen autojen vioilla ja hinnoilla . Kysy tämä itseltäsi joka aamu peilin edessä kun heräät?

    • ajakaa-ohi-vaan

      Varminta on olla ostamatta käytettyä autoa pienkauppiaalta. Joka vastauksessaan varoi visusti sanomasta, että hän muka olisi korjannut omaan piikkiinsä myymissään autoissa olevia vikoja. Eipä tietenkään... jos lintta kestää korjaamattomine vikoineen asiakkaan koeajon ja ostaja on riittävän pöljä vikakohtia huomatakseen, niin silloin ei uhrata euroakaan romun kunnostukseen, vaikka korjattavia vikoja olisi myynnissä olevassa romussa roppakaupalla.

      • Kauppias_mut_ei_Herra

        Suora lainaus, miksi jälkitauteja ei juurikaan ole ollut.
        "...kaikki tiedossa olevat viat on helpompaa ja eritoten _halvempaa_ ja näin ollen myös liiketaloudellisesti _kannattavampaa_ kunnostaa ennen myyntiinlaittoa. "


    • Eitälläpalstalla

      Montako uutta autoa ole ostanut?

      • ajele.liuhulla

        Täällä kauppiaita ja liikkeitä solvaavat "tyhjä-käynti-ukot" eivät ole ostaneet yhtään uutta autoa , eivätkä pysty ostamaankaan .


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe