Loppuvatko JT:t Suomesta?

Hiipuu.pois

Joka vuosi Suomessa on kuulemma satoja todistajia vähemmän. Jos ajatellaan esim 10v eteenpäin, niin onko Suomessa enempää kuin noin 12 000 jäsentä? Ulkopuolisia ei tule mukaan, joten uskonto taitaa hävitä ihan itsekseen pikkuhiljaa ja vuosittaiset reippaat säästötoimet vain vauhdittaa sitä. Tulevaisuus näyttää synkältä, taitaa määrä jäädä tosi pieneksi lopulta. Toiminnalla ei ole siunausta näköjään.

45

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todistajasetä

      On se sitten surullista, jos todistajat entisestään vähenevät, niin millä rahoilla me suomalaiset todistajat maksamme amerikkalaisille todistajaveljillemme jäsenmaksumme??? Ainoa toivomme olisi, jos nykyinen armoitettu P-ministeri lohkaisisi kirkollisveroituksistamme osan meidän tukiaiskassaamme, josta me sitten antaisimme osuutemme valtamerentakaiselle emoseurakunnallemme.

      • eionnistuisi

        Tässä on sitten se ongelma jos näin kävisi, että joutuisit tarkempaan syyniin mitä touhuatte.
        Luuletteko että verensiirrosta kieltäytyminen silloin onnistuisi?
        Kyllä valtiovalta syynäisi silloin tarkemmin touhunne.


    • myrskyn_merkki

      Ongelma näyttää olevan suurempi ex:ille. Huvittaa. Todistajasetäkin, älä pidä ihmisiä tyhminä. Esitä mieluummin jotain muuta.

    • onkolisäälähtijöitä

      On taas tullut senverran huonoa mainosta todistajille viime päivinä, että kyllä lähtijöitä riittää.
      Kuka haluaa enää olla tälläisessä järjestössä joka pitää muita ihmisiä tyhminä? Ettei kukaan huomaa mikä on miehiänsä Veikko Leinonen?

      • kuiskattukorvaan

        Veikko puhuu pakosta niin kuin puhuu. Järjestö lopettaa luullakseni itse itsensä niin, että Raamatun ennustus Valtakunnan Hyvän Uutisen saarnaamisesta on hallintoelimen päätöksellä tullut Suureen Huipentumaan!sa. Tietenkin Jehovan todistajat ovat jo "ylittäneetkin" Raamatun asettaman normin ja Tuomion sanoma on siksi astetta valmiimpi heti käyttöön otettavaksi.

        Riviporukat ja seurakunnat (siis ne epäviralliset, joihin "kuuluu" 8.000.000 jehovaa) tullaan VAPAUTTAMAAN kaikista Valtakunnan Hyvän Uutisen levitystyöstä ja kaikki salit myydään. Kiitollisuuden hengessä avataan tuomiosanomain sivu TheWARofJUDGEMENT.Org. Se keskittyy harmageddon-aiheisten sotamobiilipelien levitykseen. Epäraamatullisia pelejä markkinoidaan myös muslimeille ja niille alueille, missä Hyvää Uutista ei koskaan saatu kunnolla myytyä.


    • valmius

      On vain yksi Jehova, ei yli 8 milj. Hän pitää huolen kansastaan. Saatanan juonet ovat tuttuja meillekin, niihin kuuluu osana panettelu, koska hän on panettelijain isä.

      • näinsemeneekin

        Hän pitää huolen kansastaan ISRAELISTA.
        Jehovan todistajille Hän viittaa kintaalla jos he eivät kerran halua uudestisyntyä.


      • Rintti-

        Jehova-nimisiä on varmasti enemmän kuin yksi. Onhan järjestölläkin niitä kaksi – Raamatun Jumala, Jehova ja sitten se järjestön keksimä Jehova-jumala, järjestön oppisekoilujen ehtymätön lähde eli järjestö itse, tai tarkemmin sen hallintoelin. Kun jehova kirjoitetaan pienellä, jokainen – sinä mukaanlukien – tietää tarkoitettavan mainitun järjestön todistajaa.


    • epicfade587

      Kyllä 10v päästä varmaan vielä 15000 yläpuolella ollaan. Mutta vähitellen hiipuu kyllä olemattomiin. Uskaltaisin stetson-harrison -metodia käyttäen arvioida, että 30v päästä ei suomessa ole enää yhtään JT-toimintaan vihittyä rakennusta, vaan on palattu kerhotilojen vuokraamiseen.

      • q1q1q1

        Voi hyvin olla, että paratiisia ennallistetaan 30 vuoden kuluttua. Kaikki viittaa siihen. Kukapa enää haluaisi elää tämän uppoamassa olevan pahan asiainjärjestelmän kurimuksessa. Siihen asti ollaan vaikka aidan vitsana, jos tarve vaatii. Uskollinen voittaa aina, uskoton ei koskaan.


      • taisitteneiennallisteta
        q1q1q1 kirjoitti:

        Voi hyvin olla, että paratiisia ennallistetaan 30 vuoden kuluttua. Kaikki viittaa siihen. Kukapa enää haluaisi elää tämän uppoamassa olevan pahan asiainjärjestelmän kurimuksessa. Siihen asti ollaan vaikka aidan vitsana, jos tarve vaatii. Uskollinen voittaa aina, uskoton ei koskaan.

        Eikö sinapinsiemenestä pitänyt kasvaa kaikista suurin puu? Ei Jeesus ennustanut, että puu alkaisi ennen aikojaan kuihtumaan.


    • yhb12

      Kuihtumista on esiintynyt kauan suurissa uskontokunnissa. Vain jokunen osa suomessakin on aktiivinen. Nimikristityt muodostavat suuren osan.
      Jopa jotkut niihin kuuluvat eivät edes usko Jumalaan. Sitäpaitsi vertaus sinapinsiemenestä kuuluu Jumalan valtakunna nousuun.
      Todistajissa sensijaan ovat kaikki aktiivisia ja saarnaavat hyvää uutista miljoonia tunteja joka kuukausi ja osallistuvat johonkin palveluksen muotoon säännöllisesti.
      Jesajan ennustus kansojen virtaamisesta Jehovan palvonnan vuorelle täyttyy parasta aikaa.
      Vaikka miten yritätte vihjailla työn loppumisesta, se ei pidä paikkaansa. Me pidämme siitä huolen omalta osaltamme ja Jehovan hengen avulla läpäisemme nämä vaikeat ajat ennen loppua. Tiedämme mitä on tulossa.
      Mitä muuta itselläsi on toivelistalla kuin se, että todistajat lopettaisivat. Miten oma uskosi kestää tulevat tapahtumat. Kuka suojelee. Siinä mietittävää.

      • meikämasa

        Vai tiedätte? Miten hallintoelin sitten sanoo voivansa erehtyä tulkitessaan raamattua, tai antaessaan järjestöä koskevia ohjeita. Muistatko tutkittavan artikkelin tämän vuoden helmikuun vt numerosta. Artikkeli: Kuka johtaa jumalan kansaa nykyään. Väliotsikko: Kuka oikeastaan on se uskollinen ja ymmärtäväinen orja? Kpl 12 kaksi ekaa lausetta.

        Tämä on se kohta kun mun luotto meni lopullisesti. Älä sinäkään siis ylläty, jos asiat ei lopulta menekään niinkuin hallintoelin on opettanut. Tajuatko? Vai valitsetko epärehellisyyden tarkistamatta tosiasiallisia lausuntoja itse governing bodyltä?

        Olin silloin vielä mukana ja taisin viitatakin kokouksessa, vai oliko vuoroni kärrätä mikkiä vastaajille. Tehtiin meinaan remontti omalle salille ja siirryttiin uuteen systeemiin. Kaksi mikkiä, joita VAIN veljet voi kuskata vastaajille. Enää ei ollut jokaisella omaa mikkiä penkeissä.

        Näin sitä mennään. Tuskin hän tähän asiaan vastaa....saas nähdä


      • oletkohuonostimukana

        Kiitos, Meikämasa taas sanoistasi! Tämä mainitsemasi kohta kiinnitti minunkin huomoitani ja mieleeni tuli, että mitä tällä jutulla nyt pedataan? Onko tulossa valoa? Vetäydytäänkö vastuusta? Joka tapauksessa hutera olo tuli. Vähän niin kuin nyt elokuun lopussa, kun GB kyseenalaisti vertauskuviin osaaottavien mielenterveyttä!

        Mihin Vartiotornissa voi enää luottaa? Oppi muuttuu jatkuvasti ja käytännöt muuttuvat, lehtien julkaisuaikataulut muuttuvat, tiedottaja puhuu julkisuuteen yhtä ja Järjestö ohjaa (lue painostaa) toimimaan kuitenkin toisella tavalla. Mihin tässä voi enää uskoa, kertokaa! Teokraattisen sodankäynnin monimutkaistumiseen, vai mihin?

        Millä perusteella valtuutetaan ne HYVÄMAINEISET todistajat, jotka saavat jakaa vanhat Raamattu opettaa-kirjat esim. kirjastoihin ja kouluihin?

        Vuosikokouksen kirjeen salaisessa, seurakunnilta kielletyssä kolmannessa sivussa sanotaan näin:

        "Kun seurakunnan varasto Raamattu opettaa – kirjasta loppuu, lisää voi tilata haaratoimistosta kunnes sieltä ilmoitetaan, että se on loppunut. Käyttääksemme tuon kirjan loppuvaraston hyvin, palvelusvalvoja voi päättää antaa sen seurakunnan julkiseen todistamiseen. Hän voi myös ohjeistaa: HYVÄMAINEISIA julistajia levittämään kirjaa julkisiin laitoksiin kuten kirjastoihin, kouluihin, yliopistoihin, vanhainkoteihin tai palvelutaloihin."

        Kuka määrittelee Vartiotorniseurassa julistajien HYVÄMAINEISUUDEN?


      • meikämasa

        Niin ja miten sitten seuraavassa kappaleessa sanotaan, että pyhä henki on auttanut hallintoelintä ymmärtämään hämärän peitossa olleita raamatun totuuksia. Joo... Sielä se lukee...kpl 13....sama artikkeli siis TUTKITTAVA VT 2017 HELMIKUU KPL 12-13.

        Käännäppä sieltä jw.org oikeasta yläkulmasta artikkeli ALKUPERÄISKIELELLE englanniksi. "Governing body is neither inspired nor infallible, Therefore it can err in doctrinal matters, or in organisational direction."

        Huomasitko? .... Inspired.... Testaa piruuttas google kääntäjällä "henkeytetty" englanniksi....

        Mun kysymys on tämä: Tai kysymykset:
        Miten pyhä henki voi johdattaa hallintoelimen väärään tulkintaan?
        Kuinka sanovat, että eivät ole "henkeytettyjä" ja kuitenki pyhä henki on auttanut.... niin kpl12-13
        Eiks se merkitsisi henkeytystä, jos pyhä henki auttaa? Kuten raamatun kirjoittajia.
        Jokainen hallintoelimen veli väittää olevansa voideltu. Mistä he sen tietävät?
        Eikös pyhä henki todista sen heille niin, ettei jää kysymysmerkkejä? Siis "henkeytyksestä". Kuitenkin sanovat, että eivät ole "inspired", henkeytettyjä. HÄ!! VASTATKAA VIISAAT JEHOVAN TODISTAJAT! Väitätte tuntevanne raamatun paremmin kuin kukaan.

        Hmm. ei taaskaan vastausta. Uskallan sanoa jo etukäteen. Ei vanhimmatkaan osanneet.

        Loppuun lue hesekiel 7:26. Oli hiljattain lukuläksynä salilla. Tajua merkitys myös ympäröivistä jakeista.

        Tämä on HENKILÖKOHTAINEN kokemukseni

        piste.


      • uskaltaakokukaanvastata

        Vastatkaapas nyt rakkaat todistajat, kun rakkaus on kerran keskuudessanne! Kertokaa paitsi Meikämasalle, mutta myös meille kaikille muille, joita tämä Meikämasan ytimiä rassaava nosto kiinnostaa:

        Onko näissä Vartiotornin jutuissa enää mitään tolkkua? Onko GB pudonnut itsekin niin pahasti vanhan Jehovan todistajakulttuurin rattailta, etteivät raukkaparat enää tiedä mitä tekevät ja sanovat - siksi sekavaa alkaa olla Hallinnon touhu. Jos hallinto ei itsekään tiedä mitä he edustavat ja kenen mandaatilla valtaa pitävät - eivätkä tunne sen vertaa Raamattua kuin perusnuoriso-ohjaaja, koko puljun voisi muuttaa aidosti ja puhtaasti pelkästään kiinteistövälitys ja -sijoitusfirmaksi. Tässä tuntee uskovana itsensä täysin pelleksi näiden ameriikanherrojen touhuja seuratessa!


    • Aatjaoot

      yhb12 13.10.2017 2:40

      " Jehovan hengen avulla läpäisemme nämä vaikeat ajat ennen loppua"
      -Tarkoitatko että usko elämän parhaasta käytöstä maailmanlopun odottamisena tuntuu joskus vaikealta ? Tavallaan ymmärrän.

      " Tiedämme mitä on tulossa."
      -Kerro.

      "Mitä muuta itselläsi on toivelistalla kuin se, että todistajat lopettaisivat"
      -Kun kerran kysyt niin verensiirtokieltomurhat tulisi poistaa.
      -Lapsilla tulisi olla oikeus lapsuuteen, heitä tulisi suojella pedofiileitanne, eikä heiltä sa8isi kerjätä jäätelörahoja, ja heillä tulisi olla turvallinen lapsuus, ei uhkauksia eikä vaatimuksia jehovan nimessä.
      -Ihmisarvo tulisi myöntää lahkojäsenille, pois mökötystuomiot ja niillä painostaminen.
      Näin alkajaisiksi.

      • meikämasa

        Lisään tähän vielä 2016 AIIKKA väkivaltaisen konventtielokuvan. Vyörytys jatkui pahempana tänä vuonna suoranaisella kauhuelokuvalla. Muistakaa lootin vaimoa! Kattokaa elokuva ja ihmetelkää. Katsomossa istuessani, edessäni oli 6 alle 10v. lasta. Kaksi tyttöä, neljä poikaa. Yksi pojista istui äitinsä sylissä elokuvan aikana. Kun se viimeinen kauhukohta tuli, poika käänsi päänsä taakse yläviistoon, katsoi äitiään silmiin ja kysyi jotain: Mitä tämä elokuva tarkoittaa? Tarkasti en kuullut, mutta istuin aivan heidän takanaan. Olisi hyvä lavalta kertoa tämä kokemus ensi vuoden pirkkahallin konventissa. Vastausta äidiltään en enää kuullut.

        Itse en saa painajaisia enää tämmösistä. Lapset on eri asia, tai muuten herkät, paniikkihäiriöiset ihmiset. Meidän seurakunnassa vieraili sellainen sisar aika usein. Oltiin kentälläkin. Kävi sääliksi. Miehensä tappoi itsensä, niin tulkitsin. Jätti jälkensä myös sisaren vanhaan pieneen koiraparkaan. Mies kun oli tullut hulluksi järjestössä. Ei luottanut pikkukoira enää miehiin yleisesti. Asuivat lyhyen aikaa kerrostalossa, jossa olin talonmiehenä.

        Meikäläisellä masalla on asiaa, niin kuin jossain tuli luvattua.

        Kootkaapa yhteen kaikki kokemukset ja tilanteet, mistä puhun.

        Joku vielä ihmettelee, miksi nostin kytkintä


      • suojelearvokastaitseäsi

        Masa hyvä, muista myös suojella itseäsi muutosstressiltä ja levätä paljon. Muutos parempaankin on muutos kuitenkin ja kestää oman aikansa ennen kuin elimistö tottuu vartiotornin jälkeiseen aikaan. On hyvä idea koota kaikki sinun kokemuksesi ja tilanteet yhteen ja minä teen sen mielelläni. Voit kirjoittaa haluamasi kommentit juuri tuolla Meikämasa-nimimerkillä, niin ne on sitten helppo erottaa muista ketjun kommenteista. Kiitos todella Meikämasa, muista nyt siis myös levätä viikonloppuna!


      • Meikämasa

        Kiitos ystävä. Puhut asiaa sinäkin. Liian paljon jotain ei ole hyvä. Voi olla, että pidän taas x määrän taukoa tänne kirjoittelusta. Tahtoo mennä yömyöhään hillotessa. Hommia kyllä piisaa yrittäjällä ja pidän siitä mitä teen. Työ on aikasemminkin pitäny tolpillaan ja hyvä harrastus on ollu yli 15vuotta semmonen henkireikä mulle. Näistä olen hyvin kiitollinen

        Kiitollinen myös taipaleestani jt nä. Kokemusta rikkaampi, jota voi jakaa hyvässä tarkoituksessa edelleen. Kyllä mä sielä hyviäkin asioita opin, turha sitä on kieltää.

        Mutta ei tuommosen todistevyöryn edessä mitään voi, mikä mulle tuli. Kun luotto menee, se menee. Naapurin vanha isäntä sano kerran hyvin yhdele toiselle kylän miehelle: Mieheen pitää luottaa niin kauan, kun saa sen valeesta kiinni. Kuulin nöösipoikana, jäi mieleen.

        En saanut järjestöä kiinni yhdestä valeesta, vaan monesta. Tilannetta pahensi se, kun huomasin sen peitelleen ja vähätelleen asioita. Entisestään huononi, kun huomasin vanhinten suhtautumisen niihin asioihin, jotka sit vaivas. Opetuksen tulosta. Vanhimmat uhreja myös. Tavallaan syyntakeettomia monet.

        Mitä virkaa tämösellä järjestöllä on mun elämässä? Ei mitään, vaikka se jälkensä jätti.
        Kuten jossain sanoin...

        Nähdään....kirjaimellisesti!


    • bcbvbvcb

      Sama tilanne on lestadiolaisuudessa. Uskonnot eivät enää vedä ihmisiä puoleensa kun niillä ei oikein ole mitään tarjottavaa. Pelastusoppi ei anna mitään pelastusta kun sen pystyy hieman järkeilemällä kumoamaan pelkäksi uskomukseksi jossa ei ole mitään perustetta. Mielestäni tämä on vain luonnollinen kehitys jossa tietoisuus nousee uudelle tasolle ja uskontojen tilalle tulee jotain muuta joka tukee tieteellistä maailmankuvaa. Tätähän ei uskonnot tee.

      Toinen erottava tekijä on ihmisten järjetön kontrollointi ja hallinta perusteettomilla asioilla. Uskontojen uhrien sivuilla on hyvä tiivistelmä kuinka lahkot toimivat ja vievät ihmisiltä henkilökohtaisen vapauden.

      • Pitää.paikkansa

        Olen sitä mieltä että rajoittavat uskonnot häviävät pikkuhiljaa ja tilalle tulee henkisyys tieteen tukemana. Olen sitä mieltä että esim elämän jatkuminen kuoleman jälkeen tullaan ennen pitkään myös todistamaan tieteellisesti ja monet muut asiat. Pelkät tulkinnat ja selitykset Raamatusta eivät ole tie totuuteen.


      • manaat

        Olen eri mieltä. Jos saanen?
        Uskossa on kysymys ikuisuudesta.

        Henkisyys ei ratkaise perusongelmaa: kuolemaa.
        Raamatussa on ikuisen elämän avain. Se ei ole tulkinta.

        Jeesuksen sanat kertovat tämän avaimen: "Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?". Joh.11:25.
        Siinä on se ikuisen nuoruudenlähteen avain, jota ihmiset ovat etsineet. Ei se sen kauempana ole.

        Jeesus on tämän pelastuksen lähde. Hän toteuttaa siinä Isänsä tahtoa. Lähettäjänsä tahtoa.

        Kukaan ihminen, valaistunutkin, ei pysty lunastamaan ihmistä kuolemalta. Jeesus kuoli puolestamme, koska Hän ei ollut ihminen vaan Jumalan Poika. Ainosyntyinen ja ainutlaatuinen.

        Hän ei ollut mikään enkeli. Luotu ei voi ihmistä lunastaa ei edes ylienkeli, mutta Jumalan AINOSYNTYINEN Poika voi sen tehdä. Ja Hän teki sen.


      • Lupaa_niin_saat

        Paras tapa saada uskonnolle kannattajia on luvata niin paljon, että vähäisenkin mahdollisuuden takia kannattaa uskoa - jos sittenkin... Moni pistää lottoon viikko toisensa jälkeen vähiä rahojaan miljoonan toivossa, ja ikuinen elämä taivaassa olisi sellainen lottopotti, että sen takia moni mielellään maksaa kirkollisveroja koko maallisen elämänsä ajan. Muutahan kirkko ei tarvitsekaan, ja sama pätee muihinkin uskontokuntiin.

        Toiselta puolen pelotellaan ikuisella helvetillä ja kyllähän miljardin vuoden kylpy tulijärvessä kuulostaakin aika ikävältä noin alkajaisiksi. Lisäksi uskontokunnilla on maallisiakin keinoja kurittaa niitä, jotka luopuvat tai epäilevät.


      • hyvinvointiaameriikkaan

        Voit katsoa netistä Suomen ev.lut. kirkon tilinpäätöstiedot. Kirkon keräämät varat käytetään Suomessa, suomalaisten hyväksi. Asumiseen, diakoniatyöhön, humanitääriseen toimintaan sekä mm. kriisirahastoon häätöuhan alaisille. Tämä kaikki tapahtuu myös täysin tuottavasti, joten kirkon palveluksessa olevat ammattilaiset ovat korkeasti koulutettuja, heille maksetaan palkkaa, heidän eläketurvastaan huolehditaan ja heillä on työterveydenhoito.

        Ameriikkalaisen kultin tilinpäätöksiä et löydä mistään - ne ovat salaisia! Suomeen ei jää tulosta senttiäkään, työ on ilmaistyötä, eläkkeitä ei makseta eikä veroja. Lahjoitukset ja salien myyntitouotot siirtyvät Suomesta "maailmanlaajuiseen työhön" - eli ameriikan pääkonttoriin. Siinä muutamia eroja esim. kirkon ja ameriikkalaisten kulttien välillä.


      • meikämasa
        manaat kirjoitti:

        Olen eri mieltä. Jos saanen?
        Uskossa on kysymys ikuisuudesta.

        Henkisyys ei ratkaise perusongelmaa: kuolemaa.
        Raamatussa on ikuisen elämän avain. Se ei ole tulkinta.

        Jeesuksen sanat kertovat tämän avaimen: "Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?". Joh.11:25.
        Siinä on se ikuisen nuoruudenlähteen avain, jota ihmiset ovat etsineet. Ei se sen kauempana ole.

        Jeesus on tämän pelastuksen lähde. Hän toteuttaa siinä Isänsä tahtoa. Lähettäjänsä tahtoa.

        Kukaan ihminen, valaistunutkin, ei pysty lunastamaan ihmistä kuolemalta. Jeesus kuoli puolestamme, koska Hän ei ollut ihminen vaan Jumalan Poika. Ainosyntyinen ja ainutlaatuinen.

        Hän ei ollut mikään enkeli. Luotu ei voi ihmistä lunastaa ei edes ylienkeli, mutta Jumalan AINOSYNTYINEN Poika voi sen tehdä. Ja Hän teki sen.

        Itse näen asian näin: kritisoikaa jos haluatte. Kuuntelen hyviä perusteita.

        Väitteet, onko jumalaa olemassa puolesta ja vastaan, on menettäneet merkityksensä. perusteita heitellään kummaltakin puolen ja lopulta jompi kumpi on hiljaa.

        Ei väittely johda mihinkään. Tai johtaa se lopulta johonkin vahingolliseen. Jos annettais jumalan itse näyttää olemassaolonsa, kuten on luvannut.

        Ei meidän tarvitse jumalan olemassaoloa puolustaa. Miksi? Jumala on kyllin vahva todistamaan olemassaolonsa, kun on se aika. Pitäisi tapahtua niin, että kaikki näkevät uskosta riippumatta.

        Jos siis yritämme loppuun asti tukkia uskoamme toiselle ja hän ei vaan kerta kaikkiaan usko. Mitä sitten? Emmekö itse astu jumalan varpaille tässä? Emmekö luota hänen kykyynsä tehdä itsensä tunnetuksi niin, että oksat pois. En tarkoita pahassa mielessä tai tuomiten: Sinä ryökäle et usko jumalaan. En ollenkaan

        Nykymaailmassa ei ole mikään ihme, jos usko jumalaan katoaa joiltain. Ei se ole heidän vikansa. Ja meiltä uskovilta vaan loppuu kerta kaikkiaan eväät todistaa jumalan olemassa olo. Ei me pystytä heille ilmestyksiä näyttämään. Ja tosiasiassa jotkut unet, joita luulemme näyiksi jumalalta, ovatkin alitajuntamme tuotetta. Myönnetään tämä ja jätetään loppu jumalan käsiin.

        Ei ole meidän tehtävämme todistaa jumalan olemassa oloa. Mikä on tehtävämme? Miten olis jeesuksen käsky rakastaa ketä tahansa ja tehdä hänelle hyvää. Jätetään tämä jumalasta vöyhötys vähemmälle, ja hyväksytään sisimmässämme se tosiasia, että usko ei ole kaikkien omaisuutta. Ei se estä meitä itseämme uskomasta. Eikä missään tapauksessa usko jumalaan anna oikeutta nousta toisen yläpuolelle, ikään kuin hän olisi jotenkin huonompi tai vajaampi jos ei usko jumalaan. Päin vastoin, moni ateisti on hyväntahtoisempi kuin moni uskova.

        Meillä monilla uskovilla on opittavaa ei uskovilta. Kuinka usein se uskova asettuu opettajaksi, nousee jo tässä kohtaa opetettavan yläpuolelle ja lopulta sitten alkaa syyllistää oppilasta, kun ei se opi. Naps...keskusteluyhteys poikki, eikä kumpikaan rakennu enää. Ollaan melkein vihamiehiä.

        Oma tarkoitukseni ei ole saarnata ja paasata jumalasta suut ja silmät täyteen. Sitä on tehty jo aivan liikaa, alkaa yököttää itseäkin.

        Tarkoitukseni on inspiroida ihmisiä hyvän tekemiseen. Jos se edellyttää tosiasioiden kertomista ääneen, teen sen. Jos se edellyttää pahojen järjestöjen paljastamista, teen sen. Jos se edellyttää jotain nasevaa sanomista, sanon sen. Jos mummon auttamista kadun yli teen niin. Kaikilla jumalan lapsilla on oma lahjansa, erilainen kuin toisilla. Jaetaan niitä, mutta ei pakoteta ketään ottamaan. Tietenkin kaikessa tässä jään vajaaksi kuitenkin, ei se haittaa. joku toinen paikkaa sen mitä minä en osaa.

        Lopuksi: Jeesus sanoi, että jumalan valtakunta on sisäisesti teissä. Miten jumalan valtakunta tulee? Se ei tule huomiota herättävästi. (LU 17:20-22) Se kasvaa pikku hiljaa täällä pinnan alla, mihin nämä järjestöjen uskovat eivät näe. Aina kun joku saa toisen ilmeen kirkastumaan. Aina kun saa sanottua tai tehtyä jotain toisen hyväksi. Tutkijat tutkivat mielenkiinnosta, usein toinen motiivi on, että toivovat jonkun hyötyvän keksinnöistä. Eivät usko jumalaan ehkä, mutta tekevät silti hyvää.

        Ei se välttämättä tartte muuta kuin tarjota sisua askista ja kysyä "otakko tosta". Näinkin pieni teko voi estää jonkun itsemurhan. Et voi tietää. Ole herkkä kuuntelemaan näitä hyvän eleen kutsuja. Se on pyhän hengen toimintaa. Sinussa, ajattele! Näen, että jumalan valtakunta kasvaa jo tällä hetkellä, joka puolella.

        Näetkö? Kuuletko? Sound of silence kappale. Johanna kurkela "maan päällä niin kuin taivaassa", jeff gutt hallelujah pätkän on löytänyt jo noin 15 milj. ja yksi suosikeistani x factor "young man" jonny taylor. Katso yleisön ihmisten ilmeitä, eleitä, se näkyy heistä, että nyt "jätkä laulaa asiaa" Alitajunnan ohjaamia eleitä. Ne ei valehtele. Jeff gutt esityksensä jälkeen, miten kunnioittava! miten yleisö kuuntelee ja siellä ne eleet myös. Kaikuja myös heidän sydämestään. Siellä on hyvää kulkaa ja se kasvaa kun jaksetaan touhuta sen inspiraation mukaan jonka saimme.

        Ja ihan lopuksi tänään 1. joh 3 luvun alkujakeet. Myös ympäröivät jakeet

        hyvää yötä
        meni vähä pitkäks


      • saa.olla
        manaat kirjoitti:

        Olen eri mieltä. Jos saanen?
        Uskossa on kysymys ikuisuudesta.

        Henkisyys ei ratkaise perusongelmaa: kuolemaa.
        Raamatussa on ikuisen elämän avain. Se ei ole tulkinta.

        Jeesuksen sanat kertovat tämän avaimen: "Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?". Joh.11:25.
        Siinä on se ikuisen nuoruudenlähteen avain, jota ihmiset ovat etsineet. Ei se sen kauempana ole.

        Jeesus on tämän pelastuksen lähde. Hän toteuttaa siinä Isänsä tahtoa. Lähettäjänsä tahtoa.

        Kukaan ihminen, valaistunutkin, ei pysty lunastamaan ihmistä kuolemalta. Jeesus kuoli puolestamme, koska Hän ei ollut ihminen vaan Jumalan Poika. Ainosyntyinen ja ainutlaatuinen.

        Hän ei ollut mikään enkeli. Luotu ei voi ihmistä lunastaa ei edes ylienkeli, mutta Jumalan AINOSYNTYINEN Poika voi sen tehdä. Ja Hän teki sen.

        Saahan sitä olla. Uskoo joka jaksaa. Minun usko ei tuohon riitä.


    • vwv

      On surullista nähdä, minkälaisia ihmisistä tulee, kun Jehovan henki lakkaa toimimasta ja tilalle tulee toinen henki. Se saa ihmiset purkamaan vihaansa vuosikausia tällaisilla sivustoilla. Samalla heiltä jää huomaamatta, mitä tapahtuu muissa uskonnoissa ja miten maailmaa ohjaillaan vääjäämättömästi kohti tämän maailman loppua.
      Näin tapahtui Nooan päivinä, ja samoin tämän asiainjärjestelmän lopussa. Ihmisillä on kiire muissa toimissa. Täälläkin näkee vai repimistä, ei mitään järkevää tekstiä.
      Ehtivätköhän he vilkaista muiden uskontojen sivustoja ja nähdä, mikä riitely ja Raamatun opetusten vähättely siellä vallitsee. Tällä palstalla emme näe todistajien riitelevän siitä, kuka piti paremman puheen ja mikä seurakunta olisi paras heidän makuunsa.
      Rakennamme uskoamme tulevia koettelevia aikoja varten, ja luotamme Jehovan voimaan, että hän tulee suojelemaan kansansa läpi suuren ahdistuksen, niinkuin hän aikoinaan vei yli Punaisen meren silloisen liittokansansa.

      • suojautukaaepätoivolta

        Ehkä täällä poikkeava jehovalaisnuoren kaveri saa terveisiä vietäväksi. Teidän virallinen tiedottajanne on eilen puhunut palturia julkisesti. Se on äärettömän surullista todistajien motivaation kannalta. Montako "salaisuutta" te joudutte sisällänne kantamaan - puhutaan ulos yhtä ja toimitaan päin vastoin: tiedottaja Veikko Leinonen: EI EMME KARTA - tosiasiassa jokainen ei-eronnut todistaja on pakotettu toimimaan näin: luopioita kartetaan, vaikka olisi oma lapsi.

        Mitä valhe palvelee - teidän GB:nne luottamus alkaa olla aika lähellä absoluuttista nollapistettä. Vetäytyminen bunkkereihin - kuten konventtivideoilla lapsillenne ja nuorillenne esitettiin - on ollut diktatorisen hallintotavan uhoamiseen ja eristäytymiseen johtava murhenäytelmä kautta aikain. Bunkkeritko ovat lastenne tulevaisuus - syöksevätkö epäpätevät hallintoherranne nuorenne kellareihin turvaan saatanan maailmalta?

        Jos se on ainoa jäljellä oleva tulevaisuudenkuva GB.ssä, miksi levittää epätoivo lapsiin ja nuoriin? - EI EMME MISSÄÄN TAPAUKSESSA KARTA ja konventissa sitten sama heppu kädestä pitäen ohjaa videoelokuvien voimalla karttamaan hulluudesta pakenevia perheenjäseniä! AINOASTAAN VÄKIVALTA PIDÄTTELEE VIELÄ HETKEN LAHKOSTA PAKENEVIA.


    • unnta

      Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun väärän uskonnon järjestöt on tuhottu. Silloin meidän on aika paljastaa, mitä sydämessämme todella on. Silloin useimmat ihmiset etsivät turvaa, joita kuvataan "vuorten kallioihin" Ilmestys 6: 15-18.

      Jumalan kansa kuitenkin kuvaannollisesti puhuen pakenevat hänen järjestämäänsä turvapaikkaa. Silloin tosi uskovilla on tilaisuus osoittaa rakkautensa Jehovaan.
      Vaikka emme vielä täysin ymmärrä, mitä kaikkea tuona koetteluksen aikana tapahtuu, voimme odottaa sen merkitsevän jonkinlaisia uhrauksia. Säilyäkseen elossa kristittyjen oli ensimmäisellä vuosisadalla jätettävä taakseen omaisuutensa ja kestettävä vastoinkäymisiä. ( Mark.13: 15-18 )

      Tuolloin emme enää saarnaa valtakunnan hyvää uutista. Sen aika on jo takanapäin, ja sitten tulee loppu, kuten Jeesus sanoi. Matt.24:14 .
      Jumalan kansa tulee varmastikin julistamaan vaikuttavaa tuomiosanomaa. Silloin saatetaan ilmoittaa, että Saatanan jumalaton maailma tuhoutuu lopullisesti. Raamattu kuvaa tätä sanomaa rakeisiin. Siinä sanotaan: " Suuri raesade, jossa jokainen rae painoi talentin, syöksyy taivaasta ihmisten päälle ja ihmiset rienasivat Jumalaa raevitsauksen tähden, sillä sen vitsaus on tavattoman suuri." (Ilm:16:21 )
      Näistä jännittävistä tapahtumista kerrottiin Vartiotornin 15. 6.-2015 :ssa. On jännittävää nähdä, milloin nuo tapahtumasarjat alkavat täyttyä. Miten mahtavaa, että meitä pidetään ajan tasalla.
      Sen tidämme, että Suuren Babylonin tuho tulee äkisti. Se sanotaan putoavan kuin maljakko pöydältä.

      • missäero

        Miten tuomiosanoma eroaa valtakunnan hyvästä uutisesta?


      • onjoalkanut

        Niinpä näyttää väärän uskonnon tuho tulevan.
        Haaratoimistoja myydään. Samoin valtakunnansaleja. Kirjallisuutta ei enää paineta vaan vanhat julistajat PAKOTETAAN käyttämään nettiä. Kokouksia vähennetään ja useimmissa maissa väki vähenee.
        Suuren Babylonin tuho on siis jo alkanut.


      • YlitsepursuaavanMAHTAVAA

        >> Miten mahtavaa, että meitä pidetään ajan tasalla.<<

        On totta, että aikaisemmin on ollut niitä, jotka ovat ennustaneet "maailman loppua", vieläpä julistaneet määräaikaa sen tulolle. - - Mutta mitään ei tapahtunut. "Loppu" ei tullut. He syyllistyivät väärään ennusteluun. Miksi? Mitä heiltä puuttui?

        Heiltä puuttui riittävät todisteet Raamatun ennustusten täyttymisestä. Heiltä puuttui Jumalan totuudet ja todisteet siitä, että hän ohjasi ja käytti heitä.

        Mutta mitä on sanottava nykyhetkestä? Nyt meillä on vaaditut todisteet, kaikki todisteet. Ja ne ovat ylitsepursuavat. - - Ne, jotka kieltäytyvät kuuntelemasta Jumalaa, eivät varjellu tämän järjestelmän lopussa.
        (Herätkää! 8.12.1968 s.11,20,24)


      • lapsillemielipahaa

        ameriikan kollektiivisia harhoja ei pidä projisoida suomalaisten lapsiin ja nuoriin. Suuruuskuvitelmissaan ilman koulusivistystä laumojaan johtavat herrat ovat vastuussa jokaiselle heidän valheitaan uskoneelle Jumalan ja ihmisten edessä. Suojelkaa lapsianne ameriikkalaislta uskonlahkoilta!


    • Olivaari

      vwv 13.10.2017 23:25

      "On surullista nähdä"
      -Minä en ole nähnyt surullista todistajaa. Joko se vartiotorniin piirretty hymy stetreotyyppisenä, taikka sitten kiukku, jos esittää kiusallisen kysymyksen. Hillitty kiukku useimmiten kun sanotaan että tulikin tässä bussille kiire.

      " purkamaan vihaansa vuosikausia"
      -Jos entisillä todistajilla olisi vihaa, en tiedä muuta vihanpakkaajakandidaattia kuin lahkon itsensä. Mutta on niin, että lahko vaatimaan puhumaan vihasta, ja todistajille sanotaan että Raamatun mukaan olette siis oikeassa kun teitä vihataan maailmanlopun päivämääristä, siitä että kerjäätte lapsilta jäätelörahat meille, että me annamme teille väärennetyn Raamatun, että annamme lastenne pedofiilien leluiksi, että tuotamme teistä Uskontojen uhrien tuki ry:n suurimman asiakasryhmän.
      Todistajat ovat säälöittäviä ja avu tarpeessa, se on sanottava.

      " maailmaa ohjaillaan vääjäämättömästi kohti tämän maailman loppua."
      -mikä on voimassa oleva parasta uskottuna ennen-päiväys ?

      "Näin tapahtui Nooan päivinä"
      -Rauha Nooan muistolle.

      " vei yli Punaisen meren silloisen liittokansansa"
      -Oletko useinkin käynyt Punaisella merellä ?

      • Varmastikin

        "-Rauha Nooan muistolle."
        Niin, käsittääkseni myös UM -pamfletti sisältää, että ilman Nooaa ei meitä olisikaan.


    • palataan-asiaan

      Kuka tämä pamflettimaakari on, kirjoitteleeko täällä kukaan muu. Saisi jotain järkevääkin keskusteltavaa aikaiseksi.

      • Hyviintekoihinkin

        Hän on Hannu Hurskas, uskovainen mies.
        Hän yrittää vain puhua lahkon omalla tasolla.
        Tiesitkö että vartiotorniseura on myöntänyt olevansa tyhmä ?
        Joo. kun vartiotorni laittoi jehovalleen kortteerin Alcyon -tähdelle, vartiotornin piti sitten, pakollisen peruskoulutuksen nostaessa tasoaan niin USA:ssa kuin muuallakin, asuttaa jehovaparkansa pois.
        Se kirjoitettiin vartiotorniin , lisäten, että olisi epäviisasta sijoittaa juamala johonkin tiettyyn avaruuden paikkaan. Mutta koska juuri vartiotorniseura itse oli sijoittanut jehovansa tiettyyn paikkaan, oli se menetellyt epäviisaasti, ollut epäviisas eli siis tyhmä.
        Jehovaparka pääsi pois, sillä tähti on lähempää katsottuna itse asiassa aurinko, miljooniakin asteita lämmin.
        Haluaisithan sinäkin oppia Hannulta ?
        Ilmoita siten lahkoon erostasi.


      • palataan_asiaan

        Mistä lahkosta pitäisi erota?? En eroa mistään, enkä liity mihinkään. Kiinnostaisi jokin asiallinen keskustelu, ei lasten leikkikenttäpuheet tai hörhöjen oudot puheet. On niinkuin kaksi omenavarasta, jotka vakuuttelevat toisilleen: pannaan se toisten syyksi. Tai kerrotaan tarpeeksi villi tarina selitykseksi.
        Tuollaisiinko pitäisi liittyä? Perustakaa jokin juorukerho, jossa pohditaan muiden tekemisiä, kun itse ollaan niin 'kuulia' ja eteviä.
        Aika tollo pitää olla, jos vakuuttuu. Älkää aliarvioiko ihmisten ajattelukykyä.Teeskentelijät eivät ole kunnon ihmisiä. Esitetään kieroina jotain muuta kuin ollaan.
        Sellaisista näin lapsuuteni kotikylällä, joka oli hellareiden tukikohta pitäjässä.


    • Meikämasa

      Kotimatkalla ollaan. Kerronpa nyt yhden pohjimmaisista syistä, miksi tarinani jt nä loppui. Se on muisti.

      On se noloa, kun muutamia kertoja vieraat ylisti esitelmää, kuinka hyvä se taas oli. Tuli toisinaan ystäviä meille syömään kokouksen jälkeen. Lähdin tietenkin mukaan tähän keskusteluun ja kysäisin, mistä pidit erityisesti. Näinhän järjestö on kannustanut. Keskustelkaa hengellisistä asioista jne... Kävikin useimmiten ilmi, ettei hän muistanut edes esitelmän teemaa. Lauseensa muuttui tyhjäksi. Onneksi mulla yleensä muisti pelas sen verran, että pienellä avituksella saatiin edes joku pointti esitelmästä. Saivat pidettyä illuusion siitä, ettei naama mennyt. En halunnu kiusata.

      En kumminkaan voinu mitn, kun huomasin näitä juttuja. Vanhinten, julistajien, järjestön suoranaista kaksinaamaisuutta ja ja valehtelua pahimmillaan.

      En pitänyt oikeen siitä, kun joskus nostin konventissa tai kokouksessa saamani hengellisen helmen keskusteluun. Saattoi toisinaan olla vuodenkin vanha. Vieraiden ilmeen paikalle tuli näytönsäästäjä melko usein. Se muovinen päälleliimattu juttu, jota olen täällä nähnyt kutsuttavan valtakuntahymyksi. Pahimmillaan se ei joillakin sisarilla ollut edes hymy vaan, anteeksi kun sanon, irvistys.

      Jos unohdat samantien oppimasi, kun ohjelmaosa on ohi, voit olla ns. vahva uskossa. Näin sen illuusion pystyy pitämään. Mutta mitä paremmin muistisi pelaa, sitä enemmän alkaa ajan mittaan vaivata erinäiset asiat. Ellet sitten ala valehdella itsellesi, että kyllä kaikki on niin hyvin.

      Oletteko huomanneet te jehovan todistajaksi miellettävät, jotka täälä kuljette lukemassa juttuja ja kommentoimassa. Vai yritättekö vain pitää jotenkin yllä sitä illuusiota, että on meillä huippu järjestö?

      Kuulkaa todistajat! En oikeasti yritä saada ketään loukkaantumaan. Annan vain sen mahdollisuuden. Päätöksen loukkaantumisesta tekee jokainen itse.

      Ja kerro nyt, mitä sinä sillä hengellisellä allergiareaktiolla koitat suojella. En yritä saada teidän uskoa jumalaan horjumaan. Teidän olis hyvä alkaa etsiä häntä uudestaan!

      • muistiontäynnä

        Taivaan Isälle kiitos, Meikämasa! Olet taas niin asioiden ytimessä juin vain olla voi. Miksi hymistellä luennon hienoutta ja vaikuttavuutta, kun siitä ei muista yhtään mitään. Tai edes mitä tuli luettua sisälukuna suoraan lehdestä tai JW.Orgista. Ei silti, ettei kirkon penkissäkin välillä hieman ajatukset harhaile ja unikin voi yllättää välillä kesken saarnan.

        Minua ärsyttää se tekovakuutteleva sävy, millä esim. tulevia "keskusteluavauksia" kuvitellaan kentällä toimitettavan: JW Broadcastvideo pyörimään, joka on mahdottoman pitkä ja ameriikankielinen sekä puhuu "ohi". Mitä siinä sitten pitäisi sanoa, jo, että oli hyvä valo ja kello näkyi vai että kyllähän se parhaansa yritti...vakuutella... ja kenttäilijä ylistää vakuuttavuutta, miten oli niin vakuuttavaa!! Tuskin kuunteli sanaakaan.

        Miten lapset ja nuoret voidaan panna kestämään tällaista teatteria? Lapsi jos kuka tajuaa, ettei taaskaan kukaan kuunnellut. Saati sitten tajunnut. Toisten loimia katseltiin. Sitten vain jatketaan sujuvasti eri aiheesta - puhutaan päälle vaikka maalimanlopusta ja paratiisitoivosta.

        Mainosvaltuutetut keventävät omaa syyllisyydentuntoaan juurikin puhumalla täällä paratiiseista ja rakkaudesta sekä yhtenäisyydestä. He luulevat sen vielä tehoavan. Kun ei vakuuttelut kiinnosta edes jehovia itseään! Mitä he odottavat? Jottain tarttis hallinnonkin tehda, ettei porukka vaivu ikuiseen uneen. Tyhjien juttujen reaaliaikainen simultaaniunohtaminen kertoo kaiken. Hyvä Meikämasa. Lepo!


      • Anonyymi
        muistiontäynnä kirjoitti:

        Taivaan Isälle kiitos, Meikämasa! Olet taas niin asioiden ytimessä juin vain olla voi. Miksi hymistellä luennon hienoutta ja vaikuttavuutta, kun siitä ei muista yhtään mitään. Tai edes mitä tuli luettua sisälukuna suoraan lehdestä tai JW.Orgista. Ei silti, ettei kirkon penkissäkin välillä hieman ajatukset harhaile ja unikin voi yllättää välillä kesken saarnan.

        Minua ärsyttää se tekovakuutteleva sävy, millä esim. tulevia "keskusteluavauksia" kuvitellaan kentällä toimitettavan: JW Broadcastvideo pyörimään, joka on mahdottoman pitkä ja ameriikankielinen sekä puhuu "ohi". Mitä siinä sitten pitäisi sanoa, jo, että oli hyvä valo ja kello näkyi vai että kyllähän se parhaansa yritti...vakuutella... ja kenttäilijä ylistää vakuuttavuutta, miten oli niin vakuuttavaa!! Tuskin kuunteli sanaakaan.

        Miten lapset ja nuoret voidaan panna kestämään tällaista teatteria? Lapsi jos kuka tajuaa, ettei taaskaan kukaan kuunnellut. Saati sitten tajunnut. Toisten loimia katseltiin. Sitten vain jatketaan sujuvasti eri aiheesta - puhutaan päälle vaikka maalimanlopusta ja paratiisitoivosta.

        Mainosvaltuutetut keventävät omaa syyllisyydentuntoaan juurikin puhumalla täällä paratiiseista ja rakkaudesta sekä yhtenäisyydestä. He luulevat sen vielä tehoavan. Kun ei vakuuttelut kiinnosta edes jehovia itseään! Mitä he odottavat? Jottain tarttis hallinnonkin tehda, ettei porukka vaivu ikuiseen uneen. Tyhjien juttujen reaaliaikainen simultaaniunohtaminen kertoo kaiken. Hyvä Meikämasa. Lepo!

        Alaspäin on tultu neljän vuoden aikana ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän, mutta tuo 12.000 vuoteen 2027 mennessä tekee tiukkaa. Ehkä 15.000 on lähempänä totuutta.


    • Anonyymi

      Muista että se tie on kapea joka vie elämään ja harvat löytävät sen. Tässäkin Herramme sanat toteutuvat kirjaimellisesti.
      Yksi syy on se, etteivät he ole halukkaita luopumaan lihallisten nautintojen ja maailmallisen elämän tuomista hyödyistä.
      Jehovan todistajat eivät koskaan katoa Suomesta tai maailmasta. Vain he tulevat säilymään nykyistä maailmaa kohtaavasta mullistuksesta, joka tuo rauhan maan päälle . Herra on niin hyvä.

      • Anonyymi

        Minulla on vähemmän lihallisia nautintoja ja maalista elämänmenoa, kun keskiverto JT:llä ja jopa Anthony Morris Mini kolmosella.
        Minulla ei ole yhtään viinanhimoa. Eikä maailmallista halua valehdella ( teokraattinen sodankäynti).

        Tie on kapea ja erityisen kapea JT:lle. Vain hyvin harvat siellä katuvat ja kääntyvät ja tekevät parannuksen. Enemmistö tanssii farisealaisen hallintoelimen tahdissa.

        Tee sinä parannus ja tunnusta suullasi että Jeesus on Herra.
        Jehova nimen häpäisijälahko Jehovan todistajat katoaa historian havinaan sinä päivänä kun Jehova niin päättää.
        He katoavat samalla tavoin kun alkuseurakunnan aikaiset lahkot. He ovat silloin jäljellä vain historian sivuilla. ( Markionistit, Montanolaiset, Areiolaiset, Manikealaiset y.m.) Jehovan todistajat.
        Ehkä Jehovan todistajista erkaantunut Rutherfordilainen lahko " Tosi Jehovan todistajat " suom. jää silloin jäljelle.


    • Anonyymi

      Jos Jehovan todistajien määrä kasvaa, tämä on todiste siitä, että uskonto on Jumalan valitsema Ainut Oikea Uskonto.

      Jos Jehovan todistajien määrä laskee, tämä on todiste siitä, että uskonto on Jumalan valitsema Ainut Oikea Uskonto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe