Vartiotorni YK:sta

Etsiväpälöysi

Hei kaikille. Olen löytänyt tiedon vartiotornin YK-artikkelista:
”Yhdistyneet kansakunnat on todellisuudessa Jehova Jumalaa ja hänen maan päällä olevia vihkiytynei-tä todistajiaan vastaan tähdätty maailmallinen liitto. Todellisuudessa se on salaliitto, jossa maailmalliset kansat panevat viisaat päänsä yhteen ja punovat juonia siitä, mitä ne voisivat tehdä Jehova Jumalan maan päällä olevaa näkyvää järjestöä vastaan. (Vartiotorni 1. syyskuuta 1987)

Mutta YK on oikeasti yhteistyöjärjestö, joka toimii jäsentensä aloitteista, muiden hyväksyttyä aloitteet äänestyksessä. YK:n perustamiskirjassa ei mainita jehovantodistajia, eikä myöskään missään aloitteessakaan.

Siten ei vartiotorniseuran kirjoitukselle ole mitään oikeita perusteita, kuten se ei ole pyrkinyt esittämäänkään.
Raamattu: Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi. 2 Moos. 20:16
Seura siis rikkoo Raamatun lakia (kuten ihmisenkin, esim. kunnianloukkaus)

Edelleen Raamattu: Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman. Matt. 5:9
Todistajien tulisi itse tehdä rauhantyötä, ollen aiheettomasti syyttämättä YK:ta. Mikä heitä estää ? Ainoa estäjä työhön ryhtymiselle ja organisoimiselle olisi vartiotorniseura.

Rauhantyö olisi vastoin lahkon toimintaa, jossa olennaista on hekumoida sodalla, sodasta oli aikoinaan vartiotornissa paljon piirroksiakin, tankkeja, atomipommiräjähdyksiä.

Ja YK perustettiin Kansainliiton seuraajaksi.
Kansainliitosta on suomalaisilla, ainakin paitsi jehovantodistajilla, hyvät muistot sikäli että kun Suomen ja Ruotsin välille nousi kiista Ahvenanmaasta, ne antoivat kiistan Kansainliiton ratkaistavaksi, sotaa ei käytetty, ja Kansainliitto ratkaisi asian Suomelle.
Niin on tarkoitettu myös YK toimimaan.

Onhan mahdollista, koska vartiotorniseura ei pidä yleensä oppejaan muuttumattomina, että Kansainliittoa olisi jossain vartiotornissa kehuttu. Tietääkö kukaan ?

25

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rintti-

      >> Kansainliittoa olisi jossain vartiotornissa kehuttu. Tietääkö kukaan ?

      Kansainliitosta en tiedä. YK:ta järjestö on kehunut, vaikka tämä samaan aikaan ilmestyskirjan peto olikin. Tämä liittyy siihen, kun järjestö oli arvostusta hankkiakseen NGO-liitännäisjäsenenä YK:n tiedotusosastossa. Jäsenyysen ehtoihin kuului mm. "Yhdistyneiden kansakuntien perusjulistuksen periaatteiden tukemisen ja kunnioittamisen sekä sitoutumisen ja keinot tehdä toimivia tiedotusohjelmia jäsenistössään sekä laajemmallekin yleisölle koskien YK:n toimintaa."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Jehovan_todistajat#YK-NGO-liittolaisuusj.C3.A4senyys_1992.E2.80.932001

      http://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_s437.html

      http://johanneksenpoika.fi/uutiset7/Kunnioittavatko Jehovan todistajat YKta ja ihmisoikeuksia.pdf

    • Sirkkarauhaarakastava

      Rukoilkaamme että Jehova siunaa YK:n työtä

    • <>Onhan mahdollista, koska vartiotorniseura ei pidä yleensä oppejaan muuttumattomina, että Kansainliittoa olisi jossain vartiotornissa kehuttu. Tietääkö kukaan ?><

      Kuuluisan "Miljonat, jotka nyt elävät, eivät kuole koskaan" -kirjasen sivulla 45 Rutherford antaa tunnustuksen Kansainliiton yritykselle, vaikka toteaakin yrityksen tulevan epäonnistumaan. Kymmenisen vuotta myöhemmin kirjoittamassaan kirjassa (Light 1 p. 117) Kansainliitto onkin sitten jo Saatanan johtama järjestö.

    • Solimanne

      Niin, onko todistajat rukoilleet YK:n onnistumista rauhan työssä ?
      Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman. Matt. 5:9

      • KuopionKaija

        Vai YK parjataan, ja pedofiilit salataan.
        Kenelle möisit vartiotornin


    • s1924

      Todellisesta rauhasta kerrotaan Raamatussa. Nyt voimme nähdä kuitenkin epäsopua kaikkialla maailmassa kuten Raamatussa ennustettiin meidän ajastamme 2. Timoteuskirjeen 3:1-5:ssa.
      Näistä vaikeista olosuhteista huolimatta miljoonat rehellissydämiset ihmiset opettelevat elämään rauhaisasti ja sopusointuisesti keskenään. Heihin vetoaa Raamatussa Jesajan 48:17,18 olevat sanat: "Minä Jehova, olen sinun Jumalasi, joka opetan sinua hankkimaan hyötyä itsellesi, joka panen sinut astumaan sitä tietä, jota sinun tulee vaeltaa. Oi kumpa vain todella kiinnittäisit huomiota minun käskyihini! Silloin rauhastasi tulisi niinkuin virta ja vanhurskaudestasi kuin meren aallot."
      Kun vastaamme tähän pyyntöön Jehovasta tulee Hyväntekijämme. Hän osoittaa meille, miten voimme vaeltaa rauhaisasti ja sopusointuisesti. On mieletöntä toimia toisin, omaksua epätäydellisten ihmisten teorioita ja aatteita.
      Ihmiskunnan historia on kerta toisensa jälkeen Jeremian 10:23:ssa olevan perustotuuden: "Ihmisen tie ei kuulu hänelle. Miehelle, joka vaeltaa, ei kuulu edes askeleensa ohjaaminen."
      Meillä ei yksinkertaisesti ole kykyä hallita itseämme ja luoda sellaista moraalinormistoa, jonka kaikki ihmiset voivat hyväksyä. Nämä oikeudet kuuluvat yksin Jumalalle. (Jesaja 33:22 )
      Jumala saattaa pian kaiken sopusointuun maan päällä. Hän on luvannut, että tulee aika, jolloin "maa on oleva täynnä Jehovan tuntemusta niinkuin vedet peittävät meren." (Jesaja 11:9 ) Rauhadta tulee vihdoinkin pysyvä.
      Kautta maailman vallitsee silloin uudenlainen sopusointu, sillä Jumala opettaa uskollisille ihmisille, miten maapallosta pidetään hyvää huolta. Sillon jopa saalistavat eläimet ovat rauhassa. Jesaja 11:6-8.
      Tämä toivo ei ole epärealistinen. Jeesus viittasi siihen kahdesti jo pelkästään vuorisaarnassaan. Ensin hän sanoi: "Onnellisia ovat lempeämieliset, koska he tulevat perimään maan." Sitten opettaessaan seuraajia rukoilemaan, hän sanoi: "Meidän isämme--tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa." (Matt. 5:5; 6: 9,10 ) Jeesuksen vuodatetun veren ansiosta toivo ikuisesta elämästä maanpäällisessä paratiisissa on varma. ( Johannes 3: 16 )
      Jumala on ainoa todellisen rauhan tae, ei yksikään ihmisten muodostama järjestö.

      • Karahkatsoo

        Siis Matt. 5:9, " Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman"
        kuuluu lahkonne tabujakeisiin.
        Entä lasten jäätelörahojen kerjuu, onko UM-pamflettiin otettu sille oma jakeensa ?


      • mainosvaltuutettu

        😇 hei saaks tääl jäätelöö minä ja mun😇 leijona haluttais kans..


      • rewyed
        Karahkatsoo kirjoitti:

        Siis Matt. 5:9, " Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman"
        kuuluu lahkonne tabujakeisiin.
        Entä lasten jäätelörahojen kerjuu, onko UM-pamflettiin otettu sille oma jakeensa ?

        Jäätelöstä ei puhuta Raamatusta. Jumala kuitenkin on antanut kyvyn nauttia hänen antimistaan ja jäätelö on varmasti yksi niistä. Raamatussa ei ole mitään tabujakeita, vaan kaikki on tarkoitettu melle opetukseksi. Room. 15:4 sanoo: " Sillä kaikki, mikä ennen kirjoitettiin , kirjoitettiin meille opetukseksi, jotta meillä kestävyytemme ja Raamatun kirjoitusten avulla olisi toivo."
        5.ja 6. jakeissa on myös Paavalin esittämä pyyntö: " Suokoon nyt Jumala, joka antaa kestävyyttä ja lohdutusta, että teillä olisi keskuudessanne sama asenne, joka oli Kristuksella Jeesuksella, jotta te yksimielisesti ja yhdestä suusta kirkastaisitte Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumalaa ja Isää."
        Tuo yksimielisyys on selvä merkki Jumalan siunauksesta ja tae rauhan säilymisesta. Se mahdollistaa sen, että yhdestä suusta Jeesuksen tavoin ylistämme Jumalaamme ja Isäämme. Hän ansaitsee sen kaiken hyvän antajana ja siksi, että on tuova pysyvän rauhan ihmiskunnalle. Psalmissa on hieno lupaus, luku 46: 8,9: " Tulkaa, katsokaamme Jehovan tekoja, miten hän on saanut aikaan hämmästyttäviä tapahtumia maan päällä. Hän lopettaa sodat maan ääreen saakka. Hän särkee jousen ja taittaa keihään, polttaa sotavankkurit tulessa." Tämä on niitä tulevaisuuden lupauksia, joita odotamme. Jumalasta sanotaan, ettei hän valehtele.


      • uutta_valoako

        "Jumala on ainoa todellisen rauhan tae, ei yksikään ihmisten muodostama järjestö."

        Kiva, Vartiotorniseuraakaan ei sitten tarvita?


    • palanssikysymys

      rewyed 1.11.2017 18:15

      " Raamatussa ei ole mitään tabujakeita, vaan kaikki on tarkoitettu melle opetukseksi"
      -Mutta vartiotornikirjoitukset YK:sta osoittavat että vartiotorni on päinvastaisella kannalla kuin Jeesus, Matt. 5:9, " Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman"

      "Tuo yksimielisyys on selvä merkki Jumalan siunauksesta ja tae rauhan säilymisesta"
      -Yksimielisyys puuttuu lahkosta. Kaikki eivät pysty ovityöhön, ja pystymättömät lahkossa on sekundatodistajia, ei-suotavaa seuraa. Jotkut ovat syyllistyneet ajattelurikokseen, vartiotornin ihmettelemiseen, jopa epäilemiseen, ja saaneet niskaansa mökötystuomion.
      Ylipäätänsä kastetuista ei pysy lahkossa puoliakaan, ilmenee lahkon omista tilastoista. Ylemmällä tasolla taasen itse vartiotorniseura on kehottanut kirjauttamaan taivaaseen halukkaat itsensä pitämäänsä kortistoon, mutta sanoo nyt että hulluja olivat kun kirjauttivat.
      Taivasten valtakunta on kristinopissa, Raamatussa, ainoa pelastus jonka Jeesus lupaa.

      • rewyed

        Nyt tuli kyllä paljon valheellista tekstiä palanssikysymykseltä.

        Uutta_valoako, ymmärsit tahallasi väärin kirjoitukseni. Mikään maallinen valta ei voi tuoda pysyvää rauhaa. Ainoastaan Jumalan valtakunta. Vartiotorniseura jakaa tietoa juuri tuosta Jumalan valtakunnasta.


      • Rauharauhannainen

        Kirjoituksesi osoittaa osaltaan, että kristitystä liikkeestä ei ole kysymys.

        ”Yhdistyneet kansakunnat on todellisuudessa Jehova Jumalaa ja hänen maan päällä olevia vihkiytynei-tä todistajiaan vastaan tähdätty maailmallinen liitto. Todellisuudessa se on salaliitto, jossa maailmalliset kansat panevat viisaat päänsä yhteen ja punovat juonia siitä, mitä ne voisivat tehdä Jehova Jumalan maan päällä olevaa näkyvää järjestöä vastaan. (Vartiotorni 1. syyskuuta 1987)

        Mutta YK on oikeasti yhteistyöjärjestö, joka toimii jäsentensä aloitteista, muiden hyväksyttyä aloitteet äänestyksessä. YK:n perustamiskirjassa ei mainita jehovantodistajia, eikä myöskään missään aloitteessakaan.

        Siten ei vartiotorniseuran kirjoitukselle ole mitään oikeita perusteita, kuten se ei ole pyrkinyt esittämäänkään.
        Raamattu: Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi. 2 Moos. 20:16
        Seura siis rikkoo Raamatun lakia (kuten ihmisenkin, esim. kunnianloukkaus)

        Edelleen Raamattu: Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman. Matt. 5:9
        Todistajien tulisi itse tehdä rauhantyötä, ollen aiheettomasti syyttämättä YK:ta. Mikä heitä estää ? Ainoa estäjä työhön ryhtymiselle ja organisoimiselle olisi vartiotorniseura.


      • Rauharauhannainen kirjoitti:

        Kirjoituksesi osoittaa osaltaan, että kristitystä liikkeestä ei ole kysymys.

        ”Yhdistyneet kansakunnat on todellisuudessa Jehova Jumalaa ja hänen maan päällä olevia vihkiytynei-tä todistajiaan vastaan tähdätty maailmallinen liitto. Todellisuudessa se on salaliitto, jossa maailmalliset kansat panevat viisaat päänsä yhteen ja punovat juonia siitä, mitä ne voisivat tehdä Jehova Jumalan maan päällä olevaa näkyvää järjestöä vastaan. (Vartiotorni 1. syyskuuta 1987)

        Mutta YK on oikeasti yhteistyöjärjestö, joka toimii jäsentensä aloitteista, muiden hyväksyttyä aloitteet äänestyksessä. YK:n perustamiskirjassa ei mainita jehovantodistajia, eikä myöskään missään aloitteessakaan.

        Siten ei vartiotorniseuran kirjoitukselle ole mitään oikeita perusteita, kuten se ei ole pyrkinyt esittämäänkään.
        Raamattu: Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi. 2 Moos. 20:16
        Seura siis rikkoo Raamatun lakia (kuten ihmisenkin, esim. kunnianloukkaus)

        Edelleen Raamattu: Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman. Matt. 5:9
        Todistajien tulisi itse tehdä rauhantyötä, ollen aiheettomasti syyttämättä YK:ta. Mikä heitä estää ? Ainoa estäjä työhön ryhtymiselle ja organisoimiselle olisi vartiotorniseura.

        Rauharauhannainen 2.11.2017 10:49

        <>YK:n perustamiskirjassa ei mainita jehovantodistajia, eikä myöskään missään aloitteessakaan.><

        Sen sijaan YK:n peruskirjassa esitetään yhteistyötä uskontoon katsomatta, mutta Vt-seura osaa kyllä esittää, että YK tulisi toimimaan peruskirjansa vastaisesti nimenomaan jehovantodistajia vastaan. No sikäli tuo on raamatullinen ajatus, ettei Raamatunkaan ennustuksista yksikään ole toteutunut.

        <>Siten ei vartiotorniseuran kirjoitukselle ole mitään oikeita perusteita, kuten se ei ole pyrkinyt esittämäänkään.><

        Itse en tiedä miksi juuri nyt Vt-seuran lukuisille pieleen menneille tulevaisuutta luotaaville kirjoitukselle olisi ilmaantunut ensimmäistäkään järkevää perustetta kun sellaisia ei ole liikkeen historiassa ollut koskaan aiemminkaan. Toki sama koskee kilpaileviakin maailmanlopunennustelijoita.

        <>Todistajien tulisi itse tehdä rauhantyötä, ollen aiheettomasti syyttämättä YK:ta. ><

        No mutta kun Vt-seuran mukaan Jehova tulee ja tappaa pian 99,9 % ihmiskunnasta - jälleen kerran.


    • Sarrantaitta

      rewyed 1.11.2017 18:15

      "Jäätelöstä ei puhuta Raamatusta. Jumala kuitenkin on antanut kyvyn nauttia hänen antimistaan ja jäätelö on varmasti yksi niistä"
      -Tarkistin wikipediasta, ja kun jäätelö juontaa alkunsa tuhansien vuosien takaa, ei lahkolainen ollut keksimässä.
      Viini on myös vanha keksintö, ja Jumala (Joh. 1:1, Jeesus on Jumala) nimenomaan kehottaa ottamaan viiniä, arvaatko missä tilaisuudessa, mutta lahko sen puolestaan kieltää. Paitsi niiltä kortistoon kirjautuneilta, jotka vartiotorni nyt sanoo hulluiksi. Että kauniiksi yrittämäsi ilmaukset kumoutuvat vartiotornilla. Pitäisit kauniista ilmaisuistasi kiinni ja jättäisit lahkon.

      " Raamatussa ei ole mitään tabujakeita"
      -Mutta kukaan ei saa lausua valtakunnansalilla, että 3 Moos 17:15 sallii veren syömisen.

      "" Room. 15:4 sanoo: " Sillä kaikki, mikä ennen kirjoitettiin , kirjoitettiin meille opetukseksi, jotta meillä kestävyytemme ja Raamatun kirjoitusten avulla olisi toivo." ""
      -Ja 15:8 tuo esiin juutalaisten erityisaseman: " Kristus on tullut palvelemaan juutalaisia "

      5.ja 6. jakeissa on myös Paavalin esittämä pyyntö: " Suokoon nyt Jumala, joka antaa kestävyyttä ja lohdutusta, että teillä olisi keskuudessanne sama asenne, joka oli Kristuksella Jeesuksella, jotta te yksimielisesti ja yhdestä suusta kirkastaisitte Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumalaa ja Isää."
      -Ja tämänkö sinä tulkitset oikeutukseksi puhua pahaa YK:sta, aihe jolla ketju on aloitettu

      " että yhdestä suusta Jeesuksen tavoin ylistämme Jumalaamme ja Isäämme. "
      -Etkö arvele että Jeesuksella on vaikeuksia ottaa vastaan ylistykseksi jos ensin puhut pahaa rauhantekijästä.

    • Rauhantyttö

      Minustakin, kun ajattelen, YK on rauhantekijä. Jo YK:n olemassaolo on rauhaa lisäävä tekijä. Tutkijat sanovatkin, että sodat ovat maailmanhistoriaan nähden nyt olemattoman vähäisiä.

      • Tuoksunrohkeus

        Haistan, että todistajat ovat kommentoimaisillaan.
        Rohkaiskaa nyt mielenne.


      • Pienantolkku

        Olen usein ihmetellyt, että miten ihmisellä voi olla otsaa kun pääsee lahkon johtajaksi


      • Tabunkiro

        Tämä ketju on esimerkki siitä etteivät todistajat käy foorumilla.
        YK on sitten mainosvaltuutetuillekin annettu kielletyksi puheenaiheeksi.

        Miksiköhän pedofiiliasioista vastataan: "ette luopiot ole esittäneet yhtään todistetta että muka jehovantodistajien lahko olisi pedofiilien vaivaama, ja että asiaa salattaisiin, pedofiileja suojeltaisiin"


      • Tabunkiro kirjoitti:

        Tämä ketju on esimerkki siitä etteivät todistajat käy foorumilla.
        YK on sitten mainosvaltuutetuillekin annettu kielletyksi puheenaiheeksi.

        Miksiköhän pedofiiliasioista vastataan: "ette luopiot ole esittäneet yhtään todistetta että muka jehovantodistajien lahko olisi pedofiilien vaivaama, ja että asiaa salattaisiin, pedofiileja suojeltaisiin"

        Tabunkiro 20.11.2017 14:44

        <>Miksiköhän pedofiiliasioista vastataan: "ette luopiot ole esittäneet yhtään todistetta että muka jehovantodistajien lahko olisi pedofiilien vaivaama, ja että asiaa salattaisiin, pedofiileja suojeltaisiin" ><

        Vt-seuran jt-pedofilian peittely on äärimmäisen vastenmielistä. Miten muuten jehovantodistaja voisi sitä selittää itselleen kuin toistelemalla ettei se ole totta. Jumala on olemassa ilman todisteita, pedofilian peittelystä in todisteita.

        Kristillisyys edellyttää epärehellisyyttä toimiakseen, asia on helppo havaita siitä kuinka muita mollataan julkaisussa, vaikka ollaan tietoisia samoista asioista omassa pesässä.


    • TullanHävittämään

      Yhdistyneet Kansakunnat (YK) ja Punainen Risti (SPR Suomessa) ovat suuri Babylon, Oikeilta nimiltään Sodoma ja Gomora.

      • joulurakkaudenodotus

        Vartiotorniseura yrittää pitää huolta että lahkolaiset eivät näe Raamatusta kauniita asioita, kuten lähimmäisenrakkaus.
        Siten vartiotorni kiroaa rauhanpyrkimyksissään kauniin YK:n, ja ikäänkuin julistaa todistajille keskinäisen kilpailun, kuka on kovin maailmanlopun pelkäämisessä.


      • Palttua

        Hei.
        kuulin lihakaupassa ( Syökää kaikkea, mitä lihakaupassa myydään1 Korintt. 10:25) että foorumilla olisi keskusteltu lahkon cocacolakiellosta, jota minunkin piti menemäni ostamaan, ja siten tulin katsomaan mutta en löytänyt ketjua.
        otetaan nyt sitten edes tämä mielenkiintoinen ketju esille.
        Minusta YK ei ole niin paha kuin vartiotornikauppiaat sanovat.


      • Meikäläisehkö

        Meikäläinenkin muistaa jotenkin cocacolakiellon, se oli vielä tänään.
        Se oli kai joulupukin tahdosta, tai ainakin joulupukki siihen liittyi.

        Sitten todistajahenkilö muisteli että hänen kirkossaan oli joku kysynyt pepsicolan juomisen oikeutuksesta jehovantodistajain piirissä, jolloin vanhin oli todennut sen omatunnonasiaksi, kun Raamattu ei kerro Jeesuksen juoneen pepsiä.
        Vanhin oli suositellut itselleen ostettavaksi viiniä, josta Jeesuskin oli kuulemma maininnut. Vanhin oli sanontu tykkäävänsä burgundilaisesta.
        Sitten aloittajan, todistaja paipapumin, vastausta ei näkynyt kun hän kai sai haluamansa vastauksen


      • Varmaseon

        Paipapum ensin pyysi lahkolaismoderaattoria poistamaan kyseisen ketjun.
        Nyt on sitten paras pelissiirto olla kuin ei olisikaan.

        Kenelle suosittelisit vartiotorniuskontoa ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe