Mitä ihmiset on sitten valmis tekemään jotta elämme maailmassa jossa kaikki saavat perustulona esimerkiksi 1000e elämiseen. Suomessa on 5,5 miljoonaa ihmistä eli tarvitsemme 5,5 miljardia euroa joka kuukausi eli 66 miljardia joka vuosi. Mistä tämä raha otetaan kun yhteiskunta ei pyöri työnteon kautta kuten ennen? Kaikki työ ei tietenkään koskaan katoa pois. Onko ihmiset valmiita pienyrittäjiksi ja luomaan yhteiskunnan tulot ja palvelut oman toiminnan kautta mitä se sitten lieneekään jotta yhteiskunta toimii? Ylläpidetään omat kyläyhteisöt ja kaupungit vapaaehtoistyön voimin. Tämä on kärjistetty esimerkki mutta ajatuksena se että jos haluamme uudenlaisen yhteiskunnan joka ei perustu työssäkäymiseen vaan ihmiset voi tulla vaikkapa kirjailijoiksi tarvitaan uusi ajattelu. Roskankerääjiä ei tarvita koska olemme oppineet olemaan heittämättä roskia pitkin tienvarsia.
Jos työnteko ei enää kiinnosta ihmisiä
9
122
Vastaukset
- hallitsijaruhtinaat
Kyse ei ole halusta tehdä työtä vaan ihan muusta. Jo pitkään koneet ja automaatio ovat tehneet valtaosan työstä. Ihmistä on kuitenkin tarvittu koneiden ohella tekemään tuotteita ja palveluita. Jatkossa työ tulee siirtymään lähes kokonaan robotisaation ja keinoälyn hoidettavaksi. Nykyinen markkinatalous perustuu kapitalistiseen talousjärjestelmään. Miten kapitalismi muuttuu ja uudistuu on se iso kysymys. Mitä tulee rahan tilalle. Mistä ihmiset saavat toimeentulonsa kun ihmisten työpanos korvautuu keinoälyllä ja robotisaatiolla. Harva ihminen kykenee kilpailemaan robotisaation kanssa. Ihmisen fysiikka, nopeus ja ajattelun laskentateho häviää robotisaatiolle. Kansalaispalkka ihmisille kenties. Miten käy demokratian. Ihmisarmeijat voidaan korvata roboteilla. Mikä on se uusi maailma johon ollaan vauhdilla siirtymässä. Riskit ihmiskunnalle ovat valtavat. Etenkin ihmislajille. Kuka omistaa ihmiskunnan ja maailman. Pysyykö ihmiskunta elossa maailman omistavan hallitsijaruhtinaiden hyväntahtoisuuden varassa. Nyt meitä on 7,6 miljardia ihmislajin edustajaa. Mikä on ihmislajin lukumäärä vuonna 2100.
- PieniPiruVasempaan
Kyseessä ei ole pelkästään kapitalistinen markkinatalous, joka perustuu työnteolle. Samasta asiasta on kyse Marxismissa ja sosialismissakin mukaan lukien kansallissosialismi. Yhteiskunta pyörii työnteolla ja siitä saatavalla tavaralla ja palvelulla. Eri ideologioat ainoastaan jakavat tulokset eri tavoin.
Toistaiseksi kukaan ei ole esittänyt sellaista vaihtoehtoista järjestelmää, jossa heikommassa asemassa olevat lapset, sairaat ja vanhukset tulisivat hoidetuksi.
Ossin ideologia, jossa ihmiset tekee mitä huvittaa suosii vahvimpia ja jättää heikot oman onnensa nojaan.
Osseja ei huvita vaihtaa vanhuksen vaippoja. - hallitsijaruhtinaat
PieniPiruVasempaan kirjoitti:
Kyseessä ei ole pelkästään kapitalistinen markkinatalous, joka perustuu työnteolle. Samasta asiasta on kyse Marxismissa ja sosialismissakin mukaan lukien kansallissosialismi. Yhteiskunta pyörii työnteolla ja siitä saatavalla tavaralla ja palvelulla. Eri ideologioat ainoastaan jakavat tulokset eri tavoin.
Toistaiseksi kukaan ei ole esittänyt sellaista vaihtoehtoista järjestelmää, jossa heikommassa asemassa olevat lapset, sairaat ja vanhukset tulisivat hoidetuksi.
Ossin ideologia, jossa ihmiset tekee mitä huvittaa suosii vahvimpia ja jättää heikot oman onnensa nojaan.
Osseja ei huvita vaihtaa vanhuksen vaippoja.Industrialismi synnytti palkkatyön 1800 luvun alussa. 1700 luvulla valta ja maaomaisuus oli kuninkailla ja pienellä ruhtinaiden joukolla ja kirkoilla. Sotia käytiin ja runsaasti. Siirtomaita vallattiin. Ihmisten valtaosalla ei ollut mitään oikeuksia. Piti tehdä kuten valtaeliitti määräsi. Oli se sitten työtä tai sotimista. Nykyinen elämänmuotomme perustuu 1700-luvun lopun valistusaatteisiin, 1800-luvun industrialismiin ja 1900-luvun demokratiaan. Paljon paremmin ihmisillä menee nykyään kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Suurin osa saa ravinnon ja ylläpidon. Ainakin länsimaissa. Rooman valtakunnan aikana oli myös köyhä proletariaatti. Alin vapaiden roomalaisten luokka. Rooman ajan proletariaatilla ei ollut osallistumisoikeutta vallankäyttöön. Rooman proletariaatti sai ravinnon ja ylläpidon. Heidän kuitenkin piti synnyttää uutta ihmismateriaalia armeijaa ja sotimista varten. Fyysisen työn tekivät orjat, joita hankittiin sodilla. Kun robotisaatio etenee niin jokin uusi talousjärjestelmä tulee ja kehittyy tilalle. Mikä se on. Sitä tuskin kukaan vielä tietää. Ei sellaista voi suunnitella mitenkään. Se vain syntyy synteesinä kaikesta. Isoin ajuri on teknologian valtaisa muutos. Siihen kaikkeen on sopeuduttava tavalla tai toisella. Se muutos on peruuttamaton. Aatteet vaihtuvat uusiin. Suurelle osalle ihmiskuntaa muutosvaihe on oleva kauhistuttava kokemus.
- PieniPiruVasempaan
hallitsijaruhtinaat kirjoitti:
Industrialismi synnytti palkkatyön 1800 luvun alussa. 1700 luvulla valta ja maaomaisuus oli kuninkailla ja pienellä ruhtinaiden joukolla ja kirkoilla. Sotia käytiin ja runsaasti. Siirtomaita vallattiin. Ihmisten valtaosalla ei ollut mitään oikeuksia. Piti tehdä kuten valtaeliitti määräsi. Oli se sitten työtä tai sotimista. Nykyinen elämänmuotomme perustuu 1700-luvun lopun valistusaatteisiin, 1800-luvun industrialismiin ja 1900-luvun demokratiaan. Paljon paremmin ihmisillä menee nykyään kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Suurin osa saa ravinnon ja ylläpidon. Ainakin länsimaissa. Rooman valtakunnan aikana oli myös köyhä proletariaatti. Alin vapaiden roomalaisten luokka. Rooman ajan proletariaatilla ei ollut osallistumisoikeutta vallankäyttöön. Rooman proletariaatti sai ravinnon ja ylläpidon. Heidän kuitenkin piti synnyttää uutta ihmismateriaalia armeijaa ja sotimista varten. Fyysisen työn tekivät orjat, joita hankittiin sodilla. Kun robotisaatio etenee niin jokin uusi talousjärjestelmä tulee ja kehittyy tilalle. Mikä se on. Sitä tuskin kukaan vielä tietää. Ei sellaista voi suunnitella mitenkään. Se vain syntyy synteesinä kaikesta. Isoin ajuri on teknologian valtaisa muutos. Siihen kaikkeen on sopeuduttava tavalla tai toisella. Se muutos on peruuttamaton. Aatteet vaihtuvat uusiin. Suurelle osalle ihmiskuntaa muutosvaihe on oleva kauhistuttava kokemus.
Käsittelet historiaa aika ohuesti ja pintapuolisesti.
Palkkatyötä on ollut aina, vaikka vaihdannan välineenä ei ole ole ollut raha vaan tavara.
Industrialismi teki suuren muutoksen työvoiman tarpeeseen, se vähensi tarvetta maaseudulla ja lisäsi kaupungeissa. Se toimi kuitenkin vaihdannan periaatteiden mukaan, kuten työ toimii tänäänkin.
On vaikea nähdä tulevaisuutta sellaisena, että kukaan ei tee mitään tai edes sellaisena, jossa jotkut tekevät ja toiset eivät. Olisi mielenkiintoista nähdä onko tulevaisuuden työntekijät toisten orjia vai ovatko he herroja. Valitettavasti en elä niin pitkään, että näkisin muutoksen. Etkä elä sinäkään.
Tällä hetkellä näyttää siltä, että työtä tekevä vähemmistö on enemmän ja enemmän orjan asemassa koska puolet ajasta tehdään pakkotyötä muille (13.6 alkaa itselle tienaaminen). Työ ja vastuu muista kasaantuu pienelle porukalle, 25% maksaa 75% kaikista kuluista ja 60% kotitalouksista saa enemmän tukina kuin maksaa veroja.
Uusi eliitti saa yhä paremman ja paremman elintason ja koko elämän pituisen vapaa-ajan siitä nauttimiseen. Niin kauan, kun vapaa-ajalle ei anneta mitään arvoa politiikassa, ihmiset, joilla on sama elintaso ovat tasaveroisessa asemassa, vaikka toinen joutuu tekemään 8 h/vrk ja 220 vrk/a töitä sen eteen. Se on ilmiselvä vääryys eikä voi jatkua loputtomiin.
Kyllä työnteko kiinnostaa, oon vain kyllästynyt etsimään. Yrittäminen vaikeaa ja aika kannattamatonta. Itseasiassa ainakin täällä roskankerääjiä tarvitaan. Meren rannat ja puistoteiden reunat on roskia täynnä. Menevät vielä mereen. Jos kaupunki maksaisi voisin vaikka lenkeilläni ollessa kerätä roskia ja laittaa lähimpään roskalaatikkoon. Vaikka ihan pienellä palkalla.
- 12345141
Onneksi miljardeja valuu koko ajan veroparatiiseihin, eikä kukaan tee sen eteen mitään. Köyhiltä kyllä leikataan.
- RahaOnSopimus
Rahan voi painaa. Rahahan on pelkkä sopimus. Aluksi voidaan muuttaa valuutta jakamalla se tuhannella. Se on vain tekninen toimenpide. Sen jälkeen jokainen tarvitsee euron kuukaudessa.
- hallitsijaruhtinaat
Raha on lupaus. Ei niinkään sopimus.
- pössö
On siinä hallituksen "Hörhöillä"ihmettelemistä,kun Suomessa on ihmisiä jotka
viis veisaa Työttömyyspäiväeuroista.Ei tämä mikään uusi ilmiö ole 30-70 luvulle
asti tämä oli yleistä suurperheissä.Perheet oli paketeissa/sinäänsä vaaralista hallituksen
kannalta,kun on saatu porukka peruspäiväeuroille,niin nyt alkaa heti hajoamaan,hajoita ja hallitse ei toimi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik124460MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar872293Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5611758Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin1011481- 71171
Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671167Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331108Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt219980Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o61918Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3908