Olipa ahdistava kirje kelasta!

kaikkimenee

Hain toimeentulotukea ja sinnehän piti toimittaa kaikki liput ja laput omaisuudesta ym. Sain tänään päätöksen ja ihmetystä aiheutti että kun omistan kesämökin jonka arvo on 15 tuhatta niin kirjeessä kerrottiin että voinko realisoida kesämökin? Eli tämähän meinaa sitä että joudun myymään itselleni rakkaan paikan jonka arvelin jättää lapsilleni sitten joskus, mutta siihen taisi jäädä se toive! Jotenkin tämä tuntuu väärältä sillä muutenkin elää pienimmillä mahdollisilla tuloilla niin vielä joutuu luopumaan siitä paikasta josta on saanut vähän edes sitä valonpilkahdusta elämään. Osaisitteko neuvoa mitä minun kannattaa tehdä?

61

2611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meneemenee

      Tottakai menee. Ei tarvii ihmetellä miks toimeentulotuella oleva ei sitten oikein tee mitään.

      • tiedänkaiken

        Näin se meidän systeemeissä menee että että toimeentuloa hakevalla ei saaa olla mitään omaisuutta! Jos joku tulee ja tarjoaa vaikka kymppitonnin niin kaupat on tehtävä.


      • myyvaatteeskin

        Näin työn hakemisesta sitten tehdään mahdoton...har har har...ei sais autookaan oll :d


      • kokenutmyös
        tiedänkaiken kirjoitti:

        Näin se meidän systeemeissä menee että että toimeentuloa hakevalla ei saaa olla mitään omaisuutta! Jos joku tulee ja tarjoaa vaikka kymppitonnin niin kaupat on tehtävä.

        Aivan niin jos sinulla ei ole rahaa ruokaan niin tuskin ne sinulle kaupastakaan myy velaksi. Ja jos et saa ruokaa niin kuolet nälkään. Ainut keino on todellakin hakea toimeentulotukea.

        Mutta sitä ennen sinun on turha hakea mainittua tukea jos sinulla on jotain omaisuutta olkoompa se millaista hyvänsä. Toki päälläsi olevat vaatteet sallitaan mutta eipä juuri muuta.
        Jos omistat auton, asunnon, kesäpaikan ym ym. niin myy kaikki omaisuutesi ja vasta sitten sinulla on mahdollisuus saada toimeentulotukea. Karu totuus mutta ei mahda mitään.

        Toki poikkeuskin on jos kysymyksessä on maahanmuuttaja, pakolainen, yms. sossu jakaa rahaa, asunnon, ruuan yms. hyödykkeet täysylöspidon. ei silloin kysellä onko omaisuutta tai ei


      • näinpelaa

        Lahjoita lapsille se mökki ja jätä itsellesi ikuinen käyttöoikeus.


      • tiedänkaiken kirjoitti:

        Näin se meidän systeemeissä menee että että toimeentuloa hakevalla ei saaa olla mitään omaisuutta! Jos joku tulee ja tarjoaa vaikka kymppitonnin niin kaupat on tehtävä.

        Eikä toimeentulotuella elävä tarvitse mitän muutakan virikettä. Hänellähän menee aika muutenkin senttejä laskiessa ja leipäjonossa jonotellessa.
        Tämä on kiitos siitä, kun on tätä yhteiskuntaa rakentanut ja verot sille maksanut, kaikki hyöty otettu irti mitä saatu ja nyt se hyöty jaetaan tänne tulleille, maahan koskaan veroja maksamattomille ja vieläpä monikertaisena.


    • Pakkovastus-käyttöön

      Jos kirjeessä kysytään, voitko realisoida kesämökin? Painote sanalla v o i t k o.
      On siihen helppo vastata, en voi, ja siirtää se lasten nimiin jo nyt. Tarvittaessa.
      Auto pitänee realisoida silloin kun on työtön.
      Kela/Sossu ei voi pakottaa realisoimaan sellaista omaisuutta mikä ei kuulu jokapäiväisen elämisen piiriin. Kesämökki/Vapaa-ajan paikka ei ole syötävä elintarvike, sitä ei voi levittää leivän päälle.

      • kaikkimenee

        Mietinkin tuota vaihtoehtoa mutta jos siirrän sen lapsilleni tulee roimat lahjaverot maksettaviksi ja millähän köyhä niitä maksaa?


      • ennakkoviisaussallittua

        Siirrät lapsille hallintaoikeuden, ei ennakkoperintönä. Tai, selvitä eri vaihtoehtoja mikä on järkevin. Jonkinlainen omistussuhteiden muutos kuitenkin.


      • vihreeeeee

        Auto voi olla lastenkin nimissä, vaikka olisivat alaikäisiä. Alaikäinenkin saa omistaa auton, muttei ajaa.

        Ja mökin voi yrittää myydä tuttavalle vaikka eurolla, kuka tietää miten laho se huusi on.


      • näinpelaa
        kaikkimenee kirjoitti:

        Mietinkin tuota vaihtoehtoa mutta jos siirrän sen lapsilleni tulee roimat lahjaverot maksettaviksi ja millähän köyhä niitä maksaa?

        15000 euron arvoisesta mökistä se lahjavero on 100 euroa, että eipä ole paljon. Joku järki pitäs näissä kelankin jutuissa olla. Tuet menettää jos vähänkin omistaa jotain, mutta jos on ryypännyt kaiken saa tukia tietysti. Huomatkaa tästäkin päättää meidän kansanedustajat suuressa viisaudessaan unohtaen meidät jotka emme ihan kaikkea ole ryypännyt ja nostavat vain itselle lisää palkkaa. Vittumainen systeemi lahjoitat ja sitten ei se lahjan saaja saakkaan tarvittaessa mitään tukia koska sattuu omistamaan vaivaisen 15000 euron arvoisen mökin.


      • Konstit_on_monet

        Jos vastaat: "En voi", niin et saa rahaakaan! :/
        Joten: Vastaa mieluummin vaan että: "voin"! ;) :P
        Se riittää niille. Ja jos ne myöhemmin utelee, et ootko saanu myytyä, niin vastaat että: "Työn alla".

        PS: Samassa veneessä muuten ollaan! :/


      • 167-176
        Konstit_on_monet kirjoitti:

        Jos vastaat: "En voi", niin et saa rahaakaan! :/
        Joten: Vastaa mieluummin vaan että: "voin"! ;) :P
        Se riittää niille. Ja jos ne myöhemmin utelee, et ootko saanu myytyä, niin vastaat että: "Työn alla".

        PS: Samassa veneessä muuten ollaan! :/

        Eivät voi evätä toimeentulotuea tuon mökin vuoksi vaikka vastaisi ihan mitä tahansa tai jättäisi vastaamatta. Jos vastaa "voin" ja alkavat kysellä asiasta myöhemmin niin voi sitten vastata että oman mökin voin toki myydä mutta kun en myy. Tuolla kikkailulla saisi sitten lisäaikaa jonkin verran.


    • Neuvon

      Voit muuttaa asumaan kesämökille. Sitä ei silloin voi painostaa realisoimaan.

    • kiitoskiitoss
      • affefsaeasfd

        Mikä sun mielestäs on vammainen ? Vammasta on ainakin haukkua toisia jos ei tiedä toisen taustoistakaan yhtään mitään.


    • IhmetellenKummastellen

      Ei sieltä suomalaiset hätää kärsivät mitään saa. Vaikka olisi veroja maksanut koko ikänsä ja muistisairauden raunioittamana saanut raha-asiat sekaisin, ei KELAsta heru latin latia. Aina on joku selitys, miksi hakemus ei kelpaa. Vaikka laskurin mukaan tuki olisi oikeutettu. Ihmettelen vaan miten nämä matu-pojat selviytyvät näistä byrokratian koukeroista niin mallikkaasti. Oli nimittäin melkoisen suuritöinen hakemus tällä papalla jota yritin avustaa, Pieleen meni, vaikka pidänkin itseäni ihan fiksuna ihmisenä.

      • huomioitsija

        MATUT on ihan eri juttu heille tipahtaa sossun luukulta kivat taskurahat, hyvä asunto ja kunnon ruoka eli kaikki mitä elämiseen kuuluu. On myös muita etuja joita ei verommaksajille heru. Mainittakoon mm. terveydenhoito ym.

        On järkyttävää todeta pitkät leipäjonot. Ei siellä matuja näy . Näkyy vain eläkeläisiä , työttömiä ja köyhiä opiskelijoita. Jostakin syystä matuja ei noissa jonoissa näy.......................


    • ereg

      Taas joku trolli trollaa.

    • PLkunniaan

      On myöskin mahdollisuus, että haet oikeusapua, haastat siviilikanteella kelan oikeuteen oikeuden loukkauksesta. (PL 118§) PL 15§ omaisuuden turva, mutta epäilen pahasti ettei kukaan asianajaja suomesta lähde ajaan asiaa, mutta silloin otat ulkomailta sellaisen joka osaa vähän suomea tai ottaa itselleen tulkin, kosska kyseessä on perusoikeuden loukkaus ja koska perustuslaki ei omaisuuteen kohdistuvana salli muita toimenpiteitä kuin ja vain ainoastaa pakkolunastuksen käypään hintaan.

      Kyllä se niin pitäisi oikeusvaltiossa olla, että perustuslaki on se ensisijainen laki ja oikeusvaltiokäytännön perustukset.

    • 167-176

      Tuo kirje vaikuttaa vedätykseltä ja siihen ei kannata vastata nuuten kun kieltävästi. Kesämökistä huolimatta Kelan on myönnettävä toimeentulotukea. Kela voi tehdä hallinto-oikeudelle hakemuksen toimeentulotuen takaisinperinnästä ja tuosta hallinto-oikeuden päätöksestä voi valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen ilman valituslupaa. Valittamisesta ei tässä tapauksessa peritä maksua. Tuo oikeusperosessi saattaa kestää "valovuosia" ja enne sitä Kela ei voi muuta kun maksaa toimeentulotuen normaalisti eikä voi panna takaisinperintää täytäntöön ilman lainvoimaista päätöstä.

    • Ihmebantu

      Suomessa käytän on myytävä omaisuutensa sänkyä ja vaatteita myöten tai muuten et ole oikeutettu saamaan ruokaan edes tai maksamaan vuokraa. Ja mikähän tässä nykypäivän kelan touhussa on vikana kun ennen kaikki tuet tuli ajallaan ja pilkulleen oikea määrä ja nyt kaikki tuet tulee kuukauden myöhässä ja väärä määrä vielä lisäksi. Tuet on tippuneet viimeisen 10 vuoden aikana melkein puolella mutta vuokrat ja ruuan hinta nousseet! Siitä voi laskea jääkö jotain jäljelle!

      • matujahyysätään

        Kaikki rahat menee matujen hyysäämiseen.


      • matut-syyllisiä

        Se on totta. Samaan budjettiin tuli kymmeniä tuhansia lisää jakamaan samaa pottia, niin tottakai rahat ovat tiukassa.


    • Steinbec

      Ymmärrän ongelmasi ja suhtaudun siihen myötätuntoisesti, mutta toisaalta mitä teet kesämokillä jos et saa omistaa edes autoa? Millä kuljet sitten sinne mökille? No, kyllähän kerran pari vuoteen pääsee vaikka kävellen, mutta hankalaksi menee. 15 000 euroa on jättimäinen, giganttinen omaisuus tilanteessa jossa Kela lähettää ihmisille kai petossyytteitä alle 1000 euron omaisuudesta. Mökkisi ylittää petoksen kriteeristön siis 15-kertaisesti. Itse henkilökohtaisesti antaisin sinun omistaa mökkisi.

      • 167-176

        "Kela lähettää ihmisille kai petossyytteitä alle 1000 euron omaisuudesta."
        Kelalla ei ole syyteoikeutta. Sitäpaitsi tuo mökin omistus on Kelan tiedossa joten petoksesta ei ole kyse missään tapauksessa. Kela tuossa petokseen syyllistyy koska kyselee mökin myynnistä eikä kerro sitä että sitä ei tarvitse myydä eikä takaisinperintäpäätöstä mökkiä vastaan voi tehdä ilman hallinto-oikeuden päätöstä jota ei kovin herkästi tule. Kela yrittää siis petkuttaa myymään mökin "vapaaehtoisesti" jättämällä kertomalla asiaan liittyviä tosiasioita.


      • 167-176
        167-176 kirjoitti:

        "Kela lähettää ihmisille kai petossyytteitä alle 1000 euron omaisuudesta."
        Kelalla ei ole syyteoikeutta. Sitäpaitsi tuo mökin omistus on Kelan tiedossa joten petoksesta ei ole kyse missään tapauksessa. Kela tuossa petokseen syyllistyy koska kyselee mökin myynnistä eikä kerro sitä että sitä ei tarvitse myydä eikä takaisinperintäpäätöstä mökkiä vastaan voi tehdä ilman hallinto-oikeuden päätöstä jota ei kovin herkästi tule. Kela yrittää siis petkuttaa myymään mökin "vapaaehtoisesti" jättämällä kertomalla asiaan liittyviä tosiasioita.

        KHO:n päätös vuodelta 2012
        http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/vuosikirjat/2012/201203083

        Eli ei se kiinteistön realisointi ole ihan läpihuutojuttu.


      • Lawetorde
        167-176 kirjoitti:

        KHO:n päätös vuodelta 2012
        http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/vuosikirjat/2012/201203083

        Eli ei se kiinteistön realisointi ole ihan läpihuutojuttu.

        Oli minulle tuttu tuo päätös jo, siinä taaskin yksi päätös jossa ei ole huomioitu perustuslakia jonka korkein oikeus viimesijaisena oikeuselimenä pitäisi myöskin huomioida, jotta saadaan sellainen päätös jossa perutuslain vahvuus korreloitaisiin ja että olisi viittaus mikä asema on perustuslailla.

        Joskus niitä päätöksiä on kyllä, mutta hyvin ne kiertää perustuslain, kuin kuuma kissa puuroa, tai jotenkin noin.


      • 167-176
        Lawetorde kirjoitti:

        Oli minulle tuttu tuo päätös jo, siinä taaskin yksi päätös jossa ei ole huomioitu perustuslakia jonka korkein oikeus viimesijaisena oikeuselimenä pitäisi myöskin huomioida, jotta saadaan sellainen päätös jossa perutuslain vahvuus korreloitaisiin ja että olisi viittaus mikä asema on perustuslailla.

        Joskus niitä päätöksiä on kyllä, mutta hyvin ne kiertää perustuslain, kuin kuuma kissa puuroa, tai jotenkin noin.

        Joissain päätöksisä on myös maininta perustuslaista, tuossa ei ole.
        "kuin kuuma kissa puuroa, tai jotenkin noin."
        Heh ... olen kuullut tuon jutun hieman eri tavalla niin että puuro on kuumaa eikä kissan lämpötilaa ole mainittu. Mikähän kuuma kissa sulla on mielessä :)
        Mnäkin kyllä puhun usein "kuumasta tipusta" mutta tarkoitan sillä grillattua broileria jollaisen joskus ostan silloin kun ne on tarjouksessa.


      • ihmeetmaan
        167-176 kirjoitti:

        "Kela lähettää ihmisille kai petossyytteitä alle 1000 euron omaisuudesta."
        Kelalla ei ole syyteoikeutta. Sitäpaitsi tuo mökin omistus on Kelan tiedossa joten petoksesta ei ole kyse missään tapauksessa. Kela tuossa petokseen syyllistyy koska kyselee mökin myynnistä eikä kerro sitä että sitä ei tarvitse myydä eikä takaisinperintäpäätöstä mökkiä vastaan voi tehdä ilman hallinto-oikeuden päätöstä jota ei kovin herkästi tule. Kela yrittää siis petkuttaa myymään mökin "vapaaehtoisesti" jättämällä kertomalla asiaan liittyviä tosiasioita.

        Toimeentulotukilaki määrittelee myönnettävän tt tuen viimesijaiseksi tueksi. Jos ihmisellä on rahanarvoista omaisuutta vaikka kesämökin verran,ja se ei ole vakituisena kotina, niin ihan oikein Kela tekee, kun velvoittaa ensin myymään mökin, ja käyttämään saadut rahat elämiseen.
        Vrt ihminen, jolla ei ole mitään omaisuutta. Meneekö eriarvoisen puolelle, jos annetaan mökinomistavalle tukea vaikka 200 euroa, ja saman verran sille jolla ei ole kesämökkiä?
        Meillä sisaruksilla on kuolinpesä. Sen perukirja-arvot laskettaisiin kyllä, jos tarvitsisin hakea tt-tukea. Onneksi olen pienipalkkaisessa työssä,vuosiin ole tarvinnut tt-tukea hakea- enkä muutaman kympin takia hakisikaan.
        Eikun kymppitonnit käyttöön, oli sitten metsää, kallis vene, arvoato, tai kiinteistö. Kyllä kiinteistötkin menee kaupaksi, kun hinta on sopiva. Meitäkin on, joita kiinnostaa asua maaseudulla, ja vaikka vähemmillä mukavuuksilla. Purkukuntoiseksi luokitellun kun ostaa, mukana on remonttia loppuiäksi kun pikkuhiljaa tekee, aloittaen yhden huoneen asumiskuntoon, ja kun voi lämmittää puulla, säästää- ruokaakin uunissa voi laittaa.
        Alkuperäiseen asiaan. Eikö ketään hävetä kitistä, kun vaatii sellaista mitä ei omaisuuden takia saisi vaatia? Se mikään köyhä ole jolla on kiinteistö.


      • 167-176
        ihmeetmaan kirjoitti:

        Toimeentulotukilaki määrittelee myönnettävän tt tuen viimesijaiseksi tueksi. Jos ihmisellä on rahanarvoista omaisuutta vaikka kesämökin verran,ja se ei ole vakituisena kotina, niin ihan oikein Kela tekee, kun velvoittaa ensin myymään mökin, ja käyttämään saadut rahat elämiseen.
        Vrt ihminen, jolla ei ole mitään omaisuutta. Meneekö eriarvoisen puolelle, jos annetaan mökinomistavalle tukea vaikka 200 euroa, ja saman verran sille jolla ei ole kesämökkiä?
        Meillä sisaruksilla on kuolinpesä. Sen perukirja-arvot laskettaisiin kyllä, jos tarvitsisin hakea tt-tukea. Onneksi olen pienipalkkaisessa työssä,vuosiin ole tarvinnut tt-tukea hakea- enkä muutaman kympin takia hakisikaan.
        Eikun kymppitonnit käyttöön, oli sitten metsää, kallis vene, arvoato, tai kiinteistö. Kyllä kiinteistötkin menee kaupaksi, kun hinta on sopiva. Meitäkin on, joita kiinnostaa asua maaseudulla, ja vaikka vähemmillä mukavuuksilla. Purkukuntoiseksi luokitellun kun ostaa, mukana on remonttia loppuiäksi kun pikkuhiljaa tekee, aloittaen yhden huoneen asumiskuntoon, ja kun voi lämmittää puulla, säästää- ruokaakin uunissa voi laittaa.
        Alkuperäiseen asiaan. Eikö ketään hävetä kitistä, kun vaatii sellaista mitä ei omaisuuden takia saisi vaatia? Se mikään köyhä ole jolla on kiinteistö.

        Sama toimeentulotukilaki ja viranomaisten ohjeet määrittelevät myös menettelyn sellaisssa tilanteessa jos asiakkaalla on sellaista omaisuutta jota ei voi välittömästi realisoida. Tuki on myönnettävä juuri sen viimesijaisuuden vuoksi täysimääräisenä mutta se voidaan myöntää takaisin perinnällä olemassa olevasta varallisudesta jos hallinto-oikeus antaa siihen luvan, tai viime kädessä korkein hallinto-oikeus jos asiakas tai tuen myöntäjä valittaa KHO:een. Näin meneteltäisi myös sinun kohdalla jakamattoman kuolinpesän osalta, tai ainakin pitäisi lain mukaan menetellä. Eli omaisuudesta huolimatta voi hakea ja vaatia toimeentulotukea maksettavaksi ja sitä on myös lain mukaan myönnettävä ja asiassa muutonkin meneteltävä kuten laissa säädetään.
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L4

        Vähintä mitä voi virkanilkeiltä vaatia on lakien noudattaminen kun se ei tässä virkanilkkien epäoikeusvaltiossa ole mikään itsestäänselvyys.


      • Lawetorder
        ihmeetmaan kirjoitti:

        Toimeentulotukilaki määrittelee myönnettävän tt tuen viimesijaiseksi tueksi. Jos ihmisellä on rahanarvoista omaisuutta vaikka kesämökin verran,ja se ei ole vakituisena kotina, niin ihan oikein Kela tekee, kun velvoittaa ensin myymään mökin, ja käyttämään saadut rahat elämiseen.
        Vrt ihminen, jolla ei ole mitään omaisuutta. Meneekö eriarvoisen puolelle, jos annetaan mökinomistavalle tukea vaikka 200 euroa, ja saman verran sille jolla ei ole kesämökkiä?
        Meillä sisaruksilla on kuolinpesä. Sen perukirja-arvot laskettaisiin kyllä, jos tarvitsisin hakea tt-tukea. Onneksi olen pienipalkkaisessa työssä,vuosiin ole tarvinnut tt-tukea hakea- enkä muutaman kympin takia hakisikaan.
        Eikun kymppitonnit käyttöön, oli sitten metsää, kallis vene, arvoato, tai kiinteistö. Kyllä kiinteistötkin menee kaupaksi, kun hinta on sopiva. Meitäkin on, joita kiinnostaa asua maaseudulla, ja vaikka vähemmillä mukavuuksilla. Purkukuntoiseksi luokitellun kun ostaa, mukana on remonttia loppuiäksi kun pikkuhiljaa tekee, aloittaen yhden huoneen asumiskuntoon, ja kun voi lämmittää puulla, säästää- ruokaakin uunissa voi laittaa.
        Alkuperäiseen asiaan. Eikö ketään hävetä kitistä, kun vaatii sellaista mitä ei omaisuuden takia saisi vaatia? Se mikään köyhä ole jolla on kiinteistö.

        Siinä on se perustuslain 15§ joka on erittäin lyhyt ja selkeä ja koska muulla lainsäädännöllä saa ainostaan määrätä pakkolunastuksesta ja perusoikeutta saa rajoittaa, jollei perustuslainkohdassa määritellä muutoin, niin ainoastaan perustuslain 23§ mukaan.


      • 167-176
        Lawetorder kirjoitti:

        Siinä on se perustuslain 15§ joka on erittäin lyhyt ja selkeä ja koska muulla lainsäädännöllä saa ainostaan määrätä pakkolunastuksesta ja perusoikeutta saa rajoittaa, jollei perustuslainkohdassa määritellä muutoin, niin ainoastaan perustuslain 23§ mukaan.

        Tuota kierretään siten ettei pakkolunasteta eikä edes suoraan pakoteta myymään mutta joskus on anntettu aikaa myydä ja sen jälkeen vaikka ei olisi myynyt niin se on otettu huomioon vaallisuutena vaikka toimeentulotukilaissa selvästi sanotaan että vain käytettävissä olevat varat huomiodaan, virkanilkkien kiukuttelusta huolimatta myymätön mökki ei edelleenkään ole käytettävissä oleva vara. Ainoa laillinen tapa on myöntää toimeentulotuki takaisinperinnällä jos HaO antaa siihen luvan ja periä se takaisin vasta sitten kun mökki on myyty tai asiakkaan kuoleman jälkeen.

        PS Kun kirjoitin tätä tekstiä niin ovikello soi ja siellä oli mies n. 2 kg hirvenlihakimpaleen kanssa. Nyt se hirvivainaasta leikattu lihakimapale on paksastimessani mutta se ei ole syötävissä oleva liha eikä varsinkaan vara kun se ei ole minun vaan siskon poikien joiden mailla hirvi oli luotiin törmännyt.


    • näinpelaa

      Jos päädut myymään sen mökin, niin elä ihmeessä laita pankkiin sitä rahaa vaan pane tyynyn alle ja sano, että oli kova viikonloppu ja tuli ryypättyä ihan kaikki ja nyt ei ole yhtään mitään. Pankkitilin on oltava ihan tyhjä.

      • rgrs

        Jos ryyppää 15.000 niin oli kova viikonloppu :D :D :D


      • 167-176
        rgrs kirjoitti:

        Jos ryyppää 15.000 niin oli kova viikonloppu :D :D :D

        Korttipelissä on mennyt kivitalojakin yhdessä hujauksessa.


      • fxfh

        Sekin tiedetään. Nämä tapaukset onkin kovimpia muiden haukkujia sitten. Ittepä niitä sitte pelailee.


    • pyrromannia

      Polta mökkis, ennen sitä vakuuta hyvin.

      • 167-176

        Tyhmin temppu minkä voi tehdä. Ellei käry käy tuhopoltosta ja vakuutuspetoksesta niin kela ottaa vakuutuskorvaukset huomioon käytettävissä olevina varoina.


    • hyväparempiparasSuomi

      Kotimaanapu.fi. Ehkä voisit saada apua köyhyyteen. Diakonia. Pelastusarmeija. Ehkä voisit löytää työtä esim. lapsenvahtina, selvitä vero.fi, vastauspankki, millainen olisi verotus. Vastauspankki on verohallinnon verkkoasiakaspalvelu. Mökki kannattaa ilmeisesti siirtää jo lasten nimiin, pidä itselläsi hallintaoikeus, jolloin lapsille tulee vähemmän perintöveroa, kun se huomioidaan arvoa alentavaksi. Ei kai hallinta- eli käyttöoikeus estä toimeentulotukea. Netistä löytyy myös eapn.fi, Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto.

      • Lawetorder

        Et sitten oikein ymmärtänyt mistä oikeasti on kyse.

        Kyse on, niin omistuksesta, että myös siitä kun on aikoinaan ollut ahkerasti oravanpyörässä ja saanut joko lainaa ottamalla tai pikkuhiljaa rakentamalla itselleen mieluisen vapaa-ajan viettopaikan ja loppuviimein vähän omille perillisille jäävää omaisuutta kokoon.

        Kyse on myöskin siitä, määräätkö sinä itse omasta omaisuudestasi, vaiko onko nyt niin, ettet sinä siitä määrääkkään, niin kuin kaikki todellisuudessakin luulevat voivansa hallita OMAA OMAISUUTTAAN, sitten tulee jokin julkinen valta määrään mitä saat tehdä', mitä pitää tehdä omaisuutensa suhteen, niin se on perusoikeuksien vastaista.

        Tästä on kyse tässä ketjussa.


    • ÄläAhdistu

      Minkämoinen mahtaa olla mökki, joka maksaa 15te. No mutta se ei ollut asia, Kelan pitää toki lain mukaan vinkata sinulle, että mökin myyminen on yksi vaihtoehto saada käyttövaroja, koska toimeentulotuki on ihan viimesijainen avustus silloin kun mitään muuta vaihtoehtoa ei enää ole. Kohtuullistahan se tavallaan on myydä jos toimeentulotuen tarve pitkittyy. Samalla logiikallahan minä voisin sanoa, että minulla on minulle rakkaat 100000e tilillä, jotka olen ajatellut jättää lapsille perinnöksi, joten älkää huomioiko niitä vaan elättäkää minut tuella (tämä siis kärjistäen, eikä mitenkään pottuiluna).

      Tietääkseni Kela on hyvin joviaali näissä realisointiasioissa, eikä hiosta sinua asian suhteen yhtään enempää. Ilmoittavat samasta asiasta kenties joskus myöhemmin uudestaan, ei sen enempää. Turha ahdistua, hyvää syksyä.

    • voimia

      Entä jos myyt mökin lapsillesi kauppahintana elinikäinen käyttöoikeus? Osaako joku kertoa toimisiko?
      Olisi ihanaa nähdä päivä jolloin kaikki yhteiskunnan maksamat tuet olisivat samalla viivalla Kelan toimeentulosuurennuslasin alla.
      Lapsilisät maksetaan kaikille tuloista riippumatta mikä on mielestäni vääryys. Yritystukia maksetaan silmät ummessa täysin kannattaville yrityksille jotka jakavat ne osinkoina omistajilleen ja kuten tiedämme osinkotuloista ei makseta kunnallisveroa lainkaan vaikka kunnallisveroilla tuotetaan yhä suurempi osa palveluistamme.

    • 482
      • Lawetorder

        "Aloittaja; Tuohan (ihmettely) vain todistaa ettet ole lukenut lakia toimeentulotuesta etkä muitakaan asiaan liittyviä juttuja Kelan sivuilta etkä näytä tietävän/ymmärtävän mikä toimeentulotuki on.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412
        http://www.kela.fi/toimeentulotuki-varat-jotka-vaikuttavat"

        Olisko eläkkeellä ja työttömänä se ensisijainen sitten se eläke ja työttömyyskorvaus??

        Kelan sepustukset EIVÄT OLE LAKI, siis jos et sitä ole tajunnut?

        Perustuslaista: 2 lku PERUSOIKEUDET. 15§ OMAISUUDEN S U O J A.
        JOKAISEN omaisuus ON TURVATTU. ( P I I I I S T E E E E (Ymmärsitkö ja missä tuossa on, että lailla voidaan säätää muista omaisuuteen liittyvistä asioista/lailla määritellään/lailla säädetään, jne. jne.? AAAIVAAN, ei missään ja ainoa lisäys on tämä.) Omaisuuden PAKKOLUNASTUKSESTA yleiseen tarpeeseen täyttä korvausta vastaan SÄÄDETÄÄN LAILLA, (kappas vaan, siitä voidaan siis säätää lailla eli perustuslakia alemmalla lainsäädännöllä, muutoin omaisuus on täysin turvattu kaikilta muilta asioilta, KOSKA SIITÄ EI VOIDA SÄÄTÄÄ LAILLA).

        Perustuslain 23§ PERUSOIKEUDET POIKKEUSOLOISSA.
        Perusoikeuksista voidaan säätää lailla SELLAISIA TILAPÄISIÄ P O I K K E U K S I A, JOTKA OVAT VÄLTTÄMÄTTÖMIÄ Suomeen kohdistuvan asellisen hyökkäyksen, samoin kuin vakavuudeltaan, jne jne. (eli tuossa on kohta milloin voidaan perusoikeuksia vain ja ainoastaan rajoittaa, ELLEI OLE PERUSTUSLAIN KOHDASSA MÄÄRITELMÄÄ "lailla voidaan, lailla säädetään, lailla taataan, lailla määritellään, jne jne ja omaisuus kohdassa kun ei ole kuin PAKKOLUNASTUS milloin voidaan kansalaisen omaisuuteen puuttua, eli siitä ei voida jossain toisessa laissa määritellä edes, CABISH?


        Jokaisella, joka ei KYKENE (EI OLE TÖITÄ, EI PÄÄSE TÖIHIN, EI OLE TYÖPAIKKOJA) hankkimaan ihmisarvoisen(???????) elämän edellyttämää turvaa, on oikeus VÄLTTÄMÄTTÖMÄÄN TOIMEENTULOON JA HUOLENPITOON.

        Lailla T A A T A A N jokaiselle oikeus PERUSTOIMEENTULON TURVAAN työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden, jne jne. (ELI TUON MUKAAN SELLAINEN LAKI JOKA ON ristiriidassa, eli laki joka antaa mahdollisuuden evätä tuo perustoimeentuloturva, on perustuslain vastainen koska perustuslaissa on että LAILLA TAATAAN eli kaikki karenssit ovat siis perustuslain vastaisia).

        Sitten kaikista tärkein 22§ PERUSOIKEUKSIEN TURVAAMINEN.
        JULKISEN VALLAN O N TURVATTAVA PERUSOIKEUKSIEN JA IHMISOIKEUKSIEN TOTEUTUMINEN. (CABISH? Huomaathan, että nuo kaikki on siis 2lku perusoikeudet ja päättyy tuohon 23§ ja perusoikeuksia ei voida rajoittaa kuin silloin jos perustuslaissa ilmaistaan siitä erikseen sanoilla jotka olen jo ilmaissut ja jollei ole, niin tuota oikeutta ei voida rajoittaa kuin poikkeusoloissa.

        Näillä pitäisi siis mennä, MUTTA KUN EI MENNÄ, missä vika vai onko valuvika?

        Olikos sinulta ehkä aivot hukassa kun tuon, joka lainausmerkeissä kirjoitit?


      • Lawetorder
        Lawetorder kirjoitti:

        "Aloittaja; Tuohan (ihmettely) vain todistaa ettet ole lukenut lakia toimeentulotuesta etkä muitakaan asiaan liittyviä juttuja Kelan sivuilta etkä näytä tietävän/ymmärtävän mikä toimeentulotuki on.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412
        http://www.kela.fi/toimeentulotuki-varat-jotka-vaikuttavat"

        Olisko eläkkeellä ja työttömänä se ensisijainen sitten se eläke ja työttömyyskorvaus??

        Kelan sepustukset EIVÄT OLE LAKI, siis jos et sitä ole tajunnut?

        Perustuslaista: 2 lku PERUSOIKEUDET. 15§ OMAISUUDEN S U O J A.
        JOKAISEN omaisuus ON TURVATTU. ( P I I I I S T E E E E (Ymmärsitkö ja missä tuossa on, että lailla voidaan säätää muista omaisuuteen liittyvistä asioista/lailla määritellään/lailla säädetään, jne. jne.? AAAIVAAN, ei missään ja ainoa lisäys on tämä.) Omaisuuden PAKKOLUNASTUKSESTA yleiseen tarpeeseen täyttä korvausta vastaan SÄÄDETÄÄN LAILLA, (kappas vaan, siitä voidaan siis säätää lailla eli perustuslakia alemmalla lainsäädännöllä, muutoin omaisuus on täysin turvattu kaikilta muilta asioilta, KOSKA SIITÄ EI VOIDA SÄÄTÄÄ LAILLA).

        Perustuslain 23§ PERUSOIKEUDET POIKKEUSOLOISSA.
        Perusoikeuksista voidaan säätää lailla SELLAISIA TILAPÄISIÄ P O I K K E U K S I A, JOTKA OVAT VÄLTTÄMÄTTÖMIÄ Suomeen kohdistuvan asellisen hyökkäyksen, samoin kuin vakavuudeltaan, jne jne. (eli tuossa on kohta milloin voidaan perusoikeuksia vain ja ainoastaan rajoittaa, ELLEI OLE PERUSTUSLAIN KOHDASSA MÄÄRITELMÄÄ "lailla voidaan, lailla säädetään, lailla taataan, lailla määritellään, jne jne ja omaisuus kohdassa kun ei ole kuin PAKKOLUNASTUS milloin voidaan kansalaisen omaisuuteen puuttua, eli siitä ei voida jossain toisessa laissa määritellä edes, CABISH?


        Jokaisella, joka ei KYKENE (EI OLE TÖITÄ, EI PÄÄSE TÖIHIN, EI OLE TYÖPAIKKOJA) hankkimaan ihmisarvoisen(???????) elämän edellyttämää turvaa, on oikeus VÄLTTÄMÄTTÖMÄÄN TOIMEENTULOON JA HUOLENPITOON.

        Lailla T A A T A A N jokaiselle oikeus PERUSTOIMEENTULON TURVAAN työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden, jne jne. (ELI TUON MUKAAN SELLAINEN LAKI JOKA ON ristiriidassa, eli laki joka antaa mahdollisuuden evätä tuo perustoimeentuloturva, on perustuslain vastainen koska perustuslaissa on että LAILLA TAATAAN eli kaikki karenssit ovat siis perustuslain vastaisia).

        Sitten kaikista tärkein 22§ PERUSOIKEUKSIEN TURVAAMINEN.
        JULKISEN VALLAN O N TURVATTAVA PERUSOIKEUKSIEN JA IHMISOIKEUKSIEN TOTEUTUMINEN. (CABISH? Huomaathan, että nuo kaikki on siis 2lku perusoikeudet ja päättyy tuohon 23§ ja perusoikeuksia ei voida rajoittaa kuin silloin jos perustuslaissa ilmaistaan siitä erikseen sanoilla jotka olen jo ilmaissut ja jollei ole, niin tuota oikeutta ei voida rajoittaa kuin poikkeusoloissa.

        Näillä pitäisi siis mennä, MUTTA KUN EI MENNÄ, missä vika vai onko valuvika?

        Olikos sinulta ehkä aivot hukassa kun tuon, joka lainausmerkeissä kirjoitit?

        Lisään vähän: "Tuohan (ihmettely) vain todistaa ettet ole lukenut lakia"


      • 167-176

        http://www.kela.fi/toimeentulotuki-varat-jotka-vaikuttavat
        "Muun varallisuuden ja omaisuuden kohdalla annetaan realisointiaikaa.
        Perustoimeentulotukea voidaan myöntää myös sellaista varallisuutta vastaan, jonka myyminen tapahtuu tulevaisuudessa. Silloin sinulle myönnetty perustoimeentulotuki peritään takaisin omaisuuden myymisestä saadusta summasta."

        Tuossa annataan ymmärtää että Kela voi tehdä tuon takaisinperintäpäätöksen, ei lain mukaan voi vaan sitä on haettava halllinto-oikeudelta ja asiakkaalla on valitusoikeus hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen ilman valituslupaa. Valitusoikeus on titetenkin myös Kelalla. Kysymys on takaisinperinnästä ei pakkolunastuksesta vaikka se käytännössä siihen saattaa johtaakkin.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L4P22

        Kelan toimeentuloukiohjeet joista on ilmestynyt jo 15. versio 17.10.2017
        http://www.kela.fi/documents/10192/3464829/Toimeentulotuki.pdf
        Noissa ohjeissa on edelleen toimeentulotukilain ja jopa perustuslain vastaisia ohjeita.

        Tästä aiheesta on ohjeen sivuilla 141-142. Ihme ja kumma kun edes tuo Kelan ohjeen kohta on lain mukainen.


      • Lawetorder
        167-176 kirjoitti:

        http://www.kela.fi/toimeentulotuki-varat-jotka-vaikuttavat
        "Muun varallisuuden ja omaisuuden kohdalla annetaan realisointiaikaa.
        Perustoimeentulotukea voidaan myöntää myös sellaista varallisuutta vastaan, jonka myyminen tapahtuu tulevaisuudessa. Silloin sinulle myönnetty perustoimeentulotuki peritään takaisin omaisuuden myymisestä saadusta summasta."

        Tuossa annataan ymmärtää että Kela voi tehdä tuon takaisinperintäpäätöksen, ei lain mukaan voi vaan sitä on haettava halllinto-oikeudelta ja asiakkaalla on valitusoikeus hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen ilman valituslupaa. Valitusoikeus on titetenkin myös Kelalla. Kysymys on takaisinperinnästä ei pakkolunastuksesta vaikka se käytännössä siihen saattaa johtaakkin.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L4P22

        Kelan toimeentuloukiohjeet joista on ilmestynyt jo 15. versio 17.10.2017
        http://www.kela.fi/documents/10192/3464829/Toimeentulotuki.pdf
        Noissa ohjeissa on edelleen toimeentulotukilain ja jopa perustuslain vastaisia ohjeita.

        Tästä aiheesta on ohjeen sivuilla 141-142. Ihme ja kumma kun edes tuo Kelan ohjeen kohta on lain mukainen.

        Terve taas ja hyvää talven odotusta.

        Saahan niitä ohjeita olla satoja, mutta täytyy ihmetellä, että vuoden alusta, vaikkakin kunnallisetkin sosiaalit teki aika räikeitä lainvastaisuuksia, niin nyt ollaan aika lähellä jo huippua, on kelalle siirtynyt toimeentulotuki, niin jo 15 ohjeistus, eikä vieläkään noudateta lakeja niin kuin perustuslaki selkeästi määrää.

        Mitä ilmeisimmin se on noin 10 edellisen hallituksien vika ja erityisesti resilenssi niinistönkin vika, koska hänhän aloitti tämän perustuslain uudistuksen, johon tuli aika paljon kansalaisille kielteistäkin.

        Kelan ohjeistuksen alussa on jo heti virhe päätelmä, että opintolaina olisi OSA opintotukea ja sitähän se ei voi olla, olisi sama asia kun kela määrittelisi kaikki lainat, niin osaksi asumistukea, kuin myös toimeentulotueksi eli ihminen joutuisi ottaan lainaa, jotta voisi elää ja lainahan on lainaa, eli sen joutuu maksaan takaisin, keinolla taikka toisella eli ulosoton kautta ja on aika epärealistista se, että pakotetaan ottamaan opintolainaa, vaikkei haluaisi lisätaakkaa opiskeluunsa taikka että näyttää epävarmalta pääseekö opiskelujensa jälkeen töihin heti.

        Suomeen tarvitaan sellainen puolue, joka muuttaa suomilaivan kurssia, mutta sillä edellytyksellä, että kaikki kansanedustajat olisivat tuon puolueen jäseniä eli totaalinen murskamurskavoitto.

        Minun täytyy ihmetellä kuinka lampaita loppujen lopiksi kaikki on, koska jo perustuslaissa on selkeitä määritelmiä ja määräyksiä, niin kukaan, ei kukaan lähde haastaan mitään tahoa lakitupaan noista asioista.


      • 167-176
        Lawetorder kirjoitti:

        Terve taas ja hyvää talven odotusta.

        Saahan niitä ohjeita olla satoja, mutta täytyy ihmetellä, että vuoden alusta, vaikkakin kunnallisetkin sosiaalit teki aika räikeitä lainvastaisuuksia, niin nyt ollaan aika lähellä jo huippua, on kelalle siirtynyt toimeentulotuki, niin jo 15 ohjeistus, eikä vieläkään noudateta lakeja niin kuin perustuslaki selkeästi määrää.

        Mitä ilmeisimmin se on noin 10 edellisen hallituksien vika ja erityisesti resilenssi niinistönkin vika, koska hänhän aloitti tämän perustuslain uudistuksen, johon tuli aika paljon kansalaisille kielteistäkin.

        Kelan ohjeistuksen alussa on jo heti virhe päätelmä, että opintolaina olisi OSA opintotukea ja sitähän se ei voi olla, olisi sama asia kun kela määrittelisi kaikki lainat, niin osaksi asumistukea, kuin myös toimeentulotueksi eli ihminen joutuisi ottaan lainaa, jotta voisi elää ja lainahan on lainaa, eli sen joutuu maksaan takaisin, keinolla taikka toisella eli ulosoton kautta ja on aika epärealistista se, että pakotetaan ottamaan opintolainaa, vaikkei haluaisi lisätaakkaa opiskeluunsa taikka että näyttää epävarmalta pääseekö opiskelujensa jälkeen töihin heti.

        Suomeen tarvitaan sellainen puolue, joka muuttaa suomilaivan kurssia, mutta sillä edellytyksellä, että kaikki kansanedustajat olisivat tuon puolueen jäseniä eli totaalinen murskamurskavoitto.

        Minun täytyy ihmetellä kuinka lampaita loppujen lopiksi kaikki on, koska jo perustuslaissa on selkeitä määritelmiä ja määräyksiä, niin kukaan, ei kukaan lähde haastaan mitään tahoa lakitupaan noista asioista.

        Jätän tuo politiikan sikseen, lantatunkio on likaisin asia johon kosken ja siihenkin vain talikolla.

        Kuka tahansa voisi laillsisuuvalvojaa eli oikeuskansleria tai oikeusasiamiestä pyytää tutkimaan noiden ohjeiden laillisuuden.

        Nyt on tehty satoja tai jopa tuhansia kanteluja laillisuusvalvojille ja valituksia hallinto-oikeuteen noista Kelan päätöksistä jotka ei ole edes hiihtoliiton hyväksymiä. Kantelu- ja hallinto-oikeuksien päätösten myötä pitäisi nuo Kelan ohjeet ja käytännöt muuttuua laillisiksi mutta niin ei näytä käyvän. Kela saattaa noudattaa noita kantelu- ja hallinto-oikeuksien päätöksiä kantelijoiden ja valittajien osalta mutta muiden kusetus jatkuu entiseen tapaan. Tuo ei ole hyvän hallinnon mukaista vaan järjestäytynyttä virkarikollisuutta.


      • nojustjoojahuhhuh

        Paitsi että olet huippujuristi & kaikesta kaiken tietävä, niin olet myös ennustaja ? ”Kela saattaa noudattaa noita kantelu- ja hallinto-oikeuksien päätöksiä kantelijoiden ja valittajien osalta mutta muiden kusetus jatkuu entiseen tapaan.”

        Tiedät siis kaikkien muiden tilanteen ? Jotakin tolkkua juttuihisi. Itselläni ei ole 10v kela-asiakkuuden aikana ollut mitään pulmia tai oli kerran, mutta siinäkin oli omaa tuottamusta mukana ja asia oikesi nopeasti kun selvitin.

        Tuntuu, että muutamat harrastevalittajat & -kantelijat täällä numeromies etunenässä vinkuu ja tuputtaa samoja juttujaan ja linkkejään päivästä toiseen.


      • Lawetorde
        nojustjoojahuhhuh kirjoitti:

        Paitsi että olet huippujuristi & kaikesta kaiken tietävä, niin olet myös ennustaja ? ”Kela saattaa noudattaa noita kantelu- ja hallinto-oikeuksien päätöksiä kantelijoiden ja valittajien osalta mutta muiden kusetus jatkuu entiseen tapaan.”

        Tiedät siis kaikkien muiden tilanteen ? Jotakin tolkkua juttuihisi. Itselläni ei ole 10v kela-asiakkuuden aikana ollut mitään pulmia tai oli kerran, mutta siinäkin oli omaa tuottamusta mukana ja asia oikesi nopeasti kun selvitin.

        Tuntuu, että muutamat harrastevalittajat & -kantelijat täällä numeromies etunenässä vinkuu ja tuputtaa samoja juttujaan ja linkkejään päivästä toiseen.

        Hoh hoijjaa, "Paitsi että olet huippujuristi & kaikesta kaiken tietävä, niin olet myös ennustaja ? ”Kela saattaa noudattaa noita kantelu- ja hallinto-oikeuksien päätöksiä kantelijoiden ja valittajien osalta mutta muiden kusetus jatkuu entiseen tapaan.”

        Tiedät siis kaikkien muiden tilanteen ? Jotakin tolkkua juttuihisi. Itselläni ei ole 10v kela-asiakkuuden aikana ollut mitään pulmia tai oli kerran, mutta siinäkin oli omaa tuottamusta mukana ja asia oikesi nopeasti kun selvitin.".

        Muista et ole tajunnut valittaa, koska olet uskonut päätöksen olevan lakien mukainen ja täyttänyt perustuslaillisuudenkin?

        Niinp, kun ei tajua mistään mitään, niin tekstisi on ymmärettävissä ja lukemasi ymmärtäminen on niin ja näin.

        Et ymmärtänyt arvelua, että myöskin stä, ett monilla, jopa täällä kirjoittelevilla, että muualla, myös kysy kelalta-palstalla on monia joilla on omakohtaista kokemusta kelan, että kunnallisen sosiaalin kusetuksista.

        Sinun kannattaa ottaa asioista selvää, ennen kuin alat edes kirjoittaan mitään ja tekstisi vaikuttaa ihan sosiaaliasiamiehen kirjoitelmalta, onneksi nekin ovat täälläkin vähentyneet ja lisääntyneet kysy kelalta-palstalla.


      • 167-176
        Lawetorde kirjoitti:

        Hoh hoijjaa, "Paitsi että olet huippujuristi & kaikesta kaiken tietävä, niin olet myös ennustaja ? ”Kela saattaa noudattaa noita kantelu- ja hallinto-oikeuksien päätöksiä kantelijoiden ja valittajien osalta mutta muiden kusetus jatkuu entiseen tapaan.”

        Tiedät siis kaikkien muiden tilanteen ? Jotakin tolkkua juttuihisi. Itselläni ei ole 10v kela-asiakkuuden aikana ollut mitään pulmia tai oli kerran, mutta siinäkin oli omaa tuottamusta mukana ja asia oikesi nopeasti kun selvitin.".

        Muista et ole tajunnut valittaa, koska olet uskonut päätöksen olevan lakien mukainen ja täyttänyt perustuslaillisuudenkin?

        Niinp, kun ei tajua mistään mitään, niin tekstisi on ymmärettävissä ja lukemasi ymmärtäminen on niin ja näin.

        Et ymmärtänyt arvelua, että myöskin stä, ett monilla, jopa täällä kirjoittelevilla, että muualla, myös kysy kelalta-palstalla on monia joilla on omakohtaista kokemusta kelan, että kunnallisen sosiaalin kusetuksista.

        Sinun kannattaa ottaa asioista selvää, ennen kuin alat edes kirjoittaan mitään ja tekstisi vaikuttaa ihan sosiaaliasiamiehen kirjoitelmalta, onneksi nekin ovat täälläkin vähentyneet ja lisääntyneet kysy kelalta-palstalla.

        " et ole tajunnut valittaa, koska olet uskonut päätöksen olevan lakien mukainen ja täyttänyt perustuslaillisuudenkin"
        Tuo on yleisin syy siihen että törkeätkin oikeusturvaloukkaukset jää oikaisematta.

        Sitten jos kuitenkin epäilee päätöksen laillisuutta ja soittaa tai käy Kelan toimistossa niin silloin virkanilkki väittää päätöstä lailliseksi ihan pokkana vaikka se ei sitä olisi miltään osin, tuossa vaiheessa moni jo luovuttaa.

        Jos ei kuitenkaan luovuta vaan tekee oikaisuvaatimuksen niin vastaus siihenkin voi olla laiton, lisäksi saatetaan syyllistää valittajaa. Tuossakin vaiheessa moni jopa tuntee syyllisyyttä siitä että on edes epäillyt päätöksen lain mukaisuutta ja luovuttaa.

        Jos ei sittenkään luovuta vaan valittaa hallinto-oikeuteen niin saattaa käydä niin kun minun tapauksessa kävi maaliskuussa että Kela luovuttaa. Kyse oli vain 3,40€/kk jota säästöä ei Kela siis saanut mutta tuhlasi veronmaksajien rahoja tonnitolkulla turhalla änkyröinnillään.


    • kovaaElämääTuilla

      Kela saattoi tarkoittaa tuolla "voitko" kysymyksellä tarkoittaa tilannetta ettei myyminen oli sinun päätettävissä eli kyseessä voisi olla jakamaton kuolinpesä tai mökillä useita omistajia...

      Tuskin kyse oli siitä, että Kela kyselisi oletko halukas myymään... kuten joku kirjoitti, niin myymätön omaisuus voidaan katsoa realisoitavaksi varallisuudeksi, joka estää toimeentulotuen saamisen.

      • 167-176

        "myymätön omaisuus voidaan katsoa realisoitavaksi varallisuudeksi, joka estää toimeentulotuen saamisen"
        Emme saa koskaan tietää kuinka monelle kysyjälle virkanilkit on syöttäneet pajunköyttä ja hakemus on jäänyt kokonaan tekemättä. Ainakin kuntien sossuissa on varmaan tehty paljon laittomia hylkypäätöksiä mökin omistajille, kiinni ei jää ellei asiakas valita. Ja jos asiakas valittaakin ja voittaa hallinto-oikeudessa niin virkanilkeille ei käytännössä koidu mitään seurauksia siitä olivatpa sitten puhuneet kuinka p*skaa hyvänsä tai tehneet täysin laittoman päätöksen.


    • justice-has-to-happen

      " kirjeessä kerrottiin että voinko realisoida kesämökin?"

      Voit vastata tuohon, että vaikkahaluaisin myydä kesämökin, niin en kuitenkaa voi myydä sitä. Selityksenä voi olla, että kesämökki on perikunnan hallussa ja perikunta ei ole yksimielinen kesämökin myynnistä. Saattavat periä toimeentulotuen jälkikäteen mutta tuohonkaan ei ole pakko suostua vaan sossujen on anottava lupaa hallinto-oikeudelta periäkseen mökin myynnistä tulevaisuudessa toimeentulotukeen myönnetyt varat.

      • 167-176

        " Selityksenä voi olla, että kesämökki on perikunnan hallussa ja perikunta ei ole yksimielinen kesämökin myynnistä. "
        Ei kannata tuolla tavalla valehdella siitä jää kiinni. Voi siis vastata vaikka "voin mutta kun en myy" tai vaikka "en voi". Päätös mökin myymisestä on viime kädessä sen omistajan joka voi vaikka lahjoittaa sen kenelle hyvänsä eikä virkanilkit sille mitään mahda ja kitinä loppuu samalla. Mökin voi myydä vaikka eurolla jolloin tosin ostaja saattaa joutua maksamaan lahjaveroa joka tuossa aikaisemmin kerrotun mukaan on satasen paikkeilla mutta silloin Kela saa takaisin perittyä siitä vain sen euron.


      • kysyn-vaan-123
        167-176 kirjoitti:

        " Selityksenä voi olla, että kesämökki on perikunnan hallussa ja perikunta ei ole yksimielinen kesämökin myynnistä. "
        Ei kannata tuolla tavalla valehdella siitä jää kiinni. Voi siis vastata vaikka "voin mutta kun en myy" tai vaikka "en voi". Päätös mökin myymisestä on viime kädessä sen omistajan joka voi vaikka lahjoittaa sen kenelle hyvänsä eikä virkanilkit sille mitään mahda ja kitinä loppuu samalla. Mökin voi myydä vaikka eurolla jolloin tosin ostaja saattaa joutua maksamaan lahjaveroa joka tuossa aikaisemmin kerrotun mukaan on satasen paikkeilla mutta silloin Kela saa takaisin perittyä siitä vain sen euron.

        OK tuohon mökki asiaan. Mites tällainen juttu, että jos kuolinpesän osakkailla on rahaa realisoimattomana kuolinpesässä, niin voisiko yksi kuolinpesän osakkaista luopua osuudestaan rahoihin esim. lahjoittamalla rahat (5000€) yhdelle kuolinpesän osakkaan työssäkäyvälle tyttärelle. Toki lahjaverot maksetaan jos summa on tarvis. Lahjoituksen jälkeen sitten menisi anomaan toimeentulotukea. Voisiko sossu kaivaa asian esiin esim. perukirjasta ja kysellä rahojen perään ja kenties ei myöntäisi toimeentulotukea kun ei ole enää rahoja tilillä.


      • Lawetorder
        kysyn-vaan-123 kirjoitti:

        OK tuohon mökki asiaan. Mites tällainen juttu, että jos kuolinpesän osakkailla on rahaa realisoimattomana kuolinpesässä, niin voisiko yksi kuolinpesän osakkaista luopua osuudestaan rahoihin esim. lahjoittamalla rahat (5000€) yhdelle kuolinpesän osakkaan työssäkäyvälle tyttärelle. Toki lahjaverot maksetaan jos summa on tarvis. Lahjoituksen jälkeen sitten menisi anomaan toimeentulotukea. Voisiko sossu kaivaa asian esiin esim. perukirjasta ja kysellä rahojen perään ja kenties ei myöntäisi toimeentulotukea kun ei ole enää rahoja tilillä.

        Lahjoittaminen ei ole luopumista perinnöstä, vaan silloin on jos hän luopuu perinnöstä muiden osakkaiden hyväksi eli ei edes käytä määräysvaltaansakaan millään tavalla, se että lahjottaisi osuutensa, rahalliseksi muutettuna, on pesään ryhtymistä ja täten lasketaan tuloksi vaikka kuinka lahjottaisi, silloin ei voida laskea jos tuo pesän osuus ei ole hänen määrättävissä, mutta hänen tekemä lahjoitus on hänen määrättävissään.

        Selvensikö yhtään?


      • kysyn-vaan-123
        Lawetorder kirjoitti:

        Lahjoittaminen ei ole luopumista perinnöstä, vaan silloin on jos hän luopuu perinnöstä muiden osakkaiden hyväksi eli ei edes käytä määräysvaltaansakaan millään tavalla, se että lahjottaisi osuutensa, rahalliseksi muutettuna, on pesään ryhtymistä ja täten lasketaan tuloksi vaikka kuinka lahjottaisi, silloin ei voida laskea jos tuo pesän osuus ei ole hänen määrättävissä, mutta hänen tekemä lahjoitus on hänen määrättävissään.

        Selvensikö yhtään?

        Kun kerran kuolinpesä on olemassa niin perinnöstä pankkitilillä olevan rahan lahjoittaminen on kuitenkin laskettavaa tuloa toimeentulotuessa. Näin ymmärisin.

        Kuinkahan kauan tuollaisen lahjoituksen perinnöstä voi laskea tuloksi toimeentulotuessa kun esim. ryhtyy anomaan toimeentulotukea vasta 2 vuoden jälkeen lahjoituksesta.


      • Lawetorder
        kysyn-vaan-123 kirjoitti:

        Kun kerran kuolinpesä on olemassa niin perinnöstä pankkitilillä olevan rahan lahjoittaminen on kuitenkin laskettavaa tuloa toimeentulotuessa. Näin ymmärisin.

        Kuinkahan kauan tuollaisen lahjoituksen perinnöstä voi laskea tuloksi toimeentulotuessa kun esim. ryhtyy anomaan toimeentulotukea vasta 2 vuoden jälkeen lahjoituksesta.

        Jos nyt olen toimeentulotuki lain ymmärtänyt, niin siinä ei sillain ole rajaa, mutta muistaisin siitä olevan tulojen osalta päätöksiä hallinto-oikeuksilta kuinka pitkältä ajalta voidaan takautuvasti laskea.

        Laissa on kuitenkin määritelmä tulon suuruudesta ja ja kertaluontoisuudesta jotain, en ole nyt koneella niin en kykene tarkistaan kohtaa, mutta löydät finlex-sivustolta hakuna toimeentulotuki.

        Oma arvioni raakana olisi, että varmaan riittää ½ vuotta, riippuen summasta tietenkin eli 5000/6,mutta huomioiden se, että takautuvasta tulosta on päätöksiä ja kuinka ne voidaan laskea.


      • Lawetorder
        kysyn-vaan-123 kirjoitti:

        Kun kerran kuolinpesä on olemassa niin perinnöstä pankkitilillä olevan rahan lahjoittaminen on kuitenkin laskettavaa tuloa toimeentulotuessa. Näin ymmärisin.

        Kuinkahan kauan tuollaisen lahjoituksen perinnöstä voi laskea tuloksi toimeentulotuessa kun esim. ryhtyy anomaan toimeentulotukea vasta 2 vuoden jälkeen lahjoituksesta.

        Käteisenä voi lahjoittaa kätevästi ja voi laittaa noston kuolinpesän kuluihin, niin summa pienenee, siis tilillä oleva ja jos on kuolinpesäntilistä, niin sitähän ei edes voi laskea kuolinpesän osakkaan varoiksi kuin vasta sitten kun jako on suoritettu


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3047
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2886
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2068
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1795
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1492
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe