Onko todistajilla yhtenäinen opetus

meikämasa

Niin. Siinä kysymys.

Miten yhtenäistä on ruotsin ja suomen haaratoimistokomitean veljen kanta paljon puhuttuun "karttamiseen"? Järjestön hierarkiasta pitää muistaa se, että haaratoimistojen ohjeistus ajaa yli paikallisten seurakuntien vanhimmiston kantojen yli.

Nyt jehovantodistajat sitten sössöttää, että raamattu on meidän korkein auktoriteetti. Joojoo tiedetään jo tämä fraasi, älkää jaksako! Olen nähnyt mikä on korkein auktoriteetti ja se ei ikävä kyllä ole raamattu. 10v kokemus. Ei sentään sen pitempi. Aluksi en tajunnut. Nyt vähän paremmin ja etenkin tarpeeksi, että erosin.

Niin siis leinonen ja mikä se ruotsalainen on nimeltää. Leinonen valehtelee. Miten niin? No harhaan johtaminen on valehtelemista. Puheluita on nauhotettu.... Kirjallisuus on luettavissa....

Vetää leinonen esiin tämän "asioiden sotkemis" kortin. Setäni kyseenalaisti joitain opetuksia ja kyseli äidiltäni, joka oli silloin jo "vannoutunut" jt vaikkei ollutkaan kasteella käynyt. Äiti sanoi, ettei asoita voi noin kärjistää. Setä vastas, että pakkohan se on. Ei sitä ymmärrä muuten. Äiti oli hiljaa...loppu eväät vastata. Nykyisin kastettu ja äkäinen mulle kun erosin.... joo..

Näiden veljien julkinen näkemys on ristiriidassa. Miksi? Johtuuko opetuksesta? Vai omasta tulkinnasta? Katsokaas kun englannista suomeksi käännetty on välillä vähän epätarkka. Esim. tutkittava vt 2017 helmikuu, Kuka johtaa jumalan kansaa nykyään kpl 12 alku.

"näkyjä jumalalta" "inspired".... Nämä on eri asioita. Henkeytetty=inspired. Näkyjä jumalalta=visions from god. Näky jumalalta on yksi hyvin pieni osa henkeytystä, jos raamattua tunnet. Mutta jos sanottais suoraan, että hallintoelin ei ole henkeytetty, mutta pyhä henki on auttanut ymmärtämään raamattua.... Hiihoo tämänhän vois jopa joku uninen salilla pilkkiessään tajuta. Siksi pitää pikkuse harhauttaa käännöksessä. Art of deception.

Joo sieltä vaan kattomaan ja lukemaan TÄMÄN VUODEN VT HELMIKUU ARTIKKELI: KUKA JOHTAA JUMALAN KANSAA NYKYÄÄN KPL 12-13 ENGLANNIKSI JA SUOMEKSI JW ORGISTA VAIKKA.

Tuliko selväks?

Erilainen opetus englanniksi ja suomeksi, eikö? Olisko jotain samankaltaista tapahtunu tässä leinoselle? Tuskin kun ITSE lukee veeteestä karttamisoppia. "Emme etsi tekosyitä olla tekemisissä erotetun kanssa hengellisissä, emmekä muissakaan yhteyksissä". Tähän kuuluu pallopelit, ateriat, vapaa aika jne. Niin ja osansa on konventtien haastatteluilla myös. Kiitellään uskollisuutta Jehovalle (köhköh järjestölle köhköh)

Tiedätte kyllä todistajat! Älkää nolatko itteänne väittämällä, ettei pidä paikkaansa! Onkohan joku teistä lukijoista tullut vastaan kylällä. Tunnetaanko? Kuin ilmaa...kokemusta on.

No ei pure minuun. Sen takia on helppo kirjoitella täälä. On ystäviä, joiden arvon tunnen vasta nyt oikeasti.

Se on säälittävää huomata, kuinka ihminen tulee sokeaksi omille ajatuksilleen ja itselleen. Toistelee vain tyhjiä fraaseja.... Ei tajua, mitä suustaan päästelee...

Tai sitten tämä hyyvin hyyvin tunnettu sanoihin juuttuminen. Sinä nyt sotket asioita, sanoo Leinonen. Itselläni kokemusta on kans. Sanat oli: "jos" ja "kun". Näihin vanhin juuttui keskustellessamme kiusallisista asioista. Olis pitäny sanoa "kun". Sanoin vahingossa "jos". Ei päässyt yli, koska kyseenalaistin tiettyjä asioita.

Tuota ruotsia kun en oikein osaa, niin voisko olla, että joku samankaltainen moka olis tullut. Niin kun nämä tiedottajat puhuu ristiin naapurimaissa. Aloin kulkea salilla 2006 loppuvuodesta ja tänä syksynä se loppui. En tunne järjestön historiaa tarkasti pidemmältä aikaa, mutta sukupolviopin muuttaminen kahteen kertaan 2006-2017 oli yksi syy eroamiseeni. Kattokaas 5.Mo 18:20-22! ja verratkaa järjestön profetointiin!

mikä se auktoriteetti olikaan JEHOVAN TODISTAJAT?

32

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On yhtenäinen opetus. Se menee pääpiirteissään näin. Kun ilmaantuu höynäytettäväksi haluava henkilö, niin varmistutaan että rahuskia löytyy. Sitten lyödään halolla nuppiin. Yleensä tollouden lähtötaso on niin hyvä, että kerta riittää. Sitten aletaan syöttää urakalla verbaalista ja kirjallista pajunköyttä ad nauseam. Ja kas kohta on kelpo jt jakamassa vt-lehtiä ja puhumassa potaskaa kunniallisille ihmisille.

    • triplako

      "mutta sukupolviopin muuttaminen kahteen kertaan 2006-2017 oli yksi syy eroamiseeni"

      Kiinnostais tietää miten oppia on taas säädetty? Varaudutaanko kenties triplasukupolveen. Huomataankin että kahden sukupolven välissä on vielä yksi.

      • meikämasa

        Pääpiirteissään näin:

        Kun aloin käydä salilla 2006, oli voimassa: 1914 Syntyneet ei katoa kaikki, ennen loppua. Puhutaan siis kaikista ihmisistä, riippumatta siitä on jt vai ei.

        Tullaan vuoteen 2008 VT 15/2 "Mitä kristuksen läsnäolo merkitsee sinulle?" kpleet 12-15
        Nyt oppi koskee vain Jehovantodistajia ja vielä täsmennyksenä VAIN VOIDELTUJA. On kiinnostavaa, että 1914 syntyneistä ei puhuta mitään. Vain siitä, että Jeesus on kuninkaana tuosta vuodesta alkaen. Lue itse artikkeli ja korjaa jos jotain jäi huomaamatta mulla!
        Vuosikirjojen raporttien mukaan ainakin 06-07 alkaen voideltujen määrä on kasvanut koko ajan.

        Sitten tämä mun tiedon mukaan viimeisin: VT 2010, 15/6 Rakkauden yhdistämiä - vuosikokousraportti. Sielä on se osittain samaan aikaan sukupolvi, jota SPLANE myös selittää broadcastingissa fläppitaululla.

        Siis näin: 1914 syntyneet, ei vaiskaan, pelkätvoidellut, ei vaiskaan, osittain samaan aikaan olemassa olevat sukupolvet. Oppimuutokset vuosilta 2006-2010

        mikähän on seuraava ei vaiskaan.

        Ray franz näköjään tiesi tämän jo silloin, että hallintoelimen pitää pystyä jotenkin erottamaan 1914 sukupolvi ja lopun tuleminen toisistaan. Viimeisimmässä opissa riittää virtaa karkeasti jonnekin 2060 luvulle palttiarallaa. Siksi ei ole odotettavissa, että se muuttuisi. Sopii kuvioihin...

        1914 opin kumoaminen ei käy heille millään, koska sen varaan on laskettu kaikki uskollisen ja ymmärtäväisen orjan auktoriteetti. Eli järjestön ja hallintoelimen auktoriteetti.

        Paitsi, että auktoriteetti meni jo raamatun mukaan. Jiiteet sanovat, kuten raamattuki, että on kokonaan henkeytetty ja hyödyllinen. Ja mitäs sanotaankaan 5.MO 18:20-22? Kai tämäkin kohta on sitten henkeytetty ja hyödyllinen?...VAI?

        Ei ole todistajat sen kummempia kuin muutkaan. Poimivat rusinat pullasta kuin jakeet raamatusta....


    • meikämasa 19.10.2017 11:34

      <>Kun aloin käydä salilla 2006, oli voimassa: 1914 Syntyneet ei katoa kaikki, ennen loppua. Puhutaan siis kaikista ihmisistä, riippumatta siitä on jt vai ei.><

      Itse asiassa tuo Vt-seuran 70 ja enintään 80 -vuotiaaksi elävä 1914-sukupolvi, jonka ei tullut kadota, poistettiin opetuksesta 1. marraskuuta 1995 päivätyn Vt-lehden kirjoituksella.

      Tuo kuriton sukupolvi oli elinkaareltaan aluksi 40 vuotta ja niinpä loppua odoteltiin mm. vuodelle 1954 (1914 40), mutta vuonna 1952 otettiin käyttöön 70-80 vuotta . (w52 Sept. 1 p. 542-543)

      <>Tullaan vuoteen 2008 VT 15/2 "Mitä kristuksen läsnäolo merkitsee sinulle?" kpleet 12-15><

      Vartiotorniseuran sukupolviopetuksen ’tarkentumisen’ lyhyt historia:
      Kuriton sukupolvi 1897-1927
      Voideltuja 1927-1942
      Kuriton sukupolvi 1942-2008
      Voideltuja 2008-
      Plus sitten vielä tarkennettiin voideltujen hullunhauska sarjaankytkentä, jolla voidaan ostaa loputtomasti jatkoaikaa, koska mitään todellista odotettua ei ole koskaan ollut havaittavissa.

      • Meikämasa

        Entäs sitten tämä ymmärrys iässä olevat v1914. Noin 15v silloin. Sitten ikäärajaa laskettiin ja lopulta tultiin 1914 syntyneisiin, jotka ei katoa. Tästä kerroin kentälläkin, eikä kukaan korjannut. Ei mitenkään.

        Vaimo muistaa tämän ymmärrysiässä, opetuksen. Myöhemmin muuttui kuten kaikki muukin.

        Olen jo luovuttanut. En pääse enää kärryille, mitä järjestö on mistäkin sanonu ja milloin. Kuumiaa vaan kiintolevy, jos yrittää. Tai emolevy kärähtää.

        Antaa olla. Mun lahjat on muualla, kuin järjestön opetuksen spekuloinnissa.
        Sanotaanko, että tulin tietämään tarpeeksi ratkaisua varten.

        Lets move on!


      • luottamusrakennettava
        Meikämasa kirjoitti:

        Entäs sitten tämä ymmärrys iässä olevat v1914. Noin 15v silloin. Sitten ikäärajaa laskettiin ja lopulta tultiin 1914 syntyneisiin, jotka ei katoa. Tästä kerroin kentälläkin, eikä kukaan korjannut. Ei mitenkään.

        Vaimo muistaa tämän ymmärrysiässä, opetuksen. Myöhemmin muuttui kuten kaikki muukin.

        Olen jo luovuttanut. En pääse enää kärryille, mitä järjestö on mistäkin sanonu ja milloin. Kuumiaa vaan kiintolevy, jos yrittää. Tai emolevy kärähtää.

        Antaa olla. Mun lahjat on muualla, kuin järjestön opetuksen spekuloinnissa.
        Sanotaanko, että tulin tietämään tarpeeksi ratkaisua varten.

        Lets move on!

        Hasta_Luego on pelkästään täällä lukemani perusteella Suomen ykköstietäj(i)ä Jehovan todistajain koko toiminnan osalta. Oman käsitykseni mukaan rivitodistajat eivät ole oikeasti lainkaan perillä liikkeen historiasta. Nähtävästi se uusin näkemys, mikä hallinnolta saadaan on a) odotettu ja b) ainoa oikea tieto. Olen kuullut todistajan suusta, että "sitä oikein odottaa" opin tarkentumista (uutta valoa) esim. konventeissa.

        Järjestöä sen ympäriltä tuntevilla on myös paljon odotettua sanottavaa. Nuoret ovat jo koulussa lähtökohtaisesti niin moniuskonnollisen ja -kultturisen toveripiirin ympäröimänä, että jatkuvasti ruohonjuuritoimintaansa näivettävä Vartiotorni myy eioota nuorisolleen. Onko skandaalit tehneet hallinnosta allergisen kaikelle lapsi- ja teinimateriaalille?

        Miten saisimme vietyä kaivattua sanaa salien sisäpuolelle? Fotokopiofanin idea on varmasti Jehovan todistajakeskeinen ja tehokas täsmäase. (control-f fotokopiofani) Vanhojen julkaisujen tekstit saavat todistajan defenssit laukeamaan vaikkei himmentynyttä kirjaa edes avaisi. Sen esiin ottaminen esim. jälkikasvun seuratessa riittaa.

        Täällä kirjoittaminen on tehokasta ja Google tuo nuoret käväisemään täälläkin vähän väliä. Jokainen kirjoitus on arvokas, niin puolesta kuin muulla tavalla. Keskustelu on niin vierasta monelle todistajalle, että jo sen näkeminen on askel eteen päin. Keskustelu on täällä myös yhä asiallisempaa ja asiantuntevampaa, kiitos entisten todistajien!

        Kaikenlainen myötatunto todistajia kohtaan on oltava kaiken keskiössä. Kuten Meikämasa linjasi, että mitään dissauskampanjaa todistajat eivät enää kaipaa! Lapsia on kiusattu koulussa usein vähintään yhdeksän vuotta! Rikki mennyt todistaja on laastaroitava ja vieläpä puhallettava tulehtunut mieli toipumaan.

        Netti on auki aina. Miten saamme Jehovan todistajat kohtaamaan halukkaasti heidän ympärillään olevat hyvää tarkoittavat ihmiset?


      • Meikämasa kirjoitti:

        Entäs sitten tämä ymmärrys iässä olevat v1914. Noin 15v silloin. Sitten ikäärajaa laskettiin ja lopulta tultiin 1914 syntyneisiin, jotka ei katoa. Tästä kerroin kentälläkin, eikä kukaan korjannut. Ei mitenkään.

        Vaimo muistaa tämän ymmärrysiässä, opetuksen. Myöhemmin muuttui kuten kaikki muukin.

        Olen jo luovuttanut. En pääse enää kärryille, mitä järjestö on mistäkin sanonu ja milloin. Kuumiaa vaan kiintolevy, jos yrittää. Tai emolevy kärähtää.

        Antaa olla. Mun lahjat on muualla, kuin järjestön opetuksen spekuloinnissa.
        Sanotaanko, että tulin tietämään tarpeeksi ratkaisua varten.

        Lets move on!

        Meikämasa 19.10.2017 14:11

        ><Entäs sitten tämä ymmärrys iässä olevat v1914. Noin 15v silloin. Sitten ikäärajaa laskettiin ja lopulta tultiin 1914 syntyneisiin, jotka ei katoa.><

        Joo, tää on sitä kuuluisaa pakkorakoa, jonka paineessa oli ostettava aikaa ja kun ei voinut mennä syntymää taaemmaksi, niin 1914 80=1994. Sikäli olisi mielenkiintoista tietää miksi muutos tuli vasta 1995 marraskuussa ja millaisia keskusteluja oppisorvaamossa on käyty sen vuoden aikana kun opetus oli tyhjän päällä.

        <>Tästä kerroin kentälläkin, eikä kukaan korjannut. Ei mitenkään. ><

        Mä voisin kirjoittaa pienen kirjasen keskusteluistani, joissa jt on ollut pihalla kuin lumiukko ja/tai valehdellut mulle päin naamaa.. Kerran oli kyse juuri tästä sukupolvesta, jt lainaili vanhaa materiaalia ja kun sanoin, että tuota opetusta on muutettu ja ilmoitin päivämäärän, niin jt viittasi edelleen vanhaan vuosikirjaansa ja sanoi "mutta näin täällä lukee". Tunsin syvää myötähäpeää tätä jehovantodistajaa kohtaa, joka on oman käsityksensä mukaan vakavissaan opettamassa Raamatun totuutta, mutta lukee orjallisesti Vt-opetusta, joka oli hapantunut vuosia aiemmin. Ei siis minkäänlaista kokonaiskuvaa edustamansa kultin menosta.

        <>Vaimo muistaa tämän ymmärrysiässä, opetuksen. Myöhemmin muuttui kuten kaikki muukin.><

        Tämä ymmärrysikäpelleily oli yksin jo niin häpeällinen, että olen antanut itselleni kertoa kahdesta kierrosviikon vanhimpain kokouksesta, jossa KP valehteli, ettei seura ole koskaan opettanut ymmärrysikää. Ja valehtelun hyväksymistä osoitti se, ettei kukaan uskaltanut olla rehellinen.

        Tämä selittää osaltaan sen miksi jo muutenkin vaikeita asioita ei haluta lähteä ruotimaan, saatikka korjaamaan toisen mokaa etenkään tilanteessa, jossa vastapuoli on ummikko ovenavaaja, jolle voi tarpeen vaatiessa valehdella suut ja silmät täyteen.

        <>Olen jo luovuttanut. En pääse enää kärryille, mitä järjestö on mistäkin sanonu ja milloin.><

        Itse en malta olla kirjoittelematta kun ensimmäisistä kokousmuistoista on lähemmäksi seitsemän vuosikymmentä.

        <>Mun lahjat on muualla, kuin järjestön opetuksen spekuloinnissa. ><

        Hilpeyttä elämään tuova harrastus tämä minullekin on ja huomaan tälle olevan tarvetta, koska aika ajoin saan aiheeseen liittyvää postia sekä erilaisia avunpyyntöjä.


      • luottamusrakennettava kirjoitti:

        Hasta_Luego on pelkästään täällä lukemani perusteella Suomen ykköstietäj(i)ä Jehovan todistajain koko toiminnan osalta. Oman käsitykseni mukaan rivitodistajat eivät ole oikeasti lainkaan perillä liikkeen historiasta. Nähtävästi se uusin näkemys, mikä hallinnolta saadaan on a) odotettu ja b) ainoa oikea tieto. Olen kuullut todistajan suusta, että "sitä oikein odottaa" opin tarkentumista (uutta valoa) esim. konventeissa.

        Järjestöä sen ympäriltä tuntevilla on myös paljon odotettua sanottavaa. Nuoret ovat jo koulussa lähtökohtaisesti niin moniuskonnollisen ja -kultturisen toveripiirin ympäröimänä, että jatkuvasti ruohonjuuritoimintaansa näivettävä Vartiotorni myy eioota nuorisolleen. Onko skandaalit tehneet hallinnosta allergisen kaikelle lapsi- ja teinimateriaalille?

        Miten saisimme vietyä kaivattua sanaa salien sisäpuolelle? Fotokopiofanin idea on varmasti Jehovan todistajakeskeinen ja tehokas täsmäase. (control-f fotokopiofani) Vanhojen julkaisujen tekstit saavat todistajan defenssit laukeamaan vaikkei himmentynyttä kirjaa edes avaisi. Sen esiin ottaminen esim. jälkikasvun seuratessa riittaa.

        Täällä kirjoittaminen on tehokasta ja Google tuo nuoret käväisemään täälläkin vähän väliä. Jokainen kirjoitus on arvokas, niin puolesta kuin muulla tavalla. Keskustelu on niin vierasta monelle todistajalle, että jo sen näkeminen on askel eteen päin. Keskustelu on täällä myös yhä asiallisempaa ja asiantuntevampaa, kiitos entisten todistajien!

        Kaikenlainen myötatunto todistajia kohtaan on oltava kaiken keskiössä. Kuten Meikämasa linjasi, että mitään dissauskampanjaa todistajat eivät enää kaipaa! Lapsia on kiusattu koulussa usein vähintään yhdeksän vuotta! Rikki mennyt todistaja on laastaroitava ja vieläpä puhallettava tulehtunut mieli toipumaan.

        Netti on auki aina. Miten saamme Jehovan todistajat kohtaamaan halukkaasti heidän ympärillään olevat hyvää tarkoittavat ihmiset?

        luottamusrakennettava 19.10.2017 16:12

        <>Oman käsitykseni mukaan rivitodistajat eivät ole oikeasti lainkaan perillä liikkeen historiasta.><

        Minusta tuo 'lainkaan perillä' on vielä lievä ilmaus. Lähden siitä, ettei edes Vt-seuran vanha materiaali riitä luomaan kuvaa todellisesta menneisyydestä, vaan olisi luettava paljon muutakin kuin ainoastaan Vt-seuran desinfioitua kerrontaa.

        <> Nähtävästi se uusin näkemys, mikä hallinnolta saadaan on a) odotettu ja b) ainoa oikea tieto. Olen kuullut todistajan suusta, että "sitä oikein odottaa" opin tarkentumista (uutta valoa) esim. konventeissa.><

        Näin se on ollut niin kauan kuin itse jaksan muistaa, uutta valoa hypetettiin, eikä kukaan kysynyt milloin edellinen muutos aiheeseen tuli ja mikä se oli.

        <> Vanhojen julkaisujen tekstit saavat todistajan defenssit laukeamaan vaikkei himmentynyttä kirjaa edes avaisi.><

        Itse en noin ajattele. Mielestäni irtautuminen on samalla pohjalla kuin alkoholistin elämänmuutos, siis omaehtoinen halu muuttaa käytöstään. Ulkopuolelta tuleva "räksytys" ei juopon elämää muuta, taitaa vaan lisätä janoa.


      • jonnetohitetaan
        Hasta_luego kirjoitti:

        Meikämasa 19.10.2017 14:11

        ><Entäs sitten tämä ymmärrys iässä olevat v1914. Noin 15v silloin. Sitten ikäärajaa laskettiin ja lopulta tultiin 1914 syntyneisiin, jotka ei katoa.><

        Joo, tää on sitä kuuluisaa pakkorakoa, jonka paineessa oli ostettava aikaa ja kun ei voinut mennä syntymää taaemmaksi, niin 1914 80=1994. Sikäli olisi mielenkiintoista tietää miksi muutos tuli vasta 1995 marraskuussa ja millaisia keskusteluja oppisorvaamossa on käyty sen vuoden aikana kun opetus oli tyhjän päällä.

        <>Tästä kerroin kentälläkin, eikä kukaan korjannut. Ei mitenkään. ><

        Mä voisin kirjoittaa pienen kirjasen keskusteluistani, joissa jt on ollut pihalla kuin lumiukko ja/tai valehdellut mulle päin naamaa.. Kerran oli kyse juuri tästä sukupolvesta, jt lainaili vanhaa materiaalia ja kun sanoin, että tuota opetusta on muutettu ja ilmoitin päivämäärän, niin jt viittasi edelleen vanhaan vuosikirjaansa ja sanoi "mutta näin täällä lukee". Tunsin syvää myötähäpeää tätä jehovantodistajaa kohtaa, joka on oman käsityksensä mukaan vakavissaan opettamassa Raamatun totuutta, mutta lukee orjallisesti Vt-opetusta, joka oli hapantunut vuosia aiemmin. Ei siis minkäänlaista kokonaiskuvaa edustamansa kultin menosta.

        <>Vaimo muistaa tämän ymmärrysiässä, opetuksen. Myöhemmin muuttui kuten kaikki muukin.><

        Tämä ymmärrysikäpelleily oli yksin jo niin häpeällinen, että olen antanut itselleni kertoa kahdesta kierrosviikon vanhimpain kokouksesta, jossa KP valehteli, ettei seura ole koskaan opettanut ymmärrysikää. Ja valehtelun hyväksymistä osoitti se, ettei kukaan uskaltanut olla rehellinen.

        Tämä selittää osaltaan sen miksi jo muutenkin vaikeita asioita ei haluta lähteä ruotimaan, saatikka korjaamaan toisen mokaa etenkään tilanteessa, jossa vastapuoli on ummikko ovenavaaja, jolle voi tarpeen vaatiessa valehdella suut ja silmät täyteen.

        <>Olen jo luovuttanut. En pääse enää kärryille, mitä järjestö on mistäkin sanonu ja milloin.><

        Itse en malta olla kirjoittelematta kun ensimmäisistä kokousmuistoista on lähemmäksi seitsemän vuosikymmentä.

        <>Mun lahjat on muualla, kuin järjestön opetuksen spekuloinnissa. ><

        Hilpeyttä elämään tuova harrastus tämä minullekin on ja huomaan tälle olevan tarvetta, koska aika ajoin saan aiheeseen liittyvää postia sekä erilaisia avunpyyntöjä.

        Jos on epävarmuutta ollut tapaamillani aktiivitodistajilla oman Järjestön dokumentoitujen oppien osalta, (Vartiotornin vuolas "oppi"materiaali on erinomaisen tarkasti dokumentoitu ja tallennettu kaikkien luettavaksi nettiin mm. Barbara Andersons Watchtower Documents-sivustolle) horjuva todellisuus ihan omien asioidenkin esilletuonnissa on ollut joskus nähtävissä.

        Puhutaan helposti ihan mitä tahansa. Myös nuorten seurassa. Voi tietysti liittyä persoonallisuuteenkin, mutta rajamailla mennään, kun ei olla varmoja omasta työhistoriasta tai koulutustaustasta tai asuinoloista - tämä voi olla kyllä hyvin yksittäinenkin havainto, mutta useamman kuin yhden todistajan kanssa olen törmännyt tällaiseen hieman jopa epätoivoiselta kuulostavaan "oikean kuvan" antamiseen perheen ja vaikkapa suvun elämänvaiheista.

        On todella antoisaa olla samassa ketjussa ihmisten kanssa, joilla on todellista ymmärrystä Jehovan todistajista ihmisinä ja heidän toiminnastaan. Todistajuuden läpi käyneen kokemuksiin ja tietoon kiinni pääsy todistajanuorille olisi kipeästi kaivattua taustatukea ja pyyteetöntä olalletaputusta ilman luopioleimojen lyömistä väärällä hetkellä.


      • jonnetmukaan
        Hasta_luego kirjoitti:

        Meikämasa 19.10.2017 14:11

        ><Entäs sitten tämä ymmärrys iässä olevat v1914. Noin 15v silloin. Sitten ikäärajaa laskettiin ja lopulta tultiin 1914 syntyneisiin, jotka ei katoa.><

        Joo, tää on sitä kuuluisaa pakkorakoa, jonka paineessa oli ostettava aikaa ja kun ei voinut mennä syntymää taaemmaksi, niin 1914 80=1994. Sikäli olisi mielenkiintoista tietää miksi muutos tuli vasta 1995 marraskuussa ja millaisia keskusteluja oppisorvaamossa on käyty sen vuoden aikana kun opetus oli tyhjän päällä.

        <>Tästä kerroin kentälläkin, eikä kukaan korjannut. Ei mitenkään. ><

        Mä voisin kirjoittaa pienen kirjasen keskusteluistani, joissa jt on ollut pihalla kuin lumiukko ja/tai valehdellut mulle päin naamaa.. Kerran oli kyse juuri tästä sukupolvesta, jt lainaili vanhaa materiaalia ja kun sanoin, että tuota opetusta on muutettu ja ilmoitin päivämäärän, niin jt viittasi edelleen vanhaan vuosikirjaansa ja sanoi "mutta näin täällä lukee". Tunsin syvää myötähäpeää tätä jehovantodistajaa kohtaa, joka on oman käsityksensä mukaan vakavissaan opettamassa Raamatun totuutta, mutta lukee orjallisesti Vt-opetusta, joka oli hapantunut vuosia aiemmin. Ei siis minkäänlaista kokonaiskuvaa edustamansa kultin menosta.

        <>Vaimo muistaa tämän ymmärrysiässä, opetuksen. Myöhemmin muuttui kuten kaikki muukin.><

        Tämä ymmärrysikäpelleily oli yksin jo niin häpeällinen, että olen antanut itselleni kertoa kahdesta kierrosviikon vanhimpain kokouksesta, jossa KP valehteli, ettei seura ole koskaan opettanut ymmärrysikää. Ja valehtelun hyväksymistä osoitti se, ettei kukaan uskaltanut olla rehellinen.

        Tämä selittää osaltaan sen miksi jo muutenkin vaikeita asioita ei haluta lähteä ruotimaan, saatikka korjaamaan toisen mokaa etenkään tilanteessa, jossa vastapuoli on ummikko ovenavaaja, jolle voi tarpeen vaatiessa valehdella suut ja silmät täyteen.

        <>Olen jo luovuttanut. En pääse enää kärryille, mitä järjestö on mistäkin sanonu ja milloin.><

        Itse en malta olla kirjoittelematta kun ensimmäisistä kokousmuistoista on lähemmäksi seitsemän vuosikymmentä.

        <>Mun lahjat on muualla, kuin järjestön opetuksen spekuloinnissa. ><

        Hilpeyttä elämään tuova harrastus tämä minullekin on ja huomaan tälle olevan tarvetta, koska aika ajoin saan aiheeseen liittyvää postia sekä erilaisia avunpyyntöjä.

        Jos on epävarmuutta ollut tapaamillani aktiivitodistajilla oman Järjestön dokumentoitujen oppien osalta, (Vartiotornin vuolas "oppi"materiaali on erinomaisen tarkasti dokumentoitu ja tallennettu kaikkien luettavaksi nettiin mm. Barbara Andersons Watchtower Documents-sivustolle) horjuva todellisuus ihan omien asioidenkin esilletuonnissa on ollut joskus nähtävissä.

        Puhutaan helposti ihan mitä tahansa. Myös nuorten seurassa. Voi tietysti liittyä persoonallisuuteenkin, mutta rajamailla mennään, kun ei olla varmoja omasta työhistoriasta tai koulutustaustasta tai asuinoloista - tämä voi olla kyllä hyvin yksittäinenkin havainto, mutta useamman kuin yhden todistajan kanssa olen törmännyt tällaiseen hieman jopa epätoivoiselta kuulostavaan "oikean kuvan" antamiseen perheen ja vaikkapa suvun elämänvaiheista.

        On todella antoisaa olla samassa ketjussa ihmisten kanssa, joilla on todellista ymmärrystä Jehovan todistajista ihmisinä ja heidän toiminnastaan. Todistajuuden läpi käyneen kokemuksiin ja tietoon kiinni pääsy todistajanuorille olisi kipeästi kaivattua taustatukea ja pyyteetöntä olalletaputusta ilman luopioleimojen lyömistä väärällä hetkellä.


      • jonnetohitetaan kirjoitti:

        Jos on epävarmuutta ollut tapaamillani aktiivitodistajilla oman Järjestön dokumentoitujen oppien osalta, (Vartiotornin vuolas "oppi"materiaali on erinomaisen tarkasti dokumentoitu ja tallennettu kaikkien luettavaksi nettiin mm. Barbara Andersons Watchtower Documents-sivustolle) horjuva todellisuus ihan omien asioidenkin esilletuonnissa on ollut joskus nähtävissä.

        Puhutaan helposti ihan mitä tahansa. Myös nuorten seurassa. Voi tietysti liittyä persoonallisuuteenkin, mutta rajamailla mennään, kun ei olla varmoja omasta työhistoriasta tai koulutustaustasta tai asuinoloista - tämä voi olla kyllä hyvin yksittäinenkin havainto, mutta useamman kuin yhden todistajan kanssa olen törmännyt tällaiseen hieman jopa epätoivoiselta kuulostavaan "oikean kuvan" antamiseen perheen ja vaikkapa suvun elämänvaiheista.

        On todella antoisaa olla samassa ketjussa ihmisten kanssa, joilla on todellista ymmärrystä Jehovan todistajista ihmisinä ja heidän toiminnastaan. Todistajuuden läpi käyneen kokemuksiin ja tietoon kiinni pääsy todistajanuorille olisi kipeästi kaivattua taustatukea ja pyyteetöntä olalletaputusta ilman luopioleimojen lyömistä väärällä hetkellä.

        jonnetohitetaan 19.10.2017 17:40

        <>Todistajuuden läpi käyneen kokemuksiin ja tietoon kiinni pääsy todistajanuorille olisi kipeästi kaivattua taustatukea ja pyyteetöntä olalletaputusta ilman luopioleimojen lyömistä väärällä hetkellä. ><

        Itse näen tässä Sananlaskujen 4. luvun innoittamana kaksi pääasiallista elämäntapaa. Toinen kysyy asiallisesti ja toinen toistaa sokeasti Vt-liturgiaa, eikä vastaa huutoonsa. Ensin mainittu on keräilyharvinaisuus, jälkimmäisiä pääosa. Tällainen tilanne ei voi olla vaikuttamatta yleiseen kirjoittelutyyliin.


      • tunnehuolto

        Siihen on kiinnitettävä huomiota. Se on varmasti aivan keskeistä vuorovaikutuksessa ja luottamuksen rakentamisessa puolin ja toisin. Enemmän heijasteita poikkeavan mielipiteen omaavalta kuin tyrmäävää teilausta omasta suunnasta. Miten voisimme saada aikaan keräilyharvinaisuuksia? Mikä olisi hyvä lähestymistapa esim. sokeasti Vartiotornin oppeja puolustelevan ihmisen kohdalla, ettei kirjoittelutyyli jyräisi yli? Tai millään lailla loukkaisi ihmistä? Puhutaanhan me nyt kuitenkin todella syvälle käyvistä ja tunteisiin vaikuttavista asioista. Ilon kyyneleet eivät kovinkaan usein kohoa korostamaan tekstin kauneutta, rivelillä, joita täällä toisillemme tuotamme?


      • tunnehuolto kirjoitti:

        Siihen on kiinnitettävä huomiota. Se on varmasti aivan keskeistä vuorovaikutuksessa ja luottamuksen rakentamisessa puolin ja toisin. Enemmän heijasteita poikkeavan mielipiteen omaavalta kuin tyrmäävää teilausta omasta suunnasta. Miten voisimme saada aikaan keräilyharvinaisuuksia? Mikä olisi hyvä lähestymistapa esim. sokeasti Vartiotornin oppeja puolustelevan ihmisen kohdalla, ettei kirjoittelutyyli jyräisi yli? Tai millään lailla loukkaisi ihmistä? Puhutaanhan me nyt kuitenkin todella syvälle käyvistä ja tunteisiin vaikuttavista asioista. Ilon kyyneleet eivät kovinkaan usein kohoa korostamaan tekstin kauneutta, rivelillä, joita täällä toisillemme tuotamme?

        tunnehuolto 19.10.2017 19:04

        <>Siihen on kiinnitettävä huomiota. Se on varmasti aivan keskeistä vuorovaikutuksessa ja luottamuksen rakentamisessa puolin ja toisin.><

        Kaunis ajatus ja hienoa jos joku tuollaiseen aidosti kykenee.

        <>Enemmän heijasteita poikkeavan mielipiteen omaavalta kuin tyrmäävää teilausta omasta suunnasta. ><

        Olen peesannut jehovantodistajia jutuissaan ja se on johtanut ainoastaan omaan harmistumiseeni kun huomaan kuinka tietämättömänä/tyhmänä (tarpeeton yliviivattava) minua on pidetty, olen päätellyt asian kohtaamani valehtelun määrästä.

        <>Miten voisimme saada aikaan keräilyharvinaisuuksia? Mikä olisi hyvä lähestymistapa esim. sokeasti Vartiotornin oppeja puolustelevan ihmisen kohdalla, ettei kirjoittelutyyli jyräisi yli?><

        Siitä vaan miettimään, itse olen kokeillut eri tyylejä ja mitä enemmän olen myötäillyt, sitä tyhmemmäksi minut tunnutaan rankkaavan. Tarkoitan tällä sitä, että jehovantodistajat yltävät uskomattoman epäloogisiin suorituksiin. Pakkohan se nyt on oivaltaa kun itse on samassa harhassa aikoinaan toistellut epäloogisuuksia.

        <>Puhutaanhan me nyt kuitenkin todella syvälle käyvistä ja tunteisiin vaikuttavista asioista.[/quote]

        Tottamooses, mutta yhtä lailla puhutaan myös hengellisestä ja henkisestä väkivallasta, karttamisesta ja veriuhreista, pedofilian peittelystä puhumattakaan. Tunnistautuessaan jehovantodistajaksi henkilö lähtökohtaisesti hyväksyy nuokin Vt-seuran menettelytavat.

        <> Ilon kyyneleet eivät kovinkaan usein kohoa korostamaan tekstin kauneutta, rivelillä, joita täällä toisillemme tuotamme? ><

        Jokainen vastaa omista teksteistään, itse pyrin perustelemaan kaikki muut näkemykseni, paitsi makuasiat ja se saa riittää osaltani. Kysyä voi jos jää jotain auki ja oikaista saa jos esitän jotain väärin. Sama kyselyoikeus liittyy kaikkien kirjoittajien teksteihin, jehovantodistajienkin.


      • Meikämasa
        Hasta_luego kirjoitti:

        luottamusrakennettava 19.10.2017 16:12

        <>Oman käsitykseni mukaan rivitodistajat eivät ole oikeasti lainkaan perillä liikkeen historiasta.><

        Minusta tuo 'lainkaan perillä' on vielä lievä ilmaus. Lähden siitä, ettei edes Vt-seuran vanha materiaali riitä luomaan kuvaa todellisesta menneisyydestä, vaan olisi luettava paljon muutakin kuin ainoastaan Vt-seuran desinfioitua kerrontaa.

        <> Nähtävästi se uusin näkemys, mikä hallinnolta saadaan on a) odotettu ja b) ainoa oikea tieto. Olen kuullut todistajan suusta, että "sitä oikein odottaa" opin tarkentumista (uutta valoa) esim. konventeissa.><

        Näin se on ollut niin kauan kuin itse jaksan muistaa, uutta valoa hypetettiin, eikä kukaan kysynyt milloin edellinen muutos aiheeseen tuli ja mikä se oli.

        <> Vanhojen julkaisujen tekstit saavat todistajan defenssit laukeamaan vaikkei himmentynyttä kirjaa edes avaisi.><

        Itse en noin ajattele. Mielestäni irtautuminen on samalla pohjalla kuin alkoholistin elämänmuutos, siis omaehtoinen halu muuttaa käytöstään. Ulkopuolelta tuleva "räksytys" ei juopon elämää muuta, taitaa vaan lisätä janoa.

        Sulla on lahja hasta luego. Olen samaa mieltä tästä addiktiosta. Järjestö tehtailee ja on mestari löytämään uskonnosta addiktoituvia ihmisiä. Ne vedetään mukaan. Olin vaikean elämäntilanteen takia sellainen itsekin n.10v sitten. Muistan myös kenttätyöstä alueellani, että käytäväkeskusteluissa juurikin näihin ihmisiin kohdistettiin erityis effortti. Mielestäni tässä todistajilla oli aito halu jelppiä niitä. Kiitoksen paikka heille, mutta järjestön todelliset kasvot tulee näkyviin vain harvoille siellä oleville. Ei välttämättä tiedä mitään, ennen kuin itse hakeutuu oikeuskomiteaan ja kokee sen ruljanssin. Toisia syyttömiä sitten vain heitetään bussin alle ilman mitn syytä. Senkin kuulin eräältä.

        On hienoa huomata, kun pinnan alla kytee jotain parempaa. Sen 10 v aikana totesin, että kytee järjestössäkin. Jotain pienempää ja jotain suurempaa yksilöistä riippuen. Kyllä niitäkin jotkut asiat vaivaa. Beteliä myöten, ei riipu asemasta. Aika näyttää...

        On se niinkin, että addiktoitunutta ei voi väkisin parantaa. Ojenna sille käsi, niin se sylkäisee siihen. Jotain tämän tapaista huomaan hasta luegon kokeneen. Harrastuksesi on hyvä by the way.

        Nukkumaankin välillä
        Öitä


      • Meikämasa kirjoitti:

        Sulla on lahja hasta luego. Olen samaa mieltä tästä addiktiosta. Järjestö tehtailee ja on mestari löytämään uskonnosta addiktoituvia ihmisiä. Ne vedetään mukaan. Olin vaikean elämäntilanteen takia sellainen itsekin n.10v sitten. Muistan myös kenttätyöstä alueellani, että käytäväkeskusteluissa juurikin näihin ihmisiin kohdistettiin erityis effortti. Mielestäni tässä todistajilla oli aito halu jelppiä niitä. Kiitoksen paikka heille, mutta järjestön todelliset kasvot tulee näkyviin vain harvoille siellä oleville. Ei välttämättä tiedä mitään, ennen kuin itse hakeutuu oikeuskomiteaan ja kokee sen ruljanssin. Toisia syyttömiä sitten vain heitetään bussin alle ilman mitn syytä. Senkin kuulin eräältä.

        On hienoa huomata, kun pinnan alla kytee jotain parempaa. Sen 10 v aikana totesin, että kytee järjestössäkin. Jotain pienempää ja jotain suurempaa yksilöistä riippuen. Kyllä niitäkin jotkut asiat vaivaa. Beteliä myöten, ei riipu asemasta. Aika näyttää...

        On se niinkin, että addiktoitunutta ei voi väkisin parantaa. Ojenna sille käsi, niin se sylkäisee siihen. Jotain tämän tapaista huomaan hasta luegon kokeneen. Harrastuksesi on hyvä by the way.

        Nukkumaankin välillä
        Öitä

        Meikämasa 20.10.2017 0:18

        <>Olen samaa mieltä tästä addiktiosta. Järjestö tehtailee ja on mestari löytämään uskonnosta addiktoituvia ihmisiä. Ne vedetään mukaan. Olin vaikean elämäntilanteen takia sellainen itsekin n.10v sitten.><

        Tossa jokin aika sitten arvuuttelin hiljaa itsekseni mikä on saanut aikuisen miehen mukaan touhuun, Suomessa kun kasvu tulee jt-jälkikasvusta. Toista oli nuoruudessani, vaikka en huippuvuosia kyennyt vielä hahmottamaan. Toisen maailmansodan jälkeen oli muistaakseni kolme vuotta peräkkäin kasvua ylikin 20 %

        <>On se niinkin, että addiktoitunutta ei voi väkisin parantaa. Ojenna sille käsi, niin se sylkäisee siihen. Jotain tämän tapaista huomaan hasta luegon kokeneen. <>

        Jokainen maksaa hinnan tästä "opintomatkasta", jolle lapsesta laitetulla ei ole juurikaan mahdollisuuksia.


    • Patsimmujana

      meikämasa 18.10.2017 22:04

      "Onko todistajilla yhtenäinen opetus"

      -Mihinkä tällainen ajatus perustuisi ?
      Charles Russell sattui yksiin adventistien kanssa ja opetteli heiltä lahkonpitoa.
      Heiltä omaksumansa kantavin idea oli maailmanlopun ennustaminen, ja kun siinä epäonnistutaan, edustaa yhtenäisyyttä odottaminen, lopun lykkääminen.
      Lahkon toiminta vaatii johtamista, ja siihen löytyy halukkuutta mikäli on varallisuutta ja / tai tulovirtaa.
      Mutta johdon vaihtuessa tulee eri, erilainen ihminen, ja se merkitsee muutosta yhtenäisyyteen. Suurimmat lahkomuutokset tapahtuivatkin kun Russell siirtyi ajasta ikuisuuteen, ja Rutherford tarttui remmiin, tästä voisi kirjoittaa romaanin.
      Mm. Russellin kirjoitettiin johtavan lahkoa tuonpuoleisesta, lahko-omistus ratkaistiin käräjillä, osa entisistä lahkolaisista jäi vanhan tutun uskonnollisuutensa varaan raamatuntutkijoiksi, jolloin Rutherford myös otti nimen jehovantodistajat.
      Että sillai

    • påminnelse

      Kirjoittelettepa mitä tahansa, on miljoonia, jotka todistavat elämällään aivan toista.
      Kun ajattelemme, että kaiken takana on kuitenkin kaikkeuden viisain ja älykkäin persoona, Jehova Jumala. Siksi Raamatussa huudahdetaan: "Oi sitä Jumalan viisauden syvyyttä."
      Viisaus ei ole samaa kuin tieto. Tietokoneet voivat tallentaa valtavasti tietoa, mutta kukaan ei varmaan sano niitä viisaiksi. Tieto ja viisaus liittyvät silti toisiinsa (Sananlaskut 10:14 ) Täsmällinen tieto on välttämätöntä tosi viisaudelle.
      Jehovalla on rajattomasti tietoa. Hänellä on lukemattomien vuosimiljoonien kokemus asioista. Raamatussa sanotaan: "Eikä ole yhtään luotua, joka ei ole ilmeinen hänen katseelleen, vaan kaikki on alastonta ja täysin paljastettua hänen silmilleen, jolle meidän on tehtävä tili.
      Hän haluaa, että myös lapsemme hankkivat tietoa tuosta viisaudesta.
      Hän on antanut meille tahdonvapauden, ja hän tuntee mielihyvää nähdessään, että teemme viisaita valintoja elämässämme. Mikä tieto ja viisaus voisi olla parempaa kuin se, joka on lähtöisin kaiken Luojalta? Eikö ihmisen itse pitämä viisaus ole tuonut paljon ongelmia maailmaan, kuten olosuhteet maailmassa osoittavat. Jumalan viisaiden ohjeiden sivuuttaminen ratkaisuissa ei tule onnistumaan pitkässä juoksussa.
      Matt. 11: 19:sanoo: Viisauden todistavat vanhurskaiksi sen teot. Laajan tietämyksensä ja syvällisen ymmärtämisen pohjalta, Jehova tekee parhaat mahdolliset ratkaisut ja toteuttaa ne parhaalla mahdollisella tavalla.

      • Ymmärrätkö niin, että tieto voi muuttua toiseksikin aikain saatossa tai onko tieto sellaista, joka ei juuri muutu? Onko Raamattu tietoa? Ensimmäisistä luoduista juuri ihmispari sotkeutui. Toimiko se vastoin tietoa vai onko syntiinlankeemuksessa kyse vielä tyhmyydestä tai alkukankeudesta?

        Miten ihmisen viisaus on muuttunut tiedon määrän kasvaessa Adamin ja Evan ajoista vaikka meidän Google-aikaamme verrattuna?

        Onko Vartiotorniseura vaikuttanut saatavissa olevan tiedon laatuun tai täsmällisyyteen ja onko Vartiotorni vaikuttanut Jehovan todistajien viisauteen?


      • Meikämasa

        Hyvä kysymys? Perustelkoon vartsikkalaiset....


      • meikämasa

        No en ihmittele pätkän vertaa, jos vastausta ei kuulu. Teen siis sen tulkinnan tilanteesta, että eväät loppu. En ihmettelisi sitäkään, jos vastaa ohi kysymyksen. Todistajat on siitä tunnettuja. Muistan kenttätyössä ne tekniikat, kun otettiin sidestep ja puhuttiin ihan muusta. "puhu perustellen" kirjassa on näitä tekniikoita. Sieltä vaan kattomaan.

        Voit tietenkin osoittaa tämän vääräksi vastaamalla. Niin kato tulet vain nöyrästi alas sieltä omalta korokkeeltasi.

        Hylkää tämä ylemmyyden ajatus: En vastaa luopioryökäleille! Ne ei ansaitse tietoa yhtään enempää. Ei tämmönen omahyväisyys sinua palvele...

        Niin ja totta on, että suht koht onnellisia ihmisiä on myös todistajissa. Nyt onkin kyse niistä, jotka ei ole. Mitä sanot heille, jotka vielä on jäsenenä?

        Pliis jotain parempaa perustelua, kuin ne tyhjät lauseet jehovan järjestöstä. Tulen takaisin, jos onnistut...


      • meikämasa kirjoitti:

        No en ihmittele pätkän vertaa, jos vastausta ei kuulu. Teen siis sen tulkinnan tilanteesta, että eväät loppu. En ihmettelisi sitäkään, jos vastaa ohi kysymyksen. Todistajat on siitä tunnettuja. Muistan kenttätyössä ne tekniikat, kun otettiin sidestep ja puhuttiin ihan muusta. "puhu perustellen" kirjassa on näitä tekniikoita. Sieltä vaan kattomaan.

        Voit tietenkin osoittaa tämän vääräksi vastaamalla. Niin kato tulet vain nöyrästi alas sieltä omalta korokkeeltasi.

        Hylkää tämä ylemmyyden ajatus: En vastaa luopioryökäleille! Ne ei ansaitse tietoa yhtään enempää. Ei tämmönen omahyväisyys sinua palvele...

        Niin ja totta on, että suht koht onnellisia ihmisiä on myös todistajissa. Nyt onkin kyse niistä, jotka ei ole. Mitä sanot heille, jotka vielä on jäsenenä?

        Pliis jotain parempaa perustelua, kuin ne tyhjät lauseet jehovan järjestöstä. Tulen takaisin, jos onnistut...

        meikämasa 19.10.2017 20:59

        <>Tulen takaisin, jos onnistut... ><

        Tuossa mielessä mulla on lupaus palata keskustelemaan salille kun ja jos ensin osoitetaan vuoden 1914 raamatullisuus Raamatulla. Yhtään yrityksen poikastakaan ei ole ollut, enkä pidättele päivisin henkeäni tuota perustelua odotellen.


      • meikämasa kirjoitti:

        No en ihmittele pätkän vertaa, jos vastausta ei kuulu. Teen siis sen tulkinnan tilanteesta, että eväät loppu. En ihmettelisi sitäkään, jos vastaa ohi kysymyksen. Todistajat on siitä tunnettuja. Muistan kenttätyössä ne tekniikat, kun otettiin sidestep ja puhuttiin ihan muusta. "puhu perustellen" kirjassa on näitä tekniikoita. Sieltä vaan kattomaan.

        Voit tietenkin osoittaa tämän vääräksi vastaamalla. Niin kato tulet vain nöyrästi alas sieltä omalta korokkeeltasi.

        Hylkää tämä ylemmyyden ajatus: En vastaa luopioryökäleille! Ne ei ansaitse tietoa yhtään enempää. Ei tämmönen omahyväisyys sinua palvele...

        Niin ja totta on, että suht koht onnellisia ihmisiä on myös todistajissa. Nyt onkin kyse niistä, jotka ei ole. Mitä sanot heille, jotka vielä on jäsenenä?

        Pliis jotain parempaa perustelua, kuin ne tyhjät lauseet jehovan järjestöstä. Tulen takaisin, jos onnistut...

        Haluaisin selvän vastauksen ainakin tähän:

        "Jehovalla on rajattomasti tietoa. Hänellä on lukemattomien vuosimiljoonien kokemus asioista."

        Miksi sitten Vartiotorniseura on saanut viimeisen 130 vuoden aikana niin monenlaista tietoa esim. "voidelluista"?

        a) Jos Vartiotornin "Jehova" on todella noin kokenut vuosimiljoonainen jumala, luulisi ettei hän sekoilisi näin pahasti muutamana hassuna vuosikymmenenä juuri meidän aikanamme?

        b) Tietenkin on mahdollista, että tieto ei olekaan peräisin sieltä, mistä väitit sen olevan.

        c) Et varmaan halua spekuloida enempää sillä, että Vartiotorniseura olisi jotenkin muokannut "Jehovalta" suoraan saamaansa tietoa?

        Miten lukuisat oplliset muutokset voideltujen osalta ovat selitettävissä Vartiotornin lyhyen olemassaolon aikana?


      • Kysymys on nimimerkille påminnelse


      • påminnelse
        tunnehuolto kirjoitti:

        Kysymys on nimimerkille påminnelse

        Jehova ei sekoile koskaan. Hänellä on oma aikataulu asioille. Ihmiset voivat olla vajavaisia ja tehdä vääriä päätelmiä. Mutta olemme onnellisia nähdessämme osoituksia siitä, että hengellinen valo kasvaa yhä. Luotamme, että silloin toteutuu Sananlaskut 4:18: "Mutta vanhurskaiden polku on kuin se valo, joka kirkastuu kirkastumistaan täyteen päivään saakka."
        Luotamme hänen kykyynsä ja tapaansa hoitaa asioita ja pyydämme häneltä viisautta ymmärtää niitä. Mistä itse saisit tietoa ja ymmärrystä asioihin?

        Opetus tulee varmaan jatkumaan halki ikuisuuden ja noudattamalla niitä, todistamme nuhteettomuutemme hänelle.
        Jos jotain asiaa on vaikea ymmärtää, pyydä viisautta Jumalalta vilpittömin mielin sen ymmärtämiseen.
        Minkä avulla itse voit löytää vastauksia kysymyksiin, jotka askarruttavat.
        Raamattua on vaikea ymmärtää omin neuvoin ja sen vuoksi Jehova on varannut järjestönsä kautta apua, niinkuin Jeesus kertoi asettavansa ymmärtäväisen orjan jakelemaan ravintoa uskon huonekunnalle. Elämme yltäkylläisyydessä hengellisen tiedon suhteen.


      • Kysyin tätä epätietoisten lasten ja nuorten puolesta. Mitä minun olisi vastattava nuorelle, joka ihmettelee miksi Vartiotornin opetus esim. voidelluista on nykyisin täsyin erilainen kuin hänen vanhempiensa aikana?

        Voistko tutustua ensin näihin nuorten käyttämiin internetissä oleviin sivustoihin, esim. Wikipediaan, jossa Seuran opinmuutoksia käsitellään.

        Kun painotit jumalanne viisautta ja vuosimiljoonaista kokemusta, nuori todistaja kysyy, miksi jumalan ainoa tietokanava, 1900-luvulla perustettu Vartiotorni on omaksunut tästä vuosimijoonaisesta viisaudesta jatkuvasti uusia, muuttuvia, toisilleen täysin ristiriitaisia opetuksia? Ja levitellyt niitä yksi kerrallaan jumalta suoraan saatuna viisautena? Onko jehovien jumala dementoitut viimeisen 100 vuoden aikana täysin - vai onko vika ameriikan päässä?

        Opetusten jatkuvaa muuttumista ei ole löydettävissä Raamatusta. Vartiotornin näkemykset löytyvät vain Vartiotornin omista lehdistä ja kirjoista.

        Voisitko vastata nyt ihan omin sanoin ja osoittaa sen jälkeen Raamatusta ne paikat, mistä voimme löytää Vartiotornin kuusi (6) täysin erilaista opetusta "voidelluista"?

        Apua nuorten pelkoihin ja epäuskoon voidaan löytää parhaiten yhdessä. Haluaisin vielä kuulla Jehovan todistajan selityksen tässä yksittäisessä opinmuutoasiassa. Påminnelse, vastaisitko kysymykseen.


      • Paipapum
        påminnelse kirjoitti:

        Jehova ei sekoile koskaan. Hänellä on oma aikataulu asioille. Ihmiset voivat olla vajavaisia ja tehdä vääriä päätelmiä. Mutta olemme onnellisia nähdessämme osoituksia siitä, että hengellinen valo kasvaa yhä. Luotamme, että silloin toteutuu Sananlaskut 4:18: "Mutta vanhurskaiden polku on kuin se valo, joka kirkastuu kirkastumistaan täyteen päivään saakka."
        Luotamme hänen kykyynsä ja tapaansa hoitaa asioita ja pyydämme häneltä viisautta ymmärtää niitä. Mistä itse saisit tietoa ja ymmärrystä asioihin?

        Opetus tulee varmaan jatkumaan halki ikuisuuden ja noudattamalla niitä, todistamme nuhteettomuutemme hänelle.
        Jos jotain asiaa on vaikea ymmärtää, pyydä viisautta Jumalalta vilpittömin mielin sen ymmärtämiseen.
        Minkä avulla itse voit löytää vastauksia kysymyksiin, jotka askarruttavat.
        Raamattua on vaikea ymmärtää omin neuvoin ja sen vuoksi Jehova on varannut järjestönsä kautta apua, niinkuin Jeesus kertoi asettavansa ymmärtäväisen orjan jakelemaan ravintoa uskon huonekunnalle. Elämme yltäkylläisyydessä hengellisen tiedon suhteen.

        "..Raamattua on vaikea ymmärtää omin neuvoin , " ...-Ekä ole ; muuta hakemalla vain etsitään uutta korvasyyhyä oman mielen mukaiseksi hakemisella .
        miten raamattu sen kummempi on kuin jotkut näiden Piiloadventistien selityskirjat ?
        Ja jos oma pää ei ymmärrä tekstejä , niin mitä täytisen luotettavuutta jonkun vieraan selityksissä on ,
        Kirjoitus kertoo niistä , jotka " ovat aina opetusta saamassa ," - raamatun kirjat ovat kaikkein tutkituin asia maailmassa , Nyt Kvanttitieteen tutkijat sanovat, ettei Kvanttitieteessä ole mitään järkeä verrattuna nykytieteeseen ,
        Mutta jos tutkimus siihen lopetettaisiinn, eikä kukaan kysyisi miksi , niin siinä sitä oltaisiin sen Neulasen Mantan avoimen suun ääressä , niinkuin Kankkulan kaivolla ,
        meikäläinenkin käy Luterilaisessa kirkossa kesäisin , -.ei siksi , että olisin ev, Lut, vaan koska kirkko pestaa maailmank , taiteilijoita laulamaan kesäilloin gospelia ja Jazzia , myös käymme Suvilahden -Tuskakonserteissa uuntelemassa raskasta Rockia , välillä tarvii kunnon möykettä ,
        Silloin ei vain kurkistele siitä tynnyrintapista ,
        Tämä paljon puhuttu Jeshua mitätöi nuo Mooseksen heimolait , sanomalla , ettei " niin alussa ollut ,"
        KUn Apt, Paaulus jätti jäähyväiset alkuuseurakunnalle , hän sanoi , että hänen jälkeensä nousee " Väärää puhetta puhuvia miehiä " ,
        Miksi tätä ei ole huomioitu , vaan ajettu ilman jarruja historian alamäkeen ?


    • påminnelse

      Niinkuin nouseva aurinko valaisee yön pimeyden. Jehova on itse valon lähde, kuten Psalmit 36:9 kertoo. Niinkuin auringosta tuleva valo saa maan muodot tulemaan esiin ja näyttää ne yhä selvemmin, samoin ajan kuluessa lisääntyvä valo on auttanut Jehovan kansaa tekemään järjestöä, oppia ja moraalia koskevia parannuksia.
      Meillä on varmaan paljon tietoa tulossa erityisesti sitten, kun tuhatvuotiskausi alkaa ja ylösnousseita alkaa tulla esiin. Myös heille on kerrottava Jehovan ihmeellisyyksistä.

      • tonois

        Hyvä påminnelse.
        Kyseessä on Jehovan viestintäkanavaksi itsensä nimeämät opettajat. Miten ihmeeessä todistaja pääsee noin erinoimaisen tittelin yli kun opetus muuttuu jatkuvasti? Jehova itse valon lähde on muuttumaton? Voisitko kertoa miten pääset yli edellä mainitusta mahdottomuudesta?


      • Meikämasa

        Olen samaa mieltä valon lähteestä. Se ei muutu. Kysymys kuuluukin: Eikö profeetta siis näe sitä valoa? Tässä punnitaan onko selkärankaa myöntää selvä asia.

        Tieto tarkentuu. Helppo esimerkki tästä on newtonin painovoimateoria. Pitää paikkansa maapallolla ja voidaan luotettavasti laskea erilaisia asioita. Suuremmissa kokonaisuuksissa täytyy newtonin teorioita tarkentaa einsteinin suhteellisuus teorialla, jotta voidaan saada oikea tulos ja luotain sinne mihin se halutaan. Aikadilataatio, massan kasvu ym.

        Silti newtonin teoriaa ei ollut tarpeen hylätä kokonaan. On siis valoa, mutta vähän himmeämpää kuin suhteellisuusteorian kaavat. Tätä on tarkentuminen, valon kirkastuminen

        Tykkänään eri asia on sitten järjestön tyyli tehdä täyskäännöksiä edestakaisin samoissa opeissa. Vain yksi esimerkki on juuri tämä sukupolvioppi. Vuoron perään voidellut, maailmalliset kuka milloinkin on se sukupolvi. Järjestö on mennyt virheestä virheeseen mm. Tässä asiassa.

        Kysymys kuuluu: Jos entinen oppi on tarpeen hylätä kokonaan ja otta tilalle täysin uusi, oliko vanha oppi valoa ollenkaan? Onko se valon kirkastumista, kun selitykset etenevät virheestä virheeseen kerta toisensa jälkeen? Ei tämä ole jonkun luopioiden masinoima petkutus, vaan ihan rehellinen kysymys.

        Påminnelse! Pliis älä tanssi tämän kysymyksen ympärillä tuolla tyylilläsi. Kaivataa suoraselkäistä vastausta. Kuuntelin noita "vastauksia hengellisiin kysymyksiin" jt nä sen 10v. Aika nopeasti on kuultu se juttu, mikä teillä on ja täytyy sanoa, että kysymyksiä heräsi enemmän kuin sain vastauksia. Mun ajattelu ei sammunutkaan. Sitä vanhimmat todellisuudessa vaati oikeuskomiteassa sanomalla, että "hyväksyt vain uuden selityksen" . Tämä ei ole ymmärrystä, vaan ulkoa opettelua, lopulta oman ajattelun sammuttamista. Järjestö ajattelee puolestasi, älä kyseenalaista!

        Yksi vanhin sanoi toisessa yhteydessä, että hallintoelin on Jehovan kanava nykyään. Tuttua. Jatkoi vielä: Se sinun on tunnustettava!

        Vastaukseni on yksinkertainen. Ei käy. Totuus kiinnostaa enemmän, kuin seuran alati muuttuvat selitykset totuudesta.

        Harmi kun en nauhoittanut oikeuskomiteaani ja muita keskusteluja. Olisi helppoa nykypäivänä. No ehkä muut on minua viisaampia tässä... Päästään vähän kurkistamaan sinne, mihin grand majority of jt ei näe. Saattaa sieltä tulla ihan oikeaa poliisiakin kiinnostavaa matskua.


      • Meikämasa kirjoitti:

        Olen samaa mieltä valon lähteestä. Se ei muutu. Kysymys kuuluukin: Eikö profeetta siis näe sitä valoa? Tässä punnitaan onko selkärankaa myöntää selvä asia.

        Tieto tarkentuu. Helppo esimerkki tästä on newtonin painovoimateoria. Pitää paikkansa maapallolla ja voidaan luotettavasti laskea erilaisia asioita. Suuremmissa kokonaisuuksissa täytyy newtonin teorioita tarkentaa einsteinin suhteellisuus teorialla, jotta voidaan saada oikea tulos ja luotain sinne mihin se halutaan. Aikadilataatio, massan kasvu ym.

        Silti newtonin teoriaa ei ollut tarpeen hylätä kokonaan. On siis valoa, mutta vähän himmeämpää kuin suhteellisuusteorian kaavat. Tätä on tarkentuminen, valon kirkastuminen

        Tykkänään eri asia on sitten järjestön tyyli tehdä täyskäännöksiä edestakaisin samoissa opeissa. Vain yksi esimerkki on juuri tämä sukupolvioppi. Vuoron perään voidellut, maailmalliset kuka milloinkin on se sukupolvi. Järjestö on mennyt virheestä virheeseen mm. Tässä asiassa.

        Kysymys kuuluu: Jos entinen oppi on tarpeen hylätä kokonaan ja otta tilalle täysin uusi, oliko vanha oppi valoa ollenkaan? Onko se valon kirkastumista, kun selitykset etenevät virheestä virheeseen kerta toisensa jälkeen? Ei tämä ole jonkun luopioiden masinoima petkutus, vaan ihan rehellinen kysymys.

        Påminnelse! Pliis älä tanssi tämän kysymyksen ympärillä tuolla tyylilläsi. Kaivataa suoraselkäistä vastausta. Kuuntelin noita "vastauksia hengellisiin kysymyksiin" jt nä sen 10v. Aika nopeasti on kuultu se juttu, mikä teillä on ja täytyy sanoa, että kysymyksiä heräsi enemmän kuin sain vastauksia. Mun ajattelu ei sammunutkaan. Sitä vanhimmat todellisuudessa vaati oikeuskomiteassa sanomalla, että "hyväksyt vain uuden selityksen" . Tämä ei ole ymmärrystä, vaan ulkoa opettelua, lopulta oman ajattelun sammuttamista. Järjestö ajattelee puolestasi, älä kyseenalaista!

        Yksi vanhin sanoi toisessa yhteydessä, että hallintoelin on Jehovan kanava nykyään. Tuttua. Jatkoi vielä: Se sinun on tunnustettava!

        Vastaukseni on yksinkertainen. Ei käy. Totuus kiinnostaa enemmän, kuin seuran alati muuttuvat selitykset totuudesta.

        Harmi kun en nauhoittanut oikeuskomiteaani ja muita keskusteluja. Olisi helppoa nykypäivänä. No ehkä muut on minua viisaampia tässä... Päästään vähän kurkistamaan sinne, mihin grand majority of jt ei näe. Saattaa sieltä tulla ihan oikeaa poliisiakin kiinnostavaa matskua.

        "Tykkänään eri asia on sitten järjestön tyyli tehdä täyskäännöksiä edestakaisin samoissa opeissa. Vain yksi esimerkki on juuri tämä sukupolvioppi. Vuoron perään voidellut, maailmalliset kuka milloinkin on se sukupolvi. Järjestö on mennyt virheestä virheeseen mm. Tässä asiassa.

        Kysymys kuuluu: Jos entinen oppi on tarpeen hylätä kokonaan ja otta tilalle täysin uusi, oliko vanha oppi valoa ollenkaan? Onko se valon kirkastumista, kun selitykset etenevät virheestä virheeseen kerta toisensa jälkeen? Ei tämä ole jonkun luopioiden masinoima petkutus, vaan ihan rehellinen kysymys."

        Naulan kantaan! Nyt Påminnelse kerää itsesi ja vastaa Järjestösi nimessä! Nykyiset nuoret eroavat siinä teistä 1940-luvun nuorista, että me voimme tarkistaa netistä kymmenessä minuutissa, mitä nuorille syötettiin esim. 1968. Tai mitä esim. omien vanhempieni aikaan. Tai miten Sinä nyt yrität jälleen puhua jotakin Järjestöä puhdistavaa. Tarvitsemme yhdessä sinun apuasi.

        Kun painotit edellä jumalanne viisautta ja vuosimiljoonaista kokemusta, nuori todistaja kysyy, miksi jumalan ainoa tietokanava, 1900-luvulla perustettu Vartiotorni on opettanut eri lailla sekä jopa kokonaan uusia, muuttuvia, toisilleen täysin ristiriitaisia opetuksia? Ja levitellyt niitä yksi kerrallaan jumalalta suoraan saatuina viisauksina? Onko jehovien jumala dementoitut vanhuuttaan - vai onko vikaa vain ameriikan päässä?

        Opetukset oivar ole muuttuneet Raamatussa. Vartiotornin versiot löytyvät vain Vartiotornin omista lehdistä ja kirjoista.

        Voisitko lopultankin vastata nyt ihan omin sanoin ja tarvittaessa osoittaa Raamatusta ne paikat, mistä voimme löytää Vartiotornin kuusi (6) keskeisintä täysin erilaista opetusta "voidelluista"?

        Nyt olisi kysymys vain siitä, että miten parhaiten vastaisin sekavissa tunnelmissa olevalle todistajalapselle hänen epäilyksiinsä Vartiotornin luotettavuudesta. Juuri tämä "voidellut"-juttu tuntuu olevan hänelle tai hänen vanhemmilleen ylitsepääsemätön kompastuskivi. Osaisitko nyt auttaa meitä tässä asiassa, påminnelse?


    • Tarkastellen

      påminnelse 20.10.2017 1:00

      " Ihmiset voivat olla vajavaisia ja tehdä vääriä päätelmiä"
      -Väärin. Ihmiset ovat vajavaisia. ja tekevät vääriä päätelmiä. Vähentävä tekijä olisi koulutus, mutta vartiotorni neuvoo vanhempia painostamaan lapsensa jättämään opintien.

      "Mutta olemme onnellisia"
      -Onnittelen.

      " hengellinen valo kasvaa yhä"
      -Ei kun todistamaan. odotan vastausta.

      "" Luotamme, että silloin toteutuu Sananlaskut 4:18: "Mutta vanhurskaiden polku on kuin se valo, joka kirkastuu kirkastumistaan täyteen päivään saakka." ""
      -Vartiotorni opettaa jakeen väärin. Jae toteutuu koko ajan. Sinun osaltasi se toteutuu myöskin jakeen ehdolla, eli sinun tulee olla vanhurskas.

      "Luotamme hänen kykyynsä ja tapaansa hoitaa asioita ja pyydämme häneltä viisautta ymmärtää niitä. Mistä itse saisit tietoa ja ymmärrystä asioihin?"
      -Valehtelet. Sinä ehkä luotat vartiotorniin, mutta sinun on pakko ainakin näytellä siten, sillä muuten saat vähintäänkin mökötystuomion osaksesi.
      Ymmärrystä sinä et hae, vaan haet vastausta vartiotornista, jos et löydä, niin vaikenet.

      "Opetus tulee varmaan jatkumaan halki ikuisuuden"
      Ellei sitä lopeteta. Venäjä otti tärkeän askeleen. USA:ssa se voisi olla konkurssi vahingonkorvaustuomioiden vuoksi. Johtavan elimen jäsen, joka muuten ei ilkeä laittaa nimeään kirjoitustensa alle, ei luovuta kultarolexiaan ranteestaan vartiotornien vuoksi.

      "Raamattua on vaikea ymmärtää omin neuvoin"
      Sinulla on se vaikeus, että Raamattu on erilainen kuin vartiotorni.
      Vartiotorni on tähän varautunutkin kirjoittamalla, että UT on enimmiten tarkoitettu niille, jotka ovat kirjauttaneet itsensä taivaaseen menevien kortistoon (ja jotka vartiotorni nyt sanoo mielenvikaisiksi, kun menivät kijroittautumaan).
      Vielä vartiotorni on sanonut, että Raamatun lukeminen pelkästään johtaa pimeyteen.

      • Kallekiinnostunut

        Usein todistajat kirjoittavat kanssalahkolaisistaan, kuten yllä "olemme onnellisia"
        kuka tekee näitä tutkimuksia mistä nämä asiat selviävät, ja missä niitä saa lukea alkuperäisjulkaisuina ?

        Olen lukenut vain tutkimuksista, että todistajain lahkolaiset ovat
        -heikoimman koulutuspohjan omaava uskonnollinen yhteisö (USA:ssa)
        -Todistajien piirissä ovat mielenterveyden häiriöt yleisempiä kuin väestössä keskimäärin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe