Hybridi Yaris hajosi

KKHS

Ostin joku kuukausi sitten käytetyn Hybridi Yariksen, joka sitten eilen rupesi temppuilemaan.

Jarru, luisto, moottorivika ja hybridijärjestelmän vikavalo syttyi palamaan. Kun keli sattui kuivumaan, en päässyt kokeilemaan toimiiko ABS ja luistonesto. Kone käy koko ajan, vetävä sähkömoottori ei ilmeisesti toimi. Vakionopeuden säädin ei lähde päälle. Lataus kuitenkin toimii.

Ajattelin aloittaa keskustelun asiasta osotellessani että pääsen vikakoodit lukemaan. Onko vastaavia vikoja muilla esiintynyt Toyotan Hybrideillä? Olen pähkäillyt syypään olevan ABS-antureissa, joskaan en ihan varmaksi tiedä miten sähkömoottori siihen liittyy. Toisaalta vain jarrun vikavalo palaa muttei ABS:n

Erikoista on että noin monen vian, mukaanlukien yksi auton parhaista ominaisuuksista (vetävä sähkömoottori) ollessa pois käytöstä, jäljellä on todella hyvä auto jossa on vähän korkeampi kulutus.

29

3332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KKHS

      Aloitin itsekeksimäni vikasarjakejun.

      • KKHS

        Ei yhtään kenenkään muun pyynnöstä aloitettu.


    • 1.__Markkinat
      • 1.__Markkinat

    • KKHS

      Auto sitten korjasi itsensä matkalla korjaamolle. Käynnistäessä jarru- ja luistovalot olivat sammuneet. Sähkömoottori alkoi toimimaa kun varmistelin jyrkässä soramäessä ABS:n toimintaa. Liekö rytyytys vai mikä saanut palikat kohdalleen, mutta auto toimi niinkuin piti sen jälkeen. Vikakoodit 7ea ja 7e8. Pitää vielä tutkailla tarvitaanko jatkotoimia, vai oliko kyseessä joku satunnaisvirhe.

      Plussaa: Selvisin halvalla
      Miinusta: Epätietoisuus jäi

    • Tosikertomus

      Samat oireet -09 luxushybridissä kevyen jarruremontin jälkeen oman mokailun seurauksena. Molemmat etujarrusatulat olleet irti ja rupesin ilmaamaan toista muistamatta että toinen riippui langan varassa jousesta auton toisella puolella. Ilmattiin ja yhtäkkiä kuului plop yhden jarrumännän neljästä luiskahtaessa pois paikoiltaan. Aikamoinen homma saada mäntä takaisin paikoilleen männän suojakumia rikkomatta mutta onnistuihan sekin lopulta. Jarrut saatiin kokoon ja ilmattuakin ongelmitta mutta kun autolla lähti ajamaan, kojelauta oli täynnä varoitusvaloja ja ilmoituksia häiriöistä. Pois pelistä olivat mm.
      - abs
      - esp
      - sähköinen jarrutus
      - lataus jarrulla

      Lisäksi kojetaulussa ilmoitus jarrujärjestelmän häiriöstä

      Onneksi paikkakunnalle oli avattu uusi Motonet-korjaamo jossa tutkittiin ensin, tunnistiko uusi testeri auton. Tunnisti, alustanumeron perusteella. Sen jälkeen vain kuitattiin virheilmoitukset pois ja auto toimi taas kaikinpuolin normaalisti. Kirjoitin joskus aikaisemmin hybridin jarrujen, varsinkin takajarrujen, herkistelyn tarpeellisuudesta. Käytin jarrulevyt sorvissa ja hioin pienet olakkeet pois levyjen reunasta koska levyissä paksuutta riitti kevyesti. Samalla maalasin levyjen keskiosat kevyesti sinkkipölymaalilla ulkonäön takia koska levyt näkyvät vanteen läpi. Eteen uudet Brembon jarrupalat ja seuraavat 100tkm mennään pelkillä takajarrujen herkistelyillä. Olihan siinä hommaa mutta kokonaiskulut kaikkineen vain muutaman kympin luokkaa. Hirvittää ajatellakin mitä koko jarruremontti uusilla levyillä ym osilla olisi tullut ns. oikeassa korjaamossa maksamaan.

    • tosikertomuksia

      Tosikertomuksen tosikertomus..

    • KKHS

      Sama vika iski taas aika samanlaisessa tilanteessa, sähköajosta polttomoottorille siirtyessä. Erikoista että se poistui ihan samassa mäessä jarrutellessa kuin viimeksikin. Tällä kertaa saatiin ihan kelpo vikakoodikin ulos, joka viittasi nettihaun mukaan muuntaja vikaan, joka hybridissä tarkoittaa kuulemma yleensä hybridiakun ongelmaa. Vian poistuminen mäessä rytyyttäessä viittaa nähdäkseni kosketushäiriöön. Hirveästi ei tee mieli viedä merkkiliikkeeseen, mutta lienee pakko kun ei hybridijärjestelmiin juuri muutkaan koske.

    • tosikertomuksia

      Yariksen levyjen"sorvaajalle" sattuu aina eri akku ja softavikoja.

    • KKHS

      No niin, tänään sitten taas pärähti. Eikun vaimon avustuksella huussiin tsiikaamaan ja täyslaidallinenhan se oli tuoretta luomua housussa.

    • ei.koskaan.vikoja

      On hieno homma, että joka kylästä löytyy poppamies, joka osaa jo katseella korjata kalliinkin Tojon/Lexuksen kaikki viat ja vielä kertoa täällä niiden olleen trollia.

    • KKHS

      Sama vika iski kolmannen kerran. Tällä kertaa matkalla kaupunkiin, joten suuntasin saman tien merkkiliikkeeseen kyselemään lisää. Huollon aspa kävi parkkipaikalla katsomassa, ja kysyi voinko odottaa jonkin aikaa että huolto katsoo vikakoodin. Voin toki, mutta siinä meni puolitoista tuntia ennen kuin kukaan koodeja kerkesi katsomaan. Johtopäätös oli että akku on tullut tiensä päähän. Järkyttävää, vasta 200 000km valuttelua ja akku jo antaa periksi.

      Onneksi Toyota tarjoaa ilmaiseksi uuden. Loppu hyvin kaikki hyvin, mitä nyt kolme viikkoa pitää odottaa uutta akkua ja kuunnella tyhjäkäyntiä. Erikoisuus tyhjäkäynnissä muuten on se, että se taitaa toimia starttimoottorilla. Ainakaan putki ei savuta

      • 1.__Markkinat

        Toyota Hybrid Yaris autoissa ei ole ollut softavikoja. Eikä akkuvikoja.
        Ainoita ongelmia on ollut rengaspaineantureissa. Niitä on kaikissa muissakin autoissa.


      • ToivottavastiEtPety

        No ihan viattomia tietysti Toyotat ovat, eivätkä ruostu vaikka ammattilaiset ja tutkimukset niin sanoo.


    • jarrusorvi

      kateus tekee vikaa

      • JihuuMitäÄlykköjä

        Yaris on juuri sellainen auto joka aiheuttaa älyttömästi kateutta. Kenelläkään ei ole siihen varaa ja saatavuus ihan mahdoton.


    • 1.__Markkinat
    • ei.toimi.noin

      Kannattaisiko ensin tutustua tekniikkaan ja sitten vasta kyhäillä näitä provoja?

    • KKHS

      Auto kävi remontissa, joka meni siis maahantuojan piikkiin. En ole vielä vertauskelpoisesti testannut, mutta uuden akun kanssa toiminta vaikuttaa merkittävästi parantuneen auton hankinta-aikaan nähden. Toki sillä oli jo ajettu 200 000km siinä vaiheessa, eli ei uutta voinut odottaakaan. Sähköajomatka vaikuttaisi olevan pitempi, ja pelkällä sähköllä vääntö parempi. Tämä siitä huolimatta että nyt on alla talvirenkaat ja maassa sohjoa.

      Olen ihan huojentunut ettei ongelma ollut mikään mistä pitää itse pulittaa kauheita summia.

    • hieman.ontuu.tarina

      Ihan hyvä stoori, mutta kun nuo hybridit ei toimi ilman sähkömoottoria.

      • KKHS

        Kokeellisesti todettu että toimii. Ei myöskään ole mitään syytä miksi ei toimisi. E-cvt kykenee siirtämään voiman mihin suuntaan tahansa.


      • kukaan.ei.usko
        KKHS kirjoitti:

        Kokeellisesti todettu että toimii. Ei myöskään ole mitään syytä miksi ei toimisi. E-cvt kykenee siirtämään voiman mihin suuntaan tahansa.

        Kyllä jaksat jauhaa. Sähkömoottorit on oleellinen osa ”vaihteistoa”, joten jo sen vuoksi auto ei toimi pelkällä polttomoottorilla.


      • KKHS

        Sanoinkin että vetävä sähkömoottori lakkasi toimimasta. Laturi/startti sekä kaikki siitä alaspäin tuulettimiin ja pyyhkimiin edelleen toimi.


    • 4t5g24tf242g2g2g

      Johtunee kosteudesta, suolavedestä.. mersussa tekee samaa kosteilla keleillä..
      Luistonesto- ja abs keltainen valo alkaa palaa..

    • marmoritiski

      Hybrid Yaris vikasarja ei perustunut totuuteen. Maahantuoja ei ole vaihtanut yhtäkään hybridiakkua kyseiseen autotyyppiin.

      • KKHS

        Minun autoon vaihtoi. Tosin se oli 3 päivää ennen viestiäsi, joten tietosi ei liene niin tuoretta


    • OletteSäveltäjä

      Antitieto.

    • Aloitus_oli_selvästi

      Tojota-trollipojun kirjoitelma. Kovasti poju yritti asiallisen oloisesti selittää mutta sen nolot selitykset toki tunnetaan. Osaa kyllä olla asiallinenkin esim. sivupersoonanaan E220_CDI kirjoitellessaan. Ei kyllä kannattaisi kirjoitella mitään jos kompetenssi ei riitä mihinkään.

    • eijatkoon

      Eikös tämä kuuluisi jonnekin muualle aihealueelle? Nyt ei ole kyse edes pistokehybridistä. Tuossa Tojossa on about 2km ajomatkan akut.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe