Mikä Riihimäkeä närästää?

Realllisti

Mikä tämä tapaus Riihimäki oikein on?
En nyt tarkoita pelkästään talous sotkuja, vaan sitä järjetöntä uhoa ja kilpailua, jonka kohteeksi on valikoitunut Hyvinkää.

Riihimäen entinen johtaja oli suorastaan suuruudenhullu. Hän meni möläyttämään jokunen vuosi sitten valtakunnallisessa haastattelussa (MTV), että Hyvinkää tulee liittää Riihimäkeen, koska Riihimäki on seudun merkittävin talousveturi ja radan risteyspaikka! En uskonut, että ihan tuommoista hänen suustaan sentään kuulee. Keskiruokanen totaalisesti nolasi itsensä ja koko Riihimäen tällä puheellaan.
Yhtä epätoivoista mahtipaikkakunnan tavoittelua oli nämä kirjanpidon vääristelyt. Vääristellyt luvut antoivat virheellisen kuvan mm. yrityksille talouden todellisesta tilasta. Tämä vaikuttaa jotenkin siltä, että on yritetty näyttää Hyvinkäälle että kyllä Riihimäki on ihan kunnon kaupunki, jos ei parempikin.

Nyt on myös lehtien mielipideosiossa havaittavissa selkeää kateutta Hyvinkäätä kohtaan riihimäkeläisten suusta. Sanotaan Hyvinkään olevan "vauras" , "maailmannapa" , "New-York" , jolla rahkeita ja rahaa riittää törsätä kaikkeen tapahtumiin.

Olen kuullut sanonnan: "Mitä Hyvinkää edellä, sitä Riihimäki perässä". Tämä pitää kyllä hyvin paikkansa. Esimerkkejä on monia.
Hyvinkäälle rakennettiin ABC, - Riihimäelle piti saada myös, vaikka etäisyys saman väylän varrella on vain n. 10min.
Hyvinkäälle tuli Rekkarasti. Riihimäelle pitää saada myös. Jälleen saman väylän varteen, mutta etäisyyttä nyt enää n. 5min.
Hyvinkäälle saatiin IskelmäKesä - Festivaali. Riihimäelle piti saada myös. Eihän se käy, että samoilla festareilla käytäisiin ja joutuisi vielä alentua lähtemään Hyvinkäälle.
Hyvinkäälle HyvinkääLove. - Riihimäelle tottakai myös.
Ja lista jatkuu..

Mitä ihmeen uhoa ja suuruudenhulluutta tämä on, vai jotain kaunaa, tai kateutta?

Eikö Riihimäki voi hyväksyä sitä, että Hyvinkää nyt vaan on seudun keskus, vai onko siinä heidän mielestään jotain epäselvää. Ei mikään Nurmijärvi, tai Mäntsäläkään ym. uhoa mitään, vaikka toisissa porukkaa asuu enemmän, kuin Riihimäellä. Johtuuko se siitä, että Riihimäkeä kutsutaan kaupungiksi ja tämän varjolla sitten yritetään olla vähintäänkin parempia.

Tällä menolla Riihimäki vain nolaa itsensä lopullisesti. Yhteistyö ei kelpaa, siihen ei siellä alennuta. Mielummin tehdään omat päällekkäiset palvelut, vaikka ne tekisivätkin tappiota. Suuruudenhulluja näyttämisen halusta tehtyjä hankkeita on mennyt reisille (mm. "matkakeskus") Kaupoilla ja Sairaalassakin käydään mieluiten Hämeenlinnassa kymmenien kilometrien päässä, kun tultaisiin Hyvinkäälle.

On selvää, ettei Riihimäki kauaa pysy jaloillaan. Sekä maine, että talous on menossa kovaa vauhtia. Jos yrityksen täytyy valita näiden kahden väliltä, niin lopputulosta ei tarvitse arvailla.

13

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RaakaRipa

      Riihimäki on ihan hyvä paikka, riihimäkiläisille. Antaa heidän elää omaa pientä elämäänsä pää pensaassa keskenään.
      Hyvä esimerkki tästä on kun entinen kyläpäälliikkö kusetti kaikkia kirjanpidon poistokikkailullaan, niin häpeäpaaluun laitettiin mies joka ymmärsi mistä on kyse ja kertoi sen julki. Aivankuin tämä totuudenpuhuja olisi syyllinen kaupungin huonoon talouteen.

      Antaa heidän olla rauhassa ja lisääntyä keskenään.

    • Asukasss

      Kilpailee Hyvinkään kanssa, koska nimitys "kaupunki" niin velvoittaa. Ihan kuin pikku marketti ja supermarketti kilpailevat asiakkaista. Vielä kun osoittautuu, että toinen on kulissien takana kriisissä, niin mitä tapahtuu? Riihimäki ei voi kadota, kuten kauppa voi, mutta fuusio voi tulla ja iso kauppa saa enemmän pinta-alaa ja asiakkaita. Näin tulee käymään varmasti. Kilpailun tarkoitushan on, että jompikumpi voittaa ja saa kilpailijan pois. Sitähän siellä selvästi salaa toivotaan, kun on kilpailulinjalle lähdetty. Riihimäen liittäminen Hyvinkääseen voisi tuoda kaupungille paljon positiivistakin, kun näin lähekkäin olevat päällekkäiset palvelut yhdistettäisiin.

    • Sitä.ei.ylitetä

      Maakuntaraja on käytännössä suuri este monelle asialle. Hämeen puolella asiat hoidetaan Hämeenlinnassa ja terveyspuolella jopa Tampereella asti. Kepu pitää huolen että tämä maakuntabyrokratia Suomessa tulee vain kasvamaan, eikä kansalaisilla ole siihen mitään sanomista. Maakuntarajalla on henkinen "rautaesirippu" kylmän sodan mallia lainatakseni.

    • NaurettavaaTouhuaJo

      "Mitä Hyvinkää edellä, sitä Riihimäki perässä" .. Nyt tuorein esimerkki Biorex myös Riihimäelle, vaik ei täällä kaupungissakaan ole ollut muutamaa päivää pidempään! Kova usko koko seudun valloittamiseen sumeilematta kertaheitolla ja taas yksi epätoivoinen yritys ja konkurssi tulossa.. Riihimäen päättäjien kikkailut saaneet houkuteltua vissiin tämänkin.

    • JaskaSuorapuheinen

      Riihimäellä on ollut onnistunut työpaikkojen hankinta. Esim, Merkoksen alue. Hyvinkäällä ei saada millään moottoritien varteen työpaikkoja kuten erilaisia kauppoja. Jääräpäinen politiikka kaavoituksineen on karkoittanut mahdolliset kiinnostuneet naapurikuntiin. Sisäsiittoinen kauppakari- ja yrittäjäjärjestö ovat myrkyttäneet valtuuston toimintakyvyttömäksi ja heidän jääräpäisyyttään seuraa kaavoittajat. Horsman ja pajukon kasvu kertoo ohikulkijoille että nyt ollaan Hyvinkään kohdalla.

      • RaakaRipa

        Parasta mitä Hyvinkää on päättänyt että ei ole siirtänyt megamarketteja eikä suuremmin kauppoja moottoritien varteen vaan pitänyt ne keskustakortteleissa. Mainitse yksikin kauppa joka ei ole saanut tiloja Hyvinkäältä ja on vienyt ne Riihimäelle moottoritien varteen.


    • JaskaSuorapuheinen

      Korjataan. Pitää olla kauppakamari, ei kauppakari. Ärsyyntyminen aiheuttaa kirjoitusvirheitä.

    • Kauppakammari

      Kauppakamari on huono. Miksi sen nimi onkin Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari? Kuulostaa oudolta. Tarkoittaako, että ajaa enemmän Riihimäen asioita?
      Eikö täällä voisi olla kokonaan omaa kauppakamaria, vai miksi se Riihimäki on tähänkin sotkettu..

      Nythän kaupunki on ostanut itselleen maita kaupunginportin alueelta moottoritien varresta. Aikovat vissiin tehdä sinne päivittäistavarakaupan keskittymää, asuntoja, tms.

      • Kuulohavainto

        Riihimäelle on ainakin työpaikkoja saati juuri motarin varteen. Sinne on siirtynyt Hyvinkäältäkin teollisuutta. Saman pitäisi toimia täälläkin. Asuntoja en aivan motarin viereen laittaisi, koska siinä on melkoinen melu jatkuvasti. Sen voi todeta ihan kuuntelemalla vaikka Veikkarin kohdalla.


      • Kauppakammari

        Melua tosissaan on ja se kuuluu myös Talvisiltaan hyvin. Kuitenkin ainakin Vantaalla ja Jyväskylässä on tehty asuntoja valtateiden varsille ilman sen kummempia meluesteitä. Joko melu kuuluu sisään, tai sitten on erikoisrakenteiset seinät.
        Motarin varteen olisi kyllä hyvä saada jotain tehtyä. Se on ensimmäinen paikka, josta ulkopaikkakuntalaisillekin jää jotain mieleen. Nyt alue on melko mitäänsanomaton, tosin ei se Riihimäelläkään kovin kummoinen ole. Hämeenlinnassa on jo huomattavasti kaupunkimaisempi moottoritien ympäristö.


      • Kiinteistöosaaja
        Kauppakammari kirjoitti:

        Melua tosissaan on ja se kuuluu myös Talvisiltaan hyvin. Kuitenkin ainakin Vantaalla ja Jyväskylässä on tehty asuntoja valtateiden varsille ilman sen kummempia meluesteitä. Joko melu kuuluu sisään, tai sitten on erikoisrakenteiset seinät.
        Motarin varteen olisi kyllä hyvä saada jotain tehtyä. Se on ensimmäinen paikka, josta ulkopaikkakuntalaisillekin jää jotain mieleen. Nyt alue on melko mitäänsanomaton, tosin ei se Riihimäelläkään kovin kummoinen ole. Hämeenlinnassa on jo huomattavasti kaupunkimaisempi moottoritien ympäristö.

        Voisi ottaa mallia teollisuuspaikkojen sijoittamisesta esim. kehä 3.n varrelta. Kiinteistöt toimivat samalla melun pysäyttäjinäkin. Samalla näkyvät tielle kunnon mainokset tielle ja opastuskin siinä tulee näkyville. Hyvinkäällä näkyy yhden maatilan navetta ja Kuumolan risteyksessä kaksi huoltoaseman tornia. Tosin nyt toinen mainostaa kylmäasemaa. Kaavoitus ja tonttien markkinointi tökkii pahasti.


      • Kauppakammari

        Tuo on hyvin totta, että on käytännöllistä sijoittaa yrityksiä ja teollisuutta valtateiden varsille. Lisäksi työpaikalle pääsy helpottuu ja ulkopaikkakunnilta on helppo osata sinne.
        Navetan tms. olen myös nähnyt ja se näkyykin hyvin. Sillä ei tosin saada minkään näköistä houkuttavaa vaikutusta. Välillä oikein hävettää kun motaria ajelee.

        Tästä voidaan jatkaa tuolla : https://keskustelu.suomi24.fi/t/15060891/mita-kaupungista-puuttuu


    • riksu..sucks

      Otan osaa jo valmiiksi Hyvinkäälle. ...................

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe