En ole nähnyt Suomessa yhtään anarkistia.

viisastu_jo_tänään

'Anarkismi' on sisällöltään järkiköyhä. Se on ismi, joka syö lopulta itsensä. Miksi sitten on syntynyt Suomeenkin tällainen lauma, joka ihannoi anarkismia? Se on kuin muoti-ilmiö. Sisällön älykkyydestä viis, kunhan tunnetaan kollektiivisesti mielihyvää ja yhteenkuuluvuutta. Kansakunnan jälkijättöinen vähemmistö onkin löytänyt anarkismista itselleen laumaa kokoavan harrastuksen. Voivat yhdessä toimia vertaistukiryhmänä itselleen. Terapiamuotojahan on monia... bussien polttaminen, kukkaistutusten repiminen, nurkkiin kuseksiminen, ikkunoiden rikkominen ja törkeyksien huutelu. Mielihyvä (keinoista viis) onkin mielenterveydelle hyvä asia. Toiminta on kuitenkin ala-arvoista, jonka epäilen heidän kuitenkin jollakin tasolla tajuavan, koska eivät kehtaa olla julkisilla paikoilla peittämättä naamaansa. Miksi säälin anarkisteja? Koska he ovat teeskentelijöitä. Eivät he mitään anarkisteja ole. He ovat vandaaleja ja huligaaneja. Ei niillä ole käsitystä anarkiasta. Se on vain muotisana, joka toimii heille synonyyminä väkivallalle ja öykkäröimiselle. Eikä tarvitse pestä hiuksiaan.

Ohjeeni "anarkisteille": peskää tukkanne, sivistäkää itseänne, menkää töihin... kun lopulta se öykkäröinti sattuu oman leukaan.

5

867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JeesusAnarkristus

      Tiesithän että anarkismi on jo satoja vuosia vanha työväenliike? Se on siis kehittynyt ajalla jolloin se yhteiskunta tarkoitti feodalismia orjamarkkinoineen. Mikä nyky-yhteiskunnassa on niin merkittävissä määrin ja perustavanlaatuisesti muuttunut ettei anarkismille muka enää olisi tilausta? Edelleen kansalaiset ovat valtion ja markkinoitten orjia. Moni ei sitä huomaa kun meille on sentään osoitettu mahdollisuus ostaa isompi televisio ja nopeampi auto kuin naapurilla. Tosin useimmiten siihenkin tarvitsee rahaa velaksi joka on eräs orjuutuksen muoto. Raamatun Jeesus oli ensimmäinen anarkisti, tai ainakin ensimmäinen josta on kirjoitettu.

      • akjdshflkj

        Niin, mutta onkohan se näin todellisuudessa? Anarkisien koncepti vapaudesta on niin laaja, että koko ideologia kaatuu sen abstraktisuuteen. Anarkistit siivuttavat yhteiskunnan (tai kulttuurin) hyvät puolet ja toisaalta keskittyvät ainoastaan yksilön "luonolliseen" puhtauteen. Eli niiden resepti on kaataa koko yhteiskunta niin nämä "luonnolliset ja rakastavat" ihmiset saisivat elää vapaata, tasarvoista ja rauhallista elämää yhdessä. Totuus on kuiteinkin jotain muuta. Yhteiskunta ei ole täydellinen orjuuttaja, ja yksilö ei ole "luonnollisesti puhdas". Ilman kohtuullista sääntelyä, eläisimme helvettimäisessä kaaoksessa, missä ihmistet pelkäisivät toisinsa.


    • Kälättäjä

      En minäkään ole nähnyt yhtään anarkistia kun pukeutuvat mustaan kulkien lakki silmillä,huivi naaman edessä ja huppu päässä,mustissaan huutaen.
      Mutta olen kyllä nähnyt samaa nuorisoa kulkemassa huput alhaalla ilman kasvoa peittävää huiviaan samoissa mustissa vaatteissaan kuin anargoillessaan.
      Mitä?Tyhmiäkö ovat?
      Jokainen voi päätellä itse.

      • Bror-Erik1974odin-1Ac

        Kälättäjä tietysti ymmärtää asiat oman ymmärryksensä mukaan ja pukee ymmärtämättomyytensä nahnikan mustaan vihattavaksi ja se on ihan samoin okei ja da kuin kuin ihmisaivon järjenkäyttökin paraastansa!


      • Kälättäjä

        Joillakin on sentään oma mielipide toisin kuin laumakäyttäytmistä harrastavilla kivien heittäjillä,vaikkakaan eihän ne osu kuin ikkunoihin tähtäyksen kun peittää se musta huivi ja silmille valunut hupun hankaama liian iso kopio lippis,jossa kyllä on kokosäätö kunhan selvinpäin sitä kääntelee niin eiköhän sekin yhdessä etsien löydy.
        Tunnut olevan oikein venäjän taitaja,varmaankin sakkisi tulkki viinanhakureissuilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe