Kaupunginhallituksen askel oikeaan suuntaan

HynynenJS

On kertakaikkiaan pelle idea kohdentaa rahoja maan ja taivaan valaisemiseen Bellevuen rannalla. Kaupungista puuttuu tärkeämpiä viihtyvyyttä lisääviä ja vetovoimaisuutta lisääviä asioita. Tärkein ei ole lämmitettävä nurmikenttä, eikä kissapuisto, eikä katettu kävelykatu vaan uimahalli.

Uimahalli on ylivoimaisesti tärkein viihtyvyyttä ja kaupungin vetovoimaisuutta lisäävä tekijä marraskuussa 2017. Minkä takia sitä ei ole suotu kaupunkilaisille, vaikka se kuuluu asukkaistaan huolta pitävien kuntien peruskalustukseen? Onko päättäjistä niin suuri osa uimataidottomia, että he eivät halua tulla "paljastetuksi"?

Uimataito kuuluu koulujen perusopetukseen, Se kansalaistaito, joka on hyvä osata kuten polkupyörällä ajo, Uimahallissa viihdytään lapsista vanhuksiin. Joillekin se on ainut tapa päästä saunaan ja peseytymään kunnolla. Tehtaanniemen SPA ei täytä tarpeita. Sen tunnustaminen on ensimmäinen askel. Tammisaaren uimahalli ei tarjoa myöskään ratkaisua tähän asiaan. Palvelut pitää olla lähellä, jotta ne ovat palveluja. Sen tunnustaminen on toinen askel. Kustannuksia on pidetty yhtenä syynä, että uimahallia ei kannata rakentaa. Mitä kustannuksia? Mitä kustannuksia? Mitä kustannuksia? Uimahalli on kunnalle kannattava investointi, kun se oikein lasketaan. Sen tunnustaminen on askel kolme. Tulot eivät ole lipputuloja. Tulot ovat säästöjä kaupungin työntekijöiden sairauspoissaoloissa. Tulot ovat kunnallisverotuloja. Tulot ovat välillisiä.

Uimahalli on kaupungin ykkös viihtyvyys- ja vetovoimatekijä marraskuussa 2017. Ylimääräinen poliitikkojen käsiää polttava 250.000 euroa tulisi kohdentaa uimahallin suunnitteluun ja sijoituspaikan kartoittamiseen. Se on askel oikeaan suuntaan.

24

424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hectorinmielipide

      Tärkeintä on velkojen lyhennys

    • Eieieieieiei

      Ei, ei, ei, ei! Ei koskaan uimahallia, sitä ei tarvita mihinkään.

      • JooJoooJooo

        No avataan sitten Spaakin kaikkien käytettäväksi ihan vuoden jokaisena päivänä ja ihan ilman mutinaa!


    • Realisti2017

      Jätetään jo näitä Uimahalliunelmia pois Hangon lähitulevaisuuden suunnitelmista. Lukekaa Talousaarviota - sieltä löytyy substanssia. Mikäli viitataan vielä näihin terveysvaikutuksiin, niin käykää jo ihmeessä Tammisaaren haallissa uimassa. Teette hyvän teon, pienentämällä Raaseporilaisten hallialijäämä. Eli jopa 3 osapuolta hyötyvät siitä, Hangon ja Raaseporin kunnat uimari itse.

    • jokoriittääpaskanheitto

      Vittu nää uimahallinvastustajat ja Tammisaaren tarjoavat ovat sitä Hangon porukkaa, joka näyttää toisinajattelijoille, että menkää vittuun täältä vallittamasta, Ja niin väkiluku laskee. Perkele.

    • ulkouimari

      Tiedoksi Joojoojoolle: Tammisaaren uimahalli on myös suljettu kesällä. Sitä paitsi kaikki oikeat hankolaiset lapset ja aikuiset uivat meressä kesällä. Metsäsuomesta tulleet ehkä kaipaavat uimahallia kesällä. Uimahallista ei koskaan tulisi kannattava Hangossa ja kaupungin kannattaa panostaa johonkin muuhun kuten esim. jäärata tai -halli.

    • Regth

      Laittakaa edes sauna ja merivesiallas ulos nk hki on. Lämmitetty merivesiallas jos ei uimahallia. Ja lisäksi Spa auki kaikille. Valoja ei tarvitse B rantaan. Se on tyhmä ajatus. Palvelut pitää olla kaikille ei vain muutamalle porholle. Typerää oli pilata hienot rantakalliot.

    • Eimitäänulkoallasta

      Ei mitään merivesiallas, onneksi se otettiin aikoinaan pois. Meri ihan ihan hyvä allas, ei tarvitse mitään lämmitettyä allasta. Spa riittää ja Spahan on auki kaikille 9 kuukautta vuodessa ja se kyllä riittä. Kesäisin oikea hankolainen ui meressä. Ja jos haluaa uida sisällä kesällä osta osake. Tammisaaren uimahalli on myös kiinni kesäisin. Voi, voi kun pilattiin hienot kallio ja hieno Mekano, eihän siellä edes liikkunut ketään.

    • paskaasataa

      SPA ei ole uimahalli.

    • Tolkunmiäs

      Menkää mereen uimaan !

    • Tgas

      Ihan pikkasen kornia ehdottaa, et osta osake spa han. Siis oliko jotain 12000 euron tiketti. Hehe. Ei se ole uimahalli. Puolet hankolaisista ei ymmärrä rantojensa kauneudesta tai ainutlaatuisuudesta mitään. Jos ymmärtäisivät eivät olisi koskaan antaneet rakentaa Tehtaanniemelle betonibunkkereita. Niin noloa kaikin puolin.

      • TyytyväinenHankolainen

        Onneks toinen puoli Hankolaisista ymmärtää mikä rantojen kauneus tarkoittaaa. Hyvä esimerkki on perustettu puistoalue Tehtaanniemen eteläpuolella. Tule olemaan todellinen keidas kun on valmis. Kiitos Hangon Kaupunki . Tosi hyvältä näyttää !!


      • Tgas

        Ai puretaanko ne kammottavat betonibunkkerit? Se on hyvä juttu jos niin on. Kiva.


    • pulipulihöhö

      Högfors amme olkoon ilonamme.

    • Dahhah

      Mikä on Tehtaanniemen eteläpuoli. Eikös siinä ole meri? Onko se meri nyt puistoaluetta?

    • valosaastettako

      Herraisäsentään, Bellevuerannan valaistus... Oletteko te ihan kahjoja. Ja muka turisteilleko.
      Tehän olette tuhonneet Itäsataman alueen ja Bulevardin päässä olevan alueen. Vieläkö nyt Bellevuerantakin pitäisi tuhota.

      Mitä Hanko turisteille on? Hanko on turisteille Suomen merellisin kaupunki. Kaupunki, jossa rannasta tulisi nähdä avoin meri ja sen uhkeus. Jonka rannoilla voit tuntea meren tuoksun ja tuulen.

      Itäsataman alue on ahdas. Valtavat talokolossit kohoavat rannassa jopa Regattahotellin yläpuolelle. Aivan sama juttu on Bulevardin päädyssä. Ruotsinlaivojen kokoiset talot pilaavat rantanäkymän. Ja te vielä sanotte että tämä kasvattaa turismia.

      Näistä betonikolosseista on takuulla hyvät näkymät merelle. Mutta kenelle - ainoastaan asuntojen omistajille. Ei tule näiden talojen ohi käveleville turisteille Hankofiilistä. Rannat ovat kuin Kanarian saarten hotellibiitsejä.

      Ei sitten niin minkäänlaista makua rakentamisen suhteen.

      Jättäkää Bellevuen ranta rauhaan. Katsokaa miten fiksusti sen rannan talot on rakennettu. Ei ole viety taloja vesirajaan vaan on jätetty kaunis ranta luonnontilaan ja jätetty hienot hankolaiset männyt rauhaan.

    • Hoksasinvai

      Tehtaanniemen vastoin kaavaa rakennetuilla taloilla näyttää olevan oma pihanurmikko nyt rantaan asti. Minne katosi se kävelytie jonka piti kiertää koko ranta. Siitä oli erikseen sovittu. Nyt vaikuttaa siltä kuin ranta talojen edessä kuuluisi taloille. Ja miten Regatan eteen onkin tullut yksityinen pihatie. Eikös katujen pitäisi kuulua kaikille hankolaisille?

    • ihanhulluajatus

      Mutta hyvänen aika. Mitä asiaa hankolaisilla tai muillakaan kävelijöillä (turisteilla) sille rannalle olisi. Ihan hullu ajatus. Tehtaanniemi on myyty pois eikä nyt enää kannata marista sen perään. Tehän olitte niin tyytyväisiä kun Itäsatamaan tulee uudet hienot talot (asuntohotelli - hehheh) ja uimahalli. Suorastaan hykertelitte tyytyväisenä. Kaikkea siitä seuraavaa hyvää ja vaurautta.

      Uteliaisuuttanneko sinne nyt menisitte kurkkimaan. Naurettavaa.

      • Gtsk

        Ei rantaa ole kennelekään myyty.


      • Etttvå

        Ei todellakaan ole myyty Tehtaaniemen rantaa pois. Ne eivöt ole rantatontteja. Jostain syystä kaupunki on hövelisti mielin kielin näiden uusien talojen oikkujen edessä. Ranta on tosiaan kunnostettu niinkuin taloilla olisi oma nurmikenttä talon edessä mikä ulottuu rantaan asti. Näin ei pitöisi olla. Oli sovittu kävelytiestä kaikille. Miksihöhän mitään kävelytietä ei kuitenkaan ole on minulle arvoitus? Osaisiko joku sanoa.


    • HynynenJS

      Kysykää Nousiaiselta ja Kavanderilta, mitä vittua on tekeillä. He ovat olleet pääkokit tässä Tehtaanniemen sopassa. Harhauttaneet ja puhuneet oman puolueensa jäseniä ja muitakin ympäri valheilla ja osittain uhkailemallakin.

    • lakiakunnioitettava

      Hankolaiset uimahallinvastustajat ja Tammisaaren tarjoavat ovat sitä Hangon porukkaa, joka näyttää toisinajattelijoille, että menkää vittuun täältä vallittamasta, Ja niin väkiluku laskee.
      Se on sitä samaa porukkaa, jonka mielestä Tehtaanniemen "salainen sopimus" on ihan hyvä asia. Salainen sopimusliite on demokratian häpäisy. Siinä on kansanvalta ja valtuusto ohitettu törkeästi. Ruutupaperimuistiota pidetään työlistana. Jos päätetään lautakunnassa työlistan vastaisesti, niin "uskossa olevat" kaappaavat asian hallituksella, jota ohjaa "pääjehu". Samanlaista laitonta menoa kuin Venäjän Krimin valloitus. Pikku hiljaa yhä useampi pitää sitä ihan ookoona. Juuri niin kuten Putin yrittää saada trolliarmeijan avulla aikaiseksi: EU:n hyväksymään hänen Krimin valloituksensa ja poistamaan valloituksen takia asetetut pakoitteet. Salainen työlista ja Krimin liittäminen Venäjään eivät ole ok. Ensimmäinen on kuntademokratian, toinen kansaivälisen lain häpäisy. Ei ok. En voi ymmärtää niitä muutamaa demaria ja rkpläistä, jotka jatkavat työlistan toteuttamista ja sen puolesta puhumista. He luulevat, että aika tekee tehtävänsä. Ei tee. Juuri nyt elämme demokratian ylistyksen aikaa viettämällä Suomen 100 vuotisjuhlia, Valitettavasti demarit elävät yhä 1917 aikaa, jolloin he hävittyään vaalit, yrittävät kiistää eduskunnan laillisuuden. Demarien puheiden taso on samaa luokkataistelupaasaamista ja hallituksen haukuntaa asioista, joihin he itse ovat syyllisiä, Esimerkkinä on viimeisimmät pisatulokset poikien ja tyttöjen erosta koulutuksessa: mittaus on tehty 2015, jolloin demarit ja vasemmistoliitto oli vielä hallitusvastuussa. Samanlaista lain kunnioittamattomuutta on Hangossa kunnallisessa päätöksenteossa. Ei ok. Hangossa demarit 28% ja rkp 32% vallasta, yhdessä liittoutuen 60%. Tämä 60-40 on yleensä äänestyksien lopputulos asiasta riippumatta. Eikö se ihmetytä ketään? Onko loput 40% melkein joka asiassa täysiä tomppeleita vai mistä on kysymys?

      • Hankolainen2017

        Kunnallispolitiikassa asiat pitäisi olla ensisijalla, ei puolue. Kuten useimmin onkin. Toinen asia on, saadakseen kannatusta, täytyy ansaita luottamusta. Haukkumalla muita ei ole oikea keino.


      • lakiakunnioitettava

        Hangossa ja yleensäkin politiikassa on puolue ensin, Seuratkaa äänestyksiä, Hangossa ne menevät 60%-40%. Ja niin menee kunnes RKP:n ja SDP:n jäsenet saavat vapaat kädet äänestää. Molemmat puolueet ovat tynnyrissä, jäsenet katselevat tapin reiästä ja äänestävät kuten tynnyrissä on annettu ohjeet. Keskustelut ja mielipiteenvaihdot ovat yhtä tyhjän kanssa. Päätökset tehdään SDP:n ja RKP:n tynnyreissä. Esimerkiksi on aivan turhaa keskustella Kadermonkadun alikulusta, Päätös tulee olemaan 60% puolesta ja 40% vastaan. Ne, jotka eivät ole tynnyrissä ymmärtävät, että on parempia vaihtoehtoja, mutta RKP ja SDP vievät alkuperäisen fiaskon finaaliin, koska heidän mielestä on myöhäistä muuttaa mitään. Kurssi on karille, mutta sitä ei muuteta. Seuratkaapa, näin tulee käymään. Muut asiat menee yhtä lailla. Tiedoksi, että ryhmäpäätökset ja toisten oman mielipiteen ilmaisemisen rajoittaminen äänestyksessä on perustuslain vastainen toimenpide. Suomessa on mielipiteen vapaus. Demarit ovat pahin perustuslain rikkojapuolue.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5095
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1325
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe