Lasten päivystys!

erinomainenhoito

Lapsiperheet!
Käyttäkää nyt ihmeessä Keski-Pohjanmaan keskussairaalan (Soiten) lasten päivytyksen palveluja. Saatte yhdellä käynnillä lapsenne sairastaessa kaikki tarvittavat tutkimukset ja lastenlääkärin tutkimuksen.
Kauhavalla joutuu hyppäämään useita kertoja ja lähetettäkin pitää itkeä, että saa Seinäjoen keskussairaalan lasten päivystykseen.
Sairaalle lapselle rankkaa.
Meidän perhe on käyttänyt Soiten lastenpäivystystä ja saanut, mitä parhaimman hoidon sairaalle lapselle! Lapsia hoitaa lastentauteihin erikoistuneet sairaanhoitajat ja tietenkin lastenlääkärit.

20

897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erinomainenhoito

      Keski-Pohjanmaa lehti 2.10.2017

      Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite avaa uuden lasten päivystyksen Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan. Kyseessä on kansalliseen Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaan liittyvä pilotti loppuvuoden ajan. Keski-Pohjanmaan keskussairaala on Suomen ensimmäinen keskussairaala, jossa avataan erillinen lasten päivystys. Uusi päivystys on avoinna ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä ja vastaa lähes kaikista lasten ja nuorten päivystyksellisistä sosiaali- ja terveyspalveluista. Päivystykseen pääsee ilman lääkärin lähetettä kotikunnasta riippumatta.

      • todellisetamattilaiset

        Tuo Lasten päivystys on kyllä tulossa kaikkiin keskussairaaloihin samalla malilla kuin Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa nyt jo on pilottihankkeena.
        On todettu, että sairaan lapsen tutkiminen ja hoito vaatii asianmukaiset tilat, välineet ja erikoistuneen henkilökunnan. esim. toistuvista korvatulehduksista kärsivien lasten korvien katsomien vaatii erityistä ammattitaitoa ja se aina onnistu yleislääkäriltäkään, vaan vaatii lastenlääkärin tai korvalääkärin tutkimisen.
        Sairauden lasten tutkiminen ei voi tapahtua etäyhteytenä telelääketieteen keinoin. Tuskin kukaan lapsestaan huolta kantava edes lähtisi tällaiseen mukaan.
        Esimerkkinä tästä: alakuoluikäinen lapsi valitti päänsärkyä aamulla, meni kouluun, mutta tuli kotiin kesken koulupäivän. Päänsärky jatkui, niskat jonkin verran kipeät. Hakeutuivat keskussairaalan yhteydessä olevaan terveyskeskuspäivystykseen.
        Siellä päänsärky otettiin todesta, vaikka se oli jatkunut muutaman tunnin. Verikokeita, lastenlääkäri pyydettiin paikalle. Huomattiin paheneva niskajäykkyys. Tuli kiire. tehtiin selkäydin tutkimus, jossa ei merkkejä aivokalvontulehduksesta. Päänsärky jatkui, samoin niskajäykkyys. Tehtiin pään CT ja edelleen varjoaineella pään ja selän magneettitutkimukset. Tehtiin EEG, Keskussairaalan päivystävät lääkärit pyysivät konsultaatioapua yliopistollisen sairaalaan erikoislääkäreiltä (lasten neurologi, lasten neurokirurgi ja rtg lääkärit). Lapsi vuodelevossa valvonnassa. Edellä mainitut tutkimukset olivat kaikki normaaleja, mutta kun lapsella oireet jatkuivat niin tutkimuksilla haluttiin sulkea yhä uudet "työdiagnoosit" pois.
        Oireet johtuivat mitä ilmeisimmin muutama päivä aiemmin sattuneesta lapsen jääkiekko-ottelussa saamasta mitättömän näköisestä taklauksesta. Tämä mahdollisuus oli jo alusta saakka tiedossa hoitavalla taholla, mutta silti haluttiin poissulkea muuta mahdolliset syyt.
        Pikkupotilas sai tarkat ohjeet liikkumisen rasituksen yms. suhteen. päähän kohdistunutta vammaa hoidetaan huolella ja lastenlääkärin vastaanotolla kontrollikäynnit jatkuvat,
        Tämä vain esimerkkinä siitä, miten lapsen tilanne otetaan todesta, kun on tietoa ja osaamista. - Tieto lisää tuskaa, sanotaan.
        Vanhemmille ei todettu "meniskö se päänsärky nyt Buranakuurilla" ohi?


    • Eurojärvi

      Onko nämä niitä Alkion haihatuksia niin kuin sekin kun haettiin TK yhteistoiminta mahdollisuutta Pietarsaaren suunnalta?
      Lapsellista ,sanon minä!Jos nyt ei ymmärretä pitää huolta Kauhavan ja Seinäjoen suunnasta niin ollaan oikeasti tuuliajolla,aivan niin kuin Lappajärven tulee käymään!

      • klmstud

        Alkiolla ei ole mitään osuutta tuohon Keski-Pohjanmaan keskussairaalan lastenpäivystys pilottihankkeeseen! Hän tuskin tietää koko hankkeesta mitään!
        Sen rahoittaa valtio.
        Lapsiperheiden on paljon helpompi ajaa Kokkolaan ja saada yhdellä käynnillä sairaalle lapselleen asiallisen hoidon lastenlääkärin vastaanotolta.
        Jos lähdet Kauhavalle päivystykseen, hoono soomi puhuva lääkäri tutkii lapsen, mitään verikokeista, rtg kuvia ei voida iltaisin ja viikonloppuisin ottaa. Lapsen kanssa joutuu hyppäämään sairastamisen aikana useampia kertoja Kauhavalla, että saadaan edes joku osviitta, mistä on kyse.
        Lastenlääkäreitä on yksityispuolellakin niin vähän, että sinne et pääse lapsen kanssa samana päivänä vastaanotolle ei edes samassa kuussa.
        Olisi aivan järjen köyhyyttä lähteä esimerkiksi Särkikylästä tai Inasta ajamaan Kauhavalle sairaan lapsen kanssa, kun Kokkolassa saa erikoislääkärin hoidon lapselleen lyhyellä odotusajalla.
        Ei taida täällä kirjoittelijoilla olla pieniä lapsia.


    • Evijärvituhonoma

      Koettakaa nyt ymmärtää evijärveläiset että kaikki on jo päätetty myydä Attendolle. Antinrinteen kiinteistöt mätänivät silläaikaa, kun kunnan eliittiurheiluporukka leikki järjettömän urheiluhallin piirrustusten kanssa. Nyt vain Antinrinne, mummut, vaarit ja sairaat Attendon syliin. Attendo on hyvä loppusijoituspaikka kaikille Evijärven valtaeliitin ongelmille. Mitäpä millään on väliä, sillä kärsijöinä ja maksajina ovat kuntalaiset. Samat kuntalaiset jotka vaaleista vaaleihin äänestävät valtuustoon kepulijohdolle kuuliaiset nöyrät ja itsekunnioituksettomat robotit.
      On se hupaisaa että ihmiset luulevat Evijärvellä kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen päättävän asioista. Eihän se niin ole! Kuiskaus haapikylästä riittää ja sen jälkeen kunnanvaltuusto ja kunnanhallitus tanssivat vaikka piirileikkiä tonttulakit päässä. Kun siellä on kaksi henkilöä uskaltanut olla poikkiteloin, niin käräjille on heitä yritetty viedä.

      • klmopst

        Hyvä, jos Attendo ostaisi Evijärven homeiset rakennukset. Kauhava ei tule saamaan sotekeskusta, vaan Lapua.
        Soinissa on 2200 asukasta ja yksityinen Pihlajalinna tuottaa sinne lääkäripalvelut 5:nä päivänä viikossa.
        Miksi Evijärvi ei voisi ostaa lääkäripalveluja yksityiseltä terveysalan yritykseltä?


      • lmsyt

        "Antinrinteen kiinteistöt mätänivät sillä aikaa, kun kunnan eliittiurheiluporukka leikki..."
        Antinrinteen rakennuksia ei ole koskaan hoidettu asianmukaisesti. Kiinteistönhuolto on ollut naurettavan ala-arvoista vuosikymmenien ajan!. Ei ihme, että rakennus on nyt siinä tilassa, missä on.


      • kmbstred
        klmopst kirjoitti:

        Hyvä, jos Attendo ostaisi Evijärven homeiset rakennukset. Kauhava ei tule saamaan sotekeskusta, vaan Lapua.
        Soinissa on 2200 asukasta ja yksityinen Pihlajalinna tuottaa sinne lääkäripalvelut 5:nä päivänä viikossa.
        Miksi Evijärvi ei voisi ostaa lääkäripalveluja yksityiseltä terveysalan yritykseltä?

        Hyvin on Pihlajalinna saanut rekrytoitua satoja asiantuntijalääkäreitä, kun katsoo Pihlajalinnan nettisivuilta ja vielä näyttää olevan lähes 100% suomalaisia.


      • Piikkinä
        kmbstred kirjoitti:

        Hyvin on Pihlajalinna saanut rekrytoitua satoja asiantuntijalääkäreitä, kun katsoo Pihlajalinnan nettisivuilta ja vielä näyttää olevan lähes 100% suomalaisia.

        Niin varmasti kaupunkeihin. Mutta kuka tänne tulis kuuntelemaan röhönaurua ja kynsiviilan sihinällä höystettyä tyhjää itsekehuista viisastelua? Ja se ketunpaskan haju!


    • Kylläkuolemakorjaa

      "Miksi Evijärvi ei voisi ostaa lääkäripalveluja yksityiseltä terveysalan yritykseltä?"

      Voihan se ostaa, mutta käsitätkö, mitä se ostaminen maksaa 10 vuoden kuluttua, kun muita vaihtoehtoja ei ole. SOTE- kiinteistöt omistaa Attendo ja jos joku kilpailija onEvijärvelle tulossa niihin kiinteistöihin, niin vuokra hipoisi pilviä.
      Taidat olla tosiaankin ainakin lähtöisin sieltä "haapikylästä".

      • klmst

        Kunnat ei sotessa maksa mitään. Sosiaali- ja terveydenhuollon päätäntä ja rahoitusvastuu siirtyy maakuntahallinnolle!
        Laskelmien mukaan tulevaisuudessa joudutaan noin 50 000 julkisen puolen työntekijää irtisanomaan, kun sosiaali- ja terveydenhuollon toiminta siirtyy laajasti yksityisten tahojen tuottamaksi.
        Tämähän se polttaa julkisella puolella työskenteleviä.


    • Kylläkuolemakorjaa

      "Kunnat ei sotessa maksa mitään. Sosiaali- ja terveydenhuollon päätäntä ja rahoitusvastuu siirtyy maakuntahallinnolle!"

      Arvelet sitten, että maakuntahallinnolla on rahapaino, jossa painaa rahaa niin paljon, kuin yksityiset "palveluntuottajat" tahtovat.
      Tosiasia on, että veronmaksajat maksavat kaiken. Sitä myöden kun palvelujen hinta nousee, oikeus palveluihin vähentyy.
      Niinpä nii, mutta unohdinkin hetkeksi, että eräät eivät juurikaan veroja maksa.

      Sitten siitä palvelun tasosta. Vähälläkin järjellä pitäisi ymmärtää, että pörssifirma ajaa vain osakkeenomistajiensa etua. Potilaat ja henkilökunta ovat samalla viivalla, heitä kupataan armotta, aina kun tilaisuus tulee.

      • klmsty

        Kuinkas paljon Lahdenkylässä on yrittäjiä, jotka maksavat veronsa aikanaan?
        Tuo demareitten kateus on kyllä ihailtavaa!


      • Järvenrannalta

        Kyllä oli taas mielenkiintoinen kysymys. Luultavasti kysyjänä umpikiero kepulainen. Ei kyllä aukea tämä "lahdenkylä", ei vaikka kuinka miettis.


    • Kylläkuolmakorjaa

      No Kepulainen on kepulainen ja kysymykset sen mukaisia. Jos hänen kanssaan on eri mieltä, niin eri mieltä oleva on aina "demari". Kun Evijärvellä on koulukiista Lahdenkylän koulusta niin tokihan tuo Lahdenkylä yrittäjineenkin siihen täytyy sotkea. Evikepu on katkerana Lahdenkylän yrittäjille koska nämä kustansivat koulun kuntotutkimuksen ja remontin hinnan. Sepä ei tietenkään sovi Evikepun suunnitelmiin.

    • EntEvijärveläine

      Miks helvetissä äänestätte kepua jos noin vatuttaa. Muuttakaa muualle vinkumasta. Ja ko kaksi poikkiteloin olevaa ei muutakuin vain pilaa koko Evijärven kunnan joten miks sinne kukaan haluaiskaan muuttaa?!

    • Evijärveltä1967

      Mites ne kaksi voi mitään pilata? Kepuhan siellä on kaiken söheltänyt vi###turalle jo vuosikymmenten ajan. Kepulla ollut yksinkertainen enemmistö aina. Kylät kuihtuneet ja väki muuttanut pois.
      Kuulemani ja lukemani mukaan ne kaksi ovat sentään yrittäneet jotakin rajaa pitää kunnankepulaisten harvainvallalle ja vaatineet lakia ja järkeä päätöksiin.
      Kepu pönkkää siellä muutamaa sukua törkeällä tavalla.

      • EntEvijärveläine

        Ok fine, kuvitellaan että olet oikeassa. Nimeä ne "muutavat suvut". On helppoa syytellä puoluetta, nimeä ihmiset jotka näin tekevät, et todellakaan voi tarkoittaa koko puoluetta. Kaikki eivät edes ole evijärveläissyntyisiä!

        Ja "verraton kattila pari" nimenomaan pilaa valituksillaan ja vastahakoisuudellaan kaiken. Luojan kiitod valittamisesta tehtiin maksullista, se on melkee 500 euroa per valitus!


    • Evijärveltä1967

      Kähmintä ja suhmurointi on ollut Evijärvellä jo vuosikymmeniä kunnassa toimintatapa. Nimiä löytyy lukemalla kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen pöytäkirjoja. Ei paljoa tarvita mielikuvitusta, kun voi tehdä johtopäätökset. Hävettää syntymäkunnassa tuollainen toiminta. Nimenomaan juuri vallassa olevan keskustapuolueen vika on tuo suhmurointi. Jos puolueen moraali olisi korkeampi, noin ei tapahtuisi.

      Valittaminen on kansalaisten oikeus vapaassa maassa. Sitä ei voi edes "puolue" kieltää. Mitäpä sillä on väliä vaikka valitetaankin, jos päätökset on tehty laillisesti. Viranomaspäätöksissä on aina valmistauduttava ajankuluun, jonka mahdollinen valitus voi aiheuttaa.

      Kirjoittelet pötyä, että valittaminen hallinto-oikeuteen maksaisi "melkee 500 euroa per valitus"

      Kunnan jälkeen seuraava valituskohde on nimenomaan hallinto-oikeus.

      Alla on hinta kopioituna hallinto-oikeuden sivuilta:

      Hallinto-oikeudet

      250 euroa

      Oikeudenkäyntimaksua ei peritä, jos hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi.

    • verraton-kattila-show

      Onkos niiden valitukset joskus muka läpi menneet?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe