Smithin opetuksia vastaan hyökätään

Höpölöpsis

Onko kyse uskonnollisesta vainosta?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005442383.html

18

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isä-Poika-PyhäHenki

      Tuo on ihan oikeudenmukaista toimintaa sairasta toimintaa vastaan. Kyseisellä flds lahkolla ei ole mitään yhteistä nykypäivän lds kirkon kanssa. Mormonin kirja ei tee noita vääriä tekoja vaan aivopestyt ihmiset.

      • Höpölöpsis

        Kyse olikin Smithin opetuksista. Smithin opetuksia vastaan hyökätään. En sanonut mitään luopiolahkoista.


      • samar1n

        Hienoa että tuomitset avioliitot alaikäisten kanssa. FLDS - profeetta tosin valitettavasti seuraa tuossa Joseph Smithin esimerkkiä joka nai alaikäisiä.

        FLDS-lahkolla on paljonkin yhteistä MAP-kirkon kanssa: usko Joseph Smithiin ja Brigham Youngiin ja John Tayloriin profeettana. Usko Mormonin kirjaan ja temppelitoimituksiin. Usko moniavioisuuden iankaikkisuuteen.
        Erojakin on. FLDS-lahko ei jostain kumman syystä anna pappeutta afrikkalaista sukuperää oleville mustille.


    • Isä-Poika-PyhäHenki

      Lds kirkollahan ei ole ENÄÄ moniavioisuutta. Siinä mielessä nämä eivät ole toistensa kaltaisia. Sanonta "kirkko on täydellinen mutta siellä olevat ihmiset eivät" pätee... jeff Warren on vankilassa ja syystäkin. Joseph Smithin oppi moniavioisuudesta on väärin. Tämä on tukala paikka kirkon jäsenille... kukaan ei voi sanoa poikkipuolista sanaa profeetasta mutta kukaan ei voi myöskään (nykyään) hyväksyä moniavioisuutta. Hieman provosoiden voisin sanoa senkin, että kaikki kirkossa tukevat viisauden sanaa, mutta varmaan myös jotkut ottaa saunakaljat.... inhimillistä? Kaksinaamaista? Normaalia...?

      • samar1n

        Mies voi kirkossa tänäkin päivänä leskeksi jäätyään sinetöidä itseensä temppelissä toisen vaimon. Ja vaikka kolmannenkin jos toisestakin aika jättää. Kirkon opin mukaan kun mieskin sitten kuolee on hän iankaikkisesti naimisissa kaikkien kolmen kanssa.

        Smithin oppi moniavioisuudesta on kanonisoituna nykyisessä OL-kirjassa.


    • Isä-Poika-PyhäHenki

      No joo... en voi väittää vastaan! Tuo elon jälkeen useamman puolison konflikti taitaa olla just noin. Itse asiassa samaa itsekin joskus kirkon "opettajilta" kysyin ja vastaus oli enemmän kuin himmee... jotain selitettiin, että kaikki voi olla yhdessä tai saa valita tms... sekavaa. En yritäkään tätä puhumalla paremmaksi kääntää!

    • oipoii

      Uskontoa vastaan informointia voidaan pitää totuuden lietsomisena!
      Se ei kaikille sovi, on paljon kivempaa työntää pää vaikka palavaan pensaaseen.

    • Avioliitto.uskonnossa

      Jos uskonnolliseen yhteisöön kuuluu moniavioisuus, niin nousee mieleen käytännön kysymyksiä.
      Laki ei tunne moniavioisuutta länsimaissa, ei ainakaan Amerikassa, eikä Suomessa.
      Miten käytännössä tämä asia järjestetään? Onko yksi laillinen aviovaimo ja loput vain kirkkokunnan seremoniassa puolisoon liitettyjä avovaimoja?
      Muslimeilla saattaa olla Suomeen tullessaan useampia vaimoja, ja sanotaan, että moniavioisuus jatkuu täälläkin yhteiskunnalta piilossa.
      Vihitäänkö islamilaisessa seurakunnassa vastoin maan lakeja useampia vaimoja samalle miehelle?

      Maassa maan tavalla. Sanotaan.
      Mutta maassamme on vaikka kuinka paljon naisia. jotka ovat "elävän leskiä", ja mies avioitunut uudelleen. Mutta siinä on avioero välissä.
      Mutta on myös avioliitoja, joista mies on lähtenyt uuteen suhteeseen ja avioliitto kuitenkin jonkun taloudellisen tms. syyn takia jätetty voimaan.

      Miten uskonnot näihin asioihin suhtautuvat?

    • Isä-Poika-PyhäHenki

      Map kirkossa eikä suomen laissa ole sallittu moniavioisuus.... map kirkon vastustajat tietysti tuovat asian esille niin, että se olisi YHÄ map kirkon hyväksymä.

      • Höpölöpsis

        Moniavioisuus on mormoniopin mukaan ikuinen periaate, joka ei ole tällä hetkellä voimassa. Ja aloituksessahan oli kysymys nimenomaan Smithin opetuksista. Hän ei moniavioisuutta koskaan perunut.

        Mm. palstan Tapanilla on ollut neljä vaimoa, mutta ei yhtä aikaa. Se on nykypäivän mahdollisuus lailliseen "moniavioisuuteen".


    • Moniavioisuus taivaassa on mahdollista muttei pakollista. Ikuinen avioliitto on se kanonisoitu oppi. Sen voi tulkita pahantahtoisesti niinkuin kriitikot tässä, että on pakko olla monivaimoinen erityisesti alaikäisten kanssa, tai hyväntahtoisesti että saa olla monta, mutta ikuisen avioliiton sakramenttiin on astuttava korotuksen edellytyksenä.

      Aina nuo löytävät moitittavaa, eivätkä tajua, että taivaassa kaikki on hyvin, eli että on ihan sama millaisia pykäliä siellä sitten on. Emme kuitenkaan niitä ymmärrä, ja täydellisen oikeita ne kuitenkin aivan varmasti ovat, ja takaavat ylösnousseiden ihmisten onnellisuuden. Esimerkiksi sellaisia, että jokainen saa ihan oikean oman rakastettunsa.

      • Höpölöpsis

        Kysymys oli lähinnä maanpäällisestä moninaiskentelusta myös pikkutyttöjen kanssa, jota Joseph Smith harrasti. Kuten aloituksestani ilmenee, Smithin oppeja vastaan hyökätään.
        Et ole Olli ottanut lainkaan kantaa piispa Snown tapaukseen. Miten se meni sinun mielstäsi?


    • Isä-Poika-PyhäHenki

      "Moniavioisuus taivaassa on mahdollista ".... näin ei kyllä minua ole kirkossa opetettu, mistä sinä Olli oppejasi ammennat!?!? Sinä nyt kyllä itse annat lisää materiaalia vastustajien käsiin!

      • samar1n

        Kyllä tuo on kirkon oppi. Minullekin opetettu.


      • samar1n

        "Totisesti näin sanoo Herra sinulle, palvelijani Joseph, että koska sinä olet pyytänyt minun kädestäni tietoa ja ymmärrystä siitä, miten minä, Herra, julistin syyttömiksi palvelijani Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin samoin kuin palvelijani Mooseksen, Daavidin ja Salomon, mitä tulee siihen periaatteeseen ja oppiin, jonka mukaan heillä oli monta vaimoa ja sivuvaimoa;

        katso ja näe, minä olen Herra, sinun Jumalasi, ja vastaan sinulle tähän asiaan.

        Valmista sen tähden sydämesi vastaanottamaan ja noudattamaan ohjeita, jotka minä aion sinulle antaa, sillä kaikkien, joille tämä laki ilmoitetaan, on oltava sille kuuliaisia.

        Sillä katso, minä ilmoitan sinulle uuden ja ikuisen liiton, ja ellette te pysy siinä liitossa, te olette tuomittuja, sillä kukaan ei voi tämän liiton hylättyään päästä minun kirkkauteeni." OL 132: 1-4

        Brigham Young opetti Herran Smithille antamien ilmoitusten mukaisesti. Monivaimoisuus on ehto korotukseen. Tämän opin nykykirkko on joko hylännyt tai piilottelee sitä "emme voi tietää miten käy mutta hyvin käy, ihanaa, ihanaa, ihanaa" -opissaan,
        Kirkko ei kuitenkaan ole hylännyt sitä oppia että monivaimoisuus on iankaikkinen periaate ja voimassa taivaissa. Siksi se on todellakin yhä mahdollisuus esim. leskimiehille uudelleenavioitumisen yhteydessä. Ja sekin on avoin kysymys (nykyään) annetaanko yksiavioisille veljille mahdollisuus tuhatvuotisen valtakunnan aikana ottaa useampi morsmaikku sinetöitäviksi jotta nuo sinkkunaisraukat pääsisivät korotukseen lisääntymään iankaikkisesti.


      • Kyllä se nyt niin vaan on. En minä sille mitään voi. Nämä kriitikot ovat tässä asiassa oikeassa. Mutta he yrittävät kääntää tämän asian sellaiseksi, että moniavioisuus olisi pakollista kaikille mormoneille taivaassa. Näinhän ei ole. Pääasia siinä opissa on ikuisen avioliiton oppi, se että tämä avioliitto jatkuu ikuisuudessa kun taas muut avioliitot loppuvat kuolemaan, ellei Pyhä Henki niitä sinetöi, ellei niitä temppelissä vahvisteta sitten myös, mitä nyt kuolleillekin tapahtuu massamitassa. Kiitos mormonien.

        Minunkin esivanhempia on jo sinetöity ikuiseen avioliittoon Utahin temppeleissä ihan minusta riippumatta. Kaunis asia. Joillakin on kaksikin sinetöityä vaimoa. Alaikäisiä ei ole 😇 Saavat ottaa tämän siunauksen vastaan henkimaailmassa tai olla ottamatta. Mitään pahaa siitä ei voi heille koitua.

        Älä hermostu noista vastaväittäjistä, he ovat paatuneiden huijareiden, anti- mormonien hännystelijöitä. Luulevat, että Joseph oli se huijari, vaikka ovat tarkkaan perehtyneet asioihin. Harhautuneita sieluja, houkuttelevat monia herkkiä ihmisiä luopumaan ja olemaan uskomatta totuuteen noilla valheillaan ja puolitotuuksillaan. Tekevät vielä parannuksen joskus.


      • Höpölöpsis
        Olli.S kirjoitti:

        Kyllä se nyt niin vaan on. En minä sille mitään voi. Nämä kriitikot ovat tässä asiassa oikeassa. Mutta he yrittävät kääntää tämän asian sellaiseksi, että moniavioisuus olisi pakollista kaikille mormoneille taivaassa. Näinhän ei ole. Pääasia siinä opissa on ikuisen avioliiton oppi, se että tämä avioliitto jatkuu ikuisuudessa kun taas muut avioliitot loppuvat kuolemaan, ellei Pyhä Henki niitä sinetöi, ellei niitä temppelissä vahvisteta sitten myös, mitä nyt kuolleillekin tapahtuu massamitassa. Kiitos mormonien.

        Minunkin esivanhempia on jo sinetöity ikuiseen avioliittoon Utahin temppeleissä ihan minusta riippumatta. Kaunis asia. Joillakin on kaksikin sinetöityä vaimoa. Alaikäisiä ei ole 😇 Saavat ottaa tämän siunauksen vastaan henkimaailmassa tai olla ottamatta. Mitään pahaa siitä ei voi heille koitua.

        Älä hermostu noista vastaväittäjistä, he ovat paatuneiden huijareiden, anti- mormonien hännystelijöitä. Luulevat, että Joseph oli se huijari, vaikka ovat tarkkaan perehtyneet asioihin. Harhautuneita sieluja, houkuttelevat monia herkkiä ihmisiä luopumaan ja olemaan uskomatta totuuteen noilla valheillaan ja puolitotuuksillaan. Tekevät vielä parannuksen joskus.

        Brigham Young siis opetti mielestäsi väärin? Mikä se sellainen profeetta on, joka päästelee oppeja omasta hanuristaan? No sehän on tietysti väärä profeetta!

        Jos Olli haluat uskoa Raamattuun, siellä on määritelty väärien profeettojen kriteerit. Sekä Brigham Young että Joseph Smith täyttävät ne kevyesti!


      • Höpölöpsis
        Höpölöpsis kirjoitti:

        Brigham Young siis opetti mielestäsi väärin? Mikä se sellainen profeetta on, joka päästelee oppeja omasta hanuristaan? No sehän on tietysti väärä profeetta!

        Jos Olli haluat uskoa Raamattuun, siellä on määritelty väärien profeettojen kriteerit. Sekä Brigham Young että Joseph Smith täyttävät ne kevyesti!

        Raamatussa sanotaan mm. : "Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat luoksenne lammasten vaatteissa, mutta ovat sisältä raatelevaisia susia".

        Toista en muista sanatarkasti, mutta se menee jotenkin näin: "Jos joku päästelee hanuristaan ennustuksia, jotka eivät toteudu, hän on väärä profeetta".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe