Miten mahdollista

Jarmo Pienimäki painottaa, että Ähtärin kaupungin ja Ähtärin Eläinpuisto Oy:n rahoja ei sekoiteta keskenään.

–Kaupunki ei osallistu pandojen rahoittamiseen. Ähtärin Eläinpuisto Oy on itsenäinen osakeyhtiö, joka on tuottanut voittoa pari viimeistä vuotta.

Ähtärin kaupunki omistaa eläinpuiston 99-prosenttisesti. Kaupungin tehtävänä on valvoa yhtiöitään.
Ilmianna
Jaa

29 Vastausta


Milloinkahan Ähtärin kaupunki on viimeksi sijoittanut rahaa eläinpuistoon? Siitä taitaa olla aikaa. Talkootöitä ei lasketa, niitä tekevät kaikki kunnat. Seinäjokin on hommannut Sukarin Ideaparkille tontin, rakentaa kunnallistekniikan ja Sukari maksaa vain suht pientä vuokraa - sellainen on suunnitelma, ihan lopullisia päätöksiä ei taida olla.

Miten toimii elukkapuiston omistajaohjaus, siinä on mielenkiintoinen kysymys. Ei ilmeisesti mitenkään, koska on niin kovasti korostettu sitä, että elukkapuisto itsenäinen. Todellinen syy itsenäisyyden korostamiseen on kai se, että kuntalaisille ei "voi" eikä tarvitse kertoa missä mennään ja kuka käyttää todellista valtaa. Nimellisesti hallitus tietenkin.

Elukkapuisto ei ole myöskään tulouttanut omistajalleen voittoja, siis rahat ovat pysyneet aika hyvin erillään.
Ilmianna
Jaa
Miettikääpä Ähtärin matkailua kokonaisuutena, kustannuksia, työllistävyyttä ja esim. valtakunnallisten yritysbrändien halukkuutta tulla alueelle....? Ähtärissä on satsattu matkailuun kymmeniä vuosia. Eläinpuisto oli hyvä idea, tarjonta laajeni Kantaravintoloiden perustettua "korpihotellin", tuli Stereo-hallia, osaksi toki hyvän lentopallobuuminkin takia, kun vanhojen salien kentät eivät riittäneet 1-sarjaan.

Mitä sitten tapahtui..... Alettiin rakentamaan Mini-Suomea.... ja kaikki muistaa lopputuloksen....oliko 28 miljoonaa markkaa, mikä meni kankkulan kaivoon ( voin toki summan muistaa väärinkin...) Sitten hotelli vaihtoi omistajaa tiuhaan tahtiin ja kukaan ei välittänyt korjaussaneerata sitä.

Sitten alkoi uudet visiot ja yöpymiskapasiteettia piti saada lisää ja paljon. Hotelli "ajautui" Eläinpuisto Oy:n omistamaksi ( siis Kaupungin ), Naavalle myytiin kohtuu halvalla kaavoittamatonta ranta-aluetta, jolle tuli nopeasti kaava, isolla rakennustehokkuudella. Näihin vuokramökkeihin sai silloista Ely-avustusta n. 35 % rakentamiskustannuksista ( korjatkaa,jos luku on väärä ). Homma jatkui, kun paikalle alkoi rakentumaan naavan hirsikerrrostalo, johonka kaupunkikin osallistui yhden osakkeen merkinnällä ( tämä toki on kohtuu yleinen tapa, jotta rakentaminen saadaan alkuun ).

Samalla kuitenkin erilaiset ns. "sisäpiirin" klikkiytymät tekivät omia osakemerkintöjään taloon. Tarina ei vielä kerro, että liittyykö siihen jotakin, mikä ei kestä päivänvaloa.

Matkailualueen majoituskapasiteetti siis paisui koko ajan ja tietenkin odotusarvolla, että Pandat tulee ( no kai ne tuleekin ). Jos olette katsoneet noita Naavan pihoja, niin eipä siellä autoja näy, kämpät loistaa tyhjyydellään, eikä toki ihme,; pandabuumi ei ole vielä alkanut, mutta myös hinnat, joita Ähtärissä vedätellään, eivät voi myöskään normiperheitä hirveästi houkutella ( tämä tarkoittaa myös kaikkea muuta hinnoittelua, esim. polttoaineiden hinnat yms.)

Jokunen vuosi takaperin oli venäläisten talvibuumi, niitä haalittiin ja ne toivat rahaa pieneen pitäjään. No, kun venäläiset tuli niiksi pariksi viikoksi, niin kas, vuokrahinnat ym. pompsahtivat tuplaksi. Eipä kai tuo veli-venäläinenkään niin tyhmä ollut, etteikö tuota olisi huomannut. No talous meni Venäjällä huonompaan suuntaan ja matkailu sieltä päin tänne hiipui, mutta kyllä näitä riittää isoissa kylpylöissä, laskettelukeskuksissa yms.

Mutta itse ydinkysymykseen. Jokainen, joka on vähänkin vaikkapa Suomen maata kolunnut, on huomannut, että matkailuun keskittyneissä paikoissa on runsaasti valtakunnan tasolla toimivia firmoja / brändejä, jotka ovat tuoneet monenlaisia palveluja tarjolle paikkakunnalle. Mitä meillä on täällä näistä matkailubisneksen firmoista, joita on esim. Rukalla, Levillä ym.. Voiko se muka olla niin, että Keskisen kyläkauppa torppaa suuruudellaan täältä kaikki muut pois, siis sillä, ettei muiden kannata edes yrittää...

Matkailu varmaankin työllistää meillä jonkun verran, etenkin kesällä, mutta onko satsauksiin nähden lukemat kuitenkin melko olemattomat?

Se on positiivista, että leirintäalue on pessyt kasvonsa ajan tasalle, samoin kuin Eläinpuiston päärakennus. Jotain me tänne kuitenkin tarvitaan, jos halutaan turisteja jatkossakin.

Kunnon kylpylä ( siis tarpeeksi iso, kaikkine "herkkuineen" ) olisi varmasti sellainen, joka vetäisi porukkaa läpi vuoden, näin ainakin muualla toimii hyvänä konseptina ja samalla oheispalvelut rullaavat ja pärjäävät hyvin.

Ensiksi meidän ähtäriläisten pitää saada kuitenkin tämä hallintokoneistomme kuntoon, niin että hyvän hallinnon ja hyvän työnantajan kriteerit loistavat muuallekkin. Se tarkoittaa sitä, että kaikenlainen kähmintä niin oman edun kuin puolueidenkin edun kannallta jää sivuun, päätöksenteko tulee avoimemmaksi ja keskustelevammaksi, eikä kenenkään suita ns. "tukita".
Ehkäpä sitten saisimme myös paluumuuttajia paremmin, siis muitakin kuin eläkeläisiä :)

Täällä on kuitenkin hyvä elää ja olla, mutta kyllähän me asukkaat myös pitkässä juoksussa kaipaamme matkailuun satsattuja euroja ja silloisia markkoja jollakin tapaa tuottoina kuntalaisten hyvinvoinnin parantamiseen.

Kiitos ja anteeksi....
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Olipa asiallinen kirjoitus. Ihan eri tasoa kuin sillä joka on vuosien mittaan tuupannut tänne kaamean määrän tavaraa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Juu älä enää mättää.
Meitä muita onkin paljon Alavudella hämmästelemässä tätä palstaa josta myös Ilkka saattaa ottaa hys hys linjalleen aihetta.
Päätä tänne on 1000v krs.On se niin taantumuksellusta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kuinka suuri kylpylä olisi " kunnon kylpylä "? Tuplasti vai kymmenen kertaa suurempi kuin Kivitippu? 🤔
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Laittakaa eläinpuisto kuntoon, se lahoaa. Siis ihan tosissaan, se on kamalassa kunnossa.
Ilmianna
Jaa
Joka vuosi Kaupunki eli me veronmaksajat tuuppaamme euroja Zoolle keskimäärin 200 tuhatta euroa on se iso määrä rahaa.
Minisuomen velkoja zoolla on vielä 4 miljoonaa euroa tuosta velasta maksettiin 80 ja 90 luvulla huikeat korkomenot niitä menoja rahoitettiin myymällä tontteja
Hankaveden rannalta.
Nyt Zoon parkkipaikkaa rakennetaan ja ihme ja kumma kaupungin varoin ei pysy erillään rahat ei millään.Viinikka siellä möyrii ja tuskimpa avointa tarjouskilpailua noista töistä järjestettiin.
Kun Zoo romahtaa ei eläinpuiston alla olevalla maalla ole mitään arvoa se on ongelma jätettä siellä on jemmassa valtavat määrät bakteereja, sinne ei voi rakentaa mitään.
Zoo ei ole koskaan pystynyt omalla pääomallaan investointejaan viemään läpi.
Eläinpuisto on surkeassa kunnossa häkit eivät osasta täytä vaatimuksia ja häkkivankeus eläinpuisto on jo pois muodista, auttamattomasti vanhentunut systeemi.
Surkea on tilanne me Ähtäriläiset elämme aikapommin vieressä sen meille järjestivät kopla jota höystää kokematon untuvikko kansanedustaja .
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Broilerin ympärillähän se koko paskakasa pyöriikin. ..henkilövalintoineen kaikkineen.
Ähtärin ongelman ydin onkin oma kansanedustaja,joka ei äänestäjistään ole piitannut enempää kuin koko vaalikoneistokaan.
Ahneella on paskanen loppu....
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Joo, sinähän sanoit jo maakuntavaltuustossa 2000-luvun alkupuolella, että näin tässä Ahterille tulee käymään. Kaikki on mennyt juuri niin kuin ennustit. Voi miksi ei sinua äänestetty tarpeeksi 2011 eduskuntavaaleissa. Ei poijaat enää kusettais kuntalaisia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tehtytekemättömäksi kirjoitti:
Joo, sinähän sanoit jo maakuntavaltuustossa 2000-luvun alkupuolella, että näin tässä Ahterille tulee käymään. Kaikki on mennyt juuri niin kuin ennustit. Voi miksi ei sinua äänestetty tarpeeksi 2011 eduskuntavaaleissa. Ei poijaat enää kusettais kuntalaisia.
Oma kehu haisee, heh heh.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
En ole ollut Ähtärissä missään päätännssä,koskaan.Ja noin tyhmä onkin vain ähtäriläisessä sisäpiirissä,joka luulee älykkäitä ihmisiä etenkin naisia typeriksi.
Tuollaiset päätökset ja johtopäätökset osoittaa selviä hallusinaatioita.
Johon perustuu ähtäriläinen uskomuspolitiikka,mielikuviin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Narsismionsairaus kirjoitti:
Oma kehu haisee, heh heh.
Hoida ittees vaikka rajatiedolla,älä täälä narise.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huonoa mainosta Ähtärille https://yle.fi/uutiset/3-9936731
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
0 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Zoo on ja tulee olemaan Viinikan suojatyöpaikka.
Ilmianna
Jaa
Hotelli Mesikämmenellä näkyy olevan 1.9 miljoonaa velkaa kaupungin v. 2016 tilinpäätöksen mukaan. Tuolloin elukkapuiston velkamäärä oli 3,2 miljoonaa ja koko kaupunkikonsernin 57.7 miljoonaa. Kun pandalan rakennusurakan viimeinen lasku on maksettu, elukkapuistolla lienee velkaa ainakin 12 miljoonaa.

Mistä Hotellin velka on peräisin? Ottiko kaupunki vastuulleen edellisen omistajan velkoja?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Joko se 8 miljoona meni turhaan liikuntahalliin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
kelle lankeaa vielä se neljäntoista miljoonan suojelu lasku zoolle vai sen omistajalle eli veron maksajille kummaa huijausta. vuokraa ei pandasta mee mutta on sitouduttu maksamaan pandan suojelusta melkein milli vuodes viidentoista vuoden ajan. vois sen vittu sanoo vaikka vuokrana saatanan huijarit!!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
non niin nyt se tuli oikein uutisissa 33 miljoonan lotto rivi alkaa olla valmis onnea vaan arvon kusipäät
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vielä alkuvuodesta Ähtäri oli kuntaluokituksessa sijalla 272 vajaasta kolmestasadasta kunnasta. Takana oli taloudellisesti hyvin mennyt vuosi 2016, mutta velkaa per asukas oli enemmän kuin vaikka Lapualla, jossa suurta velkamäärää kauhistellaan.

Nyt on menossa pandalotto, josta ei kukaan tiedä kuinka siinä käy. Toivotaan parasta, niin sijoitus näistä pohjalukemista nousisi.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/sk-testasi-kunnat-viiden-tahden-hotelleja-yhden-tahden-majataloja/?shared=961925-a60cd8db-999
Ilmianna
Jaa
Rehellistä koneyrittäjää pannaan halvalla ilman mitään muuta perustetta kuin kateus. Kateus on koko mollausketjun moottorin käyttövoima. Siihen ei ole pätkääkään vaikuttanut se, että hätäpäissään alkoi Helariksi ja on olevinaan NIIN uskovaista ETTÄ.
Jutut ja toiminta tosin eivät ole tosiuskovaisen toimintaa, vaan aivan jonkun muun sielun perijän palvelemista.
Jos on ihan oikeasti ja vilpittömästi uskossa, ei täällä riehu ylimpänä piruna rienaajien joukoissa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Miksi ei muilta urakoitsijoilta pyydetty tarjousta zoon parkkipaikan teosta ?
Julkinen tarjous kilpailuhan tuosta olisi pitänyt tehdä, joku voi vielä valittaa asian tiimoilta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Toki sekään ei olisi auttanut ,sehän nähtiin golf radan urakassa, kun urakka alkoi kusemaan loput teki tuntityönä, mahtavaa toimintaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tuosta Rampoll merkkiä läyttävästä ei kannata mitään välittää.
Kertoi juuri itsestään ja kateudestaan.
Jos olisin noin kireä ja leikkisin jumalaa.Joisin etten hakkaisi akkaani.
Se ei näy edes ymmärtävän Suomessa on uskonnon vapaus. NIIN suomessa,ei ähtärissä.
Kun ei muistakaan laista näy ymmärtävän...Pehmo pikkupoika pullistelee.
Syntyjään ähtäristä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Rambolille 6-0
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Lukihan se pirukin Raamattua.
Ja käänsi kaikki päinvastoin,kuin todellisuus on. Mutta se ja sen edustus onkin tyhmä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen on Suomen rikoslaissa rangaistavaksi säädetty teko, josta voi seurata sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen syyllistyy levittämällä sellaisia toisen yksityiselämään kuuluvia tietoja, joiden leviäminen voi aiheuttaa kärsimystä sille, jota tieto koskee.
Ilmianna
Jaa
Vaikeina hetkinä elämä tuntuu lohduttomalta, eikä poispääsyä näy. Siksi myötätunnon ja anteeksiannon taitoja kannattaa harjoittaa jo aikaisin. Anteeksianto hyödyttää eniten ihmistä, joka antaa anteeksi – se parantaa terveyttä ja keventää oloa. Harjoita myötätuntoa paitsi itseäsi, myös juoruilijoita kohtaan. Juoruilun tarve kertoo jotakin heistä.
Ilmianna
Jaa
Ilkassa 30.11. kaupunginjohtaja kertoo, että "kaupungin talousarvion investointimenoja Moksun matkailualueelle ovat 100 000 euroa pysäköintialueita ja kevyen liikenteen väyliä varten sekä 300 000 euroa kaavateiden päällystämiseen. " Nämä siis ensi vuodelle. Paljonko on mennyt tänä vuonna jo?

Tokikaan ei sekoiteta Zoon ja kaupungin rahoja, koska paikoitusalueet ja tiet ovat kaupungin ikiomia, mutta eivät nämä ihan pikkurahoja ole.
Ilmianna
Jaa
ja tässä lisää muisteltavaa
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Miten mahdollista

Jarmo Pienimäki painottaa, että Ähtärin kaupungin ja Ähtärin Eläinpuisto Oy:n rahoja ei sekoiteta keskenään.

–Kaupunki ei osallistu pandojen rahoittamiseen. Ähtärin Eläinpuisto Oy on itsenäinen osakeyhtiö, joka on tuottanut voittoa pari viimeistä vuotta.

Ähtärin kaupunki omistaa eläinpuiston 99-prosenttisesti. Kaupungin tehtävänä on valvoa yhtiöitään.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta