Aihe

Nenäleikkauksesta kokemuksia?

Q781

Olin tapaturmassa vuosia sitten ja nenäni kallistui toiselle poskelle ja väliseinäkin on z-kirjaimena sekä kyömyäkin tuli. Näin aikuisena olen ajatellut korjata leikkauksella nenäni eli suoristus ja madallus rhinoplastian avulla.

Taustatietoa olen hakenut sekä ennen ja jälkeen kuvia, mutten ole niitä netistä löytänyt. Siksi kysyn täällä kokemuksianne nenäleikkauksesta. Keneen/ yritys päädyitte ja miksi? Oletko tyytyväinen lopputulokseen, jos et niin miksi et?

20

468

  Vastaukset

  • Onko Priit Kasenömista kellään kokemusta?

   • Hän leikkasi nenäni pari kuukautta sitten, eli toipumisaika /asettuminen edelleen nenällä kesken. Olin haastava leikattava ja moni kirurgi olisi saattanut jopa kieltäytyä leikkaamasta, koska lähtökohtana nenä oli epäsymmetrinen, mutta muutoin melko pieni.

    Turvotus on hyvin toispuoleista vielä tällä hetkellä. Nenäni on kuitenkin nyt jo parempi kuin alkuperäinen ja olen tyytyväinen, kun uskalsin vihdoin mennä operoitavaksi. Toivon turvotuksen vähenemisen kuitenkin vielä tasaavan lopputulosta, jotta toivomani symmetrisyys likipitäen toteutuisi.

    Kannattaa tutustua myös hänen kuvagalleriaansa, josta löytyy kuvia ennen ja jälkeen rhinoplastian. Suosittelen häntä ehdottomasti!


  • Nenäleikkaus on siinä mielessä haastava, että Suomessa et saa löydä niin hyvää nenäkirurgia että kannattaisi maksaa tuhansia ja ulkomaille lähtökin tuo omat riskinsä. Kannattaa kuitenkin lukea hyvistä ja vain kasvo-/nenäkirurgiaan erikoistuneista lääkäreistä ulkomailla. Suomessakaan epätyydyttävä leikkaustulos ei kuitenkaan kuulu yleensä korvauksen piiriin, vaan saattaa ehkä saada halvemman leikkauksen uudelleen..siksi kannatan ulkomaisia nenäspesialisteja jotka todennäköisemmin saa nenästä heti tyydyttävän.
   Itse toivon nenäleikkausta myös. Iran on yksi parhaista "nenämaista" ja hinnatkin edullisia. Katso esim. tämä: Hamidreza Hosnani

  • Kaarlo Ståhlberg on Suomessa varmaan paras kirurgi, tekemään nenäleikkauksia.
   Hän leikkasi minun nenän olen kyllä tyytyväinen, hänen vastaanotto Bulervardin Klinikka.

  • Älä mainosta, kiitos! Et voi mitenkään sanoa ja tietää, kuka tai ketkä ovat parhaita. Jos hän sinun kohdallasi on joten kuten onnistunut, niin se ei tarkoita, että näin kävisi kaikkien kohdalla.

   • Ei tämä mikään mainos ole, kerron vain että leikkaus onnistui minulle hyvin.
    Minun nenää on aikaisemmin kaksi kirurgia leikannut epäonnistuivat täysin.
    Tukholmassa kirurgi ei uskaltanut alkaa leikkaamaan kun oli tehty jo monta leikkausta.
    Sinä et tiedä näistä leikkauksistä mitään.


   • Ulkomailla on varmaan hyviä kirurgeja pitäisi vain tietää minkä tasoisia ovat.


  • Jos nenäsi on vioittunut tapaturmassa ja sulla on esim hengitysongelmia, voit korjauttaa nenäsi ihan julkisella puolella. Jos nenäsi kuitenkin toimii eikä ole tapaturman vuoksi esim vinoa väliseinää, eli leikkaus olisi vain esteettisin perustein, please säästä rahasi ja elämäsi ja leikkauta nenäsi muualla kuin Suomessa.

   Täällä nenäleikkauksia tehdään verraten vähän ja pätevimmilläkin kirurgeilla on takana maksimissaan tuhatkunta nenää. Ulkomailta (Jenkit, Iran, Turkki, Englanti) löydät pelkästään neniin erikoistuneen spesialistin jolla kokemusta tuhansista nenistä. Hintaa tule lisää matka- ja majoituskulujen verran, mutta luultavammin saat nenäsi kerralla kuntoon.

   Oman nenäni on leikannut kaksi suomalaista hyvän maineen omaavaa kirurgia. Kolme leikkausta takana, nenä on aivan leikellyn näköinen epäsymmetrinen möhkäle. Hengittäminen on mahdotonta, vain suun kautta onnistuu. Nenän limakalvot ovat käytännössä tuhoutuneet ja hirveän kipeät. Jokainen korjausyritys on tuonut uudet ongelmansa. En toivo tätä kohtaloa kenellekään. Rahaa on mennyt tolkuttomasti ja bonuksena masennusdiagnoosi.

   En sano etteivätkö asiat voisi mennä pieleen ulkomaillakin, koska paraneminen on aina yksilöllinen prosessi. Mutta uusintaleikkausprosentti on huippukirurgeilla alhaisempi. Suomessa ei myöskään ole mahdollista nähdä kirurgien ennen-jälkeen-kuvia, koska siihen ei kannusteta. Nähtäville laitettaisiin tietysti vain onnistuneita esimerkkejä, ei niitä pilalle menneitä. Joka kirurgille kuitenkin väistämättä sattuu virheitä. Ulkomaisten klinikoiden saiteilla kuvia on, ja saahan niistä edes jonkun käsityksen että kirurgi on osannut operoida juuri sinun kaltaisesi nenän. Aitoja (myös epäonnistuneita) kuvia löytyy realself-sivustolta.

   Käy toki konsultaatiossa useammalla kirurgilla, mutta muista että on aina kirurgista riippumaton riski että jotain menee pieleen. Tämän kirurgit sinulle kertovatkin. Kirurgista riippuvan riskin voit minimoida etsimällä todella kokeneen spesialistin muualta. Sairausvakuutuksesta on turha murehtia, sillä jos jokin menee pieleen plastiikkakirurgisessa operaatiossa Suomessa, et saa siitä mitään korvausta kumminkaan ja korjausleikkaus voi maksaa tuhansia. Omasta pussista taas sitten sekin.

   Jos voit elää nenäsi kanssa, tee se.

   • Millainen Sulla oli lähtökohta? Nenä siis.


  • Minulla myös suunnitelmissa nenän uusintaleikkaus, mutta todella epätoivoista yrittää löytää kirurgi kenelle uskaltaisi mennä. Tuntuu että nenäleikkaus on ihan tuuripeliä, joskus onnistuu mutta useimmiten ei.

   Ensimmäinen nenäleikkaukseni tehtiin Suomessa ja lopputulos aivan järkyttävä, pahempi kuin lähtötilanne. Halusin perunanenästä eroon ja tilalle sain entistä pahemman perunanenän. Aivan h****tin ruma joka suunnasta katsottuna. Leikkauksesta on jo vuosia, joten ei johdu enää mistään jälkiturvotuksesta, vaikka edelleen nenä on aamuisin todella turvonnut. Tekisi mieli repiä koko nenä irti, niin ei tarvitsisi hävetä joka hetki sitä kuinka iso ja epämuodostunut se on. Kirurgi oli nimenomaan niitä Suomen "huippuja", joka tälläkin palstalla "kehuttu". Olin myös aikoinaan lukenut netistä hyviä kommentteja hänestä, mutta tosiasia on että suomalaisilla ei riitä taidot niin vaativaan toimenpiteeseen. Uskomatonta, että voikin tehdä niin ala-arvoista jälkeä. Joten jos etsit hyvää nenäkirurgia Suomesta, niin unoha koko asia, hukkaat vaan aikaa ja rahaa!

   Haluan ehdottomasti tehdä seuraavan leikkaukseni ulkomailla, joten muiden onnistuineita kokemuksia olisi erittäin tervetullutta kuulla ja kuka tehnyt.

   • Siinä lääkäri ohjelmassa joka tulee televisiosta USA:sta kannattaisi kysyä Plastiikkakirurgi Drew Ordon hän varmasti osaisi neuvoa hän tekee myös nenäleikkausia. Netistä löytyy osoite myös sähköpostiosoite. Ulkomaillakin on monen tasoisia lääkäreitä on paras joku lääkäri auttaa tässä asiassa. Sähköpostilla voi vaikka laittaa valokuvan nenästä. Olen itse käynyt ulkomailla ( USA:ssa, Intiassa Singaporessa) Varmaan näistä paikoista löytyy sellainen joka osaa.


   • Halleluja mitä nyt kuuluu. itsehän pilasin nenäni ja sen myötä elämäni juuri tämmöisellä suomen nenäspesialistilla. Olen ollu niin epätoivoinen ja masentunut, mutta ajattelin yrittää vielä jossakin, vaikka ruotsin puolella. Tod. Pahempi kuin lähtötilanne niin en voi käsittää, t ex normaali nenä. Ei olis pitänyt ikinä lähteä pientä virhettä korjaamaan, sillä sain fiaskon tilalle !


  • Mikähän ohjelma?

   • https://www.mtv.fi/laakarit
    Seurasin tätä ohjelmaa auttoivat monia joille oli sattunut hoitovirheitä.
    En ole varma tuleeko se vielä TV.


   • Realself.com sivustolta kannattaa etsiä pätevää kirurgia. Suomessa leikkaaminen ei missään nimessä kannata, jos iso toimenpide. Taidot ei täällä vaan riitä.


  • Kyllä meillä Suomessa on ihan hyviä nenäleikkauksia tekeviä plastiikkakirurgeja ja korvalääkäreitä. Trauman aiheuttama nenän vinous on yleensä helpommin korjattavissa kuin synnynnäinen jos nenä on ollut suora ennen traumaa.
   Vuosituhannen vaihteessa Siluetti järjesti yli kymmenen vuoden aikana vuosittain nenäkurssin plastiikkakirurgeille ja korvalääkäreille. Hands on kouluttajina oli kokeneita rhinoplastikkoja Euroopasta ja Amerikoista. Moni Suomen nenää leikkaavista lääkäreistä sai niissä koulutuksissa varmuutta näihin esteettisen plastiikkakirurgian hitaimmin omaksuttaviin hoitomenetelmiin, nenän erilaisten hengitysteiden ja ulkonäköongelmien hoitoon.

  • No itse ajattelen myös että kai täällä meillä suomenmaassa täytyy olla osaavia nenäkirurgeja kun näitä leikkauksia kuitenkin tehdään julkisella sekä yksityisellä? Miten tämäkin suomi24 on täynnä kokemuksia leikkauskokemuksista ja ihmisten tyytyväisyydestä. Tietenkin muutama epäonnistumistarinakin löytyy joukosta. Näyttäisi kuitenkin siltä että kirjoitusasuja kun vertaa niin samat ihmiset kirjoittelee eri nimimerkeillä useampaan ketjuun. Onkohan tässä ollut liian suuret odotukset vai miksi ei olla tyytyväisiä vaikka nenä oltaisiin leikattu useampaan kertaan?
   Ymmärtää toki sen jos jää jotain toiminnallista vikaa, hengitysongelmia jne. Mikähän on todellisuudessa riski että jää jotain toiminnallista vikaa nenään laajan leikkauksen jälkeen (nenäluun murtaminen, suoristus) , veikkaan että edellinen kommentoija osaisi tähän vastata.
   Itselläni on edessä, sitten kun uskallan, nenän suoristus.

  • Itse kävin julkisella suoristamassa väliseinän ja pari vuotta myöhemmin Virossa korjaamassa kyömyn ja pallukan, eli nenä oli murtunut pahasti ja näytti ns nyrkkeilijän nenältä

  • Minkä hintasia olleet teidän leikkaukset. Tarvin tietää paljonko pitää olla että saa kerralla kunnon leikkauksen

  • Haluaisin tuoreita kokemuksia Stolbergin nenäleikkauksessa käyneiltä?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   6078
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   63
   5211
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   264
   3410
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   61
   2495