Ajattelin joskus tulevaisuudessa ostaa uuden objetiivin minun canon 1300d kameralle. Minulla on kaksi mutta haluan kolmannen. Elikkä mikä objektiivi sopii siihen kameraan, tottakai objektiivin ei tarvitse olla canonin kunhan se sopii. Kriteerini ovat
-Vähintään 200mm
-Sopii urheilukuvaamiseen
-Ja että se on muuten vain helppokäyttöinen ja ottaa hyviä kuvia
Suuri kiitos etukäteen!!
Uusi objektiivi
13
444
Vastaukset
- samahenkilö
niin ja ei mitään yyberkallista
Canonilla on edullinen 55-250 mm zoom. Maksaa jotain 300 euroa. Valovoimassa toki on toivomisen varaa, mutta valovoimaset zoomit sitten maksavat kunnolla. 70-200 f/4:n saa n. 800 eurolla ilman vakainta ja 500 € kalliimmalla vakaajalla.
- Canonisti______minäkin
Okaron mainitsema f/4.0 70-200 mm on mielestäni oikea vaihtoehto urheikukuvaukseen. Itse jättäisin nuo suttuzoomit, kuten 55-250 pois laskuista. Objektiivin voi ostaa myös käytettynä, jolloin säästää rahaa.
Ymmärräthän, ettei kyse ole pelkästään objektiivista. Runko vaikuttaa oleellisesti tarkennusnopeuteen ja -tarkkuuteen. Käytännössä joudut vaihtamaan myös rungon, jotta urheilukuvaus onnistuu. Runko saa olla mieluusti seiska tai jopa vitonen, mutta ainakin kymppi. Kutonen ei ole vaihtoehto urheilukuvaukseen, vaikka on muuten hinta/laatu suhteeltaan hyvä. Samalla isokokoisempi runko on tasapainoisempi kokonaisuus telezoomilla.
- kdjehrj
Urheilukuvaus ja lintukuvaus heikossa valossa vaatii kyllä järjettömän kalliit välineet, mutta hyvässä (auringon)valossa tuo nimimerkin okaro ehdottama Zoomi 55-250 kelpaa täysin.
- valostavoimaa
Sen takia ei kannata ostaa huonoa optiikkaa, että menee ulos kuvaamaan urheuilua vain silloin kun aurinko paistaa, koska jostain syystä se aurinko ei vain aina paista silloin kun olis tarve.
- Tsuumiko
Muinoin kinofilmirungolla kuvatessa, eräs yleisimmin käyttämiäni objektiiveja oli Canon EF 75-300 /4-5,6. Teoriassa sen ei olisi pitänyt toimia käsivaralta, eikä varsinkaan Canonistin suttutsuumiteorioiden mukaan edes tarkentua ollenkaan telepäässä. Mutta objektiivipa toimi erittäin hyvin, ja harjaannuin käyttelemään sitä melko paljon monenlaisiin aiheisiin, pääasiassa päivänvalossa ulkona. Onnistuipa kuvata myös kauppakeskuksella sisätiloissa, keinovalaistua areenaa, nopealle negatiivifilmille (400 ASA). En tosin kokeillut sitä koripallon kuvaamiseen ym. nopeatempoiseen poukkoilevaan sisäurheiluun - jonka kuvaamiseen tarvitaan ehkä nopeita suljinaikoja, tai salamaa. Riippuu, halutaanko kuvaan hiukan liike-epäterävyyttä mukaan, vai ei.
APS-C kennon koko: 25.1×16.7 mm
https://en.wikipedia.org/wiki/APS-C
Tuossa mainostetaan Canonin tsuumeja PDF-tiedostomuodossa:
http://software.canon-europe.com/files/documents/EF_Lens_Work_Book_4_EN.pdf
75-300 ei ole hirvittävän painava verrattuna tsuumiin 55-200, mutta painavampana saattaa tuntua vakaammalta ja pidempänä on mahdollinen pidellä useammanlaisella otteella. Perinteinen neuvo lyhyille putkille on, että peukalon tyven ja kämmenen väliseen haarukkaan tuetaan objektiivi kuvatessa. Mutta pidemmällä ja painavammalla teletsuumilla voi olla kaukoputkimaisempi ote sopiva: putken paino lepää vasemman kouran päällä, ranne ehkä vähän taakse/alas taivutettuna. On käytännöllistä myös, jos teletsuumin tsuumauskierä on leveä ja vähän kuvioitu karkeaksi. Joissakin putkissa polttoväli kasvaa vastapäivään, toisissa myötäpäivään. Joissakin on erittäin krouvi tarkennus, paljon veivattavaa, kuin olisi käsin tarkennukseen suunniteltu. Mutta Canonin 75-300 mallin tsuumeissa on ollut melko jyrkkä, nopea tarkennuskierä (tarkoittanee nopeampaa autofokusta).
Pikkuteletsuumi saattaa lyhyenä töpönä tuntua siltä, ettei saada aina kunnon tukevaa otetta sekä pysty- että vaakakuviin - heti tsuumailun jälkeen tai mieluummin sen aikana. Mieluummin aikana, kun on tilannekuvista kyse. Jos on tukeva runko (kilon?), jonka saa tungettua kouran perälle, ja kohtuullisen pitkä teletsuumi (puoli kiloa?), niin tällainen yhdistelmä voi tuntua melko vakaalta - ilman vakaajatoimintoja. Sitä jos heiluttelet ja kuljet se kourassa ympäriinsä muutamia tunteja päivittäin, niin johan kasvaa voima sormissa.
Tosin oli minulla myös vakaajaversio tuosta 75-300 tsuumista. Mutta mielestäni se oli kömpelömpi, hitaampi ja painavampi kuin tuo tavallisempi, jolla sai monet terävän näköiset kuvat kevyemmin ilman vakaajaa. - Niin useita, että niihin on kyllästynytkin ja haikaillut harrastaa laajakulmapuolta enemmän.
Usein kuvaajilla - itsellänikin on ollut - ikävä taipumus kuvata liian kaukaa, tsuumata liian tiivis rajaus, liian pitkällä telellä, kuvata liian pieniä yksityiskohtia, osia, pätkiä, lajikuvia. Mielestäni tämä näkyy monenlaisissa kuvausaiheissa. Televisiossa puhuvia päitä, urheilijoiden ruumiinosia, jne. Monesti kokonaisempi, laajempi näkökulma olisi parempi. Siinä mielessä tuo Okaron ehdotus 55-200 oli erinomainen.
Vielä yksi huomio. Jos ostat himmeähkön 4-5,6 valovoimaisen teletsuumin, ja jos myöhemmin valovoimaisemman tsuumin, niin himmeämpää voi toki edelleen käyttää esim. lähikuvaukseen tai kevytvaihtoehtona päivänvalossa. Näissä himmeissä on usein suurempi kuvaussuhde lähikuvaukseen mahdollinen, verrattuna valovoimaisempaan teletsuumiin. Ainakin tuossa mainoksessa näkyi sellainen trendi.Canonin APS-C on pienempi, tuossa 22,3 x 14,9. Tuo dokumentti on yli kymmenen vuotta vanha. 75-300 mm objektiivissa ei ole kuvanvakaajaa 55-250 mm:ssä on. 75-300 mm on täyskennolle, 55-250 mm kropille.
- kjfkjhwejhgj
Asia riippuu myös siitä, mitä objektiiveja sinulla jo on, ettei tule liikaa päällekkäisyyksiä.
Tuohon runkoon sopii kaikki EF ja EFs-kiinnitteiset objektiivit eli vaihtoehtoja on n. pari sataa erilaista.
Ikävä kyllä halpaobjektiivien 5,6-6,3 valovoima ei ole hyvä liikkuvien kohteiden kuvauksessa, mutta suurempi valovoima vähintään kaksinkertaistaa hinnan.
Kannattaa kiinnittää huomio myös objektiivin tarkennusmoottoriin, mikä vaikuttaa paljon rungosta riippumatta tarkennusnopeuteen. Kalliimmat rungot ei ole ollenkaan nopeampia tarkentamaan, jos niihin lyö vanhalla tarkennussysteemillä varustetun objektiivin. - ND750
Riippuu urheilusta miten nopeatempoista on aikomus kuvata, mutta pääsääntöisesti runko ei oikein ole urheilukuvaukseen sopiva, mutta hyvällä optiikalla sekin paranee jonkin verran. Urheilussa tarvitsee lyhyttä suljiaikaa ja valovoimainen optiikka mahdollistaa sen ja kun runko ei kestä nostaa ISOa kovin korkealle, niin mitään noita 55-250mm jne heikkovalovoimaisia ja terävyydeltään heikkoja laseja ei kannata laittaa. Kun hinnasta ei ollu puhetta, eikä optiikan tarvitse olla Canon, niin yksi sopiva hyvä vaintoehto on Tamron 70-200mm f/2.8 Di VC USD, tarkentaa nopeasti, ottaa hyviä kuvia, toki kuvaajan pitää osata ottaa hyviä kuviäa, optiikka ei sitä yksin tee ja hinta on kohtuullinen verrattuna Canonin vastaavaan.
- hsfusagf
Jos ei kameramerkkiä halua vaihtaa, se tuo myös lisäkustannuksia, kannattaa aluksi tyytyä omistamaansa runkoon ja hankkia parempia objektiiveja.
Joka vuosi tulee uusia runkomalleja ja sitten kun tilanne sallii voi hankkia käyttöönsä sopivan ja aiemmin hankitut hyvät objektiivit riittää pitkälle tulevaisuuteen.
Kameroiden rungota vanhenee hyvin nopeasti, mutta monet viimevuosituhannella suunnitellut objektiivit tekee edelleen hyvää jälkeä. Lähikuvauksessa käytetään usein ennen sotia ja vähän niiden jälkeen suunniteltuja pienikokoisia manuaalilaseja ja laatu riittää.
Jos on vähänkään mahdollista, että tulevaisuudessa tulee kinokoon himo niin kannattaa hankkia vain kinokoon ojektiiveja. Hyvät valovoimaiset pienen kennon objektiivit on harvassa. - Tsuumiko
hsfusagf kirjoitti:
Jos ei kameramerkkiä halua vaihtaa, se tuo myös lisäkustannuksia, kannattaa aluksi tyytyä omistamaansa runkoon ja hankkia parempia objektiiveja.
Joka vuosi tulee uusia runkomalleja ja sitten kun tilanne sallii voi hankkia käyttöönsä sopivan ja aiemmin hankitut hyvät objektiivit riittää pitkälle tulevaisuuteen.
Kameroiden rungota vanhenee hyvin nopeasti, mutta monet viimevuosituhannella suunnitellut objektiivit tekee edelleen hyvää jälkeä. Lähikuvauksessa käytetään usein ennen sotia ja vähän niiden jälkeen suunniteltuja pienikokoisia manuaalilaseja ja laatu riittää.
Jos on vähänkään mahdollista, että tulevaisuudessa tulee kinokoon himo niin kannattaa hankkia vain kinokoon ojektiiveja. Hyvät valovoimaiset pienen kennon objektiivit on harvassa.<< Hyvät valovoimaiset pienen kennon objektiivit on harvassa. >>
Järkyttävä väite? - Jossain teorioissa muinoin väitettiin, että yleensä aina objektiivin pieni himmentäminen parantaa kuvanlaatua. Eikö siihen verrattavaa olisi, että kroppikenno ottaa kinokoon objektiivin piirrosta talteen parhaimman keskiosan kuvasta? Miksi sitten pienelle kennolle tehdyt objektiivit olisivat järjestään huonompia? Pienikokoisten valmistus tarkoiksi paljon vaikeampaa?
Vaihtoehtoa tsuumailulle
- Minulla ei ole kokemusta fyysisistä telejatkeista. Mitä mieltä ollaan, kannattaako ostaa urheilukuvaukseen valovoimainen pikkutele 135/2, ja siihen liittää telejatketta?
- Joskus kauan sitten lähdin mieluummin ostamaan teletsuumeja, himmeitäkin, mieluummin kuin askarrella yksittäisten telepolttovälien ja telejatkeiden kanssa. Pisin kiinteäpolttovälinen, jota ostin, oli vain 100/2.
- Mutta sisäurheiluun, olisiko yksi mahdollisuus tällainen135/2 ?
https://www.bhphotovideo.com/c/product/112539-USA/Canon_2520A004_Telephoto_EF_135mm_f_2_0L.html#!
https://www.flickr.com/groups/625952@N23/?rb=1
https://shop.usa.canon.com/shop/en/catalog/ef-135mm-f-2l-usm
Lähikuvaussuhde tämän tiedon mukaan parempi kuin 1:5. Siinäpä ajattelun, harkinnan aihetta sillekin saralle. Telejatkeella lähikuvauksen lähin etäisyys pysyisi samana, vai mitä.
https://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-135mm-f-2.0-L-USM-Lens-Review.aspx
- MikäMilloinkin_kamera
Minulla on ollut sekä Canonin että Nikkorin 135mm f/2 kakkulat, aivan erinomaisia esimerkiksi lätkän kuvaamiseen.
Kannattaa tarkistaa, voiko telejatketta käyttää a.o. optiikoitten kanssa ennen kuin tyhjentää kukkaronsa moiseen. - kuvaa-kaunista
Jos mä saan rahnoo, niin ostan sulle sellaisen kun haluat.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1192990Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen262408Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082036- 1141670
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711378Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2891212Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2601106- 621057
- 711054