Sananvapaus, katoavaa kansanperinnettä!

taaltapesee

Sananvapaus on Suomessa katoavaa kansanperinnettä. Iloisesta 1980-luvusta ei näy enää merkkiäkään. Kristilliset kansanedustajat paheksuvat sikamessias-taideteosta, median sopulit yrittävät saada somea väkisin aisoihin, poliisi on pantu kyttäämään some-kirjoittajia, Yle harjoittaa laajamittiasta ennakkkosensuuria kaikessa hiljaisuudessa, päätoimittajat eivät enää puhu lainkaan sananvapaudesta, vaan pelkästään sananvastuusta, suomalaisministerit lentävät kilvan sananvapautta vastustavan idolinsa, Trumpin, rukousaamiaiselle. Eikä kukaan huomaa, että maamme on palaamassa noitavainojen aikaan.

23

440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YPÖ

      Niin on sananvapaus mennyttä myös Merkelin Saksassa ja paljolti Merkelin "ansiosta".

    • buahahahahahahaaahaa

      Saatte sanoa nyt suunne puhtaaksi. Päivän tarjous. Voimassa huomisaamuun saakka.
      Terveisin Netti poliisi

    • uiiiui

      Onneksi täällä ei sensuroida mitään. Palstalla sana vapaa.
      Palstan otsikkokin sen kertoo: Keskustele vapaasti aiheesta kuin aiheesta

    • nytaikapuuttua

      Kun nyt ajatellaan historiaa, niin kyllä Hannu Salman olisi pitänyt joutua linnaan tai ainakin kotiarestiin. Salman Rushdielle olisi pitänyt melkein antaa kuolemantuomio tai hänet olisi pitänyt leimata kaikkien rasistien äidiksi.

      Maailma on tosiaan muuttunut. Olemme olleet liian leväperäisiä, emmekö ole ajoissa alkaneet kitkeä rasismia pois maailmasta ja kansakunnasta. Tässä on nyt tulos. Aivan hillitön nettikansa.

    • TotuusSattuuQC

      "Sananvapaus on Suomessa katoavaa kansanperinnettä. Iloisesta 1980-luvusta ei näy enää merkkiäkään."

      Kirjoittaja on tuskin elänyt itse 80-luvulla eikä siis muista sitä ummehtunutta mediailmapiiriä joka 70-luvun suomettuneisuuden perintönä oli vielä hyvissä voimissa.

      "Kristilliset kansanedustajat paheksuvat sikamessias-taideteosta,"

      Eikä kirjoittaja tiedä että tuo teos on tehty 70-luvun alussa ja siitä tehtiin silloin rikosilmoitus. Tekijä tuomittiin lopulta jumalanpilkasta. Joten se siitä sen ajan sanavapaudesta. Nykyään teosta vain paheksutaan joissain piireissä vaikka se on kuulunyt valtion taidekokoelmiin jo melkein 30 vuotta. Eli sitä pidetään oleellisen ajan taiteen merkkiteoksena.

      "poliisi on pantu kyttäämään some-kirjoittajia,"

      Noin aina väitetään mutta täysin vapaasti tuntuu se mielipide näkyvän vielä netissä nykyäänkin eikä selkeästi edes rikollisista mielipiteistä seuraa mitään rangaistuksia. Vain pari kansanaedustajaa on saanut pienet sakot koska he ovat niin näkyviä vaikuttajia.

      " Yle harjoittaa laajamittiasta ennakkkosensuuria kaikessa hiljaisuudessa, päätoimittajat eivät enää puhu lainkaan sananvapaudesta, vaan pelkästään sananvastuusta,"

      80-luvulla oli paljon täysin kiellettyjä aiheita eikä mm. Neuvostoliittoa saanut arvostella. Nykyinen sanavapaus on täysin toista luokkaa kuin silloin ja nyt kuka tahansa saa mielipiteensä kaikkien näkyville.

      • tätämieltäme

        Eihän Neuvostoliitossa mitään arvostelemista olisi ollutkaan. Turhaan ihmiset olisivat siihen aikaansa käyttäneet ja sillä päätänsä vaivanneet, kun se oli lähes kaikkien johtavien politiikkojen ja kulttuurivaikuttajien mielestä onnela. Ehkä joku vuorineuvos tai muu nihilisti saattoi ajatella ettei sen maan touhussa ollut mitään järkeä ja ettei meidän tulisi siitä ainakaan mallia ottaa, mutta pääosin ihannoimme sitä järjestelmää sekä sen tuottamia tuloksia.


      • TotuusSattuuQC
        tätämieltäme kirjoitti:

        Eihän Neuvostoliitossa mitään arvostelemista olisi ollutkaan. Turhaan ihmiset olisivat siihen aikaansa käyttäneet ja sillä päätänsä vaivanneet, kun se oli lähes kaikkien johtavien politiikkojen ja kulttuurivaikuttajien mielestä onnela. Ehkä joku vuorineuvos tai muu nihilisti saattoi ajatella ettei sen maan touhussa ollut mitään järkeä ja ettei meidän tulisi siitä ainakaan mallia ottaa, mutta pääosin ihannoimme sitä järjestelmää sekä sen tuottamia tuloksia.

        Niin eli niin hienoa oli vielä 80-luvulla.


      • oliaikatouhua

        Ja sitten me pahoitimme mielemme kun joku vihjaisi että olemme suomettuneita. Ja kaiken lisäksi olimme voimakkaasti suomettuneita. Emme siten että naapurimaa pyrkisi vaikuttamaan asioihin, vaan itse ajattelimme miten oikein olla mieliksi naapurille ja myötäillä sitä jokaisessa asiassa. Se häpeä on kääntynyt nyt osin venäjävihamielisyydeksi.


    • heikotpäättäjät

      venäjä nyt kylläkin nauraa tänne.oudottuulet lyö läpi suomen.joku venäjä ei nyt olekkaan uhka.kyl se on nyt sisällä suomen.ja raatelee meitä.voivoi mitä ajasta nyt tulee.heikot päättäjät ja maailmanaika.

    • Honro

      Kyllä oikea sananvapaus on häviämässä. Pahimpia sananvapauden rajoittajia ovat ne jotka pitävät itseään ns. suvaitsevaisina. Em ihmiset vaativat kiivaasti, että kaikki perinteiset arvot on tässä myllerryksessä heitettävä romukoppaan. Jos heitä vastustaa, puhuu silloin vihapuhetta. Esimerkiksi isänmaallisia ajatuksia ei enää siedetä kuin yli 90v täyttäneeltä veteraanilta, koska häntä pidetään vaarattomana höperönä. On myös muita ryhmiä jotka katsovat olevansa vapaanpia käyttämään sanaa kuin muut. Esimerkiksi tietyt vihreät tahot vihaavat lihansyöjiä ja haluavat poistaa sananvapaudenkin näiltä. Sitten myös kiihkofeministit Meetoo kampanjoineen muistavat syyttää vuosikymmenien takaa tapahtuneista asioista. Heillä on hyvin suuri sananvapaus. Mukana on myös heitä, jotka haluavat poistaa tyttöjen ja poikien leikit ja ovatkin saaneet sanansa vapaasti kuuluviin. Myös Eu kannattajajilla on enemmän sananvapautta kuin vastustajilla.

      • TotuusSattuuQC

        "Kyllä oikea sananvapaus on häviämässä. Pahimpia sananvapauden rajoittajia ovat ne jotka pitävät itseään ns. suvaitsevaisina. "

        Olet nyt hieman sekoittanut asioita. Sananvapaus ei tarkoita sitä että muiden pitäisi vain nyökytellä sinun mielipiteillesi eikä kukaan saisi olla niistä eri mieltä tai esittää niihin vastaväitteitä. Suvaitsevaiset eivät varmaankaan ole kanssasi samaa mieltä ja saattavat sanoa sen sinulle varsin kärkevästi mutta se ei ole sananvapauden rajoittamista. Se on vain ajatustenvaihtoa ja keskustelua. Jos esität oman käsityksesi, sinun pitää kestää se että joku muu saattaa esittää siihen rajustikin poikkeavan käsityksen.
        Jos katsotaan missä on ihan oikeasti jonkun sanavapautta rajoitettu niin kyse on parin kansanedustajan parista kirjoituksesta joista on jälkikäteen (huom. vasta jälkikäteen) saatu muutaman satasen sakot. Ei kuullosta minusta siltä että sananvapaus olisi jotenkin yleisesti vaarantunut.


      • Lässynblässyn

        Hyvin sanottu. Tuntuu että moni sananvapautensa perään uikuttava on juuri noita tyyppejä joiden mielestä sananvapaus on sitä että saa käyttää mahdollisimman alatyylistä ja loukkaavaa kieltä ja joiden mielipiteistä ei saisi olla eri mieltä. Ovat ensimmäisenä itse haukkumassa suvaitsevaisia maanpettureiksi yms.


      • Hölpöti-pölpöti
        Lässynblässyn kirjoitti:

        Hyvin sanottu. Tuntuu että moni sananvapautensa perään uikuttava on juuri noita tyyppejä joiden mielestä sananvapaus on sitä että saa käyttää mahdollisimman alatyylistä ja loukkaavaa kieltä ja joiden mielipiteistä ei saisi olla eri mieltä. Ovat ensimmäisenä itse haukkumassa suvaitsevaisia maanpettureiksi yms.

        Juuri näin. Lisään vielä, että yleensä sananvapaus ja sen rajoittaminen myös sekoitetaan siihen, että sanomisista voi tulla kriittisen vastaanoton lisäksi laillisia sanktioitakin. Itketään, että nyt on sananvapautta rajoitettu - vaan kun ei ole, jos on jälkikäteen sanktioita annettu. Tuolloin sanoja on nimenomaan päässyt käyttämään sananvapauttaan, eli vapautta valtiollisesta ennakkosensuurista. Kukaan ei ole ennakolta estänyt häntä esittämästä sanomaansa, mutta on voinut lakien nojalla epäillä häntä rikoksesta. Sanomisistaan joutuu luonnollisesti olemaan vastuussa, vaikka sanomisia ei ennakolta tarkastettaisikaan.


    • ItkekääNytYhdessäKaikki

      No voi kyynel, menkää kokeilemaan P-Koreaan, Venäjälle , Iraniin, Egypiin, Kiinaan jne, jne, jne. Hyvinvoivien pienten kermaperseiden vali, vali itkuja taas täällä.

    • vapauttaon

      Ei tosiaankaan ole sananvapauden rajoittamista se, että joku vittuilee takaisin. Se vain keskustelua.

      Sananvapautta rajoitettaisiin jos et ensinnäkään esittää typeriä ajatuksiasi tai jos esittäisit, niin sinut vaiennettaisiin tavalla jossa olisit todella vaiti.

      Eikä silloin edes olisi sananvapautta jos kaikki olisivat samaa mieltä ja kaikilla olisi sama aate. Se olisi kaikuja historiasta.

    • JosifinSensuuri

      Voihan olla , että tänne ketjun perille saat jonkun mitäänsanomattoman riipustuksen sensuurilta
      hyväksytettyä , mutta aloitapas uusi ketju, jossa arvostelet täysin korrektein sanakääntein esim. maahanmuuttoa.

      Se ei ilmesty nähtäväksi koskaan , koska se on KIELLETTY AIHE ja vaikka kirjoituksessasi ei olisi mitään rasismiin viittaavaakaan , se SENSUROIDAAN RASISMIA keppihevosena käyttäen .

      Tämäkö muka on mielipiteenvapautta ? Tämä on DIKTATUURIN sananvapautta, kuten Stalinin Neuvostoliitossa.

      • TotuusSattuuQC

        "mutta aloitapas uusi ketju, jossa arvostelet täysin korrektein sanakääntein esim. maahanmuuttoa."

        Olen lukemattomia kertoja pyytänyt näyttämään edes muutaman esimerkin täysin korrektista ja kiihkottomasta mutta maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvasta kirjoituksesta joka on epäreilusti sensuroitu. Eipä vaan löydy.
        Oikeastihan nämä poistetut mielipiteet joita mainostetaan korrekteina, sisältävät todellisuudessa räikeän raisistisia tai ennakoluuloisia ajatuksia ja kokonaisia kansanryhmiä leimaavia väitteitä. Korrektius ja asiallisuus ei vielä täyty sillä että jätetään räikeimmät kirosanat ja alatyyliset ilmaisut pois.


    • kunkinomaasia

      Se ei itse asiassa liity mitään tavalla sananvapauteen että jotain tyhmältä nettisaitilta poistetaan kirjoituksia. Omistavaltaan nettisaitilta saa poistaa kirjoituksia aivan niin paljon kuin vain tahtoo eikä se liity millään tavalla maassa vallitsevaan sananvapauteen. Se saitin pitäjän erioikeus, jota vastaan meidän ei pidä väittää. Tai jos se häiritsee, voi perustaa oman saitin ja päästä siellä ulos kaikki höyryt.

    • Sekasorto

      Sananvapaus on katoavaa kuin myös koko Suomi. Luulenpa, että se tapahtuu lähivuosina, siis pian, Kokoomuksen johdolla. Jos äänestäjien mieli ei muutu, onko tulevaisuudessa mitään itsenäistä maata, tai kansaa. SIlloin on menetetty myös sananvapaus, jota nyt jo harjoitellaan. Uhkana on uudet uhat, vanhojen lisäksi ja ne uudet on tuhoisimpia. Hävetkää suvakit ja niiden palvelijat.

      • TotuusSattuuQC

        On aina yhtä huvittavaa miten sananvapaudesta ovat nykyään muka huolissaan ihmiset jotka kuitenkin kannattavat sellaisia ääriaatteita joiden ensimmäinen teko valtaan pääsyn jälkeen on kieltää sananvapaus.
        Missään muussa aatteessa kuin suvaitsevaisessa länsimaisessa demokratiassa ei ole niin suurta sananvapautta kuin meillä nyt.


      • Kipu_opettaa
        TotuusSattuuQC kirjoitti:

        On aina yhtä huvittavaa miten sananvapaudesta ovat nykyään muka huolissaan ihmiset jotka kuitenkin kannattavat sellaisia ääriaatteita joiden ensimmäinen teko valtaan pääsyn jälkeen on kieltää sananvapaus.
        Missään muussa aatteessa kuin suvaitsevaisessa länsimaisessa demokratiassa ei ole niin suurta sananvapautta kuin meillä nyt.

        Niinpä. Samalla tavalla kansallissosialistit kuin islamistitkin hyödyntävät demokraattisissa ja sananvapauden takaavissa maissa näiden maiden ominaispiirteitä, vain ajatuksenaan tuhota ne mikäli pääsisivät vallankahvaan. En varsinaisesti pidä tuota ristiriitaisena, koska on vain ymmärrettävää, että he pyrkivät käyttämään vihaamansa järjestelmän "heikkoutta" sitä itseään vastaan. Sananvapaudessa on toki tuollaistan koskien sellaista immuniteettia, että ääriajattelijoiden (jos heitä nyt juuri ajattelijoiksi voi kutsua) propagandan pääsy julkisuuteen mahdollistaa kriittisen, julkisen ja opettavaisen keskustelun asiasta.


    • Kalevassa: "Ou­lun­sa­lo­lai­sel­la Neea Määtällä on melkein tuhat Littlest Pet Shop -hahmoa - katso kuvia värikkäästä kokoelmasta" Täytyy kommentoida tänne, kun ei hyväksytä kommenttia ko. uutisen kommettipalstalle (ja suomessa ihmetellään venäjän sananvapautta?). Kommenttini ko uutiselle oli kritiikki muovin määrälle..eli kiitos, planeettamme kiittää!

    • PoistetaankoTämäkin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe