----Jätteet luontoon päätti Orivesi----

Mök-ki-läi-nen

Sekajätepisteitä vähennetään taas roimasti Orivedellä! Onneksi kesäasukkaiden maksut säilyy ennallaan tai jopa nousee, voi hyvällä omallatunnolla heittää sekajätteet tienposkeen tai muualle luontoon. Harva nimittäin viitsii ajaa kymmeniä kilometrejä sorttiasemalle joka on auki vaan joskus.

11

571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suoihminenkö

      Missä asut, kun sinulla on noin pitkä matka asutuksen pariin.
      Oletko ehkäpä suistoihminen?
      Näkyykö teillä suomen TV?
      Leikitkö vielä käpylehmillä?

    • Mök-ki-läi-nen

      Pääkaupungissa asustelen, mut Orivedellä vietän kesät isossa huvilassani ja vaikeaksi on tehty tuo jätehuolto nykyään, mutta jätehuollosta maksan vuosittain joten maantien ojaan jatkossa roskat heitän kuten mökki naapuritkin (yhdessä näin päätimme) kiitos päättäjille!!! Sekajätepisteethän on tehty jätehuoltomaksun maksaville mökkiläisille, tosin vaki asukkaat ne pilasi tuomalla kaikki jätteet mitkä ei mahtunut heidän omiin roskiksiin! Repikää siitä 😝

      • SiisSuoIhminenOlet

        Myy se iso huvilas ja hanki pieni ni jää sitte vähän pensarahaa kuskata ne käytetyt tenas viralliseen roskikseen.
        Paha jos joku näätä haistelee sielä ojassa niitä sun vaarivaippojas ja saa vaikka vesikauhun.


    • zzzstoppi

      Asioista taitaa päättää Pirkanmaan jätehuolto. Ja on ihmisten itse aiheuttamaa, harmi. Juurikin nämä mökkiläiset kun vievät pisteille kaiken mm. remonttijätteet ym. Itse nähnyt jopa pyykinpesukoneen tungettuna jäteastiaan. Hieno suoritus sinänsä! Onhan siinä huima ero, pitääkö jätekuormia viedä jostain syrjäseudulta Tarastejärvelle 1, 2 vai 3. Saati siivota jätepisteen ympäristö.
      Ihmiset eivät ymmärrä tätä hienoa järjestelmää ja pilaavat sen omalla toiminnalla. Kun osa jättää maksamatta niin muut maksaa enemmän. Ilmaiseksi kun se jäte ei vaan liiku. Pois se kuitenkin kuljetetaan ja siitä poinzit jätehuollolle.

      • siistiii

        Kyllä jätehuoltopisteitä pitäisi olla enemmän ja semmoisia mihin voi kaiken jätteen jättää "ilmaiseksi" (eli kattavalla vuosimaksulla hoidettu) muuten roskat on luonnossa pitkin pientareita ja metsiä, ihminen vaan on semmoinen ja se olisi päättäjien huomioitava.
        Olen asunut lopetetun sekajätepisteen läheisyydessä ja kyllä ne ihan vaki asukkaatkin sinne kaiken mahdollisen tunkee ja vieläpä astioitten ulkopuolellekkin, vaikka ko pisteet ei heille ole edes tarkoitettu kun maksavat vain oman roskiksensa tyhjennyksen!


    • roskisss

      Pirkanmaan jätehuolto on jätepisteiden ylläpitäjä.Ei varsinaisesti kuulu kaupungin toimenkuvaan.Se, että aluejätepiste poistetaan, kuten paljon on tapahtunut, ei poista jäteongelmaa.Mielestäni aluejätepisteitä pitäisi lisätä ja niihin myös mahdollisuus jättää muutakin jätettäkuin sekajätettä.Lisäksi tyhjennyskertoja enemmän.

    • kumpivaikampi

      Kun tuossa on tullut juttua jätehuollon ja kaupungin välisestä suhteesta, niin miten se nyt on?

      • zzzstoppi

        Nähty yhdessä, mutta ei kuulemma suhdetta.


    • siistiii

      En tiedä onko Oriveden päättäjillä minkäänlaista sanavaltaa Pirkanmaan jätehuoltoon, mutta jos jätepisteitä vähennetään tähän tähtiin niin luonto ei hyvää tykkää, harva viitsii kiikuttaa roskiaan määrättynä viikonpäivänä ja kellon aikana kymmeniä kilometrejä!
      Alla olevasta käy ilmi ettei paikallisila ole asiaa aluejätepisteisiin ja silti he sinne romunsa kiikuttaa!
      Aluejätepisteet
      Haja-asutusalueella sijaitsevat noin 500 aluejätepistettä on tarkoitettu ainoastaan vuosimaksua maksaville asiakkaillemme, joilla ei ole omaa jäteastiaa kiinteistöllään. Vuosimaksuasiakkaat voivat viedä pisteisiin kodin päivittäiset jätteet, eli ns. keittiöroskapussit. Suuremmat jäte-erät ja remonttijätteet eivät kuulu aluejätepisteeseen, ne otetaan vastaan jäteasemalla.
      Linkissä lisää aiheesta!

      http://pirkanmaan-jatehuolto.fi/Yhteystiedot/Yhteystiedot

      • zzzstoppi

        JUURI NÄIN! Tätä yritin sanoa. Ei niitä pisteitä kiusallaan lopeteta, vaan kannattamattomana. Ja melkeinpä aina liiallisien käytön vuoksi suhteessa maksuun. Ihmiset itse pilaa hienon järjestelmän välinpitämättömyydellään.
        Kyllä se jäte täällä kaupungissakin maksaa. Jos ns. "kulutusjätteet" ei mahdu kahden viikoin välein tyhjennettävään roska-astiaan (OKT), niin ite ne on hoidettava jäteasemalle lisämaksua vastaan tai tilattava tyhjennys useammin, joka luonnollisesti myös maksaa. Tai vastaavasti kerrostalo, josta osa maksettavasta vastikkeesta menee jätehuoltoon. Hyvin yksinkertaista.
        Ja muuten... sama yritys täällä kaupungissa hommat hoitaa ja ihan hyvin hoitaakin, vaikka ajavatkin usein aivan llian kovaa, että ihan hirvittää. :)


      • maailmaPelastuu

        .........."JUURI NÄIN! Tätä yritin sanoa. Ei niitä pisteitä kiusallaan lopeteta, vaan kannattamattomana. Ja melkeinpä aina liiallisien käytön vuoksi suhteessa maksuun."............
        Onko tää naisen logiikkaa vai mitä ihmettä? Jätehuoltohan on yleensäkin kannattamatonta, paskaa on vaikeata muuttaa voitolliseksi bisnekseksi! Yhteiskunnaltahan ei kuluisi rahaa "ollenkkaan" jos jokainen hoitaisi omat jätteensä jonnekin, vaan siitähän tässä on pyritty eroon kun tuo luonto ei oikein omatoimisuudesta tykkää. Fiksumpaahan olis kehittää tehotonta jätehuoltoa bisnesmailman tyyliin, tehokkkaammaksi. Jäteasemat on lähinnä suojatyöpaikkoja tehottomille ihmisille! Löysät pois ensin ja sitten maksut kohilleen ja laajakirjoisia jätepisteitä lisää!!¡


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1676
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1391
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      849
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      186
      743
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe