Lapsellista pyrkiä eroon Kaksineuvoisesta

Lappajärvikehittyy

Sote-uudistuksen tarkoituksena on parantaa lääkäripalveluja toimimalla suuremmissa yksiköissä ja samalla tuoda kustannussääsätöjä. Sote-uudistuksen vastustajat ovat kuin ihmisiä, jotka istuvat puun oksalla ja samalla sahaavat oksaa poikki. 60-luvulla oli kunnassa kunnanlääkäri. Nyt on vuosi 2017.

41

854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lappajärvikuihtuu

      silläkö se kehittyy , että lääkäri ja vuodeosato loppuu , jos se noin menee, niin moni vaihtaa terveyspalvelut järvipohjanmaahan , mikä on nyt jo mahdollista , että se on sitten sitä kehitystä se

      • Ylipäästä

        Meinaatko että järvipohjanmaa sitten pitäisi lääkärin täällä,epäilen!Kuntayhtymän johtaja on Evijärveltä ja ylilääkäri Lappajärveltä,eiköhän he kumpikin pyri siihen että nykyisellä yhteitoiminta alueella olisi tulevan SOTEn aikana mahdollisimman hyvät palvelut.
        Jos me emme nyt itse tätä rakenne muutosta tee ,niin sitten sen tekee maakunta ja silloin ei meiltä kysellä mitään.


      • neuvosmielinen

        lappajärvi liittyy alajärveen se on viisas ratkaisu


      • Aholakaima

        Hieno juttu!Nyt loppuu riitely ja aletaan toimimaan rakentavasti!Mutta mihin Alajärveä tarvitaan ,kunnanjohtajahan on neuvotellut Attendon kanssa kattavan sopimuksen palvelujen järjestämisestä heti ensi vuoden alusta!


      • kuinkahan
        Aholakaima kirjoitti:

        Hieno juttu!Nyt loppuu riitely ja aletaan toimimaan rakentavasti!Mutta mihin Alajärveä tarvitaan ,kunnanjohtajahan on neuvotellut Attendon kanssa kattavan sopimuksen palvelujen järjestämisestä heti ensi vuoden alusta!

        onkohan edes neuvotellut


    • Aulanko_angus

      Tarkoitus voi olla säästää, vaan kuinka käynee Lappajärvenkään osalta? Näin Uuden Suomen mukaan:

      ”Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Virén ihmettelee, mihin perustuu sote-uudistuksen kolmen miljardin euron säästötavoite... Suomen terveydenhoitomenot elintaso ja kustannukset huomioiden ovat jo nyt OECD-maiden alhaisimpia.

      Virén pitää erikoisena myös soten liittämistä aluehallinnon uudistamiseen, eli maakuntahallintoon. Hänen mukaansa tämä ei kuulosta järkevältä.

      – Näkyvissä on vain massiivinen uusi hallintorakenne, jolla ei ole mitään positiivista annettavaa palvelusten tuotantoon, allokaatioon ja tehokkuuteen. Mistä uudet valtuustot päättävät? Siitä, että ne vinkuvat lisää rahaa valtiolta ja käyvät paikkakuntakohtaista kissanhännänvetoa niille lahjoitetuista fasiliteeteista.”

      Suomi on ainoa tuntemani organisaatio, jossa portaiden lisääminen alentaa kustannuksia. Suomenmaa varmaan tietäisi paremmin.

      Virenin viimeinen kappale sisältää sattuvan kuvauksen Etelä-Pohjanmaasta sellaisena kuin se on nyt, Lappajärvi ja naapuripitäjät mukaan lukien.

    • Kuuttaivaalta

      Onpas mielenkiintoinen tuo Lappajärven ja Attendon välinen sopimus,jos se on noin kuin sopimus tekstissä lukee niin eihän siinä tapauksessa ole mitään huolta,lääkäri saadaan ensi vuoden alusta ja kiinteistöt siirtyy Attendolle!
      Mutta mistä johtuu tämä kunnanjohdon huoli,lehdissä kirjoitellaan kaksineuvoisen perään,eriävät mielipiteet kirjoitetaan sanasta sanaan paikallislehtiin,yleensä todetaan vain että se ja se luottamushenkilö jätti asiaan eriävän mielipiteen.Yritetään painostaa ja kiristää kaksineuvoisen virkamies johtoa.
      Itselle tulee mieleen että virallista sopimusta Attendon kanssa ei ole olemassakaan,vaan on pyritty kiristyksen ja painostuksen kautta vaikuttamaan kaksineuvoisen päätöksiin.
      Ikäni paikkakunnalla asuneena Alajärvi vaihtoehto tuntuu aivan naurettavalta ajatukselta,niin paljon sakkaa on vuosien varrella kuppiin kertynyt ettei meillä kyllä hääppöset neuvottelu asemat ole!

    • myötähäpeää

      Onkohan meidän kunnanjohto ole ajanut meidät ja itsensä nurkkaan noilla toilailuillaan.

    • eirannalla

      Ei tänne tarvihte Kauhavalta kirjoittaa valeita ja omaa ropakantaa

    • Nollatoimintaa

      Järjetöntä politiikkaa harjoittamalla ajauduttu nurkkaan ja pattitilanteeseen. Uhkailua ja kiristystä . Katsokaa päättäjät peiliin ja hävetkää.

    • kesäasukas-70

      Eiköhän Lappajärven lääkäripalvelut soten jälkeen kunnalliset kauhavalla tai alajärvellä. yksityiset tulee jos tulee. maakuntatasolla päätetään ei siinä kepulaisuus paina kun paikkoja jaetaan .Pienet kunnat häviää joka tapauksessa jollain tapaa kun rahaa jaetaan.
      ainut hyvä puoli tuossa on ettei huonokuntoinen terveyskeskus jää kunnalle tai maakunnalle

    • ahdistusta

      niin on ne soten jälkeen varmasti muualla kuin lappajärvellä, mutta miksi ne pitää edeltäkäsin kuntayhtymän tahdosta ajaa alas tai kauhavan tahtohan tuo on kuntayhtymä on vaan välikäsi.

      • khnstr

        Joo ei maakunnan sotesuunnitelmissa ole tällaista vaihetta päätetty, että Kauhavalle keskitetään tässä vaiheessa kaikki lääkäritoiminta. Aivan se on kuntayhtymä kaksineuvoisen virkamiesjohdon yksipuolinen päätös. Ei ole mitään järkeenkäyvää selitystä myöskään sille, miksi pitäisi Lappajärven terveyskeskus siirtää vuodeksi Kantakauhavalaiselle "vintille". Terveyskeskuksen vuodeosastotoiminta keskitetään Lapualle ja Seinäjoelle tulevaisuudessa.
        Kantakauhavaa ei millään tavoin auta se, että nyt hädissään tehdään viimetipan ratkaisuja. Päinvastoin! Antaa todella huonon ja häpeällisen kuvan kuntayhtymä kaksineuvoisen toiminnasta ja johtamisesta! Nyt tarvittaisiin rauhoittumista ja järkiratkaisuja ensi vuoden osalta.


    • ralli.päälle

      tässä tilanteessa kaksineuvoisen pitäisi perua päätös, mutta ei ihan siltä tunnu,jäljelle jää vain vaihtoehto sanoa sopimus irti.

      • sotetuleeoletkovalmis

        On outoa toimintaa Lappajärven kunnanjohdon taholta.


    • poisvaan

      mitä muuta voi kunnan johto enää tehdä jos kuntayhtymässä päättää yksi kunta kaikesta

    • eroonvaan

      Eroon vaan ,kaksineuvoisesta,kunnan johto on aivan oikeassa,kauhava ei katso kuin röyhkeästi omaa etuaan,vaan se kääntyy heitäkin itseään vastaan ,kun kaksineuvoinen hajoaa.

    • viskari0

      turhaa täällä jankata, facebookissa kovat keskustelut aiheesta oikeitten ihmisten kanssa.

      • sosiaalinenmedia

        niin no oikeat päätökset tehdään muualla kuin sosiaalisessa mediassa


    • tollerotytt

      perkkalainen ei hyvä johtamaan kaksineuvoista, hän vetää kaikki kohti kauhavaa

      • hiekkalaatikkoleikki

        Nyt tulisi muista se, mitkä tahot ratkaisivat sen, että eläkeläispappa (kepusta vasemmistoon siirtynyt) Perkkalainen valittiin uudelleen kuntayhtymän johtoon!
        Valinnan suunnan junailivat juuri Lappajärven ja Evijärven kuntayhtymä kaksineuvoisen yhtymähallituksen jäsenet.
        Olisiko nyt sitten aika kiittää Perkkalaista ja laittaa hänet ensi kesänä eläkkeelle.
        Näyttää olevan tulevan yhtymähallituksen esityslistalla Perkkalaisen jatko ensi kesän jälkeen.
        Nyt on paikallaan pistää tämä likainen suhmurointi poikki ja laittaa kuntayhtymän johtajan paikka auki. Järvipohjanmaalta löytyy pätevä viranhaltija hoitamaan tämän sotevalmistelujen loppuvaihe. Hän voinee tehdä sen oman työn ohellakin.
        Tulisi ammatillisuutta ja järkeä tähän asiaan. Nythän tämä on mennyt pikkulasten hiekkalaatikkoleikki tasolle.
        Lue: kuntayhtymä kaksineuvoinen pöytäkirjat 12.12.2017 (esityslista)


    • lähetti

      perkkalainen on kauhavan juoksupoika

    • resiinamenijo

      Perkkalaisella on tulevaisuuden näkemystä,nämä jankkaajat tuojottavat menneisyyteen.

    • kärnäliitti

      Nimimerkki; lähetti, on aivan oikeassa,Perkkalainen on Kauhavan juoksupoika.

    • Däpäduu

      Lappajärveläiset kun pääsee kaksineuvoita ohjaamaan, niin täys katastrofi! Täällä Lappajärvellä ovat saaneet kaikki asiat perseelleen!

      • alasvajottu

        Ei aivan riitä se perseelleenmenokaan.


    • Lähtiä

      Saa nähdä mitä 18.12 kunnanvaltuusto päättää asiasta! Myötäilevätkö kunnanjohtajan propakandaa, vai löytyykö suorasekäisyyttä ja kysenalaistaa propakandan!

    • tulija

      mitä propakandaa kunnanjohtaja on sitten esittänyt, valtuustohan teki aloitteen kaksineuvoisesta eroamisesta ja kunnanjohtaja on samoilla linjoilla.

    • Jepulisjeejoo

      Ja kuinkas hyvin ne lääkäripalvelut siellä nyt toimii? Kuten johtava lääkäri sano telkkarissa niin ostolääkäri on helvetin kallis. Uudella systeemillä saa paremman palvelun kun ennen mut kun ei teitä heinähattuja kiinnosta ottaa selvää mitä tapahtuu vaan jankutatte vaan siitä lääkäristä.

      • helvetinkalliit

        On se ihmeellistä matematiikkaa, kun ostolääkärit ovat "helvetin kalliita", jos ne työskentelevät Lappajärvellä ja Evijärvellä, mutta ne eivät näköjään ole "helvetin kalliita", kun ne työskentelevät kantakauhavan tk:ssa.

        Viimeiset neljä vuotta kantakauhavalla on ollut vakituiseen kaksi ostopalvelulääkäriä ja nyt lääkäripalvelujen keskittämisen jälkeen joudutaan palkkaamaan sinne lisää ostopalvelulääkäreitä. Kauhavalla ne näköjään eivät ole "helvetin kalliita" mutta Evijärvellä ja Lappajärvellä on maksavat "helvetin paljon, vaikka molemmat kunnat olisivat maksaneet virkalääkärin ja ostopalvelulääkärin palkan erotuksen vuonna 2018!!

        Ja tällä hetkellä virkalääkäreiden määrä ei ole se, mitä kuntayhtymän johto ilmoittaa. Jopa omat terveyskeskuslääkärit ovat ihmetelleet, missä onko osa heistä "näkymättömiä"??
        Sitä ihmetellään laajasti, miksi täytyy suorastaan valehdella monista asioista. Oma henkilökuntakin on ihmeissään tästä valehtelusta ja tuntevat häpeää.
        Harvinaista on, että jonkun organisaation johtavassa asemassa olevat valehtelevat. Tällaista en ole aiemmin terveydenhuollon organisaatioissa tavannut. Yleensä esimerkiksi johtavassa asemassa olevat lääkärit ovat suoraselkäisiä ja lääkärin valan vannonneina puhuvat kyllä totta, vaikka jotuisivat kertomaan vähemmän miellyttäviä totuuksia.


      • Jepulisjeejoo

        Juorujahan kannattaa kuunnella. Kävisit tiedotustilaisuuksissa niin tietäsit faktat. Pahiten arvostelevat on just niitä jotka ei jaksa ottaa oikeasti selvää miten asia on.


      • valviraanilmoitusheti
        helvetinkalliit kirjoitti:

        On se ihmeellistä matematiikkaa, kun ostolääkärit ovat "helvetin kalliita", jos ne työskentelevät Lappajärvellä ja Evijärvellä, mutta ne eivät näköjään ole "helvetin kalliita", kun ne työskentelevät kantakauhavan tk:ssa.

        Viimeiset neljä vuotta kantakauhavalla on ollut vakituiseen kaksi ostopalvelulääkäriä ja nyt lääkäripalvelujen keskittämisen jälkeen joudutaan palkkaamaan sinne lisää ostopalvelulääkäreitä. Kauhavalla ne näköjään eivät ole "helvetin kalliita" mutta Evijärvellä ja Lappajärvellä on maksavat "helvetin paljon, vaikka molemmat kunnat olisivat maksaneet virkalääkärin ja ostopalvelulääkärin palkan erotuksen vuonna 2018!!

        Ja tällä hetkellä virkalääkäreiden määrä ei ole se, mitä kuntayhtymän johto ilmoittaa. Jopa omat terveyskeskuslääkärit ovat ihmetelleet, missä onko osa heistä "näkymättömiä"??
        Sitä ihmetellään laajasti, miksi täytyy suorastaan valehdella monista asioista. Oma henkilökuntakin on ihmeissään tästä valehtelusta ja tuntevat häpeää.
        Harvinaista on, että jonkun organisaation johtavassa asemassa olevat valehtelevat. Tällaista en ole aiemmin terveydenhuollon organisaatioissa tavannut. Yleensä esimerkiksi johtavassa asemassa olevat lääkärit ovat suoraselkäisiä ja lääkärin valan vannonneina puhuvat kyllä totta, vaikka jotuisivat kertomaan vähemmän miellyttäviä totuuksia.

        Ja palkataan sellaisia lääkäreitä virkalääkäreiksi, jotka eivät ole työkuntoisia. Humalassa vai aineissa vai molemmissa naislääkäri työskentelee Kauhavalla?


      • eityökuntoinen

        on ilmoitettu eteen päin!


    • kärnäliitti

      Tämä näyttää olevan Kauhavan rollien palsta,täällä päästelevät valeita.

    • oikeasuunta

      Oikea yhteistyösuunta on järvipohjanmaa, yhteistyötä kannattaa syventää entisestään joka alalla. Vimpelissäkin kannatetaan tätä yksimielisesti.

    • juur.inäin

      tämä ristiretki kauhavalle tuli kalliiksi lappajärvelle , toivottavasti siitä nyt opittiin

      • lyhytnäköisyyttä

        Lappajärvi on täysin oikealla linjalla, kun suuntaa kohti Alajärveä. Siinä ajassa, kun kaksneuvoen takkuaa toiminnassaan, saa Lappajärvi, Vimpeli ja Alajärvi toimivan sote kokonaisuuden ja laajan sotekeskuksen.
        Ja kyllä Lappajärven ero kaksneuvosesta vaikuttaa heti kaksneuvosen toimintaan, joutuvat pistämään suunnitelmat uusiksi, kun yksi lypsylehmä jää pois.
        Täytyy vieläkin ihmetellä, mitä kaksneuvosen johtajien päässä liikkuu, kun mihinkään ei suostuta. Eikö todellakaan ajatella sitä, että miten huonon kuvan kaksneuvosen johto antaa itsestään koko maakunnalle ja toisekseen, mitä se kaksneuvosen toiminnalle merkitsee, kun Lappajärvi jää pois ja Evijärvi myöhemmin. Ei tule Kauhavalle laajaa sotekeskusta!!! Kauhavalaiset ajeleepi jatkossa Lapualle ja Seinäjoelle palvelujen perään.


    • Epätietoine

      Mitä on näille luvattu jotka haluavat pois kaksineuvoisesta! Työpaikka? Ilmaisia lääkärinkäyntiä Attendollta?

      • kylläkansatietää

        kuka yleensä haluaa pysyä kaksineuvoisessa


    • Ameriikanserkku

      Jos lappajärvellä ei ole terveysasemaa, mihin osaa mennä yksinäinen vanhus jolla ei ole lähiomaisia eikä rahaa taksimatkaan seinäjoelle? Nyt ollut helppo mennä rollaattoorillalla terveyskesjukseen.

      • Maastamuuttaja

        Ei se terveyskeskus sieltä mihinkään lähde :D kallis terveyskeskuslääkäri vaan korvataan etälääkärillä (joka on parmemin tavattavissa) ja jalkautuvalla lääkärillä. Näin mä olen ainakin asian tajunnut (siis lääkärien suhteen) mut ei se terveyskeskus sieltä häviä vaan sinne tulee jopa paremmat palvelut kun mitä nyt on poislukien se siellä istuva lääkäri. Voi kun ihmiset ottais selvää ennekuin alkavat lietsomaan hysteriaa.

        Mitä Alajärveen liittymiseen tulee niin luuletteko että Alajärvi Lappajärven haluaa kuntaliitokseen? Mut irtautukaa toki, onpahan ykis kuluerä vähemmän "meille" ;) Muutankin itse tästä Härmään, pois kuolevasta paikasta jossa tehdään idioottipäätöksiä. Lappajärvi on niin pieni paikka että valitettavasti teillä ei kauheasti ole sanomista mihinkään...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4995
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1255
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe