Lapsellista pyrkiä eroon Kaksineuvoisesta

Sote-uudistuksen tarkoituksena on parantaa lääkäripalveluja toimimalla suuremmissa yksiköissä ja samalla tuoda kustannussääsätöjä. Sote-uudistuksen vastustajat ovat kuin ihmisiä, jotka istuvat puun oksalla ja samalla sahaavat oksaa poikki. 60-luvulla oli kunnassa kunnanlääkäri. Nyt on vuosi 2017.
Ilmianna
Jaa

41 Vastausta


silläkö se kehittyy , että lääkäri ja vuodeosato loppuu , jos se noin menee, niin moni vaihtaa terveyspalvelut järvipohjanmaahan , mikä on nyt jo mahdollista , että se on sitten sitä kehitystä se
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Meinaatko että järvipohjanmaa sitten pitäisi lääkärin täällä,epäilen!Kuntayhtymän johtaja on Evijärveltä ja ylilääkäri Lappajärveltä,eiköhän he kumpikin pyri siihen että nykyisellä yhteitoiminta alueella olisi tulevan SOTEn aikana mahdollisimman hyvät palvelut.
Jos me emme nyt itse tätä rakenne muutosta tee ,niin sitten sen tekee maakunta ja silloin ei meiltä kysellä mitään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
lappajärvi liittyy alajärveen se on viisas ratkaisu
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hieno juttu!Nyt loppuu riitely ja aletaan toimimaan rakentavasti!Mutta mihin Alajärveä tarvitaan ,kunnanjohtajahan on neuvotellut Attendon kanssa kattavan sopimuksen palvelujen järjestämisestä heti ensi vuoden alusta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Aholakaima kirjoitti:
Hieno juttu!Nyt loppuu riitely ja aletaan toimimaan rakentavasti!Mutta mihin Alajärveä tarvitaan ,kunnanjohtajahan on neuvotellut Attendon kanssa kattavan sopimuksen palvelujen järjestämisestä heti ensi vuoden alusta!
onkohan edes neuvotellut
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tarkoitus voi olla säästää, vaan kuinka käynee Lappajärvenkään osalta? Näin Uuden Suomen mukaan:

”Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Virén ihmettelee, mihin perustuu sote-uudistuksen kolmen miljardin euron säästötavoite... Suomen terveydenhoitomenot elintaso ja kustannukset huomioiden ovat jo nyt OECD-maiden alhaisimpia.

Virén pitää erikoisena myös soten liittämistä aluehallinnon uudistamiseen, eli maakuntahallintoon. Hänen mukaansa tämä ei kuulosta järkevältä.

– Näkyvissä on vain massiivinen uusi hallintorakenne, jolla ei ole mitään positiivista annettavaa palvelusten tuotantoon, allokaatioon ja tehokkuuteen. Mistä uudet valtuustot päättävät? Siitä, että ne vinkuvat lisää rahaa valtiolta ja käyvät paikkakuntakohtaista kissanhännänvetoa niille lahjoitetuista fasiliteeteista.”

Suomi on ainoa tuntemani organisaatio, jossa portaiden lisääminen alentaa kustannuksia. Suomenmaa varmaan tietäisi paremmin.

Virenin viimeinen kappale sisältää sattuvan kuvauksen Etelä-Pohjanmaasta sellaisena kuin se on nyt, Lappajärvi ja naapuripitäjät mukaan lukien.
Ilmianna
Jaa
Onpas mielenkiintoinen tuo Lappajärven ja Attendon välinen sopimus,jos se on noin kuin sopimus tekstissä lukee niin eihän siinä tapauksessa ole mitään huolta,lääkäri saadaan ensi vuoden alusta ja kiinteistöt siirtyy Attendolle!
Mutta mistä johtuu tämä kunnanjohdon huoli,lehdissä kirjoitellaan kaksineuvoisen perään,eriävät mielipiteet kirjoitetaan sanasta sanaan paikallislehtiin,yleensä todetaan vain että se ja se luottamushenkilö jätti asiaan eriävän mielipiteen.Yritetään painostaa ja kiristää kaksineuvoisen virkamies johtoa.
Itselle tulee mieleen että virallista sopimusta Attendon kanssa ei ole olemassakaan,vaan on pyritty kiristyksen ja painostuksen kautta vaikuttamaan kaksineuvoisen päätöksiin.
Ikäni paikkakunnalla asuneena Alajärvi vaihtoehto tuntuu aivan naurettavalta ajatukselta,niin paljon sakkaa on vuosien varrella kuppiin kertynyt ettei meillä kyllä hääppöset neuvottelu asemat ole!
Ilmianna
Jaa
Onkohan meidän kunnanjohto ole ajanut meidät ja itsensä nurkkaan noilla toilailuillaan.
Ilmianna
Jaa
Ei tänne tarvihte Kauhavalta kirjoittaa valeita ja omaa ropakantaa
Ilmianna
Jaa
Järjetöntä politiikkaa harjoittamalla ajauduttu nurkkaan ja pattitilanteeseen. Uhkailua ja kiristystä . Katsokaa päättäjät peiliin ja hävetkää.
Ilmianna
Jaa
Eiköhän Lappajärven lääkäripalvelut soten jälkeen kunnalliset kauhavalla tai alajärvellä. yksityiset tulee jos tulee. maakuntatasolla päätetään ei siinä kepulaisuus paina kun paikkoja jaetaan .Pienet kunnat häviää joka tapauksessa jollain tapaa kun rahaa jaetaan.
ainut hyvä puoli tuossa on ettei huonokuntoinen terveyskeskus jää kunnalle tai maakunnalle
Ilmianna
Jaa
niin on ne soten jälkeen varmasti muualla kuin lappajärvellä, mutta miksi ne pitää edeltäkäsin kuntayhtymän tahdosta ajaa alas tai kauhavan tahtohan tuo on kuntayhtymä on vaan välikäsi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Joo ei maakunnan sotesuunnitelmissa ole tällaista vaihetta päätetty, että Kauhavalle keskitetään tässä vaiheessa kaikki lääkäritoiminta. Aivan se on kuntayhtymä kaksineuvoisen virkamiesjohdon yksipuolinen päätös. Ei ole mitään järkeenkäyvää selitystä myöskään sille, miksi pitäisi Lappajärven terveyskeskus siirtää vuodeksi Kantakauhavalaiselle "vintille". Terveyskeskuksen vuodeosastotoiminta keskitetään Lapualle ja Seinäjoelle tulevaisuudessa.
Kantakauhavaa ei millään tavoin auta se, että nyt hädissään tehdään viimetipan ratkaisuja. Päinvastoin! Antaa todella huonon ja häpeällisen kuvan kuntayhtymä kaksineuvoisen toiminnasta ja johtamisesta! Nyt tarvittaisiin rauhoittumista ja järkiratkaisuja ensi vuoden osalta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
tässä tilanteessa kaksineuvoisen pitäisi perua päätös, mutta ei ihan siltä tunnu,jäljelle jää vain vaihtoehto sanoa sopimus irti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
On outoa toimintaa Lappajärven kunnanjohdon taholta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
mitä muuta voi kunnan johto enää tehdä jos kuntayhtymässä päättää yksi kunta kaikesta
Ilmianna
Jaa
Eroon vaan ,kaksineuvoisesta,kunnan johto on aivan oikeassa,kauhava ei katso kuin röyhkeästi omaa etuaan,vaan se kääntyy heitäkin itseään vastaan ,kun kaksineuvoinen hajoaa.
Ilmianna
Jaa
turhaa täällä jankata, facebookissa kovat keskustelut aiheesta oikeitten ihmisten kanssa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
niin no oikeat päätökset tehdään muualla kuin sosiaalisessa mediassa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
perkkalainen ei hyvä johtamaan kaksineuvoista, hän vetää kaikki kohti kauhavaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Nyt tulisi muista se, mitkä tahot ratkaisivat sen, että eläkeläispappa (kepusta vasemmistoon siirtynyt) Perkkalainen valittiin uudelleen kuntayhtymän johtoon!
Valinnan suunnan junailivat juuri Lappajärven ja Evijärven kuntayhtymä kaksineuvoisen yhtymähallituksen jäsenet.
Olisiko nyt sitten aika kiittää Perkkalaista ja laittaa hänet ensi kesänä eläkkeelle.
Näyttää olevan tulevan yhtymähallituksen esityslistalla Perkkalaisen jatko ensi kesän jälkeen.
Nyt on paikallaan pistää tämä likainen suhmurointi poikki ja laittaa kuntayhtymän johtajan paikka auki. Järvipohjanmaalta löytyy pätevä viranhaltija hoitamaan tämän sotevalmistelujen loppuvaihe. Hän voinee tehdä sen oman työn ohellakin.
Tulisi ammatillisuutta ja järkeä tähän asiaan. Nythän tämä on mennyt pikkulasten hiekkalaatikkoleikki tasolle.
Lue: kuntayhtymä kaksineuvoinen pöytäkirjat 12.12.2017 (esityslista)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
perkkalainen on kauhavan juoksupoika
Ilmianna
Jaa
Perkkalaisella on tulevaisuuden näkemystä,nämä jankkaajat tuojottavat menneisyyteen.
Ilmianna
Jaa
Nimimerkki; lähetti, on aivan oikeassa,Perkkalainen on Kauhavan juoksupoika.
Ilmianna
Jaa
Lappajärveläiset kun pääsee kaksineuvoita ohjaamaan, niin täys katastrofi! Täällä Lappajärvellä ovat saaneet kaikki asiat perseelleen!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei aivan riitä se perseelleenmenokaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Saa nähdä mitä 18.12 kunnanvaltuusto päättää asiasta! Myötäilevätkö kunnanjohtajan propakandaa, vai löytyykö suorasekäisyyttä ja kysenalaistaa propakandan!
Ilmianna
Jaa
mitä propakandaa kunnanjohtaja on sitten esittänyt, valtuustohan teki aloitteen kaksineuvoisesta eroamisesta ja kunnanjohtaja on samoilla linjoilla.
Ilmianna
Jaa
Ja kuinkas hyvin ne lääkäripalvelut siellä nyt toimii? Kuten johtava lääkäri sano telkkarissa niin ostolääkäri on helvetin kallis. Uudella systeemillä saa paremman palvelun kun ennen mut kun ei teitä heinähattuja kiinnosta ottaa selvää mitä tapahtuu vaan jankutatte vaan siitä lääkäristä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
On se ihmeellistä matematiikkaa, kun ostolääkärit ovat "helvetin kalliita", jos ne työskentelevät Lappajärvellä ja Evijärvellä, mutta ne eivät näköjään ole "helvetin kalliita", kun ne työskentelevät kantakauhavan tk:ssa.

Viimeiset neljä vuotta kantakauhavalla on ollut vakituiseen kaksi ostopalvelulääkäriä ja nyt lääkäripalvelujen keskittämisen jälkeen joudutaan palkkaamaan sinne lisää ostopalvelulääkäreitä. Kauhavalla ne näköjään eivät ole "helvetin kalliita" mutta Evijärvellä ja Lappajärvellä on maksavat "helvetin paljon, vaikka molemmat kunnat olisivat maksaneet virkalääkärin ja ostopalvelulääkärin palkan erotuksen vuonna 2018!!

Ja tällä hetkellä virkalääkäreiden määrä ei ole se, mitä kuntayhtymän johto ilmoittaa. Jopa omat terveyskeskuslääkärit ovat ihmetelleet, missä onko osa heistä "näkymättömiä"??
Sitä ihmetellään laajasti, miksi täytyy suorastaan valehdella monista asioista. Oma henkilökuntakin on ihmeissään tästä valehtelusta ja tuntevat häpeää.
Harvinaista on, että jonkun organisaation johtavassa asemassa olevat valehtelevat. Tällaista en ole aiemmin terveydenhuollon organisaatioissa tavannut. Yleensä esimerkiksi johtavassa asemassa olevat lääkärit ovat suoraselkäisiä ja lääkärin valan vannonneina puhuvat kyllä totta, vaikka jotuisivat kertomaan vähemmän miellyttäviä totuuksia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Juorujahan kannattaa kuunnella. Kävisit tiedotustilaisuuksissa niin tietäsit faktat. Pahiten arvostelevat on just niitä jotka ei jaksa ottaa oikeasti selvää miten asia on.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
helvetinkalliit kirjoitti:
On se ihmeellistä matematiikkaa, kun ostolääkärit ovat "helvetin kalliita", jos ne työskentelevät Lappajärvellä ja Evijärvellä, mutta ne eivät näköjään ole "helvetin kalliita", kun ne työskentelevät kantakauhavan tk:ssa.

Viimeiset neljä vuotta kantakauhavalla on ollut vakituiseen kaksi ostopalvelulääkäriä ja nyt lääkäripalvelujen keskittämisen jälkeen joudutaan palkkaamaan sinne lisää ostopalvelulääkäreitä. Kauhavalla ne näköjään eivät ole "helvetin kalliita" mutta Evijärvellä ja Lappajärvellä on maksavat "helvetin paljon, vaikka molemmat kunnat olisivat maksaneet virkalääkärin ja ostopalvelulääkärin palkan erotuksen vuonna 2018!!

Ja tällä hetkellä virkalääkäreiden määrä ei ole se, mitä kuntayhtymän johto ilmoittaa. Jopa omat terveyskeskuslääkärit ovat ihmetelleet, missä onko osa heistä "näkymättömiä"??
Sitä ihmetellään laajasti, miksi täytyy suorastaan valehdella monista asioista. Oma henkilökuntakin on ihmeissään tästä valehtelusta ja tuntevat häpeää.
Harvinaista on, että jonkun organisaation johtavassa asemassa olevat valehtelevat. Tällaista en ole aiemmin terveydenhuollon organisaatioissa tavannut. Yleensä esimerkiksi johtavassa asemassa olevat lääkärit ovat suoraselkäisiä ja lääkärin valan vannonneina puhuvat kyllä totta, vaikka jotuisivat kertomaan vähemmän miellyttäviä totuuksia.
Ja palkataan sellaisia lääkäreitä virkalääkäreiksi, jotka eivät ole työkuntoisia. Humalassa vai aineissa vai molemmissa naislääkäri työskentelee Kauhavalla?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
on ilmoitettu eteen päin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tämä näyttää olevan Kauhavan rollien palsta,täällä päästelevät valeita.
Ilmianna
Jaa
Oikea yhteistyösuunta on järvipohjanmaa, yhteistyötä kannattaa syventää entisestään joka alalla. Vimpelissäkin kannatetaan tätä yksimielisesti.
Ilmianna
Jaa
tämä ristiretki kauhavalle tuli kalliiksi lappajärvelle , toivottavasti siitä nyt opittiin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lappajärvi on täysin oikealla linjalla, kun suuntaa kohti Alajärveä. Siinä ajassa, kun kaksneuvoen takkuaa toiminnassaan, saa Lappajärvi, Vimpeli ja Alajärvi toimivan sote kokonaisuuden ja laajan sotekeskuksen.
Ja kyllä Lappajärven ero kaksneuvosesta vaikuttaa heti kaksneuvosen toimintaan, joutuvat pistämään suunnitelmat uusiksi, kun yksi lypsylehmä jää pois.
Täytyy vieläkin ihmetellä, mitä kaksneuvosen johtajien päässä liikkuu, kun mihinkään ei suostuta. Eikö todellakaan ajatella sitä, että miten huonon kuvan kaksneuvosen johto antaa itsestään koko maakunnalle ja toisekseen, mitä se kaksneuvosen toiminnalle merkitsee, kun Lappajärvi jää pois ja Evijärvi myöhemmin. Ei tule Kauhavalle laajaa sotekeskusta!!! Kauhavalaiset ajeleepi jatkossa Lapualle ja Seinäjoelle palvelujen perään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mitä on näille luvattu jotka haluavat pois kaksineuvoisesta! Työpaikka? Ilmaisia lääkärinkäyntiä Attendollta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
kuka yleensä haluaa pysyä kaksineuvoisessa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos lappajärvellä ei ole terveysasemaa, mihin osaa mennä yksinäinen vanhus jolla ei ole lähiomaisia eikä rahaa taksimatkaan seinäjoelle? Nyt ollut helppo mennä rollaattoorillalla terveyskesjukseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei se terveyskeskus sieltä mihinkään lähde :D kallis terveyskeskuslääkäri vaan korvataan etälääkärillä (joka on parmemin tavattavissa) ja jalkautuvalla lääkärillä. Näin mä olen ainakin asian tajunnut (siis lääkärien suhteen) mut ei se terveyskeskus sieltä häviä vaan sinne tulee jopa paremmat palvelut kun mitä nyt on poislukien se siellä istuva lääkäri. Voi kun ihmiset ottais selvää ennekuin alkavat lietsomaan hysteriaa.

Mitä Alajärveen liittymiseen tulee niin luuletteko että Alajärvi Lappajärven haluaa kuntaliitokseen? Mut irtautukaa toki, onpahan ykis kuluerä vähemmän "meille" ;) Muutankin itse tästä Härmään, pois kuolevasta paikasta jossa tehdään idioottipäätöksiä. Lappajärvi on niin pieni paikka että valitettavasti teillä ei kauheasti ole sanomista mihinkään...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lapsellista pyrkiä eroon Kaksineuvoisesta

Sote-uudistuksen tarkoituksena on parantaa lääkäripalveluja toimimalla suuremmissa yksiköissä ja samalla tuoda kustannussääsätöjä. Sote-uudistuksen vastustajat ovat kuin ihmisiä, jotka istuvat puun oksalla ja samalla sahaavat oksaa poikki. 60-luvulla oli kunnassa kunnanlääkäri. Nyt on vuosi 2017.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta