Uskonnot ja niihin liittyvät vapaapäivät

KertokaaMikäOlisHyvä

Miten nyt sitten, kun uskontoon liittyvät perinteet poistetaan päiväkodeista ja kouluista, suhtaudutaan uskontoon perustuviin vapaapäiviin, kun niitähän juuri joulu, juhannus ja pääsiäinen ovat eli olisiko oikein, että poistetaan sitten myös nuo vapaapäivät, kun ne ovat kytköksissä kristinuskoon vai otetaanko käyttöön kaikkien uskontojen pyhät ja julistetaan nekin vapaapäiviksi?

18

686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MaassaMaanTavalla

      Kyllä nyt pitää lopettaaa tämä hullunmylly. Edelleen pitää saada lukea ruokarukoukset, mennä joulukirkkoon kevätlukukaudenkauden päätöskirkkoon, kuin myös koulunaloituskirkkoon. Mikä tai kuka, ketkä ovat aloittaneet tälläisen propaganda jutun jossa ei päätä ei häntää. Isät ei ole isiä, Äidit eivät saisi olla äitejä. Naiset ei saisi olla naisia miehet ei miehiä tytöt ei tyttöjä pojat ei poikia . PITÄÄKÖ vielä jatkaa tätä luetteloa vai menikö perille että Suomalaiset haluavat edelleen pitää nämä puhuttelukielenä/kirjoituskielenä. Heidän jotka haluaa muuttaa käytäntöä voivat muuttaa MIKÄ; MIKÄ MAAHAN. Peter Panin seuraksi. Tätä mieltä. Maasssa maan tavalla eikövain.

      • kärpäsestähärkänen

        Kuka sua muka kieltää käyttämästä vanhaa sanastoa?


      • UskonnonvapausKunniaan

        Edelleen saa lukea ruokarukouksen. Jos lapsi päiväkodissa haluaa lukea ruokarukouksen, ei tätä kukaan kiellä, eikä saa kieltää. Ainoastaan julkinen toimija, eli päiväkoti, ei saisi johdetusti lausua ruokarukousta, sillä tämä rikkoo muiden uskontojen ja uskonnottomien uskonnonvapautta. Edelleen saa järjestää joulukirkon, kevätkauden päätöskirkon ja koulunaloituskirkon. Nämä vain olisi siirrettävä pois koulupäivän ajalta esimerkiksi iltaan taikka viikonloppuun. Ongelmia?


      • Suomi.onSuomalainen

        Matujen vuoksiko jää koulussa laulamatta suvivirret keväisin ja tiernapojat jouluisin saatika pääsiäisen liittyvät. Meillä on ihmeen lepsuja päättäjiä hallituksessa, kun toisen maan eriuskontoiset maahamme muuttajat heti, maahamme päästyäänalkavat vaatia uusia käytäntöjä ja lakeja jotka kieltävät vuosisataisen kantaväestön perinteisiin liittyviä toimia juhlapyhinä. Silti julkeavat vaatia itselleen uskontoonsa liittyviä kumartelupaikkoja (monta x pvä ssä) ja siihen liittyvinä ilmiöineen. Olen, kuin varmaan monimuukin, kantaväestöön kuuluvana sitämieltä , jos ei meidän maa sovi matuille sinällään , voi pysyä siellä omassa maassaan siinä tapauksessa.


    • näinpäinpä

      Palkalliset vapaapäivät joita luettelit on kirjattu lakiin eikä sitä olla muuttamassa. Nimitä niitä miksä nimität mitä muitten vouhotukset sua haittaa.

      • LakiaOnMuutettava

        Tottahan se on, että jos uskonto katoaa, niin myös siihen perustuvat vapaa katoavat myös.
        Kyllähän tämän pitäisi mennä kaaliin!
        Laki pitää muuttaa, koska kristilliset juhlat voivat loukata muslimeita. Samalla lähtee vapaapäivät!
        Näin se vain menee ja saadaan lisää kikyä ja Suomi nousuun!


      • nimimerkitön1

        Lakia ei pidä muuttaa kenenkään muun kuin itses mielestä. Kukaan ei ole ajamassa laki muutosta palkallisten vapaapäivien poistoon.


      • SuomiNousuun

        Ootellaan, ootellaan - saatpa nähdä, että kohta otetaan esille eduskunnassa tämäkin.
        Suomi nousuun!


    • samalla-rahalla

      Samalla voidaan poistaa itsenäisyyspäivän juhlinta, itsenäisyys meni jo -95.

      • VaaliuurnillaNähdään

        Juuri näin! Miksi juhlia sellaista mitä ei enää ole?
        Paitsi, jos saadaan Laura pressaksi!
        Muista äänestää!


    • AHNEUSONSYNTIÄ

      AI ettei JEESUSTA OLISI TAI SUOMEN VALTIOTA MISSÄ TEKIN JUURI ASUTTE. KRISTITTYJEN PITÄÄ PERUSTAA OMAT PÄIVÄKODIT JA MUSLIMIEN OMANSA. JOKAINEN SAA JOUKUA OMAANSA . OMITUISTA ETTEI ARABIMAISSA SAA RUKOILLA JEESUSTA JA PITÄÄ JOULUA PYHÄNÄ JUHLANA . JEESUS SYNTYI BETLEHEMISSÄ . VOIDAANHAN MEKIN MENNÄ LOPETTAMAAN HEIDÄN JUHLANSA ARABIAAN NOIN YHDENVERTAISESTI . TEE TOISILLE MITÄ ITSELLE. YRITTÄJÄT EI HALUA MAKSAA PALKKAA TYÖNTEKIJÖILLE SIKSI NE HALUAA ETTEI OLISKAAN YHTÄÄN LOMAA.

    • Turhaanaivanturhaan

      Itsehän poistaisin kaikki juhlapyhät kalenterista niiden tarpeettomuuden vuoksi. Ei maailma katso ja pysähdy silloin, kun vietät minun mielestä lähes samanlaista päivää kuin arkenakin. Toisaalta olen hyötynyt kyllä rahallisesti hyvin, kun muut ovat halunneet pitää silloin ja silloin vapaapäivän...

      • LauralleÄäniNo5

        Euroopassakin on jo islamisaatio alkanut, kun lähes kaikilta firmoilta tulee vain Happy Holidays eikä enää Merry Christmas -tervehdyksiä joulun aikoihin.
        Laura pelasta meidät!


      • Turhaanaivanturhaan

        En vetäisi noin pikaisia johtopäätöksiä yhdestä kommentista, saa vaikuttamaan hieman hitaalla käyvältä.. En ole minkään uskonnon kannattaja, aikomuksenani oli vain ilmaista itseäni ja kertoa näkemykseni juhlapyhien tarpeellisuudesta yhteiskunnalle, näin niin kuin realistisesti ja loogisesti ajateltuna.

        Ps. Lauralla on kyllä joitain hyviä perusajatuksia ja kysymyksiä, mutta niiden esiintuominen nyky-yhteiskunnassa ontuu, en tiedä tuleeko liian suoraan päin naamaa faktat, mutta jokin siinä on mikä hiertää.


      • ÄäniMeneeLauralle5Jo

        Hyvä, että joku uskaltaa sanoa suoraan asiat eikä pyörittele kuten Niinistö, joka puhuu niin epäselviä, että pirukaan ei ota selvää, että mitä oikeasti tarkoittaa.
        Eurooppalaiset arvot ovat tärkeitä samoin Suomen ja suomalaisten puolien pitäminen. Meillä ei ole aihetta nöyristellä muiden edessä sen verran upea kansa olemme ja olemme ansiokkaasti puolustaneet isänmaatamme ja näin tulee tehdä jatkossakin.


    • EiVihapuheelle

      Ei minulla työtätekevänä mitään ole vapaapäiviä vastaan...

      Tietenkin jo haluaa maksimoida uskonnolliset vapaapäivät, pitäisi ilmeisesti muuttaa Intiaan ja ryhtyä hinduksi. Heillä on tiettävästi eniten uskontoon perustuvia juhlapäiviä vuodessa.

      Mitä uskontoihin tulee, ei minkään vapaapäivän vietto pakota tunnustamaan eikä harjoittamaan mitään uskontomenoja juuri kyseisenä vapaapäivänä. Tämä puoli asiaa näyttää olevan palstan tarkoitushakuisilta nyyhkyttäjiltä olevan hukassa?

    • olen.suomalainen_

      Miksei Väinämöisen ja Ukko Ylijumalan päivä ole Suomessa vapaapäiviä. Outoa että täällä juhlitaan jonkun aasialaisen heimon satuolentoja.

    • PaterNosterVadeMeCum

      Miksi Kiky ei esim. Jouluun tai pääsiäisen varpaisiin puuttunut? Miten uskovainen ukko Sipilä sallii työnteon Helatorstaina?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      326
      3672
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1679
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1435
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      56
      1243
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      192
      1198
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe