Mainos teeveessä.

harhaanjohtavaa

Aira Samulin mainostaa itseään ja vanhempiaan pakolaisina.

Mutta, evakot eivät oleet pakolaisia, koska joutuivat muuttamaan Karjalasta joka kuului Suomeen, ennen kuin se jouduttiin antamaan Neuvostoliitolle, sota korvauksina.

Jotenka mainos on harhaan johtava ja loukkaavakin ihmisiä kohtaan, jotka joutuivat muuttamaan viranomaisten käskystä Suomesta(Karjalasta) sisäsuomeen, eikä suinkaan mistään ulkomailta, kuten nämä oikeat pakolaiset tai mamut.
Mielestäni pitäisikin ottaa ensin selvää, ennenkuin alkaa harhaan johtavasti mainostamaan asioita. Varsinkin, kun nyt juhla vuonna puhutaan taas Suomen itsenäisyydestä.

33

453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1917

      olen ihan samaan mieltä. Suurinosa taisteli vielä näistä evakoista, suomalaisista maansa puolesta.

      • PossuaHuuleen

        Kaikki taistelivat. Osan suomalaisten kohtaloksi tuli jättää kotiseutu, osa menetti "vain" kotinsa.


    • 898_

      Aira Samulin on lähtöisin Hyrsylän mutkasta. eli tuolloisen Suomen alueelta. Yksikään afro- & arabisurffari ei ole lähtöisin läheltäkään Suomea. Sotiemme evakot autettiin ja asutettiin jäljelle jääneeseen Suomeen, kuten kuuluikin tapahtua. afrot ja arabit tulisi häätää mahdollisimman kauas Suomesta. Eivät millään tavalla liity Suomeen, eivätkä kykene tämän maan arvoja sisäistämään. On kansallinen häpeä hyysätä noita täällä kun samalla käännämme selän monille Suomalaisille avun tarvitsijoille.

    • Ekonomi

      Kuka lie vastuussa tuostakin kerjäysmainoksesta? Joku tyhmä ,sivistymätön suvakki varmaan. Säälittää kyllä vanha ihminen , jota näin härskisti hyväksikäytetään ja tosiasiassa häpäistään! EVAKKO EI OLE PAKOLAINEN!

    • evakko4

      EVAKKO EI OLE TODELLAKAAN PAKOLAINEN-Julmaa kärsimystä pariinkin kertaan läntisempään Suomeen.Isät,veljet koko kansa taistelemassa suurta voimaa vastaan.Evakoiden kodit jäi sinne vieraisiin käsiin.Suurimmaksi osaksi omilla voimillaan rakensivat uuden tulevaisuuden.Tällä teolla pelastettiin muun Suomen kohtalokin.
      Tuollaista asiaa ymmärtämättömän olisi todella tutustuttava taustoihin ennen kuin lähtee vertailemaan omanmaan kovia kohtaloita kokenutta kansan osaa näihin nykyisiin kaukaa tulleisiin jolla ei ole mitään yhteyttä Suomeen.Joille lähes kultalusikalla hoidellaan.

      • Mokamikämoka

        Unicefin kampanjamainokset, joissa esiintyvät Katri Helena ja Aira Samulin, kuulostavat valheellisilta ja virheellisiltä. Niissä on käännetty selkä historian faktoille ja myös termien oikealle sisällölle. Kumpikaan rouvista ei ole pakolainen eikä pakolaisen lapsi vaan evakko ja evakon lapsi. Oman maan kansalaiset kohtelivat evakkoja tylysti. Ryssittelystä jäi monelle elämään käsitys, että evakon olivat venäläisiä. Onneksi sentään sen ajan poliittisilla päättäjillä oli viisautta niin, että luovutetuilta alueilta siirretyille löytyi oma kolo kotimaassaan. Tämän johdosta heidän ei tarvinnut lähteä pakolaisiksi. Jos apu olisi ollut kansan "karttuisan" käden varassa, pakolaisuus olisi ollut monelle ainoa mahdollisuus. Poliittisten päättäjien aikaan saaman hienon saavutuksen - oman maan kansalaisista pidettiin huolta - olisi Unicef voinut hyvin tuoda esiin mainoksessaan tarkoituksellisen leimaamisen sijasta. Katri Helenan ja Aira Samulinin virheelliset vuodatukset voitaneen laittaa huomion kipeyden ja kaikessa tekopyhässä paatoksellisuudessaan vanhuudenhöperyyden piikkiin. Viestilläni en halua sinällään aliarvioida ja morkata Unicefin toimintaa. Heillä olisi varaa pitäytyä historiallisissa tosiasioissa. Tosiasioista tuulta keruukampanjan purjeisiin nostattaen. Tällä Unicef olisi välttynyt aikamoiselta kommenttivyöryltä, joista suurin osa asiallisia, mutta joukossa myös itse aiheen ulkopuolelle meneviä asiattomuuksia.


    • Evakonlapsi

      Kuinka Aira kehtaa näin halventaa evakkoja?

      • Jussi..Pussi

        No, aivopestyhän Airakin on, kuten suurin osa suomalaisista. Aira, sekä muut evakot pakenivat Puna-armeijaa, joka hyökkäsi maahan. Suurimman osan menetettyä Karjalaa Puna-armeija valtasi, loput menetettiin rauhansopimuksessa, ei sotakorvauksena.


    • evakko4

      Katri-Helena.Voi sinua onnetonta menit samaan ansaan.Kehut keräysmainoksessa eilen,että hänelläkin on näitä taustoja.Anna kymppi.En todellakaan anna.Hänen on hyvä ymmärtää mikä ero on suomen omalla evakolla ja näillä kerättävillä kohteilla.
      Suurta häpeää saavat tuntea.Kun eivät tunnista omanmaan kovia kokeneita kansalaisiaan.Ei edes omia sukujuuriaan kun vertailee omaankin taustaansa.Vai oliko Tohmajärven evakot vieraanvallan edustajia.

    • suvakkianneli

      Oma äitini oli kotoisin Viipurin maalaiskunnasta onneksi hän ei ole enää näkemässä tätä sairasta mädättämistä vaikka häntä syvästi kaipaankin.

    • oikeatsyyt

      Evakko on oman maan kansalainen. Toinen millä haetaan pakolaisstatusta on Ruotsiin lähetetyt sotalapset, mikä oli sinällään virhe, minkä jo suomalaisetkin jollain tavalla myöntävät, ettei lapsia pitäisi sillä tavalla repäistä vanhemmistaan ja kasvattaa vieraaseen kulttuuriin mistä takaisin tuleminen on myös vaikeaa.

      Kyllähän meidän tulee tietenkin auttaa hädänalaisia, mutta perusteet tulee olla oikeat eikä meidän tulee vääristellä omaa historiaamme. Se miksi meidän tulee auttaa hädänalaisia, on siksi, että olimme Saksan liittolaisia aiheuttaen sitten suunnattomasti kärsimystä ihmisille sekä juutalaiset tunsivat täälläkin olonsa tukalaksi. Siitä meille on jäänyt auttamisvelkaa ja sitä voisi mainostaa tai sen edes myöntää.

      • Äähhöööhh

        No, jos Suomen kansa olisi kuskattu alistettuna Siperiaan pakkotöihin ja hävitettäväksi, niin olisitko silloinkin sitä mieltä, että lasten olisi pitänyt mennä Siperiaan vanhempiensa mukana?


      • Vomppa

        Emme ole muslimeille emmekä afrikkalaisille mitään velkaa, mutta heidän velkansa meille kasvaa koko ajan ollen pelkässä rahassakin mitattuna jo suuri osa koko valtion velastamme, kaikesta kärsimyksestä puhumattakaan. Kaikille olisi kokonaisuudessaan parasta, ettei tätä ihmisvyöryä ja sitä seuraavaa sekasortoa tapahtuisi lainkaan!

        Jos tästä jotain hyvää hakee, niin se on se, että nyt ymmärrämme väestöräjähdyksen torjunnan tärkeyden ja olemme valmiit panostamaan paljon enemmän kuin aikaisemmin sekä siihen että kehitysmuslimien auttamiseen ulos alkukantaisista luuloistaan ja barbaarisista tavoistaan.


      • Acapul

        Suurin ongelma lienee siinä, että tulijat eivät jaa ymmärrystämme väestöräjähdyksen torjunnan tärkeydestä, eivätkä barbaarisista tavoistaan, sillä he luulevat niiden olevan mitä tärkeimpiä ja ehdottoman välttämättömiä asioita! ... Yritä siinä sitten parantaa maailmaa, kun vastapuoli ei kuule, ei näe, ei ajattele, eikä ymmärrä mitään, vaan korkeintaan joutuu vihan ja raivon valtaan..


    • tunteisiinvetoavaapaskaa

      Kuka helvetti sitä vanhaa haahkaa kuuntelee? En yhtään ihmettele että tyttärellä on skitofrenia. Ei tarvi kaukaa syytä hakea. Aira esiintyy mielellään uhrina ja jonkinlaisena suurista kriiseistä selviytyjänä vaikka on elänyt suurimman osan elämäänsä kuin kroisos. Helppoa elämää mainetta ja mammonaa riittänyt.

    • Pajarinnyrkki

      PPP7. marssiessa vainolaista kohti, vastaan oli tullut vanha karjalaisukko joka kertoi olleensa pistämässä elukoita navetassaan kun ovelle ilmaantui ryssä kivääri kädessä. Ukko oli pamauttanut ryssää haulikolla päin naamaa ja paennut sitten sontaluukusta ulos. Siinä olisi ollut miehenmallia näille nuorille"turvapaikan"hakijoillekkin.

    • Näinonpi

      Niihän se Kutrihölinä kin on pakolainen ollut omien sanojensa mukaan
      ja Jaakko Saariluoma pakolaisen lapsi

      • Bimbokatri

        Mitäpä sitä ei tekisi ruutuaikaa televisiossa saadakseen. Siinä ei haittaa, jos historiaa vääristellään. Tuollainen tekopyhyys, joka Katri-Helenan esiintymisessä paistaa, kääntää kyllä kyseenalaisin keinoin hyväksi tarkoitetun asian itseään vastaan.


    • TervetuloaTänne

      Jos Karjalasta lähteneet kerta ovat pakolaisia ja maahanmuuttajia niin silloinhan Karjala ei ole kuulunut Suomeen.Tällöin ihan oikein,että Neuvostoliitto sai omansa.Mitä sitä sitten valittamaan kun ovat asuneet vieraalla maalla.

    • Saintarpeekseni

      Enpä enää osallistu yhteenkään Unicefin keräykseen. Samaa mieltä ovat lukuisat sukulaiset. Te, jotka ette hyväksy Unicefin vastenmielistä ja tosiasioita vääristelevää kampanjaa (jossa kotimaassaan evakkoon joutuneet luokitellaan pakolaisiksi), laittakaa sana kiertämään: ei enää tukea Unicefille.

    • aisemeneekinnäin

      Täytyykin käydä viemässä turvapaikkahakemus ja irtisanoutua töistä, minäkin näemmä olen pakolainen, itäsuomesta pääkaupunkiseudulle aikanaan työn perässä muutin.

    • KunMikäänEiYllätä

      Samulin on korkeintaan evakko ja kutri helluna on syntynyt Tohmajärvellä, eli Suomensuvessa pantu aluille. Joten se siitä.
      Seuraavaksi varmaan munamies väittää olevansa afrikansarven blondi, vielä mitä...

    • Pakolaisia

      1960- luvulla muutti maalta paljon ihmisiä etelään kun pellot laitettiin pakettiin.Heidän oli lähdettävä köyhyyttä pakoon kotiseudultaan.Monelle suuri murhe.Siinä vasta pakolaisia jos näin halutaan asia nähdä.

    • pensselitäti

      Kaikilla kunnioituksella suuresti ihailemaani Aira Samulinia kohtaan: Sinut on saatu huijatuksi mukaan eräänlaiseen kulttuuriseen omimiseen eli appropriaatioon. Pakolainen on pakolainen, emigrantti. Venäjältä tuli sata vuotta sitten Suomeenkin emigrantteja, mutta sinä ja vanhempasi ette olleet heitä, vaan evakkoja, suomalaisia, jotka joutuivat siirtymään toisaalle oman asuinalueen siirtyessä toiselle valtiolle.
      Et ole ainoa, joka on mennyt tähän halpaan. Suomessa on runsain määrin evakoita ja heidän jälkeläisiään, ja heistä tunnetuimmat - ja Sinun tapauksessasi rakastetuimmat - on valjastettu väärien vaunujen eteen ties missä tarkoituksessa. Voit olla ylpeä evakkotaustastasi, olkoot pakolaiset omastaan.

    • TohtoriL

      Suurin osa maailman pakolaisista on sellaisia, jotka pakenevat oman maan sisällä. Suomeksi evakkoja.

      Evakko ja pakolainen eivät sulje toisiaan pois. Evakko on myös pakolainen.

      UNICEF keräsi kampanjassaan rahaa Syyrian maan sisäisille pakolaislapsille - Syyrian evakkolapsille.

      • pensselitäti

        Evakkoja eli siirtokarjalaisia ei ole aikaisemmin sanottu pakolaisiksi. Siksi tämä mainoskampanja tuntuu tarkoitushakuiselta, jopa tarkoitukselliselta hämäykseltä. Ilmiöitä voi tarkastella eli tarkkuuksilla, ja jollakin resuluutiolla evakkokin on tietysti pakolainen. Hiukan tarkennettuna ja normaalikielenkäytössä evakko ja pakolainen ovat eri asia. Olisi asiallisempaa ja kuulijaa kohtaan reilumpaa kertoa, että nämä julkkikset ovat maan sisäisiä pakolaisia tai heidän lapsiaan, jos evakko-sanaa halutaan karttaa.


    • Miesiejahyö

      Kyllä täytyy ihmetellä että Aira Samulin jota minunkin evakkosukuni on kunnioittanut ja ihaillut, isomummoa myöten, alentuu tuollaiseen törkyyn! Sääliksi käy Airaa, kyllä nyt maine meni.

    • jataasviimone

      armahtakkee airaa...
      vanha immeinen.
      sen verran seuraa mediaa että tietää että pakolaiset saa nykyään kaikkea, pakolaiset on in.
      airakin haluaa olla in.
      antaa airan satuilla.

      Onneksi veteraanit eivät satuile.

    • tujetre

      Parempi olisi puhua kaakkoissuomalaisista jotka pakenivat talvella 1939-1940 Neuvostoliiton hyökkäystä lännemmäksi Suomeen.

      Suomalaisia Suomen kansalaisiahan ne 450000 olivat.

      Venäjäkin on myöntänyt hyökkäyksen Suomeen ja Suomen alueen liittämisen Neuvostoliittoon vääryydeksi mutta Venäjä ei ole koskaan halunnut vääryyttä korjata.

      Ei vastaavaa ole missään muualla maailmassa. Että vääryys myönnetään mutta sen korvaamisesta ei puhuta mitään.

      Ikäänkuin suomalaisia haluttaisiin sadistisesti kiusata .

    • 7u45t5

      Tavattuaan presidentti Ahtisaaren Moskovan Kremlissä 1994 Jeltsin sanoi: "Minä katson, että Karjalan liittäminen oli epäilemättä stalinistista politiikkaa, totalitarismin hyökkäyspolitiikkaa, emmekä me presidentti Ahtisaaren kanssa missään tapauksessa hyväksy sellaista."

      http://www.formin.fi/public/default.aspx?contentid=55546&contentlan=1&culture=fi-FI

      Venäjän Suomen-politiikan menestyksekkääksi luojaksi tituleerattua Derjabinia haastatteli Postimees-lehden Moskovan kirjeenvaihtaja Kadri Liik.

      Kirjoitin miten käsitän Talvisodan. Tarkoitan, miten todellisuudessa käsitän, sillä varmaan tiedätte, että olen aiemmin kirjoittanut siitä paljon kirjoja Juri Komissarovin nimellä, mutta ne ovat kaikki olleet ideologialtaan ortodoksisia.

      Mutta silloin kirjoitin, että hyökkäyksemme oli Suomen suhteen vääryys. Seuraavana päivänä Jeltsin lähetti minulle henkilökohtaisen vastauksen, että voitte kertoa suomalaisille, lisätköön seppeleenlaskun ohjelmaan!

    • uyher

      Neuvostoliitto ei olisi palauttanut Karjalaa Suomelle vaikka jatkosotaa ei olisi käytykään. Eli vääryys olisi tapahtunut joka tapauksessa.

    • suomalaisiakin

      Karjalan evakot ovat Suomen kansalaisia, eivät muukalaisia.
      Suomen yhteiskunnalle ja Suomen valtiolle veronsa maksaneita.
      Nyt Suomessa on meneillään yritys hämärtää evakkojen maahanmuutajien ja
      turvapaikanhakijoiden roolit.
      Hyvän asian turvin nimekkäitä henkilöitä on valjastettu hämärtämään
      rajat em. ryhmiin.
      Suomessa on vain hyvin pieni osa Syyrian pakolaisia ja heidät on otettu
      Houkuttimeksi Unisefin keräykselle.
      Kannatan kyllä Syyrian kristittyjen auttamista, he ovat vainottuja
      islamin keskellä.
      Koko pakolaiskeskustelu on valjastettu suomalaisen eliitin rahavirtojen
      pyörittelyyn,. Valtion kassasta virtaa sadat miljoonat eliitin taskuun.
      Nyt monessa valtiossa on päästy rauhaan ja eliitti pelkää
      tulojensa ehtyvän. Siksi laittomasti maassa oleville yritetään
      järjestää terveydenhuoltoa, että jotakin kautta päästäisiin
      valtion varoja hyödyntämään keskeisellä sijalla on suuren kaupungin
      poliittinen johto. Koska valtiojohto ei voi tehdä laittomuuksia.

    • törkeää.unicefiltä

      Siirtoväestöähän karjalaiset ravallaan olivat, eivät pakolaisia. Samalla Unicefin logiikalla koko Suomen kansa olisi voinut pyytää turvapaikkaa toisesta maasta. Mutta kuten sodassa aina, niin pommitusten tieltä evakoitiin ihmisiä kaupungista toiseen. Helsingistäkin lähetettiin perheet muualla suomeen. Samaa on kaikissa sotaa käyvissä maissa, siellä on aivan rauhallisia alueita, joihin nämä turvapaikanhakijat voivat hakeutua, ei kaukaisiin suomeen lihapatojen ääreen. Aira Samulin on vanha nainen, jota ei saisi hyväksikäyttää asioissa, joissa hänen ymmärryksensä ei välttämättä riitä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4349
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      239
      2143
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1580
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1401
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      256
      1129
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1077
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      939
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    Aihe