Vuosi 1914 Taatusti totuus!

Tutkin.jt.kanssa

Palstalla on välillä annettu ymmärtää että Jehovan todistajien oppi vuodesta 1914 olisi perusteeton. Jos näitä juttuja lukee niin kannattaa tarkkaan miettiä mitä niistä uskoo.
Olen tutkistellut opin vuodesta 1914 Jehovan todistajien kanssa ja olen saanut tarkat vastaukset kaikkiin kysymyksiini suoraan Raamatusta. Vakuutuin täysin. En ole löytänyt yhtään virhettä Jehovan todistajien opista. Olen sitä mieltä että heillä todellakin on totuus.
Jehovan todistajat myös korjaavat virheelliset näkemykset tarvittaessa. Tätä oppia ei ole muutettu koska tarvetta ei ole.
Arvostan todella Vartiotornin raamatullista osaamista. Olen oppinut jo parista kirjasta enemmän mitä kirkon jäsenenä koskaan.
Olen harkinnut että aloittaisin nyt säännölliset käynnit Valtakunnansalilla. Jehovan todistajien kokouksissa on niin rakkaudellinen ilmapiiri.

44

693

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Aamenet

   Mikäpä sinua estää. Sanotaanhan, että jokainen tulee uskollaan autuaaksi. Etsivä löytää.
   Jos tunnet, että yhteisö on erehtymätön ja aina oikeassa, on oikein, että menet sinne. Sen jälkeenhän ei sinun enää tarvitse tehdä muuta kuin olla samaa mieltä. Pelastuksesi on varma, jos et päästä mieleesi epäilyksen häivääkään.

  • Tutkin.jt.kanssa 4.12.2017 15:54

   <>Olen tutkistellut opin vuodesta 1914 Jehovan todistajien kanssa ja olen saanut tarkat vastaukset kaikkiin kysymyksiini suoraan Raamatusta. Vakuutuin täysin. En ole löytänyt yhtään virhettä Jehovan todistajien opista. Olen sitä mieltä että heillä todellakin on totuus.><

   No sittenhän olet oikea henkilö selvittämään aluksi muutaman ongelman:

   http://keskustelu.suomi24.fi/t/14921855/1914-ja-tyhjentava-vastaaja-haussa
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/14937788/vuosi-1914---osa-2
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/14938674/vuosi-1914---osa-3
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/14939017/vuosi-1914---osa-4

   Kun noihin on saatu selvyys, niin jatketaan uusilla ongelmilla.

   <>Jehovan todistajat myös korjaavat virheelliset näkemykset tarvittaessa. ><

   Tarvetta onkin ollut paljon kun aika on ajanut ohi ennustuksista useita kertoja. Esimerkiksi vuodesta 1970- lähtien on tehty noin 100 oppimuutosta.

   <>Tätä oppia ei ole muutettu koska tarvetta ei ole.><

   Sulla on vielä hieman hiomista opiskelussasi, mene ihmeessä valtakunnansalille ja kysele miksi kyseinen opetus viittasi aluksi vuoteen 1915 ja miten asia korjattiin vuonna 1943 julkaistussa kirjassa "Täyttynyt salaisuus".

   <>Olen harkinnut että aloittaisin nyt säännölliset käynnit Valtakunnansalilla. ><

   Tekstistäsi päätellen se olisikin parasta.

   • pkdvj

    Tämä on hastan oma mielipide. Vanhat asiat vain jatkuvasti esillä. Valo kasvanut paljon noista ajoista.


   • pkdvj kirjoitti:

    Tämä on hastan oma mielipide. Vanhat asiat vain jatkuvasti esillä. Valo kasvanut paljon noista ajoista.

    pkdvj 4.12.2017 20:50

    <>Tämä on hastan oma mielipide. Vanhat asiat vain jatkuvasti esillä><

    Minulla lienee oikeus mielipiteeseeni ja sinulla vastaava oikeus torpata jos olisi rahkeita. 1914 on Vt-opetuksen pohja edelleen, siihen on sidottu mm. Jeesuksen paluu ja lopun ajan alku sekä nk. virkamääräys. Ilman niitä ei olisi nykyistä Vt-opetusta. Täällä kuka tahansa uskaltaa esittää mitä tahansa, mutta ei sitten mene salilla kertomaan samaa vanhimmille.

    Mitä asioiden vanhuuteen tulee, niin 1914 on huomattavasti pirteämpää kuin luominen ja Jeesuksen aikaa sitten hapantunut paluulupaus ja sille rakennettu pilvilinna.

    <> Valo kasvanut paljon noista ajoista. ><

    Tuo väite perätön vuoden 1914-laskelman suhteen, viimeinen muutos siihen oli 1943. Jos asia olisi vähänkään helppo, niin jehovantodistajat saisivat minut nöyränä poikana salille, olen tuollaisen luvannut vuosikausia sitten. Totuus ei kestä koettelua kun sinäkään et kajoa aiheeseen, vaan kirjoittajaan.


  • bertilperversson

   Varsinaista Marton Taigaa;-DDD

  • jomking

   Jospa liittyisit paikalliseen partiolaiskerhoon ja olisit sen aikaa jäsenenä, että oppisit partiolaisten solmuja. Esim. kravattisolmun ja miten se toimii kaulasi,puun oksan ja maan välissä.

  • kuityhmiineo

   Alottaja on siis niin kauhee trolli. Mää muistan kun nuorempana Jehovan toristajat sano että harma tuloo ennen ko se sukupolvi katoaa, joka näki vuoden 1914 tapahtumat. Ja koska harmaa piti kiirehtää, sanottiin että kovin nuaret ei voinu ymmärtää mitä tapahtu, joten sukupolven tartti olla vähintäs siä murrosiäs ensimmäise mailmasora aikaa.
   No sit piti tul viä harma siin syksyl 1975:kin mut eihä mitää tapahtunu. Sukpolvee vaa luatettii erellee. Kunnes sit rupes sukpolvi väheneen ja se aiheutti muutospainei. Sil tiäl nua taitaa ol viäläki.
   Mää muistan senki ko 80-luvul yks toristaja sano et vuosituhat ei missää tapaukses vaihru ennen ku harma tulee. Simmottii se vaa vaihtus.
   Mimmosii vatipäi nää Jehovan toristajat oikee o?

   • mukikädessä

    Opitkohan aikoinas koskaan pitää vatias oiken päin päässäs?


   • onseniisurkiaa
    mukikädessä kirjoitti:

    Opitkohan aikoinas koskaan pitää vatias oiken päin päässäs?

    Jaa, sult tais men kuppi nuri ko mää sanoi et noo vatipäi. Mut ko kyl immeisen tarttee jonku sorti tollo olla kun aina vaa uskoo vaik sul valehrellaa uurestas ja uurestas.


   • Anonyymi
    onseniisurkiaa kirjoitti:

    Jaa, sult tais men kuppi nuri ko mää sanoi et noo vatipäi. Mut ko kyl immeisen tarttee jonku sorti tollo olla kun aina vaa uskoo vaik sul valehrellaa uurestas ja uurestas.

    JT eivät ole rehellisiä edes itselleen. Kuka tahansa ymmärtää, että JT laskelmat ja ennustukset ja ajankohdat yhdestä sukupolvesta eivät ole totta. Kun ei muuta keksitty, niin lopulta keksivät sen, että nyt niitä onkin kaksi sukupolvea limittäin. Huono selitys. Jeesus puhui vain yhdestä sukupolvesta.


  • 1998 lähtien ovat Ilmestymiset lisääntyneet. Tuolloin ilmoitettiin, että Ilmestys 12 on parhaillaan menossa. Vuoden 2005 tienoilla ilmoitettiin Ilmestys 13 alkaa olla ajankohtainen. Profeetta Danielin kirjan mukaan Jumalan valtakunta tullee kymmenen vuoden kuluttua eli vuonna 2028.
   Yksi sukupolvi on 120 vuotta joten 1914 120 = 2034.

   Tuleeko Profeetta Danielin kirja koskaan täysin toteutumaan vai raidaako Ilmestyskirja sen ylitse jää nähtäväksi. Ilmestyksen mukaan Karitsa saa aikaan melkoisen maailmanlopun aukaisemalla sinetöidyn kirjan sinetit.

   Voi olla, että Jumalan valtakunta jää haaveeksi ja sen asemesta tulee hidas tai nopea maailmanloppu.

   • suurrohveetta

    Mää ennusta et koska 2017 1=2018, nii vuasi vaihtuu koht ja pia alkaa uus vuas. Uskallanpa muute heittää tähä päivämääränki: vuare viimene päivä on 31.12.2017. Tällö tullaa näkemää paljo kirkkai valoi ja kuullaa suuresti kaikenlaist pauket. Seki tiäretää, sillo nousee paljo miehii ja naisii, jotka horjuu kävellessää ja kiroo ja huutaa, jotku jopa huitoo. Mut älkää peljätkö, tää kaikki mennee ohi ja aurinko nousee taas seuraavan päivän, tää o kaikki vaa uure vuare syntymätuskii.


   • mukikädessä

    Näppäriä ennustelijoita, parenpii ku Jeesus, vaikka sekii luki Danielii ja sano etei hää tiiä.


   • mukikädessä kirjoitti:

    Näppäriä ennustelijoita, parenpii ku Jeesus, vaikka sekii luki Danielii ja sano etei hää tiiä.

    mukikädessä 4.12.2017 20:57

    <>Näppäriä ennustelijoita, parenpii ku Jeesus, vaikka sekii luki Danielii ja sano etei hää tiiä. ><

    Jeesus teki Danielista profeetan omin päin, uskoi vedenpaisumukseen, piti sinapinsiementä pienimpänä siemenenä ja uskoi Raamatun maakuvaan. Tolta pohjalta ei ole ihme, että jäi palaamatta.


  • kiinnostunut-

   "Olen tutkistellut opin vuodesta 1914 Jehovan todistajien kanssa ja olen saanut tarkat vastaukset kaikkiin kysymyksiini suoraan Raamatusta."

   Hyvä sinulle. Pidän tosin mahdollisena, ettet ole kysynyt riittävän yksityiskohtaisia kysymyksiä. Minua kiinnostaisi tietää, aivan erityisesti mieluiten suoraan Raamatusta vastaukset esim. seuraaviin kysymyksiin:

   - Miksi Jeremian ennustama 70 vuoden jakso päättyi vasta 537 eaa, vaikka Babylonia kukistui jo 539 eaa?
   - Mihin ajanjaksoon Sakarjan kirjassa mainittu 70 vuotta (esim. Sak. 1:12) viittaa ja miksi?
   - Miksi kansakuntien määräajat alkoivat vasta lokakuussa 607 eaa, vaikka viimeinen Daavidin sukuun kuulunut kuningas Sidkia syöstiin vallasta jo viidennessä kuussa, joka meidän kalenterissamme osuu loppukesään?
   - Miksi aiemmin opetettiin, että Jerusalemin tuhon vuosi oli 606 eaa, mutta nykyään 607 eaa? Mitä raamatullisia perusteluja tälle oppimuutokselle on? Tai edes historiantutkimukseen pohjautuvia perusteluja (vaikka maallinen historiantutkimus ei Raamatun tasolle luotettavuudessa ylläkään)?
   - Miksi Carl Olof Jonsson erotettiin seurakunnasta?
   - Miksi Jehovan todistajat muuttuvat epäystävällisiksi, jos heiltä kyselee liian vaikeita?
   - Miksi seurakunnassa saa leiman otsaan tai monon kuvan takapuoleen, jos kyselee liian vaikeita, vaikka hallintoelin ei itsekään väitä olevansa erehtymätön (ja erikoinen väite se olisikin)?

  • pkdj

   Asiasta on paljon aineistoa ja selvää todistelua verkkosivustolla JW org hakusanaksi 1914.

   • pkdj 4.12.2017 22:22

    <>Asiasta on paljon aineistoa ja selvää todistelua verkkosivustolla JW org hakusanaksi 1914. ><

    Senkun laitat esille, etkä pakoile tuttuun jt-tyyliin.


  • Tutkin.jt.kanssa

   Sori hei kaikilta. Minulla on keskivaikea mielenterveysongelma, ja joskus puhun ja kirjoitan mitä sattuu. Itse en muista asiasta mitään, enkä tee sitä tahallani. Nyt kun katson aloitustani, niin en tunnista sitä kirjoitamakseni. Mutta nyt lähden tästä jakamaan Vartsikoita lähimetsän haltijoille ja menninkäisille.

   • Tutkin.jt.kanssa 4.12.2017 22:36

    <>... ja joskus puhun ja kirjoitan mitä sattuu. Itse en muista asiasta mitään, enkä tee sitä tahallani. ><

    Salille vaan tutkimaan lisää, siellä on kohtalotovereita.


   • uuuu5

    Arvata saattoi, että aloittaja oli jälleen joku epärehellinen trolli, joka esiintyi muuna kuin omana itsenään. Näitä näyttää riittävän joka päivälle. Miksi antaa valheellinen kuva itsestään? Tekeekö se ihmisestä fiksun? Totta puhuminen ei taida kiinnostaa.


   • uuuu5 kirjoitti:

    Arvata saattoi, että aloittaja oli jälleen joku epärehellinen trolli, joka esiintyi muuna kuin omana itsenään. Näitä näyttää riittävän joka päivälle. Miksi antaa valheellinen kuva itsestään? Tekeekö se ihmisestä fiksun? Totta puhuminen ei taida kiinnostaa.

    uuuu5 4.12.2017 22:54

    <>Arvata saattoi, että aloittaja oli jälleen joku epärehellinen trolli, joka esiintyi muuna kuin omana itsenään. ><

    Toi meni hieman liialliseksi makeiluksi kiinnostuneena esiintyvältä, mutta antaa mahdollisuuden kysellä asioita joihin edes jehovantodistajat eivät vastaa, osoittaen näin sen, ettei trollilla ja jehovantodistajalla ole oleellista eroa.

    <>Näitä näyttää riittävän joka päivälle. ><

    Olisko lopun ajan merkki sekin?

    <>Miksi antaa valheellinen kuva itsestään? Tekeekö se ihmisestä fiksun? Totta puhuminen ei taida kiinnostaa. ><

    Miksi yleensäkään antaa valheellinen kuva edustamastaan asiasta? Tekeekö Veikko Leinonen itsestään fiksun valehtelemalla? Totta puhuminen ei todellakaan kaikkia kiinnosta.


  • ihmetellävoi

   Onko hastaluego tiedustellut vastausta vaikkapa piispalta tai helluntaipastorilta tai jonkun muun uskonnon edustajalta asian tiimoilta? Jospa saat heiltä oikean vastauksen ja näin voit liittyä niihin, jolta saat oikean tai mieleisesi vastauksen.

   • ihmetellävoi 4.12.2017 23:01

    <>Onko hastaluego tiedustellut vastausta vaikkapa piispalta tai helluntaipastorilta tai jonkun muun uskonnon edustajalta asian tiimoilta?><

    Olen ja samoin tuloksin, tosien tätä seitsemän ajan huuhaata elättelee ainoastaan harva (second) adventistiperäinen porukka, joilta olen kysellyt. Olet jälleen niitä keräilyharvinaisuuksia, jotka pitävät minua älykääpiönä siksi, että olen entinen jehovantodistaja. En todellakaan ole älykääpiö joka ihmettelee miksi joku ei lähde perustelemaan kilpailevan liikkeen opetuksia.

    <>Jospa saat heiltä oikean vastauksen ja näin voit liittyä niihin, jolta saat oikean tai mieleisesi vastauksen. ><

    Sinulta on kateissa se, että väitteen esittäjällä on normaalissa aikuisten oikeassa (ehkä se on se ero?) elämässä todistelun taakka. Ymmärrän paremmin kuin hyvin sen miksi 1914-huuhaa viluttaa kaikilla teeviivoilla, kukaan tervejärkinen ei sitä miellä.


   • Rintti-

    Ihmetellä sopii. Miksi ihmeessä piispojen, helluntaipastorien ym. pitäisi osata selittää järjestön oppi parhain päin, jos eivät kerran sen todistajatkaan siihen kykene!


   • Rintti- kirjoitti:

    Ihmetellä sopii. Miksi ihmeessä piispojen, helluntaipastorien ym. pitäisi osata selittää järjestön oppi parhain päin, jos eivät kerran sen todistajatkaan siihen kykene!

    Rintti- 4.12.2017 23:30

    <>Ihmetellä sopii. Miksi ihmeessä piispojen, helluntaipastorien ym. pitäisi osata selittää järjestön oppi parhain päin, jos eivät kerran sen todistajatkaan siihen kykene! ><

    Jos kysyjä on jehovantodistaja, niin hänen lienee parasta pysyä toistaiseksi tiiviisti vaan salilla, ovi-ja kärrytyössä tuollainen aiheuttaisi mahdollisesti kärry- tai ovikaverissa ihmetystä, ellei sitten löytyisi tasavertaista paria.


   • uuuu5
    Rintti- kirjoitti:

    Ihmetellä sopii. Miksi ihmeessä piispojen, helluntaipastorien ym. pitäisi osata selittää järjestön oppi parhain päin, jos eivät kerran sen todistajatkaan siihen kykene!

    Asia on täysin selvitetty Jehovan todistajien kirjallisuudessa ja siksi kehoitan lukemaan sen sieltä. Monta eri viitettä löytää verkkokirjastosta, jos on vilpitön halu saada kantamme asiasta. Miksi pitäisi välttämättä kirjoittaa pitkä tutkielma asiasta, kun sen saa helposti vastauksen verkkosivustolta. Asia on selvitetty hyvin tarkkaan siellä. Ja mikään ei voi viedä pois sitä asiaa, että kansojen määräajat loppuivat vuonna 1914, kun lopun aika alkoi ensimmäisellä maailmansodalla ja Jumalan asettama kuningas Jeesus alkoi hallita vihollistensa keskellä ja hänen näkymätön läsnäolonsa alkoi.

    En ole koskaan kuullut pappien ja pastorien puhuvan näistä asioista.


   • Oppipoikana

    uuuu5 5.12.2017 0:32

    "kansojen määräajat loppuivat vuonna 1914"
    -Mikä määräaika ? parasta ennenkö ? kerro

    "kun lopun aika alkoi ensimmäisellä maailmansodalla"
    -Toki vartiotorneissa, vartiotorniuskonnossa, mutta eikö se määritelmällisesti ole vartiotorniuskonnossakin tuntemattoman pitkä, esim. 10.000.000.000 vuotta ? Tieteen piirissähän on laskettu miljardeina vuosina aika auringon sammumiseen, jolloin on jonkinlainen loppu mahdollinen. Liittyykö vartiotorniuskonnon lopun aika tähän ? kerro

    " Jumalan asettama kuningas Jeesus "
    -Eikö sinun tulisi vartiotorniuskonnossa käyttää jumalastasi nimeä Jehova ?
    Ja eikö sinun tulisi meille ulkopuolisille kertoa että vartiotorniuskonnossa Jeesus tarkoittaa enkeli Mikaelia ?

    "alkoi hallita vihollistensa keskellä"
    -Kuinka Mikael sitten vihollisiaan hallitsee ? asetuksilla vai käskyillä ? rakkaudella vai ruoskalla ? Miksi ?

    " ja hänen näkymätön läsnäolonsa alkoi."
    -Ja kävi myös vuonna 1918 kehumassa vartiotorniseuralle tämän lahkoa. Ja kun joulu on tulossa, niin todettakoon, että moitti vartiotorniseuran joulun viettoa, ja joulutavat toivottavasti paranivat, aikankin historiikissa "Jehovantodistajat - jumalan jaltakunnan julistajia" esitellään joulunviettoa vartiotorniseurassa, valokuvassa tapahtumavuosi, tuosta 1920 -luvun puolivälin paikkeilta ?
    Mutta kerro, onko heille sitten ollut vaikeaa noudattaa Jeesuksen joulunvietto-ohjeita ? Ja miksei jouluisia valokuvia oikein enää tapaa ?


   • nkymätönvainäkyvä
    uuuu5 kirjoitti:

    Asia on täysin selvitetty Jehovan todistajien kirjallisuudessa ja siksi kehoitan lukemaan sen sieltä. Monta eri viitettä löytää verkkokirjastosta, jos on vilpitön halu saada kantamme asiasta. Miksi pitäisi välttämättä kirjoittaa pitkä tutkielma asiasta, kun sen saa helposti vastauksen verkkosivustolta. Asia on selvitetty hyvin tarkkaan siellä. Ja mikään ei voi viedä pois sitä asiaa, että kansojen määräajat loppuivat vuonna 1914, kun lopun aika alkoi ensimmäisellä maailmansodalla ja Jumalan asettama kuningas Jeesus alkoi hallita vihollistensa keskellä ja hänen näkymätön läsnäolonsa alkoi.

    En ole koskaan kuullut pappien ja pastorien puhuvan näistä asioista.

    "Jumalan asettama kuningas Jeesus alkoi hallita vihollistensa keskellä ja hänen näkymätön läsnäolonsa alkoi.

    En ole koskaan kuullut pappien ja pastorien puhuvan näistä asioista"

    Eihän pappi tai pastori luktaitoiselle näkyvää opeta näkymättömäksi! Turha sinun sitä on odotella. Huom. hän joka tulee on Jehova eikä enkeli Mikael.

    6 ja - h ä n - teki meidät valtakunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen – h ä n e l l e - olkoon kunnia ja väkevyys ikuisesti. Aamen. 7 Katso! - H ä n - t u l e e - pilvien mukana, ja jokainen silmä tulee - n ä k e m ä ä n - h ä n e t ,- nekin jotka hänet ovat lävistäneet; ja kaikki maan heimot tulevat lyömään itseään murheesta - h ä n e n - takiaan. Niin, aamen. 8 ”Minä olen Alfa ja Omega”,* sanoo - J e h o v a* - Jumala, - ”H ä n, - joka on ja joka oli ja joka - t u l e e , - Kaikkivaltias.”* ( UMK llmestys luku 1)


   • Rintti-
    uuuu5 kirjoitti:

    Asia on täysin selvitetty Jehovan todistajien kirjallisuudessa ja siksi kehoitan lukemaan sen sieltä. Monta eri viitettä löytää verkkokirjastosta, jos on vilpitön halu saada kantamme asiasta. Miksi pitäisi välttämättä kirjoittaa pitkä tutkielma asiasta, kun sen saa helposti vastauksen verkkosivustolta. Asia on selvitetty hyvin tarkkaan siellä. Ja mikään ei voi viedä pois sitä asiaa, että kansojen määräajat loppuivat vuonna 1914, kun lopun aika alkoi ensimmäisellä maailmansodalla ja Jumalan asettama kuningas Jeesus alkoi hallita vihollistensa keskellä ja hänen näkymätön läsnäolonsa alkoi.

    En ole koskaan kuullut pappien ja pastorien puhuvan näistä asioista.

    Jos itselläsi on vilpitön halu tuoda tämä jumalallinen "totuus" kaikkien tietoon, uskoisin sinunkin myös auttavan meitä siinä. Olet varmasti tietoinen, että kysymys 1914-opin ja kaiken siihen liittyvän perusteluista on ollut tälläkin foorumilla jatkuvasti kyselyssä. Järjestön esittämä päättelyketju on kiistämättömästi osoitettu virheelliseksi. On kovin merkillistä, että perusteltu kritiikki järjestelmällisesti sivuutetaan. Siitä tyrkytetään, mutta ei keskustella. Ainoa vastaus on, että vastaus löytyy JW.ORG:sta. Yhtään linkkiä näihin selvityksiin, saati omasanaista vastausta en ole nähnyt. Jos siis JW.ORG selvittää asian ja myös kuvittelet ymmärtäväsi selityksen, mikä estää vastaamasta oppia koskeviin kysymyksiin?

    Järjestön tarjoaman päättelyketjun jokainen lenkki on osoitettu virheelliseksi. Kaikesta päätellen tiedostat järjestön opilleen keksimät perustelut huuhaaksi. Muutenhan sinäkin edes yrittäisit.


   • uuuu5 kirjoitti:

    Asia on täysin selvitetty Jehovan todistajien kirjallisuudessa ja siksi kehoitan lukemaan sen sieltä. Monta eri viitettä löytää verkkokirjastosta, jos on vilpitön halu saada kantamme asiasta. Miksi pitäisi välttämättä kirjoittaa pitkä tutkielma asiasta, kun sen saa helposti vastauksen verkkosivustolta. Asia on selvitetty hyvin tarkkaan siellä. Ja mikään ei voi viedä pois sitä asiaa, että kansojen määräajat loppuivat vuonna 1914, kun lopun aika alkoi ensimmäisellä maailmansodalla ja Jumalan asettama kuningas Jeesus alkoi hallita vihollistensa keskellä ja hänen näkymätön läsnäolonsa alkoi.

    En ole koskaan kuullut pappien ja pastorien puhuvan näistä asioista.

    uuuu5 5.12.2017 0:32

    ><Asia on täysin selvitetty Jehovan todistajien kirjallisuudessa ja siksi kehoitan lukemaan sen sieltä.><

    Miten on selitetty se, että Vt-seura opettaa yhtäpitävästi historioitsijoiden mukaisia Uuus-Babylonian hallinta-aikoja, mutta toisaalta esittää, että historioitsijat ovat väärässä:

    http://www.kolumbus.fi/hextek/Tikkurila/Nebu18.htm

    Asia ei siis ole täysin selvitetty, kuten väität, täällä lisää:

    http://keskustelu.suomi24.fi/t/14921855/1914-ja-tyhjentava-vastaaja-haussa
    http://keskustelu.suomi24.fi/t/14937788/vuosi-1914---osa-2
    http://keskustelu.suomi24.fi/t/14938674/vuosi-1914---osa-3
    http://keskustelu.suomi24.fi/t/14939017/vuosi-1914---osa-4

    Tunnen Vt-seuran kirjallisuuden tältä osin melkoisen hyvin ja vakuuttaa sinulle, että vuoen 1914-profeetallisuusväite on täyttä fuulaa. Ja taidat tietää sen, koska viittaat kaiken aikaa Vt-materiaaliin, etkä edes yritä puuttua ongelmiin.

    <> Monta eri viitettä löytää verkkokirjastosta, jos on vilpitön halu saada kantamme asiasta.><

    Nythän ei ole kuse siitä ettäikö Vt-seuran kanta löytyisi Vt-materiaalista, vaan siitä, että Vt-seuran väite vuoden 1914 profeetallisuudesta on valheellinen.

    <> Miksi pitäisi välttämättä kirjoittaa pitkä tutkielma asiasta, kun sen saa helposti vastauksen verkkosivustolta.><

    Näin onkin parempi, koska rehellinen ihminen haistaa jo vastatuuleen, että jotain on vialla.

    <> Asia on selvitetty hyvin tarkkaan siellä. Ja mikään ei voi viedä pois sitä asiaa, että kansojen määräajat loppuivat vuonna 1914, kun lopun aika alkoi ensimmäisellä maailmansodalla ja Jumalan asettama kuningas Jeesus alkoi hallita vihollistensa keskellä ja hänen näkymätön läsnäolonsa alkoi.><

    Tuota kannattaa toistella oman uskon ylläpidoksi, mutta otetaan toinen piirre, Luukkaan 21:24 ja mitä se kertoo:

    http://www.kolumbus.fi/hextek/Tikkurila/VartiotorniseuranRaamattuTodellaOpettaa.pdf

    Mainitessaan pakanain ajan Jeesus puhui tulevasta ajasta, joten Vt-seuran pakanain ajoista poiketen Jeesuksen pakanain ajat alkoivat vasta sen jälkeen kun Jeesus oli asiasta maininnut.


  • Eriuskonnot

   uuuu5 5.12.2017 0:32

   "Jeesus alkoi hallita vihollistensa keskellä ja hänen näkymätön läsnäolonsa alkoi.
   En ole koskaan kuullut pappien ja pastorien puhuvan näistä asioista. "

   -Papit ja pastorit tapaavat käyttää Raamattua.
   Otetaan yksi esimerkki.

   Matt. 24:30 " Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella"

   • 1914

    Odotellaan mitä nimim. uuuu5 vastaa. Luulisi hänelläkin olevan raamatunkohdat joilla puolustaa näkymätöntä. Mielenkiintoni lisääntyisi ja saattaisin heidän sivujaan lähteä penkomaankin? Jeesuksen näkymättömyys on varmaan vain pieni osatekijä 1914 opissa. Tuota vuosilukua tuskin raamatussa on.


   • 1914 kirjoitti:

    Odotellaan mitä nimim. uuuu5 vastaa. Luulisi hänelläkin olevan raamatunkohdat joilla puolustaa näkymätöntä. Mielenkiintoni lisääntyisi ja saattaisin heidän sivujaan lähteä penkomaankin? Jeesuksen näkymättömyys on varmaan vain pieni osatekijä 1914 opissa. Tuota vuosilukua tuskin raamatussa on.

    1914 5.12.2017 14:18

    <>Jeesuksen näkymättömyys on varmaan vain pieni osatekijä 1914 opissa.><

    Näkymättömyys on ehdoton edellytys jos väittää Jeesuksen palanneen ja siihen C.T. Russell löysi yhden raamatunkäännöksen, jossa käytettiin läsnäolo-termiä. No Raamattu on suorasanainen sen suhteen, että paluun tuli olla hyvinkin näkyvä.

    Russeli palautti Jeesuksen näkymättömänä jo vuonna 1874, 1914-paluu keksittiin korvaamaan pieleen mennyt 1914-maailmanloppu.

    <> Tuota vuosilukua tuskin raamatussa on. ><

    Raamatussa ei ole ensimmäistäkään ajanlaskumme vuosilukua, mutta sen estämättä Vt-seura on esittänyt Jeesuksen maininneen vuoden 1914. Se väite kyllä kertoo enemmän Vt-seurasta kuin Jeesuksesta ja vuodesta 1914:

    "This cannot be very far off, for Jesus said that the generation that saw 1914 'will by no means pass away until all these things occur.'-Matt. 24:34, NW." (w56 Oct. 15 p. 616)

    "As Jesus said, the end would occur in the same generation that saw the beginning of the 'last days' in 1914.-Matt. 24:34" (w68 May 1 p. 265)

    ”Jeesus sanoi myös siitä ihmissukupolvesta, joka näki ”viimeisten päivien” alun vuonna 1914: ’Totisesti minä sanon teille, että tämä sukupolvi ei missään tapauksessa katoa, ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat.’ (Matt. 24:34) Tämä merkitsee, että jotkut niistä ihmisistä, jotka olivat elossa, kun ensimmäinen maailmansota alkoi vuonna 1914, olisivat yhä elossa todistamassa nykyisen asiainjärjestelmän loppua. Tuo ensimmäisen maailmansodan sukupolvi on tulossa hyvin vanhaksi nyt, ja tämä on voimakas todistus siitä, että pahuuden loppu on nopeasti lähestymässä.” (gc-FI sivu 22)

    ”Muista, mitä Jeesus sanoi niille, jotka eläisivät vuonna 1914 alkaneiden viimeisten päivien läpi: ”Totisesti minä sanon teille, että tämä sukupolvi ei missään tapauksessa katoa, ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat.” (Vartiotorni 15. huhtikuuta 1991 sivu 7)


   • 1914

    Johan on todellakin huuhaata kuten rintti edellä totesi. Läsnäolokin on näkymätön. Jos nimim. uuuu5 on jt niin kunnon kommentointia on turha odottaa. Kätteleekö hän salilla näkymätöntä läsnäolijaa?


  • "Jeesus alkoi hallita vihollistensa keskellä ja hänen näkymätön läsnäolonsa alkoi.
   En ole koskaan kuullut pappien ja pastorien puhuvan näistä asioista. "

   Ei toki kaikki tapahdu Euroopassa. Kun Jeesus oli kateissa 40 päivää ylösnoustuaan kävin hän Skandinaviassa, josta kertoo Beowulf teos sekä Intiassa. Ja hän varasi nuo alueet tavallaan sellaisiksi, joista hän sanoi juutalaisille: Sinne minne minä menen te ette voi tulla! Paitsi apostolit, jotka olivat Jeesuksen alaiset.

   1500 luvulta lähtien tapahtui Bengalissa. Tuli Caitanya ja Jeshuan lapset eli Goswamit alkoivat hallita siinä keskellä. Tuo mitä JT saarnaa on ihan tuttu konsepti Hare Krishna liikkeen kirjojen valossa.

   JT seurakunta ammentaa kaikkia kirjallisia lähteitä. Heidän kirjastossaan on 60000 lähdeteosta. Ei raamattu ole ainoa heidän käyttämänsä teos.

   • alfa123om 5.12.2017 13:43

    <>Ei toki kaikki tapahdu Euroopassa. ><

    Raamatun porukka ei tuntenut kuin lähinnä Lähi-Idän ja sen lievealueet. Pohjois- ja Etelä-Amerikka, Australiasta puhumattakaan oli täysin heidän lättymaakäsityksensä tavoittamattomissa. Raamatun Jeesus oli aikalaistensa tavoin tietämätön, esittäen mm. vedenpaisumusta todelliseksi tapahtumaksi.


  • Paipapum

   Voihan rähmä , niinkuin Spede tapasi sanoa ;
   Russell , jonka selittämisiin koko -14 rakennelma parustuu , kertoi " uskomattoman Onnenajan alkavan v uonna -1914, kun sodan piti alkaa vuonna -1910 Russellin kirja " Ty Kingdom jne..." -1896" mukaan ,
   No tulihan se sieltä ,ensiksi Vennään vallankumous , jonka Keisari-Saksan ns, yleisesikunta rahoitti , ( leninillä oli saksalainen pankkiiri , ) Sitten Italian Benito-setä , Mussuliini , ja sitten joutilas maalari , A, Hitler ,
   kansakunnat raihaantu miehestä , ja lähdettiin joukolla jäätä särkemään ,eli valtaamaan sadannen kerran , -Venäjää ,
   ne juuttaat ei uskoneet , vaan hakkas heinäseipäällä kypärät läjään ,
   voi mikä Onnnenaika ! oli jotain tekemistä , nyt jos jotain vakawaa esittää Adolfista , niin yleisö alkaa mahallaan lattialla nauraa hirnumaan , kuin Luuska -polle Mikkihiiripiirretyssä ,
   kerro siinä sitten harmasta ,

   • Mielelläkö

    Kuinka ja miksi Jeesus rupesi hallitsemaan vihollisiaan ?
    Vartiotorni kertoo Jeesuksen käyneen vartiotorniseurassa v. 1918 se on ainoa hallintotieto Jeesuksesta vartiotornista. Jeesus siis neuvoi vihollisilleen joulunviettoa, ja paransivat tapojaan tai eivät vuoteen 1926, jolta vuodelta joulukuva lahkohistoriikissa.
    Sitten mielenosoitukseksi Jeesusta vastaan lopettivat joulunsa, rupesivat
    puhumaan Mikaelista ?


   • Paipapum
    Mielelläkö kirjoitti:

    Kuinka ja miksi Jeesus rupesi hallitsemaan vihollisiaan ?
    Vartiotorni kertoo Jeesuksen käyneen vartiotorniseurassa v. 1918 se on ainoa hallintotieto Jeesuksesta vartiotornista. Jeesus siis neuvoi vihollisilleen joulunviettoa, ja paransivat tapojaan tai eivät vuoteen 1926, jolta vuodelta joulukuva lahkohistoriikissa.
    Sitten mielenosoitukseksi Jeesusta vastaan lopettivat joulunsa, rupesivat
    puhumaan Mikaelista ?

    Myöski Islamin lahko -Bahai' julisti vuotta -1914, Sodan syttyminen juuri sinä vuonna oli helppo laskea , ainakin sotaa suunnitelleen Keisari- saksan toimista , Kun Venäjä hävisiTsusiman salmen meritaistelun japanille , , vuonna -1904, Suursodan ja Venäjän valtaamisen valmistelu vei 10 vuotta, KIrja " Julma Sota , "
    -
    Tuon vuoden -1914 toisteleminen , ei ole Opillinen asia , vaan osakeyhtiö VT ; n kaupallinen brändi , Tv; ssa pyörii mainio kanadalainen liikesijoitussarja " vasarahain altaassa , "suomeksi " Leijonan luola ,.."-Jossa oikeat suursijoittajat kuuntelevat aloittelevia liikemiehiä ja sijoittavat liiketoimintaan , - Jos _ suuriakin osuuksia , siinä miljardoori sanoi , että jos mieli firman toimia ja laajeta tietyyn tahtiin , sen on luotava hyvä j aasiakkaisiin pureva Brändi ,
    Ja mikäs sen parampi kuin se jo Assyrialaisten käyttämä , jossa lähetetään Kauppiaita ja saarnaajia naapurimaihin kertomaan , että Tuolla rajan takana hallitsee hirmuinen Rölli , joka on teihin suuttunut , -oikea Nasse-setä , ja kun heti rupeatte kontalleen hänen eteensä , niin - ehkä hän jättää teidät henkiin , vähäksi aikaa ...


  • eihemmetti

   Tietetkö että Jehovat väittävät että Jeesus ilmestyi vuonna 1914. Ei hammetti jotekin menee yli hilseen ja saatana syösitiin alas samana vuonna. Tulee mieleen niinkun joku satukirjasta. Esim. Olipa kerran Jeesus joka ilmaestyi maanpäälle , Ja Jumala työsi saatanan alas taivaasta. sen pituinen se

  • vastaustaodotellaan

   Paipapum 13.12.2017 3:52


   Kuinka ja miksi Jeesus rupesi hallitsemaan vihollisiaan ?

   "Myöski Islamin lahko -Bahai' julisti "
   -Tarkoitat siis että he olivat Jeesuksen vihollisia.
   Kerro vielä vielä tuon hallitsemisen hedelmistä, saman vartiotorniuskonnon mukaan.

  • Anonyymi

   Vieläkö Jehovat pitävät kiinni vuodesta 1914?

   • Anonyymi

    Juu. . .juu.
    Se sukupolvi joka näki ensimmäisen maailmansodan ja oli ymmärrysiässä ( vähintäin 12v. ) ei missään tapauksessa katoa, ennenkuin "gedoni" tulee.
    Jehova itse on tämän meille kertonut. ( Näin sanoi m.m. oraakkeli Mouritz )

    Tuo sukupolvi täyttää 2.10.2022 120 vuotta, joten "gedoni "alkaa viimeistään ensi sunnuntaina.
    Silloin possautetaan ensimmäiset ydinpommit.
    Jos näin ei tapahdu Mouritz oli väärä rohveetta ja hänet pitää hävittää kansastaan. Jos ei ole jo muuten joutunut matojen ruuaksi.


  • Anonyymi

   Kunhan tästä tuplasukupolvesta joudutaan luopumaan niin samalla myös vuodesta 1914.
   Vai vieläkö jollain konstilla saavat "tämän sukupolven" venytettyä vuoteen 1914.
   HOHOHOO!!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   236
   2177
  2. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   1772
  3. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   51
   1473
  4. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   88
   1361
  5. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   275
   1242
  6. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   127
   1237
  7. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   33
   1223
  8. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   118
   1022
  9. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   67
   972
  10. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   82
   913
  Aihe