Vuosi 1914 - osa 2

Kritisoijani ja kyseenalaistajani rohkaisemana jatkan 1914-aiheen käsittelyä. Toivomukseni mukaan ei sitten enää tässä vaiheessa harmitella siitä, että Vt-seurassa ollaan tietoisia vuoden 607 eaa. olevan kaikkea muuta kuin Nebukadnessarin 18. hallintovuosi:

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14921855/1914-ja-tyhjentava-vastaaja-haussa

Seitsemän ajan, eli Vt-seuran opettaman 2520 vuoden mittaisen ajanjakson laskennan oleellisimmat tekijät ovat alla olevassa kysymyssarjassa, joista jokaiseen osakysymykseen on oltava nimenomaan Raamatun tuki:

1. Jeesuksen maininnalla pakanain ajoista tarkoitettiin nimenomaan Nebukadnessarin hulluuden seitsemää aikaa?

2. Nämä seitsemän aikaa tarkoittaisivat kirjaimellista seitsemää vuotta?

3. Nämä vuodet eivät olisi tavallisia babylonialaisia kalenterivuosia, vaan ovat profeetallisia vuosia?

4. Nämä 2520 päivää soveltuisivat johonkin muuhunkin kuin Nebukadnessarin hulluuteen, eli niillä olisi suurempi täyttymys?

5. Tässä mahdollisessa suuremmassa täyttymyksessä laskettaisiin yksi vuosi päivää kohden?

6. Näin laskettu 2520 vuoden jakso olisi alkanut Nebukadnessarin autioitettua Jerusalemin?

Jos yksikin kysymys jää ilman Raamatun tukea, niin kyseisellä ajanjaksolla ei ole Raamarun tukea.

Katsotaan sitten ”Tulkoon sinun valtakuntasi” -kirjan sivuja 134-138 ja sitä kuinka niissä perustellaan väitetty vuoden 1914 raamatullisuus:

”KUINKA KAUAN ”SEITSEMÄN AIKAA” KESTÄÄ?
Näin ollen on ilmeistä, että pakanain aikoihin sovellettuina ”seitsemän ajan” täytyi kestää paljon kauemmin kuin seitsemän kirjaimellista vuotta. Muista, että Jeesus puhui näiden pakanain aikojen ’täyttymisestä’ eli päättymisestä ”asiainjärjestelmän päättymisen” yhteydessä. (Luukas 21:7, 24; Matteus 24:3) Näin ollen niiden täytyy ulottua meidän päiviimme saakka. Mikä on niiden täsmällinen pituus?”

Mikään Jeesuksen sanoissa esimerkiksi Luukkaan luvuissa 17. ja 21. ei viittaa kahden vuosituhannen päähän tulevaisuuteen, vaan sanat ovat yhteenveto siitä mitä Jeesus esitti tapahtuvan tuolloin eläville ihmisille. Lainattu kappale 23 ei osoita minkäänlaista yhteyttä Danielinkirjassa olevan seitsemän ajan ja Jeesuksen mainitseman pakanain aikain välillä.

"Kääntäessämme esiin Ilmestyksen 12. luvun huomaamme, että jakeet 6 ja 14 osoittavat 1260 päivän ajanjakson olevan ”aika ja ajat ja puoli aikaa” eli 1 2 1/2, mikä on yhteensä 3 1/2 aikaa. Siksi ”aika” olisi yhtä kuin 360 päivää eli 12 kuukuukautta, joiden keskimääräinen pituus on 30 päivää. ”Seitsemän aikaa” olisi 2520 päivää; ja Raamatun profeetallinen laskutapa ”päivä vuodeksi luettuna” osoittaa, että niistä tulisi itse asiassa 2520 kalenterivuotta käsittävä ajanjakso. (4. Mooseksen kirja 14:34; Hesekiel 4:6) Tämä on siis ”seitsemän ajan” eli pakanain aikojen kestoaika."

Raamatussa on kaksi mainintaa ”päivä vuodeksi” -mallisesta laskutavasta ja molemmissa tapauksissa tuon laskutavan käyttö käyttö oli nimenomaisella, tapaukseen kohdistetulla ohjeella rajattu käsillä olevaan tapahtumaan. Raamattu ei anna mitään perustetta käyttää näiden kahden tapauksen lisäksi tätä laskutapaa vapaasti muiden tapahtumien yhteydessä, eli mielivaltaiselle käytölle ei ole perustetta. Tässä tapauksessa mielivaltaisuuteen viittaa myös se, että todisteluna käytettyä kolmea ja puolta aikaa ei käsitellä samalla tavalla kuin tämän perustelun tuloksena syntyvää seitsemää aikaa. Jos seitsemän aikaa on 2520 vuotta, niin silloin kolme ja puoli aikaa on luonnollisesti 1260 vuotta. Kappaleessa 24 ei ole mainittu raamatujaetta sen perustelemiseksi, että seitsemän ajan kohdalla olisi oikeutettua laskea yksi vuosi päivää kohden.

Lisäksi kannattaa huomioida, että tässä aikaa merkitsevä sanan ’iddan’ ensimmäinen merkitys ole kirjaimellinen vuosi. Asian voi huomata esimerkiksi samasta Danielinkirjasta:

”Kuningas vastasi ja sanoi: ”Totisesti huomaan, että te koetatte voittaa aikaa [iddan], koska olette tajunneet, että minä olen julistanut sanan.” (Dan. 2:8)

Aika-maininnan tulkitsemiselle kirjaimelliseksi vuodeksi ei siis ole yksiselitteistä Raamatun tukea. Eli toistaiseksi kc-kirjan teksti ei ole pitävästi osoittanut, että Raamatun mukaan Danielinkirjan mainintaa voidaan pitää kiistatta kirjaimelisina vuosina tai kiistattomasti laajentaa 2520-vuotiseksi kaudeksi.

3

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiitokset

      Kiitokset aloittajalle, pala kerrallaan eteneminen on hyväksi tässä asiassa. Harva pystyy keskittymään aiheeseen jos koko litania otetaan kerralla.

      • k1913

        Totta puhut ja jehovien tyhjät puheet on ammuttava alas. Vuosilukuoppejaan levitteleviä jehovia kiinnostaa itseäänkin, mitä valheita heidät on pakotettu hallintonsa toimesta ja itse keksimin opetuksin levittämään muka Raamatun opetuksina. Tänä vuonna jehovista lähtevien määrä on varmaan jo Suomessakin lähempänä 400 kuin viime vuonna.


      • k1913 kirjoitti:

        Totta puhut ja jehovien tyhjät puheet on ammuttava alas. Vuosilukuoppejaan levitteleviä jehovia kiinnostaa itseäänkin, mitä valheita heidät on pakotettu hallintonsa toimesta ja itse keksimin opetuksin levittämään muka Raamatun opetuksina. Tänä vuonna jehovista lähtevien määrä on varmaan jo Suomessakin lähempänä 400 kuin viime vuonna.

        <> Vuosilukuoppejaan levitteleviä jehovia kiinnostaa itseäänkin, mitä valheita heidät on pakotettu hallintonsa toimesta ja itse keksimin opetuksin levittämään muka Raamatun opetuksina. ><

        Tällaiset todistelut eivät hetkauta jehovantodistajaa, vaan he kuittaavat asian valheena, siis ihan tarkistamatta mistä on kyse. Eli valheellisuuden osoittaminen masenna niitä todistajia, jotka laittavat nettiin yleisiä psyykkauslurituksiaan.

        Kiinnostusta on vasta sen jälkeen kun jt on omaehtoisesti herännyt epäilyyn.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe