Mikä vie Hankoa oikeaan suuntaan?

HynynenJS

Vielä vuosi sitten moni oli sitä mieltä, että Tehtaanniemen hanke on hyvä hanke; Hanko saa uuden uimahallin ja turisteja varten saadaan lisää huoneita majoittumista varten. Se on etu koko kylälle, sen turismille, jossa väki muuten vähenee. Nyt on tilanne aivan erilainen. Kukaan ei tiedä tuleeko hotellia vai ei, koska tuli asuinkerrostalot, jotka on rakennettu liiketontille. Väitteen voi tarkistaa voimassaolevasta kaavasta: liiketontti. Lisäksi kallis SPA on aivan muuta, mitä hankolaiset odottivat. Jorma Nousiainen kehui aikanaan "Hangon ystävien" hyviä suunnitelmia. En ole kuullut häneltä loppuyhteenvetoa, Kiinnostus on varmaan loppunut. Onko ne huoneet Tehtaanniemellä vuokrattavissa, kuten Jorma lupaili? Onko välitystoiminta Hotelli Ragatan tiskillä, kuten oli suunnitelma? Niin kirjoitettiin lehdissä, uhottiin somessa ja luennoitiin Kaupungintalon juhlasalissa. Miten on? Mikä on totta ja mikä tarua? Kuka pitää sanansa? Mikä ja ketkä vievät Hankoa oikeaan suuntaan?

27

952

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UuttaTavaraaRinkiin

      Olen lukenut samat samat lauseet jo ties montako kerta. Nimim. on vaan muuttunut.
      Lain mukaan mennään, tai miten se nyt oli ????

    • kyllästynyttähänpaskaan

      Yritä jo ymmärtää, kukaan ei ole koskaan luvannut mitään uimahallia. Olisi hyvä ottaa selvää asioista ennenkuin kirjoitaa paskaa. Hangossa olisi kaikki hyvin ja eläisimme hyvässä yhteistyössä kakkoshankolaisten kanssa jos kateellisuus ja turha marina loppuisi.

      • Rannallaminäkin

        Anteeksi mitä tarkoitat Kakkoshankolaisella? Niitäkö jotka eivät asu rannan äärellä. Anteeksi jos itsekkin asun. Juuri teidänlaisten kuten "moukkien" vuoksi monet Hankolaiset haluavat että Kaupunkia halutaan ehdottamasti pitää Luonnonkauniina sekä sitä myös kauniisti Kunnioitettavana Kaupunkina! Ei minään San Tropezina.


    • Faktamus

      Hotellia rakennettais jo, jos ei taas olis eräs kalastaja tehny valitusta. Nyt aloitusta saaraan odottaa ties kuinka kauan. Ei oo homma menny putkeen, mutta suurin jarru on ollu aiheettomat valitukset.

    • järkikäteenpoijjaat

      Hyvä tulee, kun noudatetaan lakia ja pykäliä, ettei tarvitse poliitikkoja ja virkamiehiä oikausta oikeuslaitoksen kautta. Maccarin tappaus on yksi esimerkki. Kohta tulee TUOMIO Tahtaanniemen suhmuroinnista. Niin tai näin. Oikeuden päätöstä on kunnioitettava ja tehtävä sen vaatimat korjautoimenpiteet. Siinä ei demareiden tai ruotsalaisten tai muidenkanaa yksittäiset mielipiteet auta.

    • valitettavasti

      Kahdenlaista ilmaa, rajuilmaa ja kaunista säätä. Demareiden pääjehut yrittävät edelleen ylläpitää sitä pöhinää, jota pitivät, kun Tehtaanniemeä vielä suunniteltiin. Oli kauppaboikottia, huoneiden vuokrausuutisia ja toiveita uimahallista, Myöhemmin, kun joku heistäkin lopulta älysi, että ei syntynyt vuokrattavia asuntoja, alkoivat perustella asuntoalueen perustamista uusilla veronmaksajilla ja sillä, että silloin voi meluta Itä-Sataman alueella enemmän. Voi kerttu sentään noita poskettomia juttuja. Ja vielä politiikan "huipulta"! Eihän noissa tuulen heiluttamissa huulissa mitään, mutta kun joku vielä uskoo siihen potaskaan.

    • grönnari

      Valoe tulopalopaneelien stoppi oli hyvää mainosta hangolle.

    • turtapalli

      hanko laiva kääntyy oikeaan kurssiin vasta kun demari/rkp mätäpaise purskahtaa tyhjäksi mäkkäri case sai jo mätäpatin pään punoittamaan kunnolla ja seuraavaksi painetta lisää tehtaanniemi päätös mutta pahoin pelkään että siellä on saunassa muurariveljien kaluja hierottu tervalla ja osoitettu oikea suunta sehän lukee jo tämän hyvävelikerhon säännöissäkin muurariveli ei toista tuomitse

    • tavallinenhankolainen

      Yksinkertaisesti sanottuna kakkoshankolainen on henkilö joka ei maksa veronsa (paitsi kiinteistöveroa, jos omistavaa talon täällä) Hankoon, tällaiset henkilöt viettävät vapaa-aikansa täällä mutta ei kustanna minkäänlaisia palveluja,

      Mäkkäricase ei näyttänyt mitää muuta kun, että työantajalta ihan vapaasti varastaa. On se vähän kumma kun kaupassa työskentele vie vanhaa ruokaa, niin se on varastamista ja potkut tulee heti. Mutta korkeakoulutettu saa viedä vanhaa ja uutta tavaraa vaikka kuinka paljon ihan vapaasti ilman mitään rangaistusta. Siinä taas näkee miten vähäpalkkaisia potkitaan.

    • Näpiteroon

      Olisihan se hienoa jos poliitikoilla olisi munaa todeta, että ei Tehtaanniemen nykytilanne ihan sellainen ole mitä tuli luvattua. Ei tullut luvattua majoitustilaa eikä kylpylää jossa kaupunkilainen voisi kohtuuhinnalla pulahtaa (vertaa Kasnäs http://www.kasnas.com/info/hinnastot/kylpylan-hinnasto). Samalla voitte verrata rakennustyyliä joka Kasnäsissä on toteutettu. Hienosti siellä sopeutuvat rakennukset luontoon.
      Pahinta on, että Hangon keskustan ja Itäsataman rantapaikat on tuhottu kerrostaloilla jotka eivät totisesti sovi maisemaan ollenkaan. Pahimman näköisenä Bulevardin päädyn möhkälemäiset kolossit. Tämän tyyppinen rakentaminen ei kertakaikkiaan sovi tällaiseen pohjoismaiseen pikkukaupunkiin kuin Hanko on. Aivan käsittämätöntä on, että kaunis puutaloalue Bulevardin/Itäsataman alueella on nyt piilotettu massiivisten rakennusten taakse. Nuo kerrostalot olisi pitänyt rakentaa jonnekin ihan muualle, kauemmaksi rannasta.
      Etelän aurinkorantojen turistirysissä isoja hotelleja rakennetaan rannoille. Sinne suomalaiset voivat mennä grillaamaan itseään ja nautiskelemaan grogejaan.

      Vaan tehty mikä tehty. Hankoa ovat poliitikot pyrkineet kehittämään sellaisella tavalla jonka he ovat parhaaksi katsoneet. Legendaarisen kaunista Kylpylähankoa ei enää ole muualla kuin Appelgrenintien ja Mannerheimintien varrella. Toivottavasti uusi Casinon ravintoloitsija ymmärtää minkä perässä tavallinen turisti kulkee. Toivon hänelle kaikkea parasta!
      Poliitikot - pitäkää näppinne erossa näiltä alueilta!

    • Kyllästnynyttähän

      Lopettakaa jo se paskan jauhaminen Tehtaanniemestä. Ilman kaiken maailman valituksia alueelle olisi jo rakennettu hotelli ja Kuningatarvuoren rakentaminen olisi ollut täydessä vauhdissa. Suomen oikeuslaitos on hylännyt kaikki tähän astiset valitukset, mitenköhän paljon tämä yksi herra on maksanut kaupungille, kohta puhutaan varmaan jo miljoneista!

      • oikeusvoittaalopulta

        Höpö höpö. Ilma suhmurointia Kuningattarenvuoren alueella olisi asuntoja ja Tehtaanniemellä Hotelli ja uimahalli. "Kyllästynyttähän" ja "hjänkälä", ehkä yksi ja sama ihminen, ei taida oikein sulattaa arvostelua huonosta käytöksestä. Rolle on sankari ja oikeanmukaisuuden puolesta. Sinä taidat olla aivan toista maata.

        Oikeus lopulta voittaa, Lue "turtapallin" kirjoitus kahden päivän takaa. Siinä on totuuden ydin ja siemen. Oikeuden päätös tuli Maccarin tapauksessa ja kohta tulee Tehtaanniemen tapauksessa. Molemmat ovat oikein. Tehtaanniemen aikaisemmat oikeuden päätökset eivät ole ottaneet kantaa sisältöön, vain joihinkin muotoseikkoihin. Nyt tullaan arvioimaan myös sitä, saako rakentaa kaavan vastaisesti ja voidaanko kaavaa muuttaa merkittävästi kuulematta kuntalaisia. Kaavat on tarkoitettu ohjaamaan rakentamista ja ne ovat oikeusvaikutteisia.


    • hjänkälä

      Taitaa nää kirjooittajat täällä olla rollen trolleja. Kyllästynyttähän on asian ytimessä. Valitusten takia kaik on viivästynyt regatan saneerauksesta lähtien. Nyt Rolle valitti hotelliosan rakentamisesta ja päätöstä joudutaan venttaamaan vuos tai kaks. Toivottavasti senkin jälkeen on rakennuttajalla intoa toteuttaa hanke. Tän viestiketjun ruikuttajat on säälittäviä olioita.

      • Daijutmäärää

        Tätä minäkin epäilen. Valittamisella koko kokonaisuus viivästyy yhteensä 10 vuotta. Siinä voi rakennuttajalla halukkuus lopahtaa. Ja mitä sillä valittamisella saatiin aikaan. Ei mitään muuta kuin viivästymisiä. Siinä jäi hankolaisiltakin uimiset uimatta parilta vuodelta.


    • Otaselvääasioista

      Ei oo Rolle hotellin rakentamisista valittanut.

    • hjänkälänfrendi

      Kyllä muuten on. Sen takia hotellin aloitus viivästyy. Ota selvää asioista. Tuntuu siltä, että rollis valittaa kaikista asioista mitä eteen tulee. Kallis jäbä. kaukana sankarista. Maksanu Hangolle jo ainakin yhden jäähallin verran. Kylä näi o !

      • omatuntoparas

        Onpas sinulla asiat huonosti, mutta älä kohdista sisäistä vihaasi viattomiin ihmisiin. Koulukiusatun puolustaja ei ole syyllinen. Sama koskee Tehtaanniemen hanketta. Rolle ei ole syyllinen.


    • voitonmaksimointi

      Rakennusten ulkonäköön ja korkeuteen tulisi ehdottomasti rantaviivalla kiinnittää huomiota. Tuolla aikaisemmassa kommentissa oli viite Kasnäsiin. Ja toden totta, siellä on osattu kauniisti rakentaa.
      En tiedä arkkitehtitoimistoja jotka ovat suunnitelleet Hankoon nämä mainitut talot. Eipä niitä kauniiksi voi sanoa ja ovat aivan liian korkeita näin lähelle rantaa rakennettuina. Luulenpa että on ajateltu maksimoida voitto tarpeeksi isolla määrällä asuntoja; helposti silloin pakkaa unohtumaan tuo visuaalinen puoli.
      Asialle ei tietenkään enää voi tehdä mitään. Säälittää vain kun kaunis rantaviiva on tuhottu. Hanko kun ei ole mikään Playa del Ingles.
      Että tällainen valitus meikäläiseltä. Mielenkiintoista nähdä kuinka nopeasti tulee vastavalitus. Sillä valitus on sekin kun jonkun valituksesta valitetaan.

      • HynynenJS

        Olet niin oikeassa. Ulkonäkö on mitä on, vaikka arvostetut arkkitehdit ja suunittelijat ovat olleet asialla. Voiton maksimointi on ollut varmaan yksi määräävin seikka, mikä on ohjannut toimia. Sen takia emme saaneet sitä, mitä piti tulla: hotelli ja uimahalli. Kuningattarenvuoren rakennusoikeuden myynti ei riittänyt. Piti rakentaa Tehtaanniemelle kalliiita asuntoja ja niille osakkaiden maksamat suihku- ja saunatilat.

        Kuningattarenvuorelle voisi rakentaa seitsemänkerroksiset talot hankolaisille 3500 euroa neliö. Sitä ei "hangon ystävät" tee, mutta rakennusoikeutta on siellä muillekin, kunhan se annetaan kilpailutukseen. Kilpailutusta pimitetään, kun ei anneta muiden toimia ensin, vaikka toisilla on miljooniensa kanssa jo turnausväsymystä ja hommat viivästyy viivästyy viivästyy...

        Sellaista avoimmuutta ja hankolaisten omaisuuden hoitoa eikä valtaa pitävistä kukaan perään hauku. Hykertelevät vallanhimossaan tynnyreissään, toinen 28%:n ja toinen 32%:n kanssa. Ihan sama. En arvosta. Mutta sehän on toinen juttu.


      • VapausonOrjuutta

        Rakennukset ovat poikkeuksellisen korkeita. Tietämättä/tuntematta edes alkuperäisiä kaavamääräyksiä/vaatimuksia autopaikkojen määrästä, niin epäilen, että korkeuteen vaikuttaa rakennusten kellareihin rakennetut autopaikat. Korkeutta olisi voitu tosin voitu rajoittaa jos autohallit olisi rakennettu syvemmälle. Näköala on varmaan kaikista asunnoista tällä ratkaisulla parempi, kuin jos talot olisivat pari metriä alempana. Kaikissa tilanteissa ei päättäjät kuitenkaan näemmä kiinnitä huomioita kaupunkikuvaan. Odotankin edelleen kaupungin toimia sen omistamien maiden ennallistamisesta alueella. Mutta kai sitten jossain "yhteistyösopimuksessa" on kirjattu, että näreen näre ei saa olla asuntojen näköalaa pilaamassa. Tosin yksittäisistä puunkaadoista kaupunki on hyvinkin tarkka.

        Myös voiton maksimointi rakennuttajalle on toteutunut paremmin, koska rakentamiskustannukset ovat olleet pienemmät tällä toteutuksella. Vaaleilla valitut päättäjämme ovat päätökset tehneet ja siihen lienee tyytyminen.

        Nämä kirjoittelut ovat vain pienen piirin mielenilmaisuja ja niillä ei ole mitään vaikutuksia. Päätöksistä valittaminen on yhteiskunnassamme perusoikeuksia ja ne pitää hyväksyä. RR:n pyynnössä rakennusluvan hakemisen jatkoajalle on kärkevästi otettu kantaa tähän. Jos päätökset olisivat olleet RR:lle kielteisiä, niin myös se olisi todennäköisesti valittanut päätöksistä.


    • nyrkki.perseessä

      kaiken kaupungin päättäjien suhmuroimisen ja vatuloinnin jälkeen......ainoa asia,joka vie hankoa eteenpäin, on FISTING

    • Väärässäpaikassa

      Nämä edella olevat kommentit koskien kaupunkikuvaa ja rakennusten kokoa sekä ulkonäköä ovat hyvin asiallisia. Valitettavan usein on niin että poliitikolla joka istuu luottamustoimessa ei ole minkäänlaista käsitystä siitä mikä on sopivaa kaupungin kokonaiskuvaa ajatellen. Puuttuu näkemys siitä miltä kaupungin tulisi ulospäin näyttää. Monella ei ole myöskään hyvää ”makua” . Jotkut näkevät betoniset kerrostalot kauniina ja nykyaikaisena tapana rakentaa.

      Hanko on kautta aikojen ollut kauniisti rakennettu puutalokaupunki. Muutamia kertostaloja on rakennettu mutta ne ovat erillään entisestä rakennustyylistä.

      Ilman muuta nuo rantaan rakennetut isot betonitalot ovat tyylillisesti aivan väärässä paikassa.

    • juupasjuupias

      Mekanon vanha tehdas oli tyylillisesti oikeassa paikassa. Siinä silmä lepäs. Kertakaikkiaan upea vanha töhritty betonirakennus.

    • Pomppiisilmille

      Ironia sikseen. Mekanon annettiin rapautua kun hotellihanketta odotettiin. Kaupunki olisi pienellä vaivalla voinut purkaa rakennuksen ja siistiä alueen.
      Jotenkin hassua että katsotaan oikeutetuksi isojen betonikerrostalojen rakentaminen siksi että Mekano oli niin ruma.

      Sille alueelle olisi pitänyt rakentaa maastoon sopeutuva, matala kylpylähotellirakennus. Kuten esim Kasnäsissä.

      Nythän alue suorastaan pomppii silmille mahtailevine kerrostaloineen.

    • Leijonaparat

      Tulipa luettua tämä viestiketju alusta loppuun. Varsinkin loppupäässä asiallista juttua koskien noita uusia rakennuksia jotka on rakennettu rantaan.
      Käyn satunnaisena matkailijana Hangossa. Kaupunki on hienoin suomalainen merellinen turistikohde.
      Tunnettiin aikoinaan myös upeasta kylpylästään. Hienot puutalot koristavat Casinon puistoa ja sen läheisyyttä.
      Kaupungin kuva on toden teolla muuttunut viime vuosina. Rantaan sopimattomia korkeita betonitaloja on rakennettu ja komeita mäntyjä tuntuu kaatuvan ryminällä.

      Kun ajaa Appelgrenintietä Tellinnan kohdasta alaspäin ei voi uskoa silmiään. Koko rantaviiva on tuhottu. Hankolaista maisemaa ei enää siitä tunnista; siis juuri sitä mikä teki Hangosta Hangon. Sentään patsas ja leijonat ovat jäljellä.
      Ovatkohan nekin pois ja tilalla monikerroksinen betonirakemnus kun seuraavan kerran tulen.

      • kysymysvaan

        Edistystä?


    • Massiivista

      Onko edistystä se että kaupungin identiteettiä murennetaan pala palalta.

      Miksi näitä maisemaa pilaavia korkeita ja äärimmäisen arkipäiväisiä rakennuksia ei rakennettu sinne missä muutkin korkeat talot ovat?

      Tuskin kenelläkään on mitään edistystä ja rakentamista vastaan mutta pitäisihän sitä nyt sentään osata järjellisesti päättää mitä rakennetaan ja minne.

      Hanko ei todellakaan ole mikään aurinkorantoihin verrattava kaupunki jossa massiiviset hotellit on rakennettu rantalinjaan.

      Miettikää nyt vähän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe