Asunnottomuus uhkaa

Koitan kirjoittaa taustan lyhyesti, olen aikuinen (vaikkei ehkä uskois) kohta 40 vuotias nainen.
Olen käynyt aina töissä ja edelleenkin vakituisena työntekijänä. Olen nuorempana toilailut niin että olen maksanut ulosottoa palkasta vuodesta 2009 ja ulosotto loppuukin ensi kesään mennessä kun tuli vielä yllätyksenä jälkiperinnän jälkiperintää kun luulin jo selvinneeni veloistani. Tällä hetkellä olen maksanut nämä nuoruuden toilailuni noin kolminkertaisesti alkupääomaan nähden kun ollut korkoa ja muita siihen päälle. Säästöjä ei luonnollisestikaan ole kertynyt kun ulosottoa menee kokoajan. Nyt tilanteeni onkin sitten se että on jäänyt 3 vuokraa rästiin erinäisistä syistä ja häätö tulossa, melko onnellinen loppu kun velkavankeus muutoin on jo loppusuoralla. Pyysin apua Kelasta, vastaus hakemus hylätty, pyysin apua ulosottohenkilöltä että voisi keskeyttää ulosoton siksi aikaa että saisin vuokrarästin hoidettua, vastaus hakemus hylätty. Palkkaennakkoa ei meiltä töistä heru.
Kelasta kylläkin ehdotettiin että voisin etsiä uuden asunnon (mikä on luottotiedottomana erittäin vaikeaa) niin he ehkä voisivat auttaa takuuvuokran kanssa. Mielestäni kummallinen ajatus kun se tulisi muuttoineen päivineen maksamaan vähintään saman verran kun nykyinen vuokrarästi ja kysymyksessä oli kuitenkin EHKÄ.

Olen tässä kovasti miettinyt yöt läpeensä olemattomia vaihtoehtoja:

Tyydynkö kohtaloon että olen kohta asunnoton, hieman viileää tälläin talvikuukausina voi olla kun ei ole paikkaa mihin mennä 3 vuorotyön vuoksi kaverisuhteetkin on melko olemattomat. Omat vanhemmat kuolleet jo vuosikausia sitten.

Otanko lopputilin vakituisesta työsuhteesta ja alan nautiskelemaan yhteiskunnan tuista loppuelämäni niin kuin nämä suuruidenkuuluisat Ossit ja muut kumppanit.

Yritänkö päästä pakolaiseksi johonkin toiseen maahan jossa vielä hyvinvointivaltio on hyvinvointivaltio.

Sitten se karuin vaihtoehtokin käy jo mielessä.....lopetanko kaiken tähän, pääsis helpoimmalla.

Kaikenkaikkiaan ihmettelen että ymmärrystä ei heru lainkaan näistä mistään valtionkonttorista, jokainen ryssii elämäänsä joskus eikä kaikille vastoinkäymisille mitään voi, tavallisen duunarin palkka kun ei vastoinkäymisiä kestä.

Hyvä Suomi 100 vuotta, kiitos että arvostatte ja tuette kansalaisianne!

Onko jollain muulla samanlaisia kokemuksia tai ideoita miten tällaisessa tilanteessa tulisi toimia?

46

1549

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hahrrh

      Jos et oo kuullut niin työtön ihminen ei saa lainaa edes. Kuka velat otti niin mietipä ite.

      • easwer

        älä ny hulluja puhu. tottakai saa.


      • rtdhzthd

        Vitut saa jos olet kelan päivärahalla.


    • Mara_vaan

      Kuule. Minä ymmärrän sinua. Onko sinulla huollettavia lapsia, oletko mielestäsi hyväluontoinen, nätti ja hoikka. Minulla saattaisi olla tilanteeseen ratkaisu.
      t. Mara Korpilahdelta.

    • Kiitos hahrrh, vaikuta oikein miellyttävältä ihmiseltä.

    • Mara_vaan

      Kukkuu, miten on?

      • älähän.nyt

        Mara, vonkaatko sinä siinä ihmiseltä, jolla on asiat nyt huonosti?


      • Mara_vaan
        älähän.nyt kirjoitti:

        Mara, vonkaatko sinä siinä ihmiseltä, jolla on asiat nyt huonosti?

        En käyttäisi ihan noin karkeata kieltä. Olen tilallinen ja leskimies.
        Minulla olisi ratkaisu molempien tarpeeseen tietyin ehdoin


    • asioidenhoitammm

      Eihän tuo aloittajan toiminta nyt mitään asioiden hoitamista ole jos jättää vuokran maksamatta, niin mikäs mukamas peruste jättää vuokra maksamatta.

    • Sossupummi-

      On tahoja jotka auttaa ulosotossa olevia. Mene sosiaalitoimistoon ja sieltä voit saada sosiaalineuvojaan yhteyden. Sitten on sellaisia henkilöitä jotka hoitaa asunnottomien ihmisten asioita joilla on velkaa. Sellainen henkilö soittaa niille velkojille kenelle olet velkaa ja nevottelee niiden kanssa laskujen maksamisesta. Minulla oli sellaine henkilö ja se neuvotteli niin että maksoin vain sen pääomavelan, korot ja kulut velkoja unohti ja näin ollen 4000 euron velka lyheni 1500 euroon jonka maksoin pois. Voit myö itse soitella niille velkojille ja kertoa elämän tilanteestasi että kohta joudut asunnottomaksi ja menetät työsi jolloin ne ei saa lanttiakaan enää sinulta. Uskon että ne auttaa sinua. Sinun olisi pitänyt tehdä näin jo kauan sitten niin olisit säästänyt paljjon rahaa.

      • Pitkäaikatyötön

      • velkaneuvo

        Harrastanpa tässä velkaneuvontaa sen verran, että pitää pyrkiä tekemään jonkinlainen velanmaksusuunnitelma velkojan kanssa ENNENKUIN velat lähtevät ulosottoon. Vouti on aina kallis ja velallinen maksaa ne kulut. Aplle tiedoksi, vaikka myöhässä häntä varten, mutt ehkä tämä ketju osuu jonkun sellaisen silmiin, jolle se ei ole myöhäistä. Tuon vuokraajan kanssa nyt pitäis yrittää keskustella kiireesti. Yritä edes! Äläkä enää toilaile!

        Miksi edes harkitset työpaikan jättämistä? Oletko yrittänyt kysellä työkavereilta halpoja asuntoja? Jonkun mummo vois ottaa siistin vuokralaisen yläkertaan...


    • Sossupummi-

      Sitä paitsi ulosotto ei voi viedä kaikkia rahojasi palkasta, korkeintaan 1/3 osa että kyllä sulle pitää jäädä vuokra ja ruoka rahat

    • beethooven

      Mulla ei vakio duunia mutta asuntoja riittää kyllä ja moniakin. Joten no hä'tä yhtään mitenkään siltikään.

    • aina.oma.vastuu

      Ensin aloittaja "toilailee" ja joutuu siitä syystä ulosottoon.

      "Nyt tilanteeni onkin sitten se että on jäänyt 3 vuokraa rästiin erinäisistä syistä ja häätö tulossa"

      Joillekin sitä aina vain sattuu ja tapahtuu. Ei näyttänyt aloittaja oppineen mitään niistä nuoruuden "toilailuistaan" vaan jatkoi toilailuaan jättämällä vuokransa maksamatta 3kk peräkkäin.

      Sitten vasta kun häätö jo uhkaa, aloittaja pyytää apua, mutta väärästä paikasta (Kela) ja perusteettomasti (ulosottomies).

      Aivan kuin aloittajalla ei olisi AAVISTUSTAKAAN, että vuoranmaksun vaarantuessa käännytään tietenkin heti sossun puoleen.

      Kohta 40-vuotias nainen on muka aina käynyt töissä, mutta ei tiedä miten asiat toimivat eikä VARSINKAAN ota itse minkäänlaista vastuuta omista valinnoistaan.

      Aloittajan pitää hakeutua edunvalvontaan, koska ei ilmiselvästi osaa itse hoitaa asioitaan. Vaikka Suomi täyttäisi 1000 vuotta, on jokaisella kansalaisella kuitenkin ihan oma vastuu tekemisistään ja tekemättä jättämisistään.

    • rthhtr

      Ja silti kaikkeen koitetaan huijata vaikka väkisin että kaikki menisi mahdollisimman päin vittua. Edunvalvonta olis suotava jokaiselle ja katto pään päällä on oltava. Ette kai te ota perseeseenkin jos joku sanoo niin ** ?

    • hahae

      Perseaukista on paha huijata edes mihinkään..haha.

    • ettätälläinentrollitaas

      "Yritänkö päästä pakolaiseksi johonkin toiseen maahan jossa vielä hyvinvointivaltio on hyvinvointivaltio. "

      Heheeeeeeee... ihan äkkiä ei tule mieleen sellaista valtiota, mihin voisit jossa olisi Suomea paremmin. Kysyin asiaa tälläkin palstalla jokusia aikoja sitten, että mihin maahan voisin muuttaa perheeni kanssa, että meillä menisi vielä paremmin. Yhtään järkevää vastausta ei tullut!

      Jos sinnulla on työpaikka, löytyy se asuntokin. Asuntoja kyllä löytyy, on kimppakämppiä ja vaikka asuntovaunussa asuu. Teltassa tuskin tarvitsee asua!

      • sossupummi--

        Löytyy se asunto ilman työpaikkaakin jos asuu jossain muualla kun pääkaupunkiseudulla. Näin on näreet.


    • kuinkaedesssss

      Kuinka edes mukamas pystyy asuun niin ettei itselle tule mieleen jotain jos vuokrat maksamatta 3 ta kuukaudelta.
      Aloittajalla päihde tai mielenterveysongelma.- ei muuten tuollaiten sössi. Toki tietysti sarkastinen aloitus ja trolli niin tätä köyhyyspalstaa kohtaan

      • rdjyr

        Et sinäkään voi tietää huomisesta tai ensi viikostakaan mitään miten sössit ja kun asunto tilanne on mitä on niin etipä siinä sitten. Sitä suuremmalla syyllä on turha kuunnella ketään mistään kun ei ne muuttamisetkaan ole muusta kun perseestä.


      • Semammajokaluuleeliikoja

        Niin ja kuolema voi koska vaan.


    • Näin.se.on

      Olin 10 v sitten samanlaisessa tilanteessa, irtisanouduin työstä ja lomakorvauksilla maksoin vuokrarästit. Muuta keinoa ei ollut. Luottotiedoton ja vielä maksamattomat vuokrat niskassa ei koskaan tule saamaan uutta asuntoa. Jaksamista aloittajalle!

      • sitäsaamitätilaaaa

        Tarviiko ne luottotiedot sössiä! Ei ne luottotiedot itsestään mene, kyllä siihen itse pitää olla osallisena!


    • AsunnottomuudenKokeneena

      Voin sanoa, että se ei ole este asunnon saamiselle jos luottotiedot ovat menneet, mutta jos on vuokrarästejä niin asuntoa ei saa. Tästä syystä kannattaa aina maksaa ne vuokrat ensimmäisenä ja sitten kaikki muu.

      Olin vuonna 2009 samassa tilanteessa kuin sinä nyt. Vuokrarästejä oli ja muuta velkaa, apua ei saanut mistään. Lopputulos häätö ja melkeen neljän vuoden asunnottomuus, jonka aikana kävin töissä ja maksoin velat pois. Ei kiva kokemus.

      Neuvoni on hyvin yksinkertainen, koita saada niihin vuokrarästeihin maksusopimus tai jostain rahat. Se on tärkein prioriteettisi. On paljon mukavampaa olla luottotiedoton ja yksinäinen lämpimässä asunnossa kuin kadulla.

      Siunausta ja kaikkea hyvää, toivottavasti asiasi järjestyvät parhain päin. Mitä ikinä teetkin, älä lopeta yrittämistä. Lamaantuminen on pahin mahdollinen minkä voit tuossa tilanteessa tehdä.

    • shthe

      Asunnottomuutta kun ei halua uudelleen kokea joten se siitäkin taas. Monestiko siihen paskaan pitäisi joutua täh..

    • sdfbg

      Asunto löytyy helposti kun tekee rikoksen !

    • Köyhäkaupunkilainen

      Sossusta saa tukiasunnon. Velkaa ei ole pakko maksaa vaan ne vanhentuu 15 vuodessa. Itse en maksanut ja ne vanhentui. Olin töissä ja en saanutkaan palkkaa työnantaja huijasi ja sitten sossusta en saanut apua vuokranmaksuun ja 9 kk vuokrat meni ulosottoon ja sanoin silloin sossussa että en mene töihin ennen kun velka on vanhentunut koska pistivät minut ulosottoon. Elin rahatta lähes vuoden, lainasin veljeltä ja sukulaiselta ruokarahaa. kävin kyllä pmeissä töissä että sain maksettua velat veljelle.

      • jokupaikkaaaa

        Asioiden hoito hyvin tärkeetä ettei jätä jotain roikkuun esim, vuokranmaksu niin siihen varattuun rahaan eip prapane koskea.
        Kyllä aikaslailla seinä vastassa jos ei vuokraa maksa. Luulis että sellaisia paikkoja olis mihin vois mennä jos asiat solmussa.
        Toi tukiasunto olis aloittajalle hyvä vaihtoehto jos sais ettei nyt kadulle tarvi mennä ja mites lain mukaan saadaanko häätää pois niin ettei mitään missä majailis.


      • SossustaEiTodellakaan

        saa mitään tukiasuntoja! Ainoa minkä sieltä saa on maksusitoumus yömajaan. Tukiasuntoja voi saada sininauhasäätiön kautta, mutta nehän ovat kaikki alkoholisteille tai narkkareille.


    • Artistialalla

      Myy itseäsi.

    • hwehwh

      Mistähän käsitys että joku muu järjestäis sulle sen asunnon kun sinä itse...huh huh...huh huh...ei kait se sossun tantta sitä vuokra sopimusta kirjota vaan sinä itse...huh huh...huh huh....

    • onkohanalotussss

      Kai aloittajalla se käsitys että jos ei vuokraa maksa niin joutuu pois asunnosta, syyt ja seuraukset niin veikkaan että aloittajalla päihde sekä mielenterveyden häikkiä kun ei normaalioloissa tuollaiten kukaan tee.

    • rsdurd

      Ei kai kukaan ota perseeseenkään jos sulle vaan sanotaan niin**

      • ootkokklannuuu

        Oot tainnu koklata tai suostunut buuuaaahhh buuuaaahhh kiäh kiäh kiäh.


    • serhhtee
    • fdtyuikj

      Juutuuppi-mies kertoo yksinkertaisuudestaan videon muodossa.

      • kysynvaann

        Noinko pitäis kaikkien tehdä. Ensin hommataan itselle liian kallis kämppä ja sitten meneekin noin. Ei mitään järkeä.


    • hatakeinot

      Onko vakituinen työ? Silloin voi päästä velkasaneeraukseen?
      Kirkon diakonille käymään, voivat maksaa vuokriakin? Ainakin sähkölaskuja ovat makselleet joillekin vähävaraisille.

    • tärkeintäolis

      Tärkeintä olis alkaa toimiin mutta mitenköhän on aloittajalla että onko häätölappu jo tullut.
      Aikas pelleilyä toisaalta jos mukamas työpaikkakin etteikö jotain vuokraa pystyy maksaan ni muuttakoon vaikka tunkiolle

    • pallokas

      Lankkia naamaan ja teko parta. olet paperiton maahanmuuttaja ja valehtelet ikäsi niin kyllä asiat järjestyy. lämpöisissä ja ehjissä vaatteissa kulkevat.

    • saman.kokenut.olen

      Hei aloittaja, oletko mitenkään saanut asuntoasiaasi järjestymään, tsempit!

    • Itsekintyrinytaikoinaan

      Koita vielä seurakunta! Kirkolla on joku rahasto mistä voi saada apua hätätilanteissa.. Apua saa vain kerran elämänsä aikana. Ainakin ennen on ollut. Pikaisesti yhteys seurakuntasi diakoniin. Ei tarvii edes kuulua kirkkoon. Aika karua kommenttia täällä. Kerrankos sitä nyt asiansa ryssii!!! Tsemppiä sinulle!

    • päihderiippuvainennnnnn

      Ei mitään myötätuntoa päihderiippuvaiselle joka sössii asiansa

    • wwwwwwwwwr

      ela heittää kamoja roskiin
      ja tai pyydä kerrätyskeskus hakemaan kamoja
      muuten saat maxa myös tyhjennys ja siivous kulut
      siivoa myös st ku tulee häätö ota reppuun tärkeimmät kamat
      kännykkä lompakko jm

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe