Lapuan kaupungin tulevaisuus

Lapuan kaupunki velkaantuu ja verottaa itsenä kuoliaaksi. Tällä menolla on edessä fuusioituminen Seinäjokeen. Näin ei voi jatkua. Konkurssikypsän ja toimintansa lopettaneen Rengonharju-säätiön tukeminen on malliesimerkki siitä kuinka Lapuan kaupunki hoitaa raha-asioitaan veronmaksajien varoilla. Todella ammattitaidotonta ja ala-arvoista toimintaa valmistelevilta virkamiehiltä.
Ilmoita

Täysin harasormisuuttahan tämä yhteisten varojen käyttö on ollut ja mistään piittaamatonta, vuotoja on niin monen lasta ja askartelua -sitä on piisannut, miten tämä holli laitetaan nipuun onkos siellä kaupunkitalolla siihen luonnetta, vaikos ajaudutaan ajautumalla sellaisen kyytiin, joka tietää mihin nämä lapuan verot ja valtionavut kiskaistaan ja tyynnin.
2 VASTAUSTA:
Onko kommentin kirjoittajalla kaikki legot laatikossa ja hyvässä järjestyksessä?
k2r kirjoitti:
Onko kommentin kirjoittajalla kaikki legot laatikossa ja hyvässä järjestyksessä?
Heti kun joku kirjoittaa tänne asiaa, joku hörhö kyseenalaistaa kirjoittajan mielenterveyden. Kuin entisessä Neuvostoliitossa. Mistä näitä punakaartilaisia riittää Lapualla?
+Lisää kommentti
Jälkiviisaus on viisauden lajeista helpoin.
1 VASTAUS:
Totta puhut. Ennakkoviisaudesta onkin pulaa.
+Lisää kommentti
Se on totta. Jälkiviisaus ei vain tahdo hyödyttää ketään.
3 VASTAUSTA:
Teoria ja käytäntö eivät kohdanneet, mutta vitsaillaan silti vähäsen.

Vierailija
5/26
klo 11:28 | 1.4.2006
Koneinsinööri, sähköinsinööri ja rakennusinsinööri istuivat iltaa ja päätyivät saunan jälkeen pohtimaan syvällisiä jumalan olemuksesta.

Koneinsinööri aloitti:
- Oletteko veljet huomanneet kuinka nerokkaasti ihmisen mekaniikka on suunniteltu. Nivelten ja voimansiirron koordinaatio on niin loistavasti toteutettu, että on nähdäkseni selvää että Jumala on koneinsinööri.

Hetken hiljaisuuden jälkeen sähköinsinööri esitti vasta-argumentin.
- Olet väärässä. Mietipä miten hermostossa eri komennot liikkuvat synapseissa sähköisesti ja miten kaikki informaatio käsitellään keskushermostossa. Nähdäkseni on aivan selvää, että Jumalalla on sähköinsinöörin koulutus.

Lopulta rakennusinsinööri ryki kurkkuaan ja ja lausui:
- Hyvät veljet. Kyllä te olette nyt molemmat väärässä. Ainoastaan rakennusinsinööri pystyy suunnittelemaan viemäröinnin keskelle virkistysaluetta.
Ennakkoviisauden puute aiheuttaa paljon harmeja ja taloudellisia menetyksiä. Jälkiviisaudesta on ainakin se hyöty, että niistä menneistä virheistä voisi jotain oppiakkin.
Ei tämä yllätyksenä tullut, kyllä tämä on tähän pisteesen päästetty yltiöpäisyyttään ja höpötykset sikseen -sehän on ollut yhtä holovausta joo...
+Lisää kommentti
Rakennusinsinööri et sinäkään ole oikeassa. Oikea vastaus on että se on viemäröity molemmin puolin vai onko ? kyllä se on.
14 VASTAUSTA:
Mittavat kouluinvestoinnit näyttelevät pääroolia Lapuan ensi vuoden talousarviossa sekä vuosien 2019 ja 2020 taloussuunnitelmaesityksissä. Nettoinvestoinnit ensi vuodelle ovat 13,6 miljoonaa euroa. Suunnitelmavuoden 2019 osalta kaupungin nettoinvestoinnit ovat 15,5 miljoonaa euroa ja vuoden 2020 osalta 16,6 miljoonaa euroa.

– Valitettavasti joudumme esittämään valtuustolle alijäämäistä budjettia. Investoinnit vaikuttavat siihen suurelta osin, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lasse Rajala toteaa.

Yksi merkittävä tekijä alijäämäisessä budjetissa on hänen mukaansa lukiosaneerauksen ennakoitua korkeampi hinta, joka yllätti lopullisessa laajuudessaan myös kaupunginvaltuuston.
Ajatelkaa surkeaa rahatilannetta.
Lapset eivät saa käydä koulusta kertaakaan uimassa.
Nurmossa käydään 6 kertaa vuodessa joka vuosi ja opetellaan uinti kunnolla.
Vai nurmoos maauimalassa pulikoivat -kesät talvet.
Mutta mutta!
Rahaa saahaan kertymään verotuloina ja rutkasti lisää, kun lapualaiset keskittävät voimavaransa täysin yhteiseen lapuaamme ja muuta muutosta ei edes tarvita rahavirtojen kasvuun lapualla.
https://www.youtube.com/watch?v=iJ9byzuBNOk
Gommin ja Pommiiin joulukalenteri - Luukku 22: Puhalletaan yhteen hiileen

Din don din.
Oon tuota vähän pihtannut ja onhan tämä ollut ennenkin jo esillä lapualla -vilautetaan taasen.
JÄRKYTTÄVÄ velkamäärä Seinäjoella
kriisikuntaSJK
31.3.2017 15:34
https://listat.seinajoki.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=3&docid=113598

"Kaupungin lainamäärä
on 236,9 milj. € ja asukasta kohti laskettuna 3 817 €/asukas. Vuotta aikaisemmin
asukasta kohti laskettu lainamäärä oli 3 662 €/asukas. Lainamäärä ylittää
kuntien keskiarvon, joka on ennakkotietojen mukaan 2 930 €/asukas.

JÄRKYTTÄVÄ VELKAMÄÄRÄ PIILOTETTU KONSERNIEN TAAKSE:
Konsernin lainakanta on 483 milj. € ja 7 780 € asukasta kohti.
Kaupungin takausvastuiden määrä on 244,2 milj. €."

Jo nyt kaupungissa olevat pakolaiset kustantavat kymmeniä miljoonia.
Tarvitaanko pakolaisia lisää? Kannattaa miettiä ketä äänestää.
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiUpJSah_nXAhUpEpoKHetLDrEQFggmMAA&url=https://keskustelu.suomi24.fi/t/14793237/jarkyttava-velkamaara-seinajoella&usg=AOvVaw11h0-rMG2mrzREM2ZzLJ2C
Lapuasta on tuohon soppaan laiha lohtu ja lisää on vielä päntätty -mutta olkoon piilos.
Jatkossa myös maakunnille, suurille kaupungeille ja kaupunkiseuduille avautuu mahdollisuus järjestää omaa junaliikennettä.

Uuden sopimuksen mukainen liikenne alkaisi pääosin 25.3.2018. Sopimus olisi voimassa määräaikaisena 31.12.2019. Sopimuksen voimaantulo vaatii, että eduskunta hyväksyy talousarviossa tätä koskevan määrärahan.

Paikallisjunalla pääsee pian maakuntakeskukseen halvalla ja nopeasti.
Tuolle keskukselle pitää lapuan kääntää selkänsä, kun käsitetään sen maakunnan karsimis vimma -nytkös sinne pitäisi vielä rahamme kantaa köyhälle.

Turhat käynnit siellä sikseen--
Tuo halpuus tuolla junataksilla kulkuun perustuu -jotta lapualaiset verorahoilla maksavat ja rutkasti siitä, sitä virhettä ei päätäjiemme pitäsi tehdä, muutaman iikan kuskaamisesta miljoona laskut.

5-miljuunaa
voi-heleskutissa kirjoitti:
Tuo halpuus tuolla junataksilla kulkuun perustuu -jotta lapualaiset verorahoilla maksavat ja rutkasti siitä, sitä virhettä ei päätäjiemme pitäsi tehdä, muutaman iikan kuskaamisesta miljoona laskut.

5-miljuunaa
On esitetty, että Lappo maksaa 4 miljoonaa euroa
ja Seinäjoki 1 milj e kun paikallisjuna saadaan Framille ja Ideaparkkiin.
Ammattikorkeakoululasku-velka sovitaan näin.
Kyllä näkee miten haravat vinkuu, muutaman kyytiläisen kuskaamiseen, ei ihme jottei mikään kanata...

matikatomat vietävämme, kapineteissa pyöritetyt
Toivotaan kaikki -jotta uusi ÄITEE torppaa tätä rahan holvausta lapualta tuolle inujalle, kyllähän on kallis puntatava ollut iät-ajat lapualle ja silti vienyt muuta surkoamatta alueelta.
Pistetäänhän asemanseutu seikeissä Dallaseiksi väläjämään vallan -jouup niin pitäähän sitten vielä tyhjiä juniakin pätkinä ratapihalla vispata peruutella edestakaisin.
Leikkiset aatokset-
Toimivat liikenneyhteydet ovat Seinäjoen etu kuntien välisessä kilpailussa. Kinnusen mukaan Seinäjoen itäväylän valmistuminen sekä rautatien parantaminen ovat vahvistaneet kaupungin asemaa viime vuosien aikana.

Länsi-Suomen maakunnat ovat ajaneet vahvasti Päärata Plus -projektia, jossa päärataa parannettaisiin Helsinki-Tampere-välillä. Tämä tarkoittaisi sitä, että esimerkiksi Seinäjoelta pääsisi alle tunnissa Tampereella ja kahdessa tunnissa Helsinkiin.

– Kuljetus- ja liikkumisajoilla on jatkossakin iso merkitys siinä, minne yritykset katsovat voivansa sijoittua.

Voimakkaan Seinäjoen kansa yhteen vai syrjään oppositioon ???
Eipäs seinäjoki muuta tarvitse nyt -kuin vähän vielä lisää asuttaa näitä sossussa käypää uutta sorttia, niin rupeaa olemaan kengät lopullisesti kepissä, on se niin herkässä mallissa.

huudot on sitä sorttia, riippaa jokasorttia peräs
Keitele Group on investoimassa Alajärven sahalle 32 miljoonaa euroa. Laajennustöiden pitäisi valmistua niin, että koekäyttö alkaa ensi kesänä elokuun ensimmäisenä päivänä.

Nyt Alajärvellä on sahattu 120 000 kuutiometriä sahatavaraa vuodessa.

Investoinnin myötä Alajärven sahan tuotanto nousee yli kaksinkertaiseksi 300 000 kuutiometriin vuodessa. Täyteen vauhtiin on määrä yltää vuonna 2019.

"Investoimme kilpailukykyyn ja haemme tehokkuutta. Näin voimme tehdä asiakkaiden erikoistuotteet ja tarjota palvelut", Kylävainio sanoo.

Kuljetus vaatii investointeja. Ruhan seisakkia mietitään.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lapuan kaupungin tulevaisuus

Lapuan kaupunki velkaantuu ja verottaa itsenä kuoliaaksi. Tällä menolla on edessä fuusioituminen Seinäjokeen. Näin ei voi jatkua. Konkurssikypsän ja toimintansa lopettaneen Rengonharju-säätiön tukeminen on malliesimerkki siitä kuinka Lapuan kaupunki hoitaa raha-asioitaan veronmaksajien varoilla. Todella ammattitaidotonta ja ala-arvoista toimintaa valmistelevilta virkamiehiltä.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta