Parhaat päiväsi ovat edessäpäin!

ArmostaAmen

Maailmassa on nälkä
Yli 30 vuotta sitten kuljin Töölön kirkon mäellä. Pyysin Jumalalta  - jos hän ylipäätään oli olemassa – että hän antaisi minulle rakkautta, viisautta ja iloa. Se oli parasta mitä osasin toivoa. Olin etsinyt sisältöä elämälleni runoista, intialaisista viisauksista, itämaisista uskonnoista, joogasta, transsendenttisestä mietiskelystä, ihmissuhteista, mutta mikään ei toiminut. Minulla oli elämän nälkä. Nälässä ei ole kysymys vain fyysisestä nälästä. 1900- luvun kuuluisat psykiatrit tekivät tärkeitä havaintoja. Freud sanoi, että ihmisellä on rakkauden nälkä, Jung, että ihmisellä on turvallisuuden nälkä ja Adler, että ihmisellä on merkityksen nälkä. Luetteloa voidaan jatkaa monenlaisella nälällä. Oletko sinä nälissäsi, mitä sinä kaipaat?

56

537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jtko

      Nälkää on koetettu tyydyttää monin tavoin
      Tyydytystä on haettu ravinnosta. Mutta kun syöt, sinun tulee uudelleen nälkä. Miljoonilla ei ole ruokaa lainkaan. On myös sielullista nälkää. Tuhlaajapoikavertauksessa poika tule takaisin kotiin, koska hänelle ei annettu maailmassa edes sikojen ruokaa. Mutta moni tyytyy sellaiseenkin: roskakirjallisuuteen, perverssiin taiteeseen, pornografiaan jne. Ne eivät kuitenkaan ravitse ihmisen sisintä, hänen sieluaan.

      • jtko

        Tyydytystä on haettu kauniista vaatteista. Mutta vaatteet kuluvat ja menevät pois muodista. Jotkut heimot eivät edes tarvitse vaatteita.  Toiset hakevat tyydytystä vallasta. Mutta valtaan liittyy usein valtava vastuu. Siksi olenkin aina ihmetellyt, miksi esim. joku haluaa Yhdysvaltain presidentiksi? Hallitsijat tulevat ja menevät. Valta kyynistää ja korruptoi. Valtaa voi käyttää väärin ja itsekkäisiin tarkoituksiin. Vallankumouksia on ollut koko historian sivu. Valta tuo pelkoja sen menettämisestä. Kenenkään valta ei ole pysyvää.


      • jtko

        Moni hakee tyydytystä seksistä. Eräällä ystävällä oli monta naissuhdetta, mutta ne kaikki rikkoontuivat. Seksistä haetaan usein vain hetkellistä nautintoa. Yhden yön seksikumppaniin ja itseensä petytään aamulla. Partnerit vaihtuvat eivätkä tyydytä ihmisen rakkauden nälkää. Lähes kaikki hakevat rakkautta. On olemassa paljon myös sellaista rakkautta, jota ei voi edes rakkaudeksi kutsua. Monen kokemus on ”ystävä pettää, elämä jättää.” (Eino Leino)


      • jtko

        Toiset panostavat ihmissuhteisiin. Mutta ihmissuhteet katkeavat, tulee vaikeita ongelmia, avioeroja, kuolemantapauksia, riitaantumisia ja kaikenlaisia itse tai toisten aiheuttamia harmeja. Siksi tyydytystä elämän nälkään haetaan turvallisuudesta, sillä pelon kanssa on hankala elää ja jokainen pelkää jotakin. Turvallisuuskaan ei ole taattu, vaikka olemassa on erilaisia varashälyttimiä , lukkoja, poliisi- ja asevoimia. Maailman tilanne on tulehtunut ja moni pelkää tosissaan sotaa. Turvattomuutta tuovat sairaudet, työttömyydet, yksinäisyys ja taloudellinen epävarmuus. Rauhaa ei tuo kilpavarustelu eivätkä rauhanmarssit. Väkivalta rehottaa monin paikoin, päihteet ja huumeet turruttavat. Koskaan ei voi olla varma mistään, mutta elämän nälkä on kova.


      • gyh

        Toiset ovat tavattoman huolissaan terveydestään. Kuntosalit ja erilaiset terveyspalvelut kukoistavat, kun elämän sisältöä haetaan ulkonäöstä ja terveistä elintavoista. Sisältöä haetaan entistä enemmän erilaisista henkisistä toiminnoista, kuten rajatiedosta, hengen tieteen messuista yms. Harvat enää hakevat sitä kirkoista ja jos hakee, kokemus voi olla, että kirkko on kiinni. ”Miksi kirkot on kiinni ja apteekit auki, eihän sielun lääkitystä apteekit antaa voi?” kyseli kerran Junnu Vainio eräässä laulussaan.


      • ujkk

        Moni varakas on havainnut, että rikkaus ei tuonutkaan elämään toivottua sisältöä, vaan lohdutonta tyhjyyttä, johon ei tunnu löytyvän mitään lääkettä. Itsemurhatilastoja koristaa paljon rikkaita ja elämäänsä pettyneitä ihmisiä.


    • NormaaliIhminen777

      Kun ihminen on uskossa on kaksi eri "tahtoa" tahi "olemusta".
      otan taas lähtökohdaksi tämän sillä tämä totuus selittää paljon on tosi, jonka jokainen uskova havaitsee. kunhan "kuherrus kausi" uskon alussa on mennyt. no sen ei tarvitse mennä mutta se menee , valitettavasti.

      nyt
      1 Kor 15
      45 Niin on myös kirjoitettu: "Ensimmäisestä ihmisestä, Aadamista, tuli elävä sielu"; viimeisestä Aadamista tuli eläväksitekevä henki.
      46 Mutta mikä on hengellistä, se ei ole ensimmäinen, vaan se, mikä on sielullista, on ensimmäinen; sitten on se, mikä on hengellistä.
      47 Ensimmäinen ihminen oli maasta, maallinen, toinen ihminen on taivaasta.
      48 Minkäkaltainen maallinen oli, senkaltaisia ovat myös maalliset; ja minkäkaltainen taivaallinen on, senkaltaisia ovat myös taivaalliset.
      49 Ja niinkuin meissä on ollut maallisen kuva, niin meissä on myös oleva taivaallisen kuva.

      uskovassa on "kaksi" aatamia, ensimmäinen ja viimeinen
      molemilla on oma tahto ja tarpeet.
      jos luet, en niitä laita tähän esille, sillä tulisi kopioda koko Raamattu :)

      nyt on päivän selvää että ensimmäinen aatami, "luonnollinen" ihminen eli ruumis/liha, tarvitsee tavallista ruokaa, vettä ja lämpöä ja rakkautta.

      samoin on "toisen" luonnon eli Viimeisen, ei toisen vaan viimeisen aatamin "olemus".
      eli se uskova olemus joka on uudesti syntynyt, Jumalan Sanasta.

      Tämä tulee hyvin selville esim:
      joh 4
      kahta eri janoa ja nälkää, luonnollinen ihminen etsii. tämän maailman tarvikkeista, ravintoa normaalille ihmiselle mutta kun ihminen on "herätyksen" tilassa myös ruokaa hengelliseen tarpeeseen.
      eli Jumala vetää ihmisiä jatkuvasti ja jos torjuu Jumalan, Jumala tulee kuitenkin uudelleen ja uudelleen ja tarjoaa elämän vettä, leipää ja rauhaa ja rakkautta.

      se mikä on maailmasta, tyydyttää vain hetken ja antaa, ravintoa, mutta sitä ravintoa ,mitä maailma antaa ei kestä. vaan joka päivä tulee mennä juomaan vettä.
      tässä oli se vesi sitten, mitä tahansa ei tyydytä kuin hetken.
      Rikas ei saa tarpeeksi kultaa ja hopeaa, se joka etsii "rakkautta" eli seksiä, ei saa sitä tarpeeksi.
      se joka etsii valtaa ja kunniaa ei saa tyydytystä.

      nyt tämä sianruoka, kuten tuhlaaja pojan kertomsu osoittaa maailma ei voi antaa edes sitä sianruokaa.
      se että sitten ei ota vastaan Jumalan tarjoamaa ravintoa, saa sitten ihmisen menemään yhä pidemälle eli tekemään vielä "pahenpia" tekoja ja saa taas hetken tyydytyksen, mutta se ei riitä ja taas tulee mennä "eteenpäin" tahi "syvemmälle" että saa edes hetken tyydytyksen.

      tästä on hyvä eli paha esimerkki huumeet tahi viina tahi naiset. eli miehen kannalta naiset ja naisten kannalta miehet.

      huumeissa kuten viinassa tahi peliessä, tahi seksissä tulee piste jossa ei enää ole tyydytystä vaan tulee saada lisää!
      synti eli sen halu sanoo, tahdon lisää ja lisää ja lisää!

      mutta ei, normaali ihminen eli ensimmäinne aatami ei saa tyydytystä, vaan sitten se kuolee!
      kuolema voi olla eri-tasoita, mutta esim rakkaus, tavallinen rakkaus, miehen ja naisen välillä kuolee ja sitten etsitään korvikkeita.
      Monet vaihtavat, milloin mistäkin syystä vaimoa/miehiä, ett äjos tämä nyt antaisi enemmän.
      Toki uuden viehätys tuo hetken tyydytystä, mutta taas tulee piste että tarvii lisää ja lisää!

      Silmä ei saa kylläänsä!
      vaan se on pimeyttä, eli se ei tyydytä.

      Nyt Viimeinen aatami, se on samankaltainen mutta sillä erolla että se saa ja löytää IKUISEN TYYDYTYKSEN, Jumalan antaman ravinnon kautta!

      tässä kaivo jutusssa se tarve, ja tyydytys on veden muodossa.
      eli se vesi tulee lähteeksi joka ITSE TEKEE eli vaikuttaa että se antaa lisää oikeaa tyydytystä.

      samoin on valo!
      jos valo on lähde jota ei voi "sammuttaa" tahi ei ole kynttilä jonka voi puhaltaa sammuksiin, niin valo ei katoa, sillä se on, nyt toiseen asteeseen, energiaa ja energia ei luonnonlakien mukaan häviä vaan se muuttaa muotoa ja olemusta.

      eli aurinkon valo tulee ja menee sitten esim, kasveihin. ja meillä on tavallista leipää eli se voima mikä valossa on muuttuua mutta ei katoa.

      Jumalalla itsellään on YKSIN ja AINOANA Katoamattomuus ja kuolemattomuus.
      ei ihmisellä tahi ihmisen "normaaleilla" teoilla tahi tarpeilla mitä tyydytetään.

      valo, leipä tahi vesi, ne kaikki toimivat, "sen" eli tiettyjen Jumalan lakien mukaan kuten luonnonlait.
      ne eivät katoa vaan muuttuvat ja menevät minne niiden tulee mennä.

      luonnollisen lapsen saama äidin tissi maitoa menee ja mitä tapahtuu?
      lapsi kasvaa, se voima eli energia ei katoa vaan se rakentaa, kehoa eli ruumista ja lapsesta tulee iso eli aikuinen.

      samoin on hengen lapsen, jos syö tulee isoksi ja kasvaa ja sitten on aikuinen ja sitten jatkaa "sukua" eli tekee lisää uskovia... tosin kunhan ymmärrät ettei uskova tee lisää uskovia, mutta sama idea.
      Uskovat saavat aikaa lisää uskovia, ja kun on aikuinen uskossa, se merkitsee että voit antaa ravintoa "omillesi" ja antaa alun muille eli "tehsä" lisää uskovia.

      nyt mikä on se siemen jonka kautta normaali ihminen tekee lapsia. no sen tiedät, jos olet jo kolmanella luokalla koulussa, joten sitä ei tarvitse selittää.
      jatkuu... 500 täynnä

      • Jumalaantaakasvun

        1 Kor 15
        46 Mutta mikä on hengellistä, se ei ole ensimmäinen, vaan se, mikä on sielullista, on ensimmäinen; sitten on se, mikä on hengellistä.
        48 Minkäkaltainen maallinen oli, senkaltaisia ovat myös maalliset; ja minkäkaltainen taivaallinen on, senkaltaisia ovat myös taivaalliset.

        eli tavallinen ihminen lisääntyy ja jatkaa eli lisää sukua ja niin on myös Hengen ihmisen.

        nyt Hengen eli viimeisen ihmisen = aatami vaikutus on sama, kuin normaalilla aatamilla eli ensimmäisellä.

        Nyt se siemen joka lisääntyy on se sama mistä olet syntynyt, oletus että olet uskossa!

        eli JUMALAN SANA!
        se on siemen joka lisääntyy, 30 jyvää tahi 60 tahi 100 jyvää!

        alussa, Pietarin todistuksen ja muiden alku siementen lisääntyminen oli nopeaa!

        yhtenä päivänä tuli 3000 uskoon ja kuuliaisiksi Jumalalle eli uskolle.
        no Paavali oli omaa 'luokkaansa' ja me pakanat saamme iloita siitä että Paavali oli ja tuli meille siemeneksi.

        nyt tämä uusi siemen lisääntyy ja tulee uusia uskovia.
        Nyt koska kaikki eivät tahdo kuitenkaa ELÄÄ Jumalan Sanan ja "käskyjen" ja lakien, ei mooses vaan Jumalan Rakkaus lakien mukaan, he tahtovat kyllä ravintoa mutta ei niin tarjottuna ja valmistettuna kuten Jumala sen MÄÄRÄÄ JA SÄÄTÄÄ.

        eli samalla tavalla kuin ensimmäinen aatami, luonnollinen ihminen, jos tahtoo vettä tahi leipää tulee ALISTUA lakien alle ja vaatimuksiin.

        Vaikka maa on kirottu saamme siitä tavallista leipää. vaikka hiki otsalla.

        nyt aloitukseen, eli tyydytys ei tule normaalille ihmiselle, ei edes vaikka tottelee kaikkia lakeja mitä vaaditaan normaalilta ihmiseltä , mutta Hengen ihminen saa sen lahjaksi, ilman että tekee mitään!

        se on lahja, työn tulos mitä maalaisukko saa on leipää. oli se leipä sitten banaaneja puussa tahi viljaa pellolla tahi kaloja vedessä.
        työtä on sen eteen tehtävä.

        ja tästä tulee joillekin ylpeys, minä tein näin paljon työtä, olen rikas ja en mitään tarvitse.
        ja katsoo nokkaansa pitki köyhää ja kurjaa.
        Tämä menestys on usein myös Jumalan lahjaa maanpäällä, eli rikkaus ja kunnia ja maine ja mitä lie.
        mutta ylpeys ei ole.
        Kuka antaa terveyttä? kuka voi varmuudella sanoa että huomenna teen sitä ja tätä?
        ei kukaan, vaan jokainen päivä on Jumalan lahja ja jokainen leivä muru tahi kala on Jumalan lahjaa.
        joten jso se on lahjaa älä ole ylpeä.
        sillä kukaan ei hallitse kuoleman päivää ja aina voi sattua esim onnettomuus ja sitten ylpeys katoaa.

        joten se on Jumalan lahja myös mitä normaali ihminen tarvitsee, mutta sen eteen tulee tehdä työtä, ja se tulisi kiitoksella ottaa vastaan. ei ylpeänä.

        nyt se miksi ei tyydytystä saa vaikka omistaa koko maailman, on että ihminen on elävä SIELU ja se kaipaa enemmän mitä maailma voi tarjota.

        ja se mitä Jumala tarjoaa kaikille on HENKI:
        eli Jumalan Sana eli usko eli Jumalan LAPSI.

        47 Ensimmäinen ihminen oli maasta, maallinen, toinen ihminen on taivaasta.
        48 Minkäkaltainen maallinen oli, senkaltaisia ovat myös maalliset; ja minkäkaltainen taivaallinen on, senkaltaisia ovat myös taivaalliset.

        se mikä on maasta on maasta ja sen tarpeet voidaan osin tyydyttää kaikella mitä on maasta.
        hengellinen ihminen saa taas kaiken taivaasta sillä se hengellinen ihminen on taivaasta.

        On tavallista leipää ja on hengellistä leipää.

        eli hengen ihminen, uusi ihminen saa kaiken taivaasta.
        maallinen, normaali aatami saa kaiken tarpeellisen maasta.

        PAITSI, sieluh tyydytyksen!
        eli sen ytimen joka on ihminen!

        38 Mutta Jumala antaa sille varren, sellaisen kuin tahtoo, ja kullekin siemenelle sen oman varren.

        miehen siemen, eli lapsi joka syntyy kun mies ja nainen on sillai...
        niin kasvaa sen "lain" mukaan mikä siinä siemenessä on.
        eli Jumala sitten antaa tälle sen varren mitä Jumala tahtoo.
        ei ainostaa vartta vaan sen ytimen

        me kaikki emme ole kuin Daavid.
        me emme kaikki ole kuin Salomo tahi Joosef tahi Hanna joka antoi ja teki Samuelin.

        ei vaan me kaikki olemme sitä mitä Jumala meistä tekee. omien lakien eli perintö tekijöiden mukaan mitä on siemenessä.

        samoin on myös hengellinen ihminen, se on syntynyt Jumalan Siemenestä ja Jumala itse päättää ja antaa sitten sen ytimen ja kasvattaa sen varren mitä tahtoo.

        me emme voi valita minkälaisiksi me tulemme, emme normaalin ihmisen puolesta tahi hengellisen.
        toki voimme ja saamme oppia ja kasvaa, ytimen ympärillä sen mukaan mitä "ydin" sallii eli mahdollistaa.
        se että jollain on musiikki lahjoja on ytimen osa ja se voi kasvaa.
        toinen tahtoa laskea matematiikkaa ja toinen sitten muuta.


        NYt tämä ydin on se mikä tarviitsee sen tyydytyksen.
        sitä Jumala meissä kasvataa ja antaa.
        Jos ei ole bachi, ei voi saada tyydytystä siitä, tekee mitä tahansa.
        Joten tyydytys tulee siitä mitä Jumala antaa ja sallii,
        taas 500 täynnä!

        Matt. 4:4

        Mutta hän vastasi ja sanoi: "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee'."

        ja sitten lisää kahvia...


      • ttrrpp

        Mitä kahvin jälkeen?


      • regrg

        Me haluamme paljon, mutta moni sanoo silti: ”puuttuu, puuttuu, puuttuu sitä ja puuttuu tätä”.
        Mick Jagger tiivisti asian ”I can get no satisfaction!”


      • trrty

        Mistä tämä johtuu?
        Yksinkertaisesti siitä, että tyydytystä sielun nälkään haetaan vääristä paikoista. Kriisipalveluyhdistyksen entinen toiminnanjohtaja Pertti ”Purtsi” Purhonen sanoi siksi usein ”väärään suuntaan on turha kiirehtiä!” Tosiasia on, että mikään yksittäinen asia, jota niin kovasti tavoitellaan ei lopultakaan tuo sielullemme pysyvää tyydytystä eikä sammuta sielumme nälkää.


      • ethrt

        Tämä on Jeesuksen viesti. Yksikään yksittäinen asia ei tyydytä ihmisen kaikkea nälkää. Siksi Jeesus sanoi, kun hän oli ruokkinut 5000 ihmistä viidellä leivällä ja kahdella kalalla ja ihmiset halusivat tehdä hänet kuninkaaksi: ”Älkää hankkiko sitä ruokaa, joka katoaa, vaan sitä ruokaa, joka pysyy hamaan iankaikkiseen elämään ja jonka Ihmisen Poika on teille antava; sillä häneen on Isä, Jumala itse, sinettinsä painanut.” (Joh 6:27). Jeesus lähti pois heidän keskeltään, koska hän tiesi, millaisten motiivien ja väärinkäsitysten pohjalta ihmiset toimivat. Jos hankimme katoavaa ruokaa, katseemme kiintyy vääriin asioihin ja menetämme tärkeimmän. Jeesus sanoi: ”mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon?” (Matt 16:26) Tärkeintä on sinun sielusi, sisimpäsi, sinä itse.


      • rtyry

        ”Väärään suuntaan on turha kiirehtiä!” Jeesuksella on parempaa.
        II Mitä Jeesus tarjoaa?
        Meillä on yksi tarve, joka ajaa ohi kaiken muun


      • dbdggg

        Se on Jumalan nälkä. Jeesus sanoo: ”Autuaita ovat ne, jotka isoavat ja janoavat vanhurskautta, sillä heidät ravitaan.” (Matt 5:6). Me tarvitsemme Jumalaa, joka rakastaa meitä, on meitä suurempi ja voi tyydyttää kaikki elämämme tarpeet. Siksi psalmista kirjoittaa: ”Minun sieluni janoaa Jumalaa, elävää Jumalaa.” (Ps 42:3)


      • dggg

        Psykologi Abraham Maslow esitti 1943 kirjassaan ”A Theory of Human Motivation”, että ihmisellä on perustarpeet, jotka tulee tyydyttää riittävästi ennen kuin ihminen alkaa etsiä tyydytystä ”korkeammille” tarpeille. Hän loi eräänlaisen tarvepyramidin, jossa alimpana ovat ihmisen fysiologiset tarpeet (hengissä säilymisen fyysiset edellytykset, kuten ruoka, juoma, hengitysilma). Sitten tulevat turvallisuuden tarpeet (suojautuminen erilaisilta vaaroilta), sitten yhteenkuuluvaisuuden ja rakkauden tarpeet (ystävyys, rakkaus, ryhmään kuuluminen). Neljänneksi arvonannon tarve (itsearvostus, kunnioituksen saaminen muilta), viidenneksi itsensä toteuttamisen tarve (omien kykyjen saaminen täyteen käyttöön, esim. työssä tai vanhemmuudessa) ja myöhemmin vielä kuudenneksi itsensä ylittämisen tarve (yhteyden saaminen johonkin itseään suurempaan, keinoina esim. hengellisyys, taide tai altruismi). Ensimmäinen tarve on perustavin ja viimeinen korkein tarve. Tätä teoriaa hyödynnetään vieläkin esim. markkinoinnissa, työpsykologiassa ja johtajakoulutuksessa.


      • hghfgg

        Jeesuksen ratkaisu on aivan toisenlainen
        Kun Maslow lähtee alhaalta ylös, Jeesus lähtee ylhäältä alas. Hän sanoo: ”Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan. Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.” (Matt 6:32-33)


      • rtytt

        Jumalan valtakunta löytyy Jeesuksesta. Jeesus sanoo: ”MINÄ olen elämän leipä.” (Joh 6:48). Tämä leipä ei kata vain tätä ajallista elämää, vaan suuntautuu paljon syvemmälle, ikuisuuteen. Pietari sanoi Jeesukselle: ”Herra, kenen tykö me menisimme? Sinulla on iankaikkisen elämän sanat.” (Joh 6:68). ”Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.” (Joh 17:3)


      • tryy

        Mikä siis tyydyttää ihmisen elämän nälän ja janon?
        Otan kolme asiaa:


      • fdgg

        Ensiksikin sinun on tultava Jeesuksen luo. Siihen sinut otetaan jo kasteessa. Mutta jos lähdet omille teillesi, käänny takaisin, tunnusta Jeesukselle syntisi, hylkää ne ja ota vastaan hänen anteeksiantamuksensa. Et voi koskaan saada elämän nälkääsi ja janoasi tyydytetyksi ilman Jeesusta, koska vain Jeesuksessa ”kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä” (Kol 2:3). Hän ”on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi.” (1 Kor 1:30). Hänessä on ikuinen elämä. Saarn 3:11 : ”myös iankaikkisuuden Jumala on ”pannut meidän sydämiimme”. Sinut on luotu Jumalan yhteyteen ja Jumalan kuvaksi Jeesuksessa. Ilman Jeesusta et voi olla yhteydessä Jumalaan, sillä hän sanoo: ”Minä olen tie ja totuus ja elämä: ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.” (Joh 14:6). Kirkkoisä Augustinus sanoi: ”Sydämemme on levoton, kunnes se löytää levon sinussa Jumala.” Kun meillä on elämän nälkä ja jano, meillä on todellisuudessa Jumalan nälkä. Meillä on taivasikävä, ikävä Jumalan luo, ikävä Jumalaa, joka on meidät luonut. Koska Jumala on ikuinen, meillä on ikuisuuden nälkä ja jano. Siksi vain se, mikä on ikuista voi sinut tyydyttää. Tie ikuisuuteen Jumalan luo kulkee Golgatan ristin ja syntien anteeksiantamuksen kautta. Ristin luona sinut puhdistetaan ja sinulle annetaan uusi elämä, joka kaipaa elävää Jumalaa. Anna Jeesuksen täyttää sinut Pyhällä Hengellä ja tulet tuntemaan, kuka elävä Jumala on. Vanhassa hengellisessä laulussa sanotaan: ”Tule ristini luo, sulle anteeksiannon mä suon ja kuormasi kaikki jätä ristini luo. Tahdon murheesi poistaa, joita itkenyt oot, yhä uudelleen toistaa, sinä lapseni oot.”


      • dfgfgfdgf

        Vain elävä Jumala, Jeesus Kristus, jonka yhteyteen sinut on luotu voi tyydyttää kaikki sinun tarpeesi ja elämän nälkäsi ja janosi. Silloinkin, kun olet sairas, vammainen, köyhä, työtön, yksinäinen tai pelkäät kuolemaa. Hän on elämän leipä. Ps 73:28 ”Onneni on olla Jumalaa lähellä:” Ps 23: ”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään, virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa. Hän virvoittaa minun sieluni. Hän ohjaa minut oikealla tielle nimensä tähden.”


      • dfgtrg

        Toiseksi ota vastaan Jumalan sana, pysy siinä ja rukouksessa ja keskinäisessä yhteydessä sekä ehtoollisyhteydessä muiden uskovien kanssa. Apt 2:42 sanoo: ”Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa.” Raamatussa on Jumalan omat sanat sinun sielullesi. Kun luet niitä, Jumala itse puhuu sinulle. Jeesus sanoi: ”Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.” (Matt 4:4). Mikään ei voi korvata sinulle Jumalan omaa sanaa ja hänen henkilökohtaista puhettaan sinulle. Jumalan sana on täynnä lupauksia ja elämää. Mikään ei innosta niin kuin Jumalan sana, jonka elävä Jumala puhuu juuri sinulle. Omalla kohdallani käänteen tekeviä ovat olleet Sananl 23:17-18 (-38 käännös), Jer 4:3, Luuk 5:10, Jes 42:6 ja viimeksi Room 1:1 (vaikken olekaan Paavali enkä apostoli). Kaikki nämä ovat tulleet suoraan kohti ja juuri sille tasolle ja siihen tilanteeseen, missä kulloinkin olen ollut. Kun profeetta Jeremia sai sanan Jumalalta, hänen sydämensä hypähti riemusta: ”Sinun sanasi tulivat, ja minä söin ne, ja sinun sanasi olivat minulle riemu ja minun sydämeni ilo: sillä minä olen otettu sinun nimiisi, Herra, Jumala Sebaot.” (Jer 15:16).


      • gfgh

        Yhtä tärkeää on rukous: kun rukoilet, saat puhua Jumalalle ja vuodattaa hänelle sydämesi ja kaiken, mikä sinua painaa (Ps 62:9). Rukous on etuoikeus ja kun rukoilet, saat kokea Hengen yhteyttä elävän Jumalan kanssa. Pyhä Henki itse auttaa sinua (Room 8:26-27), kun rukoilet ja saat kokea Hengen voimaa. Jeesus sanoo: ”Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on niin kuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat.” (Joh 7:37-38). Alat elää! Saat olla myös Herran neuvotteluissa ja vaikuttaa osaltasi jopa koko maailman ratkaisuihin (Jer 23:16).


      • joopajoo888
        ttrrpp kirjoitti:

        Mitä kahvin jälkeen?

        Mitä kahvin jälkeen?
        tietysti luen sen mitä kirjoitin, tosin sitä ei voi korjailla, asian suhteen, ja kieliopista en välitä.
        mitä jo pelkkä sana kielioppi sanoo?
        kelpaisko tämä Aina viisaan Salomonin kirjaa? ei lisäys vaan tarkkennus :)
        no usein sanat ovat kaksi mielisiä eli niillä on useita eri merkityksiä sen mukaan kuka puhuu ja kuka kuuntelee. Joten sana kieli, onko se samaa mitä Jumala sanoo, että puhuttu kieli jonka Hän antoi kaikille kansaoille, oman kielen? vai oliko se meidän oma arki cola?
        Toisaalta kieli on ase ja se on tuli.
        Tulinen kieli voi sillä metsän sytyttää tahi onko se tuliliemen vaikutus.
        kuka voi kielen pitää kurissa, no sama se.
        mitä sitten on oppi, onko tämä joku uusi ihmeellinen oppi jota tulee sitten opettaa ja katsoa että koko kansa sen oppi vaikka halolla opettais.
        hhmm no joku saattaa ajatella että nyt se on taas sekaisin kuin lumiukko kesällä.
        no sama se, olen taas perin kyllästynty, ja lopen uupunut.

        no vastaus kysymykseen, miksi kuvittelen tahi ajattelet mitä sen jälkeen?
        jos se kahvi on suunnani aamusta iltaaa ja illasta aamuu sen voi keskeyttää vain, uni joka ei maistu, ja kuolema jota Jumala ei salli.
        joten ei ole mitään mitä kahvin jälkeen. on vain kahvi ja sen jälkeen lisää kahvia.

        ja sitten lisää kahvia...

        ja harmikseni, ihmiset, Jumalan omat ja ei omat eivät lue mitä kirjoitan, joten sekin on turhuututta!
        joten kuten kirjoitin sen kirjoitin lyhytkäisesti teille:
        sitten LISÄÄ KAHVIA.
        ja sitten jos tulee uni en juo ja sitten jos Jumala sallii että kuolen pois, siitä jo etukäteen Jumalalle kiitos, niin sitten lopetan eikä enään tule kahvia lisää :)
        no sama se.
        Kuten havaitset olen todella kyllästyt kaikkeen ja kaikkialla ja kaiken aikaan.

        nyt kun kahvi kupissa on taas kylmennyt niin taidan keitää uutta kahvia, ei niin etten mukamas voisi jouda kylmää kahvi, voin toki mutta se uusi kahvi maistuu aina paremmalle kuin vanha.
        Jaa ,joku on sanonnut samaa, eli siitä tulee tai saattaa tulla vakavia ongelmia terveyden kanssa ?
        joten epäilen vahvasti sillä onhan lääkärit, omaiset ja kaikki muut sanoneet että jos teen sitä ja tätä niin varmasti tulee kuolema mutta, voi
        voi heitä sill ähe antavat väärää toivoa!
        ja vielä elän ja sille en voi mitään!
        siis oma väännös tässä istun enkä mitään voi!
        voi voi ja voi.
        no sama se.
        nyt keitän uutta kahvia sillä toki uusi on parempi kuin vanha vaikka aina viisas Salomo sanoo että loppu on parempi kuin alku?
        no se johtuu siitä ettei salomolla ollut kahvia!
        joten viisas juo kahvia olisi salomon paras sananlasku jos olisi saannut sitä eli tätä maistaa :)
        Joten Jumala on varannut meitä varten paljon enemmän kuin aina viisaalle Salomolle: :=O

        Hepr. 11:40
        sillä Jumala oli varannut meitä varten jotakin parempaa, etteivät he ilman meitä pääsisi täydellisyyteen.

        ja
        Ef. 3:20
        Mutta hänelle, joka voi tehdä enemmän, monin verroin enemmän kuin kaikki, mitä me anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa,

        nyt voik tätä sanan paikkaa soveltaa tähän ?
        jos ei mitä sitten se toimii kuitenkin :)
        olisiko aina viisaasta Salomosta tullut täydellinen jos olisi saannut kahvia kuten me suomaliset nyt saamme runsain mitoin nauttia :) ?
        sillä eihän kukaan varsinkaan vanhan liiton pyhistä tullut täydelliseksi, mutta me tulemme sillä :
        Herra on meidän kansamme ja me olemme Hänessä joka sitten tekee meistä täydellisiä, oman tahtonsa ja mielisuosionsa mukaan. no valitettavasti se tapahtuu vasta kun kuolemme eli sitten me muutumme sen kuvan kaltaiseksi eli Jumalan peli toimii :)
        no sama se, et kuitenkaa pääse ajatuksisttani perille ja en nyt jaksa, viitsi sitä avata.

        mutt asam se, tulee luke mitä joku kirjoittaa varsinkin jos antaa siihen kommentin :)
        ja sitten lisää uutta kahvia.

        Ps.
        olen taas alkanut syömää, tosin vähän mutta kuitenkin, joten se kuka sitten on siitä iloinen, tiedän ainakin yhden, niin hyvä, miksi sitten olen aloittanut eli jatkan syömistä?
        sen tähden, tämä leikillisesti jos joku ei sitä heti tajua:
        kun itse n syö mitään, niin Jumala yöllä sitten täyttää salaa minut ylenpalttisesti.
        joten turha on syödä mutta koska Jumalalla ei sitten ole nyt tätä tehtävää öisin saatta sitten entiä muuta eli muita juttujani katsomaan :)
        eli saatan sitten saada vastauksia niihin oikeisiin kysymyksiin ja tarpeisiin.
        periaatteessa kaikki syöminen on turhuutta mutta tämä on täyttä turhuutta sillä Jumala kuitenkin täytää vatsani, tavalla tai toiselle :)
        mihin voi paeta että ei tarvitse syödä ?
        mihin piiloudun että Jumala ei löydä minua ja voi täyttää vatsaani nukkuesssani ?
        menenkö alas pimeyteen, mikä lie paikka vai nousen ylös mikä lie paikka.
        ei auta itkee Jobi, Jumala löytää minut kumminkin.
        joten turha on potkia tutkainta vastaan, siinä tulee vain varpaat kipeiksi !

        Job 31:4
        Eikö hän näkisi minun teitäni ja laskisi kaikkia minun askeleitani?
        hhmmm


      • Nytajatkankohtajosjaksan
        dggg kirjoitti:

        Psykologi Abraham Maslow esitti 1943 kirjassaan ”A Theory of Human Motivation”, että ihmisellä on perustarpeet, jotka tulee tyydyttää riittävästi ennen kuin ihminen alkaa etsiä tyydytystä ”korkeammille” tarpeille. Hän loi eräänlaisen tarvepyramidin, jossa alimpana ovat ihmisen fysiologiset tarpeet (hengissä säilymisen fyysiset edellytykset, kuten ruoka, juoma, hengitysilma). Sitten tulevat turvallisuuden tarpeet (suojautuminen erilaisilta vaaroilta), sitten yhteenkuuluvaisuuden ja rakkauden tarpeet (ystävyys, rakkaus, ryhmään kuuluminen). Neljänneksi arvonannon tarve (itsearvostus, kunnioituksen saaminen muilta), viidenneksi itsensä toteuttamisen tarve (omien kykyjen saaminen täyteen käyttöön, esim. työssä tai vanhemmuudessa) ja myöhemmin vielä kuudenneksi itsensä ylittämisen tarve (yhteyden saaminen johonkin itseään suurempaan, keinoina esim. hengellisyys, taide tai altruismi). Ensimmäinen tarve on perustavin ja viimeinen korkein tarve. Tätä teoriaa hyödynnetään vieläkin esim. markkinoinnissa, työpsykologiassa ja johtajakoulutuksessa.

        Tesla oli toista mieltä, eli sen mukaan.
        no se ihmetyttää teslassa että etsi ja omaksui myös muista lähteistä kuin Raamattu "eväitä" elämään.
        se että me emme tiedä missä yhteydessä ne sanat, eli muistiin panot mitä voimme tietää hänestä, niin saattaa muuttaa asiaa.
        no se on totta mitä tesla sanoo, että kaikki on alkuisin energiasta eli Luojasta, Creator, käännän tämä Luoja sillä en jaksa tarkistaa.
        nyt kuintenkin, maailman viisaat, mitä osin myös tesla oli, niin kuitenkin oli, jopa mahdollisesti uskossa, sillä monet seikat viittaavat tähän, niin sanoo että kaikki on alkuisin tästä yhdestä, ja sen on Luojan, Creator, vaikutus joka ilmenee energiana ja havaittaa valona :)
        eli Tulkoon valo ja valo tuli.

        harmi ettei tesla, vaikka puhui ja osasi useita kieliä ei osannut suomea !
        sillä kuka ihmeessä voi ymmärtää mitään jos es on lontoon kielellä?
        ei siinä menee jo into kuunnella ja tutkia sitä, jos joutuu jatkuvasti käyttämää kääntäjiä!

        siis miksi tesla ei suoraan puhunut eli kirjoittanut Suomeksi!
        se on mysteeri eli salaisuus mitä ei kannata tarkemmin tutkia.

        no se seikka miksi ei ollut ikinä naimisissa on selvää:
        naiset vievät voimat!
        ja tätä sitten naisia imarrellen, naiset varastavat miehen energian, ja asia yhteys saattaa olla että heidän oma valo ja energia on heikkoa ja toisen laista.
        Mitä sanoo aina viisas SALOMO?
        samaa:
        3 Älä anna voimaasi naisille, vaellustasi kuningasten turmelijatarten valtaan.
        tämä ei olekaan Salomonin viisaus vaan lainattu. hhmm

        strength, might, efficiency, wealth, army
        strength
        ability, efficiency
        wealth
        force, army

        nyt on todistettu, eli sen voi jokainen itse tarkistaa jos on laitteet, niin kuun valo joka ei ole heijastus auringosta, niin kuin monet luulevat ja opettavat, vaan kuulla on oma valo, ja se valo on kylmää !
        ja toisen laista kuin aurinkon valo joka on lämmintä, joten heidän tulee "varastaa" miehen valoa!
        joten Varo sanoo sekä tesla ja aina viisas Salomo.

        älä anna voimaasi, ability ? naiselle, ja sitten kuitenkin nainen sen varastaa!
        se mitä, se onko kyseessä varastamista ei ole varmaa sillä se on oma käännökseni ja kukan joka tuntee minut ei kuvittele että olen Oxofdissa Englannin kielen opettaja :)

        no sama se. nyt on uutta kahvia ja pidän hetken tauon.

        Maaiman viisaast eivät ota huomioon, että sielu on arvokkain ja sitä tulee jopa kuoleman edessä varjella.
        eli vaikka kuolema tulee, sielueli ihminen itse on tärkein:

        Matt. 10:28
        Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

        Joten arvokkain tarve on pitää sielu puhtaana Jumalan avulla vaikka se ensimmäinen, mukamas, tarve ei täyty.
        no monien elämässä on muutenkin toteen näytetty että tämä ei pidä paikkaa.

        Mitä toinen "viisas" freud sanoisi tästä ?

        "Abraham oli yksinäinen lapsi, ja hänen perheensä oli onneton. Maslow muisteli myöhemmin, että hän tunsi vihaa ja vihamielisyyttä isäänsä kohtaan, joka joi, tappeli ja kävi naisissa"

        joopa joo.
        Turhuutta on ihmis viisaus.


      • fggfg
        rtytt kirjoitti:

        Jumalan valtakunta löytyy Jeesuksesta. Jeesus sanoo: ”MINÄ olen elämän leipä.” (Joh 6:48). Tämä leipä ei kata vain tätä ajallista elämää, vaan suuntautuu paljon syvemmälle, ikuisuuteen. Pietari sanoi Jeesukselle: ”Herra, kenen tykö me menisimme? Sinulla on iankaikkisen elämän sanat.” (Joh 6:68). ”Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.” (Joh 17:3)

        ok...


      • 343rr
        fdgg kirjoitti:

        Ensiksikin sinun on tultava Jeesuksen luo. Siihen sinut otetaan jo kasteessa. Mutta jos lähdet omille teillesi, käänny takaisin, tunnusta Jeesukselle syntisi, hylkää ne ja ota vastaan hänen anteeksiantamuksensa. Et voi koskaan saada elämän nälkääsi ja janoasi tyydytetyksi ilman Jeesusta, koska vain Jeesuksessa ”kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä” (Kol 2:3). Hän ”on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi.” (1 Kor 1:30). Hänessä on ikuinen elämä. Saarn 3:11 : ”myös iankaikkisuuden Jumala on ”pannut meidän sydämiimme”. Sinut on luotu Jumalan yhteyteen ja Jumalan kuvaksi Jeesuksessa. Ilman Jeesusta et voi olla yhteydessä Jumalaan, sillä hän sanoo: ”Minä olen tie ja totuus ja elämä: ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.” (Joh 14:6). Kirkkoisä Augustinus sanoi: ”Sydämemme on levoton, kunnes se löytää levon sinussa Jumala.” Kun meillä on elämän nälkä ja jano, meillä on todellisuudessa Jumalan nälkä. Meillä on taivasikävä, ikävä Jumalan luo, ikävä Jumalaa, joka on meidät luonut. Koska Jumala on ikuinen, meillä on ikuisuuden nälkä ja jano. Siksi vain se, mikä on ikuista voi sinut tyydyttää. Tie ikuisuuteen Jumalan luo kulkee Golgatan ristin ja syntien anteeksiantamuksen kautta. Ristin luona sinut puhdistetaan ja sinulle annetaan uusi elämä, joka kaipaa elävää Jumalaa. Anna Jeesuksen täyttää sinut Pyhällä Hengellä ja tulet tuntemaan, kuka elävä Jumala on. Vanhassa hengellisessä laulussa sanotaan: ”Tule ristini luo, sulle anteeksiannon mä suon ja kuormasi kaikki jätä ristini luo. Tahdon murheesi poistaa, joita itkenyt oot, yhä uudelleen toistaa, sinä lapseni oot.”

        ok...


      • wefeewf
        Jumalaantaakasvun kirjoitti:

        1 Kor 15
        46 Mutta mikä on hengellistä, se ei ole ensimmäinen, vaan se, mikä on sielullista, on ensimmäinen; sitten on se, mikä on hengellistä.
        48 Minkäkaltainen maallinen oli, senkaltaisia ovat myös maalliset; ja minkäkaltainen taivaallinen on, senkaltaisia ovat myös taivaalliset.

        eli tavallinen ihminen lisääntyy ja jatkaa eli lisää sukua ja niin on myös Hengen ihmisen.

        nyt Hengen eli viimeisen ihmisen = aatami vaikutus on sama, kuin normaalilla aatamilla eli ensimmäisellä.

        Nyt se siemen joka lisääntyy on se sama mistä olet syntynyt, oletus että olet uskossa!

        eli JUMALAN SANA!
        se on siemen joka lisääntyy, 30 jyvää tahi 60 tahi 100 jyvää!

        alussa, Pietarin todistuksen ja muiden alku siementen lisääntyminen oli nopeaa!

        yhtenä päivänä tuli 3000 uskoon ja kuuliaisiksi Jumalalle eli uskolle.
        no Paavali oli omaa 'luokkaansa' ja me pakanat saamme iloita siitä että Paavali oli ja tuli meille siemeneksi.

        nyt tämä uusi siemen lisääntyy ja tulee uusia uskovia.
        Nyt koska kaikki eivät tahdo kuitenkaa ELÄÄ Jumalan Sanan ja "käskyjen" ja lakien, ei mooses vaan Jumalan Rakkaus lakien mukaan, he tahtovat kyllä ravintoa mutta ei niin tarjottuna ja valmistettuna kuten Jumala sen MÄÄRÄÄ JA SÄÄTÄÄ.

        eli samalla tavalla kuin ensimmäinen aatami, luonnollinen ihminen, jos tahtoo vettä tahi leipää tulee ALISTUA lakien alle ja vaatimuksiin.

        Vaikka maa on kirottu saamme siitä tavallista leipää. vaikka hiki otsalla.

        nyt aloitukseen, eli tyydytys ei tule normaalille ihmiselle, ei edes vaikka tottelee kaikkia lakeja mitä vaaditaan normaalilta ihmiseltä , mutta Hengen ihminen saa sen lahjaksi, ilman että tekee mitään!

        se on lahja, työn tulos mitä maalaisukko saa on leipää. oli se leipä sitten banaaneja puussa tahi viljaa pellolla tahi kaloja vedessä.
        työtä on sen eteen tehtävä.

        ja tästä tulee joillekin ylpeys, minä tein näin paljon työtä, olen rikas ja en mitään tarvitse.
        ja katsoo nokkaansa pitki köyhää ja kurjaa.
        Tämä menestys on usein myös Jumalan lahjaa maanpäällä, eli rikkaus ja kunnia ja maine ja mitä lie.
        mutta ylpeys ei ole.
        Kuka antaa terveyttä? kuka voi varmuudella sanoa että huomenna teen sitä ja tätä?
        ei kukaan, vaan jokainen päivä on Jumalan lahja ja jokainen leivä muru tahi kala on Jumalan lahjaa.
        joten jso se on lahjaa älä ole ylpeä.
        sillä kukaan ei hallitse kuoleman päivää ja aina voi sattua esim onnettomuus ja sitten ylpeys katoaa.

        joten se on Jumalan lahja myös mitä normaali ihminen tarvitsee, mutta sen eteen tulee tehdä työtä, ja se tulisi kiitoksella ottaa vastaan. ei ylpeänä.

        nyt se miksi ei tyydytystä saa vaikka omistaa koko maailman, on että ihminen on elävä SIELU ja se kaipaa enemmän mitä maailma voi tarjota.

        ja se mitä Jumala tarjoaa kaikille on HENKI:
        eli Jumalan Sana eli usko eli Jumalan LAPSI.

        47 Ensimmäinen ihminen oli maasta, maallinen, toinen ihminen on taivaasta.
        48 Minkäkaltainen maallinen oli, senkaltaisia ovat myös maalliset; ja minkäkaltainen taivaallinen on, senkaltaisia ovat myös taivaalliset.

        se mikä on maasta on maasta ja sen tarpeet voidaan osin tyydyttää kaikella mitä on maasta.
        hengellinen ihminen saa taas kaiken taivaasta sillä se hengellinen ihminen on taivaasta.

        On tavallista leipää ja on hengellistä leipää.

        eli hengen ihminen, uusi ihminen saa kaiken taivaasta.
        maallinen, normaali aatami saa kaiken tarpeellisen maasta.

        PAITSI, sieluh tyydytyksen!
        eli sen ytimen joka on ihminen!

        38 Mutta Jumala antaa sille varren, sellaisen kuin tahtoo, ja kullekin siemenelle sen oman varren.

        miehen siemen, eli lapsi joka syntyy kun mies ja nainen on sillai...
        niin kasvaa sen "lain" mukaan mikä siinä siemenessä on.
        eli Jumala sitten antaa tälle sen varren mitä Jumala tahtoo.
        ei ainostaa vartta vaan sen ytimen

        me kaikki emme ole kuin Daavid.
        me emme kaikki ole kuin Salomo tahi Joosef tahi Hanna joka antoi ja teki Samuelin.

        ei vaan me kaikki olemme sitä mitä Jumala meistä tekee. omien lakien eli perintö tekijöiden mukaan mitä on siemenessä.

        samoin on myös hengellinen ihminen, se on syntynyt Jumalan Siemenestä ja Jumala itse päättää ja antaa sitten sen ytimen ja kasvattaa sen varren mitä tahtoo.

        me emme voi valita minkälaisiksi me tulemme, emme normaalin ihmisen puolesta tahi hengellisen.
        toki voimme ja saamme oppia ja kasvaa, ytimen ympärillä sen mukaan mitä "ydin" sallii eli mahdollistaa.
        se että jollain on musiikki lahjoja on ytimen osa ja se voi kasvaa.
        toinen tahtoa laskea matematiikkaa ja toinen sitten muuta.


        NYt tämä ydin on se mikä tarviitsee sen tyydytyksen.
        sitä Jumala meissä kasvataa ja antaa.
        Jos ei ole bachi, ei voi saada tyydytystä siitä, tekee mitä tahansa.
        Joten tyydytys tulee siitä mitä Jumala antaa ja sallii,
        taas 500 täynnä!

        Matt. 4:4

        Mutta hän vastasi ja sanoi: "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee'."

        ja sitten lisää kahvia...

        ok.


      • trhtrtrrt
        wefeewf kirjoitti:

        ok.

        ok--


    • AloitusJatkaa

      Muiden uskovien kanssa rakennut uskossa muiden kanssa ja ehtoollisessa saat Jeesuksen itsensä omaan sisimpääsi. Vaali näitä, elä näissä, sillä tässä on elämäsi. Jumala rakastaa sinua ja haluaa olla sinuun jatkuvassa yhteydessä ja vuorovaikutuksessa ja viedä sinut taivaaseen asti. Hänellä on neuvo ja apua kaikkiin elämäsi tilanteisiin eikä hän koskaan jätä sinua.

      • jatkoed

        Kolmanneksi: usko Jeesukseen ja tottele häntä. Saat varmasti kokea, kuinka elämän nälkäsi tyydyttyy ja suhteesi Jumalaan, toisiin ihmisiin ja itseesi elpyy. Jeesus sanoo: ”Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani.” (Joh 7:17) Laita testiin ja kokeile.  ”Kuuliaisuus on astinlauta Jumalan tuntemiseen” (Tapani Suonto). Kuuliaisuus Pyhässä Hengessä ja syntien anteeksiantamuksessa. Laita itsesi likoon, rakasta ja tee hyvää niin paljon kuin pystyt. Kannat satoa ikuiseen elämään. Jeesus sanoi: ”Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa.” (Matt 9:37-38) Mikään ei ilahduta Jeesusta niin kuin Jumalan valtakunnan työ omalla persoonallisella tavallasi. Kun toimit, katsot eteenpäin ja sinulle kuuluu lupaus: ”Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso minä teen uutta.” (Jes 43:18-19)


      • vdvdss

        Mutta moni uskova elää köyhää elämää
        Hän on kuin Mister Yates, joka eli 1930 –luvulla Teksasissa perheensä kanssa köyhässä aaltopeltihökkelissä. Hänen elämänsä oli kovin karua ja elatus todella niukkaa. Kerran hänen pihaansa ajoi öljynporausauto ja häneltä kysyttiin, saatiinko hänen tilallaan suorittaa koeporauksia. Yates antoi luvan. Muutaman viikon päästä pihaan ajoi dollarihymy. Autosta astui öljyfirman johtaja kauppakirja kädessään ja pyysi Yatesia myymään tilansa heille. Yates suostui ja hänestä tuli monimiljonääri. Hänen tilaltaan oli löytynyt Yhdysvaltain rikkain öljysuoni. Moni uskovakin elää Yatesin tavoin köyhää elämää, vaikka todellisuudessa omistaa maailman suurimman öljysuonen: Kristuksen ja Pyhän Hengen. Ota käyttöösi ne voimavarat, jotka Jeesuksella on! Hän antaa mielellään eikä halua sinun elävän köyhää elämää.


      • dfjjjjk

        niinkö?


      • trtrrtttt

        eimeen-


    • TurhuuksienturhuusjaJne

      no tässä oli ne tärkeimmät.
      Ennen, jopa pyysin ja etsin mitä maailmassa on, nyt se mitä lie, ei kiinnosta vähäänkään.
      Ennen, jopa Rukoilin että Jumala tekee sitä ja tätä, että voisin esim, palvella Häntä.
      Nyt kaikki, jopa Jumalan palveleminen, on turhaa.
      eli se mikä on nyt tärkeää on että saavutan maaliviivan nopeasti.
      Eikö Jumala voi antaa lisää aikaa ihmiselle jos itkee ja valittaa elämän kurjuutta sen olessa lopussa?

      2. Kun. 20:6
      6 Ja minä lisään sinulle ikää viisitoista vuotta.

      ja sama juttu eli asia:
      Jes 38:4 Mutta Jesajalle tuli tämä Herran sana:
      5 "Mene ja sano Hiskialle: 'Näin sanoo Herra, sinun isäsi Daavidin Jumala: Minä olen kuullut sinun rukouksesi, olen nähnyt sinun kyyneleesi. Katso, minä lisään sinulle ikää viisitoista vuotta;

      Joten, Jumala voi myös lyhentää päiviä:)
      Miksi tulisi elää määrätyt päivät loppuun?
      Job 14:5
      Hänen päivänsä ovat määrätyt, ja hänen kuukausiensa luku on sinun tiedossasi; sinä olet asettanut hänelle määrän, jonka ylitse hän ei pääse.

      Ps. 139:16
      Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut.

      Joten ei ole itku auttanut, ei jatkuva ja kestävä valitus.
      Jumala, jostain syystä pitää kiinni jostain määrästä joka on minulle määrätty.

      ei en tahdo enää. Jo riittää sanoo Elia! jo riittää sanoo Elian sukulainen tahi kaukainen oppi poika Joonas.
      jo riittää sanoo Job.
      mutta ei, ei näytä riittävän.
      joten mitä voin tehdä?
      Tässä istun enkä muuta voi.

      1. Kun. 19:4
      Sinne hän jätti palvelijansa, mutta meni itse erämaahan päivänmatkan päähän. Hän tuli ja istuutui kinsteripensaan juureen. Ja hän toivotti itsellensä kuolemaa ja sanoi: "Jo riittää, Herra; ota minun henkeni, sillä minä en ole isiäni parempi".

      Joona 4:3
      Ja nyt, Herra, ota minun henkeni, sillä kuolema on minulle parempi kuin elämä."

      Job 3:21
      jotka odottavat kuolemaa, eikä se tule, jotka etsivät sitä enemmän kuin aarretta,

      20 Miksi hän antaa vaivatulle valoa ja elämää murhemielisille,
      21 jotka odottavat kuolemaa, eikä se tule, jotka etsivät sitä enemmän kuin aarretta,
      22 jotka iloitsisivat riemastuksiin asti, riemuitsisivat, jos löytäisivät haudan-
      23 miehelle, jonka tie on ummessa, jonka Jumala on aitaukseen sulkenut?

      Olenko minä terästä että Jumala aina vain pakottaa elämään ?
      miksi, Jumala näin tekee, en tiedä ja en löydä tietä ulos, vaan olen vankina kunnes sitten tämä nahkani riisutaan, ja sitten silloin saan nähdä Hänet :)
      Mutta kuinka on vaikeaa odottaa ja odottaa ja odottaaa ja vieläkin odottaa.
      ei voi jousta nopeammin ei maali tule vastaan. joten turhuutta sanoo aina viisas salomo.

      Miksi Herra ei kysy minulta, mitä tahdot?
      Miksi Herra ei sano minulle, mitä ikinä anot sen saat vaikka "puolivaltakuntaa".
      ei Hän tietää mitä sanon ja aivoittelen.
      no sama se.
      kaikki se ja tämä on Jumalan ongelma itse en siitä enää välitä, joten kaikki on turhuutta ja sitten ei muuta kuin Lisää kahvia...

      • 3235

        Jeesus sanoi, että ”Taivasten valtakunta on peltoon kätketyn aarteen kaltainen, jonka mies löysi ja kätki; ja siitä iloissaan hän meni ja myi kaikki, mitä hänellä oli, ja osti sen pellon. Vielä taivasten valtakunta on kuin kauppias, joka etsi kalliita helmiä, ja löydettyään yhden kallisarvoisen helmen hän meni ja myi kaikki, mitä hänellä oli, ja osti sen.” (Matt 13:44-46


      • reeeree

        Jeesus tarjoaa meille kaikkein läheisintä yhteyttä
        itseensä. Lue Ilm 3:20.
        Kun Jeesus puhui olevansa elämän leipä, opetuslapset eivät ymmärtäneet siitä mitään. He olivat keskittyneet tavallisiin leipiin. Mutta Jeesus kutsui heitä murtamaan toisenlaista leipää, toisenlaiselle aterialle. Jeesus tarjoaa iankaikkista kylläisyyttä, joka on joka hetki tuore (Joh 10:10)


      • rteter

        III On syytä kiirehtiä oikeaan päämäärään
        Joku voi kysyä, mitä väliä sillä nyt on, mistä saan tyydytyksen elämääni? Miksi tarvitsisin siihen Jeesusta?


      • erterrr

        Voit toki ajatella ja tehdä kuten tahdot, mutta sillä on seurauksensa. Raamatun mukaan sinut on luotu ikuisuusolennoksi. Kun kerran synnyt, olemassaolosi ei lakkaa, vaikka fyysinen kuolema tuleekin väliin. Tämä on syytä jokaisen vakavasti tiedostaa, sillä ei ole samantekevää, millaisena elämäsi jatkuu kuolemasi jälkeen.


      • reteeeere

        Raamattu antaa vain kaksi mahdollisuutta: toinen tie vie ikuiseen elämään, toinen ikuiseen kadotukseen. Ketään ihmistä ei ole kutsuttu kadotukseen, mutta Jeesuksen mukaan vain harva on löytänyt oikean tien. (Matt 7:14). Jeesus kehottaa siksi vakavasti miettimään sanojaan ja tekemään niistä oikeat johtopäätökset: ”Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omakseen koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon.  Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi?” (Matt 16:26)


      • rtrt

        Jeesus on maksanut sinun sielustasi kalleimman mahdollisen hinnan, oman verensä.  Rakkaudesta sinuun.  Hän on ottanut pois syntisi Isän Jumalan edessä. Syntisi on sovitettu ja velkasi on maksettu. Saat uskoa syntisi anteeksi tälläkin hetkellä. Älä ikinä torju Jeesuksen työtä Golgatan ristillä. Hän meni kuolemaan sinun sijastasi ja sinun puolestasi. Evankelista Billy Graham kirjoittaa: ”Maailma on täynnä kadotettuja, harhailevia sieluja. Millaisia valmisteluja olet sielusi varalle tehnyt?”  ”Sinun sielusi on Jumalan aarre, joka on ainoa asia, jonka voit täältä maan päältä taivaaseen viedä. Sielusi on matkalla ikuiseen päämäärään.”


      • fwfff

        Pidä huolta sielustasi. Ravitse sitä joka päivä. Tule Jeesuksen luo joka päivä. Anna hänen elää sinussa Jumalan sanassa ja Pyhässä Hengessä. Anna hänen jatkuvasti puhdistaa sinua synneistäsi. Seuraa häntä.  Rakasta häntä ja muita. Pane kaikki saamasi kiertoon ja itsesi likoon. Se kannattaa. Tämä kaikki palkitaan kerran taivaassa suuresti. Jumalan armosta.


      • wererr

        Kun uskot Jeesukseen, sinulle sanotaan kerran: ”Tule kotiin, sinua odotetaan.”
        Parhaat päiväsi ovat edessäpäin!


      • Huomioikaa

        Varatuomari Hannu Äimäsen tekstejä ketjussa.


      • TurhuuttajalisääTurhuus

        Näyttää että näm kaikki 9 vastausta on minulle :)
        no es on usein harvinaista että niin moni edes vastaa!

        no en ehkä ollut selvä, mutta nyt:
        en usko että Jumala, joka on jo löytänyt ja pelastanut minut, aikaa sitten, reilusti 40 vuotta ellei 50!
        niin turhaa on ollut ja on elämäni!
        en usko että Jumala voi ENÄÄ antaa mitään minulle MAANPÄÄLLÄ!
        eli tätä kaikki on turhuutta, se että minulla ei ole ollut yhtää ystävää 20 vuoteen on tosi.asia!

        ja lähes jokainen, mukamas, usko on vain heitellyt kiviä, välillä, mukamas rakkaudesta ja muusta mutta kukaan ei ole ystäväni!
        ei kukaan!

        ainoa puhe kaveri on ollut vuosia, lähikaupan kassa!
        joten En odota enkä usko että Jumala, oli sitten kuinka suuri ja ihmeellinen ei voi ENÄÄ mitään antaa.
        Mikään ei tyydytä minua maanpäällä ja saa nähdä olenko sitten taivaassa sitten jossain kulmassa yksin!
        no sama se.
        Joten en voi mitään ja näytttä, en tiedä mitä Jumala näkee, itse näen että kaikki oli turhaa ja turhuutta.
        Turhaa palvelin Jumalaa, turhaa pidin itseni puhtaana ja etsin sitä ja tätä mitä Jeesus kehoittaa.
        Kuten Malakia sanoo:
        turhuutuutta!
        Mitä hyätyä on ollut että pelvelin Jumalaa?
        Mitä Jumala voi ENÄÄN tehdä?
        ei mitään, joten odotan vain että kuolen ja pääsen pois, Jos Jumalan Pojan teko ja veri pitää ja ansio päästää minut taivaaseen, hyvä, ellei en voi mitään tehdä.

        Nyt kaikki on kohdallani loppu ja Jumala on edelleen kuin mykkä ja kuuro.

        Jeesuksen sanat, en minä jätä teitä yksin, on tyhjää lupausta jota ei voi enää edes laastarilla paikata.
        ei, olen ollut ja näyttää että tulen olemaan yksin sitten loppuun asti.
        joten tulkoon se loppu heti ja nyt!
        kaiken muun luen, en sano vaan koen olevan kiusausta!


        Niinpä niin, löysin tämä kalliin aarteen pellosta ja myin kaikki, ja mitään se ei ole hyvää vaikuttanut.

        Olen syönnyt elämän leipää ja vettä 40 vuotta, turhuutta!

        Suuntani on Taivas, pääsenkö sinne ei ole minun vallasani vaan Jumalan.
        Riipun Jumalan lupauksissa ja jos pääsen hyvä, ellen en voi mitään tehdä.
        En saa mistään tyydytystä! maailmasta en mitää etsi enkä kaipaa ja Jumalan sanat ovat tyhjiä, olen jatkuvasti kuin erämaassa ja yksin. Edes Jeremialla oli yksi ystävä!

        En voi ajatella enkä varsinkaan tehdä mitä tahdon,
        jos sanon EN TAHDO AJATELLA HÄNTÄ, niin mitä se auttaa?

        Jer. 20:9

        Mutta kun minä sanoin: "En tahdo ajatella häntä enkä enää puhua hänen nimessään", niin sydämessäni oli kuin polttava tuli, suljettuna minun luihini. Ja väsyksiin asti minä koetin sitä kestää, mutta en voinut.
        ei en saa tehdä tahi edes ajatella mitä tahdon. OLEN Jumalan ORJA JA VANKI.

        Sieluni hinnaksi tarjoan Jumalalle Jeesuksen veren ja ansion, jos se ei kelpaa muuta ei ole.

        En torju Jumalaa Kaikkivaltiasta enkä Jeesusta, mutta näyttää että Hän torjuu minut!
        en tiedä mitä Jumala näkee ja kokee, mutta olen arvoton Jumalan silmissä ja teoissa.
        Jumalan rakkaus minua kohtaan on sanoja, heliseviä kauniita sanoja, teot puuttuvat.
        se että Jeesus meni ja kuoli on totta, mutta mitään minulle ei ole tehnyt henkilökohtaisesti.
        Tyhjää puhetta Jumalan Rakkaus. sanoja mutta ei tekoja.
        Olen edelleen yksin, ja ellei Jumala tee aikakonetta miten sen voi paikata?
        Turhuutta.

        Jumalan aarre ? hah hah ja haha, Jumala saattaa sietää minua mutta ei rakasta, Tosin on kirjoitetttu enemmmän ja paremin ja kaikkea muuta kuin isä poikaa, joten se ei ole kohdallani totta, en tiedä miksi mutta se on se mitä havaitsen.'
        Saatan olla Jumalan vahinko kuten naiset eli nuoret saattavat tehdä vahinkossa lapsia.

        ei suunniteltu ja vielä vähemmän rakastettu.

        Millä Jumala voi toteen näyttää että rakastaa minua?
        ihmisten kautta joita ei ole vai itse tulee alas taivaasta sen kertomaan?
        turhuutta.

        Miten voin pitää huolta sielustani, jos ei Herra suojele turhaa on valvoa ja varjella!
        Jos Jumala itse vaivaa ja kiusaa minua, kiusaa ja vaivaa ja koetella on sama sana ja asia.
        niin mitä voin tehdä?
        Kuka on meidän, Jumalan ja minun kanssa joka voi asian selvittää, kysyy Job.
        joten en tiedä mitä ja miksi, ja Jumala on mykkä, kuuro ja sokea.


        Minä Uskon Jeesukseen ja jos sanoo tule kotiin, toki menen, joten mitään en voi tehdä, odotan ja odotan ja nyt on loppu edessä.
        jos kuolema korjaa se on hyvä ellei mitä voin tehdä.Kuolema ei ole minun vallasani.
        joten mitä tämä usko voi sitten tehdä? jos Jumala ei tahdo, mitä voin tehdä!
        turhuutta.

        no hyvä että tuomari on paikalla, jos sais oikeutta!

        no sama se, nyt nukkumaan tiedä vaikka Jumala sallisi kuoleman tulla ja noutaa:)


      • johannytt

        että semmosta sitten.


      • ewgr

        ok-


      • xzzz

        Jumalan rakkaus näkyy hänen käskyissään, mutta vielä kirkkaammin hänen lupauksissaan. Vaikka hän tuomitsee syntimme, hän antaa aina toivon. Pimeä ei ole koskaan täysin pimeää, sillä ylhäältä loistaa valo. Mitä tämä merkitsi Juudan kansan elämässä Jumalan tuomioiden alla? Babylonia tuhosi Jerusalemin temppeleineen vuonna 586 eKr. Kansa vietiin pakkosiirtolaisina vieraaseen maahan, jossa sen oli määrä sulautua valtaväestöön. Kaupunkiin jäänyt kapinoiva jäännöskin pakeni Egyptiin ja pakotti profeetta Jeremiankin mukaansa. Voiko tuhkasta nousta uusi aamu?


      • dsdsd

        Jumala oli etukäteen antanut Jeremian välityksellä lupauksen, että kansa palaa takaisin omaan maahansa 70 vuoden kuluttua. Se kerrotaan muun muassa luvussa 29. "10. Näin sanoo Herra: Vasta kun 70 Baabelin vuotta ovat täyttyneet, minä katson teidän puoleenne, panen täytäntöön teitä kohtaan hyvän lupaukseni ja palautan teitä tähän paikkaan. 11. Minä tunnen teitä koskevat ajatukseni, sanoo Herra: Ne ovat rauhan eikä turmion ajatuksia. Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. 12. Silloin te huudatte minua avuksenne, tulette ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä. 13. Te etsitte minua ja löydätte minut, kun etsitte minua koko sydämestänne."


      • dssdd
        dsdsd kirjoitti:

        Jumala oli etukäteen antanut Jeremian välityksellä lupauksen, että kansa palaa takaisin omaan maahansa 70 vuoden kuluttua. Se kerrotaan muun muassa luvussa 29. "10. Näin sanoo Herra: Vasta kun 70 Baabelin vuotta ovat täyttyneet, minä katson teidän puoleenne, panen täytäntöön teitä kohtaan hyvän lupaukseni ja palautan teitä tähän paikkaan. 11. Minä tunnen teitä koskevat ajatukseni, sanoo Herra: Ne ovat rauhan eikä turmion ajatuksia. Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. 12. Silloin te huudatte minua avuksenne, tulette ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä. 13. Te etsitte minua ja löydätte minut, kun etsitte minua koko sydämestänne."

        Ensimmäinen erä Juudan kansasta oli viety Babyloniaan vuonna 605 eKr., ensimmäinen erä palasi vuoden 538 tienoilla. Suuri Babylon oli kukistunut ja Persian maailmanvalta oli noussut sen tilalle. Uusi aika koitti Juudan kansalle. Jäljellä oli niitä, jotka olivat pysyneet uskollisina Jumalalle, heidän joukossaan Daniel ja Hesekiel, joilla on oma kirja Raamatussa. Kansan joukossa oli myös niitä, jotka olivat sydämensä halusta palvelleet kanaanilaisia jumalia, mutta jotka olivat vieraalla maalla kääntyneet elävän Jumalan puoleen.


      • dssds

        Kiintoisaa on, että Daniel sai Babyloniassa käsiinsä Jeremian kirjan ja luki siitä, että pakkosiirtolaisuuden aika päättyisi 70 vuoden kuluttua. Hän uskoi sen ja alkoi rukoilla profetian toteutumista pyytäen Jumalan anteeksiantoa sekä kansan että omiin synteihinsä. Hänen rukouksensa lopussa ovat merkittävät sanat hänen kirjansa luvussa yhdeksän: "18. - - Me annamme rukouksiemme tulla sinun eteesi, emme omaan vanhurskauteemme, vaan sinun suureen armoosi turvaten." Hän pani toivonsa yksin Jumalan armoon - eikä ihmisellä lopulta mitään muuta olekaan.


      • sdsss
        dssds kirjoitti:

        Kiintoisaa on, että Daniel sai Babyloniassa käsiinsä Jeremian kirjan ja luki siitä, että pakkosiirtolaisuuden aika päättyisi 70 vuoden kuluttua. Hän uskoi sen ja alkoi rukoilla profetian toteutumista pyytäen Jumalan anteeksiantoa sekä kansan että omiin synteihinsä. Hänen rukouksensa lopussa ovat merkittävät sanat hänen kirjansa luvussa yhdeksän: "18. - - Me annamme rukouksiemme tulla sinun eteesi, emme omaan vanhurskauteemme, vaan sinun suureen armoosi turvaten." Hän pani toivonsa yksin Jumalan armoon - eikä ihmisellä lopulta mitään muuta olekaan.

        Jumala täytti Jeremian kautta antamansa lupauksen. Hän valvoi sanansa toteutumista, niin kuin hän oli luvannut Jeremialle. Profeetta Jesajan välityksellä Jumala sanoo Jesajan kirjan luvussa 46: "11. - - Minkä olen puhunut, sen minä myös toteutan. Mitä olen aikonut, sen minä myös teen."


      • retett

        Jumala täytti Jeremian kautta antamansa lupauksen. Hän valvoi sanansa toteutumista, niin kuin hän oli luvannut Jeremialle. Profeetta Jesajan välityksellä Jumala sanoo Jesajan kirjan luvussa 46: "11. - - Minkä olen puhunut, sen minä myös toteutan. Mitä olen aikonut, sen minä myös teen."


      • trte

        Jeremian samoin kuin joidenkin muidenkin profeettojen välityksellä Jumala puhui vielä kaukaisemmasta tulevaisuudesta. Tulisi aika, jolloin kansaa ei vietäisi vain johonkin lähimaahan, vaan se hajotettaisiin lukuisten kansojen joukkoon. Se tapahtui vuonna 135 jKr. ja hajotus kesti lähes 2000 vuotta. Israelin kansan vaiheissa on toteutunut Jumalan sana: "Niissä, jotka ovat minua lähellä, minä osoitan pyhyyteni" (3. Ms. 3:10). Kuitenkin Jumala lupasi suuressa armossaan koota kansansa vielä siitä suurestakin hajaannuksesta ja tuoda sen omaan maahansa. Jeremia julistaa: 23: "7. Päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin ei enää sanota: 'Niin totta kuin elää Herra, joka johdatti israelilaiset Egyptin maasta'. 8. vaan: 'Niin totta kuin elää Herra, joka johdatti ja toi Israelin heimon jälkeläiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin minä olin heitä karkottanut'. Niin he saavat asua omassa maassaan." Minkä Jumala sanoo, sen hän tekee, niin vakuuttaa Raamattu, ja sen osoittaa historia. Me olemme saaneet nähdä tämän suuren exoduksen.


      • werrrmmm
        fwfff kirjoitti:

        Pidä huolta sielustasi. Ravitse sitä joka päivä. Tule Jeesuksen luo joka päivä. Anna hänen elää sinussa Jumalan sanassa ja Pyhässä Hengessä. Anna hänen jatkuvasti puhdistaa sinua synneistäsi. Seuraa häntä.  Rakasta häntä ja muita. Pane kaikki saamasi kiertoon ja itsesi likoon. Se kannattaa. Tämä kaikki palkitaan kerran taivaassa suuresti. Jumalan armosta.

        ok.


      • weqewqee

        ok.


    • Leibniz

      Tänään on kaikista paras mahdollinen päivä parhaassa kaikista mahdollisista maailmoista.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1652
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1379
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1212
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      68
      842
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      723
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe