Opetelkaa ruotsia, juntit

"Hurme komensi puheensa päätteeksi: Opetelkaa ruotsia, juntit. Maailmankuvanne avautuu kummasti.

Puheen alkuosa, jota Hurme nimitti poliittiseksi, käsitteli maapallon tulevaisuutta. Hän kantoi huolta ympäristökatastrofista sekä ihmisten tyhmyydestä ja ahneudesta. Puheensa Hurme aloitti kutsumalla Kansallisteatterin yleisöä isoiksi, älykkäiksi apinoiksi."

https://yle.fi/uutiset/3-9954780

Opettele Hurme itse jotain taitoa X, jota et vielä osaa taikka arabiaa, kreikkaa, japania, kiinaa ja kaikkia muitakin kieliä, joita et tule juurikaan koskaan missään käyttämään tai olet juntti!

Paasaat kovaan ääneen ihmisten tyhmyydestä, vaikka olet itse ihan pelkkä elitistiä esittävä tampio :DD
1
Ilmianna
Jaa

40 VastaustaPsykoosistaan ei tämä omituinen otus näemmä ole koskaan parantunut noiden mielipiteidensä perusteella..

https://fi.wikipedia.org/wiki/Juha_Hurme
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kaikilla kiihkosuvakeilla tuntuu olevan psykoosi, ja ihan oikeasti...
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Älkää edes yrittäkö olla jotain mieltä asioista, joista ette mitään ymmärrä, kuten nyt vaikka Juha Hurmeen teoksista tai puheista.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niinpä. Se ruotsinkielen kielioppi ja sanavarasto, puhumattakaan ääntämisestä, todellakin avartaa ihmisen tajuntaa ja ymmärtämystä maailman asioista aivan hel - ve - tis - ti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
onko se ruotsinkieli jokin ihmepilleri?

osaan paljon muitakin kieliä, eikä ne automaatilla tee kenestäkään ... parempaa

Jotkut kielet sitoo itseensä tiettyjä kulttuurisia piirteitä, mutta eihän niitä ole pakko imeä.
sakujen kielen harjoittelu paikan päällä tuo lähes poikkeuksetta jonkin koppavusasenteen. Sieltä tulee jokin sellanen "...muut on alamaisia.." - asenne. Kaikki siellä vierailleet ovat muuttuneet silminnähden.

Historiaa tutkineena, ihailen edelleen Suomen vanhaa kulttuuri- ja kalevalaista perimää.
Suomella on vanhempi historia kuin uskotte ja täällä on aina ollut pientä muuttoliikettä maan sisällä.

Suomen sisällä vellova- tai paremmin suurten ikäluokkien sisällä vellova huono itsetunto omasta maasta ja jokin pienuuskompleksi on käsittämätön. Niiden naiset häpeää naiseutta ja niiden äijät eivät uskalla puolustaa suomalaista kulttuuria. Mistä se johtuu?

ne "parantaa" omaa huonoa itsetuntoaan myymällä omaa isänmaataan toistenkin jalkojen alta.

Suomi on hieno, vahva ja kehittynyt maa - eikä sitä saisi myydä unionille.
Tämä kulttuuri, tällä alueella on puolustamisen arvoinen. Miksi sitä ei saisi jättää tuleville sukupolville? Tottakai saa - siksi sitä pitää vaalia. Puolustaa sen arvoja, kieltä ja asemaa itse omista asioistaan päättävänä ja elävänä yhteiskuntana.

Rauha ja demokratia eivät ole itsestäänselvyyksiä - niitä pitää vaalia. Kansalaiset vaalivat sitä olemalla aktiivisia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Venäjän trollit ne hinkkaavat noita agendojaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mitenköhän se maailmankuva avautuu. Varmaan siten, että omassa maassa joutuu opettelemaan entisen valloittajan kieltä, vaikka valloittaja lähti jo yli sata vuotta sitten. Ei saa virkaa, ellei ole virkamiesruotsi suoritettuna. Haisee rakenteelliselta rasismilta. Juha taas saa varmaan svenska säätiöiltä apurahaa, yleensä tällainen suomenkielisten päälle paskomisesta tulee apurahaa kuin matulle illallinen.
Ilmianna
Jaa
kaksikieliset ovatkin yksi kielisiä käytännössä.
Ilmianna
Jaa
PELI POIKKI!
Nyt tekee tämänhetkiset HUUTAJAT KARHUPALVELUKSEN TULEVILLE POLVLLE .

RUOTSINKIELI JA KAIKKI MUUTKIN KIELET TULEE OLEMAAN TÄRKEITÄ TULEVAISUUDESSA.

KIELTEN OPETTAMINEN TULEE ALOITTAA JO 3v LÄHTIEN LORUJENMUODOSSA
VÄHÄN KERRALLA KIELISIEMMEN ITÄMÄÄN.

lapsi innoissaan haluaa oppia mikä oikeus meillä on se kieltää.

keltämällä suomalaisten mahdolsuudet tulevaisuudessa PIENENEE!
mitäenemmän osataa senparenpi.

suomi ruotsi englanti saksa ranska espanja .
EDUSKUNTA AJAKAA ASIAA PALJON OPETTAJIA LEIKKIKOULUSTA LÄHTIEN OPETTAMAAN.

kieltenoppiminen vaikeutuu jos sen jättää kouluaikaan.
Ilmianna
Jaa
ne muut kielet tulevat olemaan hyvin tärkeitä tulevaisuudessa. Etukäteen fiksu opettelee jo nyt kiinaa. Englanti avaa perinteisesti paljon informaatiota saataville. Latinalaiset kielet avaavat paljon mahdollisuuksia. Monien eksoottistenkin kielten taitajille löytyy hyvin töitä.

Ruotsi on sellainen kieli, ettei sen osaamiselle ole muita perusteita kuin sellaisten svekonatsien palveleminen, jotka kieltäytyvät opettelemasta ainuttakaan vierasta kieltä.

Mielestäni sellaisia ei tarvitse palvella.
Ilmianna
Jaa
Yle tuntui myös suosivan ruotsinkielisiä linnanjuhlissa, melkein joka toinen haastatelluista oli ruotsinkielinen. Ensi vuonna puhutaan varmaan arabiaa.
Ilmianna
Jaa
Ei yksi ihminen pysty opettelemaan kaikkia kieliä, aivan absurdia. Tärkeintä on lapsen oppia kunnolla äidinkielensä, sen kaikki vivahteet ja ilmaisemaan itseään aidosti omalla kielellään. Sen jälkeen voi opetella kunnolla jonkin maailmankiele kunnolla, niin että sillä pärjää. Maailmassa on muitakin opetettavia asioita kuin vieraat kielet, esim. matematiikka. Tähän yhtälöön ei ruotsin kieli kuulu, jos ollaan rationaalisia mutta sitähän ei meillä haluta tai osata olla.
Ilmianna
Jaa
Mitähän ihmettä varten tavallisen tallaajan pitäisi opiskella kiinankieltä?
Ilmianna
Jaa
Tähän kielisotaan ei voi muuta sanoa että maailmassa pitäisi olla yksi yhteinen kieli ,muuten saa jokainen sitten puhua ihan mitä haluaa ja niitä kieliä mitä haluaa,vai pitääkö kaikkien osata ,oliko niitä nyt yli 8000 kieltä mitä on olemassa ja muinaiskielet ja murteet päälle? Eihän sellaisessa opettelussa ole mitään järkeä.Ja kuka voisi edes määrätä siihen? Joku patrioottiko?Ei todellakaan.
Ilmianna
Jaa
yksi kieli mutta jokaiselle on oma äidinkieli tärkeä.

tilanne muuttu kun tulee toiseenmaahaan on opittava sen maankieli se on ykkösasia sisälle tuloon.

kyllä onnistuu pienille opettaa vuodessa vaikka 2 kieltä lorujenmuodossa ja perusasiat
lapsi ei ota niitä edes pakkosyöttinä vaan iloiten kun oppii uutta.

onhan näitä tulleita jotka vois lastentarhassa opettaa.
Ilmianna
Jaa
Näennäisesti saattaa näyttää, että lapsi oppii pienenä helposti montakin kieltä mutta se ei ole totta. Hänestä tulee ns. puolikielinen eli ei aidosti sisäistä ja opi mitään kieltä kunnolla ja koska kieli on ajattelun väline, heijastuvat monet heikosti hallitut kielet pinnallisena ajatteluna ja ongelmina. Tälläistä puolikielisiä lapsia on maassamme jo paljon.
Ilmianna
Jaa
sekopää:
"Hurme sairastui vuonna 2009 psykoosiin ja joutui sen vuoksi psykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle kuukaudeksi ja sairauslomalle vuodeksi"
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Miks hulluilla on aina pyöreät rillit?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
kuinkapaljon nuoriso täyttääpäänsä nyt kaikella rasittavalla joutavalla tuijotuksella kännykkään

mitä sieltä viisastuu.

IHMISET AHDISTUU TULEE MASENNUSTA YM.
Ilmianna
Jaa
Tunnen yhden irakilaisen joka sanoi ettei osaa sanaakaan ruotsia. Ihme juntti!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Irakilaisten ei tarvitse osata muuta kuin islamia ja kunnia- ja perinnekulttuuriaan - ei edes lukea - niin se menee suvakkien arvosteluasteikossa heittämällä kaikkien suomalaisten ohi. Kaiki muu on rasismia, etuoikeutettua, sovinistista tai junttia.
Näin intersektionaali-suvakkien vuonna 2017.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kujytdvfc kirjoitti:
Irakilaisten ei tarvitse osata muuta kuin islamia ja kunnia- ja perinnekulttuuriaan - ei edes lukea - niin se menee suvakkien arvosteluasteikossa heittämällä kaikkien suomalaisten ohi. Kaiki muu on rasismia, etuoikeutettua, sovinistista tai junttia.
Näin intersektionaali-suvakkien vuonna 2017.
Unohtamatta sikiävää suurta lössiä somppuloisia on täällä jo hengaillut kohta kolmekymmentä vuotta osaamatta edes alkeellisinta suomen kieltä, työnteko ei todellakaan niille maistu, kun Kelan taikaseinästä voi repiä niin paljon kuin muslimin sielu sietää. Ja sietäähään se!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
eikö kuulu muuttajien opetella suomea kysyn toimitukselta miten kumoattämän
Ilmianna
Jaa
Suomessa ei saa yhtään apurahaa tai palkintoa, jos ei suhtaudu myönteisesti ruotsinkieleen.
Finlandia palkinto meni ensi kerran pitkään aikaan ohi suomenruotsalaiselta, koska esiraati pakotti Elisabeth Rehnin valitsemaan Hurmeen. Hän oli ainut joka suhtautui myönteisesti.
Kostoksi hänelle myönnttiin myö Pro Finlandia, kuten Holmström ja Aku Louhimieskin palkittiin hyvinkin samoista ansioista.. Opetelkaa juntit ruotsia, niin rupeaa Nobeleita Finlandioita ja muita ansiomerkkejä ropisemaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Siiri "äitee" Rantanen oli linnanjuhlissa niin vihainen ruotsinkielisille haastatteluille, ettei suostunut edes HBL:n haastatteluun. Tämä on oikeaa suomalaista suhtautumista.
Niinistö sai nokilleen. Veteraaneille olisi pitänyt kertoa ruotsista, hekin olisivat osoittaneet mieltään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Noinhan se menee. Viherpaskavasemmistointersektionaali-kuplassa olevienhan nyt tulee yleensäkin aika ajoin todistaa intersektionaali-uskoaan toisille kuplassa oleville esim.kirjoittamalla jonkin intersektionalistisen artikkelin hesariin tai muihin vassaripropagandatuutteihin taikka sitten vaikka julistamalla jotain yhtä tärähtänyttä intersektionaalisoopaa jossain haastattelussa.
Juurikin todistaakseen, että kuuluu tärähtäneistöön ja ajattelee sekä toimii sen dogmien mukaan; kiillottaakseen moraalista kilpeään, edetäkseen urallaan tai ylipäänsä voidakseen tehdä töitä kulttuuri-, media- jne aloilla leipänsä eteen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Apuraha orjat puhuu isäntänsä äänellä.
Ilmianna
Jaa
Osaan ruotsia, englantia ja saksaa.

Ruotsinkieltä en ole tarvinnut kuin lomaillessani Turun saaristossa. Silloin ovat sikäläiset rantarosvot ystävällisesti hymyillen ja mukavia jutellen sulavasti rahastaneet sikamaisia hintoja tuotteistaan ja palveluistaan. Olisin tietysti Suomen kaksikielisyyteen vedoten voinut vaatia palvelua suomeksi, niinkuin surut vaativat omalta taholltaan. Tuotteiden ja palveluiden hinnat olisivat varmaankin olleet vielä sikamaisemmat, jos asiointi suomeksi olisi edes onnistunut.

Työelämässä 35 vuoden aikana kansainvälisten korkean teknologian yritysten palveluksessa en tarvinnut ruotsia kertaakaan. Asiat hoituivat englanniksi tai saksaksi. Ruotsalaisten kanssa kaikki neuvottelut käytiin englanniksi, koska en halunnut heille äidinkielen tuomaa etua.

Opeteltaisiinpa Suomessa ruotsin sijasta saksaa tai kiinaa tai ranskaa tai venättä. Maailmankuvamme avartuisi kummasti.

Olisipa suomella Ruotsissa samanlainen erityisasema kuin ruotsilla yhä edelleen jostain ihmeen syystä on Suomessa. Satojen tuhansien siirtolaisten ja elämä Ruotsin suurteollisuuden ahkerina ja luotettavina ahertajina olisi ollut paljon, paljon helpompaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sanopa tuo Hurmeen kaltaisille tärähtäneistön idiooteille, jotka todella luulevat olevansa jotain kansakunnan terävintä kärkeä päästellessään järjettömiä aivopierujaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
antakaa nuorten opetella ruotsin ja muitakin kieliä.

ei meillä oooikeutta tätä heiltä silloin 5-10v kuluttua maailma ontoinen.

mitenkäy maan jossa ei ymmärrä toista.

onko kehitetty sellaista konetta joka kääntää vieraatkielet että ymmärtäis.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Älykännykkäänkin saa ladattua sellaisia.Googlen kääntäjä kääntää tekstit aika monelle kielelle myös
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Koulussa oppimaani ruotsia en ole ikinä tarvinnut. Omat työtehtävät sujuivat aina englanninkielellä ruotsalaisten kanssa. Eivätpä nuo juntiksi haukkuneet, vaikka en heidän kieltään osannut. Ruotsinkielen pänttääminen ja pakollinen osa yo kirjoituksien läpisaamisessa oli todella tuhlattua aikaa. Ulkomailla asuessani opin englanninkielen ja sen oppimisessa koulun opettamat kieliopit olivat suureksi avuksi. Jospa aikoinani olisin saanut ranskankielen ruotsin sijalle, sille kielelle olisi ollut paljon käyttöä. Ihmetyttää, tuollaiset juntti - herjaamiset vai ärsyttämiseksihän ne on tarkoitettukin.
Ilmianna
Jaa
Poiminta 1600 luvun ruotsin käräjäoikeuden kirjoista ->

" - Jokainen suomalainen, joka ei tahdo oppia ruotsia, käydä kirkossa, käräjillä ja kokouksissa ja kaikin tavoin olla esivallalle kuuliainen ja tottelevainen pappisviranomaisille sekä hurskas ja lempeä ruotsalaisille, samaten kuin maan ja valtakunnan muut asukkaat,
sen koti on poltettava, talonkirja tehtävä mitättömäksi ja on hän jokaisen ruotsalaisen edessä henkipatto."

Kuullosti pakkoruotsilta jo silloin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Joo. Samoin kirkonkirjoissa, poislukien ortodoksit, suomalaisten nimet pakkoruotsitettiin. Joskus pakkoruotsia muuten puolusteltiin sillä, ettei sukututkimusta voi tehdä, jos ei osaa ruotsia (voi herran jumala).
Hassua muuten että jotkut ääliöt ottivat muutama vuosi sitten jonkinlaisen muoti-ilmiön myötä ruotsinkielisen sukunimen, koska se oli ollut suvussa, paitsi että ruotsinkielinen pappi oli sen sinne päissään vääntänyt. Puuvillapelloille roudatuille orjillekin annettiin muuten amerikkalainen nimi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Suomenruotsalaiset ovat kautta vuosisatojen kohdelleen suomalaisia todella röyhkeällä tavalla ja sama ylimielinen meno jatkuu. Tämä tosiasia on pidettävä mielessä.
Ilmianna
Jaa
Juntti kusi omaansa ja koko rantaruotsalaisten nilkkaan aivopierullaan. Typerys mikä typerys.
Ilmianna
Jaa
Ihan sama mitä kieltä mutta kun skitso narsisti tekee näin niin haittahan siit on kaikille. En ole koskaan ymmärtänyt näitä v...n intellektuelleja esim, J Tervo, haloo?
Ilmianna
Jaa
Pohjoismaiden kulttuuriyhteistyön säätiöiden johdossa olevien henkilöiden nimityksistä on aina päättänyt Hanasaaren johto. Kulttuuriministeri on toiminut kumileimasimena. Gunvor Kronma ihmettelee, kun Sampo Terho ministerinä on ottanut päätösvallan itselleen. Hänen mielestään on ennenkuulumatonta, että virassa on ministeri joka tekee päätökset itse. Toista oli silloin, kun ministerinä oli Paavo Arhinmäki. Hän hyväksyi kaiken, kunhan pääsi Sotshiin juhlimaan.
Ilmianna
Jaa
https://www.youtube.com/watch?v=8pcWlyUu8U4

Paras tuon punaniska Hurmeenkin varoa mitä kirjoittaa, NSA tulee kaupunkiin.
Ilmianna
Jaa
Kohta taas valitetaan kun ei voi nenä pystyssä muita parempana kulkea ruotsia puhellen kun juntit lyö.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Opetelkaa ruotsia, juntit

"Hurme komensi puheensa päätteeksi: Opetelkaa ruotsia, juntit. Maailmankuvanne avautuu kummasti.

Puheen alkuosa, jota Hurme nimitti poliittiseksi, käsitteli maapallon tulevaisuutta. Hän kantoi huolta ympäristökatastrofista sekä ihmisten tyhmyydestä ja ahneudesta. Puheensa Hurme aloitti kutsumalla Kansallisteatterin yleisöä isoiksi, älykkäiksi apinoiksi."

https://yle.fi/uutiset/3-9954780

Opettele Hurme itse jotain taitoa X, jota et vielä osaa taikka arabiaa, kreikkaa, japania, kiinaa ja kaikkia muitakin kieliä, joita et tule juurikaan koskaan missään käyttämään tai olet juntti!

Paasaat kovaan ääneen ihmisten tyhmyydestä, vaikka olet itse ihan pelkkä elitistiä esittävä tampio :DD

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta