Mikä on Herran päivä? Mitä se tarkoittaa?

Monet sunnuntain viettäjät sanovat sunnuntaita Herran päiväksi ja pyhittävät sen siksi. Miten asia oikeastaan Raamatussa on? Lainaan Batya Woottenin kirjasta Israelin juhlat - sapatti ja kevään juhlat, seuraavan kohdan:

"Sunnuntaita sanotaan "Herran päiväksi". Raamatussa tämä termi tarkoittaa kuitenkin tuomion ja tuhon päivä. "Herran päivä" esiintyy 23 kertaa 21 jakeessa. 22 kertaa se viittaa lopun aikojen tuomiopäivään, kiivauden ja vihan hehkun päivään, jona Messias Jeshua hävittää syntiset maan päältä. Herran uskollisille se on kuitenkin pelastuksen ja ilon päivä, koska Hän hävittää synnin ja ilmestyy kaikessa kirkkaudessaan.

Tätä termiä käytetään myös Jesajan luvussa 58 kadosh-sanan yhteydessä. Kadosh tarkoittaa pyhää. "Jos et polje tomuun sapattia etkä aja omia etujasi minun pyhänä (kadosh) päivänäni, jos nimität sapattia ilon päiväksi ja Herran pyhää (kadosh) päivää kunnian päiväksi, jos kunnioitat sitä niin, ettet kulje omilla asioillasi, et käy kauppaa etkä aja omia etujasi, silloin saat iloita Herrasta. Minä annan sinun kulkea kaikkien vuorten yli, ja olet saava elantosi isäsi Jaakobin perintömaasta. Näin on Herra puhunut" (Jes. 58:13-14, vuoden 1992 kirkkoraamatun mukaan).

Tässä puhutaanpäivästä, joka on tehty pyhäksi. Isä lepäsi seitsemäntenä päivänä, siunasi ja pyhitti sen (2. Moos. 20:11).". (lainaus oli Batya Woottenin kirjasta Israelin juhlat - sapatti ja kevään juhlat).

Lyhyesti tuo tarkoittaa sitä, että Herran päivä on se päivä, kun Jeshua tulee Kunnian Kuninkaana ja Herrain Herrana.

19

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirjakääröt

      Jooel.3:14 Biblia (1776). Paljo kansaa pitää oleman ympärillä joka paikassa Tuomiolaaksossa; sillä Herran päivä on läsnä Tuomiolaaksossa.

    • Kirjakääröt

      Sef.1:14 Biblia. Sillä Herran suuri päivä on läsnä, se on läsnä sangen kiiruusti; kuin Herran parku on tuleva, niin väkeväin pitää silloin haikiasti huutaman.

    • Exap

      Jos haluat oikeasti alkaa ymmärtää asioita, alapa mielessäsi hieman tutkailla sitä mahdollisuutta, että "Herran päivä" alkaa Jeesuksen paluusta maan päälle ja kestää tuhannen vuotta.

      Nimittäin, tuota termiä UT:ssa käsitellään varsin selkeästi siten, että sen on vaikea ymmärtää olevan yksi kirjaimellinen 24h vuorokausi.

      2 Piet 3:
      "7 Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten TUOMION JA KADOTUKSEN päivään.
      8 Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "YKSI PÄIVÄ on Herran edessä niinkuin TUHAT VUOTTA ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä".
      9 Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.
      10 Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat."

      Tästä nimenomaisesta kohdasta - sen väärinymmärryksestä, johtuu pitkälti se, että jotkut käsittävät että Jeesuksen tullessa maan päälle kaikki täällä tuhoutuisi. Mutta monet VT:n kohdat todistavat että Jeesus tulee hallitsemaan maan päälle, samoin muun muassa tämä UT:n kohta:
      "Ja joka voittaa ja loppuun asti ottaa minun teoistani vaarin, sille minä annan vallan hallita pakanoita"
      ... ja kuten hyvin VT:stä tiedämme, Jeesuksen tullessa maan päällä on pakanoita, niitä jotka eivät ole Herrasta kuulleetkaan, joita sitten pyhät hallitsevat.

      Tuossa 2 Piet 3:ssahan selkeästi puhutaan Herran päivästä; ja se, joka väittää että Herran päivä ei olisi 1000 vuotta, kertokoon sen, miksi jakeiden 7 (jossa puhutaan Herran päivästä) ja 10 (jossa puhutaan Herran päivästä) väliin on jakeeseen 8 laitettu selkeä sanoma, jonka mukaan tässä puhuttu Herran päivä on kuin 1000 vuotta ?

      Ai miksikö ? No minun vastaukseni on että juuri siksi että Herran päivä on sen tuhannen vuotta. Ihan niin kuin Ilmestyskirjakin opettaa.

      • Tarkoititko sitä, että kun Jeshua tulee, niin hän peräti tuhat vuotta hävittää ihmisiä? Ei tiedä itkeäkö vai nauraa. Ei kylläkään naurata yhtään.


      • Exap
        Yksi_usko kirjoitti:

        Tarkoititko sitä, että kun Jeshua tulee, niin hän peräti tuhat vuotta hävittää ihmisiä? Ei tiedä itkeäkö vai nauraa. Ei kylläkään naurata yhtään.

        En suinkaan tarkoittanut. Käy optikolla. Ja ihan hyvin voit itkeä siihen asti, että olet hankkinut silmävoidetta.


    • Martti.Luther

      Sunnuntai on kristittyjen pyhä päivä. Lauantai kuuluu moosestelijoille. Tosin heidän ihmistekoinen ns. sapattinsa ei heitä mitään hyödytä. Sapatismi haisee pahalle kuin kuollut raato. Herra vihaa ihmisten keksimiä sapatteja!

      • Sinun sunnuntaisi on ihmisen keksimä "sapatti".


      • pyhpyh346736473

        Sunnuntain pyhittäminen on saatanan palvomista ja Jeesukselle pyllistämistä. Sunnuntain pyhittäminen on kapinaa Jumalaa vastaan.

        Sunnuntai ei ole apostolisen kristillisyyden pyhä päivä. Ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan.


      • älä.valehtele

        "Sunnuntai on kristittyjen pyhä päivä. "

        Ei ole. Se on tasan tekopyhän luopiokristillisyyden valhe.


      • Jumala jo luomisviikolla siuanasi ja pyhitti sapatinpäivän, siksi sapatti on pyhä. Sunnuntaita ei Jumala milloinkaan siunannut ja pyhittänyt, siksi sunnuntai ei ole pyhä. Sunnuntai on ihmisten omasta päästään keksimiä "pyhäpäivä".


    • HenkkaWanderkust

      Monet maanantain viettäjät sanovat maanantaita #!?% -päiväksi.

    • Jeesuksenuskolla

      Herran päivä oli kun kristusmessias tuli ihmiseksi . Siitä alkoi Ns.lopun aika . Jeesuksessa otettiin tuomiot pois niiltä jotka uskoo ja kastetaan Jeesuksen sovitustyöhön Eli Jumalan omaam sovitukseen ilman eläinuhreja . Pakanatkin tuli Tässä osallisiksi ja pyhän hengen sovittamiksi . Herran päivä ristillä olikin tuomion päivä niille jotka kiroavat Jeesusta. Lainrikkojat ja pilkkaajat sai Tässä tuomionsa kuten edelleen on. Maapallo jakaantui Tässä pelastettuihin ja pelastumattomiin . Nyt ei olekaan kysymys kuka on syntisin tai ei Ole. Vaan kuka saa sovituksen ja uskoo. Koko maailma sai ristillä pelastuksen tai lähti pois siitä. Ainokainen Poika synnitön on ilmoittanut viimeisen tuomion maailmalle. Viimeisinä päivinä Jumala on puhunut Poikansa kautta. Sunnuntai on Jumalan Pojan ylösnousemuksen ja taivaaseen astumisen muistopäivä siksi pyhää pyhempi. Taivas on pyhä . Shapatti on Jumalan asettama lepopäivä mutta ihmiset oli tehnyt siitä raskaan . Jeesus sanoo sapatin olevan ihmistä varten.Kun Jeesus tuli ihmiseksi hän täytti puolestamme vanhurskauden ja vapautti meidät synnin ja kuoleman laista. Nousemalla kuolleista. Tämä on pelastus. Herran päivää on vietetty jo 2017 vuotta . Temppeli tuhottiin lähinnä siksi että se oli vanhentunut synnin pesäksi ja myyntipöydiksi. Kyllä temppeli on taivaassa ja arkki.

      • >> Sunnuntai on Jumalan Pojan ylösnousemuksen ja taivaaseen astumisen muistopäivä siksi pyhää pyhempi. <<

        Ja näin sanotaan missä kohtaa Raamattua? Luomisviikolla Jumala siunasi ja pyhitti sapatinpäivän, siksi sapatti on pyhä. Milloin Jumala siunasi ja pyhitti sunnuntain? Aivan, ei milloinkaan.


    • pyhpyh237283782

      Ainoa oikea Herran päivä on vain ja ainoastaan sapatti.

    • kyriakeemera

      Johannes kertoo Ilmestyskirjan ensimmäisessä luvussa kuinka Jeesuksen tulemus tapahtuu, ja kaikki saavat nähdä sen suuren tapahtuman. Sitten hän selittää: "Minä tulin olemaan Hengessä Herran päivässä...." "Egenomen en pneumati en te kyriake emera".

      Asiayhteydestä on aivan selvää että Johannes kertoo kuinka hän sai nähdä Hengessä Herran päivän, siis tuomiopäivän.

      Sunnuntain puolustajat yrittävät saada tämän tarkoittamaan sunnuntaita, mutta sunnuntaita kutsuttiin nimellä viikon ensimmäinen päivä, kun siitä puhuttiin.

      Ei missään raamatussa ole sanottu että sunnuntai olisi Herran päivä.

      • Aamen. Herrran päivä on Jumalan vihan päivä, sillä ei koskaan ole tarkoitettu sunnuntaita.


      • Exap
        Kristitty.net kirjoitti:

        Aamen. Herrran päivä on Jumalan vihan päivä, sillä ei koskaan ole tarkoitettu sunnuntaita.

        Ei vain Herran vihan päivä, vaan kuten tuossa aiemmin toin esiin, Raamatun mukaan Herran päivä on se tuhatvuotiskausi joka alkaa Jeesuksen paluusta ja päättyy Ilmestyskirjan mukaisesti saatanan nostattaman kansojen nousun kukistamiseen.


    • Tutkikaa

      Tutkiva tuomio meitä uhkaa!

      • Exap

        Ei uhkaa. Nuku rauhassa. Vain fundisadvareiden julistava HUTKIVA tuomio voi uhata jotakin, joka on vielä adventistisen harhaopin pauloissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1575
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1292
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      110
      1040
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      867
    6. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      785
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      719
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      685
    10. Kristitty kuvittelee olevansa Jumalan yläpuolella

      Kristinusko eroaa muista väkivaltaisuuden osalta, henkisen väkivallan, pakottamaisen osalta. Psyykkinen väkivalta on jop
      Hindulaisuus
      373
      658
    Aihe