Luottotietohäiriöiselle ei pitäisi maksaa tukia

KireämmätEhdot

Kunnossa olevat luottotiedot pitäisi olla Kelan myöntämän sosiaaliturvan ehtona. Tämä tarkoittee että jos siis on joku jolta luottohäiriömerkintä löytyy, niin silloin Kelasta ei tuppuisi tälle yhtää rahaa tilille. Ennen kuin tämä saisi mitään tukia Kelalta ja yhteiskunnalta tulisi luottotiedot hoitaa ensin kuntoon ja maksaa rästiin jääneet velat pois. Se olisi koko Suomen yhteiskunnan edun kannalta parasta. Muutenkin sosiaaliturvan ehtoja on kiristettävä ja maksettavaa summaa leikattava reilusti, sillä niiden maksuun varatut rahat uhkaavat käydä vähiin ja loppua kokonaan. Sosiaaliturva järjestelmän pyörittäminen on Suome valtiolle tehotonta ja liian kallista. Siksi on hyvä jos muita sosiaaliturvan ehtoja olisi olemassa oleva opiskelu-, työharjoittelu-, tai työkokeilupaikka. Niihin tulisi myös aktiivisesti osallistua ja osoittaa motivoitumisensa työhön. Muuten sata vuotiaan Suomen valtion kassa on imetty kuiviin alta aika yksikön.

35

554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • drthhtr

      No sopii...ei näillä rahoilla kuuhunkaan mennä. Vaikka kuka sanoisi mitä ja se on tosi ääliömäistä edes sanoakaan että näillä eri paikkakunnallekaan mentäis. Ääliön suusta tullutta ääliön puhetta.

    • ytdjdjyt

      Luuletkos sinä tampio siellä että ne työttömälle lainais mistään rahaa. Näin se on aina ollut etteivät lainaa. Menkää työttömänä kyselee lainaa niin totuus valkenee !!!!

    • cfgyhuj

      Aloittajan ehdotus johtaisi todellisiin nälkäkuolemiin eikä se sovi hyvinvointivaltioon.

    • millähänrahoilla

      Millähän rahoilla aloittaja mahtaa olla nooh tietysti toimeentulotukiasiakas, muutaman kaljan ottanut ja sitten kirjoittaa köyhyyspalstalle.
      Eihän tuollainen luottotiedot menättäminen mitenkään liity sosiaalitukiin. Se sinänsä ihme että makuutetaan ihmisiä ni enemmän harjoitteluun ja jos ei kiinnosta ni karenssia. Kaupunki, valtio harjoittelupaikkana eikä yksityiselle puolelle ollenkaan.

    • ge9thjhyjuk

      On muuten aika erikoista, että Kela maksaa pienipalkkaisten työssä käyvien ihmisten ulosottomenoja, eli siis pakolliset ulosottomenot katsotaan toimeentulotukilaskelmassa hyväksyttäviksi menoiksi. Ensiksi pitää tosin hakea ulosottomieheltä huojennusta, jota saa lain mukaan myöntää vain erityistapauksissa.

    • eikoskekunnollisia

      Niin ei ihmisiä voi nälkään tappaa,mutta kyllä ongelmatapauksissa soisi ruokarahan antaa maksusitoumuksena ruoka-ostoksiin tiettyyn kauppaan ja vaateostoksetkin maksusitoumuksina ,vuokra pitäisi maksaa kelan suoraan ja vesi sähkö.Nämä siis niille asiakkaille jotka juo rahansa tai pelaa tai muuten väärinkäyttää.

      • niiinettäsillai

        Kattelehan kun tiput tuohon niin eiköhän sinulle sanota että etsipä halvempi asunto. Sinä kohtaa mikään on enää yks paskan hailee.


      • Isoporukkanauraa

        Haista lieppo iso paska. Et sinä edelleenkään parempi,etkä edes hyvännäköinen:D


    • kunnollisiaasiakkaita

      Kun se vuokra vain pitää olla prioriteetti 1 sitten 2 sähkö 3 vesi,ja asiakas joka ei saamillaan rahoilla noita maksa vaan juo ja hurlumhei,niin on hyvä,että kela maksaa suoraan jottei se asunto lähde eikä lähde sähkö eikä vesi ja ruokaakin on .kun ei voi juoda maksusitoumusta.Tämä on ihan asiakkaan oma turva taivasalla ei ole kiva olla.

    • qherrehre

      Kun se 800 maksava asunto vaan lähtee alta koska kela sanoo niin että hurlumhei vaan sullekin. Miksi sitten edes yllytetään lähtemään jonnekin pääkaupunkiseudulle jos se menee sitten näin että turha valittaa. Turha ihmetellä miks kukaan ei muuta nykyään.

    • ktviesti

      Luottotietonsa kuralle ajaneet ihmiset yhdistää yksi asia,: On niin perkeleen mukavaa hommata
      kaikkea kivaa, vaikka ei ole vielä tehnyt duunia sen eteen. Vanha totuus pitää paikkansa,
      "älä tuhlaa,niin et jää ilman".

    • tähh

      Missä muualla menee vesi maksu kun yksityisellä ? Työtön ei voi kovin helposti näiltä vuokrailla mitään ja parempi niin koska kohtahan voit ollakin taivasalla jos se pistääkin kämpän vaikka myyntiin.

    • esarra

      Niinpä niin ja ne duuniin menotkin kun pitäis itse vielä maksaa...huoh...no jos haluaa olla ääliö sithän on.

    • Melkoinenaivopieru

      En kannata. Ihan näin veronmaksajana, minusta Kelan maksama toimentulotuki on viimesijainen tuki ja sen pitä kuulua kaikille. Ruokaa ja suojaa se luottotiedotonkin tarvitsee, ja jos ei saa Kelasta tukia niin joutuu varastamaan ruokansa, majailemaan porttikäytävissä ja kellareissa, koska eihän Suomessa voi talvella asua ulkona. Niitä rapusissa nukkujia sitten iltaisin kotiin tullessa ja aamulla töihin lähtiessä jouduttaisiin kiertelemään. Sitä paitsi ei ruuan varastaminenkaan lopulta jää kauppiaan tappioksi, vaan sen maksamme me maksavat asiakkaat korkeampina hintoina. Ei me kukaan tänne sellaista yhteiskuntaa haluta!

      • ufufu

        Haluapas..kaikki natsit jotka ovat pikavippi veloissa. Olen ollut vuoden ilman asuntoa ja voin sanoa että ihan perseestä


    • dggdg

      Miks noista vipeistä aina muita syyttää...itsehän ne on ottanut...haloo

    • rahatmenihukkaan

      Juu kyllä vippejä itsekin erehtynyt ottamaan,mutta ne on maksettu ajoissa pois eikä luottotietoja mennyt.Sanoisin vielä vipeistä ei ikinä enää liikaa korkoa ja tajusin itsekin kuinka typerää se oli.

      • gy0u094t6y

        Minulle ei vipeistä koskaan ole ollut haittaa, päinvastoin ovat olleet aina suureksi avuksi hädässä. Esim. Vivuksella 30 euron vippi 5 päiväksi maksaa vain 4 euroa. Sillä pärjää jo hyvin viikonlopun yli. Nykyisin minulla on luottokortti, jolla saan korotonta lainaa keskimäärin kuukaudeksi. Kenellä ei ole luottokorttia suosittelen edelleen pikavippiä, jota tosin ei myönnetä enää nykyisin työttömille.


      • kyllähäntoi

        Eihän toi enään paha jos vipin 30 eur saa 4 eur kuluilla niin monella voi olla viikonloppu turvattu taikka jos maanantaina ottaa ja perjantaina vaikka rahapäivä,koko rahalla ostaa ruokaa.


    • pitäämiettiä

      velkasaneeraukseen.et vielä enempi verorahoja menis.mieti nyt mitä ehdotat.

    • tukea.saa.kuulema

      Olen kuullut, että kannattaa antaa mennä ulosotot suoraan palkasta niin voi saada toimeentulotukea jos elämiseen ei jää säädettyä summaa.
      Eli älkää sopiko ainakaan pienituloiset ulosoton kanssa mitään vaan antakaa ottaa palkasta, niin saa täydentävää toimeentulotukea.

      • fhgoirw3g3t5

        Tämän hetken voimassa olevan (päivätty 24.11.2017) Kelan toimeentulotuen soveltamisohjeen mukaan ulosottoon suhtaudutaan näin http://www.kela.fi/kelan-etuusohjeet_ohjeet-etuuksittain :

        "Jos hakijan tai hänen perheensä tulot ovat ulosoton kohteena, ota niistä huomioon vain ulosoton jälkeinen, tosiasiassa käytettävissä oleva osuus. Jos toimeentulotuen tarve arvioidaan pitkäaikaiseksi, ohjaa asiakas ulosottoviranomaisen puoleen sen selvittämiseksi, voidaanko tulosta ulosmitattavaa osuutta alentaa. Perustoimeentulotukipäätös tehdään tällöin yhden etuusjakson (kuukausi) ajalle. Ulosmitattavan määrän alentaminen edellyttää, että asiakas hakee huojennusta ulosottoon ja ulosottoviranomainen antaa asiassa päätöksen.

        Jos asiakas on ohjattu ulosottoviranomaisen puoleen ja hän hakee perustoimeentulotukea ensimmäisen etuusjakson jälkeen eikä hän esitä selvitystä asioinnista ulosottoviranomaisella (esim. ulosottoviranomaisen päätös), tee perustoimeentulotukipäätös toiseksi kuukaudeksi ja ohjaa asiakas uudelleen ulosottoviranomaisen puoleen.

        Jos hakija lyhentää vapaaehtoisesti ulosotossa olevaa velkaansa, suoritukseen suhtaudutaan kuten muihinkin velanhoitomenoihin. Maksua ei oteta menona huomioon. Poikkeuksen tästä muodostaa ulosottomiehen vahvistama maksusuunnitelma. Sen mukainen maksu vähennetään asiakkaan huomioon otettavista tuloista, j oilla tarkoitetaan ansiotuloa tai muuta etuustuloa, josta ulosmittaus lain mukaan olisi mahdollista. Jos asiakas saa pelkästään etuuksia, joita ei voida ulosmitata (esim. yleinen asumistuki, lapsilisä) ei maksusuunnitelman mukaista maksua voida hyväksyä menona. Maksua ei myöskään voida hyväksyä menoksi perustoimeentulotuessa, jos perinnän kohteena on rikoksella aiheutettuja saatavia kuten tuomiolauselmasakkoja. Maksusuunnitelmassa on vahvistettu se määrä, jonka asiakas maksaa itse ulosottoon. Ulosottomies vahvistaa maksusuunnitelman palkan ulosmittauksen sijasta. Maksusuunnitelman mukainen maksu rinnastuu palkan ulosmittaukseen eikä suoritusta voida tosiasiassa pitää vapaaehtoisena. Ulosottomiehen vahvistama maksusuunnitelma tulee liittää toimeentulotukihakemukseen. Myös silloin, kun asiakas maksaa itse velkaansa vahvistetun maksusuunnitelman mukaisesti, on asiakasta ohjattava hakemaan huojennusta ulosottoon."


    • srhthesgsheh

      EI työtön saa vippiä ei...eikä muutakaan lainaa niin mietipä sitä. Työtön jämähti lopullisesti sille paikkakunnalleen missä on buaaaaaaaaaaaaaahhhh buaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhh.

      • Takastuleeolantakaa

        Työtönpä voi vaihtaa autoja,saada välirahaa,ostaa satasen auton,kunnostaa,myy eteenpäin 500-800€. Jännä,että köyhä omistaa lähes 10000€ limusiinin. Käteisellä ostetun. Mieti sitä. Sinun velka fordi naurattaa;)


    • ihmeitäköluulet

      Toivottavasti ei kohtaa työtapaturmaa niin saat tuta mitä pelleilyä on nyky Suomessa sairastua työssä työtapaturmassa sit ku totuus paljastuu voi mieli muuttua elä sinä pelle kuplassa ja toivo vaa et kaikki menee hyvin...

    • srerhhet

      Niin mikä työ...en ole ollut töissä vuosiin buaaaaaaaaaaaahhhhhhh

    • jklöö

      Seonnut toi aloittaja.
      Koskaan ei voi tietää syytä miksi luottotiedot on menny ihmisellä!!
      Itse sairastuin vakavasti ja jouduin olemaan töistä poissa yli 3 vuotta. Sinä aikana luottotiedot meni. Ei kukaan pysty varautumaan sairastumisiin ja kaikkeen. Se mitä palkalla ennen sai ja osti esim.osa maksujuttuja vaikka suurimmista kodin hankinnoista, niin yhtäkkiä kun sulla ei olekaan niitä normi palkkatuloja vaan yli puolet vähemmän rahaa niin ei niistä kukaan selviä.

      Opiskelijat ei saa esim.opintolainaa jos ei luottotiedot kunnossa. Ei kiva. Kaikki ei pysty työskentelemään opintojen aikana, elämäntilanteet niin erilaisia.

      • Monetelääylivarojensa

        Harvoilla on mennyt sairauden takia. Suurimmalla osalla päihteiden, peliriippuvuus yms. ja elämän hallitsemattomuuden takia, ei viitsi maksaa laskuja. Kuluttaa, juo ja rellestää yli varojensa. Luotetaan siihen että kyllä yhteiskunta holhoaa ja niinhän se holhoaakin. En ymmärrä millä rahoilla työtön luottotiedoton juoppo pysyy aineissa koko ajan. Ne saavat pelastusarmeijan 40 euron jouluavustuksen ja ostavat alkoholia koko rahalla. Ruokapussejakin haeskellaan joka paikasta mistä saa. Niillä on lääke bisnestä kun sossu maksaa kaikki ja niin paljon otetaan irti kuin mahdollista. Melkoisia kulueriä nämä päihde kekkulit veronmaksajille jotka ruuhkauttavat terveyshuoltoa kun niitä saa paikkailla, hoitaa koko ajan jotta ne jaksavat taas juoda lisää.

        Kyllä jotkut selviää. Kannattaa säästää sairauden ja työttömyyden varalle niin ettei heti ole konkurssissa. Mutta kukaan ei juuri nykyään enää säästä vaan eletään kuin viimeistä päivää, kaikki huvitukset, lomamatkat yms. pitää saada. Itse keräsin halvalla ja ilmaista roinaa kodinhankinnat kun toiset pläjäytti kaikki uutta, kallista ottamalla kallista kulutusluottoa ja sitten yhtäkkiä tulot tippui niin oltiinkin kusessa. Kuka tahansa voi sairastua ja jos on menty ottamaan kamalat velat niin on aivan varmasti kusessa.


      • asenteellineeennn

        Taidat kirjoittaa omasta elämästä mitä sinulla on mutta mikset sitten et tee mitään asioiden eteen.
        Jos muista kirjoitat niin hyvin aseenteellinen kirjoitus mitä muut tekee. Eipä siinä vaiheessa enään hurraamista jos on alkoholisti ja tavalla tai toisella juomista saatava.
        Alkoholismi on sairaus siinä missä muutkin.


      • TurhaaTurhaatäyt

        Lieppo on töissä,mutta postaa humalakuvia someen. Eräs tuttavansa muille kertoo ja näyttää. Ei lieppo myönnä alkoholismiaan.


    • 3nsaatauskoavallu

      Voi voi lieppo. Ei se kaikki mene kuin toivot. Tuskin onneksi kovin vanhaksi elät. Vituttaako se noin paljon vanheneminen?

    • Sippilä

      Aloittaja on aivan oikeassa. Tukia ja avustuksia tulee myöntää vain hyvin toimeentuleville ja matuille.

      Tämähän on myös Sipilän rosvokoplan toimintatapa.

      Köyhillä ei ole niin väliä, heiltähän voi vieläkin leikata ja kurjistaa.

    • drtdj

      Kyllä sitä aina selviää..kun on pari päivää ryyppäämättä :D

      • Eipanepakkanen

        Aattelin tuossa,kun ei tään talon kuivaushuonetta kukaan käytä niin miksei siellä voisi antaa jonkun asunnottoman nukkua. Lämmin tila. Samoin saunatilat. Onko nykyään ns liekkimajoja?


    • Pisteetsulle

      Hyvä trolli. Hetken jo luulin että kaveri on tosissaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe