Pieni kunta suuri riski

Myösepäileväinen

18

773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinen-epäilevä

      Asiallisia näköaloja.
      Tarkemmin "hirvittävää riskiä" ei ole tarkemmin valotettu, mutta todettu tosiaan olevan olemassa.
      Yleisesti kaikki matkailuun liittyvän tarjonnan ja siihen liittyvien odotusten toteutuminen on itsessään riski, niin hiihtokeskusten kuin muidenkin rakennettujen kohteiden osalta.

      Tähän saakka elinkaari on monilla uutuuksilla nouseva, mutta harvoin elinkaari on loputtoman pitkä, sama koskee kaikkia tuotteita, autoista vesikraanoihin ja kahvikuppeihin. Uusiutuminen on välttämätöntä kiinnostuksen säilyttämiseksi.
      Voisikin miettiä onko mikään jatkuvaa uusiutumista vaativa toiminta lopuksi kovinkaan järkevää ?
      Miten pitkä on uutuuden viehätys ja kyllästymisen tilan välinen aika ?

      Kenties HS:n näkemys on juuri tässä, on otettava lisää "hirvittäviä riskejä", vaikka varmuutta ei ole
      miten ne toteutuvat.
      Liiketoiminta pitkäaikaisena perustuu varsin hyvin hallittavissa oleviin epävarmuuksiin ja vaihtoehtoisiin toimintatapoihin..
      Matkailun kysyntä vaihtelee, kuten kesäteatterien suosio sateisina kesinä.

      • OttakaaMinutJoPoisTäältä

        Hiihtokeskuksiin verrattuna pandalan tilanne on erilainen, koska laskettelua harrastavat menevät joka tapauksessa laskettelemaan jonnekin kun taas pandat voidaan vain jättää katsomatta.

        Harrastustoimintaan perustuva matkailu menestyy aina edellyttäen, että on mahdollisuudet myös ryyppäämiseen ja shoppailuun ja lapsille löytyy jotain huvipuistomaista toimintaa.

        Mutta että kaikki laitetaan yhden kortin varaan - pandojen katseluun! Tuolla yhdellä valtilla ei voi voittaa, tai voisi jos pandoista ei tarvitsisi maksaa miljoonaa euroa vuokraa vuodessa. Pandat on tarkoitettu tiheään asuttujen alueiden valmiiden turistirysien maailmanluokan tarhojen kirsikaksi kakun päälle, ja silloinkin ne ovat juuri ja juuri kannattava hankinta.

        Ähtärin eristyneellä pikkutarhalla ei ole mitään mahdollisuuksia ylläpitää pandoja pitkässä juoksussa.

        Toistan: ei mitään mahdollisuuksia.


    • Ykslyllerö

      Vuotuisten menojen lisäys on pandan osalta noin 2,5 miljoonaa. (Vuokra 1 milj., pandala plus erityinen hoiva 1 milj. muu henkilökunnan lisäys 0.5 miljoonaa. Minusta riski ei ole kovin suuri, koska tuleehan niitä pääsylipun ostajia kuitenkin jonkin verran.

      Ikävintä tässä hankkeessa on ollut itasaksalaisneukkulainen tapa hoitaa asioita salaa, salaillen, kieltäen avoin keskustelu.

      Ei tarvitse nukkua kuin kuusi- seitsemänkymmentä yötä joulun jälkeen niin lukuja alkaa tulla. Montakohan maksavaa kävijää ensimmäisenä päivänä?

      • futuria

        "Vuotuisten menojen lisäys on pandan osalta noin 2,5 miljoonaa "

        Tuo tarkoittaa päivittäisiä kävijöitä n. 228 kpl, jolla tulot lähestyvät menoja.

        Jos käykin niin että kävijäkeskiarvo onkin vain 100 päivässä, tämä tarkoittaa vuotuista
        n. 1.5 M€ tappiota, arkisin ja talvikausina kävijöitä on aina vähän kaikissa muussakin kohteissa, suuria kaupunkeja ja lähietäisyyksiä lukuunottamatta.
        Mitä sitten tapahtuu ?
        Onhan tämäkin mahdollista ?


      • Eihätää

        Kaupungin talousarvion loppusumma on noin 40 miljoonaa, verotulot noin 20. Miljoonan tappio ei kuntaa kaataisi. Nostetaan veroäyriä 1.. 2. senttiä, sillä se hoituu. Tämähän on spekulointia, voi se mennä voitollakin muutaman vuoden.


      • OttakaaMinutJoPoisTäältä

        Ajatelkaapa miten palveluita saataisiin sillä miljoonalla kuntalaisille, ja entä kun tulee koulujen yms rakentamisia.


      • dementiaa

        Olikin hyvä muistutus... panda-vieraiden vierailu kestänee n. 15 vuotta...
        Voi olla että summa onkin 15 miljoonaa...


      • veronmaksaja2
        Eihätää kirjoitti:

        Kaupungin talousarvion loppusumma on noin 40 miljoonaa, verotulot noin 20. Miljoonan tappio ei kuntaa kaataisi. Nostetaan veroäyriä 1.. 2. senttiä, sillä se hoituu. Tämähän on spekulointia, voi se mennä voitollakin muutaman vuoden.

        Ähtärin veroäyri on tapissa, sitä ei voi panda-argumenteillä nostaa yhtään. Kuntalaisten hyvinvointiin tulee panostaa seuraavat 40 vuotta, sen verran ja vähän päälle on nyt satsattu matkailuun, eikä valmista tule....


    • OttakaaMinutJoPoisTäältä

      Kukaan ei käy kahta kertaa pelkkiä pandoja katsomassa.

      Ellei naaras tule paksuksi. Pentuja kyllä tullaan katsomaan.

      Pulla uuniin ja pian.

    • Kautokuru

      Velkaakin on lyhennettävä ja vanhat velat vielä rasitteena, ei ole niitäkään pystytty tuolla 2,5 milj. liikevaihdolla hoitamaan, korotkin voi nousta muutaman vuoden päästä.Tuo 100 th kävijän lisäys ei riitä ei vaikka kuinka laskisi.
      Henkilökuntaa on jo koko laitoksessa pikkusen vaille 50 jollei jo ylikin,se porukka kun pelailee kännykkäpelejä 9 kk. vuodesta tuloksen jokainen arvaa.
      Yhtälö on mahdoton saada plussalle.

    • Kööpenhaminassa

      Juuri siksi sanoin, että faktaa on: mikä hätä Tässä on tulla katsomaan pandoja, jos ne ovat 15-vuotta Suomessa?? Menkää nyt hätäisimmät ja äkkiä, en jonota kuten ruuhkissa ajavat, kaupan kassoilla olevat jne. ( Se on valitettavasti rividemarien lisäksi muidekin politikkojen ajatusmaailma). Korkeasaareen tarvitaan kissojen yö että jonottaa!! Äkkiseltään muutkin eläimet ja uudistus vanhoihin tiloihin, siis Ähtäriin!!

    • puhutaankopaskaa

      Mistähän vainio on riipaissut 5miljoonan liike vaihdon tälle vuotta ei luulis tuon kuppasen hotellin sitä puolella nostaneen. Jätkän puheet on kuin nilsiän sheikillä hullun höpinöitä..

      • Hotelliyllätti

        Viime vuonna hotellin liikevaihto on ollut tosiaan 2,8 miljoonaa, tappio 181 tuhatta. Vuodet 2013- 2015 myös yli kaksi miljoonaa jokainen. Missähän näkyy leirintäalueen tilanne?


    • PandatSumentaneetJärjen

      Korkeasaaressa kävi v2016 yhteensä 479.000 kävijää, joka tasan jaettuna tekee 1312 kävijää per vuorokausi. Jos haluaa tarkemmin tutustua, kuinka kävijämäärät jakautuivat kuukausittain/päivittäin avaa https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/data/helsinki/Korkeasaari/Kavijatilasto_2016.xlsx

      Ylemmässä viestissä mainittu 228 kävijää/vrk pandalaan (taso jolla kulut jotakuinkin saataisiin katettua) vaikuttaa todelliselta utopialta. Sivukylän "pandatarha" ei millään saavuta tuota tasoa, joka on karkeasti noin 1/5 osa Korkeasaaren kävijämäärästä. Ei sitten millään.

      Kannattaa muistaa, että Korkeasaari oikeana eläintarhana nauttii pääkaupungin lihavien turistivirojen ohella myös vakiintuneesta asemasta ja kunnossa olevista muista fasiliteeteista (ravintolat, parkkipaikat, lautta- ja veneyhteydet saarelle). Jos joku eläin ei kiinnosta/sytytä/sattuu nukkumaan, niin viereisestä aitauksesta löytyy joku toinen eläin paikkaamaan kokemusta.

      Taloudellisesti Panda-seikkailu tulee valitettavasti kirpeän kalliiksi kokemukseksi sekä Ähtärin kunnalle että varsinkin sen veronmaksajille.

      Seuraavaksi kunta voikin alkaa kasvattamaan maillaan bambumetsää, niin kyetään säästämään juoksevissa kuluissa, kun ei tarvitse Kiinasta lentorahdata tänne bambun lehtiä. Tietääkö kukaan pätevää ja osaavaa bambumetsänhoitajaa, jonka kunta voisi hommaan palkata?

      • Kysynvaan99

        Mitä pitäisi tehdä? Pitäisikö vielä perua pandojen tulo tappioiden minimoimiseksi?


    • Riskitöntapaus

      "HS selvitti, millaisia ovat Suomeen saapuvat pandat – Huabao-uros tunnetaan Kiinassa ovelana suursyömärinä, naaraan se tapaa ”viimeistään matkalla”"

      Ovela suursyömäri varmasti vetää väkeä. Ei huolen häivää, rahaa alkaa tulla ja sitä tulee paljon.

    • KarhuKuinKarhuKKK

      Maan Hallitus säätää "panda veron" vielä tällä hallituskaudella. Näin saadaan kustannukset katettua ja velvoitteet Kiinaan. Sehän on koko Suomen etu että panda-projekti saadaan kunnialla maaliin (15v). Joten ei huolta kaikki on kunnossa.

    • OttakaaMinutJoPoisTäältä

      Aion on itsekin käydä pandat katsomassa ensi keväänä, niin kuin moni muukin, mutta ei tuo korttitalo voi mitenkään pysyä pystyssä vuodesta toiseen.

      Talolla ei ole vakuusarvoa, koska se on suunniteltu vain yhteen käyttöön sijainti. Mitä helvettiä joku tekisi jollain pandatalolla korvessa konkkaan menneen eläintarhan kupeessa?

      Sen arvo olisi varmaan joku 20.-osa rakennuskustannuksista. Tontilla on arvoa vain, jos se rajoittuu rantaan. Mitä helvettiä joku tekisi karhunpaskan lannoittamalla palalla pöpelikköä tai entisellä saukkoaltaalla yms. ?

      Jos tämä urakka kusee, niin takuulla löydetään jokin reitti jolla kuntalaiset saavat kaivaa syvältä veroäyrejään ja tinkiä palveluistaan. Ne, jotka pandoista ovat hyötyneet, ovat siinä vaiheessa jo kaukana tai asiat eivät heille lainkaan kuulu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe