Mitä tarkemmin jokin asia mitataan sitä enemmän sillä on vaikutusta itse kohteeseen.
Nopeus: 3.00001 / 3.00002 / 3.00003 / 3.00004 jne.
tai nopeus: 3.0 / 3.1 / 3.2/ 3.3/ 3.4 jne. km sekunnissa.
Itse päättelisin seuraavia vaikutuksia:
Mitä epä- tarkemmin eli sumeasti desimaalein esitetty valon nopeus sitä:
1. Sitä enemmän energiaa kuluttaa liikkuva kohde
2. Sitä pitempi aaltovaihe hiukkas-aaltodualismissa
3. Sitä kvantittuneempi
4. Sitä tarkempi suunta liikkeellä mitä etäämpänä kaksi pistettä toisistaan.
5. Sitä kirkkaampi valo
6. Sitä nopeampi ajan kuluminen.
Mitä tarkemmin ja useilla desimaaleilla esitettän sitä:
1. Sitä vähemmän energiaa kuluttaa liikkuva kohde
2. Sitä pitempi hiukkasvaihe
3. Vain vähän kvantittunut
4. Suunta vaihtelee paljon, koska kaksi pistettä ovat lähellä toisiaan.
5. Koska suunta vaihtelee eikä valo tule suoraan niin se on himmeää eikä kirkasta.
6. Aika hidastuu
Jos nopeus mitataan triljoonien desimaalien tarkkuudella niin eteneminen eli liike on
hidasta lähes pysähtynyttä.
Kun annetaan kulua biljoona tuntia niin tarkan desimaalin etenijä kiemurtelee sen verran, että ei pääse kohteeseen asti, vaan jää esim. 999,99 miljardiin kilometriin. sen sijaan sumea etenijä etenee 1 biljoonaan kilometriin tasan.
Mitä tarkemmin nopeus mitataan sitä epämääräisempi paikkakoordinaatti. Ja sitä hidastuneempi liike. Elektroni kulkee orbitaalilla VAIN 2000 km/sek, koska sen
nopeus on mitä tarkemmin tuhansin desimaalein valon nopeutta? Se nopeus on
aktuaalisesti tarkka valon nopeus, mutta juuri tuon tarkkuuden takia aika tai liike on
pysähtynyttä näennäisesti?
jatkuu.....
Kun desimaalien lukumäärä ratkaisee
7
160
Vastaukset
Mitä enemmän liikkuva hiukkanen lähestyy valon tarkkaa nopeutta sitä enemmän pitää esittää desimaaleja tuon nopeuden kuvaamiseen. Vaikkapa 200 biljoonaa desimaalia.
Se merkitsee epäilemättä monia asioita, joita on vaikea edes kuvitella.
a) kvantittuminen purkautuu
b) liike tulee yhä enemmän kieroutuvaksi eikä ole niin suoraviivaista
c) aika saattaa hidastua
d) eteneminen näyttäisi pysähtyneeltä tai hidastuneelta, vaikka kuljetaan valon tarkkaa nopeutta
tms. en tarkoin osaa kuvitella asiaa.- merkitsevät.numerot
Oleellinen asia tarkkuudessa on merkitsevät numerot.
Jos luku on 0.001 niin nuo kolme nollaa ennen ykkästä eivät ole mittaustarkkuuden kannalta merkitseviä numeroita. Luku on ilmoitettu yhden merkitsevän numeron tarkkuudella. Saman luvun voisi ilmoittaa myös muodossa 1E-3 eli yksi kertaa kymmenen potenssiin miinus kolme.
Kun kappaleen nopeus lähestyy valon nopeutta niin mittaustarkkuus ja merkitsevät numerot eivät siinä automaattisesti lisäänny. Voidaan sanoa, että kappaleen nopeus poikkeaa valon nopeudesta tekijällä 0.001 kun nopeus on 0.999c. Nopeuden mittaustarkkuuden kannalta merkitseviä numeroita on nyt edelleenkin yksi eli se kaikkein oikeanpuolimmaisin. Kun esität luvun tuossa muodossa niin pyöristyssääntöjen perusteella luku voi olla välillä 0.99850000...c:stä 0.99949999...c hen
Jos tuota epäilet niin kokeilepa näin: Muuta luvun desimaaliesityksen vähiten merkitsevää numeroa ykkösen verran alas- tai yläspäin. Paljonko kappaleen nopeus suhteellisesti muuttuu? Ei ole todellakaan 0.999c nopeus kolmen tai neljän numeron tarkkuudella esitetty.
Relativistisissa kaavoissa esiintyy usein tekijä 1-v^2/c^2. Sen mittaustarkkuudesta on nyt kysymys. "Turhantarkkuus on teknistä taitamattomuutta."
– Tuntemattomaksi jäänyt insinööri.- gallupdemokraatti
Tarkkuus makssaa. Siksi gallupeissakin kysytään vain tuhannelta.
Mitä sitten!
Ei mitään erityistä. Ajattelen vain, että tämä lähestymistapa antaa minulle paremman mahdollisuuden ymmärtää joskus, jos kiinostun lähemmin tutustumaan:
?Yleistä suhteellisuusteoriaa = Epätarkka desimaali ja vain likiarvo??? Aurikokuntien liike??
? Erityistä suhteellisuusteoriaa = Tarkka desimaali ja tarkka arvo????? Galaksien liike??
Yms. Puhun nyt kyllä puuta heinää ja sumeaa logiikkaa, koska se tuottaa minulle iloa ja hormoonit alkavat hyrrätä kun en ota asioita niin tosissani. Eikö itseäsi kyllästytä tieteen pysähtyneisyys ja vain harvoin tapahtuvat näkökulmien suuntien vaihtaminen. Olen kyllästynyt staattiseen, pysähtyneeseen tieteen tilaan. On aika edetä hypoteeseistä paradigmaan. Mitään teorioita nämä eivät ole, vaan paradigmoja tai jopa suoranaisia valheita ja väärinkäsityksiä.
- pohdintakattila_kiehuu
Riippuu siitä voiko tarkkailun tehdä häiritsemättä järjestelmää vaiko ei. Tarkemman tuloksen saamiseksi pitää sensorin (kinkkumittari) usein olla pienempi, jolloin se häiritsee lämpömittauksessa vähemmän järjestelmää. Web-kameralla voi kuvata planeetan rataa satelliitista esim 640x480 pikselin tarkkuudella. Muuttaako kameran vaihtaminen esim. 2048x1540 kameraan jotakin muuta, kuin mittauksen tarkkuutta 3-kertaiseksi?
Mittauksen häiritsevyydestä voidaan alkaa puhumaan vasta kappaleilla, joita yritetään mitata liian suurilla mittareilla niiden kokoon nähden. Tämä johtuu yleensä tekniikan kehittymättömyydestä - tai alkeishiukkasten tapauksessa siitä, ettei mittaria välttämättä edes osata rakentaa tarpeeksi pieneksi.. mitä oikeastaan oltiinkaan mittaamassa? Mittauksista saatavat tuloksetkin usein seuraavat makromaailman lakeja, koska mikrotasolla ilmiössä tapahtuu miljoona asiaa yhtä aikaa ja lopputulos on mittarin kannalta tämän säntäilyn keskiarvo.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 503901
- 583571
Sanna Marin ja lähestymiskielto
No just joo. Kaikella sitä pitää saada lööppejä. Taas on joku ohimennen hipaissut pyhää Mariinia.1892906- 1052748
- 432563
Joka päivä olen lukenut
Lähes kaiken. Ne sanat ja miten olet minut nähnyt. Se sattuu niin syvälle sydämeen. Ehkä vain manipuloit tai jotain. Sil212550- 232518
- 402421
Haluaisin niin paljon että
Tapahtuu jotain mutta siihen mitä toivot niin en vielä pysty. Täytyy tietää enemmän. Olen myös väsynyt tähän vaikka sydä192076- 282011