Espoo äidinkieltä 42 kielellä.Hinta: 4,7 Miljoonaa

Velkarahalla-saa

Espoon kaupunginvaltuusto lisäsi budjettiin 4.7 miljoonaa euroa, josta 3 miljoonaa euroa osoitetaan sivistystoimen palvelujen laajentamiseen. Tästä sivistystoimen rahasummasta valtaosa kuluu erilaisten maahanmuuttajille suunnattujen palvelujen laajentamiseen.
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/587902-espoo-hyvaksyi-suvaitsevaisen-sivistysbudjetin-levitamme-velkarahalla-punaista

Espoon koululaitos muun muassa on palkannut opettajakuntaa jotta pystytään tarjoamaan äidinkielen opetusta 42 eri kielellä.
Äidinkielen tuntiopetuksena opetettavat kielet ovat seuraavat:

1.) Albania, 2.) Arabia, 3.) Bengali, 4.) Bosnia/Serbokroatia, 5.) Bulgaria, 6.) Englanti, 7.) Espanja, 8.) Farsi/Dari , 9.) Filipino, 10.) Heprea, 11.) Hindi, 12.) Hollanti, 13.) Indoneia,14.) Islanti, 15.) Italia, 16.) Japani, 17.) Khmer 18.) Kreikka, 19.) Kurdi, 20.) Liettua, 21.) Makedonia, 22.) Mandariinikiina, 23.) Nepali, 24.) Norja, 25.) Pashtu, 26.) Portugali, 27.) Puola, 28.) Ranska, 29.) Romania, 30.) Saksa, 31.) Somali, 32.) Suahili, 33.) Tanska, 34.) Thai, 35.) Tsekki, 36.) Turkki, 37.) Unkari, 38.) Urdu, 39.) Venäjä, 40.) Vietnam, 41.) Viro.

Uudet tarjottavat kielipalvelut kustannetaan velkarahalla. Espoon kaupunki ottaa v. 2018 noin 60 miljoonaa euroa lisää velkaa.

16

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Höveliä-tuhlausta

      Siis aivan järjetöntä meinikiä ja rahan tuhlausta tuollainen. Luokassa vaikka kaksi Makedoniasta tulleen perheen lasta. Heille hommataan erikseen makedonian kielen opettaja joka sitten opettaa makedoanian kielen kielioppia.

      Haluaisin tosiaan tietää onko edes suurissa maissa, vaikka Saksassa, Ranskassa tai Britanniassa USA:sta puhumattakaan. Sitä että jokaisessa Espoon kokoisessa, parinsadan tuhannen asukkaan kaupungin peruskoulussa hövelisti ja kustannuksista piittaamatta järjestetään 42 eri maan kieliopin opetusta.

      Espoossa lisävelaksi otetulla velkarahalla tällaista opetusta. Sama aika kannattaisi käyttää suomenkielen ja maan kulttuurin parempaan oppimiseen. Silloin integroituisivat ja kotoutuisivat nykyistä paremmin.

      • tervemeno.a

        Missä sanotaan, että Suomessa on opetettava jokamaan kieltä mistä joku urpo tänne tulee? Tämä maa on SUOMI, jos tulee tänne opetelkoon kielen ja piste. Jos menet Irakiin tai Afganistanniin niiet varmasti saa opetusta Suomen kielellä, eikä kukaan sitä edes odota. Maassa maantavalla tai maasta pois!


      • huonopäätös
        tervemeno.a kirjoitti:

        Missä sanotaan, että Suomessa on opetettava jokamaan kieltä mistä joku urpo tänne tulee? Tämä maa on SUOMI, jos tulee tänne opetelkoon kielen ja piste. Jos menet Irakiin tai Afganistanniin niiet varmasti saa opetusta Suomen kielellä, eikä kukaan sitä edes odota. Maassa maantavalla tai maasta pois!

        Mitä helvettiä valtuusto touhuaa, minkä puolueen enemmistö siellä näitä asioita päättää.


    • VoiCroissant

      miten se skype, nettiopiskelu
      ja nettiyliopisto
      ja nettityö?

      järjestäkää vain koteja globaalisesti, ettei aika lopu 20 vuoden kuluttua, mutta näkee satojen vuosien eteenpäin esim kiina, jossa kaupunkeja rakennetaan suurelle määrälle ihmisiä

      siis koteja ihmisille, ilmainen kommunikaatioväline ja ilmainen kulkuväline

    • FiguraleimaNarkolepsHolm

      Maahanmuuttajana tahdon niin paljon muuttaa kaupunkikuvaa omankaltaisekseni..

      • FiguraleimaNarkolepsHolm

        Kouluissa on pahaa olla.

        Onko ihmisillä kaikkea mitä tarvitsevat?
        Onko köyhyyttä?
        Onko viime vuoden laman aikana tapahtunut yhteiskunnassa rasismin kasvua?
        Suomessa maahanmuuttoikä on nuori.
        Siksi jos/kun kyseessä olisi maahanmuutto ongelma, niin kanta ja paikallisväestöllä on vaikeuksia ymmärtää erilaisia kulttuureja.
        Niin vastuullinen maahanmuuttaja hoitaa, luonnon lain mukaan, ongelmallisen maahanmuuttajan.
        Tämä onnistuu paremmin distanssin kautta, että osapuolilla on etäisyyttä kuten ekan ja tokan aallon maahanmuuttajat, joita Suomessa ei ole vielä syntynyt. Suomen maahanmuuttajat ovat nuoria, paitsi somalit. Monesko sukupolvi heillä on syntyvinään? Huom! Afrikkalainen on parempi synnyttämään kuin pohjoismaalainen. :-)

        Maahanmuutto on investitio.

        Ja kuka välitä ja mistä! Elämässä. Kun luotat omiin joukkoihin, niin petyt. Petyt jopa kun luotat vaimoosi/mieheesi. Pohjoisessa on yksinäisyyttä ja se häviää joukkohuumalle, joka on etelässä. Paitsi se tasaantuu korkeakoulutuksessa, innovaatiossa. Äly on pakkaaja ja voimapesä.

        Eletäänkin sellaista, että antaa mennä, antaa olla, ei jaksa pitää huolta. Kun rasisti luottaa omiin, niin hänkin pettyy, ettei he vastaa sitä maailmankuvaa, mitä hän oli ajatellut.

        Vastaus on siis, että kun maahanmuuttaja tekee väärin, niin syntyy maahanmuuttaja, joka estää sen.

        Minullakin on yksitoikkoinen ajattelu maahanmuutosta, koska kulttuuri elää omaa elämäänsä, jota harva ihminen edes koskettaa. Meitä on moneksi.


    • FiguraleimaNarkolepsHolm

      Neuvostoliitto hävisi kylmän sodan. CCCP:llä ei ollut afrikkalaisia munia, jotka kestävät vaikeuksia. Jenkkeillä oli erilaisia "munia". Afrikka on kantamaa homo sapiensille. Se on ikivanhaa eläjä. Afrikkalaisia, ajattelen, on kuollut paljon, mutta se todistaa, että heillä on elämän voimaa vaikeuksien keskellä!

      Ajattelen, että sekoittumalla afrikkalaiseen pidentää elämän ikää. Vahva keho ja sensitiivi mieli (vastaanottavainen).

      Rotusekoittuminen kannattaa. Ei kannata pitää liikaa huolta ihon väristä. Vai kannattaako? Pohjoiseen syntyy valkoista. Kun itse on tummempi ja elää pohjoisessa niin lapset vaalenevat. Luonto hoitaa loput.

      Afrikkalaista naista ei ole vain helppoa saada. Etelä on ollut pitkään köyhää ja nälkä on kovaa. Nälkä jatkuu vielä pitkään. Siksi vaimo etelästä odottaa, että mies tuo paljon rahaa. Kun toive ei toteudu, niin miksi jatkaa yhdessä? Lisäksi afrikkalainen nainen on kallis, koska paikallisille ei riitä oman maan valuuttaa vieläkään. Nuori maahanmuuttoikä. Nykyiset suomessa syntyneet maahanmuuttajat ovat vielä pieneja. Tosin pikkuhiljaa kasvavat. Niistä on jo sekoittumiseen valtaväestöön. On niitäkin suomalaisia jotka taistelivat ennakkoluulottomasti eturintamalla ja jo varhain yhteiskunnan vastustuksesta huolimatta synnyttivät lapsia muunmaalaisten kanssa! Mannerheimin Ritariristi heille!!

    • Lisää-äikänopetusta

      Tässä on KRP:n listalla kolme Lähi-Idästä tullutta rehellistä ja työteliästä kaveria. Kaksi Irakista ja kolmas Pakistanista.
      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712122200598402_u0.shtml

      Olen täysin vakuuttunut että heille ei ole kunnolla opetettu omaa äidinkieltään Suomessa. Siksi joutuneet turvautumaan siirtymään pahoille teille ja hakemaan lapsiseksiä.
      Kaikkineen tässäkin kohtaa taas heikko kotoutus hyvin pitkälle kaatuu rasistisen kantaväestön epäonnistumisen syyksi.

      • FiguraleimaNarkolepsHolm

        Mietin samoja asioita: maahanmuuton suhdetta rikoksiin. Se näkyy siten, että Pohjois-Suomeen ei menemistä. Mutta toivon, ettei Pohjoinen sulkeudu omaksi alueekseen, koska se maksaa liikaa, siis "ei osta itsensä takaisin", ellei mennä ajassa taaksepäin. Niin kulttuuri antaa kaikelle hintaa ja käyttötarkoituksen.

        Toisaalta kun on ongelmaa niin on vastausta.
        Suomen on aika herätä. Perussuomalaiset ehkä ovat herättämässä. Suomi nukkuu. On nukkunut pitkään. Voi käydä hullusti.

        Usein ongelmiin on vastauksia, mutta ongelmien keskellä on ylitsepääsemättömiä ongelmia, joita kuitenkin hoidetaan suuremmalla skaalalla, isolla aikajanalla. Silloin ihminen kestää sen ajan mitä ongelma kestää.

        Oikeudenmukaisuutta on olemassa, mutta se ylittää ihmisen käsityskyvyn.


    • Darista-eisaa-puhuu

      Siis oliko tuo nyt ryhmän sääntöjen vastaista sanoa, että Ruotsissa afgaanit vaativat mielenosoituksissa että kaikkien ruotsaisten on opeteltava persian ja darin kieltä, tasa-arvoisen kotiutumisen toteutumisen vuoksi?

      En laita linkkiä, jos se on sitä sääntöjen rikkomista, eli kauhea linkitysrikos??

      Mutta ruotsinkielisen asiasta kertovan uutisen löytää Googlesta hakusanalla:
      ”Afghanska demonstranterna: Svenskar har ett ansvar att lära sig persiska och dari”

    • translatores

      Joo ja espoossa kuulemma kaupungin hallinnon kolmas virallinen kieli enkku. En tiedä ihan tasan tarkkaan miten tää toteutuu, mutta sen tiedän että turhat käännökset lisääntyvät ja rahaa kuluu taas lisää. HKi on nyt ottanut tästä kopin koska ei voi olla "huonompi" niin miettii miten ehkä voisi soveltaa samaa asiaa. Tämähän EI siis tarkoita mitään sitä, että jotain kotisivuja käännetään enkuks koska se tehdään jo. Vaan sellaisia mappi-ö juttuja, kaavamuutoksia, mitä lie ponsia ja aloitteita ym ym hallinnon kapulakielijöötä, minkä vois jo alkuperäiskielellellä eli suomeksi lyhentää, selkoistaa, vähentää ym. Mutta eikun lisää byrokraatteja hommiin!

      Tää suomessa puhutaan suomea-motto jos seurattais julkishallinnossa niin olisimme rikas maa! Vertaa vaik joku Tanska jossa on ruotsin-ja saksankielistä vähemmistöä aika lailla. Et mitä palvelua ne saa omalla kielellään...

    • Maksoimitämaksoi

      On hienoa olla vieraanvarainen kansa ja Eu:n mallioppilas.

    • Lue-kieltenopettajaksi

      EU-ohjelmassa on laajamittainen, kymmenien miljoonien afrikkalaisen väestön siirtäminen Eurooppaan.
      Puola, Unkari, Tsekki ja Slovalkia ovat vastustaneet tätä väestösiirtoa, ja ilmoittaneet että ne eivät ota ainoatakaan muslimipakolaista maihinsa.

      Eilen EU käynnisti järeimmät toimensa Puolaa vastaan, Puolalta aiotaan viedä äänestysoikeus EU-parlamentissa ja komissiossa, jos Puola ei suostu ottamaan määrättyjä afrikkalaisia vastaan.

      Pakolaisia tullaan siis varmuudella työntämään miljoonittain kaikkiin EU.maihin. Afrikassa puhutaan ainakin 2.000 eri kieltä. Tästä saavat espoolaiset eri äidinkielten kieltenopettajat runsaasti opetettavaa jatkossakin.

    • PASKAINEN_RÖHÖNAURU

      Hyvä että espoolaisten verorahoja käytetään järkevästi, eikä laiteta turhuuksiin...

    • Vihreää-asiantuntemusta

      Kokoomus nosti tämän ylettömän ja kalliin äidinkielten opetusmäärän esiin Espoon valtuuston kokouksessa 10.12.2018.

      Toivomusesitus nro 5 Mia Laiho (Kok.)
      ”Valtuusto toivoo, että maahanmuuttajien oman äidinkielen opetuksessa
      ryhmäkokovaatimukset ovat jatkossa samat kuin muissa vapaaehtoisissa
      kielissä. ”

      Puheenjohtajana toiminut Vihreiden Jyrki Kasvi totesi, että ei suostu ottamaan koko asiaa käsittelyyn. Kaupungin vihreän asiantuntijan Jyrki Kasville tekemän selvityksen mukaan kieliryhmien vähentäminen LISÄÄ Espoon kaupungin kustannuksia.
      https://youtu.be/GhCGOwxVYSs?t=428

      Ihmetelkää tuosta. Nykyinen 42 kielen opettaminen on kaikkein kustannustehokakin kieltenopetusten määrä Espoossa.
      Tosiaankaan ei kannata vähentää opetusmäärää, eikä yhdistää ryhmiä suuremmiksi, koska ne kaikki lisäävät kustannuksia.

    • leikataan.koulutuksesta

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3900
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      598
      3677
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3672
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2311
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      56
      2265
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      325
      1980
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1957
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1786
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1463
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1362
    Aihe