Kysymyksiä valtuuston jäsenille

muutostarve

Tänään tiistaina 12.12.2017 käsitellään Hangon valtuustossa vuoden 2018 budjettia. Budjetin alkusivuilla on muistukseksi monistettuna voimassa olevan strategian tärkemmät kohdat, Oletko lukenut strategian? Oletko sisäistänyt sen? Strategia on se ylimmän tason suunnitelma, jota olisi tarkoitus noudattaa!

Strategian hengessä esitän muutaman kysymyksen, joka koskee budjettia.

1. Miten budjetissa näkyy se, että yritetään saada kaupungin väkiluku nousuun sen sijaan, että se laskee? Kaupungin ylivoimaisesti tärkein tulonlähde, 33 miljoonaa euroa, on kuntalaisten maksamat verot. Verotulojen kasvuun on panostettava. Veroäyriä ei saa nostaa vaan päinvastoin.

2. Yhtenä strategisena keinona väen kasvuun on esitetty yritystoiminnan ja työpaikkojen lisäämisen. Ensiksikin se, että tulisi uusia työpaikkoja ei välttämättä tuo uusia veronmaksajia. Kaupungin työpaikkaomavaraisuus on yli 100%, eli Hangossa on enemmän työpaikkoja kuin tekijöitä. Miten se siitä muuttuisi tulevaisuudessa?

Kaupunki ei perusta työpaikkoja, yritykset perustavat. Yrityksen houkuttelemiseksi pitää olla elinkeinoista vastaava kokopäiväinen ihminen. Jos ei ole halonhakkaajaa, ei synny halkoja, kuten on kuultu usein sanottavan. Autotuonti alkoi Hankoon 1950-luvulla, kun aktiivinen kaupungin elinkeinoasiamies sai houkuteltua Helkaman siirtämään autotuonnin Helsingistä Hankoon.

Elinkeinotoiminnan alihankinta Novagosta on yhtä tyhjän kanssa. On hyvä, että on koordinoija tekemässä työtä Koverharin sataman aktivoimiseksi. Riittääkö hänen resurssit myös muuhun elinkeinotoiminnan aktivointiin vai pitääkö palkata lisävoimia? Kaupungin pitää palkata ensisijassa hankolaisia tehtäviinsä.

3. Milloin kaupunki alkaa parantamaan strategian toisen kohdan mukaista tuloksellisuutta. Noin nollatulos vuodesta toiseen ei ole sitä. Voittoa pitää tulla neljä miljoonaa, että voi lyhentää velkoja. Veloista maksetaan korkoa miljoona vuodessa. Siinä ei ole mitään järkeä!

4. Strategiakohdan terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi uimahallin hankinta olisi jo aika käynnistää, Väerstä huolehtiminen on sitä mainosta, mitä tarvitaan väen houkuttelemiseksi. Veroeuroille pitää saada vastinetta.

5. Ennakkoluulotonta vahvuuksien hyödyntämistä olisi aloittaa projekti nopean sähköjunayhteyden saamiseksi Hangon ja Helsingin välille. Lahden radalla avattiin uusi asema pendelöinnin auttamiseksi. Liikennneministeriö edistää pendelöinnin parantamistoimia. Hangon pienkaupunkivahvuudet ja pääkaupunkiseudun työpaikat yhdistyvät nopealla ja helpolla liikennöinnillä.

Sanahelinä ei paranna kaupunkimme taloutta tahi houkuttelevuutta asuinpaikkana. Siihen tarvitaan tekoja, joilla on merkitystä. RKP ja SDP ovat yksiselitteisesti vastuussa kehityksestä. Heidän toimesta Hanko kaatuu tai nousee.

5

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikannatahämätä

      Kaupunginjohtaja antaa hyvin markkinointihenkisen kuvan Hangon taloudellisesta tilanteesta. Kertaluonteinen miljoonan voitto tältä vuodelta Tehtaanniemen tontin myynnistä hämää asioiden todellista luonnetta. Kaupungin taloudellinen tilanne on huono. Sataman kannattavuutta kaupungin kokonaisuudessa liioitellaan. Sataman tuotot ovat muutama miljoona. Se on pientä verrattuna kunnallisveronon 33 miljoonaa. Kaupunginjohtaja pitää vanhenevaa väestöä ongelmana. Hangon eläkeläisten eläkkeet ovat maan keskiarvoa suuremmat. Hyviä veronmaksajia. Huolta kannataa tuntea sen takia, että vanheneva väestö ei jaksa juoksennella pururadalla. Heille vesiliikunta on parasta ennaltaehäisevää ja ylläpitävää hoivaa. Sitä varten tarvitaan kunnallinen uimahalli, Sen puuttumisesta kannattaa olla huolissaan, ettei tule turhia sairauskuluja. Samaten kaupunginjohtaja haluaisi nuoria perheitä kaupunkiin. Uimahallin ja jäähallin puute, korkea veroaste, jonka takia perhe maksaa puhtaana käteen 1000 euroa enemmän kuin verrokkikunnissa, ovat seikkoja, jotka eivät houkuttele. Samma på svenska. NI får det, som NI har beställt.

      • Missämeollaan

        P a s k a puhetta jälleen samasta sumpusta , toki ei haittaa muille!


    • Tyytyväisiä

      Meillä on helkkarin hyvä kaup.johtaja tällä hetkellä! Markkinointihenkinen, innostuva, innostava ja optimistinen!
      Mutta vertaukseksi miettikääpä tilannetta jossa Hangolla olisi johtaja joka olisi eläkettä odottava hymisijä, veltto Virtanen, kyynikko....ei hyvä!

    • taasnaurettavaaihe

      Kiitos Tyytyväisiä! Vihdoin joku joka puhuu totta.

      Miksi esittää kysymyksiä valtuuston jäsenille tällaisessa ihan naurettavassa keskustelufoorumissa, jossa 90 % kirjoituksista on täyttä paskaa. Yhtä tyhmää kun jostain Hangonlehdestä lukea lukijaoiden kirjoituksia jotka alkaa Kaupunginjohtajalle jne. Ei kenenkään tarvitse vastata tällaisiin kirjeisiin. Jos haluaa saada yhteyttä näihin henkilöihin ainoa oikea tapa on laittaa kirje kaupungille, kukaan ei tarvitse vastata julkisiin palstoihin lähetettyihin kirjeisiin.

    • OnJoMuuttanut

      Muutostarve - taisi jäädä rannalle viime kunnalisvaalissa. Loppujen lopuksi - mikä on sinun kohderyhmä tällä kirjoituksella ???? Kenelle tämä on tarkoitettu ??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe