Suurmoskeijahanke meni nurin - hyvä niin

Vuoriston.Mormoni

Helsingin suurmoskeijahanke näyttää kaatuneen. Kaupunkiympäristölautakunta eväsi tiistaina tontin varaamisen moskeijan suunnittelua varten. Pääsyy epäämiselle oli hankkeen epäselvä rahoitus. Myös pormestari Vapaavuori on koko ajan vastustanut hanketta.

Miten se nyt näin kävi? Olin ymmärtänyt rassukoiden huutelusta, että vihreät ja erityisesti Vapaavuori olisivat olleet niitä hankkeen ylimpiä kannattajia. Taisi huutelu olla vaan silkkaa öyhötystä vailla sen kummempaa tietopohjaa.

Niin tai näin, hanke kaatui epäselvään rahoitukseen ja hyvä niin. Olisi kummallista, että kaupungin keskeltä saisi varata erinomaisen tontin pelkällä kauniilla puheella. Helsinki tuskin haluaa toistaa hämeenlinnalaisen Sunny Car Centerin menestystarinaa.

Yhtä selvä asia on, että Helsingin muslimit ansaitsevat kunnollisen moskeijan. Kunhan rahoitus ja hanketta puuhaavien taustat ovat kunnossa, niin uskon kaupungin suhtautuvan myönteisesti tonttiasiaan.

Jos tekee mieli öyhöttää, niin muistutan siitä, että Espooseen rakennettiin kymmenkunta vuotta sitten mormonitemppeli. Se rakennettiin täysin ulkomaisella rahoituksella. Temppeli oli yleisölle auki vain yhden päivän ja sen jälkeen sinne eivät ulkopuoliset pääsee. Meillä ei ole mitään tietoa, mitä mormonikirkossa nyt puuhataan; tanssitaanko siellä, lauletaanko siellä vai suunnitellaanko vallan kapinaa?

Mormonit - kuten myös muslimit - ovat temppelinsä ansainneet. Meidän ei tule epäillä, pelätä, tai kontrolloida, miten he uskoaan harjoittavat. Toki kaiken uskonnonharjoittamisen Suomessa pitää pysyä lakien ja hyvien tapojen määrittämissä rajoissa.

83

870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KukaHaluaaVapaaehtoisia
    • missäänmaailmassa

      Shiat ja shunnit eivät sovi yhteen.
      Paras tapa saada lähi-idän ongelmat
      pommeineen Suomeen, on rakentaa
      heille yhteinen ideologia palatsi.

    • Vuoriston.Mormoni

      "Shiat ja shunnit eivät sovi yhteen."
      Onhan meillä Helsingissä tuomiokirkko valkoisine seinineen ja myös Uspenskin katedraali sipulikupoleineen.

      Jos kristikuntakaan ei mahdu yhteen kirkkoon Helsingissä, miksipä vaatisimme suurempaa homogeenisuutta muslimeilta?

      • voi.leopä

        ekumenia taitaa olla vieras ajatus?


      • sovussaelävät

        Eivät tapa toisiaan.
        Arvostan molempia kirkkokuntia.


      • Vuoriston.Mormoni
        sovussaelävät kirjoitti:

        Eivät tapa toisiaan.
        Arvostan molempia kirkkokuntia.

        Hyvin vähän sunnit ja shiiat ovat Suomen maaperälläkään sotineet. Eiköhän se rauhanomainen rinnakkaiselo jatku vastakin.

        PS. Kyllä kristikuntakin on käynyt rapsakoita uskonsotia. Kannattaisi sinunkin lukea historiaa, niin voisit viisastua. ;)))


      • Yhyyyyyy

        Johan Kontulan ostarin liepeillä oli siia/sunni tappelua tässä taannoin. Monta partiota paikalla<<<


      • autotpalaa

        No, Suomessa ei eri uskonlahkot sentään teurasta toisiaan, kuten muslimimaissa. Pitäisi tajuta, ettei noiden kehitysmaamuslimien riidat jää pois, kun Suomeen tullaan. Jos vähänkin viitsii seurata mitä maailmalla tapahtuu, niin ehkä ymmärrys lisääntyisi siitä, mihin ollaan menossa Suomessakin. Malmössa, Ruotsissa Lähi-idän muslimiväki koetti juuri joukolla polttaa juutalaisten synagoogan.
        Fakta on, ettei shiiat, sunnit, salafistit jne. sopeudu suomalaiseen sivistykseen ja demokratiaan. Isoja ikävyyksiä odotettavissa tuolta väeltä meilläkin.


      • Seppo_hirsimökistä
        Vuoriston.Mormoni kirjoitti:

        Hyvin vähän sunnit ja shiiat ovat Suomen maaperälläkään sotineet. Eiköhän se rauhanomainen rinnakkaiselo jatku vastakin.

        PS. Kyllä kristikuntakin on käynyt rapsakoita uskonsotia. Kannattaisi sinunkin lukea historiaa, niin voisit viisastua. ;)))

        Sinun kannattaa keskittyä tähän päivään ja tämän päivän ongelmiin, vuorten.vanhus ;)))
        Islamin uskontokuntien sotia käydään nyt ja niitä emme halua eurooppaan.

        Olsit nyt vielä huutanut persua ja natsia kuten tyyliisi kuuluu....


    • Huhuhuh

      Rahoitus ei kuulemma ollut kunnossa, mutta entäpä, jos se olisi ollut! ... huh, huh

    • on.eroa

      Mormonit eivät ainakaan yllytä terroritekoihin.

      • aom_

        Mormooneista ja islamisteista ei kannata puhua samana päivänä .Mormoonit ei ole minkään lainen uhka Suomelle ja suomalaisille.


    • mormoninkirjatsekaisin

      Valituksen aihe se on tuokin että on itse perustanut tietopohjansa siihen miten ymmärtää jonkun huutelun. Jos ei ole medianlukutaitoa tarkistaa faktoja on aika hekolla pohjalla syytellä muita väärien tietojen esittämisestä.
      Perustavana lähtökohtana kannattaa pitää sitä että mediahuutelu toimii savolaisella rehtiydellä eli vastuu on täysin kuulijalla.
      Kiukustunut purkaus, sanottaisiinko lähes öyhötys, ei sisältänyt mitään vihjeitä edes mistä selviää vihreiden tai Vapaavuoren osuus tai osallistumattomuus p.o.asiaan.
      Parempaa mediankäyttötaitoa siis öyhöttäjät kuin huutelusta loukkantuneet rassukat!

    • Vuoriston.Mormoni

      ”...on itse perustanut tietopohjansa siihen miten ymmärtää jonkun huutelun.”
      Taidatpa nyt sotkea kahta asiaa.

      Asia yksi on, että täällä rassukat ovat paniikissa parkuneet sitä, että Helsinkiin suunnitellaan suurmoskeijaan. Aktiivisimpina moskeijan tukijoina on pidetty milloin suvakkeja yleensä, milloin viservassukoita erityisesti, millon ketä vaan. Nimeltä mainiten erityisen syyllisiä on pidetty Vapaavuorta ja eräitä vasemmistoliiton valtuutettuja.

      Rassukoiden huutelusta olen ymmärtänyt, että syylliset on nimetty. Tosin tämä syyllisjahti meni vallan pieleen, kun Sinnemäki torppasi hankkeen ja Vapaavuori kannatti Sinnemäkeä.

      Oma tietopohjani on sitten vallan muualla. Hankkeen rahoituksen epämääräisyys on koko hankkeen ajan ollut silmiinpistävä piirre. Bahrainilaisen islamilaisen yhdistyksen puheenjohtajan Abdullatif al-Mahmood vierailu Suomessa ei ainakaan asiaa parantanut. Rahoituspuheet olivat entistä epämääräisempää soosia.

      ”...mediahuutelu toimii savolaisella rehtiydellä..”
      Tämän rehtiyden olen itsekin havainnut, mutta yritän silti itse pitäytyä vain tosiasiossa. Minusta tietoinen valehtelu, vaikkakin omaa asiaa edistääkseen, on aina niljakasta touhua.

      On valitettavaa, että rassut erityisesti kunnostautuvat tässä totuuden välttelyssä. ;)))

      • Begone.behemoth

        Onko tarkoituksesi ainoastaan lisätä öyhötyksiesi lukumäärää , ts trollcount?


    • naiset.ensin

      Ja siellä on nimen omaan musliminaiset etunenässä ajamassa fanaattisesti asiaa. Naiset edellä vaikka heikoille jäille. Ei ole paljon muslimimiehiä näkynyt tätä asiaa ajamassa julkisuudessa. Aina kun islaminuskoon liittyvistä asiosita puhutaan julkisuudess pistetään ne huivipäänaiset asialle kun eivät muslimimiehet osaa puhua puolestaan.

      • Hjhghu66666

        Ne piiloutuu naisten t säälittävät pelkurit!

        Eikä musunaiset edes pääse sinne kirkkoon!


    • hyyssööt-seis

      Mitäs noita täälä ruokkii mitään tekemättömiä kumartelijoita, eiköhän nälkäisenä moskeijat halut saa jäärää.

      -Ruakinta heti loputtava.

      • ei-mitään-joustoa

        Pidätäytyä kontakteista näitten kansa ja ynseyttä esiin.


    • SmurffiSaunoo

      "Hyvin vähän sunnit ja shiiat ovat Suomen maaperälläkään sotineet. Eiköhän se rauhanomainen rinnakkaiselo jatku vastakin."

      -Jaa. Jokos nämä mahtuvat jo samaan VOK:een, ilman ongelmia?

      Muuten tässä tapauksessa täytyy myöntää että olen aliarvioinut Anni Sinnemäen pahemman kerran. Harvinaisen selväjärkistä toimintaa...noin niinkuin vihertytteliksi. Ihan nostan hänelle virtuaalista hattua.

      • vihreissäkin

        On joitakin ajattelevia.
        He esim. luopuivat tuulivoimasta hiljaisuudessa.


      • qåaäzm
        vihreissäkin kirjoitti:

        On joitakin ajattelevia.
        He esim. luopuivat tuulivoimasta hiljaisuudessa.

        Pelkäävät kannatuksensa romahtamista. Nythän se on jo laskenut. Mutta jos se nousisi huolimatta kaikesta islamisaatiosta mitä he edesauttavat, vauhti olisi vieläkin kovempaa haluta tänne moskeijoita joka niemeen notkoon. Nyt heidän on pakon edessä vähän annettava periksi himoilleen. Muuten käy ohraisesti heille kuten kävi Itävallassa. Sellaisia ketveleitä ovat vihreät.


      • Eimoskeijaaaaa

        Jos lukee Sinnemäen facebook päivityksen kokonaan, alkaa hipiin epäilys, ettei tää ollu vielä tässä..


      • qåaäzm
        qåaäzm kirjoitti:

        Pelkäävät kannatuksensa romahtamista. Nythän se on jo laskenut. Mutta jos se nousisi huolimatta kaikesta islamisaatiosta mitä he edesauttavat, vauhti olisi vieläkin kovempaa haluta tänne moskeijoita joka niemeen notkoon. Nyt heidän on pakon edessä vähän annettava periksi himoilleen. Muuten käy ohraisesti heille kuten kävi Itävallassa. Sellaisia ketveleitä ovat vihreät.

        Näennäisesti siis heidän on annettava periksi tälle kiimalleen.


    • Vuoriston.Mormoni

      "Jokos nämä mahtuvat jo samaan VOK:een..."
      Ovat mahtuneet Suomessa jo pitkään. Muista maista minulla ei ole tietoa.

      Mutta kuten jo aiemmin totesin, rinnakkaiselo - ainakin Suomessa - on mahdollista. ;)))

    • beentheredone

      Mormonitemppelissä ei tanssita, ei lauleta eikä suunnitella kapinaa.

    • SmurffiSaunoo

      "Ovat mahtuneet Suomessa jo pitkään. Muista maista minulla ei ole tietoa.

      Mutta kuten jo aiemmin totesin, rinnakkaiselo - ainakin Suomessa - on mahdollista. ;)))"

      -Sinähän se tiedät nämä asiat. Juu...niin maar näin on kyä tämmönen tieto annettu.

      "Keskusten johdolta kysyttiin muun muassa sitä, minkä ryhmien välillä vastaanottokeskuksessa on ollut jännitteitä. 26 vastaajaa eli lähes puolet vastaajista nosti esille sunni- ja šiiamuslimien ristiriidat."

      Tokihan etniset jämnitteet ( varsin monikulttuurista ja suvaitsevaista sakkia) olivat yhtä usein riidan aiheina ja taustana toimettomuus ja joutilaisuus siellä makoillessa.

      Löytyy koko juttu YLE :ltä otsikolla : "Sunnien ja šiiojen ristiriidat nousivat esille Ylen vastaanottokeskuskyselyssä"

    • eimoskejoille

      Monessa moskeijassa on koulutettu terroristeja kuten esim. Espanjassa enen terrori iskuja...samaa ei varmaan kukaan halua Suomeen.

    • Vuoriston.Mormoni

      Katsotaan nyt pilkunnusuttajan väitteitä tarkemmin.

      Kerroin: Hyvin vähän sunnit ja shiiat ovat Suomen maaperälläkään sotineet.
      Pilkunnusuttajaja: ”Jokos nämä mahtuvat jo samaan VOK:een”
      Kerroin: Ovat mahtuneet Suomessa jo pitkään. 
      Pilkunnusuttaja: ”...ryhmien välillä vastaanottokeskuksessa on ollut jännitteitä.”


      Niinhän tämä väitteet pienenevät kuin pyy mailmanlopun edellä. Sotatilasta lähdettiin ja nyt ollaan jo siinä, että ehkäpä on ollut jännitteitä.

      Nauretaan yhdessä. Olet sinä hauska veikko. ;)))

      • kovin-ottein-esto-päälle

        Islam tanska -kun googlaa näkee näitten aikeet ja vallan selvästi, mikä näillä on taka-ajatuksina suomesammekin.


    • SmurffiSaunoo

      "Niinhän tämä väitteet pienenevät kuin pyy mailmanlopun edellä. Sotatilasta lähdettiin ja nyt ollaan jo siinä, että ehkäpä on ollut jännitteitä"

      - Taidat olla oikeasti sekaisin. Poikaparka.

      Tuskinpa kukaan muu , kuin sinä, on missään kohdassa olettanut näiden suvaitsevaisten, ahkerien ja laupeiden hädänalaisten olleen sodassa keskenään täällä Suomessa.

      No sössötä nyt ihan mitä lystäät.

      • mailman-tuholaiset

        Muslimit on mailman hävitys tiellä, tänne sekaame nimettöminä juoksevat aloittelemaan sitä.


      • Vuoriston.Mormoni

        No jopa nyt jotakin, saunasmurffilta paloi käämit:
        ”Tuskinpa kukaan muu….on...olettanut näiden...olleen sodassa keskenään täällä Suomessa.”
        Ymmärsit taas väärin, voi sinua.

        Nimimerkki ”sovussaelävät” sanoi, että ortodoksit ja luterilaiset eivät ”Eivät tapa toisiaan”. Epäsuorasti hän antoi ymmärtää, että muslimit tappavat.
        Tähän vastasin minä, että moista sotatilaa ei ole havaittu Suomessa.

        Aina ei voi voittaa. Vallanakin, jos tyhmyyttään erehtyy väittelemään minun vastaan. ;)))


      • SmurffiSaunoo
        Vuoriston.Mormoni kirjoitti:

        No jopa nyt jotakin, saunasmurffilta paloi käämit:
        ”Tuskinpa kukaan muu….on...olettanut näiden...olleen sodassa keskenään täällä Suomessa.”
        Ymmärsit taas väärin, voi sinua.

        Nimimerkki ”sovussaelävät” sanoi, että ortodoksit ja luterilaiset eivät ”Eivät tapa toisiaan”. Epäsuorasti hän antoi ymmärtää, että muslimit tappavat.
        Tähän vastasin minä, että moista sotatilaa ei ole havaittu Suomessa.

        Aina ei voi voittaa. Vallanakin, jos tyhmyyttään erehtyy väittelemään minun vastaan. ;)))

        Voi voi. Olet kylläkin jo sotkeutunut nokkeluuteesi. Valitan. No kuten todettua , siinäpä sössötät.


    • Jottai_rotia

      Ymmärtäkää nyt länsimaalaiset ja varsinkin Kristityt, että ei ole Kristityilläkään mitään asiaa perustaa kirkkojaan muslimimaahan. Ei ole röyhkeydellä mitään rajaa!! Lukekaa oheinen linkki ajatuksen kanssa. Typeriä olette päättäjät, jos haalitte tänne lisää ongelmia! 
      http://sti.fi/images/julkaisut/iustitia15/15_6.pdf

    • Vuoriston.Järjestysmies

      "Poliisijärjestöjen liitto kehottaa muun muassa kiinnittämään huomiota turvapaikanhakijoiden sijoitteluun sillä tavalla, että samoihin tiloihin ei sijoiteta sellaisia ryhmiä ja henkilöitä, joiden tiedetään esimerkiksi uskonnollista syistä olevan jo valmiiksi vihamielisiä toisilleen.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001049059.html?nomobile=4

      Poliiseilla karuja kokemuksia

      Liitto keräsi asiasta poliisimiesten kommentteja. Kommentit ovat suoraan liiton tiedotteesta.

      – Poliisi menee paikalle usein hoitamaan yksittäistä tehtävää, esim. pahoinpitelyä. Vastassa on usein suuri, meluisa ja aggressiivinen väkijoukko, jolloin tehtävä muuttuu joukkojenhallinnaksi. Ollut tilanteita, että yksittäinen poliisimies on joutunut väkijoukon ympäröimäksi.

      – Aina on käynyt joko todella hyvä tuuri, että alueella onkin jostain kumman syystä toinen partio välittömässä läheisyydessä, esim. liikennesektori. Mutta annas olla kun se tuuri loppuu… Tämä pätee tällä hetkellä kaikkiin hälytystehtäviin, ei ainoastaan turvapaikanhakijoihin liittyviin tehtäviin.

      – Yhteen asuntoon (kaksio) oli majoitettu 8 pakolaista. Osa sunneja ja osa shiioja. Oli tullut uskonnosta tappelua.

      – Keskuksissa on atleettista nuorta miestä, jotka eivät tunnu välittävän mitään meidän maamme tavoista tms. Me vääräuskoiset emme ole mitään…sen partiot olivat mm. viime yövuorossa huomanneet kun menneet häiriökeikalle (pakolaiset tappelivat keskenään), jossa porukka ei reagoinut poliisin tuloon millään tapaa. Poliisi oli ollut ilmaa, ja kun poliisi oli jättänyt ulko-oven auki muita partioita varten, niin oli joku pakolainen laittanut oven kiinni yrittäen lukita osan poliiseista ulos. Outoa toimintaa.

      Erilaiset häiriöt, levottomuudet ja väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet vastaanottokeskuksissa ja niiden tienoilla, toteavat sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen tuoreessa tilannekatsauksessaan. Katsaus on annettu pääministeri Juha Sipilälle (kesk.) ja oikeus- ja työministeri Jari Lindströmille (ps.). Yle uutiset

      "Turvapaikanhakijoiden määrän kasvaessa rikosten ja järjestyshäiriöiden määrä vastaanottokeskuksissa tiloissa on kasvanut."


      Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi järjestyslain 22 §:n väliaikaisesta muuttamisesta ja yksityisistä turvallisuuspalveluista annetun lain 28 §:n muuttamisesta.

      "Useimmat poliisin toimia vaativat tilanteet saavat alkunsa vastaanottokeskusten majoitustiloissa. Tavallisimmin kyse on turvapaikanhakijoiden välisestä yhteenotosta, jonka taustalla ovat heimoristiriitoihin tai uskonnollisiin kysymyksiin liittyvät erimielisyydet. Myös päihteiden käyttöön liittyvää aggressiivista tai meluavaa käyttäytymistä esiintyy. Vastaanottokeskuksissa on ollut myös useita joukkotappeluja, joihin on osallistunut kymmeniä henkilöitä."

      Eiköhän se rauhanomainen rinnakkaiselo jatku vastakin.

      Niinkö tosiaan??

    • vuoriston.virkamies

      " Pääsyy epäämiselle oli hankkeen epäselvä rahoitus"
      - esittelijällä oli myönteinen kanta. Mites se rantakari on niin innokkaasti tätä ajamassa. Rahaa??? Ja paljon luvassa jollekuille??

    • guggeija

      Ehdotan mosgenheim-hankkeen perustamista.

    • pensselitäti

      Suomessa on jo kymmeniä moskeijoita, jotka ovat kooltaan suhteessa käyttäjämääriin. Jotkut niistä ovat shiiojen, jotkut sunnien, jotkut jonkin tietyn kansallisuuden. Niitä sijaitsee esim. eri puolilla pääkaupunkiseutua, joten osalle muslimeista niihin on lyhyt matka. Niiden perustamista ja toimintaa ei ole vastustettu. Valitettavasti osassa niistä vierailee radikaalisia imaameja rekrytoimassa sotijoita, kun taas jotkin toimivat normaaleina hartaudenharjoituspaikkoina.
      Moskeija sinänsä ei ole ongelma, vaan se, että antamalla tontin valtavalle ääri-islamilaistahojen masinoimalle moskeijalle Suomi olisi valinnut puolensa islamin sisäisissä levottomuuksissa ja avannut portit ennen näkemättömien ongelmien mahdollisuudelle.
      Suomessa on edelleen uskonnonvapaus ja oikeus harjoittaa uskontoa, myös islamia eri muodoissaan. Suurmoskeija olisi voinut uhata tuota vapautta.

    • vuoriston.naiivi

      Heh heh heh! Tämä vuoriston.typery s se aina takaa päivän parhaat naurut. Kuinkahan tyhmä sitä pitää olla että sen itsekin huomaa?


      "Mutta kuten jo aiemmin totesin, rinnakkaiselo - ainakin Suomessa - on mahdollista. ;)))"

      - Voi pyhä yksinkertaisuus, mikä typerys täällä esittelee lapsellisuuttaan. Sunnit ja shiiat ovat taistelleet puolitoistatuhatta vuotta keskenään vallasta uskonkiihkolla terästettynä , niin tämä vuoriston .naivi on nyt sitten keksinytkin semmoisen paratiisin missä sunni ja shiia ovat veljet keskenään villa ristiriitoja.

      Ja se paratiisi on Suomen valtioalue. Kas kun ei kukaan ole aikaisemmin keksassut samaa , että roudataanpa ne Suomeen kun siellä on sopu heille?

    • vuoriston.mikä

      Muslimiyhteisö ei ole Suomessakaan yhtenäinen. Siitä kertoo se, että IS:n haastattelema, suurmoskeijahankkeeseen kriittisesti suhtautuva muslimi haluaa pysyä turvallisuussyistä nimettömänä. Hänen mukaansa suurmoskeijan rahoittaminen ”terroristivaltioiden” rahoilla olisi ”historiallinen virhe”.

      – Jotkut sunnimuslimit haukkuvat jo nyt toisia muslimeja ja länsimaalaisia kafireiksi, ateisteiksi. Shiiamuslimeille sanotaan jo nyt, että menkää rukoilemaan omaan moskeijaanne.

      Myös Ulkopoliittisen instituutin vieraileva vanhempi tutkija Olli Ruohomäki arvioi, ettei moskeijahanke yhdistäisi kaikkia Suomen muslimeita.

      – Kun miettii Lähi-idän kontekstia, sunnit ja shiiat eivät todellakaan vietä auvoisaa yhteiseloa. Salafistisessa sunni-islamismissa shiiat nähdään pahempina vääräuskoisina kuin kristityt tai juutalaiset, Ruohomäki sanoi Ilta-Sanomille viime viikolla.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005160655.html

    • NoJohanOnIhme

      Voi harmi! Kyllähän nyt Helsinkiin olisi tarvittu Euroopan suurin moskeija. Ja ehdottomasti Bahrainin rahoittamana sillä Onhan täällä peräti kuusi bahrainilaistakin koko Suomessa.

      Eiköhän tämä hanke putkahda esille jälleen vähän ajan kuluessa. Tässä on kyse isosta rahasta.

    • Maassa.maan.tavalla

      Tottakai kiistoja, kun lykätään kaikki samalle alueelle, eikä hajauteta. Nyt on alueita minne ei kannata eksyä, onneksi ongelmat tulevat olemaan tulevaisuudessakin, vain kaupunkien, eikä kosketa niinkään, maaseutujen asukkaita.

      Täällä sentään mennään vielä ihmisen, eikä rahan edellä, eikä kumarrella turhanpäiväisille tulijoille.

      • jyjytr

        Itäisemmässä Suomessa on paljon pikkukaupunkeja jossa ei juuri näy siirtolaisia. Ei tarvi ihan tuppukylään mennä.


    • fjkgfkfgkkgfk

      Nyt voi hetkeksi huokaista helpotuksesta. Moskeija tulee ponnahtelemaan pinnalle kuin korkki tasaisin välein. Guggenheim oli pelkkä harjoitus.

    • skjdskdj

      Helsinki kaavailee, että jokaiseen taloyhtiöön on rakennusmääräyksellä rakennettava kerhohuone, joka pyhitetään pyllistelylle. Sinnemäen vapaasti lainaillen, Islam on arvokas uskonto ja Punainen prikaati on sananvapautta.

      • FileitäTekemään

        Totta...ja jokaisella pitää olla vyötäisillä Fileerausveitsi jos vaikka innostuu porukka lähtemään torille...


    • narsistin.elkeet

      Olisi todella kivaa tietää kuinka paljon Vuoriston.vaihtuvannimimerkin tilille kilahtelee provosointi & agitointipalkkioita ja kuka maksaa nuo vähämieliset öyhöttämiset.Onko yhteyttä demareihin ja kepupalstalle.

      • vuorten.munapussi

        Ei nuo pöljäkkeet mitään rahallista hyötyä tästä saa. Tuo nimimerkki on ilmeisesti rasmuslaisen ryhmän nikki , joka välillä käy kompastelemassa täälläkin omaan nokkeluuteensa.

        Voihan tuossa joukossa olla jokunen niinkin kieroutunut , että saa jotakin tyydytystä ja sisältöä elämälleen , kun kalastelee itselleen "voittoja" anonyymillä palstalla. Semmoisiakin kirjoittajia on yllättävän paljon , joiden todellisuudentaju on hämärtynyt raskaasti.

        Kannattaa jättää omaan arvoonsa.


    • KupoliNouseeJo

      Ei se mihinkään nurin ole mennyt.......katsokaas vaan niin varmasti tulee vähän ajan päästä kun joku raksagrynderi saa tontista hyvän hinnan.....Hesaan se tulee ja sen mukana mukavat lieveilmiöt...mm: hullut rekkakuskit ja pommit....

    • hotun.vierula

      turkkilainen vihreä kansanedustaja öznan haluaa että keskustellaan siitä, kustantavatko suomalaiset veronmaksajat moskeijat sunneille ja shiioille. Eli vihreät alkavat ajamaan tätä.

      • tasa-arvo-arvoon

        Muslimien tulee myös kustantaa kirkko kristityille jos niin tulee käymään. Ei ihmisryhmän suosiminen ole poliittisesti korrektia.


      • vuoriston.vajaamielinen

        Turkkilainen kebabmiehen mukaan meidän veronmaksajien on kustannettava sitten joka helvetin hindutemppelii ja skientologiakirkko, jälkimmäiset on aika mahtavia. Mutta ainahan muualta tulleet on ensimmäisenä suu auki ja sen jälkeen saamme kuulla olevamme rasisteja.


    • Vuoriston.Mormoni

      No jopa on nikinnulkuttaminen paisunut ihan epidemian tasolle. Luettelo tämän säikeen nilkeistä on tässä:
      Vuoriston.Järjestysmies
      vuoriston.virkamies
      vuoriston.naiivi
      vuoriston.mikä

      Yritän kirjoittaa mielipiteeni tunnistettavalla tavalla. Nikki ja hymiö ;))) ovat osa sitä tunnistettavuutta. Sitoutun siihen, mitä kirjoitan. Seisoin sanojeni takana ja pyydän korvat punaisena anteeksi, jos huomaan tehneeni virheen.

      Olen kylläkin huomannut, että tällä palstalla suositaan random-nikkejä. Ilmeisesti siitä syystä, että kirjoittaja voi luikkia karkuun. Myös palstan vakiintuneet nikit – esimerkiksi Pahuusz tai Smurffisaunoo- turvautuvat toisinaan säälittävään kaksoistaktiikkaan. Omalla nimimerkillä kirjoitetun mielipiteen tueksi heitellään puskasta random-nikillä tulitukea.

      Mistäkö minä tiedän? Jos klo 14.10 julkaistaan mielipide ja tätä kirjoitusta voimakkaasti tuetaan klo 14.16, kyseessä on todennäköisesti puskasta kivittäminen. ;)))

      Nikinnulkuttamisella yritetään sotkea ja hämärtää minun omia kirjoituksiani. Heitellään siis kakkipökäleitä samaa lariin, missä aiemmin oli vain puhtaita pottuja. Tämä on niitä koulukiusaajan pikkunäppäriä kikkoja.

      Mutta sitten asiaan. Kirjoitit selkesti, nimimerkki ”Vuoriston.Järjestysmies”. Et kuitenkaan ansaitse vastausta, kuten ei ansaitse kukaan muukaan pikkunilkki.

      Säälittäviä rassukoita. ;)))

      • kapiset.kuviot

        "Mistäkö minä tiedän? Jos klo 14.10 julkaistaan mielipide ja tätä kirjoitusta voimakkaasti tuetaan klo 14.16, kyseessä on todennäköisesti puskasta kivittäminen. ;)))"

        Voi vattu että olet sekaisin. Todellakin.


      • SmurffiSaunoo

        No johan tuli nussutusta, nillitystä ja sössötystä , kerrakseen. Eikä mukana edes asiantynkää.

        Lyhyt kommentti tähän omaa osaani sivuavaan kohtaan :

        "Smurffisaunoo- turvautuvat toisinaan säälittävään kaksoistaktiikkaan. Omalla nimimerkillä kirjoitetun mielipiteen tueksi heitellään puskasta random-nikillä tulitukea. "

        Ja loistavana perusteluna :
        "Mistäkö minä tiedän? Jos klo 14.10 julkaistaan mielipide ja tätä kirjoitusta voimakkaasti tuetaan klo 14.16, kyseessä on todennäköisesti puskasta kivittäminen. ;)))""

        Hohhoijaa. Johan vitsin lykkäs. Tähän vastauksena vain – "Ei pidä muuten ollenkaan paikkansa. Ei tässä väitteessä ole mitään perää."

        Olisin nyt kuitenkin toivonut että voisit hieman täsmentää tätä fantastista keksintöäsi , jolla sivumennen huomautettuna voisit pokata Nobelin rauhanpalkinnonkin vielä , että Suomi on ainokainen maailmankolkka jossa shiiat ja sunnit pystyvät elämään harmoonista ja rauhanomaista rinnakkaiseloa keskenään. Amen.

        Tuossahan tuo vuoriston viisaan lausahdus , vielä muistutukseksi :

        "Mutta kuten jo aiemmin totesin, rinnakkaiselo - ainakin Suomessa - on mahdollista. ;)))""


      • sekopäävanhuson

        No voi sun älyvapaata mesoamistasi sentään ! Meuhkaat pää punaisena nikinnulkuttamisesta, aluksi se oli sitä että joku rekisteröi nimimerkiä jota käytit etkä itse vaivautunut sääntöjenmukaisesti sitä rekisteröimään turhamaisuudessasi. Sitten teet listan joka alkaa " Vuorten." - nimikkeellä. Ja soimaat noita nimimerkkejä jotka lienevät jonkun muun kirjoittamia ja joita et kai ole itse koskaan käyttänyt ? Onko mielestäsi sana " Vuorten tai vuoren tai vuoriston varattu AINOASTAAN itsellesi? Enpä ole ennen vastaavanlaista narsistipoloista nähnyt kirjoittelemassa itkupotkuraivareitaan. Sitä se kurittomuus ja vapaa kasvatus tekee kun tuollaisia kasvattaa.Nikinnulkutus ja puskasta kirjoittelu...sitähän esimerkillisesti juuri itse teet jokaisella trollihahmollasi. ;)))


      • Vuoriston.Mormooni

        Haaska juttu.

        Ja jopa Otavan suuri tietosanakirja vahvistaa, että olen oikeassa. Kiitos, veli, tästä taustatuestasi. ;)))


      • älä.viitsi.öyhöttää

        Menisit kapi takaisin keskustapalstalle öyhöttämään omiasi.Joku roti narsistipapallakin.


      • SmurffiSaunoo
        Vuoriston.Mormooni kirjoitti:

        Haaska juttu.

        Ja jopa Otavan suuri tietosanakirja vahvistaa, että olen oikeassa. Kiitos, veli, tästä taustatuestasi. ;)))

        Vastaan Rungnarin puolesta , kun on sentään hyvä kamuni.

        Olepa hyvä, arvoisa taistelupari ! Muista kuitenkin että tarinassahan oli opetuskin...


    • äärisuvakkienmaa

      Vuoriston mormooni sanoi tuossa aiemmin, että shiiat ja sunnit eivät ole tappaneet toisiaan Suomessa. Eivät olekkaan vaan ovat tappaneet kantasuomalaisia etenkin naisia kuten nyt esim. Turussa. Näitähän vuoriston mormooni ei tietenkään laske tapoiksi. Omaa kulttuuriaan vaan harjoittavat.

    • Vuoriston.Shiia

      ” ...shiiat ja sunnit pystyvät elämään harmoonista ja rauhanomaista rinnakkaiseloa keskenään.”
      Näinhän se on. Näiden uskonryhmien välisiä avoimia yhteenottoja ei juurikaan ole esiintynyt Helsingissä, ei Tukholmassa, ei Lontoossa eikä monessa muussakaan paikassa.

      Sinänsä sunnalaisuuteen tai shiialaisuuteen ei itsestään sisälly mitään sellaista elementtiä, että uskova kokisi tarpeelliseksi nirhata toisen uskonhaaran jäsen hengiltä heti tavatessaan. Kokonaan toinen asia on islamin fundamentalistiset ääriliikeet. Ne pitävät tiettyjä tapoja tai uskomuksia islamille vieraina ja pyrkivät jopa avointa väkivaltaa käyttäen terrorisoimaan toisin uskovia. Äärilikkeitä ei sotkea siihen, mitä sunnalaisuus tai shiialaisuus perimmältään ovat.

      Nyt sitten rassukoiden terävimmät islamoppineet huutelevat, entä se tai tämä sota.

      Saudi-Arabian ja Iranin taistelevat alueellisesta hegemoniasta. Tähän soosiin on vedetty mukaan myös Syyria ja Irak. Samassa yhteydessä Saudi-Arabia käy erillistä sotaa Jemeniä vastaan kurittaakseen huteja. Kyllähän sota - myös uskonsota - saadaan aikaiseksi provosoimalla vastapuolta riittävästi. Kyse ei kuitenkaan ole uskosta vaan öljystä ja siitä, mikä ryhmä pitää valtaa käsissään. Valta on rahaa.

      Toki sunnien ja shiiojen kiistojen alkusyyt putkahtivat esiin jo 1400-luvulla, kun muslimit riitelivät profeetta Mohammedin oikeasta seuraajasta. Tämä kiista johti aina paikallisiin sotiin saakka.

      Totuuden nimissä on samalla muistettava, että myös uskonpuhdistus aiheutti Euroopassa rapsakoita sotia ja avointa väkivaltaa katollisten ja protestanttien välille. Ranskassa käytiin uskonsotia. Suomalaisetkin olivat osapuolina 1600-luvun kolmikymmenvuotisessa sodassa, uskonsota sekin.

      Rehellisesti vastaten: En näe mitään syytä, miksi sunnit ja shiiat eivät voisi elää Helsingissä rauhassa, kuten tähänkin asti on eletty. Kummallakin ryhmällä on omat moskeijansa, omat imaaninsa, omat kaveripiirinsä. Eihän näiden ryhmien tarvitse rakastaa toisiaan, mutta se ei vielä tarkoita avointa konfliktia.

      Enhän minäkään rakasta rassukoita, mutta pidättäydyn kyllä tarkasti kaikesta väkivallasta. Ei tämä tämän kummempi juttu ole. ;)))

      • SmurffiSaunoo

        "Näinhän se on. Näiden uskonryhmien välisiä avoimia yhteenottoja ei juurikaan ole esiintynyt Helsingissä, ei Tukholmassa, ei Lontoossa eikä monessa muussakaan paikassa. "

        - Näin kauniin kuvan meille maalaa laajalti shiiojen ja sunnien väliseen auvoiseen yhteiseloon perehtynyt kirjoittaja. Miksipä ei maalaisi , kun hän toki haluaa uskoa asiaansa ? Shiiat ja sunnit lienevät suorastaan ylimpiä ystäviä keskenään missä tahansa sattuvat milloinkin olemaan ja joutuvat yleensä ottaen tekemisiin toistensa kanssa.

        Laitan nyt tähän väliin vain YHDEN esimerkin lehtijutusta joka löytyy tämän suurmoskeijan uutisointiin liittyen:

        "Shiiat kertovat tilanteen jo kiristyneen ja johtaneen väkivaltaisiin välikohtauksiin pääkaupunkiseudulla. Poliisi vahvistaa, että joitakin väkivaltaisia kohtaamisia on pk-seudulla ollut, kun sunnit ovat hyökänneet ”vääräuskoisten” shiiojen kimppuun."
        https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/305497-moskeijoissa-aariajattelua-ja-helsingissa-vakivaltaa-hs-suurmoskeija-pelottaa

        -- Kumpaa meidän on nyt syytä uskoa ? Anonyymiä nettinikkiä vaiko poliisin vahvistamaa uutisjuttua , jossa kerrotaan että Suomessakin pk-seudullakin on rauhaa rakastavat sunnit hyökänneet suvaitsevaisten shiiojen kimppuun.

        Laittakaapa lisää juttuja , joilla kiinnostusta asiaan löytyy. Uskon pikemminkin niin että shiiat ja sunnit EIVÄT taida juurikaan tulla toimeen keskenään missään päin maailmaa... ? Toisin kuin tämä öyhönikki kuvittelee hölmöyksissään.


      • Vuoriston.Shiia
        SmurffiSaunoo kirjoitti:

        "Näinhän se on. Näiden uskonryhmien välisiä avoimia yhteenottoja ei juurikaan ole esiintynyt Helsingissä, ei Tukholmassa, ei Lontoossa eikä monessa muussakaan paikassa. "

        - Näin kauniin kuvan meille maalaa laajalti shiiojen ja sunnien väliseen auvoiseen yhteiseloon perehtynyt kirjoittaja. Miksipä ei maalaisi , kun hän toki haluaa uskoa asiaansa ? Shiiat ja sunnit lienevät suorastaan ylimpiä ystäviä keskenään missä tahansa sattuvat milloinkin olemaan ja joutuvat yleensä ottaen tekemisiin toistensa kanssa.

        Laitan nyt tähän väliin vain YHDEN esimerkin lehtijutusta joka löytyy tämän suurmoskeijan uutisointiin liittyen:

        "Shiiat kertovat tilanteen jo kiristyneen ja johtaneen väkivaltaisiin välikohtauksiin pääkaupunkiseudulla. Poliisi vahvistaa, että joitakin väkivaltaisia kohtaamisia on pk-seudulla ollut, kun sunnit ovat hyökänneet ”vääräuskoisten” shiiojen kimppuun."
        https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/305497-moskeijoissa-aariajattelua-ja-helsingissa-vakivaltaa-hs-suurmoskeija-pelottaa

        -- Kumpaa meidän on nyt syytä uskoa ? Anonyymiä nettinikkiä vaiko poliisin vahvistamaa uutisjuttua , jossa kerrotaan että Suomessakin pk-seudullakin on rauhaa rakastavat sunnit hyökänneet suvaitsevaisten shiiojen kimppuun.

        Laittakaapa lisää juttuja , joilla kiinnostusta asiaan löytyy. Uskon pikemminkin niin että shiiat ja sunnit EIVÄT taida juurikaan tulla toimeen keskenään missään päin maailmaa... ? Toisin kuin tämä öyhönikki kuvittelee hölmöyksissään.

        Pysyn edelleenkin kannassani. Ei tällaisten asioiden suhteen kannata nähdä mörköjä siellä, missä mörköjä ei ole.

        "Osa shiiamuslimeista sekä kurdeista pelkää, että sunnilaiseksi leimautunut moskeijahanke ruokkisi ääri-islamilaista salafismia."
        Jos olisit lukenut jutun tarkemmin, olisit huomannut, että tässä oli kyseessä vain pelko siitä, että yksi oppisuunta saa oman suurmoskeijan ja toinen ei.

        Kateutta tämä on vaan ja kertoo kovin vähän sunnien ja shiiojen todellisista suhteista. Kovin tavallinen ja kovin inhimillinen reaktio. ;)))


      • wikipediallako.ratsastat

        Lue opiskele ja opi.("Toki sunnien ja shiiojen kiistojen alkusyyt putkahtivat esiin jo 1400-luvulla, kun muslimit riitelivät profeetta Mohammedin oikeasta seuraajasta. Tämä kiista johti aina paikallisiin sotiin saakka"... lainaus kirjoittamastasi vuosiluvusta joka ei niin tarkka ollutkaan.. )


        "Sunnien ja shiiojen väliset konfliktit

        Alin valtakaudella 650-luvulla käytiin sisällissota, joka päättyi Alin murhaan. Syvä shiia-sunni-konflikti sai alkunsa nimenomaan tästä Alin murhasta. Islamin historia on täynnä shiiojen ja sunnien välisiä sotia. Eniten taisteluita käytiin 1600 – 1900 luvuilla sunnien Osmani-valtakunnan ja shiiojen Safavidi-dynastian välillä. Nämä taistelut syvensivät muslimien välisiä eroja entisistä enemmän.

        Shiiojen ja sunnien väliset taistelut näyttävät olevan Lähi-idän ikuinen vitsaus, koska molemmat osapuolet uskovat olevansa oikeassa." https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2015/03/27/shiia-sunni-konfliktin-juuret-ja-vaikutukset/ (lähde)

        Tarkkuutta.


      • SmurffiSaunoo
        Vuoriston.Shiia kirjoitti:

        Pysyn edelleenkin kannassani. Ei tällaisten asioiden suhteen kannata nähdä mörköjä siellä, missä mörköjä ei ole.

        "Osa shiiamuslimeista sekä kurdeista pelkää, että sunnilaiseksi leimautunut moskeijahanke ruokkisi ääri-islamilaista salafismia."
        Jos olisit lukenut jutun tarkemmin, olisit huomannut, että tässä oli kyseessä vain pelko siitä, että yksi oppisuunta saa oman suurmoskeijan ja toinen ei.

        Kateutta tämä on vaan ja kertoo kovin vähän sunnien ja shiiojen todellisista suhteista. Kovin tavallinen ja kovin inhimillinen reaktio. ;)))

        "Pysyn edelleenkin kannassani. Ei tällaisten asioiden suhteen kannata nähdä mörköjä siellä, missä mörköjä ei ole"

        - Ehkä ja ehkä ei. Väkivaltaan taipuvaisista lahkoista näyttää nyt kuitenkin pohjimmiltaan olevan kysymys.

        "Jos olisit lukenut jutun tarkemmin, olisit huomannut, että tässä oli kyseessä vain pelko siitä, että yksi oppisuunta saa oman suurmoskeijan ja toinen ei. "

        - Tokihan koko jutun luin , ja kyse tuskin oli tuossa väkivaltaisessa yhteenotossa tuosta pelosta , että kuka saa suurmoskeijan ja kuka ei. Nostin siis esille vain tuon väkivaltaisen yksityiskohdan vuoksi tuon stoorin.

        Suomalaisesta valtamediasta on vaikea löytää mitään varsinaisia väkivaltaisia yhteenottoja sunnien ja shiiojen välillä täällä Suomessa. Se ei välttämättä tarkoita sitä etteikö niitä olisi , vaan voi kertoa myös siitä että ne otsikoidaan ja uutisoidaan mahdollisimman neutraalisti.

        "Rehellisesti vastaten: En näe mitään syytä, miksi sunnit ja shiiat eivät voisi elää Helsingissä rauhassa, kuten tähänkin asti on eletty. Kummallakin ryhmällä on omat moskeijansa, omat imaaninsa, omat kaveripiirinsä. Eihän näiden ryhmien tarvitse rakastaa toisiaan, mutta se ei vielä tarkoita avointa konfliktia."

        - Vaikea sanoa. Hienoahan se tietysti olisi mikäli vuosisatoja kestänyt keskinäinen vihanpito olisi kuin taikaiskusta pois pyyhitty , kun kaksi eri lahkolaista astuu Rauhaisaan Paratiisiin - Suomeen.

        Mikäpä sen mukavampaa , mutta osaltaan tähän rauhallisuuteen voi tietysti vaikuttaa sekin että näiden suhteellinen osuus koko väestöstä on vielä pieni. Niin pieni että mitään suuria valtataisteluita ei oikein näillä eväillä saada kasaan niin millään.

        ....mutta tilannehan voi toki muuttua...


      • Vuoriston.Shiia
        wikipediallako.ratsastat kirjoitti:

        Lue opiskele ja opi.("Toki sunnien ja shiiojen kiistojen alkusyyt putkahtivat esiin jo 1400-luvulla, kun muslimit riitelivät profeetta Mohammedin oikeasta seuraajasta. Tämä kiista johti aina paikallisiin sotiin saakka"... lainaus kirjoittamastasi vuosiluvusta joka ei niin tarkka ollutkaan.. )


        "Sunnien ja shiiojen väliset konfliktit

        Alin valtakaudella 650-luvulla käytiin sisällissota, joka päättyi Alin murhaan. Syvä shiia-sunni-konflikti sai alkunsa nimenomaan tästä Alin murhasta. Islamin historia on täynnä shiiojen ja sunnien välisiä sotia. Eniten taisteluita käytiin 1600 – 1900 luvuilla sunnien Osmani-valtakunnan ja shiiojen Safavidi-dynastian välillä. Nämä taistelut syvensivät muslimien välisiä eroja entisistä enemmän.

        Shiiojen ja sunnien väliset taistelut näyttävät olevan Lähi-idän ikuinen vitsaus, koska molemmat osapuolet uskovat olevansa oikeassa." https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2015/03/27/shiia-sunni-konfliktin-juuret-ja-vaikutukset/ (lähde)

        Tarkkuutta.

        Piti ihan tarkistaa. Nyt Alan Salehzadehin blogista:
        "Eniten taisteluita käytiin 1600 – 1900 luvuilla sunnien Osmani-valtakunnan ja shiiojen Safavidi-dynastian välillä."

        Vuosilukuni (1400-luvulta) oli epämääräinen. Keskeisiä muslimien välisiä uskonsotia siis käytiin 1600-luvulta alkaen.

        Asiasisältö ja keskeiset johtopäätökseni eivät tästä mihinkään muutu. Pahoittelen virhettäni. ;)))


      • Ryskypylvän
        Vuoriston.Shiia kirjoitti:

        Piti ihan tarkistaa. Nyt Alan Salehzadehin blogista:
        "Eniten taisteluita käytiin 1600 – 1900 luvuilla sunnien Osmani-valtakunnan ja shiiojen Safavidi-dynastian välillä."

        Vuosilukuni (1400-luvulta) oli epämääräinen. Keskeisiä muslimien välisiä uskonsotia siis käytiin 1600-luvulta alkaen.

        Asiasisältö ja keskeiset johtopäätökseni eivät tästä mihinkään muutu. Pahoittelen virhettäni. ;)))

        650- luvulta rähinät jo alkoivat.Jätit sen lainauksestasi pois tarkoituksella.siitä alkoi SUURI shiia vs sunni konflikti.


      • 650.sokealle
        Vuoriston.Shiia kirjoitti:

        Piti ihan tarkistaa. Nyt Alan Salehzadehin blogista:
        "Eniten taisteluita käytiin 1600 – 1900 luvuilla sunnien Osmani-valtakunnan ja shiiojen Safavidi-dynastian välillä."

        Vuosilukuni (1400-luvulta) oli epämääräinen. Keskeisiä muslimien välisiä uskonsotia siis käytiin 1600-luvulta alkaen.

        Asiasisältö ja keskeiset johtopäätökseni eivät tästä mihinkään muutu. Pahoittelen virhettäni. ;)))

        Siellä lukee että suurin osa sodista käytiin 1600-1900 mutta niitä käytiin 650-luvusta lähtien.Alkusyyt putkahtivat esiin siis silloin.Ei 1400 ad niikuin väitit.Äläpäs ala öyhöttämään.


      • Vuoriston.Shiia
        wikipediallako.ratsastat kirjoitti:

        Lue opiskele ja opi.("Toki sunnien ja shiiojen kiistojen alkusyyt putkahtivat esiin jo 1400-luvulla, kun muslimit riitelivät profeetta Mohammedin oikeasta seuraajasta. Tämä kiista johti aina paikallisiin sotiin saakka"... lainaus kirjoittamastasi vuosiluvusta joka ei niin tarkka ollutkaan.. )


        "Sunnien ja shiiojen väliset konfliktit

        Alin valtakaudella 650-luvulla käytiin sisällissota, joka päättyi Alin murhaan. Syvä shiia-sunni-konflikti sai alkunsa nimenomaan tästä Alin murhasta. Islamin historia on täynnä shiiojen ja sunnien välisiä sotia. Eniten taisteluita käytiin 1600 – 1900 luvuilla sunnien Osmani-valtakunnan ja shiiojen Safavidi-dynastian välillä. Nämä taistelut syvensivät muslimien välisiä eroja entisistä enemmän.

        Shiiojen ja sunnien väliset taistelut näyttävät olevan Lähi-idän ikuinen vitsaus, koska molemmat osapuolet uskovat olevansa oikeassa." https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2015/03/27/shiia-sunni-konfliktin-juuret-ja-vaikutukset/ (lähde)

        Tarkkuutta.

        - Jätit sen lainauksestasi pois
        - Siellä lukee että
        Ei liene järkevää kiistellä siitä, mitä Alan Salehzadehin blogissa tai Wikissä tai jossakin lukee.

        Minä tiedän, Alan tietää ja moni muukin tietää, että profeetta Mohammedin kuoltua alkoi taistelu siitä, kuka parhaiten ja oikeimmin seuraa profeetan oppia. Minun keskeinen sanomani sunnien ja shiiojen suhteista oli se, että 1600-luvulla nämä osapuolet käydä ryskivät uskonsotia. Mutta aivan samalla tavalla sotivat kristitytkin.

        Ajatteleva ihminen voisi todeta, että islamin uskolla ja kristillisyydellä näyttää historian valossa olevan vallan sama taipumus ahdasmielisyyteen tai sotaisuuteen. Koulutettu historijoitsija tekisi tähän sivuhuomatuksen siitä, että uskonta ei taida selittää näitä uskonsotiakaan vaan taustalla oli aina taistelu vallasta ja rahasta.

        Minä itse totean: Tieto on valtaa, ainakin tällä pölvästien palstalla. ;)))


    • UrpilaisenUnelmat

      "Rehellisesti vastaten: En näe mitään syytä, miksi sunnit ja shiiat eivät voisi elää Helsingissä rauhassa, kuten tähänkin asti on eletty. Kummallakin ryhmällä on omat moskeijansa, omat imaaninsa, omat kaveripiirinsä. Eihän näiden ryhmien tarvitse rakastaa toisiaan, mutta se ei vielä tarkoita avointa konfliktia.

      Enhän minäkään rakasta rassukoita, mutta pidättäydyn kyllä tarkasti kaikesta väkivallasta. Ei tämä tämän kummempi juttu ole. ;)))"

      - Kaunista unelmahöttöä! Tekstisi ei perustu mihinkään muuhun kuin omiin unelmiisi. Varmaankin menee läpi kun tätien kanssa " keskustelette" näistäkin asioista.

      • eheeheenkommentoi

        Suomi ja suomalaiset eivät tarvitse yhtäkään uutta moskeijaa, noita pienempiä on piisalle asti.


      • Vuoriston.Shiia
        eheeheenkommentoi kirjoitti:

        Suomi ja suomalaiset eivät tarvitse yhtäkään uutta moskeijaa, noita pienempiä on piisalle asti.

        "Suomi ja suomalaiset eivät tarvitse yhtäkään uutta moskeijaa..."
        Kyse ei ollutkaan tästä, vaan siitä, että islaminuskoiset saavat toki rakentaa itselleen moskeijan, josko kokevat sen tarpeelliseksi.

        Sitä uutta moskeijaa ei rakenneta minun, sinun tai pönttö-Einarin tarpeisiin.


      • KalastajaRungnari
        Vuoriston.Shiia kirjoitti:

        "Suomi ja suomalaiset eivät tarvitse yhtäkään uutta moskeijaa..."
        Kyse ei ollutkaan tästä, vaan siitä, että islaminuskoiset saavat toki rakentaa itselleen moskeijan, josko kokevat sen tarpeelliseksi.

        Sitä uutta moskeijaa ei rakenneta minun, sinun tai pönttö-Einarin tarpeisiin.

        " pönttö-Einarin.."

        - Tsot tsot ...nymmää jourun vallan toppuuttelemmaa. Pientä kunnioitusta vainajalle. Sanovat kylällä Einaria ...siis Höynä-Einariks . Eikä Pönttö-Einariks.

        Ei haatana...kuis mää ny taas täällä intervallisa? Kalasahan mun piti perskeles olla...ku aallokkoki jo laantummaa päin...


      • narsunhorinoita.nuo
        Vuoriston.Shiia kirjoitti:

        "Suomi ja suomalaiset eivät tarvitse yhtäkään uutta moskeijaa..."
        Kyse ei ollutkaan tästä, vaan siitä, että islaminuskoiset saavat toki rakentaa itselleen moskeijan, josko kokevat sen tarpeelliseksi.

        Sitä uutta moskeijaa ei rakenneta minun, sinun tai pönttö-Einarin tarpeisiin.

        Mielipiteelläsi ei odotetusti ole mitään painoarvoa joten ei anna aihetta laajempaan kommentointiin.


    • fdeWwfde

      Eikä tarvitse myöskään musulmaani Jardia täällä. Tuo kuuluu Afrikkaan.

    • ennustuksia

      Siihen otettu kaiketi vain aikalisä, joten eiköhän liene keväämmällä tapetilla kunhan rahoituksen lähteet on selvennetty ja henkilöitä vaihdeltu.

    • skajdkajd

      Sinneämki juonii helsinkiläisten rahoitusta moskeijoiden rakentamiseen. nämä menee aina valtuustosta helposti läpi kunhan kyse on muslimista tai kerjäläisestä. samaan aikaan vanhus kuolee omaan oksennukseensa dementin takia yksin kotonaan, mutta ei se haittaa, ku ne ei äänestä vihreitä, meinaan ei mene ääni siinä samalla.

      • A.SunniMäki

        Yleensä kun sunni kävelee shiia-moskeijaan, hänellä on pommi mukanaan.
        Tätä me haluamme nyös Suomeen!!


    • eiksNäin

      Jos islaminuskoisia ei olisi lainkaan niin yhtään sotaa tai pommia ei olisi .

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe