alahärmä irti kauhavasta

riihen

Tälläästä kuuli roathausilla puhuttavan onko muilla tiaros

44

725

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HVehtaamaan

      Ei oo kaikki kamarit lämpöösenä, kun täällääsiä kirioottelet.

    • JKva06

      Eix tää Ojanperä järkkää Hakolankoululle jatkopaperii ja yritä saada sotekeskus siihen vierelle Ylirähmään,tietääx muut Härmäläiset jotain tästä?Onx totta?

    • HajaHoo

      Ei oo muut kuullu. Kato kun sielä roathousella ei ollu myyjän lisäksi kuin pari asiakasta. Ei oo ollu kato ketään muuta kuulemas, ikinä.

      Eikö tuo roathouse kannattais sulkea huvipuistokauden ulkopuolella, kun ei siellä käy ketään? Ja huvipuistokaudellakin suurin osa käy poislähtiessään siellä lähinnä wc:ssä. Vai mikä siinä on ideana? Vai onko se yksi näistä Jorman kulisseista, rahaa palaa, mutta väliäkö sillä kun sitä on...

    • Kuulostaa_järkevältä

      Vähän sama kun päättäisi amputoida terveet jalkansa.

    • Qom

      Kauppa täynnä asiakkaita mutta eihän sokea mitään näe todella hyvät liha ja kalatiskit ruoka maukasta ja edullista hieno kahvipaikkaa jota ei vielä Kauhavalta löydy ?

      • Miksei__

        Tuota Road-Housea rakennettu jonnekkin Kauhavan keskustan tuntumaan, asiakkaita olisi takuulla ihan toiseen malliin.
        Jos perusteena olisi ollut jonkunlaiset kannattavuus laskelmat ei sitä tuonne olisi rakennettu.


      • Siivooja35

        Kaupassa asioi lähinnä alahärmäläisiä. Alahärmäläisen mielestä kauppa on täynnä, kun siellä on enemmän kuin kolme asiakasta.

        Itse olen kerran käynyt, ja totesin että lihojen ja kalojen hinnat ovat todella kalliita. Lisäksi "laadukkaiden" tuotteiden kiertonopeus hieman epäilyttää, koska vähän ostajia. Itse ostan sieltä missä eniten asiakkaita, silloin tietää että kiertoa on ja tuotteet on tuoreita. Se on myös niin, että s-marketista ja lidlistä vaan saa halvemmalla. Harvalla on varaa ostaa. Roathousessa käy käytännössä muutama hyvätuloinen Alahärmästä, ei juuri muut. Moni Härmistäkin suuntaa perjantaisin Kauhavan Lidliin, hakemaan tarjouskalaa ja halpaalihaa, tomaatteja, puukkoja ja puntareita, ynnä muita virvokkeita.

        Niin ja huvipuistoaikaan Roathouse toimii tosiaan yleisenä wc:nä.


    • sittävaa

      Mä kuulin taas patalioonan hevosmiähiltä,nottatuata Kauhava liitetähän Lapuahan,paitsi Alahärmä joka liitetähän Vöyrihin,tälläästä mä kuulin.

    • Tottumus

      Olisihan se mahtavaa ku ois vanhat kuntarajat ...ei tarviis huolehtia ku oman kunnan asioista.

      • Totuusesiinnyt

        Kirjoittaja ei tiedä tai haluaa unohtaa, millaista oli kun alahärmän ei tarvinnut huolehtia kun omista asioistaan. Rahat oli loppu ja muiden piti pelastaa kunta
        Ei ollut alahärmällä muita vaihtoehtoja. Jotta sellaista oli kun itse asioistaan härmä huolehti.


      • tyioop

        Niin.Härmälääsillä on jonkinlaanen Lillbacka-syndrooma.Ne kun kuvitteloo olevansa yhtä rikkaita kun Jorma ja pojat,vaikka suurin osa härmälääsistä on persaukisia.


      • TheKauhavaKing

        Heh heh Alahärmän oli konkurssi kypsänä PAKKO liittyä vauraisiin naapureihin. Voi kun se syytinki soppari olis tehty Nyykaappin kans nii ei tarttis lueskella täällä hyyryläästen marinoota.


    • etteitotuusunohdu

      Ja Kauhava olisi konkurssissa ilman kuntaliitosta.

      • härmäläisethaisee

        No ei härmäläiset Kauhavan tilannetta ainakaan parantaneet


      • kärhämä

        Joo ei riittäny Härmäläiset senverran syvällä Kauhava ui


      • Totuuttapeliin

        Totuus on, että nimenomaan alahärmä oli pakkosaumassa kuntaliitokseen taisi kuudeksi päiväksi olla rahaa kassassa. Ottakaa selvää tosiasioista ennen suun soittoa


    • Messenius03

      Ei se liitos Nyykaapin suuntaan olisi ollut sen autuaampi. Nyykaapis asuu reilu 7-tuhatta asukasta, eli ei oo yhtään Kantakauhavaa suurempi. Sen lisäksi kaikki palvelut ja kaupat on Pietarsaaressa. Käykääpä joskus Nyykaapissa, niin huomatte ettei siellä ole mitään muuta kuin pari kioskia. Nyykaappi liittyy tulevaisuudessa Pedersören kanssa Pietarsaareen, josta palvelut jo tätä nykyäkin löytyvät.

      Paljonko on matka Alahärmästä Pietarsaareen. No melkeen 60km. Aika kaukana olis palvelut...

      Alahärmä sijaattoo vähä sellaases paikas, että on pitkä joka paikkahan. Vaasaankin yli 75km. Seinäjoelle 60km. Joka paikkaan aivan liian pitkä matka. Tämän takia Alahärmäläästenkin olis kannattanu yrittää puhaltaa Kantakauhavaan päin, niin oltais saatu edes jonkinlaiset palvelut säilymään täs lähellä. Mutta kun se kateus, se kateus. Ollaan kaikesta katehia mikä ei tuu Alahärmään. Vaikka pitäis ymmärtää, että Kantakauhavalle keskittäminen olis ollu se ainoa mahdollisuus säilyttää edes jonkinlaiset palvelut lähellä. Alahärmäs ei vaan jostain syystä ymmärretä että Kantakauhava on kuitenkin aika lähellä, reilu 20km pääs.

      Ja miksei voida keskittää Alahärmään, johtuu siitä että se on Kauhavan muihin taajamiin nähden liian sivussa. Asutuskeskipiste on jossain Kantakauhavan ja Ylihärmän välimaastossa, Mikkilänjärven tietämillä. Ja kun ottaa huomioon, että entisen Alahärmän 4500:sta asukkaasta noin 1000 asukasta asuu kuitenkin Ylihärmän kupeessa (=Hakola yms), niin aika vähän asukkaita sinne Alahärmän pussinperälle jää. Käytännössä Ylihärmän 2900 asukasta ja Alahärmän 1000 asukasta sijaitsevat alle 15km päässä Kantakauhavasta. Alahärmän kirkonkylällä ja siinä lähiympäristössä asuu periaatteessa vain 3500 asukasta. Loput 1000 Alahärmäläistä ovat Ylihärmäläisten kanssa yhtä lyhyen automatkan päässä Kantakauhavasta. Saavat he mun puolesta edelleen Alahärmäläiseksi itseään nimittää, vaikka Hakolassa asuvatkin. Automatka tässä kuitenkin ratkaisee, automatkan perusteella lasken heidät "Ylihärmäläisiksi".

    • 99565

      Voi antakaa ny nualle härmäläässille tikkaria kun niiren on niin paha olla

      • Gfd99

        Hyvä! (Lapsille vähän mamuja eikun namuja)


    • Kytö

      Onkos täälä kenelläkään heittää selviä euromääräisiä lukuja kaupungin investoinneista ?
      Ja nimenomaan niiden jakautumisesta eri kaupunginosien kesken tähän mennessä.

      • SeppimiseksiMenöö

        Ei oo Kauhavasta ny justihin lukuja esittää. Mutta jos nyt kattotaan mitä tahansa paikkakuntaa, niin kyllä näissä järjestään investoinnit kohdistuu 80-90% keskustaajamaan. Olkoot sivutaajamat kuinka suuria tahansa. Ei se mene asukasluvun perusteella, koska tällöin mihinkään ei syntyisi mitään kunnon keskustaa, kun joka niemeen ja notkelmaan pitäisi joku investointi tehdä. Asiat hajautuisi liikaa.

        Näin se menee joka paikassa Suomenmaassa. Joka muuta väittää, on vääräs.

        Alahärmäs kannattais vaan nöyrästi uskoa että sivutaajama ollaan ja sivutaajamana pysytään. Ja oivaltaa että Kantakauhavaa lähempää ei vastaavaa palvelutarjontaa vain löydy. Katseenkääntö Vaasaan tai Kokkolaan nyt ei vain auta, koska matka on pitkä eikä sinne kukaan normaali ihminen palveluita lähde hakemaan. Alahärmäs kannattais vain olla tyytyväinen, ettei ne palvelut ole Kantakauhavaa kauempana. Jos härmäläisten potkuroinnilla saadaankin Kantakauhava luhistettua, niin ei ne palvelut sieltä Alahärmään muuta. Ne vain loppuu sitten koko alueelta. Sitten saa ajaa kaikki Lapualle saakka, jonne on Alahärmästä pidempi matka kuin Kantakauhavalle. Ja huonolla tuurilla Lapuan palvelut löytyy tulevaisuudessa Seinäjoelta. Siinä vaiheessa jos Kantakauhavalla ei ole palveluita, saa sammuttaa valot koko alueelta.

        Lisäksi, Alahärmäs ei pidä sekoottaa mielikuvissaan yksityysten ja kaupungin rahoja keskenään. Ne on aivan eri asiat. Yritysten rahat ovat yritysten rahoja, eivät härmäläisten, eikä niiden yhteenlasketut yhteisöverotuotot näyttele kuin 1% osaa kaupungintaloudessa.


      • Mikä_kauhava

        Ei oo 20 vuoteen tarvinnu käyrä kauhavalla jotta en tiiä sen palvelutarjonnasta mutta hyvin on iliman pärjätty. jos ei Härmästä saa niin kaikki tavarat saa netistä ja halavalla. Muut palvelut sit haetaan s.joelta. Mun puolesta on ihan sama onko kauhavaa vai ei tai onko siella jotain palveluja. Jos katoaa kartalta ei hetkauta Härmässä. Näin se vaan nykypäivänä on


      • HäHäJaHä
        Mikä_kauhava kirjoitti:

        Ei oo 20 vuoteen tarvinnu käyrä kauhavalla jotta en tiiä sen palvelutarjonnasta mutta hyvin on iliman pärjätty. jos ei Härmästä saa niin kaikki tavarat saa netistä ja halavalla. Muut palvelut sit haetaan s.joelta. Mun puolesta on ihan sama onko kauhavaa vai ei tai onko siella jotain palveluja. Jos katoaa kartalta ei hetkauta Härmässä. Näin se vaan nykypäivänä on

        No miksi sitten vingutte palvelujen keskittämisestä Kauhavalle?
        -Jos kerran asialla ei ole väliä?


      • Mutta___
        Mikä_kauhava kirjoitti:

        Ei oo 20 vuoteen tarvinnu käyrä kauhavalla jotta en tiiä sen palvelutarjonnasta mutta hyvin on iliman pärjätty. jos ei Härmästä saa niin kaikki tavarat saa netistä ja halavalla. Muut palvelut sit haetaan s.joelta. Mun puolesta on ihan sama onko kauhavaa vai ei tai onko siella jotain palveluja. Jos katoaa kartalta ei hetkauta Härmässä. Näin se vaan nykypäivänä on

        Isi ja äiti on käynyt ja ostanut tuomisiksi tikkarin jota on ollut mukava peräkammarissa imeskellä.


      • Karamälli
        Mutta___ kirjoitti:

        Isi ja äiti on käynyt ja ostanut tuomisiksi tikkarin jota on ollut mukava peräkammarissa imeskellä.

        Varmasti, mutta tuskin kauhavalta.
        Siälä on niin pirun suppiat valikoomat.


    • Kytö

      No ne luvut olisi kiinnostanut enemmän, kun tuo ikivanha liturgia.

      Keskustaajamanahistelun sijasta voitaisiin keskittyä enemmän siihen, että noita investointeja tehtäisiin tasaisemmin eri alueitten kesken.
      Tällä hetkellä niin ei ole.


      Ja jos jotain vertailua halutaan tehdä, niin tehdään sitten samanlaisten kolhoosien kanssa, eikä ruveta vertaamaan mihinkään isompiin kaupunkeihin.

      No, maakuntahallintoa ja sotea odotellessa...

      • SeppimiseksiMenöö

        Ei siitä tuu mitään että investointeja joka niemeen ja notkelmaan ruvetaan hajauttamaan. Mihinkään ei synny vetovoimaasta paikkaa. Nyt se vetovoimaasin paikka on kuitenkin Kantakauhavalla. Ainoa taajama mistä voi ilman irvistelemättä käydä Seinäjoella töis. Alahärmästä ainakin on jo liian pitkä matka Seinäjoelle. Eikä Alahärmäs välttämättä oo mieluusta työtä kuin toiselle, ja toinen jää sitten työttömäksi taikka ajelee pitkiä matkoja työnperäs. Se ei oo vetovoimaasta. Kantakauhavalta kuitenkin ajaa puoles tunnis Seinäjoelle, joten täällä nyt vielä jonkinlainen vetovoima sen takia säilyy.


      • Kytö
        SeppimiseksiMenöö kirjoitti:

        Ei siitä tuu mitään että investointeja joka niemeen ja notkelmaan ruvetaan hajauttamaan. Mihinkään ei synny vetovoimaasta paikkaa. Nyt se vetovoimaasin paikka on kuitenkin Kantakauhavalla. Ainoa taajama mistä voi ilman irvistelemättä käydä Seinäjoella töis. Alahärmästä ainakin on jo liian pitkä matka Seinäjoelle. Eikä Alahärmäs välttämättä oo mieluusta työtä kuin toiselle, ja toinen jää sitten työttömäksi taikka ajelee pitkiä matkoja työnperäs. Se ei oo vetovoimaasta. Kantakauhavalta kuitenkin ajaa puoles tunnis Seinäjoelle, joten täällä nyt vielä jonkinlainen vetovoima sen takia säilyy.

        No veroeurot näyttää kumminkin kelpaavan.
        Ohuesti on vetovoimatekijöitä, kun ykköseksi nousee se, että on lyhyt matka muualle.
        Eiköhän se kannata muuttaa suoraan S-joelle, jos kerran siitä paikasta ottaa.

        Eikä kannata murehtia. Ei keskittäminen tähän lopu.
        Kyllä kantakauhavakin siitä pääsee nauttimaan.
        Eiköhän tähänkin kaivoon kannettu vesi voida kantaa S-joelle, sinne kun on kuulemma lyhkäänen matka...


      • EiNäinOo
        Kytö kirjoitti:

        No veroeurot näyttää kumminkin kelpaavan.
        Ohuesti on vetovoimatekijöitä, kun ykköseksi nousee se, että on lyhyt matka muualle.
        Eiköhän se kannata muuttaa suoraan S-joelle, jos kerran siitä paikasta ottaa.

        Eikä kannata murehtia. Ei keskittäminen tähän lopu.
        Kyllä kantakauhavakin siitä pääsee nauttimaan.
        Eiköhän tähänkin kaivoon kannettu vesi voida kantaa S-joelle, sinne kun on kuulemma lyhkäänen matka...

        Oot vääräs.


      • Nohehheh
        EiNäinOo kirjoitti:

        Oot vääräs.

        Hyvin perusteltu.


    • Tajuakokonaisuuksia

      Jossei kantakauhavaa oteta huomioon niin alahärmästä on jokaiseen isonpaan paikkaan pitkä matka. Ja kun yksin ei kunnan tehtäviä kykene hoitamaan, niin oo hääppöstä sielläkään

      • Nohehheh

        No kunhan nyt pääsis tuasta kantakauhavasta eroon.
        Eiköhän härmät ja markkilaaset tulisi ihan mukavasti toimeen.
        Kauhavahan vois liittyä lapuaan.
        Sais tiistejoki kovan kilipaalijan, kun isoommista kylistlapualla puhutahan.


      • Kolme_köyhää
        Nohehheh kirjoitti:

        No kunhan nyt pääsis tuasta kantakauhavasta eroon.
        Eiköhän härmät ja markkilaaset tulisi ihan mukavasti toimeen.
        Kauhavahan vois liittyä lapuaan.
        Sais tiistejoki kovan kilipaalijan, kun isoommista kylistlapualla puhutahan.

        Kun lyö hynttyyt yhteen niin siitä se taivas aukenee.


      • Nohehheh
        Kolme_köyhää kirjoitti:

        Kun lyö hynttyyt yhteen niin siitä se taivas aukenee.

        No köyhillä on köyhien menot.
        Eipähän tarttisi hussata rahaa typeryyksiin.
        Eipä kantakauhavakaan omilla rahoillaan olisi moisia koulukeskuksia ruvennu rakentamaan.


      • PeräkyläOnPeräkylä
        Nohehheh kirjoitti:

        No kunhan nyt pääsis tuasta kantakauhavasta eroon.
        Eiköhän härmät ja markkilaaset tulisi ihan mukavasti toimeen.
        Kauhavahan vois liittyä lapuaan.
        Sais tiistejoki kovan kilipaalijan, kun isoommista kylistlapualla puhutahan.

        Eniten irti haluaa Alahärmä, sehän on ollut koko ajan eniten tämän hajottamisen kannalla.

        Markkilaasista on turha puhua täs mieles. Kortesjärvi ei halua irtautua Kauhavasta, koska se ei pärjäisi omillaan, ja toisaalta mitään muuta järkevää liitossuuntaa ei ole olemassa.

        Ylihärmässä ei haluta irtautua Kauhavasta, eikä varsinkaan Alahärmän kanssa, koska se tietäisi riitelyä Alahärmän kanssa. Yläkoulu mitä ilmeisemmin lakkautettaisiin Ylihärmästä, tiukassa talouskurimuksessa olisi varaa järjestää yläkoulua vain yhdessä paikassa, eli Alahärmässä.

        Joten ei Kauhavasta halua irti mikään muu kuin Alahärmä. Yksin Alahärmäkään ei pärjää, tilanne olisi hyvin äkkiä sama mitä ennen kuntaliitosta, eli viivan alle ei vain jäisi positiivista lukemaa. Kuitenkin fakta on se, että Alahärmässä yksistään verotulopohja ei vain oikein riitä itsenäisen kunnan talouden pyörittämiseen. Yrityksien yhteisöveroista on turha henkseleitä paukutella, ne näyttelee vain noin 1% osuutta kuntataloudessa. Lisäksi yritysten tulot ja pääomat ovat yritysten, eivät kunnan. Tavallinen Alahärmässä asuva palkansaaja ei tienaa sen enempää mitä Kauhavallakaan asuva, itseasiassa keskitulo on Alahärmässä jonkin verran pienempi mitä Kauhavalla. Johtuu siitä että Kauhavalta käy osa Seinäjoella ns hyväpalkkaisissa töissä. Kauhavalla ja Alahärmässähän ei ole käytännössä muuta kuin matalapalkkatöitä tarjolla.

        Härmät voisi teoriassa pärjätä yhdessä, mutta se tarkoittaisi sitten sitä että pienemmän taajaman yläkoulu ainakin lakkaisi, sekä muutenkin investoinnit painottuisi sitten Alahärmään. En jotenkin usko että Ylihärmässä haluttaisiin tällaista. Mieluummin kuuluvat Kauhavaan, ja säilyttävät yläkoulun omassa taajamassaan.

        Epäilen kyllä Alahärmänkään todellista irtautumishalua, koska varmasti sielläkin ymmärretään faktat. Leikitään nyt kuitenkin asialla. Mihinkä Alahärmä voisi liittyä, jos se yksistään haluaisi irtautua.
        -Vöyriin matkaa reilu 40km, pieni kunta, onko varaa siinäkään järjestää yläkoulua monessa paikassa, varsinkaan Alahärmässä. Lisäksi Vöyrin tulevaisuuden kohtalo liittyä Vaasaan, paraneeko asiat vai näivettyykö Vöyri entisestään. Tulisiko Alahärmästä sitten Vaasaan kuuluvan näivettyneen Vöyrin perimmäinen takakylä?
        -Nyykaarlepyy matkaa 37km, Kauhavan kokoinen paikka, mutta historia ja perinteet menevät rannikon suuntaisesti. Olisiko halua järjestää yläkoulua yms palveluita sisämaahan päin? Lisäksi Nyykaarlepyyn kohtalona tulevaisuudessa liittyä Pietarsaareen. Tulisiko Alahärmästä Pietarsaareen kuuluvan Nyykaarlepyyn Jepuan takainen peräkylä?

        Todellisuus taitaa olla niin, että liittyipä Alahärmä mihinkä suuntaan tahansa, niin sen kohtalo on olla aina peräkylä. Näinhän se on Kauhavankin tapauksessa, maantieteelliselle sijainnille ei vain voi mitään. Pienin paha kuitenkin ehkä olla Kauhavan peräkylä 25km päässä keskustasta, kuin Vaasan peräkylä 70km päässä keskustasta, tai Pietarsaaren peräkylä 60km päässä keskustasta.


      • Badabimbadabum1
        PeräkyläOnPeräkylä kirjoitti:

        Eniten irti haluaa Alahärmä, sehän on ollut koko ajan eniten tämän hajottamisen kannalla.

        Markkilaasista on turha puhua täs mieles. Kortesjärvi ei halua irtautua Kauhavasta, koska se ei pärjäisi omillaan, ja toisaalta mitään muuta järkevää liitossuuntaa ei ole olemassa.

        Ylihärmässä ei haluta irtautua Kauhavasta, eikä varsinkaan Alahärmän kanssa, koska se tietäisi riitelyä Alahärmän kanssa. Yläkoulu mitä ilmeisemmin lakkautettaisiin Ylihärmästä, tiukassa talouskurimuksessa olisi varaa järjestää yläkoulua vain yhdessä paikassa, eli Alahärmässä.

        Joten ei Kauhavasta halua irti mikään muu kuin Alahärmä. Yksin Alahärmäkään ei pärjää, tilanne olisi hyvin äkkiä sama mitä ennen kuntaliitosta, eli viivan alle ei vain jäisi positiivista lukemaa. Kuitenkin fakta on se, että Alahärmässä yksistään verotulopohja ei vain oikein riitä itsenäisen kunnan talouden pyörittämiseen. Yrityksien yhteisöveroista on turha henkseleitä paukutella, ne näyttelee vain noin 1% osuutta kuntataloudessa. Lisäksi yritysten tulot ja pääomat ovat yritysten, eivät kunnan. Tavallinen Alahärmässä asuva palkansaaja ei tienaa sen enempää mitä Kauhavallakaan asuva, itseasiassa keskitulo on Alahärmässä jonkin verran pienempi mitä Kauhavalla. Johtuu siitä että Kauhavalta käy osa Seinäjoella ns hyväpalkkaisissa töissä. Kauhavalla ja Alahärmässähän ei ole käytännössä muuta kuin matalapalkkatöitä tarjolla.

        Härmät voisi teoriassa pärjätä yhdessä, mutta se tarkoittaisi sitten sitä että pienemmän taajaman yläkoulu ainakin lakkaisi, sekä muutenkin investoinnit painottuisi sitten Alahärmään. En jotenkin usko että Ylihärmässä haluttaisiin tällaista. Mieluummin kuuluvat Kauhavaan, ja säilyttävät yläkoulun omassa taajamassaan.

        Epäilen kyllä Alahärmänkään todellista irtautumishalua, koska varmasti sielläkin ymmärretään faktat. Leikitään nyt kuitenkin asialla. Mihinkä Alahärmä voisi liittyä, jos se yksistään haluaisi irtautua.
        -Vöyriin matkaa reilu 40km, pieni kunta, onko varaa siinäkään järjestää yläkoulua monessa paikassa, varsinkaan Alahärmässä. Lisäksi Vöyrin tulevaisuuden kohtalo liittyä Vaasaan, paraneeko asiat vai näivettyykö Vöyri entisestään. Tulisiko Alahärmästä sitten Vaasaan kuuluvan näivettyneen Vöyrin perimmäinen takakylä?
        -Nyykaarlepyy matkaa 37km, Kauhavan kokoinen paikka, mutta historia ja perinteet menevät rannikon suuntaisesti. Olisiko halua järjestää yläkoulua yms palveluita sisämaahan päin? Lisäksi Nyykaarlepyyn kohtalona tulevaisuudessa liittyä Pietarsaareen. Tulisiko Alahärmästä Pietarsaareen kuuluvan Nyykaarlepyyn Jepuan takainen peräkylä?

        Todellisuus taitaa olla niin, että liittyipä Alahärmä mihinkä suuntaan tahansa, niin sen kohtalo on olla aina peräkylä. Näinhän se on Kauhavankin tapauksessa, maantieteelliselle sijainnille ei vain voi mitään. Pienin paha kuitenkin ehkä olla Kauhavan peräkylä 25km päässä keskustasta, kuin Vaasan peräkylä 70km päässä keskustasta, tai Pietarsaaren peräkylä 60km päässä keskustasta.

        Meneppä kysymään ylihärmästä ero mielipidettä. Tulee heti että kyllä, ehdottomasti. Luuletko tosissasi, ettei Härmissä ole sitä jo salaa suunniteltu? On suunniteltu ja selvitelty. Kevään aikana tulee tapahtumaan vielä mielenkiintoisia asioita, seettei on varma. Kauhava saa unohtaa sotekeskuksen, myös koulun. Samalla leikkurin alle joutuu muita palveluita. Jäähalli on hyvä esimerkki mikä loppunee, kun rahoittajat lähtee. Se vaan on fakta.


      • Kannatetaan_
        Badabimbadabum1 kirjoitti:

        Meneppä kysymään ylihärmästä ero mielipidettä. Tulee heti että kyllä, ehdottomasti. Luuletko tosissasi, ettei Härmissä ole sitä jo salaa suunniteltu? On suunniteltu ja selvitelty. Kevään aikana tulee tapahtumaan vielä mielenkiintoisia asioita, seettei on varma. Kauhava saa unohtaa sotekeskuksen, myös koulun. Samalla leikkurin alle joutuu muita palveluita. Jäähalli on hyvä esimerkki mikä loppunee, kun rahoittajat lähtee. Se vaan on fakta.

        Omiin saappaisiin kuseminen kannattaa aina,vai miten se meni.


      • Badabimbadabum1
        Kannatetaan_ kirjoitti:

        Omiin saappaisiin kuseminen kannattaa aina,vai miten se meni.

        Kustaan kauhavalaasten saappaisiin. Jaetaan kurjuus tasan.

        Jos sotekeskus tulee ylihärmään niin voi olla että liitos pysyys.


      • Kytö
        PeräkyläOnPeräkylä kirjoitti:

        Eniten irti haluaa Alahärmä, sehän on ollut koko ajan eniten tämän hajottamisen kannalla.

        Markkilaasista on turha puhua täs mieles. Kortesjärvi ei halua irtautua Kauhavasta, koska se ei pärjäisi omillaan, ja toisaalta mitään muuta järkevää liitossuuntaa ei ole olemassa.

        Ylihärmässä ei haluta irtautua Kauhavasta, eikä varsinkaan Alahärmän kanssa, koska se tietäisi riitelyä Alahärmän kanssa. Yläkoulu mitä ilmeisemmin lakkautettaisiin Ylihärmästä, tiukassa talouskurimuksessa olisi varaa järjestää yläkoulua vain yhdessä paikassa, eli Alahärmässä.

        Joten ei Kauhavasta halua irti mikään muu kuin Alahärmä. Yksin Alahärmäkään ei pärjää, tilanne olisi hyvin äkkiä sama mitä ennen kuntaliitosta, eli viivan alle ei vain jäisi positiivista lukemaa. Kuitenkin fakta on se, että Alahärmässä yksistään verotulopohja ei vain oikein riitä itsenäisen kunnan talouden pyörittämiseen. Yrityksien yhteisöveroista on turha henkseleitä paukutella, ne näyttelee vain noin 1% osuutta kuntataloudessa. Lisäksi yritysten tulot ja pääomat ovat yritysten, eivät kunnan. Tavallinen Alahärmässä asuva palkansaaja ei tienaa sen enempää mitä Kauhavallakaan asuva, itseasiassa keskitulo on Alahärmässä jonkin verran pienempi mitä Kauhavalla. Johtuu siitä että Kauhavalta käy osa Seinäjoella ns hyväpalkkaisissa töissä. Kauhavalla ja Alahärmässähän ei ole käytännössä muuta kuin matalapalkkatöitä tarjolla.

        Härmät voisi teoriassa pärjätä yhdessä, mutta se tarkoittaisi sitten sitä että pienemmän taajaman yläkoulu ainakin lakkaisi, sekä muutenkin investoinnit painottuisi sitten Alahärmään. En jotenkin usko että Ylihärmässä haluttaisiin tällaista. Mieluummin kuuluvat Kauhavaan, ja säilyttävät yläkoulun omassa taajamassaan.

        Epäilen kyllä Alahärmänkään todellista irtautumishalua, koska varmasti sielläkin ymmärretään faktat. Leikitään nyt kuitenkin asialla. Mihinkä Alahärmä voisi liittyä, jos se yksistään haluaisi irtautua.
        -Vöyriin matkaa reilu 40km, pieni kunta, onko varaa siinäkään järjestää yläkoulua monessa paikassa, varsinkaan Alahärmässä. Lisäksi Vöyrin tulevaisuuden kohtalo liittyä Vaasaan, paraneeko asiat vai näivettyykö Vöyri entisestään. Tulisiko Alahärmästä sitten Vaasaan kuuluvan näivettyneen Vöyrin perimmäinen takakylä?
        -Nyykaarlepyy matkaa 37km, Kauhavan kokoinen paikka, mutta historia ja perinteet menevät rannikon suuntaisesti. Olisiko halua järjestää yläkoulua yms palveluita sisämaahan päin? Lisäksi Nyykaarlepyyn kohtalona tulevaisuudessa liittyä Pietarsaareen. Tulisiko Alahärmästä Pietarsaareen kuuluvan Nyykaarlepyyn Jepuan takainen peräkylä?

        Todellisuus taitaa olla niin, että liittyipä Alahärmä mihinkä suuntaan tahansa, niin sen kohtalo on olla aina peräkylä. Näinhän se on Kauhavankin tapauksessa, maantieteelliselle sijainnille ei vain voi mitään. Pienin paha kuitenkin ehkä olla Kauhavan peräkylä 25km päässä keskustasta, kuin Vaasan peräkylä 70km päässä keskustasta, tai Pietarsaaren peräkylä 60km päässä keskustasta.

        Oot vissiin asunut jokaisessa kylässä, kun noin hyvin tiedät niiden tuumingit.
        Paremmin asiat olis kolmen kimpassa, ilman kantakauhavaa.
        Saattais veroeurot näkyä paljon paremmin katukuvassa jokaisessa kolmessa kylässä.


      • Kantakauhavalta_
        Kytö kirjoitti:

        Oot vissiin asunut jokaisessa kylässä, kun noin hyvin tiedät niiden tuumingit.
        Paremmin asiat olis kolmen kimpassa, ilman kantakauhavaa.
        Saattais veroeurot näkyä paljon paremmin katukuvassa jokaisessa kolmessa kylässä.

        Tuulee aamuisin ja päivällä ja illalla autojonot härmiä kohti pitämään härmäläisiä yrityksiä pystyssä työnteollaan,joten kyllä veroeurot joka tapauksessa menee kantakauhavalle.
        Kauhavalaiset työntekijät jos löis hanskat tiskiin sais yritykset lyödä laudat ikkunoihin.
        Tämä tosiasia unohtuu näköjään aika monelta.


      • Kytö
        Kantakauhavalta_ kirjoitti:

        Tuulee aamuisin ja päivällä ja illalla autojonot härmiä kohti pitämään härmäläisiä yrityksiä pystyssä työnteollaan,joten kyllä veroeurot joka tapauksessa menee kantakauhavalle.
        Kauhavalaiset työntekijät jos löis hanskat tiskiin sais yritykset lyödä laudat ikkunoihin.
        Tämä tosiasia unohtuu näköjään aika monelta.

        Kovin ootta kaikkivoipaasia.
        Saattaa härmis käydä muualtakin ku kauhavalta porukkaa töis.
        Toki kantakauhavan oma teollisuus pitää sisällään lähinnä maton kutomista ja rännien tekoa, että pakko se on aamulla muualle lähtiä.


      • OnkoMailimittari
        Kytö kirjoitti:

        Kovin ootta kaikkivoipaasia.
        Saattaa härmis käydä muualtakin ku kauhavalta porukkaa töis.
        Toki kantakauhavan oma teollisuus pitää sisällään lähinnä maton kutomista ja rännien tekoa, että pakko se on aamulla muualle lähtiä.

        Sitä suuremmalla syyllä veroeurot menee muualle, esim Lapualle. Eihän Härmistä käy kuin kourallinen väkeä näis teollisuushalleis töis. Loput on joko työttömiä tai maajusseja, molemmilla tulot perustuu erilaisiin tukiin.

        Näin ollen on aivan oikeutettua, että investoidaan sinne mistä verotulotkin otetaan, eli Kantakauhavalle ja Lapualle.


      • Nohehheh
        OnkoMailimittari kirjoitti:

        Sitä suuremmalla syyllä veroeurot menee muualle, esim Lapualle. Eihän Härmistä käy kuin kourallinen väkeä näis teollisuushalleis töis. Loput on joko työttömiä tai maajusseja, molemmilla tulot perustuu erilaisiin tukiin.

        Näin ollen on aivan oikeutettua, että investoidaan sinne mistä verotulotkin otetaan, eli Kantakauhavalle ja Lapualle.

        Itse en kuulu mihinkään noista ryhmistä.
        Eikä lapualaasten asiat mua kiinnosta.
        Kapungintalokin saa olla mihinä lystää, mutta kyllä jonkinlaaset peruspalvelut pitää joka kylässä säilyttämään.


      • Alahärmä_fantasia
        Badabimbadabum1 kirjoitti:

        Meneppä kysymään ylihärmästä ero mielipidettä. Tulee heti että kyllä, ehdottomasti. Luuletko tosissasi, ettei Härmissä ole sitä jo salaa suunniteltu? On suunniteltu ja selvitelty. Kevään aikana tulee tapahtumaan vielä mielenkiintoisia asioita, seettei on varma. Kauhava saa unohtaa sotekeskuksen, myös koulun. Samalla leikkurin alle joutuu muita palveluita. Jäähalli on hyvä esimerkki mikä loppunee, kun rahoittajat lähtee. Se vaan on fakta.

        Ja sitte sä heräsit ja päästit kissin pihalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe