Itäväylän liikennemäärät

Hosujatko

Itäväylä on ollut nyt reilu vuoden verran kokonaisuuessaan valmis. Liikennemäärien vähyys silti ihmetyttää.

Jos katsoo tuota Nurmon pään arkivuorokausiliikennettä niin Kt67:lla Hyllykallio-Nurmo välillä on liikennettä 15 976 ajoneuvoa per vrk. Kun taas Itäväylä tuossa päässä 2 828 per vrk. Vertailun vuoksi Keski-Nurmontiellä liikennettä on 2 763 per vrk, eli käytännössä sama määrä mitä Itäväylällä. Huomaahan tuon jokainen Lapuan suunnasta tuleva, että jono ajaa kohti Seinäjokea kuten aina ennenkin, ja vain harva kääntyy Itäväylälle.

Rengon päässä tilanne on hieman tasaisempi. Siellä Itäväylällä on liikennettä hieman Nurmon päätä enemmän, 3 225 per vrk. Silti Hamarintielle suuntaa enemmistö, 6 825 per vrk.

Varmaan Itäväylällä on oma tarpeensa, mutta aika vaatimattomia on liikennemäärät, tien massiivisiin rakennelmiin ja tasoon nähden yleensä. Rekathan sitä varmasti käyttää, mutta olisiko ohituskaistoille ollut enemmän tarvetta Lapuan ja Jalasjärven suunnilla kuitenkin, siellähän sitä liikennettä on jonoksi asti. Itäväylällä on niin harvakseltaan liikennettä, ettei ohitustarvetta juurikaan sillä osuudella tule. Meinaan että eikö olisi riittänyt aivan tavallinen kaksikaistainen rekkatie, tuon Itäväylän tilalle.

21

353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • makihakula

      Erittäin asiallinen huomio.Pitkät suorat eikä vastaantulijoita.Kyllä nää valittajat harvinaisen oikias olivat joskaan sitä ei kukaan tunnusta

    • Urpotx2

      Ootta te urpoja !!! Saunan taa teidät.

      • Urpot3

        Paas lämmittäen oikeen joulusauna niin tullahan.


    • Ootteko laskenu kaikke ne rekat ja yhdistelmät, jokka ei ajaneet Törnävän tai Huhtalan läpi?

    • tieherratsjoelle

      Ajan jokapäivä kärjen rampilta nurmon maailmanpyörään niin kyllä sirllä liikennettä on vrsinkin ruuhka aikoina.Perjantai klo 14-17 on ehkä eniten.Arvioisin että hyvin samanlaiset liikennemäärät kuin vaasan moottoritiellä.Ongelmatiehän onkin tuo ilmajoki-sjoki-lapua väli 67
      Tämän tirn liikennemääriä vähätellään vaasan tieherrojen toimistoissa.Finne igen,

      • Hosujatko

        No maailmanpyörässä on liikennettä koska siitä kautta mennään myös Nurmon ja Keski-Nurmon suuntaan, Itäväylän lisäksi. Vaasan moottoritiellä liikennemäärät on Laihian päässä reilu 10 000 ja Vaasaan päin mentäessä liikenne lisääntyy yli 20 000. Joten siinä mielessä Itäväylän about 3000 ajoneuvoa, ei voi verrata Vaasan moottoritiehen. Eikä näitä kannata itse arvioida, eikä vaimolta kysyä, liikennevirastolla kun on tarkat lukemat olemassa.


    • Vaasalainenvale

      Seinäjoella ja nurmossa 67 lla on liikennemäärä noin 19 000
      Vaasan moottoritiellä se on vain noin 13 000
      Itäisen ohikulkutien luvut ovat hatusta vedettyjä, koska siellä ei vielä ole kunnon laskureita.Tuossa nähdään se tiepiirin elykeskuksen Vaasakeskeisyys ja kielipolitiikka.Ei juntit mitään teitä tarvi.Naurattaa toi Sjoki Jalasjärvitien ristey kolmostiellä.Laihialle jumalattomat rampit vaasalaisten takia.Voittaahan siinä kokonaisen puoliminuuttia.

      • Tottolokohon

        Wasa är en METROPOL.


    • poromiehet

      Sivuraiteelle syrjäytyneet svedupetterit täällä Etelä-pohjanmaan saitilla valittaa.Väärä saitti väärä saitti.Vaasa ja Uumaja on poronhoitoaluetta.Det äär et sant!!

    • VirallinenLiikenteenLask

      Terveisiä täältä Pojanluomalta!! Liikennemäärät ovat tällä hetkellä kovin vähäisiä, täälä ei tarvittais tietä ollenkaa! Turhaa työtä tekivät, olis nurmoolaasekki paremmin osaannu. Mä voin raportoira täältä joka ehtoo tarkan määrän ku sais jostaki sellaasen laskimen jolla voi napsutella kappalemäärän tarkemmin. Mutta eherottomasti oon luonnontilahan palauttamisen kannalla. Häriät autojen tilalle!!!

    • Melusaastesairastuttaa

      Nyt pitäisi kaikki Seinäjoen kaupungin läpi ajava raskas liikenne kieltää, kun muuta kautta on mahdollisuus ajaa. Painorajoitus niin kuin on monessa eteläsuomalaisessa kaupungissa. Täysperävaunullisilla rekoilla ei mitään asiaa Seinäjoen taajamaan enää.

    • olisivatkysrekmiehilt

      PPTH Rautaruukin rekka tuli juuri tunti sitten ohikulkutietä roveksesta päin.Aikomus oli kääntyä Pjoelle kiertoliittymästä mutta ei sopinut koska liian ahdas.Joutui siinä pakittelemaan takasinpäin ja takana oleva autoletka samoin.Lähti kohti Rengonharjua Jalasjärvelle päin.Näin on Vaasan vatipääinsinöörit tien suunnitellu.Täys susihan toi on.Järjetöntä kun kaksikaistainen tie vaihtuu yhtäkkiä yksikaistaiseksi.Kieroliittymät aivan liian ahtaat.Rengonharjun sekamelskarampit.kiertoliittymät täyttää kuraaa.Nurmon maailmanpyörä toimii ja rampit rekkaväylälle ja Routakalliolle.Muut täyttä skeidaa.

    • Tiedossa

      Huhtalantien rekkaliikenne on vähentynyt 90 %

      • TinttaKurkoot

        Näin pitikin käydä. Joillekki ei vaan oo mikää koskaa hyvä.


    • Eastway

      Onko kenellekään tullut mieleen, että Itäväylän tarjoama helppo yhteys sekä pohjoiseen, että etelään mahdollistaa Roveksen alueen kehittymisen. Mihin esim. Inexin ja Postin terminaalit tai Finnpower olisi rakennettu, jos Itäväylää ei olisi? Itäväylä muodostaa myös luontevan kulkureitin ja rajan kaupungin itäosien asuinalueiden kehittämiseksi.

      Toinen suuri asia on tuo muutaman keskustelijan mainitsema vaarallisen rekkaliikenteen loppuminen kaupungilta.

      • Helppooajaa

        Itväylää pitkin 10 minuutissa Seinäjoen ohi.Törnävän ja Vapaudentien kautta
        kesti sen 20 minuuttia


      • äläkääeksykö
        Helppooajaa kirjoitti:

        Itväylää pitkin 10 minuutissa Seinäjoen ohi.Törnävän ja Vapaudentien kautta
        kesti sen 20 minuuttia

        Mutta tartteeko siihen neljää kaistaa??? Sehän tässä on asian ydin. Kuitenkin liikennemäärä niin pieni. Eikö kaksi kaistaa olisi riittänyt ihan hyvin?


    • renes7

      Miksi ohituskaistat on Itäväylällä, missä vähiten henkilöautoliikennettä? Kuitenkin ne samat rekat ajaa Jalasjärven suuntaan henkilöautojen seassa, ilman ohituskaistoja. Eikö olisi ohituskaistat kannattanu rakentaa ennemmin Renko-Jalasjärvi välille, jossa niitä henkilöautojakin on, sekä ohittamisia. Itäväylä on toki tarpeellinen rekkatie, mutta ohituskaistat on aivan vääräs paikas, kun ne on itäväylällä.

      • MeVennamolaasetPisteFi

        Häriät takaasi!!! Autot paalattavaksi!! Kusipäillekki pimperoa!!!


      • IhmeSuunnittelijat

        Lopussa suunnittelu teki ison säästön väärässä paikkaa,
        kun poisti monta ramppia ja ryhmityskaistaa Itsiksen risteyksissä.
        Nyt on monta kaistan ylitystä ja kolarin vaaraa.
        Lisäksi Rengonharjun umpisolmut ovat älyttömiä.


    • Hurrikusetus

      Jäljet johtaa sylttytehtaalle rantahurrien kaupuninkiin ´Vaasaan.Siellähän ne tiepiirin ns,insinöörit majailevat.Jätte Bra

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      647
      4966
    2. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      127
      3828
    3. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      50
      3720
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      3091
    5. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      14
      2894
    6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2484
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2361
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2240
    9. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      30
      2147
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      51
      2134
    Aihe