Kärnä vaatii presidentti Niinistöä vastuuseen

yiuyhinjm

Kärnä syyttää puolus­tus­voimia laittomasta tiedus­te­lu­toi­min­nasta – vaatii presidentti Niinistöä vastuuseen

Tie­dus­te­lu Kes­kus­tan kan­sa­ne­dus­ta­ja Mik­ko Kär­nä vaa­tii, et­tä Puo­lus­tus­voi­mien yli­pääl­lik­kö­nä toi­mi­van pre­si­dent­ti Sau­li Nii­nis­tön toi­met ar­vi­oi­daan Puo­lus­tus­voi­mien Vies­ti­ko­e­lai­tok­seen liit­ty­vän tie­to­vuo­don joh­dos­ta.

Kär­nän mu­kaan Puo­lus­tus­voi­mien en­ti­nen Vies­ti­ko­e­lai­tos ny­kyi­nen Vies­ti­ko­e­kes­kus on har­joit­ta­nut tie­dus­te­lu­toi­min­taa, joka on koh­dis­tu­nut myös Suo­men kan­sa­lai­siin, ja pre­si­dent­ti Nii­nis­tö on il­mei­ses­ti tien­nyt täs­tä.

Kär­nä ar­vi­oi Puo­lus­tus­voi­mien har­joit­ta­man tie­dus­te­lu­toi­min­nan ole­van lai­ton­ta, kos­ka se ei hä­nen mu­kaan­sa pe­rus­tu la­kiin.

– Oi­keus­val­ti­ois­sa kai­ken vi­ra­no­mais­ten toi­min­nan tu­lee pe­rus­tua la­kiin. Nyt näyt­tää sil­tä, et­tä Puo­lus­tus­voi­mat on har­joit­ta­nut laa­ja­mit­tais­ta tie­dus­te­lu­toi­min­taa il­man edus­kun­nan val­tuu­tus­ta. Vii­me kä­des­sä täl­lai­ses­ta toi­min­nas­ta vas­taa yli­pääl­lik­kö. Edus­kun­nan ja val­ta­kun­nan­syyt­tä­jän on tar­peen ar­vi­oi­da, ase­te­taan­ko ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti syyt­tee­seen, Kär­nä sa­noo tie­dot­tees­saan.

– Nii­nis­tön oma vii­te­ryh­mä yrit­tää nyt syyt­tää Hel­sin­gin Sa­no­mia pal­jas­tuk­sis­ta, vaik­ka to­si­a­si­as­sa syyt­tä­vän sor­men tu­li­si osoit­taa Nii­nis­töön it­seen­sä, Kär­nä väit­tää.

29

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dgssdfgh

      Kärnä, tuo twitter-poliitiko. Naurettava tapaus.

    • näinonn

      TÄYTTÄ ASIAA !!

      Jos puolustusvoimien ylipäällikkö ei tiedä asiasta .... KUKA TIETÄÄ ???

      vastuuseen vaan !!!

    • natotrollit

      Näkökulma: Tikkakosken vuotoa liioitellaan - Moni asioista ei täsmää?

      Helsingin Sanomien viime lauantaina julkaistu juttu Tikkakoskella sijaitsevasta puolustusvoimien Viestintäkoekeskuksesta on herättänyt valtavasti keskustelua maanpuolustuksesta, lähdesuojasta ja lehdistönvapaudesta.

      Jotkut äänekkäimmistä kriitikoista pitävät tekoa maanpetoksena, kun taas toiset ovat nostaneet HS:n toimittajat liki kansallissankarin asemaan.

      Suurista puheista huolimatta HS:n ympäripyöreä ja runaasti vanhaa tietoa sisältänyt juttu ei ollut kovinkaan kaksinen paljastus. Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervolan sanoin: "Tekstin lukemisen jälkeen jäi olo, että Helsingin Sanomat vain halusi julistaa saaneensa käsiinsä salaiseksi luokiteltuja papereita".

      Tikkakosken Viestintäkoekeskuksen ympärillä vellova kohu sai sunnuntaina dramaattisen käänteen, kun HS:n toimittaja Laura Halmisen kotiin tehtiin huomattava kotietsintä. Halminen on toinen lauantaina ilmestyneen kirjoituksen kirjoittajista.

      Kotietsinnän kerrotaan alkaneen noin kello 18:30 ja päättyneen noin kello 22:30. Kotietsinnän aikana poliisi takavarikoi Halmiselta tämän puhelimet, tietokoneen, tabletin sekä toistakymmentä muistitikkua.

      Poliisi kertoi kotietsinnän perusteena olevan turvallisuussalaisuuden ilmaiseminen. Halmisen mukaan heillä ei kuitenkaan ollut mukana tuomioistuimen päätöstä etsinnän tekemiseksi.

      Halminen kertoo tapahtumien saaneen alkunsa hänen kovalevystään. Halminen kertoo vasaroineensa hallussaan olevan tietokoneen kovalevyä, jotta hän voisi tuhota pysyvästi sen sisältämät tiedot.

      Tämä aiheutti Halmisen mukaan savua, jonka vuoksi hän kutsui palokunnan paikalle. Palokunnan mukana saapui myös poliisipartio, joka kutsui paikalle apuvoimia selvitettyään ensin hänen hänen henkilöllisyytensä.

      Halminen halusi koneen tuhoamisella varmistaa lähdesuojan mahdollisimman hyvän toteutumisen, joka on mielestäni hyvin kunnioitettava teko toimittajalta.

      Useat asiat jäivät kuitenkin askarruttamaan minua.

      Ensinnäkin Halminen on ammatillisesti keskittynyt pitkään kirjoittamaan informaatiovaikuttamisesta, kyberturvallisuudesta ja teknologiasta, jonka vuoksi minun on vaikea kuvitella häntä soittamassa palokunnalle savuavan kovalevyn vuoksi. Se vaikuttaa ajatuksen tasollakin täysin absurdilta.

      Tämä koko homma vaikuttaa vähän sellaiselta: "Hei, tulkaa nyt tutkimaan minua!" -jutulta.

      Halminen on tietoturvallisuuden asiantuntijana varmasti selvillä myös siitä, ettei vasaroiminen todennäköisesti tuhoa dataa koneen kovalevyltä. Helpoiten kovalevyn tuhoaminen onnistuu poraamalla kovalevyyn reikiä.

      Toisekseen Halminen on avustanut puolustusvoimia erilaisten turvallisuuskurssien yhteydessä, jonka vuoksi pelkkä vuoto hänen kauttaan herättää läjän kysymyksiä.

      Kolmanneksi sanottakoon vielä sen verran, että mikäli Suomen tiedustelu oikeasti kaatuu tällaiseen artikkeliin, niin silloin meidän pitäisi olla paljon enemmän huolissamme kuin me tällä hetkellä olemme.

      Pidän sitä hyvin todennäköisenä, että saammme muutaman seuraavan viikon sisällä kuulla jonkinlaisen ulostulon, joka paljastaa vuodon todellisen tarkoitusperän.

      En usko sen olevan sattumaa, että vuodosta käytävää keskustelua on ylläpitänyt ennen kaikkea Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

      Presidentti Niinistön tarttuminen aiheeseen tekee asiasta merkittävän.

      Niinistöhän ei tiedettävästi lähtenyt lainkaan mukaan esimerkiksi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) surkuhupaisaan kesäteatteriin, vaan kielsi yksikantaan pääministeriä saapumasta Kultarantaan edes kahville.

      Kansalalaisina teidän kannattaa olla nyt erittäin tarkkana sen suhteen, että mitä tässä pyritään vuodon varjolla ajamaan läpi, tai mitä teiltä jää tämän kohun vuoksi kokonaan huomaamatta.

      Tässä vaiheessa on lähes mahdotonta sanoa, mistä suunnasta se yliajava bussi tulee.

      Henkilökohtaisella tasolla kyseinen kotietsintä kiinnostaa minua ennen kaikkea lähdesuojan ja lehdistönvapauden kannalta. Tämän kaltainen toimittajan painostaminen on täysin ainutlaatuista Suomessa ja Pohjoismaissa.

      Todennäköisesti maamme sijoitus maailman Lehdistönvapaus-indeksillä (eng. Press Freedom Index) laskee entisestään. Toimittajat ilman rajoja -järjestö ei ole vielä toistaiseksi kommentoinut tapausta.

      • satamanvalot

        Huomatkaa kuinka Ylen päätoimittaja Riikka Venäläinen puolustaa Helsingin Sanomien toimittajan toimia.Riikka Venäläinen sanoo, ettei ole aikaisemmin koskaan tällaista tapahtunut missään länsimasissa! Riikka Venäläinen väittää, että toimittajalla olisi ollut oikeus julkaista kovimman asteen turvaluokan salaista tietoa sananvapauden nojalla...tämä on hämmästyttävää! Joku Ahosniemi myötäilee siinä ohessa rikollista toimintaa! Ottakaa kiinni nyt jo ne Suomisyöjät!Nyt on rikostukijoilla oltava jäitä hatussa....Ylen ja Hesarin toimittajat puolustelevat toisensa tekoja...se on häyttävää!
        Ylenpäätoimittaja Riikka Venäläinen puolustaa liikaa Hesarin toimintaa....siinä on linkki ja vinkki !Riikka Venäläinen ei ole sopiva päättomitajaksi....ei välitä Suomen turvallisuudesta!


      • On niitä palaneitakin kovalevyjen tietoja toisinaan kyetty pelastamaan, niin ihmeelliseltä kun se tuntuukin. Vasara käytännössä on ihan käypä vehje tietojen tuhomaiseen tavallisissa jutuissa, mutta ei tällaisissa. Tiedot varmaankin silti saadaan. Niitä on yrityksiä, Norjassa on ainakin ollut eräs, joka on erikoistunut vaurioituneiden kovalevyjen tietojen pelastamiseen.

        Tietenkin vasarointi ja vasarointi, jos tässä vasaroinissa on oltu perustellisia, eikä olla tyydytty muutamaan iskuun, vaan on otettu liekki mukaan ja pyritty lekalla mäiskimään rautaa ja kuumentamaan sitä tehden itselle kahleet.

        Palokunnan mukana olo viitaisi yllä mainittuun metodiin. heh :))

        -masson.


    • ertyiubi
      • dfgsdhsdfh

        Lähteenä MV-lehti ei ole edes Aku Ankan tasolla. Olette te ryssänatsit surkuhupaista porukkaa.


      • punikithaisee

        Lue sä vaan idiootti hesaria sopii hyvin aivopestyille vassareille.


      • täälläsitä
        punikithaisee kirjoitti:

        Lue sä vaan idiootti hesaria sopii hyvin aivopestyille vassareille.

        Taas on tietäjät


      • Anonyymi
        dfgsdhsdfh kirjoitti:

        Lähteenä MV-lehti ei ole edes Aku Ankan tasolla. Olette te ryssänatsit surkuhupaista porukkaa.

        Näin tämäpäivän valossa kommentti on aika osuva ja hesarin luku se parempi vaihtoehto. MV:t ym. on ihan silkkaa roskaa (tekijöidensä kompleksien hallintta lähinnä ja kaukana journalismista) ja näiden rahoitus kiinnostaa turvallisuusviranomaisia ...


    • realismi______

      olishan se aika paksua jos valtio paljastuu oman kansan trollaamisesta ?

    • rydctfvg

      Presidentti Niinistö Suomen tiedusteluun liittyvästä kirjoittelusta Venäjällä: "Ei huolestuta"

      Venäläismedia uutisoi sekä sunnuntaina että maanantaina laajasti Helsingin Sanomien sotilastiedusteluun liittyvää artikkelia ja myös Helsingin Sanomien toimittaja Laura Halmisen kotiin tehtyä etsintää.

      – Totta kai se, että vuoto tapahtuu, niin pannaan merkille muuallakin, mutta on niitä muuallakin, lähtien Julian Assangesta, tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi tiedustelu-uutisointia Lännen Medialle.

      Autralialainen Assange tunnetaan Wikileaks-vuotajana. Niinistö sanoi havainneensa venäläismedian kirjoittelun tiedustelu-vuodosta, mutta hän ei ole huolestunut asian laajasta käsittelystä Venäjällä.

      – Ei huolestuta.

      Helsingin Sanomien artikkeli on saanut monet pelkäämään, että Suomessa tiedusteluaineisto ei pysy salaisena. Lehden laaja artikkeli perustui erittäin salaisiin asiakirjoihin ja koski ennen kaikkea Viestikoekeskuksen toimintaa Tikkakoskella. Viestikoekeskuksen rooli kasvaa, jos uudet siviili- ja sotilastiedustelulait hyväksytään.

      Niinistö kommentoi heti tuoreeltaan lauantaina presidentin kanslian lähettämässä tiedotteessa, että korkeimman turvaluokituksen saaneiden asiakirjojen sisällön paljastuminen on turvallisuutemme kannalta kriittistä ja voi aiheuttaa vakavia vaurioita.

      Ongelmana on nähty erityisesti se, että luottamus suomalaiseen tiedusteluun rapistuu, ei niinkään julkaistun tiedon sisältö. Niinistö kuitenkin huomauttaa, että edelleenkään ei tiedetä, mitä tietoa Helsingin Sanomilla on.

      – Jutussa viitattiin, että runsaasti.

      Tiedustelujutun julkaisun ajankohtaa juuri presidentinvaalien alla Niinistö ei kommentoi.

      – Tuo pitää kysyä Helsingin Sanomilta, en pysty arvioimaan ollenkaan.

      Hän ei myöskään halua arvioida Helsingin Sanomien toimituksellista harkintaa tai sananvapauskysymyksiä.

      "Jokin lainsäädäntö tarvitaan"

      Tiedustelulainsäädännön on arvioitu nousevan uutisoinnin jälkeen meneillään olevan presidentinvaalikamppailun keskeiseksi teemaksi.

      – Kyllä siitä varmaan puhutaan, mutta on siitä puhuttu tähänkin asti poliittisissa piireissä, tarvitaanko sitä ja kuinka kiireellisesti. En usko, että tämä kauheasti laajentuu siitä.

      Niinistö itse kannattaa tiedustelulainsäädännön uudistamista. Tiedustelulait ovat tulossa eduskunnan käsittelyyn alkuvuodesta.

      – Tämäkin tapaus kertoo, että on hyvä, että olisi jokin lainsäädäntö ja siihen on myös tarkoitus kehittää jokin valvontamekanismi.

      Niinistö sanoo myös ymmärtävänsä niitä, jotka pelkäävät, että valvonta ulottuisi tavallisten suomalaisten viestiliikenteeseen, kuten sähköposteihin.

      – On ymmärrettävää, että se nostaa kysymyksiä.

      Presidentti uskoo, että tiedustelulait pystytään säätämään hyvin suojaavaksi. Esimerkiksi kuuntelun avaaminen vaatii tuomioistuimen luvan. Nykyisinkin tuomioistuimen luvalla toimitaan aika pitkälle rikostutkinnassa.

      Lännen Media teki tiedustelu-vuotoon liittyvät kysymykset presidentinvaaleihin liittyvän ehdokashaastattelun yhteydessä.

    • yiuoiöomk

      Median hallinnan kaappaus

      Kaikella kunnioituksella näyttävälle operaatiolle ja koko ajan uusia jännittäviä käänteitä sisältävälle HS-tarinalle, taidokkaasti suoritetulle median hallinnan kaappaukselle, niin muistakaamme vielä, että istuva presidentti Sauli Niinistö on mahdollisesti syyllistynyt uransa aikana perustuslain vastaisiin toimiin useammankin kerran.

      Naton isäntämaasopimusta on seurannut useita merkillisiä tiedustelu- ja yhteistyösopimuksia, joiden asiakirjat on salattu. Uusi kohu täyttää median ja niin Niinistön merkillisyydet jäävät syrjään keskusteluista.

      Todellakin sotilastiedustelu palvelee presidenttiä – myös hybridisodankäynnissä Suomen kansalaisten tajunnasta.

      https://mvlehti.net/2017/12/18/presidenttia-palvelevan-sotilastiedustelun-konna-on-yha-vapaalla/

      • outo-maa-outo-kansa

        Kovakouraiset otteet Helsingin Sanomia vastaan on koordinoitu operaatio jolla koitetaan tehdä esimerkki maan kaikille muille medioille siitä kuinka käy jos asettuu valtaeliittiä vastaan!

        Vaalit tulossa ja vallassa oleva haluaa voittaa ne vaalit. Vastustajat pistetään ruotuun sopivasti ennen vaaleja.

        "Kirjoita minusta suotuisasti, tai itket ja kirjoitat minusta suotuisasti!"

        Ei tässä sen kummempaa ole menossa kuin vanha "hajoita ja hallitse" menetelmä.


      • KansaaTestataan
        outo-maa-outo-kansa kirjoitti:

        Kovakouraiset otteet Helsingin Sanomia vastaan on koordinoitu operaatio jolla koitetaan tehdä esimerkki maan kaikille muille medioille siitä kuinka käy jos asettuu valtaeliittiä vastaan!

        Vaalit tulossa ja vallassa oleva haluaa voittaa ne vaalit. Vastustajat pistetään ruotuun sopivasti ennen vaaleja.

        "Kirjoita minusta suotuisasti, tai itket ja kirjoitat minusta suotuisasti!"

        Ei tässä sen kummempaa ole menossa kuin vanha "hajoita ja hallitse" menetelmä.

        Tämähän on selvästi uuden hybridivaikuttamiskeskuksen ensimmäinen vaikuttamistesti. Jo 10 vuotta sitten julkaistun tiedon uudelleenjakaminen "SALAINEN" leimalla lisättynä jotta se herättäisi mediassa kiinnostusta.
        Tiedon leviamistä seurataan jossakin lautakunnassa tarkasti ja pian tulee ne gallupit joissa kysellään kansalaisten mielipidettä asiasta. Erityisesti kiinnostaa kuinka nopeasti kansalaisten mielipide on kohun seurauksena muuttunut, jotta näitä tekaistuja kohuja voitaisiin tulevaisuudessa käyttää kansalaisten mielipiteen muokkauksessa.
        Saatte huomata että vuotajaa ei löydetä (yllätys, yllätys) ja lehdistöä ei tuomita länsimaisen medianvapauden nimissä kuten pitääkin. Eli ne perinteiset loppupäätelmät.


    • hänseon

      No meillähän on oikea fasisti presidenttinä. Hän on vain onnistunut salaamaan luonteensa kansalta niin hyvin että perus rivikansalainen ei sitä juurikaan huomaa. Sen sijaan presidentin entisiä tuttavia ja alaisia on viime aikoina tullut julkisuuteen ja kertoneet kuinka julma ja määräilevä persoona hän on.

    • kovo.hommoo

      Kyllä tässä vasaroitiin nyt ehdokas Väyrynen hiljaiseksi.

    • kylmä.kuvio

      Viestikoelaitoksen tapaisella yksiköllä olisi lupa tiedustella ainoastaan ulkomaita. Ulkomaille täältä suuntautuvaa viestiliikennettä siinä tapauksessa, että kyseessä on ulkomaalainen taho Suomessa. Suomen kansalaisen tiedusteluun Suomessa tarvitaan oikeuden päätös myös silloin kun viestiliikenne tulee ulkomailta. Tätä lakia ei noudateta täällä lainkaan, eikä siitä piitata pätkääkään.

      Ette ymmärrä kuviota - meidät on alistettu täysin vieraan vallan alaisuuteen, jonka vuoksi mitään ulkomaantiedustelua ei ole eikä tarvita vaan kaikki tiedustelu kohdistuu nimenomaan oman maan kansalaisiin kaikissa tiedusteluelimissä.

      Meitä tiedustellaan ulkomailta käsin, mikä on täysin luvallista siellä ulkomailla. Sitten nämä vasallit täällä saavat tietoja sieltä ja lähettävät vastavuoroisesti heille kaikki tiedot oman maan kansalaisista.

      Tämä on pelleilyä, josta aiheutuu maalle ja kansalaisille turvallisuusriski - Suomea ei voida sanoa olevan edes olemassa.

      • JosTuosta

        saadaan näyttöä niin siitä päättäneet ja siitä tienneet henkilöt voivat joutua telkin taakse. Sitä tässä varmaan pelätään?


    • KuinkaOn

      Jos Puolustusvoimat ovat suorittaneet tiedustelutoimintaa laittomasti olettaen, että tiedustelulaki tulee joskus voimaan ja jos tässä nyt vähän ennakoidaan niin ei kai se haittaa. Syyllistyykö asiasta tienneet mutta siitä vaienneet silloin rikokseen? Entä ne, jotka ovat asiasta päättäneet?

      • 350-nettikyttää

        Meitä on vakoiltu koko ajan, nyt uudella lailla tuo yritetään tehdä jälkikäteen lailliseksi. Kyllä Cia johtaa Suomen hallitusta, presidenttiä ja mediaa. Soros on nyt sijoittanut 18 miljardia tähän Euroopan tuhoamiprojektiin, se menee kaikkien lakien edelle.


    • realismi_____

      miksi venäjän trolleista ja nato trolleista ei kerrota totuutta kansalle ?

    • sama-kikka-toimii-aina

      Itseaiheutettu sotku ja nyt yritetään näyttää presidentilliseltä sitä siivotessa.
      Ja sinisilmäisin osa kansasta lankesi ansaa heti kohun ensimmäisestä päivästä alkaen. Mitään ei ole opittu vaikka kuinka monesti on tullut kustuksi silmään.
      Nämä jos mitkä ovat niitä viime vuosina paljon puhuttuja "hyödyllisiä hölmöjä" joihinka valtaeliitti voi aina luottaa kun halutaan saavuttaa jokin määränpää.
      Kuten vaikkapa voittaa vaalit tai runnoa jokin epäilyttävä lakiehdotus läpi.

    • Suositan

      Niinistö on hyvin liberaali kokoomuslainen. Siksi on saavuttanut kansan suuren suosion. Hyvä Sauli 😊

      • Kunhan_poliisi

        tutkii sen teot niin katsotaan sen jälkeen mikä on ja minkälaista suosiota nauttii.


    • vessapaperiakaan

      Ei saa julkaista jos siinä on ensimmäisen luokan suojaus ja piste

      • Ihan-oikein

        Mitä me teimmekään viikko sitten tähän samaan aikaan?

        Odotimme joulua ja katselimme äärimmäisen tylsiä presidentinvaalien väittelyjä televisiosta.

        Sillä aikaa eduskunta yritti muiluttaa takaoven kautta ilman kansan huomiota erittäin laajan urkintalain läpi.

        Se että me nyt keskustelemme tästä ja monet poliitikot ovat sanoneet keskustelun olevan tärkeää, kertoo että media on vain tehnyt tehtävänsä informoidessaan kansaa tärkeästä asiasta.
        Ja se että valtaapitävät reagoivat asiaan niin voimakkaasti, kertoo että he eivät pidä siitä että kansa saisi asiasta päättää!

        Demokratia toimii sittenkin!


    • asiathanovat

      Edellisen ylipäällikön aikaisia.
      Ei Niinistön aikaisia eikä alaisia.

    • lkdfjkasj

      putki ykkönen 2011
      2012 putki kakkonen ja Niinistö presidentiksi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1734
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      215
      1357
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      239
      1327
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      44
      1179
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      98
      1157
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      11
      1069
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      151
      1068
    8. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      64
      1065
    9. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      256
      1026
    10. Trallalaa kesä on

      Helteinen ja kuuma. Hyvää huomenta. ☀️😊🫶🏼🍍❤️🐦‍⬛
      Ikävä
      189
      883
    Aihe