USB äänikortti
kun nykyisessä integroidussa äänikortissa hirveästi ääni jäljessä
https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho … t-2x3_5mm-aanensaato-aanenvaimennus
Luetuimpia
-
200 levyn CD-soitin etäohjattavaksi
Täällä varmaan joku tämänkin tietää. Nimittäin: Tulin hommanneeksi 200-levyisen CD-soittimen. Sain sitten päähäni että mitä jos sen rakentaisi striimaamaan musiikkia nettiin? Omaan jonkinlaiseen käyttöliittymääni läppärissä tai puhelimessa mutta haluaisin lisäksi etäohjauksen, ainakin perus hakutoiminnot, levyn/kappaleen vaihdon ja random play päälle/pois. Voisin kuunnella omia (ostettuja, maksettuja) CD-levyjäni reissussa ja muuallakin kuin kotona. Siis Wifin alueella tai kännykän nettiliittymällä muina aikoina. Onko kellään ideoita, kokemusta, ehdotuksia? Ehdotukseksi en laske Youtubea tai muuta netistä sinänsä helpommin saatavaa musiikkia. Osa levyistäni ei taatusti löydy netistä, ja minulla on ilmaista nettikaistaa...olisi jännä keksiä sille jotain tällaista käyttöä. Levyjen rippaaminen tikulle tms. ei sekään palvele tätä ajatusta. Maksetut alkuperäislevyt kuunteluun vaikken fyysisesti olisikaan soittimen luona, silti käytettävissä. No?
-
IR-kaukosäätimen korvaaminen
Kaukosäätimestä alkoi kadota näppäimiä ja tilalle tuli hankittua geneerinen ohjain, mutta sen kanssa oli ongelmia joidenkin näppäimien ohjelmoinnissa. Eli piti keksiä uusi ratkaisu ja keksinkin, että taloudessa on vanhoja videoiden kaukosäätimiä lähes samalla lay-out:illa, kuin mitä olisi tarvis digiboksin ohjaamiseen. Siispä tutkimaan ja hetken ihmeteltyäni, kytkettyäni IR-vastaanottopiirin avr:lle, että mitähän koodia se tuottaa(oli invertoitu tulossa, eli mielen vinksauttaminen kohdalleen hankaloitettua! :) https://arduino-info.wikispaces.com/IR-RemoteControl -selvisi, että molemmat ohjaimet tuottaa itse asiassa japani-koodia, jossa lähetetään itse asiassa laitteen id(addr) ja tämän jälkeen komento 32 bittisenä numerona. Numerosta puolet sisältää samat tiedot invertoituna, eli on virheen havaitseminenkin mahdollista. Eli avr:lle koodi, joka näyttää bit-patternit koodista 32 bittisenä ja selvisi yllättäen, että lähettävät itse asiassa samoja "cmd" koodeja! Ainostaan addr-osa koodista on eri(totta kai, tarkoitushan on lähettää tiedot eri laitteille häiritsemättä muita). https://github.com/z3t0/Arduino-IRremote/wiki/Types-of-IR-codes Rakentelin siis avr:lle koodin, joka kuuntelee ensin IR-lähetyksen, sitten vaihtaa sen addr-osaan oikeat bitit ja lähettää sen uudelleen 3x. Ja nyt voin käyttää jälleen kaikkia kaken nappeja! Eli osittain hyvää säkää, kun ei tarvinnut keksiä, mitä toimimattomien nappien koodit mahtoivat olla.. kyllä senkin testaa, koska japanialaisessa kaukosäätimessä on eri koodeja 256 kappaletta. No, pitää tietysti toivoa, ettei kyseessä ole extended-moodin kaukosäädin.. sitten niitä on paljon.. irdb voi toki auttaa tässä.
-
Ajovaloautomatiikka
Haluaisin rakentaa vanhaan autooni automatiikan, joka sytyttää ajovalot katkaisimen 0-asennossa hetki sen jälkeen (esim. 2 s) kun moottori on käynnistetty. Ikävä kun automatiikkaa ei ole, niin monesti unohtuu sytyttää valot, auto saksan tuontia. Onko autoissa yleisesti olemassa jokin johto missä on jännite ainoastaan silloin kun moottori käy (laturilta?)? Sieltä voisi ottaa releelle ohjauksen. Vai olisiko tieto otettava elektroniikan avulla joltain pyörintäanturilta, esim. kampiakselin asentotunnistimelta? Entä millä saisi helpoiten aikaan tuollaisen muutaman sekunnin viiveen? Helppo olisi toki kytkeä valot niin että palavat aina kun virrat päällä mutta niin en halua tehdä kahdestakin syystä: joskus on hyvä voida pitää virtoja päällä ilman että ajovalot palavat ja toisekseen starttauksen aiheuttama (ali)jännitepiikki rasittaa varmasti ballasteja (xenon) turhaan (ilmenee valojen välkkymisellä, kun starttaa valojen olleessa päällä). Tuon viiveen haluaisin syttymiseen juuri siksi että valot syttyisivät vasta kun moottori on jo varmasti käynnissä ja starttaus loppunut, jolloin ballasteille tulee kunnollinen akkujännite.