Luterilainen ja adventistinen helvetti

kotiteoloki

Terve, en ole adventisti mutta adventistien käsitys helvetistä (ruumis ja sielu tuhoutuvat lopullisesti) on yllättävän hyvin perusteltavissa Raamatulla.

Huomasin tämän kun tulin lukeneeksi että helvetistä käytetty kreikankielinen sana "aion" ei välttämättä merkistse ikuista vaikka suomenkieliset raamatut niin kääntävät. Wikipedia vahvistaa väitteen kyllä.

Haluaisin kuitenkin kysyä tähän oppiin perehtyneiltä jakkesta ilm.20, 10:

"Saatana, noiden kansojen eksyttäjä, heitetään samaan rikinkatkuiseen, tuliseen järveen kuin peto ja väärä profeetta, ja siellä niitä kidutetaan yötä päivää, aina ja ikuisesti."

Jakeessa esiintyy kaksi sanaa "aina" ja "ikuisesti". Onko tässä kohdassa sama kreikankielen sana "aion" jota Jeesus käytti puhuessaan helvetistä? Jos on niin kumman sanan paikalla "aina" vai "ikuisesti" ja mikä on se toinen tässä käytetty sana ja sen merkitys?

Adventistinen helvettikäsitys on sellainen johon ihminen luonnostaan haluaa uskoa, mutta koska olen pesunkestävä fundamentalisti, en usko mitä haluan, vaan uskon itsestäni riippumattomaan, ulkopuoliseen ilmoitukseen so. Raamattuun.

Tästä olen kuitenkin epävarma, joten kaikki raamatulliset perustelut luterilaisen tai adventistisen helvetin puolesta/vastaan ovat tervetulleita.

Ps. ajatukset ovat pyörineet helvetissä jo parisen viikkoa ja alkaa pikkuhiljaa ahdistaa. Viitsisvätkö vastaajat myös rukoilla että aloittaja saisi taas mielenrauhan. Kiitos

36

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lukekaapa

      Lainaus alkutekstien asiantuntijalta (kopioitu kirjasta tekstintunnistuksella):

      "Uudessa testamentissa viitataan helvettiin 12 kertaa (Matt. 10:28; 18:9;
      Mark. 9:43,45,47; Luuk. 12:5; Jaak. 3:6) ja lisäksi Ilmestyskirjassa mainitaan toistuvasti tulijärvi (Ilm. 19:20; 20:10,14, 15; 21:8). Tekstiyhteydestä käy ilmi, että sanat liittyvät jumalattomien rangaistukseen ja lopulliseen kohtaloon. Näissä teksteissä osoitetaan myös, että ihminen joutuu helvettiin sieluineen ja ruumiineen.

      Evankeliumeissa kuvataan pelastuskutsusta kieltäytyvien kohtaloa olkien ja ruumenien hävittämisellä. Niiden mukaan Jeesus "puhdistaa puimatanterensa ja kokoaa nisunsa aittaan, mutta ruumenet hän polttaa sammumattomassa tulessa" (Matt. 3:12, VI<R; Luuk. 3:17, VKR). Siinä tulessa eivät kestä ihmiset eivätkä edes pahuuden henkiolennot. "Katso, se päivä tulee liekehtivänä kuin tulinen uuni. Kaikki röyhkeät ja pahantekijät ovat silloin oljenkorsia. Se päivä tulee ja sytyttää ne liekkiin sanoo Herra Sebaot eikä niistä jää jäljelle juurta eikä vartta" (Mal. 3:19). "Mutta jumalattomat tuhoutuvat, Herran viholliset katoavat kuin laidunten vihreys, he haihtuvat savuna ilmaan" (Ps. 37:20).

      Ilmaisu "sammumaton tuli" näyttää tarkoittavan sitä, ettei millään inhimillisellä keinolla ole mahdollista rajoittaa sen valtaa. Se polttaa niin kauan kuin palamista on. Sammumattoman tulen rangaistuksen kohtasivat aikanaan jo muinaiset Sodoma ja Gomorra, jotka "ovat varoittavana esimerkkinä kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta" (Juuda 7, VKR). on kuitenkin huomattava, etteivät nämä Kuolleenmeren tienoilla sijainneet kaupungit enää pala. Sanotaanhan myös, että "Jumala tuomitsi Sodoman ja Gomorran kaupungit polttamalla ne poroksi ja antoi näin varoittavan esimerkin vastaisten aikojen jumalattomille" (2. Piet.2:6).

      Tähän tuliseen rangaistukseen joutuvan kohtaloa kuvataan Raamatussa myös sanoilla: "Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa" (Ilm. 14:10,11). On kuitenkin huomattava, että vastaavalla tavalla ennustettiin Edomin hävityksestä (Jes. 34:9, 10). Muinaiset edomilaisetkin ovat hävinneet eikä heidän asuinalueistaan ole jäljellä kuin raunioita ja autiomaata. Tulta ja savuakaan ei ole näkyvissä, koska kaikki palava on poltettu poroksi.

      Helvetin kreikkalainen nimi Gehenna tulee Jerusalemin lounaispuolella olleesta Ben-Hinnomin laaksosta. Siellä oli muinoin jätteiden kaato- ja polttopaikka, jonne tuotiin rikollisten ruumiitkin (2. Kun. 23:10). Se oli helvetin vertauskuva, josta syntyi myös sanonta: "Heidän matonsa ei kuole, eikä tuli sammu" (Jes. 66:24, VKR).

      Helvetin tulijärvessä saa kukin "tekojensa mukaan" (Ilm. Tähän rangaistukseen kuuluu myös vaiva (14:9—11), joka oikeastaan on tarkoitettu lähinnä paholaiselle (20:10). Ihmisen Herra haluaisi mieluummin pelastaa. Helvetin rangaistuksen langettamista nimitetään Jumalan tekona oudoksi ja merkilliseksi (Jes. 28:21). Ei voida kuvitella, että rakkauden Jumala antaa kenenkään kärsiä pidempään kuin hänen oikeudenmukaisuutensa kannalta on välttämätöntä.

      Rangaistuksen kestoa ilmaistaan kreikkalaisessa alkutekstissä sanalla aion, joka loputtoman ajan lisäksi tarkoittaa mm. maailmanaikaa, määrätynpituista aikaa ja aikakautta. Suomessakin sana iankaikkinen tulee sanoista ikä kausi. Näin on mahdollista ymmärtää, että tulijärvessä on jumalattomille heidän syntiensä mukaan määrätty aika. Sen pituus on varmasti sopusoinnussa Jumalan rakkauden ja oikeudenmukaisuuden kanssa. Taivaasta lankeava tuli päättää syntisen maailman julman ja järkyttävän historian (jakeet 7—15).

      Raamatun kuvaus jumalattomien kuolemasta ja maailman lopullisesta puhdistamisesta sekä synnin hävittämistä seuraa kertomus maan luomisesta uudelleen. Siitä tulee paratiisi, jossa ei ole enää kuolemaa, sairautta eikä kirousta (21:15). Sanonta, jonka mukaan "ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on mennyt" ilmaisee, että silloin ovat maailmankaikkeudesta kaikki tuskat ja kärsimykset loppuneet." - [Auvo Helminen]

      • Anonyymi

        silloinhan et saa sanoa´´ että heitä kidutetaan aina ja iamkaikkisesti, koska kärsimystä ei enää ole´´ tottele itseäsi benkku


    • toinenadventisti

      Rukoilen aloittajalle Jumalan rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä.
      Ilm. 19:20; 20: 10, 14-15) Hävityksen lopullisuutta täydentää kuva madosta, joka ei kuole, ja tulesta, joka ei sammu. On kuitenkin muistettava, että mato syö kuollutta lihaa ja tuli hävittää loput ja vieläpä madotkin. Tämä kuva sulkee pois kaiken mahdollisuuden niin elämän jatkuvuudesta kuin myös jatkuvasta loputtomasta piinasta. Kysymys on täydellisestä hävityksestä ja tuhosta. On tehtävä ero madon ja tulen kuluttavan työs ja sen tuloksen välillä. Niiden aikaansaannos on epäilemättä ikuinen-mutta se ei merkitse sitä, että itse prosessi kestäisi loputtomasti. Mutta seuraukset ovat pysyviä ja peruuttamattomia,täydellinen olemassaolosta hävittäminen ja ikuinen ero Jumalan yhteydestä.
      Saakoon Jumalan rauha ja ilo kasvaa elämässäsi.
      Siunausta sinulle ja elämääsi.

      • Anonyymi

        `` Heidän matonsa eivät kuole, eikä tuli sammu`` On totuuden mukaan, että pelastetut voivat heittä ongen järveen/ jokeen ja paistaa kalan tulella. Sitähän se tarkoittaa!!! ei muuta! Pena


    • Jeesusonhyvä

      Auvo tuossa edellä jo hyvin perusteli asian, mutta eräs näkökulma vielä lisää. Tuossa Ilm.20:10 tekstissä esiintyy kahdesti kreikan sana "aion." Tuolla sanalla "aion" on useita merkityksiä mm. aika, pitkä tai lyhyt aika, maailmanaika, loppumaton aika. Nyt Ilm.20:10 kerrottu jumalattomien rankaiseminen tapahtuu kahden maailmanajan (aion) välissä eli silloin, kun tämä nykyinen maailmanaika päättyy ja uusi maailmanaika alkaa. Tämä vanha maailma päättyy tulijärveen, jossa kaikki synti ja syntiset hävitetään lopullisesti ja sitten Jumala luo uuden maan pelastettujen ikuiseksi kodiksi, ja näiden kahden aionin eli maailmanajan välissä jumalattomat saavat rangaistuksensa tekojensa mukaan, jonka jälkeen "he ovat, kuin heitä ei olisi ollutkaan." Raamatusta on turha etsiä käsitettä "kuolematon sielu." Päinvastoin, "se sielu, joka syntiä tekee, sen on kuoltava." Hes.18:4,19. Ja kuinka monta sielua on tehnyt syntiä? "Kaikki ovat syntiä tehneet" ja ovat sen vuoksi kuolevaisia sieluja, paitsi ne, jotka ovat Jeesuksen ristin tähden saaneet syntinsa anteeksi ja ovat ottaneet Jeesuksen vastaan, vain heillä on Jumalan armolahjana iankaikkinen elämä. "Jolla Poika on, sillä on elämä, jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää."1Joh.5:12

      • Anonyymi

        Jumalan Poika ei ole Henki Jeesuksen Jumala ruumiin hänelle valmisti Heb 10: 5 Tämän ruumiin ja veren kautta meillä on iankaikkinen elämä! Jeesuksessa Kristuksessa , meidän Herrassamme Benkku ( Pentti Pappinen)


    • yksi-adventisti

      Aapeli Saarisalo käänsi tekstin oikein sen toisen käännösvastineen mukaisesti "maailmanajasta maailmanaikaan", eikä "aina ja ikuisesti". Adventistit hyväksyvät hänen käännöksensä oikeaksi. Helvetti on se aika, joka jää vanhan maailman tuomion julistuksen ja uuden maailman luomisen väliin jumalattomien tuhoamiseksi.

      • Anonyymi

        Tänä aikana on Uusi Jerusalem ´´maan avaruudessa´´ leiriytyneenä pelastettujen kanssa, jotka saavat sieltä käsin katsella uuden maan luomista, joten evoluutio ei ajatukseen astu!! Benkku


      • Anonyymi

        Yksi adventisti ajattelee, ettei hän halua elää aina ja iankaikkisesti!! benkku


    • Yksade

      Tästä ketjusta puuttuu vielä selvennys sielu-sanan merkityksestä. Ehkäpä joku sielu voisi sen tähän vielä kirjoittaa, jotta se tulisi ymmärretyksi, miksi sielu ei livahda ikuisesti elävänä taivaaseen tai minnekään muuallekaan. Mutta sitä odotellessa, tässä adventtikirkon opetusta aiheesta:

      https://kirjasto.adventist.fi/28-opinkohtaa-kuolema

      • Anonyymi

        Voi teitä, te ymmärtämättömät!! Sielua ei ole koskaan ollutkaan On vain ihmisruumiissa oleva veri samoin kuin Jeesuksen ruumiissa, Se on sielu!! `` Kuka ikinä Israelin heimosta tai muukalaisista, jotka asuvat teidän keskellänne, syö verta, mitä tahansa, sitä ihmistä vastaan, joka verta syö, minä käännän kasvoni ja hävitän hänet kansastansa 3 Moos 17: 10 Miksi hävität?? `` Sillä lihan sielu on veressä......Sillä kaiken lihan sielu on sen veri, jossa sen sielu on .. 17: 14 Meneekö tämä adventistin kaaliin?? Että Jeesus kuoli puolestasi ja antoi sielunsa lunnaiksi. Ja katso Adventisti pastorit murhaavat uskoon tulleita, kastamalla heitä henkien mukaan joiden nimeä ei kukaan tiedä, ja joilla ei ole verta!! Eivät murhaajat peri Jumalan valtakuntaa. No Onni Rytkönen on kastanut Jeesuksen nimeen , tapasin hänet viime sapattina. Kallioniemessä oli kastanut Apost 2: 38, 19: 5 benkku


    • woe3

      "Jakeessa esiintyy kaksi sanaa "aina" ja "ikuisesti". Onko tässä kohdassa sama kreikankielen sana "aion" jota Jeesus käytti puhuessaan helvetistä? Jos on niin kumman sanan paikalla "aina" vai "ikuisesti" ja mikä on se toinen tässä käytetty sana ja sen merkitys?"

      En ole itse kielimiehiä, mutta molemmissa paikoissa on sama aion sana. http://raamattu.uskonkirjat.net ja vaikka King James. klikkaa haluttua sanaa.

      "Viitsisvätkö vastaajat myös rukoilla että aloittaja saisi taas mielenrauhan. Kiitos"
      sovittu

    • seurannut

      Kyllä on viisaita vastauksia adventisteilla ja niin hyvin Raamatulla perusteltuja, että ei niihin ole vastaan sanomista.

    • Henkkawanderlust

      Sinun ei pidä ajatella helvettiä vaan Kristusta.

      • erääs

        Kaikkea saa tutkia ja ajatella, niin teen itsekin.


    • Jumalaonrakkaus

      Kyllä adventistien helvetti on kaikkein tulisin, se ei jätä juurta eikä oksaa, niin kuin profeetta Malakia sanoo. Muilla se näyttää kituuttavan haaleammalla säästöliekillä eikä siitä näytä loppua tulevan tunnelin päässäkään. Raamatun mukaan helvetti ei käryä loputtomiin, sillä Jumala on rakkaus.

    • Hei!

      Mukavaa kun on asiallisia kysymyksiä täällä joskus.
      Olen ollut toistaiseksi erossa adventtiliikkeestä, mutta osaan vastata asiaan.

      Kadotus on ikuinen tuomio, joka on peruuttamaton ja lopullinen.
      Kuitenkin tuomion toimeenpano on vain jonkun "aioon;" suom. aikakauden asia, eli kestää jonkun hetken yksilön kohdalla. Kun luet Ilm 20 lukua siellä on I ja II ylösnousemusta. Molempien ylösnousemuksien tulos on erilainen.

      II- ylösnousemus on tuomion ylösnousemus, jossa ihminen herää kuulemaan että on omalla valinnallaan aiheuttanut asian. Myöntyy siihen sitten itsekin.
      Tämä on jumalattomien osa. Room 6:22-23.

      Ilm 20:10 viittaa siihen (kyse perkeleen ja muidenkin langenneiden enkeleiden tuomiosta) viittaa ankarampaan, koska siinä käytetään; "ja piinataan päivän ja yön" (Raamatun ajassa laskettavissa profetioissa 1 päivä on tarkoittanut 1 vuotta käytännössä" eli sillä tavalla olisi kyse arvattavissa 1,5 vuoden ajasta. --Piinataan päivän ja yön "aikakausiin aikakausien=" "aionas ton aionon."
      > Aikakaudesta on kyse perkeleenkin "-Peto ja valheprofeetta," tuomion piinan kohdalla. Mutta saanen arvata, että perkeleen tuomion piina voisi tarkoittaa sitä aikaa että kaikki kaikki perkeleen eksyttämän II- Ylösnousemuksessa tuomitut ovat saaneet tuomionsa, ja heitähän on miljardikaupalla maailman historian ihmisistä.

      Jae Ilm 20:10 on jae jota ihminen ei tarkasti voi selittää varmuudella. Tuo on minun arviota.

      "Aioon" sanalla on useita merkityksiä riippuen asiayhteydestä. Asiayhteydessä aion merkitys on; -ikää, ja aikakautta, aikaa jonka joku asia tai esine on olemassa, tai aikaa jonka olevainen elää." On sanan merkitys asiayhteydessä.

      Perkele ja langenneet enkelit ovat saaneet jo tuomionsa, ja heitetty alas taivaasta;
      2 Piet 2.4, Hes 28:13-17, Juud 6, Ilm 12:7-11.

      • Anonyymi

        älä ole hölmö!! ei siinä lue että kidutetaan ilm 20.10, EI OLLENKAAN. Silloin kun taikinaa vaivataan, tai kohonnutta leipää, sitä pursotetaan nyrkin kanssa. Uskon, että, jos taikinaa on enemmän, pestään jalat, ja, koska jalkalihakset on vahvat, jaloilla ´´ vaivataan´´ taikinaa, kunnes riittää. NYT käytetään samaa termiä kuin Uudessa maassa. ```He tallaavat jumalattomat, sillä he tulevat tuhkaksi, teidän jalkapohjienne alle, sinä päivänä, jona minä sen teen`` Minä päivänä hän sen tekee?? Sinä päivänä, kun Uusi Jerusalem on leiriytyneenä ´´ maan avaruudessa, pyhien leirissä, `` Ja te saatte nähdä, kuinka jumalattomille kostetaan!! Maan avaruudesta käsin!! Joko Adventistelle leikkaa ymmärrys, miten jumalattomalle sielulle käy!! Lopeta jumalattomana olo!! Benkku, benedictus = siunattu


    • eistonaiona

      Hienoa että haluat tutkia uskon perusteita.
      Sana "Iankaikkisuus" on varsin usein väärin käännetty.

      Jos menet sivulle http://siintoensio.wixsite.com/minsida-2

      niin saat vastauksen kysymykseesi. Tuo sivu ottaa kaikki iankaikkisuuteen liittyvät Uuden Testamentin alkukielen sanat käsittelyyn. Lue ja muodosta oma mielipiteesi.

      Varsin usein on sana aion käännetty sanalla maailma tai aikakausi meidän raamatussamme.

    • Lisäys siihen mitä kirjoitin;

      Ilm 20:10 jakeessa esiintyy tuomion saajina saatana, josta jo mainitsinkin.

      Mutta takautuvasti lisään että "peto" ja "väärä profeetta" -on Raamatun symboliikkaa, jossa väärä profeetta tarkoittaa langenneita ja vääriä uskontoja, ja peto on sitten se maailmanvalta joka on Jumalaa vastustava valta yksi ja/tai useampi, ja levittää väärää tai/ja langennutta uskontoa.

    • mitenikuisesti

      Miten kreikassa olisi sanottu "ikuisesti"? Siis mistä hyvästä asiasta mikä sattuisi olemaan ikuisesti? Vaikka että "Jumala on ikuinen Jumala" tai uskovista että "he ovat ikuisesti Herran kanssa" tms.?

      • aionios

        Ikuisesti-käsite on määritelty vasta platonin ja muiden filosofien toimesta tarkoittamaan aikaa jolla ei ole alkua eikä loppua.
        Käytännössä sillä on suhteellinen merkitys. Urheilija voi olla ikuinen kakkonen, jollakin särkee hammasta iät päivät, jollakin on sama iän ikuinen takki päällä. Käytännössä ikuinen tarkoittaa pitkää aikaa. Ainut mikä on vailla alkua ja loppua on Jumala! Muissa yhteyksissä asiayhteys selittää.

        Samoin on kreikan kielessä: aiei = aina aionios = ikuinen eis ton aiona ton aionon = aikakausien aikoihin asti. Jos halutaan korottaa jonkun asian jatkuvuutta, käytetään muita sanoja: ei koskaan kuole, ei koskaan katoa, ei koskaan lopu.
        Nykykreikassa perussana "aion" tarkoittaa vuosisataa, sanaristikoissa pitkää aikaa. Raamatussa se on käännetty sanoilla aika, aikakausi, maailma

        Joh.13:8 sinä et IKINÄ saa pestä minun jalkojani = ou me nipses mou tous podas eis ton aiona =siihen aikaan asti, ( viitaten tulevan maailmanajan alkuun)

        Joh.6:47 sillä, joka uskoo, on IKUINEN elämä o pisteuon ekei zoen aionion = uskovalla on ikuinen elämä (sanaa aionios käytetään, ainoastaan uskovalle luvataan ikuinen elämä.)

        Jos haluat lisää esimerkkejä, vilkaise aiemmin mainittua sivua
        http://siintoensio.wixsite.com/minsida-2


      • Anonyymi
        aionios kirjoitti:

        Ikuisesti-käsite on määritelty vasta platonin ja muiden filosofien toimesta tarkoittamaan aikaa jolla ei ole alkua eikä loppua.
        Käytännössä sillä on suhteellinen merkitys. Urheilija voi olla ikuinen kakkonen, jollakin särkee hammasta iät päivät, jollakin on sama iän ikuinen takki päällä. Käytännössä ikuinen tarkoittaa pitkää aikaa. Ainut mikä on vailla alkua ja loppua on Jumala! Muissa yhteyksissä asiayhteys selittää.

        Samoin on kreikan kielessä: aiei = aina aionios = ikuinen eis ton aiona ton aionon = aikakausien aikoihin asti. Jos halutaan korottaa jonkun asian jatkuvuutta, käytetään muita sanoja: ei koskaan kuole, ei koskaan katoa, ei koskaan lopu.
        Nykykreikassa perussana "aion" tarkoittaa vuosisataa, sanaristikoissa pitkää aikaa. Raamatussa se on käännetty sanoilla aika, aikakausi, maailma

        Joh.13:8 sinä et IKINÄ saa pestä minun jalkojani = ou me nipses mou tous podas eis ton aiona =siihen aikaan asti, ( viitaten tulevan maailmanajan alkuun)

        Joh.6:47 sillä, joka uskoo, on IKUINEN elämä o pisteuon ekei zoen aionion = uskovalla on ikuinen elämä (sanaa aionios käytetään, ainoastaan uskovalle luvataan ikuinen elämä.)

        Jos haluat lisää esimerkkejä, vilkaise aiemmin mainittua sivua
        http://siintoensio.wixsite.com/minsida-2

        Jos tahdot ikuisen elämän pidä käskyt Ps 111: 7, 8, Kristus oli täällä, ja hän ei kumonnut lakia Matt 5: 17. Pidä käskyt!! Jos olet syntinen laki kertoo mitä syntiä teit 1 Joh 3: 4 ja Room 7: 7 Laki on suuri ja ihana!! Jes 42: 21 hellelujaa sanoo Benedictus!!


    • UlkopuolellaLeirin

      Adventismin ulkopuolelta kommenttia:

      On eri asia tulkita "ei kuole ikuisesti" tai "ei kuole koskaan". Molemmantyyppisiä vaihtoehtoja löytyy käännöksistä.

      Evankeliumi Johanneksen mukaan 11:26 Finnish: Bible (1776)
      Ja jokainen, joka elää ja uskoo minun päälleni, ei hänen pidä kuoleman ijankaikkisesti: uskotkos sen?

      http://biblehub.com/multi/john/11-26.htm

      εἰς τὸν αἰῶνα voitiin siis tulkita /ymmärtää eri tavoin.
      http://biblehub.com/text/john/11-26.htm

      • eistonaiona

        EIS TON AIONA on kirjaimellisesti SIIHEN AIKAKAUTEEN , viitaten tulevaan aikaan. Juutalaiset odottivat tätä tulevaa aikaa.


      • UlkopuolellaLeirin
        eistonaiona kirjoitti:

        EIS TON AIONA on kirjaimellisesti SIIHEN AIKAKAUTEEN , viitaten tulevaan aikaan. Juutalaiset odottivat tätä tulevaa aikaa.

        Kielissä on sanontoja. Esim. joku heittää veivinsä. Tai joku antoi toiselle rukkaset. Tuskinpa nämä tarkoittivat kirjaimellista veiviä, tai kirjaimellisia rukkasia.

        Eis ton eoona voitaisiin ehkä tosiaan kääntää kirjaimellisesti tavalla, jossa puhutaan jostain aikakaudesta. Asiayhteydestä irrallaan, antaisi aihetta kuvitella melkein mitä hyvänsä kausia? Kuitenkin sanonta todennäköisesti tarkoittaa jotain sellaista, mitä Joh 11:26 -jakeen kohdalla on tulkittu eri tavoin eri käännöksiin. Jossain käännöksessä väitetään, ettei kuole koskaan, mutta toisessa sanotaan, ettei kuole ikuisesti. Peräti voidaan ajatella, että molemmat käännösvaihtoehdot olisivat oikeita näkökulmina:
        - Jumalan mielestä ei kuole koskaan, kun kaikki hänelle elävät, tai hän tekee kaikki eläviksi, tai
        - eivät kuole ikuisesti, kuten adventistien tietämän tulkintalinjan mukaan menee: kuolleet ovat tiedottomina tuonelassa, ja vasta myöhemmin kaksi ylösnousemusta; eri ryhmille omansa.

        Toinen tällainen erikoinen asia tai sana on sukupolvi tai laji. http://biblehub.com/greek/1074.htm
        Jeesus puhui lopunajoista, että tämä laji, tai ihmissuku, tai joidenkin käännösten mukaan sukupolvi, ei katoa ennen kuin nämä tapahtuvat: http://biblehub.com/text/matthew/24-34.htm

        Jotkut ovat sitten kehitelleet dogmaa, että tuo tarkoittaisi: Israelin valtion vuonna 1948 uudesti perustamisen aikana syntyneet ja eläneet eivät katoa, ennen kuin toteutuu tuo Matt 24 -luvun ennustus. Mielestäni kyseenalainen tulkinta, jos ajatellaan, mitä kaikkea tuo yksi sana merkitsee tai voi merkitä Raamatussa, synonyymeinä tai asiayhteydestä riippuen.


      • Anonyymi
        UlkopuolellaLeirin kirjoitti:

        Kielissä on sanontoja. Esim. joku heittää veivinsä. Tai joku antoi toiselle rukkaset. Tuskinpa nämä tarkoittivat kirjaimellista veiviä, tai kirjaimellisia rukkasia.

        Eis ton eoona voitaisiin ehkä tosiaan kääntää kirjaimellisesti tavalla, jossa puhutaan jostain aikakaudesta. Asiayhteydestä irrallaan, antaisi aihetta kuvitella melkein mitä hyvänsä kausia? Kuitenkin sanonta todennäköisesti tarkoittaa jotain sellaista, mitä Joh 11:26 -jakeen kohdalla on tulkittu eri tavoin eri käännöksiin. Jossain käännöksessä väitetään, ettei kuole koskaan, mutta toisessa sanotaan, ettei kuole ikuisesti. Peräti voidaan ajatella, että molemmat käännösvaihtoehdot olisivat oikeita näkökulmina:
        - Jumalan mielestä ei kuole koskaan, kun kaikki hänelle elävät, tai hän tekee kaikki eläviksi, tai
        - eivät kuole ikuisesti, kuten adventistien tietämän tulkintalinjan mukaan menee: kuolleet ovat tiedottomina tuonelassa, ja vasta myöhemmin kaksi ylösnousemusta; eri ryhmille omansa.

        Toinen tällainen erikoinen asia tai sana on sukupolvi tai laji. http://biblehub.com/greek/1074.htm
        Jeesus puhui lopunajoista, että tämä laji, tai ihmissuku, tai joidenkin käännösten mukaan sukupolvi, ei katoa ennen kuin nämä tapahtuvat: http://biblehub.com/text/matthew/24-34.htm

        Jotkut ovat sitten kehitelleet dogmaa, että tuo tarkoittaisi: Israelin valtion vuonna 1948 uudesti perustamisen aikana syntyneet ja eläneet eivät katoa, ennen kuin toteutuu tuo Matt 24 -luvun ennustus. Mielestäni kyseenalainen tulkinta, jos ajatellaan, mitä kaikkea tuo yksi sana merkitsee tai voi merkitä Raamatussa, synonyymeinä tai asiayhteydestä riippuen.

        `` Ei meillä ole Kuningasta , meillä on Keisari´´ Pilatus suuresti ihmetteli!! benkku


      • Anonyymi

        Jos uskot Jeesuksen päälle, uskot hänen ruumiinsa päälle, siksi Jeesukselle tehtiin ruumis heb 10:5 benkku


    • Anonyymi

      Turhaa spekulaatiota.
      Paras uskoa vaan yksinkertaisesti raamattuun. Mitä Jumala on Pyhän Henkensä kautta nähnyt parhaaksi ilmoittaa.
      Nämä asiat ovat toisessa ulottuvuudessa. Ei niitä voi käsittää täysin tässä lihan ajallisessa olomuodossa. Uskolla ymmärrämme- emme järjellä.

      Aikakin on Jumalan luoma asia. Iankaikkisuus on jotain, mitä ei voi ajassa ymmärtää.

      • Anonyymi

        Ja höpöhöpö. Raamatun opetus ei ole mitään turhaa spekulaatiota.


    • Anonyymi

      Ilm 20: 10 ``Heitä vaivataan yöt päivät , aina ja iankaikkisesti. Tässä Jumala haluaa sanoa jumalattomille, että pelastetut vaivaat tuhkaksi muuttuneita jumalattomia jaloillaan niin kauan kuin Uuusi maa ja uusi taivas pelittää, eli iankaiken, Ihmiset kuolevat sekunneissa..`` Sillä alkuaineetkin kuumuudesta sulavat ja palavat! Mutta meneehän siinä tovin, ennenkuin kuumuus on siinä pisteessä, jää aikaa ajatella , miksi en ottanut kastetta Jeesuksen pelastavaan nimeen ja vereen Apost 2: 38, 19: 5 Benkku

      • Anonyymi

        "Tässä Jumala haluaa sanoa jumalattomille..."

        Leikit vain tietäväsi, mitä jumala haluaa sanoa, mutta jumalan aivoitukset ovat niin kaukana sinun aivoituksistasi kuin itä on lännestä.
        Niin tyypillistä käytöstä platonisille valehtelijoille, jotka ovat paatuneita valehtelijoita, koska heidät on aivopesty valehtelemaan, kuten kommenttisi paljastaa.
        Te väännätte ja käännätte kirjoituksia oman korvasyyhynne mukaan.
        Tämä koskee juuri niitä adventtikirkon kirjanoppineita, jotka elävät valheessa, koska haluavat elää valheessa ja koska he ovat paatuneita väärintekijöitä olleet alusta asti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tässä Jumala haluaa sanoa jumalattomille..."

        Leikit vain tietäväsi, mitä jumala haluaa sanoa, mutta jumalan aivoitukset ovat niin kaukana sinun aivoituksistasi kuin itä on lännestä.
        Niin tyypillistä käytöstä platonisille valehtelijoille, jotka ovat paatuneita valehtelijoita, koska heidät on aivopesty valehtelemaan, kuten kommenttisi paljastaa.
        Te väännätte ja käännätte kirjoituksia oman korvasyyhynne mukaan.
        Tämä koskee juuri niitä adventtikirkon kirjanoppineita, jotka elävät valheessa, koska haluavat elää valheessa ja koska he ovat paatuneita väärintekijöitä olleet alusta asti.

        KRISTUS EI KUMONNUT lakia Matt 5: 17 Miksei!! No siksei, jos tahdot elämän sisälle pidä KÄSKYT Benkku


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tässä Jumala haluaa sanoa jumalattomille..."

        Leikit vain tietäväsi, mitä jumala haluaa sanoa, mutta jumalan aivoitukset ovat niin kaukana sinun aivoituksistasi kuin itä on lännestä.
        Niin tyypillistä käytöstä platonisille valehtelijoille, jotka ovat paatuneita valehtelijoita, koska heidät on aivopesty valehtelemaan, kuten kommenttisi paljastaa.
        Te väännätte ja käännätte kirjoituksia oman korvasyyhynne mukaan.
        Tämä koskee juuri niitä adventtikirkon kirjanoppineita, jotka elävät valheessa, koska haluavat elää valheessa ja koska he ovat paatuneita väärintekijöitä olleet alusta asti.

        kun kirjoitat pienellä jumala, se tarkoittaa saatanaa, joka asuu katolisessa kirkossa ja adventistit sen selässä ilm 17:3 benkku


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kun kirjoitat pienellä jumala, se tarkoittaa saatanaa, joka asuu katolisessa kirkossa ja adventistit sen selässä ilm 17:3 benkku

        Sehän olikin tarkoitus, että jumala kirjoitettiin pienellä.
        Adventistit nimittäin palvovat jumalaa, joka kirjoitetaan pienellä.
        Se on heidän tuntematon jumalansa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2291
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe