Saako sossu tulla kotiini tarkastukselle?

Ei-hamstraaja-kuitenkaan

Mieheni teki ilmoituksen siitä, että minulla on liikaa tavaraa kotona ja se aiheuttaa vaaraa. Käytiin sossussa keskustelemassa ja virkailija väitti, että he voivat tulla tarkastamaan asunnon ja poistamaan tavarani asunnosta. Onko näin? Poliisikaan kun ei saa tulla ellei ole riittävän suuri rikosepäily tai epäilys roiston oleskelusta asunnossa. Kyseessä on omistusasunto jonka omistamme puoliksi.

Tavaraa on paljon mutta se on siististi järjestetty eikä omasta mielestäni aiheuta vaaraa eli pääsee hyvin liikkumaan ja olkkari, makuuhuone, eteinen, sauna ja keittiö ovat tosi siistit. Tavaraa on vain kahdessa huoneessa joissa ei asuta vaan ovat työtiloja.

4

58

Vastaukset

 • Unohtu kertoa, että lapset ovat jo aikuisia ja asuvat omissa kodeissaan eikä ole koiria tai kissoja.

 • Kyllä sieltä voi joku sossun setä tulla tarkastaan sun tavaras, et oo varuillas vaan.

 • Jos sossumyy tulee kylään ja poliisien kanssa soittavat ovikelloa että katsotaas sun koti, voit vaatia etsintälupaa jos tiedät ettei asiassa ole mitään epätietoisuutta. Sossumyy voi keksiä vaikka mitä tekosyitä, mutta jos poliisi saa etsintäluvat on sinun oltava 100 % varma eikä tulkintaristiriitaa saa olla.

  Parasta olisi pystyä osoittamaan sossumyyn harhaluuloisuus. Silloin jatkossa voisi koko yhteiskunta miettiä sossumyiden tarpeellisuutta ja kustannusten perusteita. Eihän mitään järkeä ole ylläpitää sossumyiden kattavaa verkostoa vain siitä ilosta että saa maksaa korkeampaa tuloveroa.

 • Jossain TV-ohjelmassa oli, että syy tarkastaa voisi olla paloturvallisuus. Eli asuntoa ei kai saa pitää varastona jossa on paljon palovaarallista materiaalia koska olet silloin vastuussa myös naapurien hengestä.

  Mutta tämä taisi olla ulkomaalainen ohjelma joten en tiedä Suomen laista.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  54
  1400
 2. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  100
  1200
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  693
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  38
  599