Uudestikastajien mukainen kaste

Eenokki12

Se on sellainen kaste jonka asetussanat kuuluvat näin: me kaksi kahjoa olemme kahlanneet syvälle veteen. Minä kastan sinut pelkällä jeesuksen nimellä, upottamalla sinut pelkkään veteen joka ei sisällä armoa vaan pelkästään planktoneita ja muutamia kaloja. Ammeessa ei ole kaloja mutta altaassa saattaa olla planktoneita bakteereja ja klooria. Vedestä nousseena olet syntynyt täyspuhdistettuna uutena luomuksena, ymmärryksellä ja järjellä varustetulla uskolla, mutta et kuten lapsi.

69

456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siun

      Lue Apt.19:1-5 Ja ota oppi kasteesta raamatusta,
      1. Jeesus itse meni kastelle aikuisena palvelustyönsä alussa Matt.3:13-17
      Ei silloin kun Jeesus vietiin 8pv ikäisenä vauvana temppeliin, jossa hänet otti vastaan ja odottivat häntä 2 Profeetta Simeon ja Hanna, joten jos Jla olisi halunnut et Jeesus kastetaan ja lapsikaste ois Jlasta, He olisivat voineet Profeettoja toimittaa Jlan ilmoittaman kasteen, mutta eivät tehneet sitä, koska se ei ollut Jlan suunnitelma
      Lue Luuk. 2:21-38
      2. Johannes Kastaja syntyi samaan aikaan Huom. Iällisistä vanhemmista. Jos Herra olisi halunnut et on lapsi kaste, niin Johannes olisi voinnut saada alkunsa aikaisemmin, koska Sakarias ja Elisabeth olisivat voineet avioliiton myötä saada lapsia aikaisemmin, mutta koska Herra sanoo Luuk.. 2:23 sanoo --niinkuin on kirjoitettuna Herran laissa>>jokainen Miehen puoli, joka avaa äidin kohdun, luetteloon Herralle pyhitetyksi. <<- Ja koska Johannes oli jo kohdusta saakka Pyhällä Hengellä täytetty Luuk. 1:44 joten Jla on tarkkaan suunnitellut myös Johanneksen ajan ja tulon, ja Johannes aloitti joitakin aikoja ennen Jeesuksen kastetta.
      3. Jeesus oli synagoogissa juttelemassa kirjanoppineetten ja fariseuksien kans,
      ja koska Jeesus ei koskaan langennut missään ja toimi kaikessa Isän tahdon mukaan
      Niin myöskään niin sanottuun juutalaisten poikien siirtymävaiheessa (murrosiässä)
      Jeesusta ei kastettu
      4. Jeesus itse sanoo lastenkaltaisten on Jlan valtakunta, Matt.18:3-5 eli lapsi on Taivas kelpoinen, ei Jla heitä pieniä sylivauvoja helvettiin, se missä iässä Herran edessä pitää tehdä uskonratkaisu on Jlan käsissä, mutta lapsille tulee opettaa Jlan sanaa, sillä usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta. Room.10:17
      5. Alkukielen mukaan myös sana kaste tulee sanasta babtaize ( en varma kirj.muod.)
      Joka siis tarkoittaa upottaa, kastaa
      6. Esikuvat tukee sitä, sillä puhutaan kasteen haudasta esim Room.6:3,4 Kol.2:12
      Ei ketään haudata et vain ripotellaan hieman päähän, vaan upotetaan syvään.
      Tuttu paikka jonka Herra itse antoi minulle kaste aamuna on Joh 3:16
      Kukaan ei huku, jos päälaelleen ripotellaan hieman vettä, vaan kun ihminen on hukkumassa niin, hän on painumasa upoksiin. (Akukielen sana upottaa)
      Ja me emme ole vain vähän syntisiä, et voi pikkusen päänpäältä vauvana pyhkiä "pölyt" vaan me ollaan kokonaan syntisiä, ei vaan vähän, vaan meidän sisin luonto on synnin alainen ja teemme syntiä siksi, kuka mitäkin ja kuinka pajon (?) JOTEN MEIDÄT JA MEIDÄN LUONTOMME, joka myytiin lankwemuksessa synnin alaisuuteen, tulee kokonaan lunastaa.
      Raamattu puhuu kätkettynä Kristukseen Kol 3:3, jos sinä kätket jotain, niin sinä peitot sen kokonaan jollakin jonkun sisään. Uskon kautta me olemme kätkettynä Kristukseen, niin etten enää elisa minä vaan Kristus minussa. Se näkyy ulospäin mihin on kätketty, mitä sinne on kätketty ei näy. Ja näin meidän tulisi kuolla itsellemme, omille haluillemme ja pyyteillemme ( koska ne voi olla synnin vääristämiä) ja kuollut haudataan, ei elävää. Uskovana me eletään kyllä elämää mut meidän tarkoitus ei enää ole se oma lihan pyynnöt ja toiveet, vaan kirkastaa Kristus itsessämme.
      7. Martti Luther isossa vähäkayekismuksessa toteaa kasteesta, et oikeampi kaste on aikuisten kaste, koska on tuo alkukielen sana, babtaize upottaa, kastaa
      Mut jostain syystä hän ei vienyt reformaatiota loppuun asti tältäkohdin.
      8. Lähetyskäsky Mark.16:16 joka Uskoo ja Kastetaan se pelastuu: mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. Eli 1) täytyy Uskoa 2) sitten kaste
      Esim. Jeesus itse oli koko elämänsä aikana uskonut, mutta hän meni kastelle vasta
      palvelustyönsä alussa.
      Sylivauvoja uskoo syliin, maitoon, puhtaaseen vaippaa, uneen, ei se tee sellaisia uskon ratkaisuja eikä me voida uskoa toisen puolesta voidaan opettaa, neuvoa, kasvattaa siihen päin, mutta valita haluaako joku uskoa ja antaa elämänsä Jeesukselle, niin sitä ei voi tehdä toinen . Joh. 3: 3 - -Jeesus puhui Nikodemukselle, joka oli Israelin opettaja uudestisyntymisestä, eli ihmisen täytyy uudestisyntyä ylhäältä eli tulla oikeesti uskoon ja luovuttaa elämänsä Kristukselle Jeesukselle,
      Koska ei voi olla muuten kätketty Kristukseen ellei ole Kristuksen oma. Ja sana Kristitty tarkoittaa juuri sitä et on Kristuksen oma. Et elämä on luovutettu hänelle.
      Jeesus sanoo hän on lammasten ovi Joh 10:7,9 jos et mene ovesta eli Jeesuksen kautta sisälle olet ulkona,
      9. Vasta kun ihminen on kuullut evankeliumin Jeesuksesta ja haluaa ottaa sen vastaan hän uskoo sen ja ottaa vastaan ja haluaa seurata itse Jeesusta kasteen hautaan. Ja siitä alkaa vasta ihmisen elämä Kristittynä ei kirkkoon kuulumalla, vaan pitää kuulua Jeesukselle ja sijoittaa mihin seurakunta kotiin lapsensa sitten sijoittaa, mutta Sanasta an hän ei tule koskaan tinkimään Matt.5:17-19 ja jakeessa 18 olen unessa kuullut kun enkelit laulavat , että taivas ja maa katoavat.... Ei laista katoa pieninkään kirjain.
      Sellaista laulua ei ole suomeksi olemassa ainakaan vielä.

      • siun

        Joten perusta väitteesi aloittaja raamatuun, älä uskomuksiin ja oppeihin.
        Sä et pysty todistaan mitenkään et lapsikaste on Jlasta. Kato kirkon tilaa missä se on. Ei Herra tuu mitää pytenkejä pelastamaan täältä, kaikki jää tänne Herra tulee hakeen vain hänen omansa. M ei olemme hänen temppelinsä
        Esim. Matt7:21 sanoo ihan selvästi ettei jokainen pääse sisälle, koska he ei halua nöyrtyä Jlan edessä omista synneistä et ne pyyhittäisiin pois.
        Armo kuuluu kaikille, mut valitettavasti kaikki ei ota sitä vastaan..

        Vielä lopuksi, ehtoollinen oli ja jaettiin uskoville, yläsalissa ei ollut kuin opetuslapsia, samoin kun uskovat kokoontui.
        Menkää toki ehtoolliselle, mutta tulkaa oikeasti uskoon ensiksi, sitten vasta se on liiton veri teidän syntien Anteeksi saamiseksi.

        Me olemme Jumalamme temppeli 1 Kor 3:16, 2kor 6:16,-18

        Aloita uusi vuosi uskossa ja jätä uskomukset vanhaan vuoteen,
        Niin Kristus voi valaista sinunkin sydämen silmät näkemään ja tuntemaan hänet


      • Eenokki12

        Valehtelen sinä saa..... Luther puhui kasteen merkityksestä koska upottaminen kuvaa paremmin vanhan ihmisen hautaamista. Veden määrä ei ratkaise mitään vaan onko kaste todella Jumalan asettama. Lahkojen kaste on perseestä. Luther vihasi uudesti kastajien oppeja, melkein yhtä paljon kuin minä ja kirjoitan siksi sanomalla suoraan ja ankarasti valehtelijoille joilla ei ole omaatuntoa ja sekin on heillä perseestä.


      • LueRaamattuaOpitJotain

        Sinun kielenkäyttöä paljastaa sinun lähteesi, , sillä samasta lähteestä ei pulppua karvasta ja makeaa vettä.
        Ja sana sanoo, olkoon teidän puheenjohtaja aina suloista suolalla höystettyä....
        Jos luit Apteekki 19 alun huomaat, et vaikka heidät oli kastettu Johanneksen kautta, Paavali kastoi heidät uudelleen...


      • Eenokille
        Eenokki12 kirjoitti:

        Valehtelen sinä saa..... Luther puhui kasteen merkityksestä koska upottaminen kuvaa paremmin vanhan ihmisen hautaamista. Veden määrä ei ratkaise mitään vaan onko kaste todella Jumalan asettama. Lahkojen kaste on perseestä. Luther vihasi uudesti kastajien oppeja, melkein yhtä paljon kuin minä ja kirjoitan siksi sanomalla suoraan ja ankarasti valehtelijoille joilla ei ole omaatuntoa ja sekin on heillä perseestä.

        Siksipä luterilainen kirkko on pyytänyt oppi-isäsi vereen kastettujen käsien tekoja anteeksi. Eli murhaa ja murhia. Lutteri oli murhahengellä liikkeellä ja siksi Eenokinkin henki on uskonisänsä saastuttama.
        Varo vain, ettet tee Pyhän Hengen pilkkaa puheinesi, kun lihassa kylvät.
        Et tunne Sanaa- kirjoituksia, sillä Eenokki puheesi on rienaajan hengestä syntynteitä.

        Olet todella luterilainen, muotojumalinen oikeaoppinut viha-uskova, mutta et Kristuksen seuraaja ja todistaja. Siinä se ero onkin.
        Jos et historiaa tunne, etkä opettele tuntemaan, niin kannattaisi panna jo leipäläpi kiinni.
        Kirkkosi sen tuntee, jopa eräs pappi kertoi, että hän tuntee näitä tapettuja nimiltä, mitä on tapahtunut. Kirkkosi on anteeksipyytänyt, että kannattaisi jo siltä pohjalta alkaa miettiä Lutterin harhaa.
        Lutterikin totesi, että kastaa saisi vain uskovia ja tuon ongelman hän, mitä lapsikasteensa toi katolisilta, hän oli ratkaisevinaan kummiuden kautta.
        Suomeksi ---- kummitukset väärän tulkinnan takia ovat uskontunnustavia, kun lutteri oikoi raamatun harhaasa, että mukamas lapsi - ymmärtämätön olisi tunnustamassa uskoa harhalapsikasteen muotomenossa.

        Luterilainen lapsikaste ei ole uskonkanssa missään tekemisissä, mutta onhan se nimenantorituaali, ei muuta. Jumalan edessä, sillä ei ole raamatullisen kasteen muodossa mitään tekemistä.


    • Eenokki12

      Kuinka vanhana Jeesus tuli uskoon kun lapsena se ei ollut läskipäitten mukaan mahdollista?
      Miksi te saatanan orjat raahaatte veteen niitä nuoria läskipäitä, eikö 33 vuotta olisi kelvollinen ikä teille ja teidän läskipää lapsillenne? Mitä te puhutte jeesuksen seuraamisesta?
      Kommentistasi sain yhtä pitkän selostuksen tikulle kuin sinä murjaisemalla sen pitkän haisevan pask..
      Jatkan vielä että te ette ole mitään.

      • suusi.tunnustaa

        Menehän pesemään suusi Herran eteen. Jeesuksen opetuslapset eivät puhu kaltaisesi mukaan, mutta luterilainen muotouskonnollinen kiivashenki kyllä ja se on rienaajan aikaansaama se henki vanhassa aatamissa. Se elää hyvin Eenokissa ja auta armias, kuin lujassa se syntinen luonto on, joka ei tee kuinkaan parannusta ja mielenmuutosta Herran Hengen mukaisuuteen. Kuinka sellaista voi Herra kasvojensa edessä tunnustaa, joka kirotulva suussaan tunnustaa täällä sydämensä tilaa ja per_keleitä eli rienaajansa isyyttä huutaa suullaan mennen tullen.
        Vauvahuuhtelu ei pelasta, eikä uudestisynnytä, näkeehän sen jo Eenokista itsestään


    • Linssit

      Jo Aabraham Vanhan testamentin aikaan oli uskon isä,, joten usko on elävään Jumalaan kansojen keskellä on kulkenut siitä asti.
      Jumalan Poikana Pyhästä Hengestä siinneenä Jeesus on aina ollut tulee aina olemaan, joten Hän on iankaikkisuudesta iankaikkisuuteen ( sanasi käyttäen )ollut uskossa, kun hän Itse kolmiyhteisen Jumalan 2. persoona.

      Uskoon tuloa ratkaisee kastelle menon ajan ei joku ikäraja.

      Selitin kommettisi jälkeen tän lähinnä niitten vuoksi jotka on vilpittömästi mielelläni kysymässä eivätkä herjaamiseen sitä mitä eivät edes tunne.

      Raamattu sanoo usko ei ole jokamiehen, nämä pysyy sinulta salattuja niin kauan, kunnes itse etsit yhteyttä elävään Jumalaan Jeesuksen kautta,
      Nöyrtyminen on omaksi parhaakseksi.

      • Eenokki12

        No entäs Johannes kastaja joka täytettiin Pyhällä Hengellä ollessaan äitinsä kohdussa?
        Miten nyt suu pannaan?
        Eikö Johannes k. ollutkin luterilaisten uskovien esimerkkinä?


      • LueRaamattua

        Luterilaisuus, helluntalaisuus, vapaakirkkolaisuus, babtistilaisuus, Johannes Kastaja tai kukaan mukaan profeetta tai kirkkokunnan EI PELASTA
        VAAN -----YKSIN JEESUS KRISTUS PELASTAA----
        Johannes nimenomaan sanoi minun pitää vähetä, ja osoitti Jeesusta katso Jumalan Karitsa joka ottaa pois maailman synnit ja Johannes ja Andreas lähti seuraamaan Jeesusta. He siis jätti Johannes Kastajan. Me emme ole kutsuttu etsimään itsellemme seuraajia vaan Kristukselle.
        Suomen seurakunnat on koteja ja jos ne seuraa raamatun opetusta, niin kiitos Jumalalle, mutta jos seurakuntaa Raamatun he hylkää Jeesuksen joka on Jlan elävä sana Joh 1:1 Ja vain sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi.
        Et pysty päälläsi ymmärtää Jumalan asioita ennenkuin sydämesi antautuu hänelle
        Jos olet kiinnostunut väittelyssä, niin mä en oo.
        Jos oot kiinnostunut keskustellen, niin ok. Valitse
        Siisti suuta, uskovat ei käytä tuollaista kieltä, ,ole erimieltä jos haluat se on sun valinta,
        Vaikuttaa siltä, et oo kiinnostunut keskustelusta.


      • LueRaamattua

        Luterilaisuus, helluntalaisuus, vapaakirkkolaisuus, babtistilaisuus, Johannes Kastaja tai kukaan mukaan profeetta tai kirkkokunnan EI PELASTA
        VAAN -----YKSIN JEESUS KRISTUS PELASTAA----
        Johannes nimenomaan sanoi minun pitää vähetä, ja osoitti Jeesusta katso Jumalan Karitsa joka ottaa pois maailman synnit ja Johannes ja Andreas lähti seuraamaan Jeesusta. He siis jätti Johannes Kastajan. Me emme ole kutsuttu etsimään itsellemme seuraajia vaan Kristukselle.
        Suomen seurakunnat on koteja ja jos ne seuraa raamatun opetusta, niin kiitos Jumalalle, mutta jos seurakuntaa Raamatun he hylkää Jeesuksen joka on Jlan elävä sana Joh 1:1 Ja vain sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi.
        Et pysty päälläsi ymmärtää Jumalan asioita ennenkuin sydämesi antautuu hänelle
        Jos olet kiinnostunut väittelyssä, niin mä en oo.
        Jos oot kiinnostunut keskustellen, niin ok. Valitse
        Siisti suuta, uskovat ei käytä tuollaista kieltä, ,ole erimieltä jos haluat se on sun valinta,
        Vaikuttaa siltä, et oo kiinnostunut keskustelusta.


    • Eenokki12

      Läskipäät ja lutherilaisetkaan eivät ole kokeneet sellaista mitä minä olen eivät ehtoollisella eivätkä muutenkaan vaan en puhu kokemuksista koska läskipäät saattavat lukea ja murheisaan menevät potkukelkalla viinakauppaan ainetta hakemaan.

      • omasta-alapäästä

        eenokki: " Lahkojen kaste on perseestä".

        En sanoisi ihan noin julmasti, , sillä vaikka luterilaisen lahkon kaste on epäraamatullinen, niin sehän on kuitenkin vain katolisen kirkon keksintöä, joten eenokin puheet taitavat olla hänen omasta pers....tään.


      • Eenokki12
        omasta-alapäästä kirjoitti:

        eenokki: " Lahkojen kaste on perseestä".

        En sanoisi ihan noin julmasti, , sillä vaikka luterilaisen lahkon kaste on epäraamatullinen, niin sehän on kuitenkin vain katolisen kirkon keksintöä, joten eenokin puheet taitavat olla hänen omasta pers....tään.

        Katolinen ja lutherilainen kaste on raamatusta eikä luterilaisuus uusi katolisten kastetta, vaikka opiltaan ovat toisistaan poikkeavia. Uudesti kastajien kaste on paholaiset perseestä ulos lykättyä kasteainesta jota uudesti kastetut palvovat syvästi kunnioittaen.


      • LueRaamattuaOpitJotain

        Ei muutakin raamattu käteen ja jakeet esiin, missä on lapsikaste ja miten kumoaa ne raamatun selvät sanat ja paikat, ...
        Kukaan ei palvo niinkuin väität... kertaakaan en 18v ole käynyt sillä ranalla jossa minut kastetiin...
        Sinuna todella tekisin parannusta puheista, sillä ettet herjatessa syyllisty Pyhän Hengen pilkaan, väittämällä raamatunsanan vahvistamaan kastetta paholaisesta syntyneeksi,
        Paavalikaan oli ja kiivaili oman oppinsa mukaan Jeesusta ja seuraajia an vastaan,
        luuli palvelevan Jumalaa, kunnes kohtasi Jeesuksen Damaskontiellä


      • Eenokki12
        LueRaamattuaOpitJotain kirjoitti:

        Ei muutakin raamattu käteen ja jakeet esiin, missä on lapsikaste ja miten kumoaa ne raamatun selvät sanat ja paikat, ...
        Kukaan ei palvo niinkuin väität... kertaakaan en 18v ole käynyt sillä ranalla jossa minut kastetiin...
        Sinuna todella tekisin parannusta puheista, sillä ettet herjatessa syyllisty Pyhän Hengen pilkaan, väittämällä raamatunsanan vahvistamaan kastetta paholaisesta syntyneeksi,
        Paavalikaan oli ja kiivaili oman oppinsa mukaan Jeesusta ja seuraajia an vastaan,
        luuli palvelevan Jumalaa, kunnes kohtasi Jeesuksen Damaskontiellä

        Lahkohenkeä pilkkaan ja lahkouskoa. Uudestikaste on perkeleestä. Ja sinä luulet jotain tietäväsi. Varo ettet itse saa tuomiota lahkolaisuudesta.


      • Linssit

        Jeesus takin syytettiin lahkolaiseksi ;) ))
        Lue raamattua Apteekki 19:1-3


      • Linssit

        Niin taivaallinen Apteekki on raamattu, mut tarkoitin Apt.19:1-3


    • saaoikeinkinlukea

      Johannes Kastajaa Ei täytetty kohdussa millään Hengellä, vaan syntymästään saakka joka on aivan toinen tarina.
      opetelkaa lukemaan Raamattua oikein.

      • siun

        Koska lapsi hypähti äitinsä kohdussa kuullessaan Marian äänen....
        Siihen liittyi oma Huom. tulkinta asiasta. Koska, jos ei näin olisi niin Johannes kohdussa ei olisi reagoinut,
        Vauva reagoi tuntemaansa ääneen, esim. Äidin ääni saa rauhoittumaan, kun vauvan (sanotaan näin, et ois, mut kukaan ei tietysti pysty tarkalleen onko näin)
        hahmotuskyky katseessa on vielä hakusessa.
        Pyhä Henki tunnistaa voidellun, joten näin tulkitsin Joonaksen reagointia kohdussa. Ajattelen kuitenkin et koska Jeesus itse sanoi Johanneksen olleen vammoista syntyneistä suurin .
        JA ITSE ASIASSA RAAMATTU SANOO: Luuk.1:15 et hän on oleva täytetty Pyhällä Hengellä hamasta äitinsä kohdusta.
        Eli olihan se niin, kyllä mielestäni oon kuitenkin lukenut Raamattua, et se tuntemus oli, vaikka en heti löytänyt kohtaa.


      • siun

        Ei vammoista vaan vaimoista,
        sori kirjoitusvirhe


      • siun

        Ja itseasiassa Johannes Kastajan tarina liittyy nimenomaan kasteeseen, koska kasvamisen yhteydessä Johanneksen tuli nähdä Pyhän Hengen laskeutuvat kyyhkyn muodossa Jumalan Karitsan, Jumalan voidellun päälle, ja ilmoittaa Hänet kansalle eli toimia profeettana ja Kristuksen airueena,
        Ja siihen Johanneksen Kastaja nimi myös viittaa.
        Joh.1:15-33,34-36
        Kyseisessä kohdassa selkeästi tuodaan esiin et vaikka he olivat serkuksia,
        Johannes ei tunnistanut Jeesusta luonnollisen tuntemisen kautta vasta kun
        Jeesus tuli kastelle.
        Lukekaa kyseinen kohta itse


      • taaspitääoikaista
        siun kirjoitti:

        Koska lapsi hypähti äitinsä kohdussa kuullessaan Marian äänen....
        Siihen liittyi oma Huom. tulkinta asiasta. Koska, jos ei näin olisi niin Johannes kohdussa ei olisi reagoinut,
        Vauva reagoi tuntemaansa ääneen, esim. Äidin ääni saa rauhoittumaan, kun vauvan (sanotaan näin, et ois, mut kukaan ei tietysti pysty tarkalleen onko näin)
        hahmotuskyky katseessa on vielä hakusessa.
        Pyhä Henki tunnistaa voidellun, joten näin tulkitsin Joonaksen reagointia kohdussa. Ajattelen kuitenkin et koska Jeesus itse sanoi Johanneksen olleen vammoista syntyneistä suurin .
        JA ITSE ASIASSA RAAMATTU SANOO: Luuk.1:15 et hän on oleva täytetty Pyhällä Hengellä hamasta äitinsä kohdusta.
        Eli olihan se niin, kyllä mielestäni oon kuitenkin lukenut Raamattua, et se tuntemus oli, vaikka en heti löytänyt kohtaa.

        ..hamasta äitinsä kohdusta on vanhatestamentillinen aikaan sidottu sanonta ,joka tarkoittaa nimenomaan että syntymästään saakka.

        ei ole pahaksi oppia lukemaan Raamattua oikein.


      • saalukeajaymmärtää
        taaspitääoikaista kirjoitti:

        ..hamasta äitinsä kohdusta on vanhatestamentillinen aikaan sidottu sanonta ,joka tarkoittaa nimenomaan että syntymästään saakka.

        ei ole pahaksi oppia lukemaan Raamattua oikein.

        vauvat hypähtelee äitiensä kohduissa kymmenen kerta apäivässä tietyssä kasvuvaiheessa joten mitään kasteoppia eikä PH oppia siitä asiasta ei saa ilman väkivaltaa.


      • yrityshyvä
        saalukeajaymmärtää kirjoitti:

        vauvat hypähtelee äitiensä kohduissa kymmenen kerta apäivässä tietyssä kasvuvaiheessa joten mitään kasteoppia eikä PH oppia siitä asiasta ei saa ilman väkivaltaa.

        Mutta, mutta.
        Jostainhan pitää keksiä tukea pakolliselle vauvakasteelle, joten annetaan Johannes-vauvan vaan hypähdellä äitinsä kohdussa. Jospa Maria kävisi kummista?


      • Sanatodistaa
        yrityshyvä kirjoitti:

        Mutta, mutta.
        Jostainhan pitää keksiä tukea pakolliselle vauvakasteelle, joten annetaan Johannes-vauvan vaan hypähdellä äitinsä kohdussa. Jospa Maria kävisi kummista?

        Kova on hinku uudestikastajilla kumota Raamatun kertomus siitä miten Johannes kohdussa hyppäsi ja Pyhä Henki hänellä oli jo tulloin. Jospa annetaan Johanneksen hyppiä ilosta kuten Sana sanoo, mutta pakko kai ukastajien selvät kohdat on kieltää jotta saadaan tukea epäraamatulliselle uudestikasteelle.


      • Eenokki12
        yrityshyvä kirjoitti:

        Mutta, mutta.
        Jostainhan pitää keksiä tukea pakolliselle vauvakasteelle, joten annetaan Johannes-vauvan vaan hypähdellä äitinsä kohdussa. Jospa Maria kävisi kummista?

        Lahkoriivattu pilkkaa Mariaa ja Johannes vauvaa, väittää Raamatun selvää sanaa vastaan. Ellei hän ole itse perkele niin on ainakin lahkoriivattu.


      • Armoatarviikaikki
        Sanatodistaa kirjoitti:

        Kova on hinku uudestikastajilla kumota Raamatun kertomus siitä miten Johannes kohdussa hyppäsi ja Pyhä Henki hänellä oli jo tulloin. Jospa annetaan Johanneksen hyppiä ilosta kuten Sana sanoo, mutta pakko kai ukastajien selvät kohdat on kieltää jotta saadaan tukea epäraamatulliselle uudestikasteelle.

        Ei tuosta kohdasta kasteoppia saa vaan sen että Pyhä henki voi toimiapienessäkin ihmisessä


      • Totuutta.rakastava
        Armoatarviikaikki kirjoitti:

        Ei tuosta kohdasta kasteoppia saa vaan sen että Pyhä henki voi toimiapienessäkin ihmisessä

        - "vauvat hypähtelee äitiensä kohduissa kymmenen kerta apäivässä tietyssä kasvuvaiheessa "

        Hyvin sanottu! Näin itsekin asian olen ymmärtänyt. Ei Raamatussa olis mainittu Johanneksen ilosta hypähtämistä, jos sillä ei jokin erityinen merkitys olis, koska itsestään selvyyksiä ei Raamatun tarvitse sanoa. Näin asian näen.


      • vauvaaeitäytetty
        Sanatodistaa kirjoitti:

        Kova on hinku uudestikastajilla kumota Raamatun kertomus siitä miten Johannes kohdussa hyppäsi ja Pyhä Henki hänellä oli jo tulloin. Jospa annetaan Johanneksen hyppiä ilosta kuten Sana sanoo, mutta pakko kai ukastajien selvät kohdat on kieltää jotta saadaan tukea epäraamatulliselle uudestikasteelle.

        Miksi puhut tuolaista roskaa ja vääntelet Raamatun ilmoitusta sinne tänne!

        siinä ei puhuta sanan sanaa vauvan Pyhistä Hengistä, etkö osaa lukea vai vaivaako lutterin perisynti edelleen hah!


      • Vauvatäytettiin
        vauvaaeitäytetty kirjoitti:

        Miksi puhut tuolaista roskaa ja vääntelet Raamatun ilmoitusta sinne tänne!

        siinä ei puhuta sanan sanaa vauvan Pyhistä Hengistä, etkö osaa lukea vai vaivaako lutterin perisynti edelleen hah!

        Etkös itse sanonut että tuon sanonnan mukaan Johannes oli täynnä pyhää henkiä - ei kohdussa - vaan syntymästään saakka. Syntyessään ihminen taitaa olla vauva :-) Kannattaa katsoa mitä itse kirjoittaa.


      • Totuutta.rakastava
        Vauvatäytettiin kirjoitti:

        Etkös itse sanonut että tuon sanonnan mukaan Johannes oli täynnä pyhää henkiä - ei kohdussa - vaan syntymästään saakka. Syntyessään ihminen taitaa olla vauva :-) Kannattaa katsoa mitä itse kirjoittaa.

        "Hän on oleva suuri Jumalan mies. Viiniä ja väkijuomaa hän ei juo. Jo äitinsä kohdusta asti hän on täynnä Pyhää Henkeä."

        Joka väittää että tuossa puhutaan Mariasta eikä Johanneksesta, vääristelee Raamattua. Osaakohan tuo vauvaaeitäytetty lukea ollenkaan?


      • siinälisäävaloa
        Totuutta.rakastava kirjoitti:

        "Hän on oleva suuri Jumalan mies. Viiniä ja väkijuomaa hän ei juo. Jo äitinsä kohdusta asti hän on täynnä Pyhää Henkeä."

        Joka väittää että tuossa puhutaan Mariasta eikä Johanneksesta, vääristelee Raamattua. Osaakohan tuo vauvaaeitäytetty lukea ollenkaan?

        Kuka sellaista väittää että siinä puhutaan Mariasta!?

        ei kukaan, mutt ajoku sanoo että siinä on kyse vanhatestamentillisesta sanonnasta joka suomennettuna tarkoittaa että on syntymästään saakka täynnä PHenkeä!

        oppikaa ymmärtämään Raamattua se ei aukene kirkon penkissä istumalla vaan sitkeällä tutkimisella ja perehtymisellä paljoon kirjallisuuteen.

        katsotaan mitä kirkonkin hyväksymä selitysteos aiheesta sanoo, eli NOVUM;Luuk 1:15

        "15. Ihminen on todellisuudessa sitä, mitä hän on Jumalan silmissä, "Herran edessä." - Käsky pysyä erossa "viinistä ja väkijuomista" muistuttaa nasiireja koskevista määräyksistä ja merkitsee sitä, että Johannes olisi sekä palvelustehtävässään että yksityiselämässään »Herralle vihkiytynyt» (4 Moos 6:1-4). Sanonta "täytetty Pyhällä Hengellä" korostaa sitä, että hän on profeetta jo syntymästään lähtien. Huomaa vanhatestamentillinen valinnan ilmaisu "hamasta äitinsä kohdusta". "


      • Oikeinmeni
        siinälisäävaloa kirjoitti:

        Kuka sellaista väittää että siinä puhutaan Mariasta!?

        ei kukaan, mutt ajoku sanoo että siinä on kyse vanhatestamentillisesta sanonnasta joka suomennettuna tarkoittaa että on syntymästään saakka täynnä PHenkeä!

        oppikaa ymmärtämään Raamattua se ei aukene kirkon penkissä istumalla vaan sitkeällä tutkimisella ja perehtymisellä paljoon kirjallisuuteen.

        katsotaan mitä kirkonkin hyväksymä selitysteos aiheesta sanoo, eli NOVUM;Luuk 1:15

        "15. Ihminen on todellisuudessa sitä, mitä hän on Jumalan silmissä, "Herran edessä." - Käsky pysyä erossa "viinistä ja väkijuomista" muistuttaa nasiireja koskevista määräyksistä ja merkitsee sitä, että Johannes olisi sekä palvelustehtävässään että yksityiselämässään »Herralle vihkiytynyt» (4 Moos 6:1-4). Sanonta "täytetty Pyhällä Hengellä" korostaa sitä, että hän on profeetta jo syntymästään lähtien. Huomaa vanhatestamentillinen valinnan ilmaisu "hamasta äitinsä kohdusta". "

        Kyllä. Johanneksesta tuo kohta puhuu. Johannes siis oli täynnä Pyhää Henkeä syntymästään saakka. Juuri niin. Aina on hyvä perehtyä Raamatun lisäksi siihen liittyvään kirjallisuuteen.


    • Eenokki12

      Eihän Jeesuksen äänellä ole teille perk----mitään merkitystä kun Herra ja Johannes olivat vauvoja äitinsä kohduissa. Taas sitä nähdään mitä perk.... uudesti kastetut oivat. Itsestään selvyyttä on havaita uudesti kastettujen hengen olevan perk... henki jota kutsun helluntailaisten hengeksi.

      • näinseasiavaanon

        Mistään erikoisesta Pyhän Hengen työstä syntymättömässä vauvassa Ei ole kysymys, vaan siitä että hänen äitinsä täytettiin Pyhällä Hengellä, ja vauva reagoi asiaan kuvatulla tavalla, siinä kaikki, ei tarvitse keksiä selityksiä joka sanalle kun pysyy siinä mitä on sanottu j a miksi on sanottu.


      • Linssit

        Enkeli itse ilmoitti asian Sakariaalle, kun Sakarias epäili, hänet tehtiin mykkäsi.
        Kannattaisiko uskoo ihan mitä Raamattu kirjoittaa,
        Ja kun Herra sanoo sanassa an, et meidän kaikki päivät on luodut ennenkuin Ensimmäinenkään niistä on tullut. Ps.139:16
        Ja kun lapsi on kohdussa, niin se on naisen sisällä,
        Kun lapsi syntyy se ei enää ole kohdussa, vaan kohdunkaulan kautta maailmassa.
        Jos Jumala lähettää Enkelinsä sanomaan , jo kohdusta asti. Eikö Jla tiennyt mitä pisti Enkelinsä sanomaan Sakariaalle. Totisesti tiesi.
        Marian ääntä Johannes vauvana ei tuntenut, joten luonnollista reagointia Marian ääneen ei ole, mutta koska Pyhä Henki reagoi Pyhän Hengen voidellun läsnäoloon.

        Lapsikaste elle, ei yhtään raamatun jaetta. kiroile kuinkapaljon vaan. Se osoittaa vaan sen et et pysy asiassa ja tarttee "voimasanoja"tueksi, kun ei uskalla katso totuutta silmiin. Älä usko mua usko raamattua.
        Minä uskon raamattua, kun se sen vahvistaa kerran, raamattu sanoo jopa,
        Et on yksi Herra, yksi usko, yksi kaste Ef 4:5


    • lisäälääkitystä

      eenokilla alkaa lääkityksen teho taas loppua. Siksi hän alkaa aina riehumaan tuolla tavalla mutta onneksi hän ei ole väkivaltainen.

    • kastekastejakaste

      "41. Ja kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussansa; ja Elisabet täytettiin Pyhällä Hengellä. "

      Millainen ihminen ei tajua mitä tuossa lukee, kertokaa olisko kyseessä sokeus taikka aivopesty tapaus joka ei ymmärrä mitä lukee vaan luettu suodattuu automaattisesti aivopesuohjelman mukaan!

      • LueRaamttua

        Lue Luuk.1:15... 16 ilmoitus Elian kaltainen Profeetta jakeet 17-20 ja tuomio Sakariaalle kun ei uskonut Enkeli Gabrielin sanomaa.
        Kun lukee raamattua pitäis tutkia koko aihealue, eikä vaan yhtä kahta jaetta,
        Pysyy paremmin kurssissa


    • Eenokki12

      Johannes kohdussa oli tietoinen Jeesuksen läheisyydestä. Sen tähden Johannes vauvakin otti Jeesuksen vastaan jopa kohdussa, hypähtäen uskossaan. Mutta nykyisin tämä toteutuu lapsen kasteessa jossa kastettu ottaa vastaan ja julistetun sana uskoen siihen. Pyhä Henki joka kasteessa vaikuttaa uskon ja uudestisynnyttää pienen lapsenkin. Lapsikin voi uskoa mutta helluntailaisten selitys ei kelpaa kuinka vanhana, koska se on perkeleestä. Jeesusta emme löydä enää kenenkään kohdusta emmekä mistään lahkosta vaan kasteesta. Kaste on Jeesuksen läheisyyttä ja Jeesus on minunkin kasteessa se elämän ja autuuden kiinnekohta.

      • lyhytselitys

        Vauvojen kastaminen tapahtuu ihmisten tahdosta eikä Jumala ole tällaista edes ehdottanut saati nyt sitten käskenyt. Mutta kun ihminen tulee Jumalan voimasta uskoon Jeesukseen, niin sitten hänet voi upottaa Jeesuksen nimeen ja hänestä tulee Jumalan lapsi ja elää sitten sen mukaista elämää.


      • valoapimeäänne

        Älä eenokki viitsi tuollaista lutterin roskaa enenpää jauhaa foorumeilla, mene tekemään lumiukkoa ja kasta sitä mielin määrin, siitä saat jotain helpotusta tuskaasi.

        kastamalla ei tule kenestäkään mitään, ei isosta eikä pienestä, vaan uudestisyntymä on jo tapahtunut jonka seurauksena uskoontullut tahtoo kastattaa itsensä Raamatun opin mukaan.

        se on uuden elämän alun viimeinen vaihe, josta alkaa Jeesuksen seuraaminen niin opissa kuin elämässäkin.


      • Eenokki12
        lyhytselitys kirjoitti:

        Vauvojen kastaminen tapahtuu ihmisten tahdosta eikä Jumala ole tällaista edes ehdottanut saati nyt sitten käskenyt. Mutta kun ihminen tulee Jumalan voimasta uskoon Jeesukseen, niin sitten hänet voi upottaa Jeesuksen nimeen ja hänestä tulee Jumalan lapsi ja elää sitten sen mukaista elämää.

        Luterilaiset perustavat kasteen Jumalan sanaan joka käskee kastamaan lapsetkin, mutta lahkojen kasteet ovat Raamatun ulkopuolista oppia jolla eksytetään lutherilaisia, varsinkin valituita.


      • Linssit

        Siunaamaan ja opettamaan...sallikaa lasten tulla minun tyköni, ei ollut kastetilaisuudesta tuossa hetkessä kyse, vaan äidit toi lapsia Jeesuksen siunattavaksi


    • säälittävää

      Annetaan eenokin vain purkaa täällä tuskaansa ja pahaa oloaan noilla rienaavilla kommenteillaan. Silloin jokaiselle tulee selväksi, minkälaisen vaikutuksen se väkisinsuoritettu otsan kasteleminen vauvassa saa aikaiseksi. Siinä ilmeisesti sitä perkelettä ajetaan vauvaan ja se näkyy noissa eenokin kirjoituksissa.

      • järkikäteennyt

        Annetaan toki eenokin purkaa itseään, eikä herjauksiin kannata vastata herjaamisella, mutta ei asiaan kannata kasteoppia sekoittaa.

        Kun se eräs uudestikastettu setä nyt istuu vankilassa, niin pitääkö tehdä johtopäätös että se on kasteen syytä? Eikö ole yhtä hullua väittää että "sellaista rikollista toimintaa se aikuisena vapaaehtoisesti otettu kaste saa aikuisessa aikaan"?


      • näintämäasiaon
        järkikäteennyt kirjoitti:

        Annetaan toki eenokin purkaa itseään, eikä herjauksiin kannata vastata herjaamisella, mutta ei asiaan kannata kasteoppia sekoittaa.

        Kun se eräs uudestikastettu setä nyt istuu vankilassa, niin pitääkö tehdä johtopäätös että se on kasteen syytä? Eikö ole yhtä hullua väittää että "sellaista rikollista toimintaa se aikuisena vapaaehtoisesti otettu kaste saa aikuisessa aikaan"?

        suomen hengellinen alennustila johtuu yksinomaan väärästä lume-evankeliumista jota kirkko on paasannut viissataa vuotta ja nukuttanut kansan uneen josta se ei enää herää ilman isompaa kovistelua.
        vauvan kaste tässä näytelmässä on pääosassa, siinä on ongelman ydin. kansa kuvittelee istuvansa taivasjunassa vaiikka onkin hakemassa viinaa virosta omalla autolla lain salliman määrän.

        siinä ei ole koskaan otettu sitä ensimmäistäkään uskon askelta, ja se vankilassa istuja on lakannut valvomasta mihiin jalkansa pistää ja kätensä työntää.

        luterin kirkko on aina vainonnut uskoontulleita ja Raamattua seuraavia jopa kuolemaan asti, eli se siitä laitoksesta ja luulis jo sokeankin näkevän missä tilassa se on tänä päivänä, el ikaiken evankeliumin irvikuvasta on kysymys.


      • Totuutta.rakastava
        näintämäasiaon kirjoitti:

        suomen hengellinen alennustila johtuu yksinomaan väärästä lume-evankeliumista jota kirkko on paasannut viissataa vuotta ja nukuttanut kansan uneen josta se ei enää herää ilman isompaa kovistelua.
        vauvan kaste tässä näytelmässä on pääosassa, siinä on ongelman ydin. kansa kuvittelee istuvansa taivasjunassa vaiikka onkin hakemassa viinaa virosta omalla autolla lain salliman määrän.

        siinä ei ole koskaan otettu sitä ensimmäistäkään uskon askelta, ja se vankilassa istuja on lakannut valvomasta mihiin jalkansa pistää ja kätensä työntää.

        luterin kirkko on aina vainonnut uskoontulleita ja Raamattua seuraavia jopa kuolemaan asti, eli se siitä laitoksesta ja luulis jo sokeankin näkevän missä tilassa se on tänä päivänä, el ikaiken evankeliumin irvikuvasta on kysymys.

        Suomen hengellinen tila johtuu osin väärästä evankeliumista, mutta sellaista ei opeta luterilainen kirkko tai luterilaisuus vaan ihan muut porukat, jotka hylkäävät Jeesuksen Jumalana ja ainoana pelastajana. Luterilaisuus korostaa Kristuksen sovitustyötä ja armoa, jota kaikki tarvitsemme. Luterilainen kirkko ei opeta, että kasteen avulla on taivasjunassa ilman uskoa. Tuskinpa ne Virosta viinaa hakevat paljon kastettaan ajattelevat saati sitten Jeesukseen uskovat. Minua kirkko ei ole koskaan vainonnut, mutta vapaissa suunnissa on ollut jotain vainon tyyppistä kun kertoo pitäytyvänsä Raamatun opissa ja yhdessä kasteessa. Henkeni olen saanut silti pitää vaikka niidenkin tilaisuuksissa olen käynyt. Täytyy muuten muistaa että luterilaisuus on eri asia kuin luopumuksen tilassa oleva maallistunut kansankirkkomme, johon allekirjoittanut ei ole kuulunut enää pitkään aikaan.


      • Linssit

        Kuinkas paljon vankiloissa on lapsena kastettuja? .... paljon enemmän
        Missä on se nöyryys teillä luterilaisten kohdalla, et jos Luther käänsi raamatun ,
        Niin eikö raamattu ole silloin uskon ohjekirja? Ja luitteko alkuun laittamat kohdat raamatusta, ja yhtään kohtaa ei ole raamatussa, jossa lapsi vauvana kastetaan.
        Ette löydä yhtäkään. Ja jos kerran itse Jeesus meni niin. 30v vasta kasteelle,
        Ja Jeesus sanoi, salli nyt; sillä näin meidän sopii täyttääkaikki vanhurskaus << silloin hän salli sen hänelle.
        Vanhurskaus = Jlalle kelpaava
        Ja Jeesus täyttää esim. Jlan edessä vanhurskaan teon, niin kuinka paljon me sitä tarvitsemme.


      • onihmeoppia
        Totuutta.rakastava kirjoitti:

        Suomen hengellinen tila johtuu osin väärästä evankeliumista, mutta sellaista ei opeta luterilainen kirkko tai luterilaisuus vaan ihan muut porukat, jotka hylkäävät Jeesuksen Jumalana ja ainoana pelastajana. Luterilaisuus korostaa Kristuksen sovitustyötä ja armoa, jota kaikki tarvitsemme. Luterilainen kirkko ei opeta, että kasteen avulla on taivasjunassa ilman uskoa. Tuskinpa ne Virosta viinaa hakevat paljon kastettaan ajattelevat saati sitten Jeesukseen uskovat. Minua kirkko ei ole koskaan vainonnut, mutta vapaissa suunnissa on ollut jotain vainon tyyppistä kun kertoo pitäytyvänsä Raamatun opissa ja yhdessä kasteessa. Henkeni olen saanut silti pitää vaikka niidenkin tilaisuuksissa olen käynyt. Täytyy muuten muistaa että luterilaisuus on eri asia kuin luopumuksen tilassa oleva maallistunut kansankirkkomme, johon allekirjoittanut ei ole kuulunut enää pitkään aikaan.

        Tarkoitatko sitä luterilaisuutta jota lutterinne edusti vainotessaan ja halutetessaan tuhota aikansa juutalaiset ja uskovat jotka poltettiin karkotettiin tai armollisesti hukutettiin, sitäå tarkoitat vai mitä kerro !

        oliko lutteri silloin langenneessa tilassa vai missä tilassa oli ja sekö oli sitä oikeaa luterilaiuutta vaiko mitä sekasotkua se on.


      • maroniitti
        onihmeoppia kirjoitti:

        Tarkoitatko sitä luterilaisuutta jota lutterinne edusti vainotessaan ja halutetessaan tuhota aikansa juutalaiset ja uskovat jotka poltettiin karkotettiin tai armollisesti hukutettiin, sitäå tarkoitat vai mitä kerro !

        oliko lutteri silloin langenneessa tilassa vai missä tilassa oli ja sekö oli sitä oikeaa luterilaiuutta vaiko mitä sekasotkua se on.

        Helluntailaiset ja muut upotetut ovat langenneet koska vihaavat juutalaisia ja arabeja ja monet upotuskasteelle kuljetetut ovat syyllistyneet holokaustiin ja muslimien murhiin. Lahkot ovat verenhimoista väkeä kun vielä haluaisivat surmata kaikki vauvana kastetut. Vankilat täyttyvät helluntailaisista.


      • Linssit

        Maroniitti.... vain sinun omia vain ennakkoluulojasi,


      • mikäihmeensekohuh
        Linssit kirjoitti:

        Maroniitti.... vain sinun omia vain ennakkoluulojasi,

        ennakkoluuloja.... sairaita ja typeriä sekoja lauseita peräkkäin, ei mitään järkeä.


      • tosisairasta
        maroniitti kirjoitti:

        Helluntailaiset ja muut upotetut ovat langenneet koska vihaavat juutalaisia ja arabeja ja monet upotuskasteelle kuljetetut ovat syyllistyneet holokaustiin ja muslimien murhiin. Lahkot ovat verenhimoista väkeä kun vielä haluaisivat surmata kaikki vauvana kastetut. Vankilat täyttyvät helluntailaisista.

        Onko eenokki vaihtanut nimimerkkiä "maroniitiksi"???
        Yhtä sairasta tekstiä.


      • hwry
        tosisairasta kirjoitti:

        Onko eenokki vaihtanut nimimerkkiä "maroniitiksi"???
        Yhtä sairasta tekstiä.

        Esiintyykö uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa vaihteeksi nimimerkilllä "tosisairasta"?? Eilen hän julisti täällä että "annetaan eenokin täällä vain purkaa tuskaansa", mutta näköjään hän itse purkaa täällä tuskaansa vuodesta ja päivästä toiseen ja reagoi joka ainoaan eenokin tekstiin.


      • vaikuttaapahalta
        hwry kirjoitti:

        Esiintyykö uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa vaihteeksi nimimerkilllä "tosisairasta"?? Eilen hän julisti täällä että "annetaan eenokin täällä vain purkaa tuskaansa", mutta näköjään hän itse purkaa täällä tuskaansa vuodesta ja päivästä toiseen ja reagoi joka ainoaan eenokin tekstiin.

        Eikö "kääkättäjän" eli " gmjpw ":n tuska ole vieläkään hellittänyt?


      • ukienrontuskissaan
        vaikuttaapahalta kirjoitti:

        Eikö "kääkättäjän" eli " gmjpw ":n tuska ole vieläkään hellittänyt?

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa päivysti täällä kuulemaan mukaan joulun pyhätkin. Hänen tuskansa ei ole vieläkään hellittänyt. Siitä kertoo 12 vuoden päivittäinen inttäminen täällä.


      • kääkättäjälle
        ukienrontuskissaan kirjoitti:

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa päivysti täällä kuulemaan mukaan joulun pyhätkin. Hänen tuskansa ei ole vieläkään hellittänyt. Siitä kertoo 12 vuoden päivittäinen inttäminen täällä.

        Kääkättäjä paljasti, että ei ole malttanut pysyä poissa palstalta edes jouluna. On se viha hänessä syvällä. Taitaa itse olle tuo sairas "maroniitti".


      • Äläyritäyhtään
        ukienrontuskissaan kirjoitti:

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa päivysti täällä kuulemaan mukaan joulun pyhätkin. Hänen tuskansa ei ole vieläkään hellittänyt. Siitä kertoo 12 vuoden päivittäinen inttäminen täällä.

        Minä en ole täällä jouluna ollut, mutta kun luin vanhoja keskusteluja niin huomasin sinun kirjoitelleen täällä sekä joulupäivänä että tapaninpäivänä ja aina reagoit eenokin kirjoituksiin, jotka näköjään ottivat kupoliin. Niin syvällä se viha sinussa on ettet kyennyt edes joulun pyhiä olemaan päivystämättä täällä. Se kertoo paljon. Mikään ei ole siis kohdallasi muuttunut ja tiedät ja tunnistat riippuvuussuhteesi tähän palstaan itsekin.


      • kääkättäjälle
        Äläyritäyhtään kirjoitti:

        Minä en ole täällä jouluna ollut, mutta kun luin vanhoja keskusteluja niin huomasin sinun kirjoitelleen täällä sekä joulupäivänä että tapaninpäivänä ja aina reagoit eenokin kirjoituksiin, jotka näköjään ottivat kupoliin. Niin syvällä se viha sinussa on ettet kyennyt edes joulun pyhiä olemaan päivystämättä täällä. Se kertoo paljon. Mikään ei ole siis kohdallasi muuttunut ja tiedät ja tunnistat riippuvuussuhteesi tähän palstaan itsekin.

        Kääkättäjälle täytyy antaa tunnustus siitä, että hän ei heti alkanut rienaamaan toisia niillä ulosteperäisillä haukkumasanoilla, kuten hänen tapoihinsa kuului vielä viime vuonna.
        Hän ei edes viitannut omaan lempiaiheeseensa, pedofiliaan, Olisikohan tuo merkki siitä, että hän on alkanut aikuistua?
        Vielä kun tuo eenokki pääsisi eroon tuosta vihastaan ja katkeruudestaan, niin tämäkin palsta alkaisi näyttää paljon inhimillisemmältä. Mutta hänen kodallaan tilanne näyttää toivottomalta.
        Toivotaan, että tuo hyvä kehitys kääkättäjän osalta jatkuisi.


      • Äläyritäyhtään
        kääkättäjälle kirjoitti:

        Kääkättäjälle täytyy antaa tunnustus siitä, että hän ei heti alkanut rienaamaan toisia niillä ulosteperäisillä haukkumasanoilla, kuten hänen tapoihinsa kuului vielä viime vuonna.
        Hän ei edes viitannut omaan lempiaiheeseensa, pedofiliaan, Olisikohan tuo merkki siitä, että hän on alkanut aikuistua?
        Vielä kun tuo eenokki pääsisi eroon tuosta vihastaan ja katkeruudestaan, niin tämäkin palsta alkaisi näyttää paljon inhimillisemmältä. Mutta hänen kodallaan tilanne näyttää toivottomalta.
        Toivotaan, että tuo hyvä kehitys kääkättäjän osalta jatkuisi.

        Eiköhän se rienaaminen ja pedofiliasta puhuminen ole ollut arvon inttäjä-eksyttäjän erikoisalaa koko ajan. Sen ovat näköjään muutkin huomanneet, mikä on hyvä asia. Olisi hyvä jos hän kykenisi keskustelemaan ilman sitä ainaista herjaamista tai taiasta höpöttämista. Viha ja katkeruus hänessä on edelleen vahvoja. Kommenttini hänen riippuvuussuhteestaan tähän palstaan nähtävästi osui arkaan paikkaan.


    • Eenokki12

      Kovin on köyhtynyt lahkouskot. Nuoret uudestisyntyvät rokin soidessa ja savukoneen tupruttaessa huumaavaa savua. Hempukat tanssivat, salomen tanssiaan eivätkä edes laihdu kovasta joraamisesta. Aikuiset ovat kotona, aikamiespojat turhaan käyvät kokouksissa, naista ei löydy. Saarnaajat lihovat linnassa, kokevat viikottain uudestaan syntymisiä, uskon askeleet ovat päätyneet vankilaan. Uudestikastettu etsii kuolemaa. Voi onnettomia.

      • teesejopian

        menisit jo puhumaan jollekkin joka kuuntelee tuskaasi, täällä ei sellaista taphdu.


    • lyubgvguuy897

      Luterilaisuus on nikolaiittain opin pohjalle syntynyt teologinen lahko. Pääpaino sanalla teologinen. Kuitenkin tuon teologisen lahkon sisällä on myös hengellisiä lahkoja, esim. körttiläisiä ja lestadiolaisia, joiden kautta ihmisiä on myös tullut uskoon. Jumala pystyy näköjään toimimaan lähes mahdottomissa olosuhteissakin.

      Vauvakaste on teologinen kaste, Sääli, että nuo hengelliset lahkot ovat jääneet teologisen kasteen vangeiksi.

    • viisveisaavatRaamatusta

      Rahakirstussa on painopiste, kirkon pitää saada paljon rahaa, kun tuhannet turhakepapit suorittaa riittejään isolal palkalla ja ihmispolot kuvittelee olevansa matkalla taivaaseen voi herraisä tätä yksinkertaisuutta.

      • Eenokki12

        Kyllä lahkoriivatut ovat ahneimmista ahneimpia ja idiootit maksava heille rahansa jotka suomen luterilaiset päättäjät heille ovat antaneet, etteivät nälkään kuolisi. Luulisi säälivän näitä kerjäläisiä jotka vapisevat hengen alla vaahto suussa ja paskat housuissa. Mitään taivasta Jumalan tekojen uudistusliikkeelle ei Raamattu lupaa vaan kadotuksen tuskat. Minä ihmettelen kuinka nämä yksinkertaiset idiootit luulevat pääsevänsä taivaan iloihin sinne kun lahkolaisilla ei ole heidän ansioihinsa ja tekoihinsa perustuvaa mitään mahdollisuutta. Ryysyläisiä ovat ja ei heitä voi edes sääliäkään.


    • eenokiltaunohtui

      No ei puuäijiä ole sentään muualla kuin kirkon ovilla, ja ne eivät ole helluntain kirkkoja, eli se siitä käsipitkällä olosta.

    • hjdgjh

      Kastan itse itseni päivittäin. Useimmiten laitan myös pesuainetta mikä puhdistaa. Loitsuja ei turhaan lueta mutta laulella voi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      333
      3739
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1448
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1270
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1254
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1211
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe