VASEMMISTOLIITON VAIHTOEHTO AKTIIVIMALLILLE

VL_parasta_kansalle

Ei lisää rangaistuksia, vaan parempia palveluja työttömille.
Työttömyysturvan aktiivimallia ainoana ministerinä viime päivinä puolustanut kokoomuksen Kai Mykkänen on vaatinut sen vastustajia esittämään oman vaihtoehtonsa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vastaa Mykkäselle MTV:n kolumnissaan, että parempia vaihtoehtoja on. Ratkaisut löytyvät sosiaaliturvan uudistamisesta nykyistä kannustavampaan ja yksinkertaisempaan suuntaan sekä aktiivisen työvoimapolitiikan resurssien lisäämisestä.

”Byrokratian, uusien normien ja kovempien sanktioiden sijasta työttömät tarvitsevat paremmin resursoituja julkisia työvoimapalveluita, työllistämistoimia, koulutusta ja ohjausta alan vaihtoon tai yrityksen perustamiseen”, Andersson kirjoittaa.

Suomi pohjoismaiselle tasolle
Andersson vaatii työvoimaviranomaisten resurssien nostamista pohjoismaiselle tasolle. Hänen mukaansa Suomessa työttömyysturvan sanktiot ovat huomattavasti muita pohjoismaita kovemmat, mutta viranomaisresurssit moninkertaisesti pienemmät.

”Esimerkiksi Tanskassa, jonka järjestelmää poliitikot oikealla ovat ihailleet, yhden virkailijan vastuulla on 12 työtöntä. Hänen suomalaisella kollegallaan on vastuullaan 166 työtöntä työnhakijaa. Tämä tilanne ei ole kestävä, eikä sitä korjata keksimällä yhä uusia sanktioita.”

Muina keinoina Vasemmistoliitto esittää työttömyysturvan ja asumistuen suojaosan nostamista 500 euroon ja sitovia ennakkopäätöksiä työnteon vaikutuksesta etuuksiin. Näin purettaisiin lyhytkestoisen työn vastaanottamiseen liittyviä byrokratialoukkuja.

Lisää palkkatukea
Puolue myös lisäisi palkkatukimäärärahoja, jotta työttömiä voidaan työllistää nykyistä useammin suoraan yrityksiin, järjestöihin ja kuntiin. Kolmannen sektorin palkkatuen käyttöä rajoittavista säännöistä pitää luopua. Työttömyysturvan käyttöä palkkatuen tai starttirahan osana tulee kehittää. Ammatillista työvoimakoulutusta tulee lisätä ja työttömien omaehtoista opiskelua helpottaa.

Itsensätyöllistämisestä voidaan tehdä nykyistä houkuttelevampi vaihtoehto ottamalla käyttöön yhdistelmävakuutus ja korottamalla arvonlisäverovelvollisuuden alarajaa 25 000 euroon. Pienyritysten työllistämisedellytyksiä voidaan tukea rakentamalla niille palkkatukimalli.

”Vasemmistoliitto vaatii, että työvoimapoliittiset sanktiot eli karenssit poistetaan kokonaan. Järjestelmää tulee yksinkertaistaa niin, että ihminen joko kuuluu työttömyysturvan piiriin tai on sen ulkopuolella, kunnes mahdollinen este on poistunut.”

Nykyistä politiikkaa Andersson kutsuu työttömien ideologiseksi kurittamiseksi.

131

1496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sairas_oikeisto

      Ei Vasemmisto eikä kansa valehtele! Siitä on todisteena allekirjoitusten määrä, joka on jo yli
      110 000. Ja lisää tulee .... kaikilta rehellisiltä kansalaisilta...

      Oikeistokyykyttäjien Sipilä-Orpo-Soini puntit tutisee jo. Kansa kun ei hyväksy heikoimpien rääkkäämistä! Porvarihallitus kaatuu omaan typeryyteensä ...

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

      • 1111122222

        Loppuu vasemmiston kannatus, joutuu pilleri veikot "töihin".


    • vanha_vasuri

      Pystyykö porvarihallitus ottamaan näitäkään ohjeita onkeensa? Taitaa ideologinen kyykytyshalu olla edelleen liian vahvana porvarileirissä!

      • lllöööääää

        VASEMMISTOLIITON VAALIMAINOS SEURAAVIIN VAALEIHIN voisi olla seuraavanlainen.TYÖSTÄ KIELTÄYTYJILLE AKTIIVI RAHAA 1800 KK--- HALAL TEURASTUS PAKOLLISEKSI---RISTIT POIS KIRKOISTA JA TILALLE KUUNJUMALAN PUOLIKUU--- HOMOSEKSUAALEILLE LAPSILISÄT TASA-ARVON NIMISSÄ---MARSKIN PATSAS PITÄIS VAIHTAA STALININ PATSAAKSI JNE JNE...


    • porvarihallitus.kaatuu

      Vasemmisto on myös heikoimpien puolella. Siitä on todisteena allekirjoitusten määrä, joka on jo yli 111 900. Ja lisää tulee .... kaikilta rehellisiltä kansalaisilta...

      Oikeistokyykyttäjien Sipilä-Orpo-Soini puntit tutisee jo. Kansa kun ei hyväksy heikoimpien rääkkäämistä! Porvarihallitus kaatuu omaan typeryyteensä ...

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

      • 1111122222

        On vai???????????????????? Miksi sitten paavokin vaati paperittomille paremmat tuet ja terveydenhuollon ym. mutta ei suomalaisille vaatinut. Vasemmisto ei ole heikompien puolella, kyykyttivät suomalaista köyhää kun olivat "hallituksessa," silloin laadittiin tämä nyky päivänen maahanmuutto. Joten tuo paska kun ei uppoa enää kehenkään, kannattaisiko ottaa vähän selvää mitä tämä vasemmistoliitto touhuaa.


      • persujen.petokset
        1111122222 kirjoitti:

        On vai???????????????????? Miksi sitten paavokin vaati paperittomille paremmat tuet ja terveydenhuollon ym. mutta ei suomalaisille vaatinut. Vasemmisto ei ole heikompien puolella, kyykyttivät suomalaista köyhää kun olivat "hallituksessa," silloin laadittiin tämä nyky päivänen maahanmuutto. Joten tuo paska kun ei uppoa enää kehenkään, kannattaisiko ottaa vähän selvää mitä tämä vasemmistoliitto touhuaa.

        Persujen ainoat "saavutukset" hallitusaikana ovat 100 000 uuden mamun tänne haaliminen, Kikyn ottaminen hallitusohjelmaan, sairakuluvähennysten leikkaaminen, aktiivimallin luominen jne. Ei nuo kansan petokset mihinkään valehtelemalla ja oppositiota syyttelemällä häviä!


      • 1111122222

        Eikös Banana "boylle" vieläkään mene jakeluun, demari lipponen katkeruuksissaan myi päätäntä vallan eu-lle johon kuului myös päätös maahanmuutosta. Persuilla ei ole mitään tekemistä maahanmuuton kanssa, en yhtään ihmettele että aivottomat elää pelkällä toimeentulolla, ei pää riitä edes työttömyystuvan hakemiseen et maksaisi edes vähän veroja.


    • kyykytyslaki.poistettava

      AKTIIVIMALLI TYHJENTÄÄ POHJOIS-SUOMEA

      ”Puhdas leikkuri keskusten ulkopuolella ja pitkäaikaistyöttömille.”
      Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto vaatii hallituspuolueiden läpiajaman aktiivimallin peruuttamista. Se on erityisen ongelmallinen Pohjois-Suomen näkökulmasta.

      – Aktiivimalli on puhdas leikkuri työttömyysturvaan varsinkin keskusten ulkopuolella. Vaikka työhön ja työllistymistä edistäviin toimiin tekisi tuhat hakemusta, työttömyysturvasta nipistetään, jos paikkoja ei löydy. Työttömyyden entuudestaan vaivaamilla seuduilla niitä ei yksinkertaisesti ole riittävästi. Myös Kelan asiantuntijat ovat todenneet aktiivimallin ongelmat, Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtaja Olli Kohonen toteaa.

      Kohosesta on käsittämätöntä, että pääministeripuolue keskusta on ajanut läpi monen maaseutupitäjän tyhjennysautomaatin.

      – Tämäkö on keskustan uutta aluepolitiikkaa? Kokoomuslaiset ovat tämän tavoitteen julkituoneet, kun taas Soinin sinisille kaikki käy.

      – Kaupungeissakaan tilanne ei ole helppo. Esimerkiksi Oulussa iso osa avoinna olevista työpaikoista on korkean koulutuksen vaatimia työpaikkoja tai puhelinmyyntityöpaikkoja, joista ison osan palkkaus perustuu provisioon. Aktiivisuusvaatimuksessa edellytetään palkkauksen olevan TES:n mukainen tai vähintään 6,91 euron tuntitasoa, mikäli alalla ei ole työehtosopimusta. Ehto ei läheskään aina täyty puhelinmyyjän provisiotienestissä.

      Automaattisesti leikkaus pitkäaikaistyöttömille
      Pitkäaikaistyöttömille aktiivimalli on Kohosen mukaan automaattisesti leikkaus, koska heille ei tällä hetkelläkään ole riittävästi palveluita, esimerkiksi monialaista työ- ja toimintakyvyn arviointia.

      – Tämä edellyttäisi kuntien oman rahoituksen lisäämistä palveluihin, mutta juuri mikään kunta ei ole tiennyt tähän varautua näin nopeasti.

      Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto muistuttaa myös, että kyseessä on työttömyyskorvausmenojen alentamiseen tähtäävä hanke, jolla ei ole tekemistä työllisyyden parantamisen kanssa.

      Työttömille ei lisäksi ole hankkeesta tiedotettu juuri mitään.

      – Työttömyyskassoista on todettu ansiosidonnaisten päivärahojen maksatuksen hidastuvan aktiivimallin takia, koska etuuksien hyväksyminen on toteutettava jatkossa käsipelillä. Tämän ja monen muun epäkohdan mukaisesti aktiivimalli on peruttava mahdollisimman nopeasti ja kehitettävä tilalle ratkaisuja, jotka kannustavat positiivisesti työnhakijoita hakeutumaan työmarkkinoille.

    • kyykytyslaki.poistettava

      ”EI TOIMI KÄYTÄNNÖSSÄ” – NÄIN ASIANTUNTIJAT ARVIOIVAT AKTIIVIMALLI KAKKOSTA

      Työttömille on tulossa velvoite lähettää yhteensä 17 miljoonaa työhakemusta vuodessa. Sen pelätään vievän oikeasti avoimet työpaikat piiloon.
      Viikko sitten voimaan tullutta työttömyysturvan aktiivimallia vastustaa kansalaisaloitteessajo yli 115 000 suomalaista.

      Tulossa voi kuitenkin olla vielä pahempaa. Hallitus päättää kevään aikana, miten se edistää aktiivisen työnhaun mallia, niin sanottua aktiivimalli kakkosta. Siinä kaikkien työttömien olisi haettava keskimäärin vähintään yhtä työpaikkaa viikossa työttömyysetuutta saadakseen. Hausta pitäisi ilmoittaa säännöllisesti verkkopalvelussa. Työhakua seurattaisiin 12 viikon jaksoissa. Laiminlyönnistä seuraa kahden kuukauden karenssi.

      Lakia on kaavailtu voimaan ensi vuoden alussa.

      THL: Hyötyjä vaikea ymmärtää
      Aktiivisen työnhaun mallin lausuntokierros on jo pidetty ja palaute oli tyrmäävää.

      Esimerkiksi Uudenmaan ELY-keskus totesi, että asiakkailla on räätälöityjen palvelujen tarve, mutta lakiluonnoksen henki on, että yksi ja sama malli sopii kaikille.

      ”Esimerkiksi avoimien työpaikkojen määrä vaihtelee merkittävästi alueittain, jonka vuoksi samat vaatimukset eri puolilla maata saattavat johtaa nykymuodossa työpaikkojen muuttumiseen piilotyöpaikoiksi, kun samoja avoimia työpaikkoja hakevat useat työttömät työnhakijat, vain koska näin edellytetään”, sen lausunnossa lukee.

      Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mielestä ”aktiivisen työnhaun hyötyjä lakiluonnoksen esittämässä muodossa on vaikea ymmärtää”.

      ”Työnhakijoiden tekemien työhakemusten laadun seurantaan ei liene riittävää resurssia, joten työnhakuvelvoite tässä muodossa saisi työnhakijat tekemään työhakemuksia myös oman työllistymisensä näkökulmasta merkityksettömiin työpaikkoihin määrällisen tavoitteen saavuttamiseksi. Tällä olisi erittäin negatiivinen vaikutus myös työnantajiin, joille voisi muodostua kynnys ilmoittaa avoinna olevia työpaikkoja hakemusten ja puhelinsoittojen suuren määrän pelossa.”

      Näennäishakemuksista varoitti myös Kuntaliitto:

      ”Työnantajat saattavat kyllästyä kasvaviin hakijamääriin ja hakijoihin, jotka tehtailevat hakemuksia ilman motivaatiota. Vaarana on, työnantajat siirtyvät hakemaan työntekijänsä muualta kuin työvoimaviranomaisen kautta ja piilotyöpaikkojen osuus kasvaa.”

      Henki on kontrolloiva
      Uudenmaan ELY-keskuksen mielestä on sinänsä kannatettavaa lisätä asiakkaan omaa aktiivisuutta ja vastuuta omasta työnhaustaan.

      ”Esitetty tapa hakea vähintään yhtä työpaikkaa viikossa ja raportoida siitä tiiviisti tuottaa kuitenkin useita ongelmia ja haasteita, jotka vievät pohjaa positiivisilta tuloksilta. Säännösehdotuksen henki on kontrolloiva ja tuottaa erittäin paljon raportointia, seurantaa ja selvittelytyötä. Työnhakijat turhautuvat ja työnantajat kuormittuvat turhista hakemuksista. Maakunnan viranomaistyö kuormittuu seurannasta, selvittelyistä ja sanktioiden hallinnollisesta työstä. Esitys ei ole yhdenvertainen, koska työmarkkinat vaihtelevat toimialoittain ja alueittain.”

      Hakemuksia ei aiotakaan tarkastaa?
      Valtakunnallisen työpajayhdistyksen mukaan esitys siirtää vastuun työttömyydestä työnhakijalle.

      ”Esityksen mukaan työnhakijan palveluprosessi tulee olemaan pääosin sähköinen, joka edellyttää työnhakijalta oma-aloitteisuutta, itseohjautuvuutta sekä kykyä ja mahdollisuutta käyttää sähköisiä palveluita. Sen sijaan työllistymisen tueksi tarjottavia palveluita, kuten ohjausta ja neuvontaa ollaan esityksen mukaan karsimassa radikaalisti.”

      Työttömyyskassojen yhteisjärjestön lausunnossa moititaan sen tulkinnanvaraisuutta, mitkä ovat hakijalle soveltuvia työpaikkoja. Työnhakijan ja maakunnan näkemys asiasta voi poiketa, mutta miten asia tarkastetaan, jos työhakemuksia tehdään 17 miljoonaa nykyistä enemmän vuodessa?

      Toisaalta lakiluonnoksessa lähdetään siitä, että säännökset eivät lisää viranomaisten työtä, joten asiaa ei ole tarkoituskaan tarkistaa.

      Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan tiukat ilmoitusvelvoitteet eivät välttämättä edistä työnhakijan aktivoitumista varsinaisessa työnhaussa. Ne kuitenkin edellyttävät merkittävästi resursseja viranomaisilta ja palveluntuottajilta ilmoitusseurannan järjestämiseksi varsinkin tilanteissa, jossa maakunnan työttömyysaste ja pitkäaikaistyöttömien määrä ovat korkeita.

      Kannuste työllistymiseen katoaa
      Suomeen sosiaalioikeudellisen seuran mukaan lakiluonnos sisältää lisää velvollisuuksia työttömille, mutta ei työnantajille.

      ”Kahden kuukauden karenssi ilman toimeentuloa voi olla edessä erityisesti silloin, jos työntekijän katsotaan hakeneen työpaikkoja, joihin hänen koulutuksensa ja kokemuksensa ei ole riittävä. Työtön voi pakotettu näin menettelemään, jos ei ole tarjolla hakijalle sopivia työpaikkoja. Työvoimatilastot osoittavat, että avoimia työpaikkoja on vain noin kymmenesosa työttömien määrästä. Suuri osa avoimista työpaikoista ei tule TE-keskusten eikä näin ollen myöskään työttömien tietoon, joten niitä ei työtön voi hakea.”

    • porvarihallitus.kaatuu

      AKTIIVIMALLIN VASTUUMINISTERI OLI ENSIN SAUNASSA JA SITTEN PIHALLA

      Pirkko Mattila kertoi, ettei keskustele julkisuuden kautta.
      Keskustelu työttömyysturvan aktiivimallista on roihunnut nyt kaksi viikkoa. Hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat hiljaa. Vastuuministereistä työministeri Jari Lindström (sin.) on osallistunut keskusteluun sen verran, että on tyrmännyt hätääntyneiden hallituskumppaneiden paikkausehdotukset.

      Lindström on myös vahvistanut, että niin sanottu aktiivimalli kakkonen, aktiivisen työhaun malli tulee hallituksen pöydälle tänä vuonna.

      Varsinainen vastuuministeri on niin ikään sinisiä edustava sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila. Hän tuli viimein maanantaina esiin sen verran, että ilmoitti Ylen haastattelussa, ettei käy keskustelua julkisuuden kautta.

      Hallituksessa ei ole käynnissä nyt neuvotteluja, joiden perusteella mallin soveltamisesta tai mahdollisesta muuttamisesta voisi sanoa jotain varmaa, Mattila totesi.

      Keskustelu ei maistunut joulukuussakaan
      Mattila oli haluton keskustelemaan itse esittelemästään asiasta myös silloin, kun lakia vasta käsiteltiin eduskunnassa. Lain ensimmäisen käsittelyn keskustelua käytiin joulukuun alussa perjantai-iltana opposition jäsentenvälisinä. Erityistä pahennusta herätti, että Mattila twiittasi samaan aikaan olevansa matkalla savusaunaan.

      Tuolloin asia jätettiinkin pöydälle ja keskustelua jatkettiin maanantaina 11.12. päivällä. Tuolloin Mattilan käyttämistä puheenvuoroista syntyy vaikutelma, että hän oli pitkälti pihalla koko asiasta.

      ”Tulen seuraamaan tarkasti”
      Mattila selvitti esityksen taustaa ja kehui sitten sosiaali- ja terveysvaliokunnan lausumaehdotusta, jonka mukaan lain vaikutuksia tulee tarkasti seurata ja tarvittaessa laajentaa keinoja, joilla aktiivisuusedellytyksen voi täyttää. Itse eduskunnalle marraskuussa lähettämässään kirjeessä hän kuitenkin tyrmäsi esitykset aktiivisuusedellytyksen laajentamiseksi.

      – Tässä eduskunta edellyttää hallitusta seuraamaan tämän lain vaikutuksia. Tämän pohjalta on helppo toimia. Voin vakuuttaa teille, että tulen seuraamaan tarkasti, mitä tämän hallituksen esityksen jälkeen tapahtuu, kun tämä laki astuu voimaan. Tässä on mahdollisuuksia: selvitystyöhanke, selvityshenkilö. Tätä pitää nimenomaan kehittää, Mattila sanoi ennen kuin ryhtyi kertomaan, että omassakin perheessä on ollut työttömyyttä.

      ”Kohtaamisia tarvitaan lisää”
      – Olen iloinen, että tämä yhteiskunta on tarjonnut kuitenkin mahdollisuuden eteenpäin, ja olen aivan samaa mieltä siitä, että rangaistuksen sijaan me tarvitsemme kohtaamisia. Niitä me tarvitsemme lisää. Siltä pohjalta sanoisin, että tämän aktiivimallin ei pidä olla vain niin, että puhutaan työttömän aktiivimallista, vaan puhutaan kokonaisuudessaan työllisyyden aktiivimallista.

      Mattilan mukaan malli haastaa myös TE-palvelut kehittämään omia toimintojaan. Samaan aikaan työvoimahallinnon väkeä on kuitenkin vähennetty ja ”työllistymistä edistävien palveluiden volyymi kokonaisuutena ei työ- ja elinkeinoministeriön arvion mukaan välttämättä kuitenkaan kasva kuluvaan vuoteen verrattuna”, totesi sosiaali- ja terveysvaliokunta mietinnössään aktiivimallista.

      Kehittää pitää, mutta entistä pienemmällä henkilökunnalla ja korkeintaan entisellä rahamäärällä, vaikka asiakkaiden ja palvelujen tarve nousee moninkertaiseksi. Siinä on ministerillä seuraamista.

      • kusetuskos

        Oliko Mattila selvinpäin kännissä?


    • 8375937

      Eivät taida työttömät haluta valtiolta näitä palveluja, vaan joko työpaikkoja tai rahaa.

      • kusetuskos

        Vasuri haluaa aina ilmaista rahaa, koska kokee olevansa etuoikeutettu ilmaiseen elatukseen.
        "Koska oikeisto blaa .. blaa.. blaa.. niin me haluamme ilmaisen elämän hyvitykseksi".

        Me muut käymme ihan normaalisti töissä ja kustannamme nuo vapaa-matkustajat.


      • kok_ääliökakarat
        kusetuskos kirjoitti:

        Vasuri haluaa aina ilmaista rahaa, koska kokee olevansa etuoikeutettu ilmaiseen elatukseen.
        "Koska oikeisto blaa .. blaa.. blaa.. niin me haluamme ilmaisen elämän hyvitykseksi".

        Me muut käymme ihan normaalisti töissä ja kustannamme nuo vapaa-matkustajat.

        Kokoomuspojun (13v) aivotonta mokellusta ...


    • VihapuheVasuri

      porvarihallitus.kaatuu tuntuu nyt suunnittelevan lokakuun vallankumousta.
      Joko punakaarti on kutsuttu aseisiin?

    • Ehkä parasta kansalle vaan ei kansan kukkarolle, kuin jätski rahattomalle jonka pitää ostaa se credit puolella debitin sijaan.

      Vasemmisto kyllä keksii miten rahat jaetaan mutta ei pientäkään vinkkiä miten ne voitaisiin oikeasti hankkia. Hankkimisenhan te eine olette jättäneet riistäjillä joita sitten syytätte ansionne viennistä vaikka ilman heitä, työnantajia ette kykene muuhun kuin laitumella kävelyyn. SE ansaintapuoli olisi kuitenkin ensin harkittava sillä aina on viisaampaa elinkustannuksiin käyttää debit puolta siitä kortista.

      Onko todella kaikki jo viime vuosisadalla mietitty valmiiksi eikä mitään pidä muuttaa? Entä jos mietitte pyramidin rakentajia, pitäisikö meidän elää heidän laillaan vai onko niin, ette vuosi 1960 oli se täydellisyyden kohta johon kaikki lukitaan?

      Ainoa asia mikä voi antaa hyvinvointia on työ, se vaatii positiivista suhtautumista, se vaatii opiskelua, ammattiin valmistautumista, harjoittelua ja kokemusta ja se olisi jokaisen ymmärrettävä. Vaikka on lukenut ammattikorkeassa, yliopistossa tai instituutissa niin ei ole valmis ulos tullessaan. Homma alkaa olla hallussa muutaman vuoden säteellä valmistautumisesta vaan tuota kukaan ei kerro opiskelijoille.

      Työ on pääasia ja palkka on siinä mukava lisä, on kuitenkin opittava ymmärtämään omat mahdollisuudet ansaita se palkka, sitä ei mikään porukka missään kabinetissa kykene arvioimaan minkä arvoista on Kallen tai Kaijan työ vaan se pitää jättää työnantajan arvioitavaksi. Varmaa on, että hyvä ja tuottava työntekijä saa arvoistansa palkkaa koska työnantaja haluaa pitää hänet.

      Kerropa nyt "VL_parasta_kansalle" miten ajattelet ansaittavan ne rahat joita sinä ja Lii olette tuossa mainoksessanne jakamassa vai jätättekö vapaaehtoisesti sen homman riistäjille?

      • VL_parasta_kansalle

        - 4 miljardin yritystuista voisi ensiksikin aloittaa. Ja velvoittaa sitä saavat yritykset tukien menetyksen uhalla työllistämään tietyn määrän (pitkäaikais)työttömiä.
        - Perutaan perintöveron alennukset
        - Omaisuusvero takaisin

        Tuossa muutama toteutuskelpoinen rahoitusmalli, joissa on sekin hyvä puoli ettei se kyykytä ketään eikä tunnu muuten missään kuin rikkaimpien säästötilien kasvukäyrän lievänä mataloitumisena.


      • VL_parasta_kansalle kirjoitti:

        - 4 miljardin yritystuista voisi ensiksikin aloittaa. Ja velvoittaa sitä saavat yritykset tukien menetyksen uhalla työllistämään tietyn määrän (pitkäaikais)työttömiä.
        - Perutaan perintöveron alennukset
        - Omaisuusvero takaisin

        Tuossa muutama toteutuskelpoinen rahoitusmalli, joissa on sekin hyvä puoli ettei se kyykytä ketään eikä tunnu muuten missään kuin rikkaimpien säästötilien kasvukäyrän lievänä mataloitumisena.

        Oletko koskaan selvittänyt mihin ja minkä vuoksi yritystukia on maksettu? Ota selvää niin huomannet jotta sadat jos eivät tuhannet työpaikat ovat kiinni niiden tukien kustantamista kehitysprojekteista. En usko niitä maksettavan ilman pätevää syytä.

        Miksi, jos olen elänyt järkevällä talouspolitiikalla lasteni pitäisi maksaa siitä että jäljelle jäänyt omaisuuteni siirtyy heille perheen sisällä? Se on syntinen ajatuskin. Perintövero pitää poistaa kokonaan alenevissa sukupolvissa lapsilta, lapsenlapsilta jne.

        Jos olet elänyt järkevästi ja saanut omaisuutta kootuksi sekä maksanut verot tuloista joilla sitten omaisuus on maksettu niin mitä siinä verotetaan muuta kuin samoja tuloja uudelleen ja uudelleen, se on suoraan perseestä.

        Jos ihminen elää järkevästi niin on vain hyvä jos tilien käyrät ovat nousevia koska se on se perusta jolle hyvinvointimme rakentuu. Jos ei olisi noita tilejä vaan ainoastaan velkoja niin huonosti olisivat asiat.

        Älä kadehdi fiksumpiasi vaan fiksuunnu ja ala säästämään, osta säästöilläsi pörssin osakkeita ja kun taas kertyy niin sijoita vaikka vuokra-asuntoon jne. vaurastuminen tekee elämän helpommaksi koska ei tarvitse enää maksaa joka ostoksestaan ylimääräistä korkoa eikä tilinhoitomaksuja koska ostat kaiken käteisellä. Siihen pitää pyrkiä, se on tervettä taloutta!!


      • VL_parasta_kansalle
        Extyökkäri kirjoitti:

        Oletko koskaan selvittänyt mihin ja minkä vuoksi yritystukia on maksettu? Ota selvää niin huomannet jotta sadat jos eivät tuhannet työpaikat ovat kiinni niiden tukien kustantamista kehitysprojekteista. En usko niitä maksettavan ilman pätevää syytä.

        Miksi, jos olen elänyt järkevällä talouspolitiikalla lasteni pitäisi maksaa siitä että jäljelle jäänyt omaisuuteni siirtyy heille perheen sisällä? Se on syntinen ajatuskin. Perintövero pitää poistaa kokonaan alenevissa sukupolvissa lapsilta, lapsenlapsilta jne.

        Jos olet elänyt järkevästi ja saanut omaisuutta kootuksi sekä maksanut verot tuloista joilla sitten omaisuus on maksettu niin mitä siinä verotetaan muuta kuin samoja tuloja uudelleen ja uudelleen, se on suoraan perseestä.

        Jos ihminen elää järkevästi niin on vain hyvä jos tilien käyrät ovat nousevia koska se on se perusta jolle hyvinvointimme rakentuu. Jos ei olisi noita tilejä vaan ainoastaan velkoja niin huonosti olisivat asiat.

        Älä kadehdi fiksumpiasi vaan fiksuunnu ja ala säästämään, osta säästöilläsi pörssin osakkeita ja kun taas kertyy niin sijoita vaikka vuokra-asuntoon jne. vaurastuminen tekee elämän helpommaksi koska ei tarvitse enää maksaa joka ostoksestaan ylimääräistä korkoa eikä tilinhoitomaksuja koska ostat kaiken käteisellä. Siihen pitää pyrkiä, se on tervettä taloutta!!

        Kysyit vasemmistoliiton aktiivimallin rahoituksesta ja sait vastaukseni.

        Ja kuten kaikki huomaavat, heti kun rikkauksia jo haalineiden etuuksia edes ehdotetaan leikattavaksi, niin siitä nousee kauhea haloo. Mutta kun kaikkein heikoimmassa asemassa olevien työttömien tukia leikataan, niin se on ihan "välttämätöntä" aktivoimista, vaikka työpaikkojakin on vain kymmenesosa työttömien määrään verrattuna. Lopuilta voidaan leikata ihan vaan sen takia, kun se ei ole rikkailta pois!


      • VL_parasta_kansalle kirjoitti:

        Kysyit vasemmistoliiton aktiivimallin rahoituksesta ja sait vastaukseni.

        Ja kuten kaikki huomaavat, heti kun rikkauksia jo haalineiden etuuksia edes ehdotetaan leikattavaksi, niin siitä nousee kauhea haloo. Mutta kun kaikkein heikoimmassa asemassa olevien työttömien tukia leikataan, niin se on ihan "välttämätöntä" aktivoimista, vaikka työpaikkojakin on vain kymmenesosa työttömien määrään verrattuna. Lopuilta voidaan leikata ihan vaan sen takia, kun se ei ole rikkailta pois!

        Vastauksesi ei ollut käyttökelpoinen koska se ei luonut uutta! Vain uutta luomalla eli ideoimalla paremmin tuottavaa elinkeinotoimintaa saadaan uutta jakamista ja se on se keino jolla voidaan turvata tulevaisuutta ja hyvinvointia.

        Sinun ehdotuksessi vanhaa jakamalla ei kasvattaisi kokonaispottia vaan jakaisi sitä uudelleen. Se ei kovastikaan kannustaisi ketään yrittämään ja siten ansaitsemaan niin itse kuin samalla jakamalla siitä työpaikkona muillekin.

        Sinun ehdotuksesi oli neuvostokommunistinen ja se vei jo suuren ja mahtavankin hautaan. Oletko nyt hautaamassa meidän 100 vuotiastamme samaan suohon? Neuvostoliitto ei tosin tuota 100 vuotta edes kestänyt, niin huono idea on kommunismi!

        Kun yhteiskunta maksaa niin se on pois kaikilta, tosin ne joita sinä rikkaaksi kutsut maksavat siitä leijonan osan sillä kaltaisillasi purnaajilla tuskin on paljoa mistä maksaa.

        Jos kadehdit "rikkaitasi" niin miksi et satsaa omiin kykyihisi ja taitoihisi pyrkiäksesi niiden joukkoon joilla mielestäsi menee paremmin? Voit yllättyä kun sinne ennätät, ei ole 40 tunnin työviikkojakaan vaan viikonloputkin saa painaa ja päivät muuttuvat 8 tuntisista 12 tuntisiin. Olen kokeillut tuota ja se kannatti!


      • VL_parasta_kansalle
        Extyökkäri kirjoitti:

        Vastauksesi ei ollut käyttökelpoinen koska se ei luonut uutta! Vain uutta luomalla eli ideoimalla paremmin tuottavaa elinkeinotoimintaa saadaan uutta jakamista ja se on se keino jolla voidaan turvata tulevaisuutta ja hyvinvointia.

        Sinun ehdotuksessi vanhaa jakamalla ei kasvattaisi kokonaispottia vaan jakaisi sitä uudelleen. Se ei kovastikaan kannustaisi ketään yrittämään ja siten ansaitsemaan niin itse kuin samalla jakamalla siitä työpaikkona muillekin.

        Sinun ehdotuksesi oli neuvostokommunistinen ja se vei jo suuren ja mahtavankin hautaan. Oletko nyt hautaamassa meidän 100 vuotiastamme samaan suohon? Neuvostoliitto ei tosin tuota 100 vuotta edes kestänyt, niin huono idea on kommunismi!

        Kun yhteiskunta maksaa niin se on pois kaikilta, tosin ne joita sinä rikkaaksi kutsut maksavat siitä leijonan osan sillä kaltaisillasi purnaajilla tuskin on paljoa mistä maksaa.

        Jos kadehdit "rikkaitasi" niin miksi et satsaa omiin kykyihisi ja taitoihisi pyrkiäksesi niiden joukkoon joilla mielestäsi menee paremmin? Voit yllättyä kun sinne ennätät, ei ole 40 tunnin työviikkojakaan vaan viikonloputkin saa painaa ja päivät muuttuvat 8 tuntisista 12 tuntisiin. Olen kokeillut tuota ja se kannatti!

        Luoko työttömien tukien leikkaaminen sitten jotain uutta? Tuskinpa. Se luo vaan lisää ahdinkoa ja kurjuutta ja se näyttääkin olevan porvarien ainoa todellinen syy näihin kyykytyksiin.
        Orjatyön salliminen onkin aina ollut EK-mafian päämääränä ja nyt kun hallitukseen on saatu "sopiva" miljonäärikerho, niin siitähän tämä kaikki johtuu.

        Sinun ns. "menestyksiäsi" ja nykyisiä sosiaaliapujasi ei kadehdi kukaan, joten voit ne ihan hyvin unohtaa jatkossa kirjoituksistasi.


      • VL_parasta_kansalle kirjoitti:

        Luoko työttömien tukien leikkaaminen sitten jotain uutta? Tuskinpa. Se luo vaan lisää ahdinkoa ja kurjuutta ja se näyttääkin olevan porvarien ainoa todellinen syy näihin kyykytyksiin.
        Orjatyön salliminen onkin aina ollut EK-mafian päämääränä ja nyt kun hallitukseen on saatu "sopiva" miljonäärikerho, niin siitähän tämä kaikki johtuu.

        Sinun ns. "menestyksiäsi" ja nykyisiä sosiaaliapujasi ei kadehdi kukaan, joten voit ne ihan hyvin unohtaa jatkossa kirjoituksistasi.

        Tarkoituskin on ajaa työttömät työhön, muutoin kun eivät oikein halua, kaikkiainakaan koska ilmankin saa rahaa. Ei siinä orjatyöstä ole kyse, sitä teetetään kommunismissa ei meillä. Eikä EK ketään palkkaa vaan yritykset palkkaavat sen mukaan kun on mahdollisuuksia. Se vaan tuo pirulainen ay mafia haluaa estää vaikka jo pitäisi nähdä mitä se Kansainvälisen loppuvärssy opettaa, veljiä keskenään eli on mentävä muiden suuntaan, Kiinankin, siis kustannuksissa.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tarkoituskin on ajaa työttömät työhön, muutoin kun eivät oikein halua, kaikkiainakaan koska ilmankin saa rahaa. Ei siinä orjatyöstä ole kyse, sitä teetetään kommunismissa ei meillä. Eikä EK ketään palkkaa vaan yritykset palkkaavat sen mukaan kun on mahdollisuuksia. Se vaan tuo pirulainen ay mafia haluaa estää vaikka jo pitäisi nähdä mitä se Kansainvälisen loppuvärssy opettaa, veljiä keskenään eli on mentävä muiden suuntaan, Kiinankin, siis kustannuksissa.

        Päätoimisesti sosiaalipummina elävä extyöläinen sen todellakin tietää, miten ilman työntekoa saa rahaa ...


      • porvariloiset kirjoitti:

        Päätoimisesti sosiaalipummina elävä extyöläinen sen todellakin tietää, miten ilman työntekoa saa rahaa ...

        Minä en saa rahaa ilman työntekoa, saan rahaa jo tehdystä työstä ja osan viivästettynä palkkana jota ei maksettu työntekoaikaan.

        Mistä on löytynyt moinen tomppelikuin tämä loinen joka soittaa näppistään ymmärtämättä mistä kirjoittaa ja joka ei käsitä miten eläkejärjestelmä toimii?

        Mahdat olla tosiasiallisesti työtön jolla ei ole mitään odotettavissa eläkkeen suhteen muuta kuin se kansaneläke tai millä nimellä se sitten kulkeneekin. Kansaneläke ei ole ansaittua vaan se on sosiaalitukea!


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Minä en saa rahaa ilman työntekoa, saan rahaa jo tehdystä työstä ja osan viivästettynä palkkana jota ei maksettu työntekoaikaan.

        Mistä on löytynyt moinen tomppelikuin tämä loinen joka soittaa näppistään ymmärtämättä mistä kirjoittaa ja joka ei käsitä miten eläkejärjestelmä toimii?

        Mahdat olla tosiasiallisesti työtön jolla ei ole mitään odotettavissa eläkkeen suhteen muuta kuin se kansaneläke tai millä nimellä se sitten kulkeneekin. Kansaneläke ei ole ansaittua vaan se on sosiaalitukea!

        Työtä tekemättä tukia saava on sosiaalipummi. Ihan oman määritelmäsi mukaan.
        Ja näinollen olet sosiaalipummi, jonka toimeentulon me työssäkäyvät veronmaksajat maksamme ihan jokaisesta palkastamme!

        Ei kannattaisi ruokkivaa kättä sentään extyöloisenkaan purra ...


    • LaiskaVasuriEritteissään

      Vasurihan ei kaipaa muuta kuin kotihoidon tuen nostamisesta.
      Kukas nyt muuten vasurille vaipat vaihtaa, kun ei ressukka itse jaksa.

      • kok.persereijät

        Kokoomuspojun ei kannattaisi kaikkia kokemuksiaan täällä kertoilla ...


      • vas.vaippaperseet
        kok.persereijät kirjoitti:

        Kokoomuspojun ei kannattaisi kaikkia kokemuksiaan täällä kertoilla ...

        Juu, työlästä oli sinulle vaihtaa vaippoja, mutta kerro toki itse.


    • tukiloinen

      Haluan loisia yhteiskunnan tuilla. Siksi valitsen Vasemmistoliiton.

      • persuilu_on_mielisairaus

        Pysy vaan persuna, kuten isukkisikin on ...


      • LoisVasuriLoinen
        persuilu_on_mielisairaus kirjoitti:

        Pysy vaan persuna, kuten isukkisikin on ...

        Miksi vasurin pitäisi teeskennellä persua??
        Kummallista valehtelua sinulta.
        Jos vasuri haluaa loisia, nin vasuri haluaa loisia, älä sinä tule valehtelemaan persuja tänne!


      • kok.persereijät
        LoisVasuriLoinen kirjoitti:

        Miksi vasurin pitäisi teeskennellä persua??
        Kummallista valehtelua sinulta.
        Jos vasuri haluaa loisia, nin vasuri haluaa loisia, älä sinä tule valehtelemaan persuja tänne!

        Kokoomuspojun aivotonta mokellusta .......


      • hiehhhghee
        kok.persereijät kirjoitti:

        Kokoomuspojun aivotonta mokellusta .......

        MAHTAVA neuvostoliittokin luotiin kapitalistien ja suurtilallisten varoilla ja ne riitti 70 vuotta....joo kaikki omaisuus vaan niille joilla ei ole älyä sitä itse luoda-katsotaan jonkun vuoden päästä ,mitä olisi jäljellä...muista taas NL. vihervasemmisto on suomen tuho matuineen ja irakilaisine sotilaskarkureineen. ei muuta ko kenkää persielle ja joutilaat vaikka marjoja poimimaan ja risuja keräämään valtiolle ja monta muuta hommaa tekemään- luoja ei laiskoja elätä.


      • sairaan_tyhmät_porvarit
        hiehhhghee kirjoitti:

        MAHTAVA neuvostoliittokin luotiin kapitalistien ja suurtilallisten varoilla ja ne riitti 70 vuotta....joo kaikki omaisuus vaan niille joilla ei ole älyä sitä itse luoda-katsotaan jonkun vuoden päästä ,mitä olisi jäljellä...muista taas NL. vihervasemmisto on suomen tuho matuineen ja irakilaisine sotilaskarkureineen. ei muuta ko kenkää persielle ja joutilaat vaikka marjoja poimimaan ja risuja keräämään valtiolle ja monta muuta hommaa tekemään- luoja ei laiskoja elätä.

        Miksi et muuta Venäjälle, kun sitä noin kauheasti yhä ihailet?


    • SOS.kyykytyshallitus

      AKTIIVIMALLI HÄMMENTÄÄ JA LUO EPÄVARMUUTTA

      Vuoden alusta Suomen 270 000 työtöntä työnhakijaa on joutunut varautumaan niin sanotusta työttömyysturvan aktiivimallista johtuviin muutoksiin. Yhteydenotot TE-toimistoihin ovat lisääntyneet.

      – Ihmiset ovat hyvin huolissaan, Pohjois-Karjalan TE-toimiston johtaja Sirpa Eklund toteaa.

      Lisäresurssit puuttuvat
      Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli marraskuussa työ- ja elinkeinoministeriö TEMin työllisyyskatsauksen mukaan noin 10 500 työtöntä työnhakijaa. Samaan aikaan alueella oli avoimia työpaikkoja runsaat 700.

      Eklundin mukaan aktivointimallin vaatimiin lyhytaikaisiin työpaikkoihin tai TE-toimiston tarjoamiin lyhytkursseihin ei ole tiedossa lisäystä.

      – Meillä ei ole lisäresursseja, Eklund toteaa.

    • cxvxcvxcxvxcxcxcxxxc

      Onhan niitä kaupoissakin plussa- yms. kortteja niin miksei samanlainen systeemi voisi toimia työttömille, aktiivisuudesta saat pisteitä joita sitten voit vaihtaa johonkin.

    • oikeistopaskanhaju

      Oikeiston paskahallitus on pelkkää saastaa demokratialle!

    • SOS.kyykytyshallitus

      Aktiivimalli on hyvä

      Työttömien, ammattiliittojen ja opposition alkuvuosi on kulunut hallituksen lanseeraamaa aktiivimallia haukkuessa. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne alitti riman ja kutsui aktiivimallia niskalaukaukseksi, jolla työtön teloitetaan. Ilmeisesti Rinne ja hänen porukkansa saavat käyttää omasta mielestään millaisia kielikuvia tahansa, mutta loukkaantuvat heti, jos joku esittää vastalauseen edes puoliksi yhtä räikeillä sanoilla.

      "Aktiivimalli kehitettiin Juha Sipilän hallituksen, työvoimaviranomaisten, työnantaja- ja ay-järjestöjen yhteistyönä. Vasemmistoliiton entinen puoluesihteeri, nykyinen STTK:n pääekonomisti Ralf Sund ehdotti sitä. Hän halusi palkita niitä, jotka todella haluavat työllistyä. Sundin mukaan aktiivimallin taustalla on useita tutkimuksia. Ne osoittavat, että taloudelliset kannustimet toimivat, kun työtöntä virkistetään työnhakuun.

      Työministeri Jari Lindström (sin.) on kertonut, että aktiivimalli kelpasi ay-johtajille syksyllä 2016. Vasta Racinen agitaatio käänsi ay-johtajien takit. On valeuutinen väittää, etteivät Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto ja SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta tienneet mallista mitään.

      Yli 100 000 on allekirjoittanut kansalaisaloitteen aktiivimallin kaatamiseksi. Sen alulle panijana on yhdeksän vuotta työtä vieroksunut Martin-Eric Racine. Hän ei ole suostunut ottamaan vastaan yhtään työpaikkaa, josta maksetaan alle 2 600 euroa kuukaudessa. Sairaanhoitajien, sosiaalityöntekijöiden ja useiden kuntatyöntekijöiden keskiansiot ovat alle Racinen vaatimustason." Näin kirjoitti A.-P. Pietilä kolumnissaan 10.1.2018.

      Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki jatkoi aktiivimallin puolustamista MTV:n haastattelussa. Hetemäen mukaan väärinkäsitykset mallista vievät huomion pääosioista. Verrattuna muihin maihin Hetemäki pitää Suomen aktiivimallia reiluna tapana lyhentää työttömyyttä.

      Olen samaa mieltä: aktiivimalli on vuosikausiin paras ja tehokkain tapa saada ihmiset töihin ja samalla vähentää syrjäytymistä. Toivottavasti hallituksen kantti kestää ja mallista pidetään kiinni.

    • ÄÄNESTÄMÄÄNPAAVOa

      AKTIIVIMALLI NURIN.

      PAAVO PRESSAKSI

    • LepoVasuriaLaiskottaa

      Vasemmistohan kannattaa Passiivi-mallia.
      Passiivi-mallissa työtä tekemättä tulee saada sama elintaso kuin työtä tehden.
      Näin, koska työnteko on vain porvarien ilkeä juoni vasureiden kyykyttämiseksi.
      Hallituksen tulee ottaa reilusti lisää velkaa jottei meidän vasemmistolaisten tarvitse ryhtyä mihinkään vastenmieliseen työnkaltaiseen ajantuhlaamiseen.

      Paljon tärkeämpää on esim jatkuva Natsien-torjunta, joka käy kätevästi kadulla huutaen!!

      Jos työkkäri laskee Natsi-huutelun ja yhteiskunnan väkivaltaisen vastustamisen Aktiviteetiksi, silloin kaikki vasurit ovat täys-työllistettyjä!! ja tämä aktiivimalli tarpeeton.

    • LoisTukiVasuri

      Tässähän vasemmiston nerokkuus tuleekin esille.
      Palkkatyö paha, loisiminen hyvä.

      Vasulit vaativat palkkatyön rajua verottamista ja samalla tukien lisäämistä.
      Loppu tulos on se ettei työllä rikastu lainkaan, eikä tulot ei nouse .
      Mutta samalla vasurien vaaliman ilmaisen elatuksen taso nostetaan kutistuvien palkka-ansioiden tasalle.

      Eli tämä on ns. vasuri-singulariteetti. Eli teet tai et tee, niin tulot on samat kaikilla.

      Ja näin vasuri vapautuu lopullisesti palkkatyön ikeestä.

      • kok.persereijät

        Kokoomuspojun aivotonta mokellusta... .


    • huonomuisto

      Suomi elää metsästä ja työstä. Sitä ei vasemmistoliiton presidenttiehdokas ja kolme muuta muistanut EU-edustajina äänestäessään. Tuskin kaupunkipuolueeksi leimautunut vasemmistoliitto sellaista muistaa tai tietää.

    • kyykytyslaki.poistettava

      Touko Aalto: Aktiivimalli siivoaa tilastoja – perustulo tehokkaampi

      Perustulo tuottaisi paremmat työllistämistulokset kuin vuoden alussa voimaan astunut aktiivimalli, uskoo oppositiopuolue vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto.

      Juha Sipilän (kesk.) hallitus käynnisti viime vuonna maailmallakin laajalti huomioidun perustulokokeilun. Kokeiluun valittiin 25–58-vuotiaita Kelan työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa saavia suomalaisia kaikkiaan 2 000. Työhön ja työllistämiskursseille etuusleikkauksen uhalla patistava aktiivimalli ansiosidonnaista tai Kelan työttömyystukea saavia.

      Molempien mallien tavoitteena on aktivoida työttömiä työnhakuun ja työn tekemiseen.

      –Minä uskon, että perustulomalli on huomattavasti tehokkaampi ja uskon, että Suomessa mennään kohti perustuloa. Vihreät kannattaa vahvasti perustuloa ja nyt ensimmäiseksi nykyisen kokeilun laajentamista, Aalto sanoo Uuden Suomen haastattelussa.

      Aktiivimallia SAK:n mielenilmauksessakin vastustanut Aalto arvioi, että kahden mallin keskeisin ero siinä, millaista luottamusta ne valavat työttömälle tämän omasta tulevaisuudesta. Hänestä aktiivimallissa maistuvat pelottelu ja myyttinen suomalaisjohtaminen, management by perkele.

      –Perustulo on ehdottomasti kannustavampi ja fiksumpi, koska ihmisille pitää antaa mahdollisuuksia tarttua työhön ilman pelkoa siitä, miten oman toimeentulon käy kuukauden lopussa ja tulevaisuudessa. Aktiivimalli heikentää varmuutta omasta tulevaisuudestaan, Aalto toteaa.

      –Perustulossa yhdistyy kaksi elementtiä: ensiksi se, että köyhyyttä ja kannustinloukkuja voidaan vähentää. Ihmisille annetaan arjen turvaa ja jatkuvuutta. He tietävät, mitä tuloissa tapahtuu ja pystyvät ennakoimaan ja suunnittelemaan elämäänsä. Toiseksi työn vastaanottaminen on aina kannattavaa, ja siksi se lisää työllisyyttä.

      Lisäksi vihreiden Aalto kokee, että aktiivimallissa on osittain kyse työttömyystilastojen siivoamisesta.

      –Koko ajan puhutaan työttömien työnhakijoiden määrän vähentymisestä, mutta kun heidät saadaan erilaisten työllisyystoimien ja kurssien piiriin, heitä ei lasketakaan enää työttömiksi. Minusta olennaisinta on nyt katsoa työllisten määrän lisääntymistä. Jos on aktiivitoimien piirissä tai tekee kolme tuntia työtä, niin ei se merkittävästi lisää työllisyyttä.

    • sairas.oikeistoideologia

      "Huonostikin palkattu työ on otettava vastaan. Alempiarvoinen aines ei saa loisia aikana, jolloin työtä on tarjolla yllin kyllin. Työvoimansa myyjä ei saa keinotella hinnoilla kuten muiden tuotteiden myyjät. Oikeus olla olemassa on lunastettava kovalla työllä. Rahvas on opetettava siihen, että leipä irtoaa vain ankaralla työllä. Kerjäläiselle ei saa antaa mitään, sillä se mahdollistaa vetelehtimisen. Vetelehtivän nuorison kasvattaminen on vasta kitketyn rikkaruohon uudelleen kasvattamista. "

      Näin kirjoitti Hufvudstadsbladet sata vuotta sitten 23.5.1918. Sata vuotta sivistystä ja sosiaaliturvaa, ja nyt ajattelu on palannut entiseen. Ympyrä on sulkeutunut.

      Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan esiintyminen eilen Ylen Ykkösaamussa paljasti todeksi pahimmat epäilyt: ministeri ei pysty puolustelemaan johdollaan valmisteltua työttömyysturvan aktiivimallia mitenkään. Ministeri ei edes ymmärtänyt sitä, miksi aktiivimallia yleensä vastustetaan. Kun toimittaja Seija Vaaherkumpu kysyi miksi aktiivimallia tarvitaan, niin ministerin vastaus oli, että miksipä ei tarvittaisi. Ministeri ei myöskään osannut selittää miksi soveltamisohjeita ei ole, vaan hän vetosi taas kerran johonkin salaperäiseen prosessiin, jossa ohjeet valmistellaan. Lain koskeminen myös työkyvyttömiä oli Mattilallekin täysi yllätys.

      Ministerin jaarittelu ei pystynyt peittämään sitä oikeusvaltiolle mahdotonta tilannetta, että meillä on voimassa velvoittava laki, jonka soveltamisohjeita ei ole ollut olemassa yli kuukauteen. Ministerin puheista päätellen ensimmäiset ohjeet on saatu loppuviikolla. Kuten Anna Kontula Facebookissa sanoi, niin se on sama kuin jos ei laitettaisi nopeusrajoituksia näkyviin, vaan jokainen saisi arvata mikä on voimassa oleva rajoitus. Väärin arvanneita sakotetaan.

      Koska laki on osoittautunut jo alkuunsa kelvottomaksi eikä kukaan tiedä miten sitä sovelletaan, niin lain puolustajien toiminta käy vähän ymmärrettävämmäksi. Ei kuitenkaan järkevämmäksi. Olemme viime päivinä saaneet lukea Juhana Vartiaisen lausuntoja humalassa olleista mielenosoittajista. Samoin Vartiainen on kertonut oleskelevansa kotonaan mielellään höpsisvatkain (kiitos Sira Moksille tästä sanasta) paljaana, ja että häntä panettaa krapulassa. Nämä aktiivimallin perustelut päihittävät ministeri Mattilan epämääräisen selittelyn kirkkaasti.

      Selvää on, että työttömyysturvan aktiivimalli on hutiloiden tehty ja ylimielisen piittaamattomasti hyväksytty. Se taas kuvastaa hallituksen ajattelua, jonka mukaan työttömille voi tehdä ihan mitä tahansa. Ja se kertoo siitä, että ajattelussa on palattu sata vuotta ajassa taaksepäin.

      Hallituksen tarkoitus on murentaa työttömyysturva ja luoda halpatyövoiman markkinat. Alempiarvoisen aineksen on opittava tänäkin päivänä, että oikeus olla olemassa on lunastettava kovalla työllä, eikä loisimista sallita. Palkan määrää työn tarjoaja.

      Aktiivimallin vastustus on kuitenkin osoittanut, että tarkoituksen toteuttajiksi olisi pitänyt valita muita kuin asiasta mitään tietämättömiä ministereitä ja yksi hovinarri. Heistä tehtiin pelkkiä tikkatauluja, joiden takana varsinaiset tekijät piileksivät.

    • sairas.oikeistoideologia

      NÄIN SIPILÄN HALLITUS LEIKKAA PIENITULOISIMMILTA: TYÖTTÖMÄLTÄ YLI 25 EUROA KUUKAUDESSA

      Edellinen hallitus paransi, nykyinen heikentää heikoimpien asemaa.
      Suomen sosiaali ja terveys ry:n (Soste) keskiviikkona julkaisemat laskelmat tuovat uutta valoa viime vuoden lopulla käytyyn tuloerokeskusteluun. Tilastokeskuksen vuotta 2016 koskevan tilaston perusteella hallituspuolueet väittivät, ettei nykyinen hallitus lisää tuloeroja. Keskustelua käytiin vasemmistoliiton eduskuntaryhmän teettämästä laskelmasta, jonka mukaan hallituksen budjettiesitys kuluvalle vuodelle 2018 nimenomaan kasvattaa tuloeroja.

      Uusien laskelmien perusteella näyttää siltä, että vasemmistoliitto oli oikeassa.

      Sosten teettämässä selvityksessä tarkasteltiin keskeisiä sosiaaliturvaetuuksia ja verotusta vuodesta 2012 vuoteen 2019.

      Ajanjaksolla 2012–2015 sosiaalietuuksiin tehdyt muutokset olivat pienituloisia suosivia. Tuolloin vallassa oli Jyrki Kataisen (kok.) hallitus, jossa vasemmistoliittokin oli mukana.

      Vuonna 2015 valtaan nousi Juha Sipilän (kesk.) kolmen puolueen hallitus. Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten sekä tämän vuoden budjetissa sinisten tekemät muutokset ovat vuodesta 2015 lähtien heikentäneet pienituloisten asemaa. Erityisesti pienituloisten lapsiperheiden toimeentulo on heikentynyt vuoden 2015 jälkeen keskimääräistä enemmän.

      – Sosiaali- ja terveysalan järjestöille välittyneen kokemustiedon perusteella toimeentulo on vaikeutunut viime vuosina useilla väestöryhmillä. Julkisessa keskustelussa on kuitenkin vedottu siihen, että hallituskaudella tuloerot eivät ole kasvaneet. Tämä pitää paikkaansa vuoteen 2016 saakka, mutta selvityksemme perusteella on tapahtunut käänne eriarvoisuutta lisäävään suuntaan, Sosten pääsihteeri Vertti Kiukas toteaa.

      Indeksijäädytykset purevat
      Pienituloisten toimeentuloa on viime vuosien aikana vaikeutettu, koska perusturvaetuuksia on heikennetty erilaisilla toimenpiteillä, erityisesti indeksijäädytyksillä. Perusturvaetuuksien ostovoima on jäänyt jälkeen ja tulee jäämään jälkeen tulevina vuosina.

      Lisäksi perusturvaetuuksien varassa elävien ryhmien toimeentuloa on vaikeuttanut etuustulojen verotuksen kiristäminen. Sosten selvityksen mukaan leikkaukset ovat osuneet etenkin työttömiin, lapsiperheisiin ja opiskelijoihin.

      Sosten selvityksen on tehnyt Kelan johtava tutkija Pertti Honkanen. Se löytyy kokonaisuudessaan täältä. Kansan Uutiset on kertonut Honkasen laskelmista jo helmikuun alussa.

      Laskelmat osoittavat, että esimerkiksi työttömiin leikkaukset ovat kovaa. Ilman indeksijäädytyksiä työttömän peruspäiväraha olisi vuonna 2019 noin 725 euroa kuukaudessa, mutta niiden vuoksi se on jäänyt alle 700 euroon. Työttömän toimeentuloon vaikuttaa myös se, että ankarimmin verotetaan työttömyysturvaa ja muita vastaavia sosiaalietuuksia.

      Pienituloisimpien tilanteen heikkeneminen näkyy myös siinä, että asumistuen osuus vuokrasta on koko ajan pienentynyt. Tämä ja muu perusturvan heikentyminen yhdessä lisäävät toimeentulotuen käyttöä ja toimeentulotukiriippuvuutta.

      Veronkevennyksiin vai pienituloisimmille?
      Eriarvoisuuden vähentämisen kannalta selvityksen tulokset ovat Sosten mukaan huolestuttavia. Jos Suomessa halutaan aidosti pysäyttää eriarvoisuuden lisääntyminen pitkällä tähtäimellä, meillä ei ole varaa harjoittaa politiikkaa, jossa pienituloiset kotitaloudet ovat suurimpia häviäjiä, järjestössä katsotaan.

      – Politiikkaan tarvitaan selkeä suunnanmuutos. Selvityksen perusteella on selvää, että indeksijäädytyksiä ei tule enää jatkaa ja aiempia leikkauksia tulee kompensoida, Kiukas vaatii.

      Vuoden 2018 indeksijäädytyksen kompensointi perusturvaetuuksiin maksaisi arviolta 100 miljoona. Pienituloisten ja perusturvan varassa elävien asemaa voidaan parantaa myös verotuksellisin toimin, esimerkiksi ulottamalla kunnallisveron ansiotulovähennys myös etuustuloihin. Tämä maksaisi Sosten mukaan noin 200 miljoonaa euroa.

      Näiden toimien yhteisvaikutus julkistalouteen on suunnilleen sama kuin vuodelle 2018 tehtyjen tuloveroalennusten.

      – Perusturvan leikkaukset ovat heikentäneet yhteiskunnassa heikommassa asemassa olevien henkilöiden tilannetta. Tämä ei ole oikeudenmukaista. Leikkausten perusteena ja oikeutuksena käytettiin valtion talouden heikkoa tilannetta ja näkymää. Nyt näkymä on muuttunut, talous kasvaa. Jos hallitus haluaa pitää kaikki mukana, se peruu indeksien jäädytykset, Kiukas toteaa.

    • vasemmisto.vaalivoittoon

      Työväen ja työttömien ainoa puolustaja: Vasemmistoliitto!

    • Köh.Köh

      Maataan kotona.

      • sairaan_ahne_oikeisto

        Sehän on porvarien tapa! Vain meidän duunarien on pakko tienata elantomme työnteolla!


    • stoppi.kyykytykselle

      "Meidät Työttömät pakotetaan karenssin uhalla tehtailemaan liukuhihnahakemuksia työpaikkoihin, joihin ei usein ole edes mahdollisuutta tulla valituksi.”

      ”Me allekirjoittaneet vaadimme, että työttömien työnhakijoiden kyykyttämisen ja nöyryyttämisen on loputtava – vaadimme, että aktiivimalli kakkonen haudataan lopullisesti!”

      Tällaisen viestin voi nyt lähettää työministeri Jari Lindströmille vasemmistoliiton kampanjassa.

      Vetoomuksessa muistutetaan, että joulukuussa hallitus runnoi läpi aktiivimallin, jota vastustavaan kansalaisaloitteeseen tuli 140 000 allekirjoitusta. Jatko-osa on vielä ”tökerömpi”:

      Työttömien tulee raportoida hakemistaan työpaikoista säännöllisesti, vähintään kerran viikossa. Jopa yksittäinen unohdus tai epäonnistuminen raportoinnissa voi johtaa 60 päivän korvauksettomaan määräaikaan, eli karenssiin.

      ”Työttömät työnhakijat siis pakotetaan karenssin uhalla tehtailemaan liukuhihnahakemuksia työpaikkoihin, joihin heillä ei usein ole edes mahdollisuutta tulla valituksi”, vetoomuksen saatetekstissä todetaan.

      Aktiivimalli 2 herätti laajaa vastustusta jo lausuntokierroksella. Yrityksiin uhkaa tulla 17 miljoonaa ylimääräistä työhakemusta vuodessa. Työvoimaviranomaisten resurssit eivät riitä hakuvelvoitteen laadulliseen seuraamiseen. Malli voi johtaa siihen, että yritykset ryhtyvät käyttämään rekrytointiin muita kanavia kuin julkista työnvälitystä.

      ”Hakemustehtailuun pakottaminen ei sovi suomalaisten oikeudentajuun. Työttömyyttä vastaan kamppaillaan parhaiten luomalla uusia työpaikkoja ja tukemalla ja kouluttamalla työnhakijoita”, Lindströmille osoitettavassa vetoomuksessa todetaan.

      Allekirjoita sinäkin:
      https://actionnetwork.org/petitions/kumotaan-aktiivimalli-2

    • VL_parasta_kansalle

      Vasemmistoliitto, parasta kansalle!

    • sairaan_ahne_oikeisto

      Pörssiyhtiöiden johtajien ansiot ovat nousseet yli 23 prosenttia verrattua palkansaajien palkkaan.
      STTK on laskenut, että vuonna 2016 palkansaaja tarvitsi 33 arkityöpäivää ansaitakseen saman kuin suuren, pörssilistatun yhtiön toimitusjohtaja päivässä. Palkansaajan on pitänyt tehdä tähän ystävänpäivään saakka töitä ansaitakseen pörssiyhtiön pomon palkan.

      Viime vuonna vastaava luku oli 26 päivää. Johtajien ansiot ovat siis nousseet yli 23 prosenttia verrattua palkansaajien palkkaan.

      – Vaikka Suomessa on kansainvälisesti tarkasteltuna suhteellisen pienet tuloerot, niiden kasvu nousukauden aikana on hyvin todennäköistä. Tuloerot ovat jatkuvasti yhteiskunnallisen keskustelun aihe ja niiden kasvusta ovat huolissaan myös useat kansainväliset talouden ja politiikan tutkijat, STTK:n ekonomisti Antti Koskela toteaa.

      Johtajien ansioiden nousu johtui erityisesti bonusten ja lisäansioiden rivakasta kasvusta.
      Suomen sosiaali ja terveys ry:n (Soste) on julkaissut tänään laskelmat, miten perusturvaetuuksia on heikennetty erilaisilla toimenpiteillä, erityisesti indeksijäädytyksillä. Nämä laskelmat osoittavat tuloerojen kasvavan Sipilän hallituksen päätösten seurauksena.

    • VL_parasta_kansalle

      Li Andersson nettikolumnissaan: Perustulo ja karenssien poisto olisi todellinen aktiivimalli

      Keskustelussa aktiivimallista hallitus on toistuvasti syyttänyt oppositiota ratkaisujen puutteesta. Vaihtoehtoisia malleja on esitetty, mutta koska viesti ei mene perille, on syytä taas kerrata ne.

      Sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen pitää olla seuraavien eduskuntavaalien keskeinen teema. Itse kannatan mallia, jossa sosiaaliturvan vastikkeellisuutta vähennetään.

      Kukaan tuskin on sitä mieltä, että suomalaisen työttömyysturvan suurin ongelma on liian vähäinen byrokratia. Aktiivimallin huonoin puoli on se, että malli vielä entisestään pahentaa jo nyt liiallista byrokratiaa. Malli ei nimestään huolimatta palkitse aktiivisuudesta, ainoastaan onnistumisesta.

      Lue täältä lisää:
      https://www.mtv.fi/uutiset/mielipiteet/nettivieraat/artikkeli/li-andersson-nettikolumnissaan-perustulo-ja-karenssien-poisto-olisi-todellinen-aktiivimalli/6776946#gs.__U5W7M

    • sairas.oikeistoideologia

      AKTIVOINTIMALLI TULEE KALLIIKSI

      Suomessa on totuttu siihen, että yhteiskunta auttaa köyhiä, sairaita, vanhoja, työttömiä ja muita apua tarvitsevia. Siihen tarvitaan paljon virkailijoita, ja kun asiat vuosi vuodelta muuttuvat yhä monimutkaisemmiksi, heitä tarvitaan lisää.

      Hallitus on keksinyt, että yksityistetään, mikä tarkoittaa, että joidenkin pitää saada voittoa. Suomi velkaantuu, mutta hallitus syyttää siitä työntekijöitä.

      Hallituksella on kokeilussa 560 euron perustulo rajatulla alueella oleville työttömille, mutta siitä ei ole juuri puhuttu. Luulenkin, ettei kokeilu ole oikein onnistunut.

      Työttömät pääsisivät osaksi normaalia yhteiskuntaa.
      Perustulo kaikille työikäisille on varmasti edullisin ja kätevin ratkaisu. 560 euroa kuukaudessa on työmarkkinatuen netto, ja sillä työttömät ovat tulleet toimeen, vaikka ovat hakeneet lisäksi toimeentulotukea. Työmarkkinatuki on oikeasti 703 euroa, mutta siitä otetaan 20 prosentin vero. Työllistämistuki ja maataloustuki ovat verottomia.

      Hallituksen perustulossa työnantajat ilmoittavat avoimet työpaikat työvoimatoimistoon, josta virkailijat valikoivat ne työttömille. Jokainen järki-ihminen huomaa, että meidän yhteiskuntamme ei kestä lisää viranomaisvalvontaa, vaikka televisiossa taas keskustellaan valvonnasta, kun raavaat miehet pelkäävät terrorismia. Tuntuu pelottavalta tämä valvonta.


      Perustulo voidaan maksaa kaikille työikäisille suomalaisille, siinä pitää vain hyödyntää tietotekniikkaa. Työnantaja ilmoittaa minkälaista työtä on tarjolla, minkälainen työtaito ja koulutus siihen tarvitaan, ja työnhakija hakee työtä ja ilmoittaa koulutuksensa ja työuransa. TE-keskuksen nettiä voi käyttää ilmaiseksi.

      Jos työhön tarvitaan erityistä osaamista niin suomalainen koulutus on siihen apuna. Työpalkasta maksetaan normaali vero, ja palkka kerryttää myös eläkettä. Työttömät pääsisivät osaksi normaalia yhteiskuntaa.

      Vaikka perustulo maksetaan kaikille työikäisille, on se kuitenkin vähemmän rahaa vievä kuin tämä aktivointimalli.

    • sairas.oikeistoideologia

      Porvarihallitus kaatuu kyykytyskiimaansa!

    • työtön.Kainuusta

      Aktiivimalli on peruttava!

    • työtön.Kainuusta

      Aktiivimalli pois ja porvarihallitus *ittuun!

    • oikeistokakaroiden.itkut

      Totuudet itkettävät oikeistokakaroita, joten he poistattavat muiden kommentteja. Lapsellisia paskiaisia!

      YLLÄPITOKIN voisi katsoa peiliin, kannattaako kaikki oikeistokakaroiden poistopyynnöt toteuttaa!

    • vasemmisto.vaalivoittoon

      PUNAVIHREÄ OPPOSITIO SELVÄSTI HALLITUSTA SUOSITUMPI

      SDP, Vasemmistoliitto ja vihreät nostivat kannatustaan Ylen gallupissa.
      Molemmat vasemmistopuolueet nostivat kannatustaan Ylen perjantaiaamuna julkaisemassa gallupissa. Sosiaalidemokraatit nousivat siinä suurimmaksi puolueeksi. Demarien kannatus nousi edellisestä mittauksessa 2,3 prosenttiyksikköä ja oli nyt 21 prosenttia.

      Vasemmistoliiton kannatus kasvoi 0,8 prosenttiyksikköä, ja puolue ohitti Ylen mittauksessa perussuomalaiset. Vasemmistoliiton kannatus oli 8,9 prosenttia.

      Kuntavaaleista asti suurimpana puolueena ollut kokoomus on nyt toiseksi suurin 20 prosentin kannatuksella. Pääministeripuolue keskusta on jäänyt demareista ja kokoomuksesta selvästi. Keskustaa kannatti kyselyssä 17 prosenttia vastaajista.

      Demarien kannatusnousun takana näyttäisi olevan peruskannattajien palaaminen riveihin. Ylen mukaan suurinta SDP:n nousu on ammattikoulutettujen, eläkeläisten ja pienillä paikkakunnilla asuvien miesten joukossa.

      Vasemmistoliitolla on vielä prosenttiyksikön verran matkaa puolueen eduskuntavaalitavoitteeseen. Puheenjohtaja Li Andersson sanoi Kansan Uutisten haastattelussa tammikuussa, että eduskuntavaaleissa kannatuksen tulee olla kaksinumeroista.

    • sairas.oikeistoideologia

      KOULUTUSPETOS SEURAA HALLITUSTA LOPPUUN ASTI

      Hallitus vastasi keskiviikkona jo neljänteen kuluvan vaalikauden koulutusvälikysymykseen. Ensimmäisen oppositio teki jo syyskuussa 2015. Ensimmäiset välikysymykset koskivat koulutusleikkauksia, uusin koulutuksen tasa-arvoa.

      Välikysymysten suuri määrä kertoo siitä, miten raskaana ennen viime vaaleja annetun koulutuslupauksen pettämistä oppositiossa pidetään. Kyseessä oli lupaus, ettei koulutuksesta enää leikata.

      Vaikka hallitus selvinnee tästäkin luottamuslauseäänestyksestä, löytävät hallituspuolueet koulutuspetoksen edestään ensi vuoden huhtikuussa pidettäviin eduskuntavaaleihin asti. Siitä voi ennustaa seuraavien vaalikeskustelujen yhtä pääteemaa.

      Keskustan petoksen syvyyttä korostaa vielä se, että viime vaalikauden viimeinen välikysymys helmikuussa 2015 koski sekin samaa asiaa. Aloite tuli nimenomaan keskustalta, jonka rinnalla vasemmistoliitto, vihreät sekä nykyisen hallituksen aikana koulutusleikkauksia tehnyt perussuomalaiset vastusti – yllätys, yllätys – koulutusleikkauksia. Oppositiossa ollessaan keskusta piti 1,7 miljardin euron koulutusleikkauksia haitallisina muun muassa koulutukselliselle tasa-arvolle.

      Pääministeripuolueeksi päästyään keskusta päätti kokoomuksen ja perussuomalaisten kanssa leikata koulutuksesta ja tieteestä heti kolme miljardia euroa lisää. Koulutuslupauksessa mukana ollut kokoomus on ainoa puolue, joka on ollut mukana leikkauksissa nyt pian kahdeksan vuotta yhtäjaksoisesti.

      Hallitus torjui ensimmäisen välikysymyksen kutsumalla leikkauksia uudistamiseksi.

      Seuraavia ”uudistuksia” tehtiin keväällä 2016, jolloin olivat vuorossa ammatillisen koulutuksen leikkaukset. Elokuussa 2016 oli vuorossa jo vaalikauden toinen leikkaus yliopistorahoitukseen.

      Leikkaukset ovat tehneet kovaa jälkeä oppilaitosten henkilöstön piirissä. Yhteensä opetusalalta on kolmessa vuodessa hävitetty noin 10 000 työpaikkaa.

      Kaikki tämä tietenkin näkyy oppilaitosten arjessa varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Uusimmassa välikysymyksessä todettiin, että perusopetusta vähennettiin 32 prosentissa kunnista vuonna 2016. Erot opetustuntien määrissä saattavat olla jopa puoli kouluvuotta yhdeksän vuoden aikana.

      ”Suomen menestystarina on kertomus tasa-arvoisesta ja laadukkaasta koulutuksesta, joka on nostanut kansakuntamme köyhyydestä. Suomi on rakennettu sillä ajatuksella, että jokaisella lapsella on mahdollisuus oppia ja menestyä kotitaustasta riippumatta”, todettiin välikysymyksessä.

      Enää koulutuksellinen tasa-arvo ei toteudu Suomessa. Seuraavalle hallitukselle jää paljon paikattavaa – ja sanoista on myös ryhdyttävä tekoihin. Toiseen koulutuspetokseen tällä kansakunnalla ei ole varaa.

    • sairaan_ahne_oikeisto
    • kepulien.varasliiga
    • sairas.oikeistoideologia

      SINISTEN HYÖKKÄYS ANSIOSIDONNAISTA TYÖTTÖMYYSTURVAA KOHTAAN

      STTK:n puheenjohtaja Antti Palola hämmästelee, miksi yksi ansioperusteiseen sosiaaliturvaan liittyvä elementti halutaan nostaa erilliseen tarkasteluun.
      Sosiaali- ja terveysministerin Pirkko Mattilan (sin.) tekemä päätös asettaa selvitysmies kartoittamaan siirtymistä yleiseen ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan hämmentää ay-liikkeessä.

      STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mielestä on sinänsä tärkeää päivittää suomalaiseen sosiaaliturvaan liittyvää tietoa ja tarvittaessa tehdä uudistuksia. Palola kuitenkin hämmästelee, miksi yksi ansioperusteiseen sosiaaliturvaan liittyvä elementti halutaan nostaa tässä vaiheessa erilliseen tarkasteluun.

      – Parhaillaan on käynnissä hallituksen asettama perusturvan ja toimeliaisuuden kokonaisuudistushanke. Sen tavoitteena on työllisyyden ja toimeliaisuuden parantaminen sekä eriarvoisuutta vähentävä perusturvan kokonaisuudistus. Hanke auttaa puolueita muodostamaan laajan käsityksen sosiaaliturvan uudistamistarpeista niiden valmistautuessa eduskuntavaaleihin ja sen jälkeisiin linjauksiin.

      Yleinen ansiosidonnainen työttömyysturva merkitsisi huomattavaa muutosta järjestelmän rahoituksen kannalta.
      – Yksittäinen, vain ansioperusteiseen sosiaaliturvaan kohdistuva kartoitus herättää kummastusta. Yleinen ansiosidonnainen työttömyysturva merkitsisi huomattavaa muutosta järjestelmän rahoituksen kannalta, jatkaa Palola.

      STTK:n pääekonomisti Ralf Sund kuvasi jo viikonvaihteessa eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon (sin.) avausta samasta asiasta ”räyhkeäksi ja törkeäksi”.


      Sosiaaliturvaa katsottava kokonaisuutena
      STTK korostaa, että nykyinen ansioturva kannustaa palkansaajia kantamaan vastuuta omasta sosiaaliturvastaan. Työttömyyskassan jäsenyys auttaa varautumaan työttömyyden aikaisen toimeentulon kohtuulliseen turvaan.

      – Ansioturvan taso määräytyy oman palkan ja työnteon perusteella. Siksi se kannustaa työntekoon ja myös oman osaamisen kehittämiseen läpi työuran. Ketään ei myöskään pakoteta olemaan työttömyyskassan jäsen vaan se on vapaaehtoista. Tämä mahdollistaa yksilön oman harkinnan elämäntilanteen ja näkemysten pohjalta, Palola korostaa.

      Palola esittää, että sosiaaliturvaa uudistettaessa tarkastellaan kokonaisuutta eikä yksittäisiä elementtejä nosteta tikun nokkaan.

      – STTK:n lähtökohdat perusturvan kokonaisuudistukseen ovat selkeät. Keskeistä uudistuksessa on oltava työn ensisijaisuus, syrjäytymisen ehkäisy, järjestelmän selkiyttäminen sekä palveluiden uudistaminen ja merkittävä lisäresursointi.

    • sairas.oikeistoideologia

      Sipilän hallituksen jäljet pelottavat.
      Hallitus on leikannut sosiaaliturvaa, lisännyt sairaiden vastuuta lääkekuluistaan, nostanut sosiaali- ja terveyspalvelujen maksuja ja tarjonnut rankkaa keppiä työttömille, kuten leikannut korvauspäiviä ja säätänyt aktiivimallin.

      Seuraavissa eduskuntavaaleissa taistellaankin siitä, keiden ehdoilla perusturvasta päätetään. Sipilän hallituksen – tai saman tyyppisen – ideologisen hallituksen kokoonpano merkitsee nykypolitiikan jatkumista eli sosiaaliturvaa leikataan, työttömiä kuritetaan ja sotepalveluja tarvitsevat maksavat enemmän palveluistaan.

      Kokoomusvetoinen oikeistohallitus olisi myrkkyä perusturvan uudistamiselle.

    • sairaan_ahne_oikeisto

      Kaupallisen päiväkotibisneksen vallatessa alaa ollaan tärkeän periaatteellisen kysymyksen äärellä. Haluammeko todella, että kaupallisten firmojen voitontavoittelu ohjaa pienten lasten kasvatusta? On kyse siitä, käytetäänkö varhaiskasvatukseen kerätyt verot lapsiin vai päiväkotiketjujen miljoonavoittoihin, kuten viime vuonna julkaistut verotiedot paljastavat,

    • sairas.oikeistoideologia

      Oikeistokakaroiden ja korruptoituneen ylläpidon harjoittama kommenttien poisto vaan jatkuu!
      Tätäkö on Suomi24 sananvapaus?

    • piippolanvaari

      Kansan köyhtyminen ja keskiluokan elämän ankeutuminen kokoomuksen ja kepun politiikan seurauksena on tabu josta ei juuri Suomessa puhuta.

    • työtön.Kainuusta

      Vasemmistoliiton tämäkin esitys on hyvä, ellei loistava!

    • VL_parasta_kansalle

      Duunari, äänestä Vasemmistoliittoa!

    • Tulossaseuraavaksi

      Sarvikuonolaista ei juuri perintöä jää, kun ne häviää sukupuuttoon lopuksi.

    • ajaakovasemmisto

      Karenssit voisi poistaa kokonaan. Palveluja ja palkkatukea tulisi lisätä.

    • kepulimafia

      Ja kommenttien poistot vaan jatkuu aivottomien kepulikakaroiden ja korruptoituneen ylläpidon toimesta.
      Tätäkö on sananvapaus Suomi24:ssä?

    • uiouwer

      Kepulien korruptio yltää näköjään Suomi24 ylläpitoon asti!

    • Kokeilija_Koistinen
    • sairaan_tyhmät_porvarit

      Miksi SOS-hallitus ei vaan ymmärrä ????

      • Petoslahjusvasuri

        Miksi vasurien idioottimaisia mielipervopiteitä pitäisi ymmärtää?
        Ei ennenkään ole punahullujen horinoita pultattu.
        Otas nyt jaakko lisää lahjuksia ja ole hiljaa


    • rtyrtytryr

      Suomessa on kova into yksityistää, mikä on luonnollista, "nautimmehan" porvarihallituksesta. Mantra yksityistämisen hienoudesta tulee siitä miten se tekee kaikesta tehokkaampaa ja edullisempaa.

      Paitsi tietysti ettei tuo pidä lainkaan paikkaansa. Toki yksityistetty palvelu voi joissain tapauksissa olla tehokas ja edullinen, mutta tämä ei ole mikään sääntö. Itseasiassa yksityistetty palveluiden tuottaminen sisältää paljon enemmän rasitteita kun vastaavien palveluiden tuottaminen julkisella puolella.

      http://tamapaiva.blogspot.fi/2018/01/yksityistaminen-on-kallein-vaihtoehto.html

    • piippolanvaari

      Palkkojen polkeminen on koko aktiivimallin tarkoitus, ja kyllä se osittain tulee onnistumaan. Eiväthän työttömät rahaa tarvitse, mutta elinkeinoelämä tarvitsee halpatyövoimaa.

    • sairas.oikeistoideologia

      Yritystuken leikkaamista pohtineessa työryhmässä olivat mukana poliitikkojen lisäksi EK:n, SY:n, SAK:n, MTK:n ja Metsäteollisuuden lobbarit. He eivät osallistuneet päätöksentekoon, mutta heillä oli puheoikeus. He istuivat paikoillaan myös silloin, kun päätöksiä tehtiin.
      Ja siksi porvaripäättäjät eivät saaneet mitään leikattua rikkaille yrittäjille lahjoitettavista yli 4 miljardin yritystuista.

      Jos työttömillä olisi ollut yhtä osaavia lobbareita istumassa kokouksissa, niin pelkäksi työttömyysturvan leikkuriksi osoittautunutta aktiivimallia ei olisi koskaan säädetty. Jos lapsilla, opiskelijoilla, vanhuksilla ja sairailla olisi omat lobbarit päättämässä asioista, niin varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta, eläkkeistä ja sosiaalituista ei leikattaisi jatkuvasti.

      Heidän etujaan eivät lobbarit ole vartioimassa päätöksiä tehtäessä. Siksi heiltä onkin helppo leikata nyt ja tulevaisuudessa. Jostain on saatava säästöjä, ja on helppo tehdä niitä kipeitä päätöksiä, kun tietää niiden kohdistuvan puolustuskyvyttömiin. Muutaman krokotiilinkyyneleen voi tietysti julkisuudessa vuodattaa, sillä se on pieni hinta oman nahkan ja vaalituen pelastamisesta.

    • sairas.oikeistoideologia

      Onneksi hallitus kaatuu kohta! Kepuloiset vapiskaa ... hehe heheh hehehe

    • SOS-lahtarihallitus

      Sipilän oikeistohallitus leimaa työttömät laiskoiksi ja puolustaa sillä aktiivimallia.
      Sipilän oikeistohallitus leimaa työntekijät laiskoiksi ja puolustaa sillä hallituksen pyrkimyksiä heikentää irtisanomissuojaa.

      Sipilän oikeistohallitus on siis työläisvihamielisin hallitus sitten 1918 lahtarivallan.

    • SOS.kansankusetus.jatkuu

      Hallituspuolueet ovat kehua retostaneet itseään niin kovalla äänellä, että omat korvat ovat menneet jo tukkoon.
      Sipilän kyykytyshallitushan on ottanut itselleen kaiken ansion yleismaailmallisen talouskasvun kehityksestä, ja pitää sen tuomia uusia työpaikkoja omien toimiensa tuloksena. Suomen Kiky-sopimus, työttömien määräaikaishaastattelut, aktiivimalli ja jättimäiset leikkaukset ovat siis saaneet koko maailman talouden nousuun.... hehehe ehheehhe heheheh

    • SOS.kusetushallitus

      Olemme koko talven saaneet kuulla, että hallituksen toimien ansioista Suomi on nousussa. Vienti vetää, uusia työpaikkoja syntyy ja talous kasvaa kohisten. Pörssiyritykset jakavat tänä vuonna ennätysmäisiä osinkoja, ja jopa pelkkää jätevettä ja tappiota tuottava Terrafame palkitsee johtajiaan kymmenien tuhansien ja työntekijöitään satasen tulospalkkioilla. Rahaa näyttää olevan kaikkialla niin paljon, että ranteita pakottaa.

      Kun SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne esitti vappupuheessaan pienimpiin eläkkeisiin sadan euron korotusta, niin raha loppui yllättäen. Pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo kiirehtivät tuomitsemaan Rinteen puheet populismiksi ja pelkiksi vaalipuheiksi. Eihän meillä oikeasti mitään rahaa ole. Valtiontalous on alijäämäinen ja velkaa tehdään koko ajan. Rinteen vaatimukset eivät ole realistisia, sanoo hallitus.

      Kävi kuten aina ennenkin, eli raha loppuu juuri siinä vaiheessa, kun sitä pitäisi antaa köyhille. Silloin muistetaan, että velaksihan tässä eletään ja verotus on niin ankaraa, että mistään kohtaa sitä ei voi kiristää.

    • työttömien.kyykytys

      Sipilän kyykytyshallitus pääsee kohta työttömien syyllistämisessä uuteen ennätykseen. Entinenhän on Jyrki Kataisen nimissä, kun hän vuonna 2007 juuri laman alla julisti, että jokaiselle työttömälle on olemassa työpaikka, ja on oma valinta, jos sitä ei ota vastaan.

    • SOS.kyykytyshallitus

      Tämä Sipilän kyykytyshallitus on osoittanut poikkeuksellisen öykkärimäistä asennetta alusta lähtien. Kiky-sopimuksen hallitus kiristi uhkaamalla säätää vielä ankarammat pakkolait, ja aktiivimalli runnottiin läpi täysin keskeneräisenä varoituksista pittaamatta. Nyt kaikki ennakoidut uhkakuvat ovat osoittautuneet todeksi. Hallituksella tuntuu olevan käsittämätön halu mätkiä heikoimmassa asemassa olevia.

      Hallitus on ruvennut öykkäröimään myös eduskunnalle. Hallituspuolueiden ryhmänjohtajat julistivat pari päivää sitten, että eduskunnalla ei ole asiaa kesätauolle ennen kuin sote- ja maakuntalainsäädäntö on saatu käsiteltyä. Nämä ryhmyrit unohtivat, että he tai edes koko hallitus eivät voi määräillä eduskuntaa. Hallituksen on nautittava eduskunnan luottamusta, mutta hallitus tuntuu käsittäneen tämänkin toisin päin.

    • sairas.oikeistoideologia

      Työministeri Jari Lindström satuilee, että hallituksen kaavailema ilman perustetta määräaikaisuudet alle 30-vuotiaille salliva laki, onkin positiivista syrjintää, jolla helpotetaan nuorten töihin pääsyä. ... Heheh hehehe ... Täyttä skeidaa. Nuorten pois potkimistahan se vaan helpottaa.
      Eipä ole ensimmäinen kerta, kun tämä hallitus antaa heikommassa asemassa oleville selkään ja sanoo sen olevan selkäänsä saavan etu. Työttömien hyödyksihän aktiivimallin tukileikkurinkin sanotaan olevan.

    • SOS.kansankusetus.jatkuu

      Talouspolitiikan arviointineuvoston pääsihteeri Seppo Orjasniemi sanoo, että hallituksen toimilla ei työllisyyteen ole käytännössä mitään merkitystä:

      – Näillä erilaisilla kannustinjärjestelmiin puuttumisilla on positiivinen vaikutus työllisyyteen ylipäätään, mutta mittaluokkaa on vaikea arvioida. Enemmän työllisyyskasvu johtuu siitä, että talouskasvu on päässyt vauhtiin.

      Tottahan se on, että talous kasvaa, mutta ei se hallituksen ansiota ole. Verrokkimaissa työllisyys lähti kasvuun jo paljon ennen Suomea, mutta se on näköjään sivuseikka silloin, kun hallitusta pitää kehua.

    • SOS.kyykytyshallitus

      Sipilän kyykytyshallituksen "saavutuksia":

      Pakkolait, työntekijöiden aseman heikennykset, lomarahojen leikkaus, leikkaukset ihmisten arkeen, työttömyysturvaleikkaukset eli aktiivimalli, irtisanomissuojan heikennykset, ikuinen koeaika nuorille työntekijöille, koulutuslupauksen pettäminen, koulutuksesta ja osaamisesta leikkaaminen.

      Nämä hallituksen ”kärkihankkeet” ovat toteutuneet. Lisäksi ollaan toteuttamassa se varsinainen kärkihanke eli terveydenhoidon yksityistäminen sote- ja maakuntauudistuksella.

    • SOS.kansankusetus.jatkuu

      Kokoomus huijaa valinnanvapauden säästöillä, sillä sote-uudistukseen keskeisesti liittyvällä valinnanvapausmallilla säästetään pyöreät nolla euroa.

      Tämä käy ilmi valtiovarainministeriön kansliapäällikön, valtiosihteeri Martti Hetemäen eduskunnan valtiovarainvaliokunnalle torstaina toimittamasta .

      Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun valtiovarainministeriö on arvioinut valinnanvapausmallin säästöpotentiaalia.

      Muistion mukaan valinnanvapaus ei tuo säästöjä, koska sen arvioidaan lisäävän kustannuksia. Tämä johtuu siitä, että valinnanvapauden arvioidaan tuovan palvelut saataville yhä useammalle.

      – Peruspalveluihin pääsyä parantamalla valinnanvapaus vähentää erikoissairaanhoidon menojen kasvua. Toisaalta peruspalveluihin pääsy lisää menoja, Hetemäki toteaa muistiossa.

      Muistiossa esitetty arvio valinnanvapauden säästöpotentiaalista on yllättävä, sillä sote-uudistuksen yhtenä tavoitteena on saada julkiset sosiaali- ja terveysmenot kuriin. Hallituksen mukaan sote-uudistuksella pitäisi pystyä hillitsemään menojen kasvua kolmella miljardilla eurolla vuoteen 2029 mennessä.

    • SOS-työläistenvihaajat

      Aktiivimalli on tuonut meille minimaaliset pätkätyöt, joilla ei missään tapauksessa elä, mutta joita on pakko tehdä leikkurin välttämiseksi. Tämä oli taas yksi aktiivimallin ”yllätys”, ja niitä tulee epäilemättä jatkuvasti lisää. Aktiivimalli on kerta kaikkiaan niin kiireellä ja hutiloiden valmisteltu, säädetty ja täytäntöönpantu, että se on häpeäksi koko yhteiskunnalle. Jos hallituksella olisi vähänkään järkeä, niin se kumoaisi koko älyttömyyden.

      Sitä on kuitenkin turha toivoa. Saamme siis seurata jatkossakin työministerin hämmästelyä omien tekemistensä seurauksista.

    • Sipilän.idioottihallitus

      Sipilän kyykytyshallituksen ministerien äly paistaa poissaolollaan.

      Soinin käytös on vain yksi oire tämän hallituksen aikana pidettävistä poliittisen moraalin hautajaisista. Ensimmäiseksi hallitus söi kaikki vaalilupauksensa ja leikkasi kaikkialta sieltä, mistä halituspuolueet ennen vaaleja nimenomaan lupasivat olla leikkaamatta. Yritystuista ei kyetty leikkaamaan, koska leikkauksen kohteet olisivat suuttuneet. Leikkauksilla säästetyt rahat on annettu suurituloisten veronkevennyksiksi ja tukia saavien yritysten omistajien osingoiksi.

    • vasemmisto.vaalivoittoon

      Parasta kansalle: Vasemmistoliitto

    • kyykyttäjäSipilä

      Sipilän kyykytyshallituksen mukaan kansan hyvinvointi turvataan lisäämällä heikoimmassa asemassa olevien pahoinvointia.
      Työttömät kannattaa laittaa tekemään vaikka jotain täysin hyödytöntä, kunhan vain eivät makaa laiskana kotisohvilla. Juuri tätä työttömien laiskuuutta on haluttu viime vuosina korostaa niin paljon, että yllättävän monet uskovat sen ja marmattavat jatkuvasti juuri heidän verorahoillaan elätettävistä laiskoista työttömistä. Kuten tältäkin palstalat on helposti havaittavissa.

      • Sipilän.esikuva

        Paras tapa kontrolloida ihmisiä on viedä heidän vapauksiaan pala palalta ja poistaa heidän oikeuksiaan pikku hiljaa. Näin ihmiset eivät huomaa vapauksiensa ja oikeuksiensa kadonneen ennen kuin on liian myöhäistä palauttaa ne. — Adolf Hitler.


    • työläistenvihaaja.Sipilä

      Aktiivimallit täytyisi työntää sipipipilän ahteriin .. ja syvälle!

    • Sipilän.idioottihallitus

      Miksi hallitus sulkee tahallaan silmänsä ja korvansa siltä erittäin todennäköiseltä tulevaisuudelta, että koko sote- ja maakuntauudistus kaatuu valmistelun heikkouteen vasta sitten, kun se on jo ennätetty panna täytäntöön?
      Siitä kun syntyy sitten hirmuinen sotku ja paljon ruumiita, kun systeemi halvaantuu ja joudutaan kiireellä palamaan entiseen.
      Eikö hallituksessa ole järjen ripettäkään enää jäljellä, vai onko sitä ollut alkuaankaan?

    • vasemmisto.vaalivoittoon

      Vihervasemmiston vaalivoitto korjaa tämänkin nykyhallituksen keksimän työväen kurjistamislain.

    • työväenvihaaja.Sipilä

      Sipilän oikeistohallituksen lähtökohtana on aina ollut se, että jokainen työtön on laiska lusmu, joka lojuu kotisohvalla tukia nauttien. Hänet pitää ajaa sieltä ylös ja patistaa ihan mihin tahansa töihin, mieluiten ilman palkkaa. Jos on pakko, niin sitten maksetaan palkkaa, jolla ei elä. Tätä sanotaan kauniisti aktivoimiseksi.

      • sairaan_ahne_oikeisto

        Oikeistolaisuus on tietämättömyyttä oikeasta työnteosta. Työläiset kun ovat vain pelkkä kulu ja voittojen pienentäjä.


      • sairaan_ahne_oikeisto kirjoitti:

        Oikeistolaisuus on tietämättömyyttä oikeasta työnteosta. Työläiset kun ovat vain pelkkä kulu ja voittojen pienentäjä.

        Et ole vielä ihan päässyt loppuun noissa järkeilyissäsi.

        Onhan niin, ettei vasemmisto tarjoa paljonkaan työpaikkoja jotka ovat välttämättömiä jos työpaikkoja halutaan. Työpaikkojen suhteen olette siis täysin riippuvaisia oikeiston ja keskustan topimista.

        Työpaikkojen luominen ei osoita tietämättömyyttä oikeasta työnteosta, kyllä yrityksen hoitaminen on kovaa työtä, kovempaa kuin sorvin vieressä vahtiminen. Yrityksen pytyssä pitäminen on kovaa ja vaativaa työtä, jos ei olisi niin jokainenhan meistä yrityksen perustaisi.

        Työnyekijä joka on pelkkä kuluerä ei kauaa ole työntekijä vaan hänen on ansaittava palkkansa eli palkanmaksussa olisi luovuttava pääosin aikapalkoista ja siirryttävä suorituspohjaiseen palkanmaksuun.

        Ennenkiun alkaa arvostelemaan yritysten yläkerran hommia niin kannattaisi edes muutamaksi vuodeksi perustaa yritys ja pyörittää sitä positiivisella tuloksella niin saisi oikean kuvan siitä mitä se yrityksen pyörittäminen tarkoittaa. Siinä tehdään pitkää päivää ja lyhyita viikonloppuja, palkkaa saa vain jos menestyy joten syytä on tehdä jotain mitä asiakas haluaa. Sairas ahneuskaan ei tule kyseeseen vaan se on komuloisen märkä uni jolla ei ole todellisuudessa vastetta.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et ole vielä ihan päässyt loppuun noissa järkeilyissäsi.

        Onhan niin, ettei vasemmisto tarjoa paljonkaan työpaikkoja jotka ovat välttämättömiä jos työpaikkoja halutaan. Työpaikkojen suhteen olette siis täysin riippuvaisia oikeiston ja keskustan topimista.

        Työpaikkojen luominen ei osoita tietämättömyyttä oikeasta työnteosta, kyllä yrityksen hoitaminen on kovaa työtä, kovempaa kuin sorvin vieressä vahtiminen. Yrityksen pytyssä pitäminen on kovaa ja vaativaa työtä, jos ei olisi niin jokainenhan meistä yrityksen perustaisi.

        Työnyekijä joka on pelkkä kuluerä ei kauaa ole työntekijä vaan hänen on ansaittava palkkansa eli palkanmaksussa olisi luovuttava pääosin aikapalkoista ja siirryttävä suorituspohjaiseen palkanmaksuun.

        Ennenkiun alkaa arvostelemaan yritysten yläkerran hommia niin kannattaisi edes muutamaksi vuodeksi perustaa yritys ja pyörittää sitä positiivisella tuloksella niin saisi oikean kuvan siitä mitä se yrityksen pyörittäminen tarkoittaa. Siinä tehdään pitkää päivää ja lyhyita viikonloppuja, palkkaa saa vain jos menestyy joten syytä on tehdä jotain mitä asiakas haluaa. Sairas ahneuskaan ei tule kyseeseen vaan se on komuloisen märkä uni jolla ei ole todellisuudessa vastetta.

        Aivan. Muiden työnteolla rikastuminen on sitä oikeistolaista kulttuuria, jota he niin pyyteettömästi harjoittavat työväen parhaaksi .... heheh heheh hehehehe hehehehheh


      • Varis.Ei.Vanha
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et ole vielä ihan päässyt loppuun noissa järkeilyissäsi.

        Onhan niin, ettei vasemmisto tarjoa paljonkaan työpaikkoja jotka ovat välttämättömiä jos työpaikkoja halutaan. Työpaikkojen suhteen olette siis täysin riippuvaisia oikeiston ja keskustan topimista.

        Työpaikkojen luominen ei osoita tietämättömyyttä oikeasta työnteosta, kyllä yrityksen hoitaminen on kovaa työtä, kovempaa kuin sorvin vieressä vahtiminen. Yrityksen pytyssä pitäminen on kovaa ja vaativaa työtä, jos ei olisi niin jokainenhan meistä yrityksen perustaisi.

        Työnyekijä joka on pelkkä kuluerä ei kauaa ole työntekijä vaan hänen on ansaittava palkkansa eli palkanmaksussa olisi luovuttava pääosin aikapalkoista ja siirryttävä suorituspohjaiseen palkanmaksuun.

        Ennenkiun alkaa arvostelemaan yritysten yläkerran hommia niin kannattaisi edes muutamaksi vuodeksi perustaa yritys ja pyörittää sitä positiivisella tuloksella niin saisi oikean kuvan siitä mitä se yrityksen pyörittäminen tarkoittaa. Siinä tehdään pitkää päivää ja lyhyita viikonloppuja, palkkaa saa vain jos menestyy joten syytä on tehdä jotain mitä asiakas haluaa. Sairas ahneuskaan ei tule kyseeseen vaan se on komuloisen märkä uni jolla ei ole todellisuudessa vastetta.

        Olet täysin väärässä !

        Ensinnäkin rahaa on ja jos ei ole sitä saadaan lisää painamalla.
        Työ ja virkapaikkojen ei tarvitse tuottaa mitään muuta kuin puhetta kuplia ja papereita antaakseen hyvinvoinin yhteiskunnalle.
        Virikkeet ja onnellisuus ei vaadi työtä vaan rahaa harrastella ja toteuttaa itseään.
        Kaikki muu kuin rahanjako on yhteiskunnan pakkopuuttumista yksilövapauteen.
        Kaikkinainen laki ja lainsäädäntä on "yksilövapauden kahlehtimista" se on lopetettava.

        Tuossa muutamia kohti vapaan yhteiskunnnan rakennuspalikoiksi. Lisää toki löytyy Maxin, Engelsin, Roosa Luxenburgin, Leninin ja Salinin teoksista. Ja mitä niissä ei ole Vasemmistonuoret auttavat keksimään !!


      • porvariloiset kirjoitti:

        Aivan. Muiden työnteolla rikastuminen on sitä oikeistolaista kulttuuria, jota he niin pyyteettömästi harjoittavat työväen parhaaksi .... heheh heheh hehehehe hehehehheh

        Jos nyt arvon loinen (porvari) kertoisi miten hän itse ajattelisi työllistyä jos joku ei hänelle työpaikkaa rakentaisi joko ihan fyysisesti tai edes työn aiheen muodossa kuten kulkukaupan harrasyamisen?

        Jos työpaikan järjestäminen ei ole työtä josta voisi ihan syystä ansaita tulonsa niin mitä se sitten on kun siihen sentään menee aikaa ja työaikaakin julmetusti?

        Miten ajattelet yleensä työmarkkinoiden toimivan? Miksi yleensä joku menee työttömyyskortistoon jos vapautuu työnantajan rikastittamisesta? Miksi hän ei ala omaa työtä suorittamaan ja myymään sitä muille vaan alkaa kerjäämään veronmaksajien rahoja, eläkeläistenkin?

        Kerro nyt miten homma pitää hoitaa ja miksi se mielestäsi on synti jos joka saa ansiota siitä työstä johon sinun kaltaisesi eivät kykene? Anna oikein mestarillinen perustelu tuolle aivopierullesi!

        Muista myäs se, että yhteiskunnankin tarjoamat työpaikat toimivat vain koska yritykset hoitavat rahoituksen, sinun työläisporukkasi ilman yrityksiä on vain kedolla kirmaileva lauma kerjäläisiä!


      • Varis.Ei.Vanha kirjoitti:

        Olet täysin väärässä !

        Ensinnäkin rahaa on ja jos ei ole sitä saadaan lisää painamalla.
        Työ ja virkapaikkojen ei tarvitse tuottaa mitään muuta kuin puhetta kuplia ja papereita antaakseen hyvinvoinin yhteiskunnalle.
        Virikkeet ja onnellisuus ei vaadi työtä vaan rahaa harrastella ja toteuttaa itseään.
        Kaikki muu kuin rahanjako on yhteiskunnan pakkopuuttumista yksilövapauteen.
        Kaikkinainen laki ja lainsäädäntä on "yksilövapauden kahlehtimista" se on lopetettava.

        Tuossa muutamia kohti vapaan yhteiskunnnan rakennuspalikoiksi. Lisää toki löytyy Maxin, Engelsin, Roosa Luxenburgin, Leninin ja Salinin teoksista. Ja mitä niissä ei ole Vasemmistonuoret auttavat keksimään !!

        Miksi vanha varis ei sitten hanki sitä painokonetta vaan jatkaa veronmaksajien rahojen kerjuuta? Itse painetulla/kopioidulla rahalla vaan kun ei ole arvoa markkinoilla joten turha vaiva!

        Jos oikein ymmärrät yhteiskunnan niin sinun pitää jakaa sille rahaa sen toimintoihin ja palveluihin eikä päinvastoin! Sitä sanotaan veronmaksuksi. Tuolla sinun tavallasi saadaan aikaan vain konkurssi josta NL oli hyvä esimerkki.

        Työ ei kahlitse yksilön vapautta vaan mahdollistaa sen. Työ on ainoa sallittu sosiaaliturva terveelle työkykyiselle. Kaikki muu on tuhon alkua.


    • vasemmisto.vaalivoittoon

      Vasemmistoliitto tarjoaa siis hyviä vaihtoehtoja nykyiselle kyykytyspolitiikalle, mutta oikeistolainen hallitus haluaa vaan nöyryyttää näitä EK-mafian aikaansaamia työttömiä.
      Onneksi valta vaihtuu seuraavissa vaaleissa vasemmalle ...

      • Turkulaine

        Just näin on asia.


      • sairas.oikeistoideologia

        Kun Sipilän oikeistohallitus on nyt tehnyt työttömistä täysin kyykyssä olevaa vapaata riistaa, niin hallitus on päättänyt ottaa kohteeksi työssäkäyvät.
        Työ- ja elinkeinoministeriö lähetti 5.7. lausunnolle lakiesityksen alle 20 työntekijän yritysten irtisanomissuojan heikentämisestä. Lausuntoaika päättyy 16.8. Lausuntopyyntö löytyy täältä.

        Esityksen mukaan alle 20 työntekijän yrityksissä irtisanomisperusteena pidettäisiin myös aiemmin säädettyä vähäisempää työvelvoitteen laiminlyöntiä tai rikkomista taikka epäasiallista käyttäytymistä silloin, kun se horjuttaisi työnantajan ja työntekijän välistä luottamussuhdetta tai vaikeuttaisi työnantajan tai työyhteisön toimintaa. Lisäksi edellytettäisiin, että työsuhteen jatkamista ei voitaisi pitää työnantajan kannalta kohtuullisena.

        Epäasiallisen käyttäytymisen, luottamussuhteen horjumisen tai työnantajan toiminnan vaikeuttamisen määrittelisi yksin työnantaja. Siihen viittaa viittaa peruste, jossa jatkamista ei voitaisi pitää työnantajan kannalta kohtuullisena.

        Suomeksi tämä tarkoittaa irtisanomista pärstäkertoimen tai vaikka ay-aktiivisuuden perusteella. Lain taustamuistiossakin esitystä verrataan koeajan lähes perusteettomaan irtisanomismahdollisuuteen.


    • vasemmisto.vaalivoittoon

      Parasta on siis äänestää Vasemmistoa tulevissa vaaleissa!

    • talousNeroVasuri
      • oikeistokakaran.itkut

        Oikeistokakara voisi nyt kertoa myös sen, kuinka monta Vasemmistoliiton edustajaa Venezuelan hallituksessa on? Tai pitää idiotisminsa ihan omana tietonaan!!!

        Muiden vastausten poistattaminen ei myöskään paranna älykkyyttäsi, usko pois!


    Ketjusta on poistettu 75 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe